Concursul de fizica “liviu tatar”



Yüklə 8,57 Kb.
tarix22.11.2017
ölçüsü8,57 Kb.
#32510

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA - FACULTATEA DE FIZICA

Str.A.I.Cuza, nr.13, 200585 Craiova, Romania

tel., fax: +40251415077 e-mail: fizica@central.ucv.ro
CONCURSUL INTERJUDETEAN DE FIZICA “LIVIU TATAR”

Regulament de organizare si desfasurare
Art.1 Concursul de fizica “Liviu Tatar” se adreseaza elevilor de liceu si are ca principal obiectiv stimularea acestora in studiul fizicii, dezvoltarea pasiunii si interesului pentru o pregatire constanta la aceasta disciplina de invatamant.

Art.2 Concursul este organizat de Facultatea de Fizica a Universitatii din Craiova in colaborare cu Inspectoratele Scolare ale judetelor participante (din partea de Sud-Sud Vest a tarii), in memoria distinsului profesor universitar Liviu Tatar (1942 – 1998), care a onorat prin activitatea sa profesionala si stiintifica Universitatile din Craiova si Cluj-Napoca.

Art.3 Concursul se va desfasura anual, in lunile aprilie sau mai, si va avea un caracter itinerant, urmand sa fie gazduit prin rotatie de fiecare dintre judetele care adera la prezentul regulament. El va consta dintr-o proba teoretica de 3 ore, cu probleme din programa liceala in vigoare si aprobata de MEdCTS pentru faza nationala a Olimpiadei de Fizica si a Concursului national EVRIKA din anul respectiv.

Art.4 Pentru buna organizare si desfasurare a concursului se vor constitui, în fiecare an, urmatoarele comisii:

- Comisia stiintifica: alcatuita din cadre didactice de la Universitatea din Craiova si cadre didactice asociate din invatamantul preuniversitar desemnate de catre Consiliul Facultatii de Fizica. Activitatea comisiei va fi sprijinita de un secretariat desemnat in acelasi mod.

- Comisia de organizare: alcatuita din persoane cu diverse atributii organizatorice, desemnate atat de Facultatea de Fizica cat si de Inspectoratul Scolar al judetului gazda.

Fiecare comisie poate avea 1-2 presedinti onorifici, desemnati dintre personalitatile marcante ale vietii stiintifice si sociale. In acelasi timp, presedintii executivi ai celor doua comisii vor fi:



  • un cadru didactic (cu grad de profesor) de la Facultatea de Fizica a Universitatii din Craiova, pentru comisia stiintifica;

  • inspectorul de Fizica din judetul gazda pentru comisia de organizare.

Art.5 (1) Fiecare judet poate participa la concurs cu un lot format din cel mult 10-12 elevi (cate 2-3 elevi din fiecare an de studiu, clasele IX-XII). Judetul organizator poate inscrie in concurs cel mult 16 elevi (cate 3-4 elevi la fiecare an de studiu). Exista posibilitatea unei participari mai numeroase la clasele mici in detrimentul claselor mari, cu conditia ca lotul judetului sa nu depaseasca cifra maxima de 12 (respectiv 16) elevi.

(2) Lotul fiecarui judet va fi insotit de 1-2 profesori corectori, de regula inspectorul de fizica si un alt profesor de specialitate, cu competenta profesional-stiintifica recunoscuta la nivelul judetului respectiv.

Art.6 Subiectele sunt unice la nivelul fiecarui an de studii, iar elaborarea acestora va fi asigurata de comisia stiintifica constituita pentru acest concurs. Ele vor fi avizate de presedintele comisiei stiintifice.

Art.7 Supravegherea candidatilor se va asigura de catre profesori / invatatori din judetul organizator, desemnati de catre presedintele executiv al comisiei de organizare. Ei nu pot fi profesori de fizica.

Art.8 (1) Fiecare subiect va fi notat cu note de la 1 la 10 si va fi corectat de cate doi profesori desemnati de presedintele executiv al comisiei stiintifice din membrii acestei comisii sau dintre profesorii insotitori. Se desemneaza de asemenea cate un responsabil de an (cadru didactic universitar), care va reverifica subiectele pentru care notele acordate de cei doi corectori (la fiecare problemă sau în ansamblu) difera cu mai mult de un punct.

(2) Eventualele contestatii vor fi adresate in scris presedintelui executiv al comisiei stiintifice in cel mult 2 ore de la afisarea rezultatelor, iar rezolvarea contestatiilor se va face de catre comisia de corectare in prezenta solicitantului.

Art.9 Concursul este individual iar premiile se vor acorda dupa regulamentul Olimpiadei Nationale de Fizica.

Art.10 (1) Elevii claselor a XI-a si a XII-a premiati la acest concurs vor avea prioritate la admiterea, ca studenţi, la Facultatea de Fizica a Universitatii din Craiova.

(2) Elevii claselor a XI-a si a XII-a care in unul din anii anteriori au obtinut premii si / sau mentiuni la Concursul Interjudetean “Liviu Tatar” sau la fazele judeteana sau nationala a concursurilor scolare la Fizica, Informatica, Matematica, Chimie, din calendarul MEdCTS, insa in anul curent nu au mai fost selectionati in lotul judetului pentru Concursul “Liviu Tatar”, pot fi admisi suplimentar ca participanti la concurs pe baza unei cereri individuale adresate inspectorului de fizica din judetul de domiciliu.

Art.11 Pe baza punctajului obtinut de catre fiecare elev participant la concurs, la finalul fiecarei editii se realizeaza un clasament al judetelor participante. Judetul clasat pe locul I este evidentiat in cadrul festivitatii de premiere si castiga dreptul de a pastra pana la editia urmatoare Cupa itineranta (de argint) a Concursului Interjudetean de Fizica “Liviu Tatar”.

Art.12 Prezentul regulament poate fi modificat pe baza sugestiilor primite de la cei interesati, modificarile urmand sa fie anuntate in timp util concurentilor.
Yüklə 8,57 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin