12 ekiM 2012 cuma sesi duyulmadigi iCin fark edilmeyen, fark edilmediGi iCin gozden kacan



Yüklə 463,65 Kb.
səhifə1/3
tarix29.10.2017
ölçüsü463,65 Kb.
#20905
  1   2   3

 
12 EKiM 2012 CUMA

SESi DUYULMADIGI iCiN FARK EDiLMEYEN, FARK EDiLMEDiGi iCiN GOZDEN KACAN

Kent DUYURULARI ve Kent HABERLERi

KENDiNE ve KENTiNE DUYARLI, 67.080 KiSi VE KURUMUN BiLGiSiNE GONDERiLMEKTEDiR.

 

 

 



1. Bolum- Kent DUYURULARI

 

 


GDOYA HAYIR PLATFORMU BASIN ACIKLAMASI

GDO SINIRDAN GIRINCE YAYILMASI ONLENEMIYOR!

Turkiye Yem Sanayicileri Birligi Dernegi Iktisadi Isletmesi ile Beyaz Et Sanayicileri ve Damizlikcilari Birligi Dernegi Iktisadi Isletmesi (BESD-BIR) tarafindan yem amacli ithalati talep edilen GDO’lu 3 kolza ve 1 seker pancari cesidi ile ilgili olarak hazirlanan bilimsel komite raporlari 21 Eylul / 12 Ekim 2012 tarihleri arasinda Turkiye Biyoguvenlik Bilgi Degisim Mekanizmasi vasitasiyla halkin gorusune sunulmustur. Her ne kadar yem amacli bir basvuru yapilmis da olsa, dunyadaki ornekler GDO’larin sinirdan iceri girdikten sonra cevreye yayilmasinin durdurulamadigini gostermektedir.

Isvicre’de GDO’lu kolza tarimi ve ithalati yasak olmasina karsin, 2011-2012 yillarini kapsayan bir calisma, bu ulkede GDO’lu kolzanin cevreye yayilmasinin onlenemedigini gostermektedir. GDO’lu kolzanin transit tasimaciliginin yapildigi demiryolu hatti boyunca kendiliginden yetisen kolzalardan alinan 2403 numunenin 50 tanesinin GDO’lu oldugu tespit edilmistir.

Japon arastirmacilarin 2005 yilinda gerceklestirdikleri incelemelerde, o donemde kolza tarimi yapilmamasina ragmen, uluslararasi ticaret yapilan limanlarin cevresindeki kirsal alanda GDO’lu kolzalarin varligini tespit etmislerdir. Japonya o zamandan beri GDO’lu kolzalarini yok etmeye calismaktadir. Ciftci yetistirmekte oldugu turp, brokoli, hardal ve GDO’suz kolzasina GDO’lu kolzadan genetik bulasIklik olabilecegi korkusu ile tarim yapmaktadir.

Isvec’te yapilan bir calisma, GDO’lu kolza tohumlarinin cevreye yayilmalari halinde 10 yil sureyle canliliklarini devam ettirebildiklerini ve uygun bir ortam bulduklarinda cimlenebildiklerini gostermistir.

Halkin gorusune acilan bilimsel komite raporlarinda da belirtildigi uzere kolza yabanci dollenme ozelligi olan bir bitkidir. Pek cok arastirma, Kuzey Amerika’da GDO’lu kolza tasiyan araclardan sacilan tohumlarin karayollari boyunca yol kenarlarinda gelistiklerini gostermektedir. Bu tur GDO’lu urunler adeta bir GDO havuzu durumundadir ve gerek GDO’suz kolzalarda gerekse yabani akrabalarinda gen kacisi yoluyla bulasIklik olusturdugundan biyolojik cesitlilik bundan olumsuz etkilenmektedir.

Yukaridaki orneklerde net bir sekilde goruldugu uzere bir ulkeye GDO’lu kolza ister denizyolu isterse de karayolu veya demiryolu vasitasiyla girsin gen kacisi ve bulasIklik kacinilmazdir. Yabanci ot ilacina dayaniklilik geni iceren bu kolzalari tarim ilaci kullanarak ortadan kaldirmak mumkun olamayacak, gunumuzde kullanimi yasaklanmis cok daha zehirli tarim ilaclari kullanilmak zorunda kalinacak, bu da canli yasami ve doga uzerinde geri donusu olmayacak tahribatlara yol acacaktir.

Biyolojik cesitliligi zengin ulkemize GDO’lu kolza hicbir sekilde sokulmamalidir.

Seker ihtiyacimizin uzerinde seker pancari uretildigi gerekcesiyle ulkemizde 2001 yilinda Seker Yasasi yururluge girmistir. Bu cercevede 1998 yilinda 5 milyon hektar olan seker pancari ekim alanimiz gunumuzde 2,9 milyon hektara kadar dusmustur. 1998 yilinda seker pancari uretimimiz 22 milyon ton iken, yasa sonrasinda 12 milyon tona gerilemis, gunumuzde ise daha yeni 16 milyon ton duzeyine ulasabilmistir. Diger yandan seker fabrikalarimiz birbiri ardina ozellestirilmekte, seker uretimimiz saglik acisindan son derece tartismali olan misirdan uretilen Nisasta Bazli Seker’e (NBS) kaydirilmaktadir.

Durum boyle iken daha once gida amacli, simdi de yem amacli GDO’lu seker pancari ithalat talebinin mantigini anlayabilmek mumkun degildir. Ulkemiz kendi seker pancari ihtiyacini karsilayabilecek potansiyele sahiptir. GDO’suz seker pancari uretimi yasa ile sinirlanan bir ulkede GDO’lu seker pancari ithalatinin talep edilmesi, tarim politikasinda gelinen basarisizligin onemli bir gostergesidir.

GDO’lu seker pancari ulkemize hicbir sekilde sokulmamalidir.

Son derece duyarli ve titiz bir sekilde hazirlanmis bilimsel komite raporlarina Biyoguvenlik Kurulumuzun da ayni duyarlilikla yanasmasini bekliyor, GDO’lu 3 kolza ve 1 seker pancarina olumsuz gorus verilerek, GDO ile mucadele noktasinda onemli bir adim daha atilacagina inaniyoruz.

*GDO’ya Hayir Platformu

istanbul@zmo.org.tr

*GDO’ya Hayir Platformu, 2004 yilindan bu gune seksenden fazla kurumsal uyesiyle cevre, ekoloji, biyocesitlilik, insan ve hayvan sagligini koruma mucadelesini, bilgilendirme ve bilinclendirme calismalarini yilmadan surdurmektedir.


KENT BULUSMALARI-1 / BURSA GELECEGiNi TARTISIYOR

1/100 BiN OLCEKLi BURSA CEVRE DUZENi PLANLARI

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi

Saat: 13.00

Yer: Bursa Akademik Odalar Yerleskesi - Nilufer / Bursa

Harita icin tiklayin: http://goo.gl/maps/n3kuH

Moderator

Tolga CiLiNGiR- Dokuz Eylul Universitesi SBPB

Konusmacilar

Fusun UYANIK - Sehir Plancilar Odasi Bursa Sube Baskani

Mehmet Ali Kahraman - Cevre ve Sehircilik Bakanligi Mekansal Planlam Genel Muduru

Bayram Vardar - Bursa Buyuksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi

Murat Cemal Yalcintan - MSGSU SBPB

DOGADER’in bilgi notu:

Sehir Plancilari Odasi Bursa Subesi, 13 Ekim 2012 Cmt gunu saat 13:00'te BAOB'ta 1/100.000'lik planlar konulu Bakanliktan yetkililerin de katilacagi bir panel duzenliyor.

1/100.000'lik planlar kentin bir cesit anayasasidir. Kentin gelecegi bu planlarda belirlenir. Ozellikle gelismis ulkelerde bu planlarin disina cikilmaz ama Turkiye'de ne yazik ki boyle olmuyor.

Bursa 1/100.000 Cevre Duzeni Plani 2020 yilini hedefliyordu. Plan bircok kez degistirildi. Son olarak gectigimiz ay Inegazi koyu sinirlari icindeki orman alani uzerine kurulmasi planlanan cimento fabrikasi icin Bursa 1/100 binlik plan degistirildi. DOGADER, bu degisIklige itirazini Bakanliga iletmisti.

Panele katilarak kentimizin planlarina ve gelinen son duruma taniklik edebilirsiniz.

DOGADER


Dogayi ve Cevreyi Koruma Dernegi

Bu dunya bizim degil

Faks: (0224) 222 96 01

www.dogader.org

Ataturk Cad.No:23 K:3 D:11 Setbasi Bursa



dogader@gmail.com

dogader@dogader.org
PANEL

CENDERE VADiSi VE KENTSEL DONUSUM

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi

Saat, 14.00-17.00

Yer: Belediye Meclis Salonu / Kagithane

Panel herkesin katilimina aciktir.
37. KEZ HAYDARPASA GAR MERDiVENLERiNDE BULUSMAYA DAVET

37. HAFTADA DA SESLENiYORUZ, TREN BiR HAYATTIR, HAYDARPASA GARDIR

Tarih: 14 Ekim 2012 Pazar

Saat: 13.00-14.00

Yer: Haydarpasa Gar Merdivenleri’nde

AKP iktidari 2004 yilindan itibaren Haydarpasa Gar ve Liman ile cevresindeki 1 milyon m2’lik kamusal ve kentsel ve tarihi sit alani olan bolgeyi ticaret ve is merkezine donusturulmek istemektedir. Bu yagma uygulamasina da “Marmaray projesi ile Haydarpasa Gar zaten islevsiz kalacak”sseklinde gerekcelendirip halki kandirmaktadir.

25 Kasim 2011 tarihinde Istanbul Buyuk Sehir Belediye Meclisinde kabul edilen Haydarpasa Gar ve cevresi hakkindaki Koruma Amacli NazimIImar Planina gore Gar binasina KULTUR, KONAKLAMA (OTEL) islevi verilmis, giris katini da TCDD faaliyetleri icin kullanilabilir denilmistir.

Ancak son gunlerde gerekIIstanbul Buyuk Sehir Belediye Baskani, gerekse Ulasiirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani tarafindan kamuoyuna yapilan aciklamalarda Haydarpasa Gar’in artik islevini yitirdigi demiryolunun Haydarpasa gara ihtiyaci olmadigi, ancak Ayrilikcesme ile Haydarpasa arasinda nostaljik tren isletilebilecegi aciklanmistir.

TCDD Gebze Kosekoy arasindaki Yuksek Hizli Tren projesi calismalarini gerekce gostererek 1 Subat 2012 tarihinden itibaren de HaydarpaSa Gar’a gelen ve giden tum anahat trenlerinin seferlerini sonlandirdi. Ve boylece Haydarpasa’nin trensizlestirilerek yalnizlastirilmasinin ve yagma projelerin uygulamasinin onu acilmak istendi.

Biz Haydarpasa dayanismasi katilimcilari ve Istanbul halki olarak 104 yildan beridir gar olarak hizmet veren ve Istanbul’un simgesi haline gelmis dunya kultur mirasimiz Haydarpasa Gari ve Limanin endustriyel islevini devam ettirmesi ayrica bu bolgede uygulanmak istenen yagma projelerinin hayata gecmemesi icin mucadelemizi surduruyoruz.

Haydarpasa Gar ve Liman ile cevresi hakkindaki yagma proje (Haydarpasa Koruma Amacli nazim Imar Plani) geri cekilinceye, Haydarpasa Gar ve limanin endustriyel islevini surdurmesinin onundeki engeller kaldirilincaya kadar; her Pazar gunu 13.00 ila 14.00 arasinda Haydarpasa Gar merdivenlerinde tepkimizi gosterecegiz.

Haydarpasa Dayanismasi
SiMDi DE

TAKSiM iCiN TAKSiM'E!

Tarih: 14 Ekim 2012 Pazar

Saat: 14.00

Yer: Taksim Meydani

Cagdas ve demokrat bir ulkede kabul edilemez karar mekanizmalari, yayalastirma adi altinda dalis rampalari ve istinat duvarlariyla yayalarin meydana erisimini engelleyen Taksim projesi ve gezi parkini yok edecek Taksim Kislasi’nin ihyasi projesi ile yeniden karsimiza cikmis, surec tum itirazlara ve devam eden davalara ragmen hizla son asamasina getirilmistir.

Bilimsel, teknik ve demokratik surecler calistirilmadan kamuoyuna sunulan meydan duzenlemesinin geri donulmez yanlislara yol acacak olmasi bizleri bir araya getirmis ve Taksim Meydani’na sahip cikmamizi gerektirmistir.

Ilan edilen, aslinda “betonlastirma”, “insansizlastirma” ve "kimliksizlestirme” projesidir.

Taksim kentimizin en onemli kamusal alani olarak, tum bayramlarimizi, senliklerimizi, sevinclerimizi, tepkilerimizi ve hak taleplerimizi dillendirdigimiz emek ve demokrasi meydanimizdir.

Bizler, 1 Mayis icin, baris icin, ozgurluk icin, demokrasi icin, esitlik icin, bulusmak icin, sampiyonluk icin, yilbasi icin… Taksim’e ciktik.

Simdi de Taksim icin Taksim’e!

14 Ekim 2012, saat 14.00

Projenin oldubittiye getirilmeden, acil olarak durdurulmasini talep ediyoruz.

Taksim Meydani’na hep birlikte sahip cikiyoruz.

Taksim’e kazma vurdurmayacagiz!

Cunku Taksim hepimizin!

TAKSIM DAYANISMASI


iSTANBUL BULUSMALARI / 16-17 EKiM 2012 / YTU ODiTORYUMU

AFET DONUSUM KISKACINDA – iSTANBUL VE PLANLAMA

http://www.spo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=4423&tipi=2&sube=0

Istanbul Bulusmalari etkinligi 2007 yilindan itibaren her yil belirli temalar cercevesinde ilgili tum aktorlerin katilimiyla farkli konulari butunluk icinde ele alan bir fikir platformu olusturma amaciyla duzenlenmektedir. Istanbul gundemini takip etmeyi hedefleyen bu etkinlik cercevesinde, politikacilardan meslek uzmanlarina, merkezi yonetimden yerel yonetimlere, meslek odasi temsilcilerinden sivil toplum orgutlerinin temsilcilerine, uluslararasi, ulusal ve yerel duzeydeki genis bir kesimi bir araya getirmektedir. Bu toplanti ile bir etkilesim ortami yaratilmasinin yani sira, uygulayici kurumlar acisindan bu konulara yonelik yol haritasinin belirlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi de hedeflenmektedir.

Onceki yillarda genis katilimlarla gerceklesen ve katilimci profili ve farkli uzmanlik alanlarinin bir araya gelmesi acisindan hedefine ulasan Istanbul Bulusmalari etkinliginin altincisi bu sene 16-17 Ekim 2012 tarihlerinde "Afet ve Donusum Kiskacinda: Istanbul ve Planlama" basligiyla Yildiz Teknik Universitesi Sehir ve Bolge Planlama Bolumu ev sahipliginde YTU BesIktas Kampus Oditoryum`da gerceklesecektir.

Basta Istanbul olmak uzere kentlerimizdeki yapilasmis alanlarin buyuk bir kisminin afet riski altinda olmasi durumunun ve ihtiyac duyulan yeni yasal duzenlemelerin toplumun ilgili kesimleri tarafindan tartisilarak tum boyutuyla ele alinacagi etkinlige ait taslak program asagida yer almakta olup, katiliminiz icin bilgilerinize sunariz.

Saygilarimizla;

Duzenleme Kurulu Adina,

TMMOB Sehir Plancilari Odasi

Istanbul Subesi

PROGRAM

1. GUN - 16.10.2012 - Sali



09.30 – 10.00 Kayit Islemleri

10.00 – 10.30 Acilis konusmalari

Prof. Dr. Huseyin CENGIZ (YTU, Sehir ve Bolge Planlama Bolum Baskani)

Tayfun KAHRAMAN (TMMOB SPO Istanbul Sube Baskani)

Prof Dr. Murat SOYGENIS (YTU Mimarlik Fakultesi Dekani)

Necati UYAR (TMMOB SPO Genel Baskani)

Prof. Dr. Ismail YUKSEK (YTU Rektoru)

10.30 – 12.30 Acilis Oturumu: Afet Riski Altinda Planlama

Moderator: Prof. Dr. Iclal DINCER (YTU, Sehir ve Bolge Planlama Bolumu)

Konusmacilar:

Idris ATABAY (IBB, Kentsel Donusum Muduru)

Mehmet Ali KAHRAMAN (Cevre ve Sehircilik Bakanligi, Mekansal Planlama Genel Muduru)

Prof. Dr. Huseyin OZTURK (TMMOB Jeoloji Muhendisleri Odasi Istanbul Sube Baskani)

Prof. Dr. Betul SENGEZER (YTU, Sehir ve Bolge Planlama Bolumu)

Necati UYAR (TMMOB Sehir Plancilari Odasi Genel Baskani)

12.30 – 14:00 Yemek Arasi

14.00 – 16.00 2. Oturum: Istanbul`un Afet Odakli Kentsel Donusumune Yasal ve Siyasal Bakis

Moderator: Dr. Ahmet Kivanc KUTLUCA (TMMOB SPO Istanbul Sube Yonetim Kurulu Uyesi)

Konusmacilar:

Gurkan AKGUN (TMMOB SPO Istanbul Sube Yonetim Kurulu Uyesi)

Dr. Sukru ASLAN (MSGSU, Sosyoloji Bolumu)

Ali Seydi KARAOGLU (TOKI | Emlak Konut GYO A.S. Daire Baskani)

Hilal KUEY (Avukat)

Yard. Doc. Dr. Cenk Yasar SAHIN (Istanbul Universitesi, Hukuk Fakultesi)

2. GUN - 17.10.2012 - Carsamba

09.30– 10.00 Kayit Islemleri

10.00 – 12.00 3. Oturum: Kentsel Donusum ve Sosyo Ekonomik Bedelin Yeniden Dagitimi

Moderator: Prof. Dr. Fatma UNSAL (MSGSU, Sehir ve Bolge Planlama Bolumu)

Konusmacilar:

Prof. Dr. Murat BALAMIR (ODTU, Sehir ve Bolge Planlama Bolumu)

Prof.Dr. Fuat ERCAN (Marmara Universitesi, Iktisadi Bilimler Fakultesi)

Prof.Dr. Murat GUVENC (Istanbul Sehir Universitesi, Sosyoloji Bolumu)

Dr. Tuna KUYUCU (Bogazici Universitesi, Sosyoloji Bolumu)

Mustafa SONMEZ (Cumhuriyet Gazetesi)

12.00 – 13.30 Yemek Arasi

13.30 – 15.30 4. Oturum: Kentsel Donusum ve Kentsel Yasam Kalitesi

Moderator: Doc. Dr. Ozlem OZCEVIK (ITU, Sehir ve Bolge Planlamasi Bolumu)

Konusmacilar:

Hakan BAYRAKCI (Sonar Arastirma Sirketi Genel Muduru)

IsIk GOKKAYA (GYODER Yonetim Kurulu Baskani)

Prof. Dr. Derya OKTAY (Dogu Akdeniz Universitesi, Kent - AG Baskani)

Necdet OZTURK (Dunya Engelliler Vakfi - Dunya Engelliler Birligi Baskan Yardimcisi)

Hasan Hayri SENGUL (Maltepe Belediyesi, Teknik Baskan Yardimcisi)

Prof. Dr. Ilhan TEKELI (ODTU, Sehir ve Bolge Planlama Bolumu)

Prof.Dr. Handan TURKOGLU (ITU, Sehir ve Bolge Planlamasi Bolum Baskani)

15.30 – 16.00 Cay-Kahve Arasi

16.00 – 17.00 Kapanis Oturumu: Degerlendirme ve Serbest Kursu

17.00 – 18.00 Kapanis Kokteyli

* Konusmacilarin program duzenindeki konumlari, soy isimlerinin alfabetik siralamasina gore duzenlenmistir.

** Henuz kesinlesmemis isimler ilerleyen gunlerde programa eklenecektir.



*

 

 



2. Bolum - KENTLi ve KENT HAKKI iNSASINA DOGRU

 

 


FENER-BALAT-AYVANSARAY HALKINDAN

BASIN VE KAMUOYUNA CAGRI...

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi

Saat: 13.00

Yer: Fener-Balat-Ayvansaray Mahallesi

Adres tarifi: Eminonun’den gelis Fener Duragi Karsisinda OTO YIKAMA ve HANIMELI CAFE arasindaki meydan.

Sevgili dostlar,

Bir gun uyandik ki mahallemiz gasp edilmis, ACELE KAMULASTIRMA KARARI ile devlet el koymus evlerimize; sanki savas varmis, seferberlik olmus, basimiza bir afet gelmis de kurtulusumuz buna bagliymis gibi…

ISYANDAYIZ!...

Kanunsuzlugu kanunsuzlastiran; kuralsizligi kural haline getiren, vicdansizligi toplumun vicdani, adaletsizligi sistemin adalet mekanizmasi haline donusturen, insani ve cagdas olmaktan uzak ilkel, vahsi orman kanunlarina ulkemizi mahkum eden haramiler iktidarina karsidir bu isyanimiz.

Bu yuzden dostlar ortaktir davamiz; cozumumuz…

Bir agac gibi hur ve tek basina, bir orman gibi kardescesine yasamaktir esas istegimiz…

Komsumuzla, dostlarimizla, tercih ettigimiz yerlerde tercih ettigimiz surelerde, insanca, dostluk ve dayanisma icinde, toplumsal baris ve adaleti, toplumsal akli tekrar yakalayacagimiz, tekrar insanca yasayacagimiz gunler icin ortak bir mucadeleye davettir bu davetimiz…

13 Ekim Cumartesi Gunu Saat 13.00’te Fener-Balat-Ayvansaray Mahallesi halkinin gucune guc katmaya bekliyoruz…

YA HEP BERABER YA HIC BIRIMIZ…

Adres: Eminonun’den gelis Fener Duragi Karsisinda OTO YIKAMA ve HANIMELI CAFE arasindaki meydan.

Irtibat icin Cigdem Sahin

NOT: Basin aciklama ve protestomuzda Almanya'dan bir universiteden 20 kisilik bir grup da hoca ve ogrencileri ile gozlemci olarak aramizda bulunacak ve mahallemize destek verecekler.
4+4+4'U DURDURALIM iSTANBUL KOORDiNASYONU

TOPLANTI CAGRISI

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi

Saat: 15.00

Yeri: Divrigi Kultur Dernegi

Adres: Istiklal cad. Suriye Pasaji No:348 Kat:2 Beyoglu – Istanbul

Tarif: Odakule’den Tunel’e giderken Istiklal uzerinde sag kolda Istanbul Barosu’ndan (Ada Muzik) sonraki bina

Istanbul'da veliler, egitimciler, emek ve meslek orgutleri, demokratik kitle orgutleri, yore dernekleri, Alevi orgutleri, gazeteciler ve bilim insanlari olarak Temmuz ayindan itibaren toplantilarla bir araya gelmeye, iletisim aglarini olusturmaya 4+4+4'e karsi nasil mucadele edilecegine dair tartismalari zenginlestirmeye basladik. 6 Temmuz, 4 Agustos, 16 Agustos yaptigimiz toplantilar sonucu bir yandan yerelde surdurulen calismalar guclenirken diger yandan aldigimiz eylem karari ile okullar acilmadan ilk uyari eylemini 5 Eylul’de Taksim’de kitlesel bir bicimde gerceklestirdik. 7 Eylul’de degerlendirme toplantimizi yaptik. 15 Eylul’de Egitim-Sen’in cagriciligini yaptigi Ankara mitingine katilim gosterildi. 10 Eylul’den itibaren birinci siniflarla egitime baslayan okullar 17 Eylul’de acildi. YaklasIk bir aylik bir surede 4+4+4’un yarattigi yikim ilk sonuclarini aciga cikardi.

Bu sonuclari degerlendirmek ve egitim mucadelesinin bundan sonrasini tartismak icin 13 Ekim Cumartesi gunu saat 15.00’da temsilcilerle yeniden bir araya geliyoruz.

5,5 yasa fiziksel olarak, ogretmenler ve egitim icerigi bakimindan hazir olmayan okullar, kalabalik siniflar, ogretmen yoklugu gerekce gosterilerek zorunlu hale getirilen secmeli din dersleri, norm fazlasi uygulamasi ile magdur edilen ogretmenler, aidat toplanmayacak yalani esliginde toplanan aidatlar, bir gunde imam hatibe cevrilen okullar ya meslek lisesi ya imam hatip zorlamasi nedeniyle mevcutlari sisen liseler gibi cok sayida ongorumuz bugun sorun olarak yasanmaya devam ediyor.

4+4+4’e, gerici-piyasaci-cinsiyetci egitime karsi mucadele devam ediyor.

Toplantimiz bugune kadar toplantilara katilamamis kurumlara, kisilere de aciktir.

Istanbul Halkevleri



istanbul@halkevleri.org.tr

Iletisim: Avni Can Okur 0 555 479 69 45

Bugune kadar toplantilara katilan kurumlar: Halkevleri Egitim Hakki Meclisi, Insan Haklari Dernegi Istanbul Subesi, Divrigi Kultur Dernegi, Hubyar Sultan Alevi Kultur Dernegi, Pir Sultan Abdal Kultur Dernegi (ist.subeleri), Kangal Dernekler Federasyonu, Tokat Resadiye Cat Koyu Yrd. ve Dn Dernegi, TumTok Der, Kocatas Mahallesi Dernegi, Politeknik, Sarigazi Emekli Ogretmenler Dernegi, Istanbul Tabip Odasi, Istanbul Eczaci Odasi, DISK Istanbul Merkez Temsilciligi, Devrimci Saglik Is, Sine-Sen, Basin-Is, Enerji Sen, Emekli-Sen 3 Nolu sube, TUMTIS, TGS, Ziraat Muhendisleri Odasi Istanbul Subesi, Harita ve Kadastro Muh. Od. Ist. Subesi, EMO Istanbul Subesi, TMMOB IKK
13 iLi BUYUKSEHiR KAPSAMINA ALAN

YASA TASARISI

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi

Saat: 15.00-16.00

Yer: Kent ve Yasam Programi ULUSAL KANAL TV

Hazirlayan ve sunan……......Mimar Osman Gudu

Program tarihi………….........13.Ekim 2012 Cumartesi saat:15.00/16.00

Program konugu…………….Celal Dincer- CHP Istanbul Milletvekili Icisleri Komisyonu Uyesi

Program konusu ……………13 Ili Buyuksehir Kapsamina alan Yasa Tasarisi

Program acilimi………………

* Bu yasa tasarisi ile Buyuksehir’de nasil bir yonetim olusacak.?

* DegisIkligin secim oncesi siyasi ranti varmi.?

* Bu tasari merkezi yonetimin elini guclendirecek mi.?

* Dogu ve Guneydogu bolgelerinde nasil bir yonetim anlayisi olacak.?

* Kentlerde, kasabalarda, beldelerde ve koylerde yasami, ekonomik ve Sosyal anlamda nasil etkileyecek.?

* Bu yasa Turkiye’de bir federasyon yapisini dogurur mu.?

* Siyasi partilerin yasa ile ilgili yorumlari nelerdir.?


2B’DE 300 BiN BASVURU VAR

iKiNCi SANS YOK

http://www.ntvmsnbc.com/id/25389634

Maliye Bakani Mehmet Simsek, 2B arazileri icin yapilan basvuru sayisinin yaklasIk 300 bine ulastigini acikladi. Simsek, basvuru suresinin uzatilmasinin gundemde olmadigini da bildirdi.

Maliye Bakani Mehmet Simsek, Ankara'da 2B calismalarina iliskin gelinen nokta ve bundan sonraki surece iliskin bilgi vermek amaciyla duzenledigi basin toplantisinda, "Bugun 450 bin kullanicidan 300 bini basvuru aldik" dedi.

30 Ekim 2012 tarihi itibariyle 6 aylik basvuru suresinin sona erecegini hatirlatan Simsek, basvuru suresinin uzatilmasinin gundemde olmadigini ifade etti.

Parsel bazinda rayic bedellerin belirlendigini soyleyen Simsek, "Toplam rayic bedel 27 milyar TL. Toplam satis bedeli 19 milyar lira olacak. Indirimlerle birlikte buradan beklenen bedel toplam 9.8 milyar lira" diye konustu.

Konusmasinda 2B arazilerinin satisina gelir amacli yaklasmadiklarini da vurgulayan Simsek, bu kanunla amaclarinin vatandasla devlet arasinda uzun yillardir suren hukuki itilaflarin cozumlenmesi, carpik kentlesme sorununun giderilmesi oldugunu soyledi.

54 ILDE CALISMALAR SURUYOR

Simsek, bu konuda 54 ilde calismalarin halen devam ettigini, 2B kapsaminda guncellenen ve kadastro calismalari tamamlanan 460 bin adet tasinmazin bakanliga teslim edildigini de belirtti.

Bu cercevede 460 bin tasinmaz uzerinde yaklasIk 560 bin vatandasin kullanici konumunda olduguna dikkati ceken Bakan Simsek, soyle konustu:

''Bunlar arasinda 6 aylik basvuru suresi olanlar var, 8 aylik basvuru suresi olanlar var. 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle 6 aylik basvuru suresi sona erecek olan 450 bin kullanicidan bugune kadar yaklasIk 300 bini basvurularini yapmistir. Basvuru yapanlarin orani yuzde 67'dir. Buna gore kalan 150 bin vatandasimizin haklarini kaybetmemeleri icin bir an once basvuru yapmalari gerekmektedir'' dedi.

2B satislarindan 2013 yilinda 4.8 milyar liralik bir gelir beklediklerini, bunun da 2013 butcesinde yer aldigini soyleyen Simsek, "Kentsel donusum icin onumuzdeki sene butcesine 1 milyar lira ilave kaynak koyduk" ifadesini de kullandi.

Hak sahiplerine de cagrida bulunan Simsek, "Hak sahipleri basvuruda bulunsunlar, basvuruda bulunmalari haklarini tescil ediyor. Magduriyet olmamasi icin hassasiyet gosteriyoruz. Vade farki almiyoruz, taksitlendirme yapiyoruz" diye konustu.

14 ILDE YOGUNLASIYOR

Basvurularin yuzde 85'inin 14 ilde yogunlastigini belirten Simsek, bu illerin Istanbul, Antalya, Mugla, Izmir, Ankara, Kocaeli, Balikesir, Sakarya, Adana, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar ve Zonguldak oldugunu kaydetti.

Simsek, ozellikle kirsal kesimlerde ve goc veren illerde verimliligin dusuk olmasi ve kullanicilarin tasinmazlari terk etmeleri nedenleriyle diger yerlere gore basvurularin dusuk oldugunun tespit edildigini kaydetti.


Yüklə 463,65 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin