Briefbogen emo



Yüklə 37,45 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü37,45 Kb.
#24188




BASIN BÜLTENİ


Yetkili Sylke Becker

Telefon +49 69 756081-33

Telefax +49 69 756081-11

E-posta s.becker@vdw.de




EMO Hannover 2017 – üretim teknolojisine yönelik eğilimleri konu alan destekleyici etkinlikler
İstanbul, 12 Nisan 2017 – Dünyadaki metal işleme sektörünün en büyük ticaret fuarı olan EMO Hannover, 18-23 Eylül 2017 tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine bir kez daha açıyor. Bu etkinlik, metal işleme temalı en büyük uluslararası buluşma noktasıdır. Dünyanın dört bir yanından gelen üreticiler, “Akıllı üretim yapmak için entegre sistemler” sloganıyla, içinde bulunduğumuz on yıllık sürede endüstriyel üretim işlemlerindeki zorlukların üstesinden gelmek için kullandıkları ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sergileyecekler.
“EMO Hannover sadece metal işleme sektöründeki tüm aktörler için değil aynı zamanda da üreticiler ve kullanıcılar için de önemli bir buluşma noktasıdır. 12 Nisan 2017 tarihinde İstanbul’da düzenlenen EMO basın toplantısında konuşan Almanya’nın Frankfurt am Main şehrinde bulunan EMO organizatörü VDW (Alman Takım Tezgahları Üreticileri Derneği) Genel Müdürü Dr. Wilfried Schäfer, fuar hakkında “Geleneksel olarak bir yenilik forumu ve trend belirleyici” yorumunu yaptı. Sözlerine şöyle devam etti: “İşte bu yüzden metal işleme dünyasındaki önemli sorunlara değiniyor ve bunları öne çıkarıyor.” 2017 yılında kapsamlı ve çeşitli bir destek programında da hem teknik hem de ticari konular ele alınacak.

Özel Endüstri 4.0 gösterisi

EMO Hannover 2017, ağ kurma (networking) megatrendine, özellikle de Alman Konradin Media Group tarafından düzenlenen “Endüstri 4.0 Alanı” olarak anılan özel bir gösteriye odaklanıyor. Endüstri 4.0 Alanı, uluslararası uzmanlar arasında karşılıklı profesyonel geri bildirim sağlayan bir platform ve akademik dünya ile üretim bölümünde çalışanlar arasında bir köprü vazifesi görüyor. Üniversite ve üretim teknolojisinde uzmanlaşan Fraunhofer enstitüleri, araştırmalarının durumunu sunarken, endüstriyel sektör temsilcileri de bunları nasıl uygulayacaklarına dair çözümler gösterecekler.


Program, Alman Endüstri 4.0 Platformu, ABD Endüstriyel İnternet Konsorsiyumu, Fransız Alliance Industrie du Futur Industrie du Futur, Made in China 2025, Japonya Endüstriyel Değer Zinciri Girişimi ve diğerleri gibi hem Almanya eyaletlerinin girişimlerini hem de uluslararası faaliyetleri kapsamaktadır. Girişimler şu anda hem çalışma programlarını bir araya getiriyor hem de işbirliği yapacakları ortaklar arıyor. Örneğin, Alman Endüstri 4.0 Platformu Amerikalılar, Fransızlar, Çinliler ve Japonlarla bir araya gelmiş durumda. Özel gösterinin sonunda seçkin akademisyenlerin en son bulgularını sunabilecekleri ve firmaların kurumsal yeteneklerini sergileyebilecekleri bir konferans düzenlenecek.
Üretim operasyonlarında eklemeli süreçlerin artması

Uluslararası üretim uzmanları arasında sadece Endüstri 4.0 değil, aynı zamanda katmanlı üretim de (AM) oldukça ilgi görüyor. VDW’nin yaptırdığı yeni bir araştırmaya göre, 3D baskı, üretim işlemlerinde halen niş bir olgu olsa da sektör katlanarak büyüyor. Uzmanlar bu büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyor. Makine mühendisliği ve otomotiv endüstrileri ve özellikle de tıp teknolojisi ve havacılık sektöründe bu teknolojiden yararlanılıyor. Bu sektörlerde, katmanlı süreçler kullanılarak üretilmekte olan öncül standart ürünler bulunuyor.


EMO Hannover 2017, metal işleme sektörüne yönelik katmanlı üretimdeki son gelişmelerin sergileneceği ve katmanlı üretimi kullanarak hangi uygulamalardan maliyet etkin bir şekilde yararlanılabileceğine ilişkin de ziyaretçilere fikir verecek bir fuar olacak. Bir üretim süreci olarak katmanlı üretim, katma değer zincirinde, başta CAD ve simülasyon, yeniden işleme, üretim metrolojisi ve kalite güvence olmak üzere diğer önemli unsurlarla bağlantılıdır. Katmanlı üretimin yanı sıra saf ve basit melez makinalar da üretilmektedir. Birçok klasik makine imalatçısı bu alanda halihazırda çalışmakta ve süreci kendi makinelerine entegre etmektedir. Wilfried Schäfer “Bu bazı kullanıcı sektörler için oldukça ilginç bir çözüm yaklaşımı” diyor.
Çıkarılmış olan sınırlı yüzey kalitesi, destek yapıları ve fonksiyonel yüzey alanları nedeniyle, katı beklentileri karşılayabilmesi için çoğu katmanlı üretim bileşenlerinin yeniden işlenmesi gerekecektir. VDW’nin yaptırdığı çalışmada, hassas makine ekipmanları talebinde de eşdeğer bir artış olacağı tahmin ediliyor.
EMO Hannover’de, Avrupa Takım Tezgahları Sanayii Derneği (CECIMO) ve VDMA (Alman Mühendislik Federasyonu) bünyesindeki Katmanlı Üretim Çalışma Grubu'nun da katılacağı bu konuyla ilgili bir konferans düzenlenmesi planlanıyor.
Metal Kesme Trendleri - WGP Sempozyumu “Yarın için Üretim”



Alman Üretim Mühendisliği Akademi Topluluğu (WGP) 21 Eylül 2017’de EMO Hannover’de “Yarın için Üretim” başlıklı bir sempozyum düzenleyecek.
WGP, Alman üniversitelerinde ve Fraunhofer enstitülerinde üretim teknolojisine yönelik çalışan 35 enstitüden oluşuyor; bu da, üretim teknolojisindeki tüm akademik uzmanlığa buradan erişilebileceği anlamına geliyor.
Wilfried Schäfer, “EMO Hannover sempozyumu fuar ziyaretçilerine bu bilgi birikiminden yararlanma fırsatı verecek” diyor. Üretim teknolojisine ilişkin konuları işleyen altı çığır açan inovasyon projesi hakkında sunumlar yapılacak.
Örneğin, Darmstadt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Üretim Yönetimi, Teknolojisi ve Takım Tezgahları Enstitüsü akademisyenleri, zor malzemelerin işlenmesi için hibrit bir süreç geliştirdi. Havacılık endüstrisinde, üreticiler, daha yüksek mekanik dayanım sergilemeleri ve korozyona karşı dirençli olmaları nedeniyle titanyum ve nikel bazlı alaşımları daha fazla kullanıyor. Ancak bu, aletlerin daha hızlı bir şekilde yıpranmasına ve aşınmasına neden oluyor. Darmstadt’da geliştirilen yüksek performanslı hibrit proseste, ilgili bileşen, sürecin belirli noktalarında indüksiyonla ısıtılır ve böylece mekanik olarak daha güçlü hale gelir. Eşzamanlı olarak alet kriyojenik bir ortamda soğutulur ve daha da sağlam hale getirilir. Aşınma ve yıpranma çalışmaları, teğetsel freze makinelerinin ömrünün geleneksel işleme ile karşılaştırıldığında yüzde 100’ü aşan bir oranda arttığını ortaya koymuştur.
Bremen Üniversitesi’nde yapılan ikinci bir proje, metal kesme işlemi sırasında etkin bir sıvı beslemesinin talaş kaldırma prosesini nasıl iyileştirdiğini göstermektedir. Böylece bileşen üzerindeki termodinamik stresler azaltılabilir ve verimlilik artırılabilir. Optimize edilmiş nozul sistemleri, sıvı akışını en aza indirir; böylece enerji tüketimi azalır ve neticede prosesin maliyet etkinliği artar.
Havacılık teknolojisi için açılan özel stantta, metal kesmede kullanılan süreç zinciri görücüye çıkıyor

Machining Innovations Network (İşleme Yenilikleri Ağı), metal kesme teknolojisinde ortak bir entegrasyon ve partner platformu oluşturan şirketlerin ve araştırma enstitülerinin kurduğu bir birliktir. Bu birlik, EMO Hannover 2017’de havacılık endüstrisine yönelik bir bileşen üretmeye yönelik proses zincirini sergileyen özel bir stant açacak. Amaç, ilk planlama aşamasından tamamlayıcı proseslere kadar sürecin tüm aşamalarının sergilenmesidir. Bu da simülasyon, araçlar, proses izleme, makine kontrol sistemleri ve çok daha fazlasını kapsıyor.
VDW’den Dr. Wilfried Schäfer: “Özel gösterim, doğal olarak özellikle havacılık sektöründen gelen müşterilere yönelik” diyor. Ancak, münferit çözümler diğer süreç zincirlerine de aktarılabilir ve bu nedenle diğer endüstri dallarından gelen ticari ziyaretçilerin de aynı ölçüde ilgisini çekiyor.



EMO Hannover’de makine güvenliği semineri

Takım tezgahlarının güvenliği sektörde her zaman öncelikli bir konu olmuştur. Buradaki temel odak noktaları kazaların önlenmesi ve çalışanların korunmasıdır. Makine teknolojisinin yapısının oldukça karmaşık olmasına rağmen, kaza rakamlarında son yıllarda önemli bir düşüş yaşandı. Bu da makine imalatçılarının sorumluluklarını yerine getirdiğini gösteriyor. Çağdaş standartlara uygun tasarlanan makinelerin emniyetli olduğu şüphe götürmez. Daha fazla iyileşme ancak makine sahipleri ile iş güvenliği yetkilileri arasında diyalog yoluyla sağlanabilir.
Üç alandan gelen uluslararası uzmanlar, “EMO Takım Tezgahları Emniyet Günü”nde, örneğin şu anda gözden geçirilmekte olan standardizasyon açısından son değişikliklere ilişkin raporlamayı ve geliştirme çalışmalarının mevcut durumunu gözler önüne serecekler.


Bir diğer önemli husus da piyasa düzenleme kurumlarında çalışan personelin bilgi ve becerileri. Bu kişilerin, günümüz teknolojisine uymayan makinaları tanıyabilmeleri ve herkesin yararına bu makinaları piyasadan çekebilmeleri gerekir. Bu nedenle, Avrupa Takım Tezgahları Endüstrileri Birliği (CECIMO), CE Kılavuzları serisinden freze makinelerinin güvenliği hakkında yeni bir cilt daha yayımlıyor. Bu ciltte yalnızca piyasa düzenleyicilerine değil muhtemel alıcılara yönelik olarak da pratik bir destek sağlamak için en önemli güvenlik özellikleri basit bir dille açıklanıyor. Çünkü takım tezgahları yalnızca ilgili standartlara ve tasarlanan amaçlarına uygun kullanıldığında gerçek anlamda güvenlidir.
EMO Hannover 2017’de Hindistan Günü

EMO Hannover’de sadece teknik eğilimler değil, aynı zamanda ilginç pazarlar da görücüye çıkıyor. Örneğin, Hindistan, şu anda sanayi üretimi ve sermaye yatırımında önemli bir büyüme kat eden tek BRIC ülkesi. Hindistan, takım tezgahı endüstrisinde, 2015 yılında 1,6 milyar avro hacmiyle dünyanın en büyük pazarları arasında sekizinci sırada yer aldı. Bu rakam, avro cinsiden hesaplandığında yüzde yedi oranında bir büyümeye karşılık geliyor. Hindistan, 2015 yılında toplam değeri yaklaşık 1,1 milyar avroyu bulan teslimatlarla hemen hemen tüm takım tezgahlarını ithal etti. İşte bu yüzden EMO Hannover 2017 bir kez daha bu çekici ve potansiyeli yüksek pazara odaklanacak.


20 Eylül 2017 tarihindeki “Hindistan Günü”nde, IATMA takım tezgahları federasyonu temsilcileri de dahil olmak üzere özellikle Hintli uzmanlardan gelen raporlar değerlendirilecek. Hintli kullanıcı sektörlerinin temsilcileri otomotiv ve havacılık sektörlerindeki teknik ve ticari trendleri ele alacak. Ek olarak üretim teknolojisine yönelik Hindistan’daki şartlar da ele alınacak. Hindistan’da bir satış ya da üretim yan kuruluşu kurmak isteyen herkes, personel eğitimine ve uygun çalışanları işe alma ve elde tutma stratejilerine ilişkin bilgiler bulacak.
İşe alma: “Geleceği olan bir şey yapın! Makine mühendisliğindeki fırsatlarınız”

Takım tezgahı endüstrisi çalışanları ve ilgili kullanıcı sektörleri radikal dönüşümlerle karşı karşıya. Söz konusu üretim operasyonlarındaki yeni teknolojiler ve mevcut teknolojilerdeki değişiklikler vasıflı işçinin rolünü değiştiriyor. Bu, her şeyden önce, öğretmenler ve eğitmenlerin yüzleşmesi ve üstesinden gelmesi gereken bir güçlük. Eğitmen ve öğretmenlerin, yeni işe alınan personele bilgi aktarabilmeleri ve amaca uygun eğitim sağlayabilmeleri için her açıdan yetenekli olmaları gerekmektedir.
Köklü bir geleneğe uygun olarak, 2017 yılı başında “Makine Mühendisliği Gençlik Vakfı” olarak yeniden adlandırılan VDW Gençlik Vakfı, EMO Hannover 2017’de gençler için özel bir stant kuruyor. “Geleceği olan bir şey yapın! Makine mühendisliğindeki fırsatlarınız” sloganıyla yola çıkan vakıf eğitmenlere, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik. Amaç, üretim teknolojisi alanındaki inovasyon hızına ayak uydurabilmeleri için kişiye özel tavsiye ve yardım sunarak bu gruplar arasındaki farkındalığın artırılması. Geleceğin uzmanlarının hem okulda hem de ilgili şirketlerde yeni gerekliliklerin üstesinden gelebilmesi için hazırlıklı olmaları gerekiyor. Bu nedenle, bakanlıklar, okullar, öğretmenler ve sektör birlikleri de dahil olmak üzere eğitim sürecinin tüm katılımcılarının birlikte verimli bir şekilde çalışması gerekiyor.
Wilfried Schäfer, “İşe alma girişimleri EMO Hannover’ın geleneksel bir unsuru,” diyor. Fuar, geleceğin yetenekli çalışanlarının ilgisini çekmeye odaklanıyor. 2001’den beri kariyer seçmeyi amaçlayan öğrenciler EMO Hannover’a davet ediliyor. Öğrenciler, gençlere özel stantta metalle ilgili meslekler, eğitim içerikleri ve ileri eğitim, kariyer inşa etme ve kazanç fırsatları konusunda bilmeleri gereken her şeyi öğrenme imkanı bulabilir. 2001'den beri, EMO Hannover’de 40,000’den fazla gence bilgi verilmiştir.
EMO Hannover 2017’de “Akıllı üretime yönelik yeni kurulan şirketler”

Teknik değişimin sürati yeni firmaların kurulması anlamına geliyor. Örneğin, genç girişimciler, ağ kurma makineleri ve süreçleri için yazılım veya metal bileşenler için 3D yazıcılar geliştiriyorlar. Şirketlerini üniversitelerdeki araştırma projelerine dayandırıyorlar veya gelişmemiş bir bölgede şirket kuruyorlar.
EMO Hannover 2017, yaklaşık 10 milyon avro cirosu bulunan bu firmalara “Akıllı üretime yönelik yeni kurulan şirketler” sloganıyla bir platform sunuyor. Amaç, inovasyonlarını pazarlamalarında genç şirketlere yardım etmek. Bu genç şirketler, yeni fikirleri, yeni ürünleri veya hizmetleriyle, uzun yıllardır sektörde olan pek çok firma için rağbet gören iş ortaklarıdır. VDW’den Wilfried Schäfer, “Akıllı üretime yönelik yeni kurulan şirketler”e ayrılmış özel stant, yeteneklerini yenilikçi bir iş ortamında sergilemek ve uluslararası pazara nüfuz etmek isteyen yeni kurulan şirketlere yardımcı olmak için tasarlanmıştır” diyor. EMO’nun “Akıllı üretim için sistemleri birbirine bağlama” sloganını alarak, ağın sunduğu fırsatları ve nasıl yeni fikirler ve iş modelleri ürettiğini canlı olarak sergiliyor.
Özel standın içinde “Almanya’da Yapılan İnovasyonlar” projesi için bir alan ayrılmış durumda. Bu stant ise kısa bir süre önce kurulmuş ve Alman Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından finanse edilen Alman firmalara yönelik.

Avrupa Girişim Ağı

Avrupa Girişim Ağı, EMO Hannover 2017’de girişimciler için bir kez daha toplantılar düzenleyecek. Fuar yaklaşırken, online platform belirlenmiş konularda uygun tartışma ortaklarına aracılık ediyor olacak. Bu toplantılar, karşılıklı çıkarlar sayesinde verimli ve etkili geçiyor. En azından 2013’te yapılan girişimci toplantılarındaki katılımcılar böyle düşünüyordu. O tarihte, 28 farklı ülkeden ve 287 firmadan 315 katılımcı, Avrupa Girişim Ağı'nın aracılık yaptığı 600’den fazla toplantıya katıldı. Sonuç olarak çok sayıda işbirliği kurmayı ve sipariş almayı umuyorlardı.


Uluslararası üretim teknolojisi için trend belirleyici

Wilfried Schäfer “EMO Hannover’de yine ilginç ve kapsamlı bir destekleyici etkinlikler programı olacak” dedi. “Program, birçok ziyaretçi ve katılımcıya, kendi şirketlerinde devam etmekte olan konularla ve tartışmalarla bağlantı kurma fırsatı sunacak” diye ekledi. EMO, önümüzdeki yıllardaki üretim teknolojisi trendlerini belirliyor. Bu, hem takım tezgahı teknolojisi için hem de stratejiler ve pazarlardaki gelişmeler için geçerli. EMO Hannover’de ele alınan konular ve trendler, etkinliğin bitmesinden haftalar ve aylar sonra bile ayrıntılı tartışmalara konu olacak.


EMO Hannover 2017 – dünya genelindeki metal işleme sektörünün en büyük ticaret fuarı

18-23 Eylül 2017 tarihleri arasında EMO Hannover 2017’de uluslararası üretim teknolojisi üreticileri “Akıllı üretim için entegre sistemler” konusuna ışık tutacaklar.


Metal işleme endüstrisinde dünyanın önde gelen ticaret fuarı, her endüstriyel üretim sürecinin kalbi olan günümüzün en gelişmiş metal işleme teknolojisini tüm yönleriyle sergileyecektir. Fuar, son teknoloji makinelerin yanı sıra verimli teknik çözümler, ürün destek hizmetleri, üretim sürecinde sürdürülebilirlik ve çok daha fazlasını sunacaktır.
EMO Hannover’in odak noktası metal kesme ve şekillendirme tezgahları, üretim sistemleri, yüksek hassasiyetli araçlar, otomatik malzeme akışları, bilgisayar teknolojisi, endüstriyel elektronik ve aksesuarlardır. EMO’nun ticaret ziyaretçileri, makine ve tesis üreticileri, otomotiv endüstrisi ve bileşen tedarikçileri, havacılık, hassas mekanik ve optik, gemi yapımı, tıbbi teknoloji, alet ve kalıp imalatı, çelik ve hafif yapı gibi tüm önemli sektörlerden geliyor. EMO Hannover, dünyanın dört bir yanından gelen üretim teknolojisi uzmanları için dünyanın en önemli uluslararası buluşma noktasıdır. 2013 yılında fuara, 2.130’dan fazla katılımcı ve 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 143.000 ticari ziyaretçi katılmıştır. EMO, Avrupa Takım Tezgahı Endüstrileri CECIMO’nun tescilli ticari markasıdır.
EMO Hannover 2017 ile ilgili metinleri ve resimleri www.emo-hannover.de adresinde Basın bölümünde bulabilirsiniz. Sosyal medya kanallarında da EMO Hannover’i takip edebilirsiniz.
http://twitter.com/EMO_HANNOVER

m:\public\logos\cnc-arena\socialmedia-icon.jpg https://de.industryarena.com/emo-hannover

http://facebook.com/EMOHannover

http://www.youtube.com/metaltradefair

31.10.2017

VDW – Generalkommissariat EMO Hannover 2017

Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken e.V.

Corneliusstraße 4, 60325 Frankfurt am Main, ALMANYA

Tel. +49 69 756081-0, Fax +49 69 756081-74

emo@vdw.de · www.emo-hannover.de

Registergericht/Kayıt Ofisi: Amtsgericht Frankfurt am Main

Vereinsregister/Birlik Kaydı: VR4966

Vorsitzender/Başkan: Dr. Heinz-Jürgen Prokop, Ditzingen

Geschäftsführer/Genel Müdür: Dr.-Ing. Wilfried Schäfer, Frankfurt am Main



Ust.Id.-Nr./t. o. tax id. no. DE 114 10 88 36


Yüklə 37,45 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin