1-Kurşunlu Kaplıcaları



Yüklə 13,14 Kb.
tarix30.07.2018
ölçüsü13,14 Kb.
#62899


1-Kurşunlu Kaplıcaları

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/02/salihli-kur%c5%9funlu-kapl%c4%b1calar%c4%b1.jpgSalihli Kurşunlu Kaplıcaları

Kaplıcaları ile ünlü olan Salihli ilçesinde çok sayıda kaplıca bulunmaktadır. Kurşunlu Kaplıcaları Salihli ilçe merkezine 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Kurşunlu Kaplıca suları romatizmalı hastalıklar, solunum yolu hastalıkları, sinirsel hastalıklar, ameliyat sonrası kireçlenme ve eklem hastalıkları, cilt ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir. 52-96 derece sıcaklığa sahip olan Kurşunlu Kaplıca suları banyo ve içme kürü olarak kullanılmaktadır.



2-Spil Dağı Milli Parkı

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/02/spil-da%c4%9f%c4%b1-milli-park%c4%b1.pngSpil Dağı Milli Parkı

Şehzadeler ilçe merkezine 23 km uzaklıkta yer almaktadır. 1969 yılında milli park ilan edilen Spil Dağında dağcılık sporuna uygun rekreasyon alanları bulunmaktadır. Spil Dağında yer alan spil ya da Manisa laleleri olarak anılan laleler harika bir güzellik oluşturmaktadır. Bu milli parkta; çam, kızılçam, ardıç, meşe, çınar, karaçam, defne ve yaban mersini gibi ağaçlar ile büyüleyici bir doğa güzelliği oluşturmaktadır. Bu milli parkta kamp yapabilir ya da dağ evlerinde konaklayabilirsiniz. Ayrıca günübirlik gezi yapmanız da mümkün.



3-Manisa Kalesi

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/02/manisa-kalesi.jpgManisa Kalesi

Şehzadeler ilçesinde Spil Dağının kuzey yamacında yer almaktadır. Sandık Tepe üzerine yapılan kale ne zaman ve kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemektedir. M.S. 17. Yüzyılda olan depremde yıkılan kale Roma Döneminde tekrar inşa edildiği tahmin edilmektedir. Beşgen planlı olarak yapılan kale sandığa benzetildiği için Sandıkkale olarak da anılmaktadır. Görkemli bir yapı olan kale surlar ile çevrilmiştir. Osmanlı Döneminde kale içine cami, su sarnıcı, ev ve depolar inşa edilmiştir. Çok sayıda tarihi yapı içinde barındıran Manisa Kalesi görülmesi gereken yerlerdendir.



4-Sardes Antik Kenti

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/05/sardes-antik-kenti.jpgSardes Antik Kenti

Salihli ilçe merkezine 7 km uzaklıkta yer almaktadır. Sardes Antik Kenti Gediz Vadisi içinde Bozdağ’ın kuzey eteklerinde kurulmuştur. Lidyalılar Döneminin önemli bir kenti olan Sardes Antik Kentinde restorasyon çalışmaları Amerikalılar tarafından yapılmaktadır.



5-Kula Evleri ve Tarihi Çarşısı

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/05/kula-evleri-ve-tarihi-%c3%87ar%c5%9f%c4%b1s%c4%b1.jpgKula Evleri ve Tarihi Çarşısı

Kula ilçe merkezinde yer alan Osmanlı sivil mimarisine uygun olarak 18. Ve 19. Yüzyılda yapılan tarihi evler görülmeye değer tarihi yapılardandır. İlçenin dar sokaklarında yer alan bu evler adeta bir açık hava müzesi görünümü vermektedir. Ahşap malzemeler kullanılarak yapılan bu tarihi evler ince işlemeleri ile dikkat çekmektedir. Bu evlerden bazıları butik otel olarak kullanılmaktadır.



6-Ağlayan Kaya

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/05/a%c4%9flayan-kaya.jpgAğlayan Kaya

Spil Dağının hemen yamacında yer almaktadır. Kadın yüzünün şeklini alan bu kaya parçasından göz şeklinde iki oyuktan sürekli olarak akan sular göz yaşını andırdığı için Ağlayan Kaya olarak adlandırılmıştır. Bu ağalayan kaya ile ilgili anlatılan efsaneye göre Kral kızı ola Niobe’nin 12 çocuğu gözünün önünde öldürülünce Niobe tüm çocuklarını kaybetme üzüntüsü ile taş kesilir. Efsane gerçek olmasa da kayanın kadına benzemesi ve gözyaşı şeklinde akan suları çok etkileyici görünmektedir.



7-Manisa Ulu Camii ve Külliyesi

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/02/manisa-ulu-camii-ve-k%c3%bclliyesi.jpgManisa Ulu Camii ve Külliyesi

Şehzadeler ilçesinde Spil Dağının kuzey eteklerinde Manisa’ya hakim bir konumda yer almaktadır. Külliye camii, medrese, türbe ve hamamdan oluşmaktadır. Külliye 1366 yılında Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından Mimar Emet Bin Osman’a inşa ettirilmiştir. Ulu Camii dikdörtgen planlı olarak sekizgen ayak üzerinde duran büyük bir kubbe ile örtülmüş ve tek minareli olarak inşa edilmiştir. Türk ahşap oymacılığının şaheserlerinden olan Ulu Camii iç ve dış mimarisi ile dikkat çekmektedir. İşlemeleri ile dikkat çeken Ulu Caminin minber kapısı günümüzde Manisa Müzesinde sergilenmektedir. Külliyenin bir parçası olan ve caminin hemen yanında yer alan medrese Fethiye Medresesi olarak adlandırılmaktadır. Ulu Camiden 10 yıl sonra yapılan medrese tek eyvanlı, iki katlı olarak aynı mimar tarafından inşa edilmiştir. Külliyenin bir diğer parçası olan türbe içinde İshak Çelebi ve ailesinin mezarı bulunmaktadır. Tarihi ve mimarisi ile dikkat çeken Ulu Camii ve Külliyesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim



8-Manisa Yeni Han

http://gezilecekyerler.com/wp-content/uploads/2017/05/manisa-m%c3%bczesi.jpgManisa Yeni Han

Manisa kent merkezinde bulunan Yeni Han’a mutlaka gitmelisiniz. Burada istediğiniz her şeyi bulmanız mümkündür. İçeri giripte boş çıkanı görmedim. Güzel bir geziden sonra buraya gelmelisiniz.
Yüklə 13,14 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin