İnegöl belediye başkanliği basın Bülteni



Yüklə 27,11 Kb.
tarix12.08.2018
ölçüsü27,11 Kb.
#69764

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Basın Bülteni



08 Ekim 2016

BURHANİYE MAHALLE KONAĞI HİZMETE AÇILDI

İnegöl Belediyesi tarafından her mahalleye bir hizmet noktası kazandırma hedefiyle hayata geçirilen Mahalle Konaklarına bir yenisi daha eklendi. İnegöl Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edilen Burhaniye Mahalle Konağı Ve İlim Yayma Cemiyeti Buhara Okuma Evi törenle hizmete açıldı.


Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Mahalle konaklarımız, yeni bir yönetim anlayışına mimarlık yapıyor, geleceğin hizmet standardını belirliyor. Konaklarımız nezih, niyetlerimiz temiz, gayemiz asil, hedefimiz layıkıyla hizmet” dedi.
64 YILDIR İNEGÖL’E HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özrazgat; “1951 yılında İstanbul’da kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin İnegöl şubesi de 1952 yılında açılmıştır.64 yıldır İnegöl’de hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugünde 240 öğrencisi, 3 yurdu ve İmam Hatip ruhuna vakfettiği Merkez İmam Hatip Lisesi Binaları ile hizmet etmeye devam etmektedir. Bugünde Burhaniye Mahallemize bugün açılışı gerçekleştirilen Mahalle Konağı ile hizmet etmeye talip olduk. Mahallemizde genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuk demeden milli manevi ve ahlaki değerlerimizi canlı tutmayı, sosyal ekonomik ve psikolojik desteklerde bulunmayı vizyon olarak seçtik.


BAŞKAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Özrazgat son olarak; “Bu vesile ile bizlere bu imkanı hazırlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Beyefendiye teşekkürlerimizi sunar, bugün bu güzel ve anlamlı açılışta bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli misafirlerimize de şükranlarımı belirtmek istiyorum. Allah sizlerden razı olsun, bizleri de mahcup etmesin.


YAŞAYANLARI MUTLU VE GURULU”

Sosyal belediyecilik anlayışının bir numaralı örneklerinden biri olma yolunda her geçen gün ilerleyen bir belediye olarak hayata geçirdiğimiz projelerle bu konudaki iddiamızı gözler önüne sermekteyiz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Hepinizin bildiği gibi 2014 Seçim Beyannamemizde 10 ana başlık altında 100 proje ve bunların çeşitli alt adımları olan projelerimizi vaat etmiştik. Bu vaatlerimizi hamdolsun adım adım yerine getiriyoruz. Sosyal Hayat başlığımızda ‘Yaşayanları Mutlu ve Gururlu’ bir İnegöl hedefiyle sizlere yapacaklarımızı ifade etmiştik. Bu kapsamda bir yandan geleceğin modern kentini inşa ederken, bir yandan da Tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma bilinciyle projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeni İnegöl'ü inşa etmekte gösterdiğimiz önem ve özeni İnegöl'ümüzün sivil mimarisini korumakta da azami şekilde gösteriyoruz. Bugün restorasyonu yapılarak yeniden ilçemize kazandırılan bu tarihi binamızın Mahalle Konağı olarak açılışında sizlere birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.


KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUYORUZ, TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ

Tarih ve tarihi varlıkları koruma, milletlerin dünle-bugünü, bugünle-yarını perçinlediği en yegâne unsurlardandır diyen Aktaş; “Tarih ve tarihe sahip çıkma duygusu bir milletin hayat tarzını ifade eder. İnsanlarımızın; tarihe bağlılıklarını ve tarihi kültüründen kopmamalarını sağlayacak en önemli öğelerden biri de hiç şüphesiz tarihi değeri olan fiziki mekânları yaşatmaktır. Son dönemlerde sadece ilçemizde değil, Türkiye genelinde, restorasyon çalışmaları, tarihi varlıkları koruma ve tarihi mirasa sahip çıkma adına çok önemli değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Belediye olarak kültür varlıklarını koruma, tarihi mirasa sahip çıkma ve yenileme çalışmalarında önemli hizmetlere imza attık. İnegöl'ümüze Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesini kazandırdık. Bugün Kent Müzesi olarak hizmet veren bina, yaklaşık 150 yıllık bir geçmişe sahip eski belediye binasıydı. Hamdolsun sizlerin ve ilçe halkımızın büyük duyarlılığı ile 2009 yılında açılışımızı gerçekleştirerek kentimize geçmişini en iyi şekilde görebileceği bir mekan kazandırdık. İnegöl Kent Müzesi geçmişine inat, geleceğe emanet bir şekilde ilçe ve ülke insanımıza büyük bir armağan olmuştur” dedi.

İNEGÖL KENT MÜZESİ BİZİM İÇİN BİR İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma anlamında İnegöl Kent Müzesi, bizim için bir ilham kaynağı olmuştur diyen Aktaş; “Bizi bu konuda daha da kamçılamıştır. Şehrin göbeğinde atıl ve metruk bir şekilde yıllarca kaderine terk edilmiş mezbelelik bir bina vardı. Herkes Lazlar Camiinin karşısındaki eski tekel binasını hatırlayacaktır. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi daha sistemli ve daha kaliteli yapmak adına burası için bir proje geliştirdik. 2010 yılında restore çalışmalarıyla başladığımız bu yolculukta burası bugün binlerce insanın kendini yetiştirdiği, kendi örf ve adetleri ile anlayış ve davranışlarından bir kimlik oluşturduğu güzel bir merkez haline geldi. Bu tarihi mekân artık Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi olarak İnegöl’e hizmet veriyor” dedi.


SOSYAL YAŞAMI RENKLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

İshakpaşa Kentsel Dönüşüm ve Kapalı Çarşı Restorasyonunu hatırlatan Aktaş, “Evet, bu çalışmamızı da hatırlayacaksınız. Fatih Sultan Mehmet ve 2. Bayezid dönemlerinde vezir-i azam görevlerinde bulunmuş ve vasiyeti üzerine doğduğu şehir olan İnegöl'de toprağa verilmiş veziri-azam İshakpaşa’nın tarih kokan Camii ve Medresesinin etrafında ecdadımıza yakışır bir düzenleme yaptık. Bahçesinden, türbesine, medresesinden şadırvanına kadar gerçekleştirdiğimiz düzenleme çalışmasında İshakpaşa Camii o eski ihtişamına kavuştu. İnşallah Bursa Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle bu alan daha da güzel bir noktaya gelecek. Ayrıca çarşı içinde Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından Beylik Hanında yürütülen restorasyon çalışmalarında da sona gelindi. Burasının da açılmasıyla bu bölge şehrimiz açısından bir cazibe merkezi haline gelecek. Tabi belediye olarak Tarihimizi ayağa kaldırma adına çalışmalarımıza devam ederken metruk ve virane halde olan eski İnegöl evlerini restore ederek yeniden işlev kazanması adına Mahalle Konağı kavramını bir proje olarak hayata geçirmek de bizlere nasip oldu. Bildiğiniz gibi İnegöl Belediyesi Mahalle Konaklarını restore ediyor ve bir vakıf veya STK aracılığıyla işletimini sağlıyor. Tarihi dokuyu koruyup, mimari güzellikleri ön plana çıkartarak restore ettiğimiz mahalle konaklarımızı bu sivil toplum kuruluşlarımıza tahsis ederek hem her mahallede belediyemize ait bir sosyal alan bulunmasını hem de gerçekleştirilen etkinliklerle İnegöl'ün sosyal yaşamını renklendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.


MAHALLE KONAKLARI

Ocak 2012 tarihinde açılışını gerçekleştirerek Orhaniye'ye kazandırdığımız Mahalle Konağı ile İnegöl'de bir ilk olan Mahalle Konaklarını sadece mahalle sakinlerine değil tüm İnegöl halkına hizmet veren bir mekan haline getirdik diyen Aktaş; “Bu anlayışla Mahalle Konaklarının sayısını bir bir artırma adına yolumuza devam ediyoruz. Bu anlayışla Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı, Süleymaniye Mahalle Konağı, Yenice Mahallesi Kasımefendi Caminin hemen yanı başında açmış olduğumuz Kasım Efendi Mahalle Konağı ve son olarak Nisan 2016 tarihinde 5. Mahalle Konağımızı Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi olarak Osmaniye Mahallesine kazandırdık” dedi.


BURHANİYE MAHALLE KONAĞI

Her mahalleye bir hizmet noktası kazandırma hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarımız kapsamında son olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ve Burhaniye Mahallemize kazandırdığımız bu konağımız da ilim Yayma Cemiyeti kontrolünde 'Buhara Okuma Evi' olarak hizmet vereceğini belirten Aktaş; “Konağımız hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse; Konağımız 12 Ağustos 2013 yılında belediyemizce kamulaştırılan arsa alanı 295 metrekare olan, bodrum 65 metrekare, zemin 103 metrekare ve 1.kat 70 metrekare olmak üzere 238 metrekarelik metruk ve harabe haldeki mahalle konağımızın restorasyon çalışmasına 18 Mayıs 2015 tarihinde yapılan ihale sonrası yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin imzalanmasının ardından 08 Haziran 2015 tarihinde başlandı. Yapının restorasyon çalışmalarında asıl mimari unsurlarına birebir sadık kalınarak ve ilk günkü inşaat teknikleri kullanılarak çalışmalar yürütülmüştür. Şöyle ki, mevcut yapı bütünüyle sağlamlaştırılarak tamamen ahşap ve kerpiç kullanılarak binanın yapımı tamamlanmıştır. Burada yapılan çalışmadan kısaca belirtmek gerekirse; Temelde moloz taş arası dolgu kireç harcı kullanılmıştır. Açıklıklar da Harman Tuğlası ile şekillendirilmiştir. Burhaniye Mahalle Konağının duvarları Ahşap Karkas Yapı Tekniği ile yapılmıştır. Çatı örtüsü Osmanlı kiremit örtüsü olarak yapılmıştır. Restorasyonda Marsilya tipi kiremit kullanılmıştır. Binamızın kamulaştırılması, restore edilmesi ve diğer giderleriyle birlikte belediyemize toplam maliyeti 609 bin TL'dir. Burası da tıpkı diğer Mahalle Konaklarımız gibi sadece mahallenin faydalanacağı bir yer değil, tüm şehir halkına hitap eden bir mekan olacak. Mimari değerlerimize uygun, çok fonksiyonlu bir eser ortaya koyduk. Yararlı amaçlar için gençlerimizi bünyesinde toplayacak böyle yapılara ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


İLİM YAYMA TARAFINDAN İŞLETİLECEK

Mahalle Konağının İnegöl Belediyesi kontrolünde İnegöl İlim Yayma Cemiyeti tarafından işletileceğini aktaran Aktaş, “Burada bir kütüphane oluşturularak başta ilçemizdeki öğrenciler olma üzere tüm yaş gruplarına nezih bir ortamda çalışma imkanı sunulacak. Ayrıca mahalle sakinlerine milli ve manevi hassasiyetleri konusunda da önemli bir hizmet verecek. Bundan sonra da tarihimizi yeniden ayağa kaldırma adına projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu anlayışla 7. Mahalle Konağı olarak 2017 yılı içerisinde Melek Türkel Mahalle Konağını restore ederek hem Yenice Mahallemize hem de ilçe halkımıza kazandırmayı düşünüyoruz” dedi.


Aktaş son olarak; “Mahalle konaklarımız, yeni bir yönetim anlayışına mimarlık yapıyor, geleceğin hizmet standardını belirliyor. Konaklarımız nezih, niyetlerimiz temiz, gayemiz asil, hedefimiz layıkıyla hizmet. Belediye olarak yaşadıkça güzelleşen, her çağda kendini yeniden üreten, geçmişle şimdi ve yarın arasında kurulan, derin ve anlamlı bir bağ olarak hayatı her yönden kucaklamaya devam edeceğiz. İşte bu bilinçle bugün burada çok güzel ve anlamlı bir hizmetin açılışı için birlikteyiz. Katıldığınız için hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Burhaniye Mahalle Konağı ve İlim Yayma Cemiyeti 'Buhara Okuma Evi'nin ilçemize ve İnegöl halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım“ dedi.
ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMELİYİZ

Açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Hayırseverimizin konağının restore edilmesinin ardından açılışını yapıyoruz. Burada hakkın rızasına uygun şekilde hizmet verilecek. Sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerin merkezi olacak. Binayı alarak kamulaştıran ve restore eden Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkesin imrendiği bir Türkiye. Keşke bizimde bir liderimiz olsa diye düşünen birçok ülke insanı var. Artık ona sorulmadan dünya politikalarının belirlenmediği bir dönem. Gerçekten güzel bir dönem yaşıyoruz. Hızla gelişiyoruz. Dünyanın dört bir tarafı bize dua ediyor. Çünkü bu millet asırlar boyu insanlığa hizmet etti. Her gittiği yere güzelliği, adaletli yönetimi götürdü. Allah’a şükür bizim utanılacak bir şeyimiz yok. Adam gibi yaşadık adam gibi yönettik. Hiçbir milleti sömürmedik. Türkiye ekonomide 17. Sırada. Yerel yönetimlerimizde öyle. Nerede bir sıkıntı olsa anında Bursa gidiyor. Devletimiz, milletimiz büyümeye devam ediyor. Düşmanlarımız da var tabi ki. En son 40 yıllık hazırlıklarını bu millet 4 saatte bitirdi ve bunlara gerekli dersi verdi. İnşallah bu millet onların hesapladıkları gibi yok olmayacak. Bu Türkiye cumhuriyeti, bu dinimiz kıyamete kadar devam edecek. Bizlere düşen elimizden gelen gayreti göstermek. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


İNEGÖL’Ü TEMİZLİKTE İLK SIRAYA ÇIKARMAMIZ LAZIM”

Bursa’nın yaşam kalitesi bakımından Türkiye birincisi olarak ilan edildiğini ifade eden Altepe, “Dünya genelinde de 28. Sıraya yükseldik. İki yıl önce 48. Sıradaydık. İnegöl ilçemizde 2.5 yıldır Büyükşehir’in bir parçası. Yavaş yavaş burada da Büyükşehir etkisini gösteriyor. İnegöl’ün altyapısı, suyu, kanalizasyonun hepsinin yapılmasına kadar çalışmalarımız sürüyor. Bu güne kadar 50 milyonluk yatırım gerçekleşti. Önümüzdeki 3 yılda da 200 milyonluk yatırım gelecek. Çevre kirliliği açısından adımları birlikte atmamız gerekiyor. Daha çok yaptırımlar uygulayacağız. Çünkü İnegöl’ü tertemiz yapmamız lazım. İnegöl’ü temizlikte ilk sıraya çıkarmamız lazım. Mobilyacılarımız artık zehirli atıklarını yakmayacaklar. İnegöl’ün yanında olmaya gayret ediyoruz. Beylik hanımızın da açılışını yakında yapacağız. Tarihi eserlerimizi ayağa kaldıracağız. Köylülerimizin daha fazla üretmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnegölspor tesislerinin temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Pazaryerinin açılışını da yapacağız. Yapılacak çok iş var. Yerel yönetimlerin Türkiye’de örneği Bursa oldu. Bunlarla marka şehir olunuyor. Gençliğimize de sahip çıkmamız gerekiyor. İlim Yayma cemiyetimiz de bu konukta hizmet vermeye devam edecek. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Burhaniye Mahalle Konağı ve İlim Yayma Cemiyeti ‘Buhara Okuma Evi’nin açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Açılış sonrası davetlilere aşure ikramında bulunuldu.

grup 19

Adres: Nuri Doğrul Caddesi No:1 İnegöl / Bursa E-mail: inegolbhi@inegol.bel.tr

Telefon: 00 90 224 715 10 10 – 1114 inegölbelediyesi@gmail.com

Faks: 00 90 224 715 14 81



Yüklə 27,11 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin