Comitetului executiv bogdan zanfirescu



Yüklə 85,37 Kb.
tarix27.07.2018
ölçüsü85,37 Kb.
#60362




APROBAT IN SEDINTA PREŞEDINTE A.J.F. BOTOŞANI

COMITETULUI EXECUTIV BOGDAN ZANFIRESCU

A.J.F. BOTOŞANI DIN 19.02.2015.
REGULAMENTUL

DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A COMPETIŢIILOR DE FOTBAL COORDONATE DE A.J.F. BOTOŞANI EDIŢIA 2016-2017


Competiţiile coordonate de A.J.F. BOTOŞANI sunt organizate de Comitetul Executiv prin comisiile de specialitate şi au la bază Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice din România şi hotărârile elaborate de F.R.F. in 2016.

Prezentul regulament este elaborat în scopul impunerii şi a unor reguli care nu sunt cuprinse în R.O.A.F., sau stabilesc un alt mod de tratare şi soluţionare a aspectelor specifice acestor competiţii.

NIMENI NU POATE INVOCA NECUNOAŞTEREA REGULAMENTELOR CARE VIZEAZĂ ACTIVITATEA FOTBALISTICĂ !


CAPITOLUL I

SCOPUL

Art.1.
Scopul competiţiilor oficiale organizate de A.J.F. BOTOŞANI este:

  1. angrenarea echipelor de fotbal seniori, juniori şi copii în sisteme competiţionale bine stabilite pe criterii valorice sau de vârstă, geografice, pentru stabilirea de ierarhii valorice, ale căror vârfuri au dreptul de participare în fazele superioare ale competiţiei, turnee de zonă sau finale, ale barajelor de promovare sau promovează direct în eşaloanele imediat superioare;

  2. perfecţionarea pregătirii jucătorilor într-un sistem competiţional adecvat, asigurându-se baza de jucători pentru echipele de seniori, contribuind astfel la creşterea şi îmbunătăţirea potenţialului valoric al fotbalului romănesc.

Prezentul regulament, ca şi statutul şi hotărârile organelor de conducere ale A.J.F.BOTOŞANI, sunt obligatorii pentru toţi membrii afiliaţi acesteia.

CAPITOLUL II

ORGANIZAREA COMPETIŢIILOR
Art.2.
Organizarea şi desfăşurarea competiţiilor de fotbal din judeţul BOTOŞANI intră în competenţa A.J.F.BOTOŞANI şi sunt asigurate de Comitetul Executiv prin comisiile sale de specialitate.
Art.3.

În anul competiţional 2016 – 2017, A.J.F. BOTOŞANI organizează următoarele competiţii oficiale:

a) CAMPIONATUL LIGII a-IV-a, cu o serie unică de 16 de echipe a cărei componenţă se stabileşte astfel:

- echipele participante, de drept în această ligă, în anul anterior care nu au promovat sau retrogradat;

- câştigătoarele seriilor campionatului Liga a V-a, în anul competiţional 2015 – 2016;

- câştigătoarele jocurilor de baraj dintre ocupantele locurilor 13, 14 din Liga a IV-a şi ocupantele locurilor 2 din seriile Nord şi Sud, - Liga a –V-a.

- echipa(e) retrogradată(e) din Liga a-III-a.

- in situatia in care retrogradeaza echipa din Liga III-a si echipa campioana din Liga IV-a nu se inscrie in Liga III, se va disputa un joc de baraj intre ocupantele locurilor 2 din seriile Nord si Sud, iar castigatoarea va juca un al doilea joc de baraj cu ocupanta locului 13 din Liga IV, iar echipa clasata pe locul 14 va retrograda direct in Liga V.

În situaţia în care echipele promovate nu pot asigura teren de joc omologabil sau nu pot stabili un alt teren de joc omologabil ori nu oferă condiţiile minime necesare desfăşurării meciurilor, echipele respective nu pot activa în Liga a-IV-a deşi au câştigat acest drept, putând fi înlocuite cu echipe care îndeplinesc condiţiile regulamentare pentru Liga a-IV-a. Înlocuitoarele pot fi dintre retrogradate sau dintre celelalte participante în campionatul Ligii a V-a, chiar dacă nu au ocupat locuri promovabile, in urmatoarea ordine: echipa clasata pe locul 13 in Liga a-IV-a, echipa clasata pe locul 14 in Liga a-IV-a, echipe de Liga a-V-a in ordinea clasamentului dupa disputarea unui joc de baraj pe teren neutru intre ele. Înlocuirile vor fi propuse şi aprobate de către Comitetul Executiv al A.J.F. BOTOŞANI.

În cazul în care nu se vor înscrie toate echipele care au acest drept sau dacă respectivele asociaţii sportive nu îndeplinesc condiţiile cerute, atunci competiţia se va desfăşura numai cu echipele înscrise, iar pentru realizarea numărului minim de jocuri regulamentar se adoptă sistemul play-off, play-out, dacă este cazul.

b) CAMPIONATUL LIGII a-V-a, la care participă echipe de seniori structurat pe zone geografice, în 2 (două) serii astfel:

1) Seria Nord -10 echipe; 2) Seria Sud - 10 echipe;

c) CAMPIONATE DE JUNIORI ŞI COPII pe diferite categorii de vârstă (A1, B1, C, D, E, ),

- MEMORIALUL GH. OLA;

- MEMORIALUL GH. ENE;

d) CUPA ROMÂNIEI FAZA JUDEŢEANĂ, cu echipele înscrise de drept în campionatele organizate precum şi alte echipe de amatori care doresc să participe, câştigătoarea reprezentând judeţul în etapele superioare ale competiţiei.

e) ALTE COMPETIŢII ORGANIZATE de A.J.F. BOTOŞANI.
Art.4 .
La competiţii participă numai structurile sportive recunoscute oficial, înscrise în Registrul Sportiv ţinut de A.N.S., în cazul cluburilor, sau în Registrul Sportiv ţinut de D.J.S.T. BOTOŞANI, în cazul asociaţiilor sportive, toate afiliate la A.J.F. BOTOŞANI, (certificatul de identitate sportivă şi afiliere, conform legii 69/ 2000 şi a Statutului A.J.F. BOTOŞANI ).
Art.5.
Comisia de Competiţii a A.J.F. BOTOŞANI întocmeşte programele competiţionale pentru fiecare eşalon valoric, acestea vor fi aprobate de Comitetul Executiv al A.J.F.BOTOŞANI, după care vor fi distribuite tuturor echipelor participante, difuzate în mass-media locală si pe SITE-ul oficial al A.J.F. BOTOŞANI .

www.frf-ajf.ro/botosani
Art.6.
Jocurile se vor desfăşura sistem campionat (tur-retur) fiecare echipă urmând să joace cu celelalte, de regulă săptămânal, fiind stabilite următoarele zile şi ore oficiale:

  • campionatul Ligii a-IV-a în ziua de DUMINICĂ ora 11:00 ;

  • campionatul Ligii a-V-a în ziua de DUMINICĂ la ora 11:00 ;

  • etapele intermediare se vor disputa în zilele de MIERCURI sau JOI ale săptămânii, atât pentru Liga a-IV-a, cât şi Liga a-V-a, orele urmând a fi stabilite de Comisia de Competiţii în funcţie de anotimp;

  • celelalte competiţii conform programelor stabilite;



Art.7.
Schimbarea orei de desfăşurare a jocurilor se poate face, în situaţii bine motivate, cu aprobarea Comisiei de Competiţii, în condiţiile stipulate de R.O.D.A.A.F. a A.J.F. BOTOŞANI precum şi în STATUTE ŞI REGULAMENTE al F.R.F. (2016).
Art.8.
Comisia de Competiţii, cu acordul Comitetutului Executuv, are latitudinea ca, în funcţie de cerinţele ivite pe parcursul desfăşurării campionatului (legat de utilizarea bazelor sportive existente, mijloace de transport, starea vremii, manifestaţii sau alte situaţii deosebite), să modifice programarea unor jocuri pentru alte zile, ore, localităţi sau terenuri, altele decât cele obişnuite, situaţie ce va fi adusă la cunoştinţa echipelor în timp util.


CAPITOLUL III

TERENUL DE JOC

Art.9.
Terenurile de joc pe care se vor desfăşura competiţiile oficiale organizate de A.J.F. BOTOŞANI trebuie să fie omologate de comisia de omologări din cadrul A.J.F. BOTOŞANI sau F.R.F., după caz.

Omologarea terenurilor de joc se face la cererea structurilor sportive, care au obligaţia să asigure terenuri de joc pentru Liga a-IV-a şi terenuri de joc pentru Liga a-V-a după caz, în urma unei adrese scrise din partea conducerii structurii sportive, cu nr. de înregistrare, semnătura şi ştampila asociaţiei sportive, sau din iniţiativa A.J.F. BOTOŞANI, care, periodic va verifica bazele sportive, respectându-se condiţiile de omologare din STATUTE SI REGULAMENTE F.R.F. 2016.

TERENURILE PE CARE SE VOR DISPUTA JOCURILE DIN CADRUL COMPETIŢIEI LIGA A IV-A, TREBUIE, ÎN MOD OBLIGATORIU, SĂ DISPUNĂ ATÂT DE GARD ÎMPREJMUITOR, CÂT ŞI DE BĂNCI DE REZERVE. NICI O ALTĂ PERSOANĂ, ÎN AFARA CELOR TRECUTE ÎN RAPORTUL DE ARBITRAJ, NU VA AVEA ACCES ÎN INCINTA TERENULUI DE JOC.

LA TOATE JOCURILE DE LA LIGA A-V-A SE VA PROCEDA ASTFEL:

  • ÎN SPATELE UNEIA DINTRE LINIILE DE MARGINE ALE TERENULUI DE JOC SE VOR GĂSI DOAR PERSOANELE ÎNSCRISE ÎN RAPORTUL ARBITRULUI (OFICIALI, ANTRENORI, JUCĂTORI DE REZERVĂ). PERSOANELE ÎN CAUZĂ VOR STA, ÎN MOD OBLIGATORIU, DE ACEEAŞI PARTE A TERENULUI.

  • ÎN SPATELE LINIEI DE MARGINE OPUSE, SE VOR POZIŢIONA EVENTUALII SPECTATORI CE VOR FI DESPĂRŢIŢI DE SUPRAFAŢA DE JOC CU UN MARCAJ DELIMITATOR (SE ACCEPTĂ ŞI BANDĂ ÎMPREJMUITOARE SAU CORDON SEPARATOR), AMPLASAT LA MINIMUM 2 METRI DE LIMITELE TERENULUI DE JOC.


ÎN SPATELE ARBITRULUI ASISTENT 1 SE VOR AFLA OFICIALII, ANTRENORII ŞI JUCĂTORII DE REZERVĂ AI ECHIPEI OASPETE.
Art.10.
În situaţia în care Comisia de omologare sau brigada de arbitri şi observatorul de joc constată că terenul de joc a devenit neregulamentar, echipa organizatoare va pierde dreptul de organizare pe terenul respectiv până la aducerea terenului în stare regulamentară, similară momentului când acesta a fost omologat.
Art.11.
Echipele trebuie să comunice A.J.F. BOTOŞANI, înainte de începerea FIECĂRUI TUR ŞI RETUR DE CAMPIONAT, terenul pe care îşi vor disputa jocurile, SAU EVENTUALA SCHIMBARE A ACESTUIA, CU 7 ZILE ÎNAINTE DE DISPUTAREA JOCURILOR. Nici o echipă nu se poate prevala de lipsa terenului de joc pentru a nu disputa un joc oficial conform programării stabilite.


CAPITOLUL IV

JUCĂTORII DE FOTBAL
Art.12.
Jucătorii legitimaţi de A.J.F. BOTOŞANI sunt amatori sau profesionişti.

Jucătorii de fotbal pot participa la jocurile oficiale dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

  1. au împlinit vârsta minimă de 7 ani şi sunt legitimaţi la una din structurile sportive afiliate;

  2. pe carnetul de legitimare este aplicată viza anuală şi viza medicală.


Art.13.
Drepturile şi îndatoririle jucătorilor, legitimarea şi transferarea jucătorilor sunt în conformitate cu prevederile Regulamentului privind statutul şi transferul jucătorului de fotbal elaborat de F.R.F. şi aprobat de Comitetul Executiv în concordanţă cu statutul F.R.F.(Statute şi Regulamente, ediţia 2016). Responsabilitatea pentru autenticitatea ştampilelor şi a semnăturilor de pe actele de legitimare-transfer depuse revin în totalitate conducătorilor structurii sportive respective.


Art.14.
Abaterile şi sancţiunile sunt cele prevăzute în STATUTE ŞI REGULAMENTE elaborat de F.R.F., editat în 2016, la care A.J.F. BOTOŞANI anexează propriul regulament disciplinar, ce poate fi vizualizat pe siteul www.frf-ajf.ro/botosani , la secţiunea REGULAMENTE.
Art.15.
ECHIPELE PARTICIPANTE ÎN CAMPIONATELE LIGA A-IV-A, LIGA A-V-A, SUNT OBLIGATE SĂ VERIFICE RECIPROC, ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA JOCULUI, PRIN CONDUCĂTOR, DELEGAT SAU CĂPITANUL ECHIPEI IDENTITATEA JUCĂTORILOR ÎNSCRIŞI ÎN RAPORTUL DE ARBITRAJ, PRECUM SI CELELALTE ELEMENTE CONSTITUTIVE ALE DREPTULUI DE JOC. ACEST LUCRU SE VA DESFĂŞURA ÎN PREZENŢA BRIGĂZII DE ARBITRI ŞI A OBSERVATORULUI DELEGAT (DACĂ ESTE CAZUL).
Legitimarea jucătorilor se efectuează pe baza următoarelor acte:

  1. cerere tip semnată de către jucător, de reprezentantul structurii sportive la care se legitimează, ştampila structurii sportive şi viza medicală;

  2. buletinul de identitate(C.I.) în original sau certificatul de naştere în original;

  3. două fotografii tip C.I. recent efectuate;

  4. chitanţa de plată a taxelor(carnet, viză, fişă personală);

  5. încuviinţarea în scris a părinţilor pentru minorii sub 15 ani;

Aceleaşi documente sunt necesare şi în cazul preschimbării carnetului -legitimaţie.
Art.16.
În cazul pierderii sau deteriorării carnetului de legitimare se poate elibera un carnet duplicat, în baza unei cereri scrise, a chitanţei de plata a taxei pentru duplicat, a fişei de evidenţă personală, cu două fotografii recente. În acest caz originalul va fi declarat nul iar pe noul carnet de legitimare va fi aplicată ştampila „DUPLICAT” de către A.J. F. BOTOŞANI.

Art.17.
Carnetele jucătorilor juniori trebuie preschimbate la terminarea junioratului, în caz contrar echipa respectivă urmand a fi sancţionată conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F. BOTOŞANI.

Art.18.
Viza medicală a jucătorilor se efectuează la cabinetele medicale autorizate, de pe raza localităţii în care îşi are reşedinţa structura sportivă respectivă.
Art.19.
Echipamentul de bază al fiecărui jucător se compune din: tricou, şort, jambiere, apărători pentru tibie şi ghete. Un jucător nu va putea să poarte niciun obiect periculos pentru el însuşi sau pentru ceilalţi jucători (crampoane neregulamentare, aparate gipsate, ceasuri, bijuterii, etc.).

Jucătorii TREBUIE să poarte în timpul jocului apăratori pentru tibie.

Portarul va purta, în mod obligatoriu, echipament care să-l deosebească vizibil de ceilalţi jucători, de portarul advers şi de arbitri. De asemenea el poate să poarte pantaloni de trening.

Art.20.
Atât în Liga a-IV-a cât şi în Liga a V-a, echipele participante au dreptul să înscrie în raportul de arbitraj câte 18 jucători şi se pot efectua maxim 4 (patru) înlocuiri la nivelul Ligii a IV-a, respectiv maxim 5 înlocuiri la nivelul Ligii a V-a.

Pentru faza judeţeană a Cupei României, vor putea fi efectuate numărul maxim de înlocuiri permise nivelului în care activează echipa din eşalonul inferior.

Echipele participante în campionatul Ligii a-IV-a şi a-V-a, sunt obligate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor de campionat cel putin 2 (doi) jucatori sub 21 de ani (jucatori nascuti dupa data de 01.01.1995 ).

Dacă unul sau mai mulţi jucători sub 21 de ani sunt eliminaţi din terenul de joc, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător sub 21 de ani.
Art.21.
Cluburile care participă cu mai multe echipe în categorii competiţionale diferite sunt obligate să depună la comisia organizatoare, înainte de începerea turului, respectiv returului campionatului (pentru eventuale modificări), lista nominală cuprinzând minimum 15 jucători care au drept de joc numai la echipa din categoria superioară. Toţi ceilalţi jucători legitimaţi la clubul respectiv, inclusiv juniorii, au drept de joc la oricare dintre echipele clubului, fără nicio restricţie, cu respectarea condiţiilor regulamentare.

Art.22.
ECHIPA GAZDĂ ARE OBLIGAŢIA DE A SCHIMBA ECHIPAMENTUL DE JOC, ÎN SITUAŢIA ÎN CARE, AMBELE ECHIPE AU ECHIPAMENT ASEMĂNĂTOR SAU CU ACELEAŞI CULORI PREDOMINANTE.

Cluburile şi asociaţiile sportive sunt obligate să asigure pentru desfăşurarea jocurilor oficiale, următoarele:

  • 2 (două) fanioane de culoare roşie, portocalie, în carouri pentru arbitrii asistenţi

  • Minim 3 (trei) mingi care să corespundă Legilor Jocului, iar echipa oaspete este obligată să prezinte 1(una) minge corespunzând, de asemenea, Legilor Jocului.

  • Măsuri de ordine şi siguranţă din partea Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Comunale şi un număr de 4 - 6 oameni de ordine.


CAPITOLUL V

DESFĂŞURAREA CAMPIONATULUI
Art.23.
Rezultatul unui joc se consideră definitiv stabilit numai după omologarea acestuia în Comisia de Competiţii a A.J.F. BOTOŞANI, în ziua de JOI a fiecărei săptămâni.
Art.24.
În campionatele Ligii a-IV-a si Ligii a-V-a, campionatele de juniori şi copii, conform R.O.A.F./F.R.F., se acordă 3 (trei) puncte pentru victorie şi 1(unu) punct pentru meci egal.
Art.25.
Criteriile de departajare la alcătuirea clasamentelor finale sunt:

  1. cumularea punctelor obţinute pe toată durata competiţiei;

  2. numărul mai mare de puncte obţinute în întâlnirile directe;

  3. diferenţa de goluri marcate în întâlnirile directe;

  4. numărul mai mare de goluri marcate în întâlnirile directe;

  5. numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în întâlnirile directe;

  6. dacă egalitatea se menţine se vor disputa jocuri de baraj atunci când este necesar să se stabilească câştigătoarea campionatului sau echipele retrogradate;


Art.26.
Echipa clasată pe primul loc în Liga a-IV-a este declarată campioana judeţului BOTOŞANI şi va participa la barajul pentru promovare în Liga a III-a, ediţia 2016-2017 ;

Art.27.
Pentru asigurarea condiţiilor optime, A.J.F. BOTOŞANI poate modifica structura campionatelor în raport cu numărul echipelor înscrise, dar numai înaintea începerii campionatului.

Dacă în timpul turului o echipă se retrage sau este exclusă, punctele obţinute în meciurile jucate se anulează. Dacă acelaşi lucru se întâmplă după terminarea turului sau după începerea returului, ECHIPA RESPECTIVĂ VA PIERDE TOATE JOCURILE DIN RETUR CU SCORUL DE 3-0 .
Art.28.
Cu cel puţin două săptămâni înaintea începerii campionatelor, la A.J.F. BOTOŞANI trebuie să fie depuse obligatoriu următoarele documente:

  1. cerere tip de înscriere;

  2. tabelul nominal cu lotul de jucători seniori, cu CNP-uri, care confera dreptul de joc in orice competitie organizata de A.J.F. BOTOŞANI;

  3. tabel nominal cu lotul de jucători juniori, cu CNP-uri, care confera dreptul de joc in orice competitie organizata de A.J.F. BOTOŞANI;

  4. chitanţa pentru achitarea taxei de înscriere în competitia respectiva;


ECHIPELE PARTICIPANTE ÎN COMPETIŢIILE ORGANIZATE DE A.J.F BOTOŞANI, NU VOR FI PROGRAMATE LA RELUAREA CAMPIONATULUI (TUR/ RETUR), DACĂ AU FACTURI ANTERIOARE NEACHITATE (TAXE, VIZE, PENALTITĂŢI etc.) .
Art.29.
A.J.F. BOTOŞANI va organiza faza judeţeană a Cupei României ediţia 2016 – 2017, la care este obligatorie participarea tuturor echipelor înscrise în campionatele Liga a-IV-a si Liga a-V-a. De asemenea la această competiţie mai pot participa şi alte echipe de amatori care doresc acest lucru. Împerecherea echipelor în primele faze se va face după criterii geografice, jucându-se un singur joc, eliminatoriu, pe terenul echipei de categorie inferioară. Cheltuielile de organizare a jocurilor vor fi suportate de echipa gazdă, la nivelul categoriei în care evoluează.

Sferturile şi Semifinalele se vor desfăşura pe terenuri neutre sau în cuplaj pe teren neutru. Echipele calificate la această fază vor fi extrase din urnă pentru stabilirea programului. Finala se va disputa într-o localitate stabilita de A.J.F. BOTOŞANI, EVITÂNDU-SE TERENURILE ECHIPELOR FINALISTE. Cheltuielile de organizare a jocurilor vor fi suportate, în mod egal, de echipele participante.
Art.30.
Toate deficienţele privind organizarea jocurilor în campionat sau în Cupa României (pătrunderea pe teren a spectatorilor, lovirea arbitrilor, a jucătorilor, a delegaţilor, a persoanelor oficiale, neasigurarea pazei şi ordinii în jurul terenului, în vestiare, deteriorarea mijloacelor de transport etc.) vor fi sancţionate de Comisia de Disciplină conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F. BOTOŞANI, care prevede penalităţile sportive corespunzătoare.


CAPITOLUL VI

PERSOANE OFICIALE – CONDIŢII DE PARTICIPARE
Art.31.
Atribuţiile persoanelor oficiale (arbitri, observatori, membrii A.J.F. ) sunt stipulate în R.O.A.F. Aceştia răspund de buna organizare si desfăşurare a jocului şi în toate privinţele, de modul de întocmire a raportului de arbitraj şi de observare, având obligativitatea să informeze operativ A.J.F. BOTOŞANI asupra eventualelor evenimente. Aceste documente trebuie trimise la A.J.F. BOTOŞANI în cel mult 48 ore de la terminarea jocului.
Art.32.
ECHIPA ORGANIZATOARE ESTE OBLIGATĂ SĂ ASIGURE ASISTENŢA MEDICALĂ, CU CADRU MEDICAL CALIFICAT, MEDIC SAU ASISTENT MEDICAL, CARE TREBUIE SĂ FACĂ DOVADA ACESTUI LUCRU CU DELEGAŢIE SAU LEGITIMAŢIE, ORI CERTIFICAT / ATESTAT DE LIBERĂ PRACTICĂ ŞI CARTE DE IDENTITATE, PRECUM SI O TRUSA MEDICALA.
Deasemenea, clubul organizator va asigura prezenţa la stadion a 2 maşini de intervenţie, numărul de înmatriculare fiind comunicat oficialilor şi notat în raportul de joc, maşinile respective fiind folosite în cazul unor accidentări grave, care necesită transportul de urgenţă la o unitate sanitară.

Arbitrii sunt OBLIGAŢI să nu înceapă jocul, în cazul în care cadrul medical delegat nu prezintă documentele menţionate mai sus, sau nu se prezintă în MAXIM 15 minute de la ora oficială programată, şi să nu continue jocul dacă se constată lipsa asistenţei medicale.

A.J.F. BOTOŞANI nu îşi asumă nici o răspundere în caz de accidentare a jucătorilor în timpul jocurilor oficiale sau amicale.
Art.33.
Delegaţii tuturor echipelor sunt OBLIGAŢI să-şi ţină evidenţa cartonaşelor galbene şi roşii cu care sunt sancţionaţi jucătorii echipei lor, precum şi a jucătorilor suspendaţi.

La acumularea a 4 (patru) cartonaşe galbene de către acelaşi jucător acesta este suspendat automat pentru o etapă, acelaşi lucru petrecându-se şi la cartonaşul cu numărul 7, 9, 10, 11, 12, etc.

Folosirea jucătorilor cu cartonaşe galbene sau roşii in stare de suspendare se sancţionează conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F. BOTOŞANI.
DE ASEMENEA A.J.F BOTOŞANI VA COMUNICA PE SITE-UL

WWW.FRF-AJF.RO/BOTOSANI ÎN VINEREA PREMERGĂTOARE ETAPEI JUCĂTORII AFLAŢI ÎN STARE DE SUSPENDARE.
Art.34.
Cartonaşele galbene din campionat nu se cumulează cu cele din Cupa României, însă cele roşii se cumulează. Cartonaşele galbene din Cupa României nu se iau în considerare în campionat, dar se plătesc si se cumuleaza în condiţiile în care echipa s-a calificat pentru faza următoare.
Art.35.
Comitetul Executiv al A.J.F. BOTOŞANI stabileşte înaintea începerii fiecărui campionat taxele şi penalităţile, care pot fi modificate oricând, în funcţie de indexări, majorarea preţurilor sau de devalorizarea monedei naţionale.

Baremurile de arbitraj şi observare sunt nete, echipa organizatoare având obligaţia achitării impozitelor către Stat conform Legilor in vigoare, la ele adăugându-se cheltuielile de transport, pentru un singur transport, când arbitrii şi observatorul sunt din aceeaşi localitate.
Art.36.
Taxele, baremurile şi penalităţile în bani sunt obligatorii pentru toate echipele, indiferent de categorie.

Echipa organizatoare este obligată ca, înainte de începerea jocului sau după terminarea partidei, în maxim 30 de minute, să achite baremurile arbitrilor şi observatorului, conform R.O.A.F. pentru jocul respectiv.
PÂNĂ LA DATA PLĂŢII SUMELOR CUVENITE PERSOANELOR RESPECTIVE, ECHIPA ÎN CAUZĂ NU VA MAI FI PROGRAMATĂ SĂ DISPUTE JOCURI OFICIALE, IAR CELE NEDISPUTATE SE VOR OMOLOGA CU REZULTATUL DE 3-0 ÎN FAVOAREA ECHIPELOR ADVERSE.

Art.37.
Începând cu ediţia de campionat 2014-2015 se recomandă ca echipele participante în Liga a-IV-a şi Liga a-V-a să aibă antrenori sau instructori sportivi calificaţi, minim Licenţa „C”- UEFA. Aceştia sunt obligaţi să frecventeze cursurile de perfecţionare organizate de A.J.F. BOTOŞANI prin Comisia Tehnică.


Art.38.
Neplata penalităţilor sportive în termen de 5 zile de la data luării la cunoştinţă va atrage de drept suspendarea din activitatea competiţională a echipei respective, până la plata acestora, cu toate celelalte consecinţe regulamentare.
Dacă suspendarea se produce pentru două etape consecutive, la nivelul Ligii a-IV-a, respectiv trei etape consecutive, la nivelul Ligii a-V-a, echipa în culpă va fi exclusă din campionat. Echipa exclusă din campionat are statut de retrogradată.

În situaţia în care o echipă este suspendată ( neprogramată) şi are în componenţă jucători care trebuiau să efectueze etape de suspendare, în această perioadă nu li se consideră efectuarea acestora.
Art.39.
Dacă structura sportivă este sancţionată cu ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu, pe una sau mai multe etape, echipa în cauză este obligată să joace pe un alt teren, la o distanţă de minimum 25 km (Liga a IV-a)/ 20 km (Liga a V-a) de terenul propriu.

CAPITOLUL VII

SANCŢIUNI – PENALIZĂRI
Art.40.
Echipele care nu se prezintă la jocurile de seniori din campionatele organizate de A.J.F. BOTOŞANI vor fi sancţionate astfel:

  1. la prima neprezentare va pierde jocul cu 3-0 şi va fi sancţionată pecuniar conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F BOTOŞANI;

  2. la a doua neprezentare, echipa din Liga a-IV-a va fi EXCLUSĂ din competitie, cu statut de retrogradată şi va fi sancţionată pecuniar conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F BOTOŞANI;

  3. la a treia neprezentare echipa din Liga a-V-a va fi EXCLUSĂ din competitie şi va fi sancţionată pecuniar conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F BOTOŞANI;


Art.41.
În cazul in care, indiferent din ce motive, o echipa se retrage de pe teren sau refuză să reia jocul înaintea consumării timpului regulamentar, ea va fi sancţionată conform prevederii Regulamentului Disciplinar al A.J.F BOTOŞANI ( PIERDEREA JOCULUI CU SCORUL DE 3-0 ŞI SCĂDEREA A TREI PUNCTE ÎN CLASAMENT).

ARBITRUL VA APLICA REGULA CELOR TREI MINUTE, PENTRU RELUAREA JOCULUI.
Art.42.
Cazurile de forţă majoră trebuie justificate cu acte oficiale. Se va face distincţie în luarea măsurilor între întârziere şi neprezentare.
Art.43.
Echipele neafiliate, înscrise în Cupa României, care nu se prezintă la jocul programat, nu vor mai fi admise în campionatul judeţean sau în Cupa României pe o perioadă de 1 (unu) an de la data solicitării înscrierii.
Art.44.
Echipele care în urma unor contestaţii, se dovedesc că au folosit jucători nelegitimaţi sau substituiţi ori suspendaţi, pe lângă pierderea jocului cu 3-0, vor fi sanctionaţi şi cu o penalitate sportivă conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F BOTOŞANI.
Art.45.
ECHIPELOR DE LIGA A-IV-A SI LIGA A-V-A, CARE VOR FACE CONTESTAŢIE PENTRU SUBSTITUIRE DE JUCĂTORI ŞI SE DOVEDESC ÎNTEMEIATE, LI SE VOR RESTITUI TOATE CHELTUIELILE DATORATE SOLUŢIONĂRII CONTESTAŢIEI, ACESTEA FIIND SUPORTATE DE CĂTRE ECHIPA VINOVATĂ.
Art.46.
Antrenorii sau instructorii sportivi de Liga a-IV-a si Liga a-V-a care vor fi eliminaţi din incinta terenului de joc de către arbitri vor fi judecaţi de către Comisia de Disciplină din cadrul A.J.F.BOTOŞANI şi sancţionaţi conform Regulamentului Disciplinar al A.J.F BOTOŞANI.
Art.47.
Atribuţiile arbitrilor, observatorilor şi a celorlalte persoane oficiale sunt cuprinse în regulamentele de activitate ale acestora, care prevăd şi sancţiunile pentru eventualele abateri comise de aceştia şi modul cum se aplică.
CAPITOLUL VIII
DISPOZIŢII FINALE

Art.48.
Toate jocurile organizate de A.J.F. BOTOŞANI sunt jocuri publice, indiferent dacă se percepe taxă de intrare sau nu, de aici decurgând toate măsurile regulamentare ce trebuie luate de organizatori, având consecinţe juridice şi regulamentare în caz de abatere.
Art.49.
În cazul nedisputării jocului din cauza neprezentării uneia dintre echipe, echipa organizatoare este obligată să achite arbitrilor şi observatorului, cheltuielile de transport, conform R.O.D.A.A.F. – A.J.F BOTOŞANI.
Art.50.
Prezentul regulament va fi adus la cunoştinţa tuturor echipelor participante la competiţii. Pentru situaţiile neprevăzute în R.O.A.F. sau în prezentul Regulament, dar care se pot ivi, orice hotărâre se poate lua numai de Comitetul Executiv al A.J.F. BOTOŞANI.

PENTRU SITUATIILE NEPREVAZUTE IN ACEST REGULAMENT SE VOR APLICA PREVEDERILE R.O.A.F, REGULAMENT DISCIPLINAR, R.S.T.J.F. ALE F.R.F. EDITIA 2016.

Acest Regulament şi lista cu abaterile de la Regulamentul Disciplinar şi cuantumul penalităţilor AU FOST APROBATE în şedinţa Comitetul Exectiv al A.J.F. BOTOŞANI din data


PREŞEDINTE COMISIA DE COMPETIŢII,

Andrici Ilie







Yüklə 85,37 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin