Cum iti poti da seama ca ai nevoie sa apelezi la medicul otodont?



Yüklə 16,17 Kb.
tarix02.11.2017
ölçüsü16,17 Kb.
#27089

Ortodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul.Pe langa aspectul estetic, ortodontia se preocupa in aceeasi masura ca gingiile si dintii tai sa isi pastreze sanatatea, si ca tu sa poti mesteca cu putere si zambi cu incredere.

Cum iti poti da seama ca ai nevoie sa apelezi la medicul otodont?



  • Dintii tai de sus si cei de jos nu se intalnesc in mod corect ;

  • Ai dificultati atunci cand musti si cand mesteci;

  • Simti dureri in zona articulatiilor temporo-mandibulare;

  • Iti musti in mod repetat si involuntar obrajii sau limba;

  • Observi ca maxilarele tale sunt disproportionate intre ele sau fata de marimea feteii;

  • Constati ca dintii tai nu sunt proportionati;

  • Daca observi pe obraji si pe limba pete de culoare alba (leucoplachie);

Daca regasesti la tine unul sau mai multe dintre simptomele ortodontice de mai sus ai facut primul pas in tratarea lor, ai descoperit afectiunea. Ortodontia rezolva problemele atat copiilor de 5 ani cat si adultilor de 40. Vei avea nevoie de rabdare, tratamentul ortodontic poate sa dureze si 2 ani ,insa rezultatele sunt sigure si daca respecti indicatiile medicului ortodont, raman constante.

Atunci cand dintii nu se suprapun in mod corect, muschii maxilarului sunt solicitati suplimentar. Aceasta suprasolicitare poate duce in timp la probleme de articulatii, dureri de cap sau de spate si tulburari de vedere. Ortodontia si posturologia se ocupa cu aceste dificultati si le rezolva, pentru ca uniformizeaza muscatura maxilara si reduce solicitarea nenaturala a maxilarelor.

Terapiile din cadrul ortodontiei pot fi:



  • Functionale: sunt indicate pentru a reduce si elimina eventualele probleme descoperite, cu exercitii musculare si/sau aparate ortodontie pasive care ghideaza fortele masticatorii;

  • Mecanice: cand se folosesc aparate care se prind extra oral sau dentinar, exercitand forte necesare pentru a corecta anomaliile;

  • Chirurgicale: indicate in principal la adulti si/sau cand metodele ortodontice nu rezolva problemele existente.

Medicul ortodont este un specialist in diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare. El stie exact cum sa procedeze ca sa iti indrepte si alinieze dintii si deasemenea sa redea echilibru ocluziei tale.Scopul principal al medicului ortodont este sa iti imbunatateasca sanatatea dentara pe termen lung.

Pentru a corecta malocluzia este foarte important sa se faca un control cat mai precoce.O vizita in primii 6 ani de viata este foarte importanta pentru a afla daca exista un raport corect intre componetele anatomice si cele dentare, care impreuna realizeaza arhitectura cranio-faciala. Deci fara nici o indoiala este esential sa se intervina cat mai repede posibil pentru a se restabili acel echilibru sia se ajunga la o ocluzie corecta.

Tratamentul ortodontic incepe cu o examinare completa : vizita clinica care la CISO DENTAL GROUP este mereu gratuita.In cadrul acestei vizite medicul ortodont examineaza pozitiile dintilor tai,ocluzia, gradul de afectare al articulatiilor, radiografia panoramica si modelele de studiu fabricate dupa mulajele dintilor tai .Numai pe baza acestei examinari initiale putem fi siguri ca variantele de tratament pe care le propunem vi se potrivesc in totalitate. Medicul ortodont va stabili tratamentul si iti va descrie etapele acestuia . El iti recomanda aparatul ortodontic potrivit patologiei tale si stilului de viata. Aparatul montat iti va indrepta si aranja dintii in pozitia lor corecta.

Dar poate ca afectiunea pe care ti-o indica medicul ortodont nu este atat de evidenta. Poate nici macar nu te deranjeaza atat de tare. Mai este atunci nevoie sa porti aparatul dentar?

Raspunsul medicului ortodont este DA. Te sfatuim sa nu iti neglijezi dantura, atunci cand afli ca sufera de o afectiune. Problemele de natura ortodontica, mai mici sau mai mari reprezinta pe termen lung un risc pentru sanatatea si chiar pentru aspectul estetic al danturii tale:



  • Iti pot afecta grav gingia si structura oaselor fetei;

  • Daca ai dintii nealiniati acestia sunt foarte greu igienziat, iar in timp placa bacteriana va produce aparitia cariilor si chiar gingivita;

  • Daca problema este muscatura incorecta, iti va fi intotdeauna greu si incomod sa mesteci alimentele;

  • Deasemenea daca muscatura nu este corecta in timp vor aparea dureri de articulatii , de cap si coloana;

Inainte de aplicarea aparatul ortodontic, medicul ortodont va discuta cu tine diferitele modalitati de a iti indrepta dintii, ce tratamente , in ce conditii si ce aparat ti se potriveste. Dupa ce ati luat impreuna o hotarare, dentistul va face o “curatenie generala” in gura si abia apoi va recurge la aparatul dentar. Detartraj, periaj profesional , obturatii sau extractii acolo unde este cazul. Apoi, medicul ortodont aplica aparatul ortodontic si ii da voie sa isi faca treaba in timp.

Un aparat ortodontic este format din fire delicate din sarma si bucati mici de metal. Acestea exercita tensiune asupra dintilor si ii determina sa “migreze”. Asa ca dintii se vor misca incet, in pozitia in care este exercitata tensiunea. Timpul necesar tratamentului difera in functie de caz.

Exista mai multe tipuri de aparate ortodontice: fixe si mobile, vizibile si invizibile, metalice, linguale, ceramice etc. Medicul ortodont va tine cont de mai multe aspecte atunci cand alegeti impreuna pe cel mai potrivit pentru tine: de starea ta de sanatate, de starea igienii buco-dentare, de severitatea anomaliei, de varsta ,profesie si stilul de viata astfel experienta aparatului ortodontic va fi una cat mai comoda pentru tine.



CISO DENTAL GROUP iti propune ortodontie cu aparate mobile si invisibile pentru ca intreaga experienta a tratamentului sa fie una cat mai comoda pentru pacient , fara ca acesta sa fie nevoit sa isi schimbe obiceiurile sau stilul de viata. Vino in sediile noaste sa afli cat de usor este sa te bucuri de sanatate!
Yüklə 16,17 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin