Cp 32 2013 vp hans-Joachim Wilms



Yüklə 11,7 Kb.
tarix04.01.2019
ölçüsü11,7 Kb.
#90285

CES/13/32

18 aprilie 2013



E loc de schimbări: potrivit vicepreședintelui CESE Hajo Wilms, bugetele UE trebuie să ofere perspective

Bruxelles, 17 aprilie: Hans-Joachim Wilms este numit în funcția de vicepreședinte al Comitetului Economic și Social European (CESE) responsabil de buget. În calitate de președinte al secretariatului Grupului pentru buget, el va continua să reafirme poziția, exprimată în mai multe avize, potrivit căreia, având în vedere sarcinile ambițioase ale Uniunii, este necesară o creștere a bugetului UE, în așa fel încât să se asigure stimularea economiei și a creării de locuri de muncă.

Originar din Barmstedt, Hans-Joachim Wilms activează ca sindicalist de peste 40 de ani. În cadrul Sindicatului horticultorilor, agricultorilor și silvicultorilor (GGLF) a fost ales pe rând secretar al organizației, șef de departament în administrația centrală, vicepreședinte și, în cele din urmă, președinte (1993). În ianuarie 1996, a devenit membru al biroului federal al Sindicatului construcții-agricultură-mediu (IG BAU), deținând responsabilități în Secțiunea „Europa”, iar între 1999 și 2005 a fost ales de două ori în funcția de vicepreședinte federal al IG BAU, fiind responsabil pentru finanțe și dezvoltare durabilă. În septembrie 2009, în calitate de delegat pentru afaceri europene al biroului federal al IG BAU, dl Wilms și-a transferat centrul activității la Bruxelles. Membru al Grupului „Lucrători” al CESE din 1994, a fost raportorul a peste 20 de avize, iar între 2008 și 2010 a fost președintele Secțiunii pentru agricultură, dezvoltare rurală și protecția mediului. Din noiembrie 2010, a fost în același timp și președintele Observatorului dezvoltării durabile din cadrul CESE.

Potrivit vicepreședintelui Wilms, propunerea Comisiei privind cadrul financiar 2014-2020 acordă, atât din punctul vedere al nivelului fondurilor puse la dispoziție, cât și în ceea ce privește defalcarea bugetului, o atenție excesivă menținerii statu-quoului. În consecință, fondurile disponibile nu sunt adaptate nici cantitativ, nici calitativ la provocările cu care se confruntă UE. Dl Wilms precizează că este nevoie de mai multă libertate bugetară și că inflația conduce la reducerea bugetului, ceea ce nu este sustenabil pe termen lung. Vicepreședintele salută propunerea Comisiei în ceea ce privește creșterea fondurilor acordate cercetării și dezvoltării și combaterii șomajului în rândul tinerilor, însă totodată face apel la instituțiile UE să creeze perspective prin mai multe inovații și, astfel, să contracareze euroscepticismul.

În ceea ce privește cheltuielile, în opinia dlui vicepreședinte Wilms, întrebarea la care trebuie să se dea un răspuns este care sunt domeniile în care un euro cheltuit la nivelul UE aduce mai multe avantaje decât un euro cheltuit la nivel național. E vorba de bunuri publice europene, care nu pot fi realizate în mod optim la nivel național și în cazul cărora, ca atare, este necesar să se ia măsuri la nivelul UE. Printre bunurile publice europene se numără cercetarea și dezvoltarea, apărarea comună, siguranța alimentară, imigrația și dreptul la azil, combaterea schimbărilor climatice, investițiile în infrastructuri paneuropene în domeniul energetic, al comunicațiilor și al pieței interne. Pe lângă activitățile sale pe teme bugetare, dl Wilms se va ocupa în continuare și de probleme legate de durabilitate. În plus, noul vicepreședinte va susține asigurarea unui rol activ pentru societatea civilă în vederea creării unei zone de liber schimb UE-SUA.



Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

Unitatea Presă a CESE

E-Mail: press@eesc.europa.eu

Tel.: +32 2 546 8207



_______________________________________________________________________________

Comitetul Economic și Social European asigură reprezentarea diferitelor componente cu caracter economic și social ale societății civile organizate. Este un organ instituțional consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din 1957. Rolul său consultativ le permite membrilor Comitetului, deci și organizațiilor pe care aceștia le reprezintă, să participe la procesul de luare a deciziilor la nivelul UE. Comitetul are 344 de membri din toate statele membre, care sunt numiți de Consiliul Uniunii Europene.

_______________________________________________________________________________

Rue Belliard/Belliardstraat 99 – 1040 Bruxelles/Brussel – BELGIQUE/BELGIË

Tel. +32 25469396 – Fax +32 25469764



E-mail: press@eesc.europa.eu – Internet: www.eesc.europa.eu

Yüklə 11,7 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin