Cum se procedeaza in cazul in care un transportator refuza sa plateasca sumele datorate cnadnr, pe sensul de intrare in Romania?



Yüklə 49,22 Kb.
tarix29.10.2017
ölçüsü49,22 Kb.
#19884

  1. Cum se procedeaza pe sensul de intrare in tara daca se constata ca dupa cantarirea unui autovehicul care transporta marfa indivizibila, acesta depaseste limitele maxime autorizabile?




  1. Cum se procedeaza pe sensul de intrare in tara daca la punctul de lucru se prezinta un autovehicul cu marfa divizibila care are depasiri de masa si / sau gabarit?




  1. Cum se procedeaza in cazul in care pe sensul de intrare in tara un transportator detine AST valabil dar caracteristicile de masa si gabarit sunt mai mari decat in AST pe care o prezinta?




  1. Cum se procedeaza in cazul in care pe sensul de intrare in tara un transportator detine AST valabil dar caracteristicile de masa si gabarit sunt mai mici decat in AST pe care o prezinta?




  1. Cum procedati in cazul in care se prezinta pe sensul de intrare un autovehicul cu aviz prealabil, iar caracteristicile reale ale transportului sunt mai mici decat cele din aviz?




  1. Cum se procedeaza in cazul in care un transportator refuza sa plateasca sumele datorate CNADNR, pe sensul de intrare in Romania?




  1. Cum se procedeaza in cazul in care un transportator refuza sa plateasca sumele datorate CNADNR, pe sensul de iesire din Romania?




  1. Cum se procedeaza in cazul in care un transportator refuza sa achite contravaloarea PVCC aplicat pe sensul de iesire din Romania, in urma constatarii, dupa cantarirea vehiculului, ca are depasiri de limite admise si a circulat fara Autorizatie Speciala de Transport?



  1. Cum se procedeaza in cazul in care un transportator solicita recantarire pe sensul de iesire din tara?




  1. Cum se procedeaza in cazul in care un transportator refuza sa achite contravaloarea PVCC aplicat pe sensul de iesire din Romania, in urma constatarii ca a circulat fara a detine rovinieta valabila pentru parcursul si stationarea pe drumurile nationale din Romania?




  1. Care sunt limitele pana la care un transport poate fi efectuat fara insotirea vehiculelor autorizate de catre CNADNR si ARR?



  1. Care sunt limitele de la care un transport poate fi efectuat numai cu insotire de Politie Rutiera?




  1. Care sunt limitele maxime de competenta pentru eliberarea AST de catre ACI?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., tariful pentru Autorizare acces la reţeaua de drumuri de interes national autorizarea accesului la reteaua rutiera este de?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., TARIFELE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse se incaseaza in functie de?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România -S.A., TARIFELE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, ce intelegeti prin “riveran”?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România -S.A., TARIFELE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, in ce conditii se elibereaza biletele matca – cupon preplatite, ce valabilitate au si ce alte conditii trebuie sa indeplineasca vehiculul sau firma?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România -S.A., TARIFELE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, in ce conditii sunt scutite de plata tarifelor vehiculele care efectuează transporturi de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare, în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale; si vehiculele care efectuează transporturi în interesul NATO sau al Parteneriatului pentru Pace?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România -S.A., TARIFELE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, enumerati intre 5 si 10 exceptii de la plata tarifelor.




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România -S.A., TARIFELE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, in ce situatie se achita tariful pentru autorizare acces la reţeaua de drumuri de interes national?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România -S.A., TARIFELE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, care este valoarea tarifului pentru autorizare acces la reţeaua de drumuri de interes national in cazul cand nu exista autorizatie de acces?

  2. Ce intelegeti prin incarcatura indivizibila?




  1. Cum procedati in cazul in care pe sensul de iesire din Romania se prezinta un vehicul cu incarcatura indivizibila si constatati ca are depasiri de mase si dimensiuni admise?




  1. Cum procedati in cazul in care pe sensul de iesire din Romania se prezinta un vehicul cu incarcatura indivizibila, care detine AST eliberat de o subunitate CNADNR S.A. si constatati ca are depasiri de mase si dimensiuni admise fata de cele inscrise in AST?




  1. Cum procedati in cazul in care pe sensul de iesire din Romania se prezinta un vehicul cu incarcatura indivizibila, care detine AST eliberat de o subunitate CNADNR S.A. si constatati ca depasirile de mase si dimensiuni sunt mai mici fata de cele inscrise in AST?




  1. In situatia in care pe sensul de iesire din tara, un autovehicul inmatriculat in Romania are de achitat pe langa amenda contraventionala si alte tarife suplimentare (tarif de despagubire, contravaloare AST), cum procedati dupa ce i-ati inmanat PVCC si a semnat de primire insa refuza sa achite contravaloarea PVCC si a tarifelor suplimentare inscrise in PVCC?




  1. In situatia in care pe sensul de iesire din tara, un autovehicul inmatriculat intr-un alt stat decat Romania are de achitat pe langa amenda contraventionala si alte tarife suplimentare (tarif de despagubire, contravaloare AST), cum procedati dupa ce i-ati inmanat PVCC si a semnat de primire insa refuza sa achite contravaloarea PVCC si a tarifelor suplimentare inscrise in PVCC?



  1. Avand in vedere ca exista instalatie de cantarire atat pe sensul de intrare cat si pe sensul de iesire din tara, la solicitarea transportatorului se poate face recantarire / remasurare contra cost pe ambele sensuri?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., cum se poate achita tariful de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) – autoturisme?




  1. In conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., in ce conditii se poate achita tariful de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse pentru o luna de zile?




  1. Cand este considerate “ziua podului” in conformitate cu ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. si in ce conditii se poate trece pe pod fara achitarea tarifului?




  1. Cand este interzisa circulatia vehiculelor cu depasiri de limite de masa si / sau gabarit?




  1. In situatia in care pe sensul de intrare in tara se prezinta un autovehicul cu depasire de masa totala, cu o greutate de mai mare de 80 tone, in ce conditii i se permite intrarea in tara dupa intocmirea documentelor?




  1. In ce situatii este obligatorie insotirea unui autovehicul de transport marfa de catre doua masini autorizate de CNADNR S.A. si ARR sa efectueze insotirea?




  1. Definiti MTMA (masa totala maxima autorizata)




  1. Inainte cu cat timp se poate achizitiona tariful de utilizare a drumurilor nationale – rovinieta?




  1. Cate roviniete de o zi pot sa eliberez la solicitarea transportatorului?




  1. Care sunt documentele care trebuie sa se afle la bordul vehiculelor supuse controlului pe sensul de intrare in tara si ce inscrisuri trebuie sa fie pe ele?



  1. Care sunt documentele care trebuie sa se afle la bordul vehiculelor supuse controlului pe sensul de iesire in tara?



  1. Care este modul de lucru pe sensul de iesire din Romania pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 6,0 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, care depasesc masa totala maxima admisa?



  1. In situatia in care, pe sensul de intrare in Romania, intr-o agentie dotata cu instalatie de cantarire, transportatorul solicita recantarirea autovehiculului, care este tariful de recantarire? In ce conditii de poate acorda recantarirea? Se aplica amenda contraventionala ? Daca se constata in momentul recantaririi ca nu mai sunt depasite limitele admise cum se procedeaza?




  1. Care este masa maxima autorizata pe axe care poate sa fie autorizata peste masa maxim admisa, pana la care este posibila emiterea autorizatiei speciale de transport si circulatia vehiculelor indiferent de categoria de drum ?




  1. Care este cursul euro la care vor achita persoanele fizice si juridice romane tarifele autorizatiilor speciale de transport?




  1. In situatia in care in trafic international un autovehicul de transport marfa are autorizatie CEMT mai are nevoie de autorizatie speciala de transport pentru depasiri de dimensiuni ?

45. Cum se procedează în cazul constatării unor falsuri în autorizaţia pentru trafic internaţional rutier de marfă?


46. În ce condiţii un vehicul poate circula în baza unei autorizaţii în care la rubrica „transportator“ este înscrisă altă firmă decât cea căreia îi aparţine vehiculul?
47. Cum se tarifeaza vehiculele care efectueaza transporturi in interes NATO si care efectueaza transporturi in cazul unor calamitati sau dezastre naturale ?

48. Care sunt elementele de siguranţă pentru autorizaţiile de transport rutier internaţional de marfă?


49. Caror categorii de vehicule se adreseaza restrictiile de circulatie introduse prin HG nr. 1777/2004?

50. Care este suma maxima – pe care un lucrator din A.C.I. din P.C.T.F. – o poate detine la intrarea in serviciu? Cum se procedeaza de lucrator la intrarea in tura in ceea ce priveste suma de bani pe care o detine? Este permisa detinerea de valuta, daca da, cum se procedeaza? Ce nu este permis?

R:
51. Cum se calculeaza tarifarea pentru depasirea masei maxime admise, pentru axe multiple constituite din cel putin doua axe consecutive ale aceluiasi vehicul,?

52. Din cate persoane trebuie sa fie formate echipajele autorizate care insotesc transporturile cu depasiri de limite maxime admise de gabarit?


53. Care este limita de competenta in ACI pentru latime ?
54. Care este masa maxima admisa pe osia dubla a remorcilor si semiremorcilor (cand distanta intre osiile componente este mai mare de 1,4 m dar mai mica sau egala cu 1,8m), cand osiile sunt prevazute cu axe jumelate si cu suspensii pe arcuri, pe categoria de drum European Reabilitat?
55. Ce este “masa totala maxima autorizata”?
56. Care sunt limitele pana la care un transport agabaritic poate circula fara a necesita insotire cu vehicule autorizate si personal autorizat de CNADNR S.A. si ARR:

57. In baza ordinului 311/ 2010, personalul CNADNR poate sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni numai daca ?

58. Tariful de pod se aplica pentru autovehicule in functie de ?
59. Limita de competenta in ACI pentru inaltime este?


60. Pentru cate treceri se pot aplica tarifele de utilizare pentru trecerea podului peste Dunare in sensul Giurgiu – Ruse?

61. Cum se procedeaza in cazul lipsei sau nefunctionarii echipamentelor tehnice?
62. In momentul cand ii aduce la cunostinta contravenientului Procesul Verbal de Constatare a Contraventiei, ce trebuie sa solicite controlorul de trafic, obligatoriu si sa faca mentiunea in PVCC?
63. In ce situatie PVCC este anulat din oficiu ?


  1. Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania este structurat in functie de ?




  1. Pentru ce autovehicule nu se aplica  TURDN ?

66. In ce conditii este permisa circulatia vehiculelor pe drumurile nationale din Romania, conform OG 43 / 1997, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care au depasiri de limite maxime admise ?




  1. Conform OG 15 / 2002, pentru ce categorii de autovehicule este aplicat tariful de utilizare a infrastructurii de transport rutier ?



  1. Care sunt limitele maxime autorizabile pe axe pe categoriile de drumuri nationale peste limita admisa pe fiecare categorie de drum ?



  1. Care este valabilitatea rovinietei pentru utilizatorii romani, in cazul in care ziua de inceput a valabilitatii rovinietei, specificata de utilizator, este ziua in curs ?



  1. Cum se calculeaza tarifarea pentru depasirea masei maxime admise pentru axe multiple constituite din cel putin doua axe consecutive ale aceluiasi vehicul?

71. Din cate persoane trebuie sa fie formate echipajele autorizate care insotesc transporturile cu depasiri de limite maxime admise de gabarit ?

72. Care este masa maxima admisa pe osia dubla a remorcilor si semiremorcilor (cand distanta intre osiile componente este mai mare de 1,4 m dar mai mica sau egala cu 1,8m), cand osiile sunt prevazute cu axe jumelate si cu suspensii pe arcuri, pe categoria de drum European Reabilitat?

73. Cum se efectueaza tarifarea pentru depasirea masei maxime admise pe axa dubla si tripla?


74. Care este greutatea unui vehicul pentru care este obligatorie insotirea de catre Politia Rutiera ?

75. Cu cat timp inainte se poate eliberara rovinieta la cerere ?


76. Cate roviniete aveti voie sa eliberati la cererea unui transportator, pe sensul de intrare in tara?

77. Cum procedati daca se prezinta la control, pe sensul de iesire din tara, un transportator a carei autorizatie de transport international de marfa o suspectati ca este falsa?


78. Ce este autorizatia BSEC, cum poate fi folosita si de catre cine?
79. In baza caror documente poate circula un autovehicul in trafic direct, apartinand unui stat membru UE in spatiul intracomunitar?

80. In baza caror documente poate circula un autovehicul in trafic “terta tara”, apartinand unui stat membru UE in spatiul intracomunitar?

81. In baza caror documente poate circula un autovehicul in trafic „terta tara” intre Romania si un stat non-UE?






82. In baza caror documente poate circula un autovehicul inmatriculat intr-un stat membru CEMT, care deruleaza transport rutier international de marfa?

83. De ce anume tineti cont la incasarea tarifului privind accesul la reteaua rutiera din Romania?


84. Ce tarif se aplica pentru vehiculele aflate in trafic international de marfa, inmatriculate intr-un stat cu care Romania nu are incheiat Acord Bilateral?
85. Pe sensul de iesire din Romania se prezinta un vehicul defect care este tractat de un alt vehicul, cum le tratati?

86. Cum sunt considerate vehiculele care sunt transportate incarcate in alt autovehicul?

87. Cum sunt tratate vehiculele cumparate care se afla la prima cursa din statul vanzatorului spre statul cumparatorului ?

88. Cum sunt tratate vehiculele nou achizitionate, fara incarcatura, inmatriculate temporar sau definitiv in statul vanzatorului, care se deplaseaza spre statul cumparatorului care nu este membru UE?

89. Care este procedura de lucru pentru transporturile cu depasiri de mase si/sau dimensiuni maxime admise care se prezinta la control, pe sensul de intrare in tara, in zilele de sambata, duminica sau alte zile nelucratoare?

90. Ce este obligatoriu sa se inscrie in AST eliberata pentru un autovehicul cu depasiri daca transportul necesita si insotire speciala de catre o firma autorizata sa efectueze insotirea transportului?

91. Ce trebuie avut in vedere de catre emitentul AST daca pe traseul autorizat sa se efectueze transportul, exista obstacole (restrictii) care impun limitari de inaltime sau de latime?

92. In ce conditii se poate admite circulatia unui autovehicul cu depasiri in baza unei copii a AST?

93. Cand este permisa intrarea in tara a unui autovehicul cu masele pe axe peste valorile autorizabile?

94. Cum se elibereaza AST pentru autovehicule cu depasiri care apartin NATO?

95. Enumerati care sunt exceptiile de la plata tarifelor suplimentare pentru circulatia cu depasirea maselor si/ sau dimensiunilor maxime admise.

96. Ce trebuie sa achite vehiculele care sunt supuse controlului si ce documente trebuie sa detina cand se prezinta pe sensul de iesire din tara?


97. Ce vehicule se controleaza pe sensul de intrare in tara?
98. Ce documente sunt solicitate pentru controlul specific CNADNR S.A.?
99. In ce conditii este valabila pe sensul de iesire din tara, cantarirea efectuata la intrarea in tara pentru vehiculele aflate in tranzit?

100. Cum se stabileste masa unui vehicul in cazul in care nu functioneaza instalatia de cantarire?
Yüklə 49,22 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin