C. Uğur ÖZGÖker doğum Tarihi ve Yeri



Yüklə 0,57 Mb.
səhifə1/5
tarix29.07.2018
ölçüsü0,57 Mb.
#62144
  1   2   3   4   5

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ

Adı Soyadı: Doç. Dr. C. Uğur ÖZGÖKER

Doğum Tarihi ve Yeri: 05/ 03/ 1963, Neuilly-Sur-Seine ( Paris ) - FRANSA

Adres: İstanbul Arel Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, ARELUSAM Müdür Yrd.

Tepekent Kampüsü, Türkoba Mahallesi, Erguvan Sokak, 34537, Büyükçekmece - İstanbul



Tel: 0212-867 25 00 iş, 0212-471 97 40 ev, 0532 237 13 49 cep.

E-mail: ugurozgoker@arel.edu.tr, ugur@ugurozgoker.com, ugurozgoker@turkkibristicaretodasi.org,

Kişisel Web Sitesi: www.ugurozgoker.com, www.turder.org, www.arel.edu.tr

Öğrenim Durumu:

Derece

Bölüm/Program

Üniversite

Yıl

Lisans

Uluslararası İlişkiler

İstanbul Üniversitesi

1987

Yüksek Lisans

AT’ nin Ekonomik Yapısı

İstanbul Üniversitesi

1988

Doktora

Uluslararası İlişkiler

İstanbul Üniversitesi

1994

Doçent

Siyasal Hayat ve Kurumlar

ÜAK

2012

Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı:

“Avrupa Entegrasyonu ve Türkiye”, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Avrupa Topluluğunun Ekonomik Yapısı Bilim Dalı, İstanbul, 1988. Danışman: Prof. Ali Özgüven



Doktora Tezi/S. Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışmanı:

“Avrupa Siyasal Birliği Çerçevesinde Avrupa Topluluğunun Güvenlik ve Savunma Boyutu olarak BAB”, Basılmamış Doktora Tezi, İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı, İstanbul, 1994. Danışman: Prof. Dr. Esat Çam.



Görevler:

Görev Unvanı

Görev Yeri


Yıl

Şef

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü




1987

Araştırma Görevlisi

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü




1988

Öğretim Görevlisi ve AB Programı Kurucu Başkan Vekili

İstanbul Üniversitesi SBMYO Avrupa Birliği Programı





1993

Yrd. Doç. Dr.

İstanbul Kültür Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü




1998

Eğitim Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Müdür Vekili




Rekabet Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi ve Araştırma Dairesi Başkanlığı



1998

Yrd. Doç. Dr.

AB Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü
Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Yüksek Lisans Programı Başkanı

Kadir Has Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü


Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü

Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü



2003

Yrd. Doç. Dr.

Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı



Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

2010


Doç. Dr.


İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı
ARELUSAM Uluslararası Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucusu ve Müdür Yrd.


İstanbul Arel Üniversitesi İİBF İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğü




2012

2015



Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:

1) Demirağ, Leylan. “Telekomünikasyon ve Rekabet”, Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü. 2001

2) Yolcu, Şebnem. “Serbest Bölgeler”, Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü.2003

3) Matur, Yavuz. “Kamu İhale Kanunu ve Rekabet”, Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü. 2003

4) Varol, Tuğçe. “Çok Partili Siyasal Yaşama Geçiş Sürecinde Türkiye’yi Etkileyen Dış Faktörler (1945-1960 ), Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. 2004.

5) Bardakçıoğlu, Doğa. “Ermenistan Dış Siyaseti ve Sınır Kapısı Sorunu”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2005.

6) Uysal, Taylan. “State Aid Policy in the EU Accession Process”. Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, Avrupa Hukuku Ana Bilim Dalı. 2006.

7) Çetinkaya, Dilek. “Structure and Functions of European Parliament after 2004 Enlargement”. Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, Avrupa Hukuku Ana Bilim Dalı. 2006.

8) Kartal, Semra. “Avrupa Birliği Siyasi Gelişimi ve Türkiye”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı 2006.

9) Şafak Eren, Seden. “Ege Denizi Temelinde Türk-Yunan İlişkileri”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2008.

10) Tüysüzoğlu, Göktürk. “Kosova’nın Bağımsızlığı ve Dünya Politikasına Etkileri”. Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2008.

11) Cılız, Ali. “Avrupa Birliği’nin Bilgi Toplumuna Girişi”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2008.

12) Kahya, Hüseyin. “Avrupa Birliği’nin Küresel Güç Olma Potansiyeli”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2008.

13) Ünsal, Melih. “Kıbrıs – AB İlişkileri Çerçevesinde KKTC Ekonomisi”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2008.

14) Kanlı, Ayşe Ece, “SSCB’nin Dağılmasından Sonra Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye ile İlişkileri, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2009.

15) Diyarbakırlıoğlu, Kaan. “Küresel Bir Ekonomik Kuruluş Olarak IMF ve Türkiye Politikaları”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2009.

16) Tepebaşı, Ufuk. “1990 Sonrası Afrika: Mücadele Alanı”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2009.

17) Doğaç, Gürkan. “Uluslararası Ticaretin ve Standardizasyonunun Küresel Etkileri”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalı, 2009.

18) Bedir, Abdülkerim. “ Küresel Güç Hedefindeki AB’ye Türkiye’nin Muhtemel Katkıları, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2010.

19) Uykun, Elçin. “Çok Uluslu Şirketlerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Anlayışı ve Çevre politikaları”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı,2010.

20) Oğuzay, Sabri Cumhur. “Türkiye-Suriye İlişkilerinde Su ve Terör Sorunu”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2010.

21) Keskin, Cihan. “Soğuk Savaş Sonrası Dönemde Rusya'nın Güvenlik Politikaları Bunun ABD-AB ve Türkiye'ye Etkisi”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2010.

22) Mantar, İsmail. “Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikasının Gelişimi ve Genişleme Sürecinde Transatlantik Etkisi”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2010.

23) Çakır, Nefin. “Komşuluk Politikası Çerçevesinde Avrupa Birliği’nin Gürcistan Politikası”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2010.

24) Kalko, Ümit. “ Avrupa Birliğine Uyum Sürecinin Türkiye’de Yerel Yönetimlere Yansıması”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2010.

25) Torlak, Mustafa. “Siyonizm Penceresinden Arap-İsrail Savaşları”, Kadir Has Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Ana Bilim Dalı, 2010.

26) Aşti, Seden. “Kıbrıs Sorunu ve Çözüm Önerileri: Federasyon, Konfederasyon ve Bağımsız İki Devlet Alternatiflerinin Değerlendirilmesi”, İstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı, 2015.

27) Koraltan, Feyza. “Realizm Kuramı çerçevesinde Arap Baharı”, İstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı, 2016.

28) Batı, Güney Ferhat, “Avrupa Birliği Genişleme Politikası ve Batı Balkanlar Perspektifi”, İstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı, 2016.
Ayrıca 16 tezin de Eş Danışmanlığını yaptım.

Yönetilen Doktora Tezleri/Sanatta Yeterlik Çalışmaları: Yok

Projelerde Yaptığı Görevler:

1) AB tarafından finanse edilen ve UNDP tarafından uygulanan “AZERBAYCAN GÜMRÜK HİZMETLERİNİN MODERNLEŞTİRİLMESİProjesinde Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ticaret Uzmanı. 2006.

2) İSO – İKV ve Kadir Has Üniversitesi ile Macaristan ve Polonya Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’ nin katılımlarıyla hazırlanıp AB Komisyonunca finanse edilen AB Bilgi Köprüleri Programı kapsamında “İSO - AB OKULUProjesi Yerel Koordinatörü. 2007.

3) Dünya Genç Liderler ve Müteşebbisler Federasyonu JCI İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen; “GÖÇ VE KÜLTÜRLERARASI DİYALOG” temalı NNYCR İstanbul Crossroads 2007 Kısa Film Yarışması ve Festivalinin Proje Danışmanı, 2007.

4) Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğunun Desteklenmesi 03-Üniversiteler Hibe Programı 1. CFCU/TR0604.01703 Teklif Çağrısına “DEVELOPING TRAINING PROGRAMMES FOR EU EXPERTS ON ECONOMICS AND LAW” Başlıklı Proje önerisini Bruges Avrupa Koleji’nin Partnerliğinde Kadir Has Üniversitesi ABAUM Müdürü olarak hazırlayıp Ağustos 2007’de sundum. Proje Hazırlayıcısı ve Yürütücüsü. (Başvuru Ref. No: CSD-03-20) . 2008’ de Kısa listeye kaldı ancak nihai listeye dahil olmadı.

5) “FENER, BALAT, CİBALİ ve AYVANSARAY Bölgesinin Tanıtımı, Bölgenin İnanç ve Kültür Turizmine Kazandırılması”, KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BAP ( Bilimsel Araştırma Projesi ), Proje Yürütücüsü, 2009.

6)10 BEYOĞLU – BEYOĞLU HİKAYELERİ”, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Projesi, Proje Danışmanı, 2009.

7)SARAYIN GİZEMİ: HAREM”, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Projesi, Proje Hazırlayıcısı ve Danışmanı, 2009.

8) “KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ve ULUSLARARASI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ Kurulması” Projesi Hazırlayıcısı ve Danışmanı, Dr. Rıfat Barokas’la birlikte. 2009.

9) “KADİR HAS MESLEKİ ve YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ KurulmasıProjesi Hazırlayıcısı ve Danışmanı, Dr. Rıfat Barokas’la birlikte. 2009.

10) “FENER-BALAT SEMTLERİNDE SOSYAL, İKTİSADİ ve KÜLTÜREL VARLIKLARIN KORUNMASINA MALİ DESTEK Projesi Hazırlayıcısı ve Danışmanı. Dr. Mehmet Alper’le birlikte. 2009.

11 ) ÇOCUK GÖZÜYLE İSTANBUL” İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Projesi, Proje Hazırlayıcısı ve Danışmanı, 2009.

12)CROSS-CULTURAL MANAGEMENT”, EU Euro-Med - AB Erasmus Projesi; 4-17 Temmuz 2010 tarihlerinde Heraklion - Girit’te, 2011 de İtalya’ da, 2012 de İspanya’da 12 AB ülkesinden 16 Üniversite ve Türkiye’den Kadir Has Üniversitesi’nin katılımıyla düzenlenen Intensive Programme’ ın Yerel Proje Danışmanı ve Eğitimcisi, 2010. Tuğba Kalafatoğlu ile birlikte.

13) “SAME PLACE, DIFFERENT LIVES”, The European Commission-DG Enlargement, EuropeAid/129897/C/ACT/MULTI, Civil Society Facility – Regional Programmes “Support to Partnership Actions to Minorities/Vulnerable Groups Organisations”, Proje Hazırlayıcısı ve Yürütücüsü, 2010.

14)PAYDAŞLAR AÇISINDAN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ ALGISI”, Anket Çalışması, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği ( İGMD ) ve İstanbul Arel Üniversitesi İ.İ.B.F. ortak projesi. Proje Yürütücüsü. 2012

15) “Reflecting the Cultural and Religious Rights of Minorities (Residing in the District of Yeşilköy in İstanbul) in Daily Life and Raising their (Self-) Awareness, Civil Society Dialogue Between EU And Turkey –III, Political Criteria Grant Scheme (CSD-III/PC), Reference: CFCU/TR2010/0135.01-01, EuropeAid/134549/M/ACT/TR. Proje Hazırlayıcısı ve Koordinatörü, 2013.
İdari Görevler :

1) İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Halkla İlişkiler ve Tanıtma Müdürlüğü Şefi. 1988-89.

2) İstanbul Üniversitesi SBMYO AB Programı Kurucusu ve Başkan Yrd. 1990-98.

3) İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi Genel Sekreteri. 1990-94.

4) İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası Üniversiter İlişkiler Araştırma Merkezi Müdür Yrd. 1993-94.

5) İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd. 1993-94.

6) T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Danışmanı, 1994-95. ( 2547 YÖK yasasının 38. maddesi uyarınca )

7) Rekabet Kurumu Eğitim Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Müdür Vekili. 1998-2003.

8) Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi. 2004-2005.

9) Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi. 2004-2005.

10) Kadir Has Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi ( ABAUM-CIES ) Müdürü. 2004-2010.

11) Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Yüksek Lisans Programı Başkanı. 2004-2010

12) Kadir Has Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. Sınıf Danışmanı. 2010

13) Kadir Has Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü 4. Sınıf Danışmanı. 2009

14) Kadir Has Üniversitesi SBE Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Yüksek Lisans Sınıfı Danışmanı. 2004-2010

15) Kadir Has Üniversitesi AB Öğrenci Kulübü Danışmanı. 2006-2010

16) Kadir Has Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü Staj Koordinatörü. 2010

17) Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı. 2011

18) Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Ekonomi Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi. 2011

19) İstanbul Arel Üniversitesi İİBF İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı 2012

20) İstanbul Arel Üniversitesi İİBF Fakülte Kurulu Üyesi. 2012

21) İstanbul Arel Üniversitesi İİBF Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi. 2012

22) İstanbul Arel Üniversitesi İİBF ERASMUS Koordinatörü. 2012

23) İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi. 2012

24) İstanbul Arel Üniversitesi İİBF Disiplin Kurulu Üyesi. 2013

25) İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı Ana Bilim Dalı Başkanı. 2013

26) İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi. 2013

27) İstanbul Arel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü Danışmanı. 2013

28) İstanbul Arel Üniversitesi AR-GE Grubu Üyesi. 2014

29) İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ( ARELUSAM ) Kurucusu ve Müdür Yardımcısı. 2015

Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler:

TUNAECS, BRISMES, IPSA, IDEA, PSA, ICRP, Uluslararası İlişkiler Konseyi, Uluslararası Diplomatlar Birliği, Türkiye – Avrupa Vakfı, Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Kıbrıs Kültür ve Eğitim Derneği, İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu, AB Çalışmaları Merkezi Derneği, TODGEP, EGD, TÜRDER, TKKTTOD.



Ödüller:

1) REKABET KURUMU tarafından; gösterilen üstün gayret ve başarıdan dolayı verilen “TAKDİRNAME”. ( Rekabet Kurumunda “Takdirname” ile taltif edilen ilk personel ), 23 / 12 / 2003.

2) Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü tarafından; gösterilen üstün performanstan ötürü verilen “Teşekkür Beratı”. 27/9/ 2004.

3) TÜDER - Tüketiciler Derneği tarafından; Tüketici Yönlü Çalışmalardan dolayı verilen “Teşekkür” Plaketi. 05 / 12 /2005.

4) Beyoğlu Belediye Başkanlığı tarafından; Ekonomik Araştırmalar Kuruluna yapılan değerli katkılardan dolayı verilen “Teşekkür” Plaketi. Mayıs 2006.

5) JCI – Dünya Genç Müteşebbisler Birliği İstanbul Şubesi tarafından; New NY Crossroads 2006 Kısa Film Yarışması ve Festivaline katkıları için verilen “Teşekkür” Plaketi. Kasım 2006.

6) Kocaeli Üniversitesi Rektörü tarafından “AB’nin 50’inci Yılı ve Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği” konulu paneldeki sunumdan ötürü verilen “Teşekkür” Plaketi. 29 / 03 / 2007.

7) İstanbul Vakıflar Bölge Müdürü tarafından 24. Vakıf Haftası kutlama etkinliklerine katkılardan ötürü verilen “Teşekkür” Plaketi. 10 Mayıs 2007.

8) TÜKETİCİLER DERNEĞİ tarafından ADSL bağlantı ve internet hizmetleri konusunda tüketicilerin bilinçlendirilmesi, tüketici haklarının aranması ve internet bağlantı hizmetlerinin tüketicilere daha hızlı, daha kaliteli ve daha düşük fiyatla sunulmasında yapılan gönüllü katkılar ve özverili çalışmalardan dolayı verilen “Teşekkür” Belgesi. 10 / 09 / 2007.

9) Dünya Genç Liderler ve Müteşebbisler Federasyonu JCI İstanbul Şubesi tarafından; NNYCR İstanbul Crossroads 2007 Kısa Film Yarışması ve Festivaline “Proje Danışmanı” olarak yapılan katkılardan dolayı verilen “Teşekkür” Plaketi. 19 Ekim 2007.

10) JCI ( Junior Chamber International ) Türkiye Başkanlığı tarafından TOYP ( The Outstanding Young Persons) Türkiye’nin en Başarılı 10 Genci Yarışmasında “Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi” Kategorisinde “JÜRİ ÜYELİĞİ” yapmak ve Organizasyonun gerçekleştirilmesindeki katkılardan dolayı verilen “Teşekkür” Plaketi. 10.10.2008.

11) Kadir Has Üniversitesi Anime Kulübü tarafından “Japon Kültür Festivali” nin düzenlenmesine yapılan katkılardan ötürü verilen “Teşekkür” Belgesi. 19 Mart 2009.

12) JCI–Dünya Genç Müteşebbisler Birliği İstanbul Şubesi tarafından; “KÜLTÜRLERARASI DİYALOG” Temalı İstanbul Crossroads Kısa Film Yarışması ve Festivalinde yapılan Jüri üyeliği için verilen “Teşekkür” Plaketi. 5 Kasım 2009.

13) Trakya Üniversitesi Rektörü tarafından 3-4 Mayıs 2010 tarihlerinde Trakya Üniversitesinde düzenlenen “ Türk Dış Politikasının Stratejik Açılımları: AB, Balkanlar ve Ortadoğu” konulu kongreye sağlanan bilimsel katkıdan dolayı verilen “Teşekkür Plaketi”. 4 Mayıs 2010.

14) New York Film Akademi ve Digital Film Akademi tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında düzenlenen “Kılişeleri Kırmak” konulu kısa film yarışmasına akademik danışmanlık yapmaktan dolayı için verilen “Teşekkür Belgesi”. 14 Mayıs 2010.

15) İSTANBUL ÇEVRE KONSEYİ FEDERASYONU tarafından Çevre ve Doğanın Korunması Konusunda Yapılan Özverili Katkı ve Çalışmalardan dolayı verilen “Teşekkür Belgesi”. 5 Haziran 2010.

16) JCI ( Junior Chamber International – Dünya Genç Müteşebbisler Konfederasyonu ) Türkiye Başkanlığı tarafından TOYP ( The Outstanding Young Persons ) Türkiye’nin en Başarılı 10 Genci Yarışmasında “Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi” Kategorisinde “JÜRİ ÜYELİĞİ” yapmaktan dolayı verilen “Teşekkür” Plaketi. 22 Ekim 2010.

17) Büyükçekmece Belediye Başkanlığı tarafından 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinde JÜRİ ÜYELİĞİ yapmak ve Festivalin Uluslararası Organizasyonuna yapılan katkılardan dolayı verilen “Teşekkür Plaketi” ve “Teşekkür Belgesi”, 6 Ağustos 2016.

Burslar:
1) NATO Kurumsal Araştırma Bursu 1989 (Brüksel ve Londra)

2) BAB ( AB ) Güvenlik Etütleri Enstitüsü Bursu 1996 (Paris)

3) AB Jean Monnet Bursu 1999 (Londra)

Hakemlik ve Yayın-Danışma Kurulu Üyelikleri:

Yeni Dünya Gündemi Haftalık Ulusal Gazete Yayın Kurulu Üyesi. Journal of International Relations and Diplomacy Hakemi. YURTMEDYA Ekonomi Danışmanı, Çevre – Kültür ve Turizm Dergisi Danışma Kurulu Üyesi. Doğuş Üniversitesi Dergisi Hakemi, Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Hakem Kurulu Üyesi. VİRA Denizcilik Dergisi Yayın Kurulu Üyesi. REKABET HABER BÜLTENİ Yazı Kurulu Üyesi. Harp Akademileri Stratejik Araştırmalar Enstitüsü ( SAREN ) GÜVENLİK STRATEJİLERİ DERGİSİ Hakem Kurulu Üyesi. SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi. İş Dünyası Dergisi BUSINESSNEWS Danışma Kurulu Üyesi. AB Vizyon AB Haber Portalı Yayın ve Danışma Kurulu Üyesi, Marka İstanbul Kültür-Sanat-Haber-Yaşam Dergisi Yayın Danışma Kurulu Üyesi, YAŞAM Dergisi Danışma Kurulu Üyesi, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ( ATAUM ) Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi Hakemi. Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Akademik Bakış Dergisi Hakemi. İçişleri Bakanlığı Türk İdare Dergisi Hakemi, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Danışma Kurulu Üyesi. Türk ve İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi Yayın Kurulu Üyesi, Arel Üniversitesi İletişim Çalışmaları Dergisi Danışma Kurulu Üyesi, Gedik Üniversitesi AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, LEGES Ekonomi ve Hukuk Araştırmaları Dergisi Danışma Kurulu Üyesi. İstanbul Arel Üniversitesi Ekonomi, Yönetim ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (EYSAD) Danışma Kurulu Üyesi.


Yüklə 0,57 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin