Instrumente Financiare – standardul IFRS 9 în practică
DESCRIERE:
IFRS 9 a constituit un subiect de discuție important în sectorul bancar în ultimii 2 ani și va deveni cu atât mai important o dată cu data implementării, 1 ianuarie 2018. Versiunea finală a IFRS 9 reunește etapele de clasificare si evaluare, depreciere și contabilitatea de acoperire riscurilor din proiectul IASB de înlocuire a IAS 39 Instrumente Financiare: Recunoaștere și Evaluare.
IFRS 9 este un standard de contabilitate, însă are un impact semnificativ asupra managementului riscului și a modelului de afaceri bancar. De aceea, pentru ca acest standard să fie implementat în mod corespunzător, este necesară înțelegerea cerințelor și a potenţialului impact.
OBIECTIV:
Scopul acestui seminar este să ofere o imagine de ansamblu asupra cerințelor IFRS 9, a modificărilor aduse față de standardul existent IAS 39 și a dificultăților de implementare.
La finalul sesiunii, participanții:
Vor avea o imagine de ansamblu asupra normelor IFRS 9 general aplicabile Clasificării si evaluării și Deprecierii;
Vor înțelege modificările esențiale față de normele existente (IAS 39 și Basel);
Vor înțelege dificultățile majore întâmpinate în practică în sectorul bancar în timpul implementării.
AUDIENŢĂ:
Acest seminar se adresează specialiștilor din sectorul bancar implicați în contabilitate/metodologie și managementul riscului de credit ce doresc sa deprindă cunostinţele de bază cu privire la IFRS.
LECTOR:
Claudiu Ghiurluc, CAFR
Claudiu este Director la Deloitte - Industria Serviciilor Financiare, și deține o experiență de peste 13 ani în misiuni de audit și proiecte de consultanță, precum contabilitate IFRS, restructurarea afacerii, traininguri IFRS, Evaluarea Calității Activelor (AQR) și implementarea IFRS în bănci. Claudiu este membru al Camerei Auditorilor Financiari din România.
PERIOADA:
21 aprilie 2016, 9:00 – 17:00 DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE:18 aprilie 2016 LOC DE DESFĂŞURARE:sediul IBR, str. Negru Voda nr. 3, sect. 3, Bucureşti
La finalul cursului, participanţii primesc un certificat emis de IBR, sub egida membrilor fondatori BNR si ARB, cu 7 credite CPD (Continuous Professional Development), util şi membrilor asociaţiilor profesionale.