Informaţii generale Învăţământul postuniversitar



Yüklə 11,56 Kb.
tarix08.01.2019
ölçüsü11,56 Kb.
#93437

Informaţii generale - Învăţământul postuniversitar

Învăţământul postuniversitar medical şi farmaceutic asigură specializarea şi perfecţionarea personalului cu studii superioare în domeniu, în vederea dobândirii/îmbunătăţirii nivelului de cunoştinţe, abilităţi şi aptitudini, necesare creşterii calităţii asistenţei medicale şi nivelului de performanţă în domeniul respectiv.

Învăţământul postuniversitar medical şi farmaceutic este coordonat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România etc.

Formele de învăţământ postuniversitar medical oferite de universitatea noastră cuprind:

a. cursuri postuniversitare de perfecţionare;

b. cursuri postuniversitare de pregătire în vederea obţinerii atestatelor de studii complementare;

Cursurile în vederea obţinerii atestatelor de studii complementare reprezinta o forma de pregatire postuniversitara în domenii tehnice, diagnostice sau terapeutice, complementare unor specialitati medico-farmaceutice

Atestatul de studii complementare se obține numai de către medicii sau farmaciştii specialiști sau primari, după efectuarea unui program de pregătire aprobat de Ministerul Sănătății și dupa promovarea examenului final.

Activităţile de educaţie medicală continuă sunt cuantificate prin unităţi de creditare, denumite Credite de Educaţie Medicală Continuă (EMC), respectiv Credite de Educaţie Continuă Farmaceutică (EFC).

Creditele de EMC se acordă prin raportare la orele efective de activitate EMC, iar creditele EFC în conformitate cu Programul Naţional de Educaţie Continuă Farmaceutică al Colegiului Farmaciştilor din România.

Creditele obţinute de medici şi farmacişti, în urma participării la activităţile de Educaţie Medicală Continuă, respectiv la cele de Educaţie Continuă Farmaceutică, contribuie la alcătuirea punctajului profesional al medicului, respectiv al farmacistului.

Cursurile se finalizează prin susţinerea unui examen soldat la final cu calificativul admis sau respins şi eliberarea unui certificat care atestă participarea la curs.

Cursurile postuniversitar se propun pe an universitar.

Condiţii de înscriere la cursurile de perfecţionare:

1. Se pot înscrie numai absolvenţi ai unei forme de învăţământ superior;

2. La cursurile de pregatire în vederea obţinerii de atestate (studii complementare) se pot înscrie doar medici specialişti din domeniul corespunzător;

3. Achitarea integrală, anticipată a contravalorii cursului la Casieria instituţiei, UMF ”Iuliu Haţieganu”, str.Victor Babeş, nr. 8. Plata se poate face şi prin virament bancar în beneficiul UMF ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, cod fiscal: 4288047, număr de cont RO67TREZ21620F331700XXXX deschis la Trezoreria Cluj-Napoca, cu specificarea pe ordinul de plată a numelui cursantului, titlului cursului şi a numărului de ordine corespunzător cursului solicitat, conform datelor din oferta de cursuri;

4. Cursanţii au obligaţia de a-şi asigura la locul de muncă continuitatea activităţii pe perioada cursului;

5. Documente necesare la înscriere:



- Cerere şi fişa de înscriere tipizată (se primeşte de la U.M.F. la înscriere sau se poate descărca de pe site-ul universităţi)

- chitanţa sau copie a ordinului de plată cu care s-a achitat cursul.
Documentaţia de mai sus se depune la Prorectoratul de Studii Postuniversitare şi Rezidenţiat sau la disciplina unde se desfăşoară cursul până în inclusiv ziua începerii cursului, acolo unde nu se precizează altă dată. Înscrierea la cursurile postuniversitare la care se solicită aprobarea (avizul) coordonatorului de curs se va face după obţinerea acestui aviz.

În situaţia în care prin înscriere se depăşeşte numărul maxim admis de cursanţi, aceştia vor fi selectati în funcţie de ordinea cronologică a înscrierii. Cei respinşi pot fi reprogramaţi pentru cursul următor sau li se restituie taxa, la cerere.



Pentru cursanţii din afara localităţii, universitatea dispune de cazare, însă în număr limitat de locuri, rezervari se pot solicita la Serviciul social al U.M.F, Șef serviciu dl. Lazea Liviu, telefon 0752937387.

Informaţii suplimentare despre cursuri se pot solicita la secretariatul Prorectoratului de Studii Postuniversitare şi Rezidentiat, Tel: 0264 – 597256 (interior 2112, 2237), 0264 - 406837; Fax: 0264 – 594289, str. Victor Babeş, nr.8, etaj V. Oferta de cursuri postuniversitare se poate vizualiza şi pe pagina internet a universităţii. Înscrierile la cursuri încep cu data de 1 octombrie a anului universitar pentru care este propusă oferta de cursuri. Din motive obiective, perioadele de desfăşurare ale cursurilor se pot modifica. Toate modificările se postează pe site-ul universităţii. Cursanţii au obligaţia de a verifica periodic perioada de desfăşurare.
Yüklə 11,56 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin