İZMİr büYÜKŞEHİr belediyesi İle iLGİLİ davanin başlangiç GÜNÜnde iZMİr adliyesindeydiK



Yüklə 136,68 Kb.
tarix17.01.2019
ölçüsü136,68 Kb.
#97709

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İLGİLİ DAVANIN BAŞLANGIÇ GÜNÜNDE İZMİR ADLİYESİNDEYDİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi davası ile ilgili olarak bürokrat ve sendikacı tutuklulara destek amacıyla diğer odalarımız ve sendikalarla birlikte İzmir Adliyesine gittik. önünde buluştuk.



İZMİR MERKEZ BELEDİYELERİ İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI 04.04.2012

Son günlerde özellikle İzmir üzerinden konuşulan Kentsel Dönüşüm konusundaki görüşlerimizi paylaşmak üzere Merkez Belediyeler ve Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplantıya katıldık. İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrısı ile yapılan toplantı Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Şube Başkanımız İzmir İKK Sekreteri Ferdan ÇİFTÇİ’nin kolaylaştırıcılığında yapıldı. Toplantı şube başkanımızın yaptığı bilgilendirme açılışı sonrasında Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığının sunumu ile devam etti. Sunum sonrasında odalarımız ve Belediye temsilcileri görüşlerini paylaştı.



İZMİR EKONOMİK KALKINMA KOORDİNASYON KURULU YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI 05.04.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ İEKKK yürütme kurulunun 5 Nisan’da yapılan toplantısına katıldı. Asansör Restoran’da Toplantıda İEKKK Nisan toplantısı gündemi oluşturuldu.



ŞUBE BAŞKANIMIZ İNTERNET BASININA YAŞ SEBZE VE MEYVE DE KALINTI SORUNUNU DEĞERLENDİRDİ 05.04.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ özellikle Greenpeace’in açıkladığı rapor sonrasında gündeme gelen Yaş Sebze Meyve’de kalıntı sorununu internet basınına değerlendirdi.



KANAL 35- EKONOMİ MASASI 05.04.2012

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 5 Nisan’da Kanal 35’te Özgür HANCIOĞLU’nun hazırlayıp sunduğu Ekonomi Masası programına katıldı. Çiftçi programda Yaş Sebze Meyve’de kalıntı sorunu, gıda güvenliği konuları ve Greenpeace’in raporu konusundaki görüşlerini aktardı.



PROJE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ 07.04.2012

Tarım Danışmanı üyelerimiz için 07 Nisan’da proje hazırlama teknikleri eğitimi yaptık E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Araştırma Görevlisi Fatih ÖZDEN tarafından verilen eğitim Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ’nin açılışta yaptığı konuşma ile başladı. Eğitime katılan üyelerimizin belgeleri Genel Merkezimiz tarafından hazırlandıktan sonra kendilerine verilecektir.



KENTSEL DÖNÜŞÜM BASIN AÇIKLAMASI 10.04.2012

TMMOB İzmir İzmir İKK Kentsel Dönüşüm Basın Açıklaması yaptı. Basın açıklaması şube lokalimizde yapıldı. Basın açıklamasına Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve yönetim kurulu yazman üyemiz Kurtuluş BİNGÖL katıldı. Basın açıklaması Şube Başkanımız İzmir İKK Sekreteri Ferdan ÇİFTÇİ tarafından okundu. ÇİFTÇİ Basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.



KANAL 35 ANA HABER BÜLTENİ 10.04.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ TMMOB’ye bağlı odalarımıza yönelik istemezükçü saldırıları ile ilgili olarak Kanal 35 televizyonunun sorularını yanıtladı. Son günlerde İzmir yerel basınında gerek iktidar milletvekilleri gerekse sermaye kesiminin ve bazı basın organlarının odamızın da içinde olduğu odalarımızın açmış olduğu davalar nedeniyle yapılan eleştirilere Kanal 35 Televizyonu Ana Haber Bülteninde yayınlanan röportajıyla yanıt verdi. Çiftçi odaları kentin gelişimi önünde engel görenler öncelikle yaptıkları hatalı yatırımların hesabını vermelidir. Odalar sadece dava açmazlar yaptıkları bilimsel toplantılar, çalıştaylar, paneller kongre ve sempozyumlarla görüşlerinin bildirirler. Yapılacak uygulama ve projelerle şilgili görüşlerini belirtir itirazlarını yapar ancak sonuç alamazlarsa bilimsel ve hukuki gerekçeleri oluşmuşsa ancak o zman dava açarlar diyerek görüşlerini belirtti.



SAVRANOĞLU VE BİLUR TUZ İŞÇİLERİNE ZİYARET 11.04.2012

TMMOB İzmir İKK, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve işlerine dönmek için aylardan beri fabrikalarının önünde direnişte olan Billur Tuz ve Savranoğlu Deri fabrikaları işçilerine bir dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

TMMOB üyeleri, ilk olarak İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Billur Tuz fabrikası önünde 101 günden bu yana direnişlerini sürdüren işçileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Billur Tuz’a sendika girecek, başka yolu yok” sloganları atılırken, Şube Başkanımız TMMOB İzmir İKK Sekreteri Ferdan Çiftçi burada bir konuşma yaptı. Çiftçi, konuşmasında işçilerin örgütlü mücadeleleri ile kazanacaklarına inandığını belirtirken, “Billur Tuz işçileri asla yalnız değildir. TMMOB üyesi mühendis, mimar, şehir plancıları olarak dostlarımızla, sınıf kardeşlerimizle bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sendikaya üye olma haklarını kullandıkları için işten atılan kardeşlerimiz işe dönene kadar yanlarında olacağız” şeklinde konuştu. Ziyarete katılan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam da, yaptığı konuşmada “101 gün değil, 1001 gün de olsa sendikalı olarak işinize geri döneceksiniz” ifadelerini kullanırken, Billur Tuz işçilerinin sadece kendi hakları için değil, Türkiye’nin geleceği için de direndiklerini vurguladı. Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de ziyaretten dolayı teşekkür etti ve işçilerin direnişinin olumlu sonuç alınıncaya kadar süreceğini belirtti.

TMMOB üyeleri, Billur Tuz’un ardından Menemen ilçesinde bulunan ve direnişlerinin 254. gününde olan Savranoğlu Deri fabrikası işçilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında bilgilendirmede bulunan Deri-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Savranoğlu fabrikasında yaşananın sadece emek sorunu olmadığını, aynı zamanda bir çevresel sorunla da karşı karşıya olunduğunu dile getirdi. Alagöz, “Savranoğlu fabrikası, arıtması olmaksızın günde 900 ton kirli suyu doğaya salıyor. Ayrıca fabrikanın üçte birlik kısmı kaçak inşaat konumunda” dedi. Ferdan Çiftçi ise işin emek ve çevre olmak üzere her iki boyutunun da önemli olduğunun altını çizerek, “Siz Savranoğlu işçilerinin her türlü zorluğa karşı direniyor olmanızı büyük saygıyla selamlıyoruz. Özellikle burada yaşanan çevre sorunlarına dair uzmanlık alanlarımız çerçevesinde destek vereceğiz. Mücadeleniz mücadelemizdir” diye konuştu.

Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Billur Tuz işçileri 101 günden beri, Deri-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Savranoğlu Deri işçileri ise 254 günden beri sendika üyesi olarak işe iade talebiyle fabrikalarının önünde geceli gündüzlü eylemlerini sürdürüyor.

ADALET İSTİYORUZ 12.04.2012

TMMOB’ye bağlı odalarımız, İzmir Tabip Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, İzmir Veteriner Hekimler Odası, İzmir Eczacı Odası, DİSK ve KESK tarafından İzmir Adliyesi’nde devam İzmir Büyükşehir Belediyesi davası ile ilgili adalet istiyoruz basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ tarafından yapıldı.



EKOLOJİ FUARI 2012 15.04.2012

İzmir Kültürpark Fuar alanında 12-15 Nisan tarihlerinde düzenlenen EKOLOJİ 2012 Fuarına standımızla katıldık. Standımız üyelerimiz ve fuar ziyeretçileri tarafından ziyaret edildi.



ÜYELERİMİZLE TİYATROYA GİTTİK 18.04.2012

İzmir Devlet tiyatrosundan toplu bilet alarak 18 Nisan’da Konak Sahnesinde Budala oyununu birlikte izledik.



İEKKK TOPLANTISI 19.04.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 19 Nisan’da Ahmet Adanan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısına katıldı. ÇİFTÇİ toplantı da sunumu yapılan İzmir Kıyı Tasarımı Projesi ile ilgili görüşlerini ifade etti



OLİVTECH ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİLERİ FUARI 22.04.2012

İzmir Kültürpark Fuar alanında 19-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen OLİVTECH 2012 Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarına standımızla katıldık. Fuar süresince standımız meslektaşlarımız ve fuar ziyaretçileri tarafından ziyaret edildi.



EMEKLİLER BAHAR BULUŞMASI 24.04.2012

Emekliler Bahar Buluşmasını 24 Nisan’da Şube Lokalimizde yaptık. Emekli meslektaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği buluşmada şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ meslektaşlarımıza yaptığı hoş geldiniz konuşmasında bir arada olmaktan duyduğumuz sevinci ifade etti ve çalışmalarımız hakkında bilgi verdi.



GÜBRELEME EĞİTİMİ 28.04.2012

Tarım Danışmanı üyelerimiz için belgelerini vize ettirebilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için 28 Nisan’da gübreleme eğitimi yaptık. E.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Habil ÇOLAKOĞLU tarafından verildi.



DOĞA YÜRÜYÜŞÜ 29.04.2012

Üyelerimizle 29 Nisan’da Urla Barbaros Köyü Mevkisinde doğa yürüyüşü yaptık. Üyemiz Adil SAĞ’ın rehberliğinde yaptığımız doğa yürüyüşünü Barbaros köyünde Keşkek yedikten sonra Barbaros Köyü Kültür Merkezini ziyaret ettik.



YENİGÜN TV-EGE GIDA PROGRAMI 30.04.2012

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Yeni Gün TV’nin 30 Nisan tarihli EGE GIDA yayınında Ziraat Mühendislerinin sorunlarını konuştu. Yusuf VANGÖL tarafından hazırlanan hazırlanıp sunulan programın diğer konuğu Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Hülya YILMAZ oldu.

Şube başkanımız programda meslektaşlarımızın sorunlarını Kamu ve özel sektör başlıkları altında değerlendirerek. Gıda alanında sorumlu yöneticilik, Bitki Koruma Ürün Bayiliği, Reçete yönetmeliği, Projelerde Ziraat Mühendisi imzası ve Oda onayı, Tarım danışmanlığı, Ziraat Mühendislerinin asgari ücret yönetmeliği konularında görüşlerini paylaştı.

1 MAYIS EMEĞİN BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA GÜNÜNDE GÜNDOĞDU MEYDANINDAYDIK 01.05.2012

İşte 1 Mayıs, İş Ekmek Özgürlük ve Barış için Alanlardayız.

1 Mayıs Emeğin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Emek ve meslek örgütleri siyasi partilerle birlikte Gündoğdu Meydanı’ndaydık. DİSK, KESK, TÜRK-İŞ İzmir Tabip Odası ve TMMOB’den oluşan için Düzenleme Komitesi’nin organizasyonunda Gündoğdu Meydanı’nda yapılan 1 Mayıs Mitingi’ne üyelerimizle birlikte TMMOB Pankartı altında coşkuyla katıldık. Cumhuriyet Meydanı’nda toplandıktan sonra II. Kordon’dan sloganlar ve taleplerimizle Gündoğdu meydanına yürüdük. 80 Bin kişinin katıldığı miting coşkulu bir şekilde devam etti. Miting’in konuşmasını düzenleme komitesinin kararı doğrultusunda direnişteki billur tuz işçilerinde bir kadın işçi okudu. Grup Gün Işığı ve Grup Yel Değirmeni söyledikleri şarkılarla mitingin coşkusunu artırdılar.

ŞUBE BAŞKANIMIZ İKK SEKRETERLİĞİNE YENİDEN SEÇİLDİ 02.05.2012

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun Lokalimizde 2 Mayısta yapılan toplantısında Sekreteri seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ oy birliğiyle yeniden İKK Sekreterliğine seçildi. Toplantıda sekreteryanın da Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından yürütülmesine karar verildi.



ALİAĞA TERMİK SANTRALLERİ BASIN TOPLANTISI 03.05.2012

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 3 Mayıs’ta Şube Lokalimizde Aliağa Bölgesi’nde yapılacak termik santraller ile ilgili basın toplantısı yapıldı. Toplantıda basın açıklaması Şube Başkanımız İzmir İKK Sekreteri Ferdan ÇİFTÇİ tarafından okundu. ÇİFTÇİ basın açıklaması sonrasında EGE TV’nin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.



YENİGÜN GAZETESİ RÖPORTAJ 04.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 4 Mayıs’ta Yenigün gazetesi Muhabirinin sorularını yanıtladı. ÇİFTÇİ görüşmede odalarımız tarafından açılan davalar ve AKP’nin 35 İzmir projesi ile ilgili görüşlerini ifade etti.



GDO SÖYLEŞİSİ 04.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 4 Mayıs’ta Konak Kent Konseyi’nin daveti üzerine çevre çalışma grubuyla GDO söyleşisi yaptı. ÇİFTÇİ, GDO nedir, GDO’ların sağlık ve çevresel etkileri, mevzuat ve biyogüvenlik kurulu kararları konularında görüşlerini aktardı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.



BELGESEL GÖSTERİMİ –İŞTE BÖYLE 04.05.2012

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 4 Mayısta HSE Mücadelesi ile ilgili ve belgesel gösterimi ve söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ’nin açılış konuşması ile başladı. Erzurum Tortum’daki HES mücadelesini konu alan İşte Böyle Belgeseli gösterim ve söyleşisi TEPEKULE Kongre Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikte ayrıca EMO İzmir Şubesi Önceki Dönem Başkanı Sedat GÜLŞEN Doğu Karadeniz HES inceleme gezisi izlenimlerini aktardı



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇAMUR KURUTMA TESİSİ TEMEL ATMA TÖRENİ 05.05.2012

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 5 Mayıs’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi temel atma törenine katıldı.



İZMİR KAYIKLARI YARIŞI 05.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri içerisinde yer alan İzmir Kayıkları Yarışı etkinliğine katıldı. Çiftçi yarışta dereceye girenlere ödül verdi



ALİAĞA TERMİK SANTRALLER MİTİNGİ 06.05.2012

Aliağa bölgesinde yapılmak istenen termik santrallere karşı 6 mayısta yapılan mitinge üyelerimizle birlikte katıldık. TMMOB pankartı arkasında diğer odalarımızla katıldığımız mitinge binlerce İzmir’li katıldı.



EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ 1962 MEZUNLARI BULUŞMASI 07.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1962 Mezunları 50 yıllarında 7 Mayıs’ta Fakülte’de Mustafa ULUÖZ Bloku Feyzi ÖNDER Konferans Salonu’nda buluştu. Buluşmaya Ziraat Fakültesi Dekanı Akın OLGUN, Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, Yazmanımız Kurtuluş BİNGÖL ve Yönetim Kurulu Üyemiz Doç. Dr. Ayşe UZMAY katıldı. Şube Başkanımız buluşmanın açılışında yaptığı konuşmada meslek büyüklerimize hizmetleri için teşekkür etti.

ŞUBE BAŞKANIMIZ DÜNYA GAZETESİNİN SORULARINI YANITLADI 07.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Dünya Gazetesinin tarımsal teşviklerle ilgili sorularını yanıtladı. ÇİFTÇİ tarım teşviklerinde bölgede yetiştirilen ürünlere ve bunların değerlendirilmesine yönelik sanayiye öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.



BEN TV- NET GÜNDEM 08.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 08 Mayıs’ta BEN TV’de Net Gündem programına katıldı. Şube başkanımız programda tarım ürünlerinde kalıntı sorunu ve gıda güvenliği konularında görüşlerini aktardı.



E.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ AGROFEST 2012 ÖĞRENCİ ŞENLİĞİ 08.05.2012

E.Ü.Ziraat Fakültesi Agrofest 2012 öğrenci şenliği açılışına Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL ve Doç. Dr. Ayşe UZMAY katıldı. Açılışta bir konuşma yapan şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ’ye Fakülte Dekanı Akın OLGUN tarafından teşekkür belgesi verildi.



OKUL SÜTÜ PROJESİ KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI 10.05.2012

Hükümetin başlatmış olduğu okul sütü projesinde yaşanan sağlık sorunları sonrasında basın açıklaması yaptık. Şube Lokalimizde 10 Mayıs’ta yaptığımız basın açıklaması sonrasında şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın açıklamamız yazılı ve görsel basında yer aldı. Basın açıklamasına E.Ü.Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğrencisi Öğrenci üyelerimiz de  katıldılar. 



İZMİR EKONOMİK KALKINMA KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI 10.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 10 Mayıs’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Şube Başkanımız toplantıda gündemde yer alan Kemeraltı bölgesi ile ilgili sağlıklaştırma çalışmaları ve GYO kurulması konusunda görüşlerini aktardı.



TİYATROYA GİTTİK 10.05.2012

Kültür etkinliklerimiz çerçevesinde 10 Mayıs’ta Devlet Tiyatrosu Konak sahnesindeydik. Grup bileti alarak üyelerimizle birlikte tiyatro da Bit Yeniği Oyununu birlikte izledik. Devlet Tiyatrolarının özelleştirme girişimlerine tepkimizi ortaya koyduk.



BERGAMA KOZAK BÖLGESİ FISTIK ÇAMI SORUNLARI TOPLANTISI 11.05.2012

Bergama Kozak Bölgesi Fıstık Çamı Sorunlarının tartışıldığı İzmir Milletvekili Birgül Ayman GÜLER’in organize etiği toplantı 11 Mayıs’ta Bergama Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, II.Başkanımız Ahmet TOMAR, Yazman Üyemiz Kurtuluş BİNGÖL katıldı. Yapılan panelde Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Kozak Bölgesi’nin Çam Fıstığı ve diğer tarımsal ürünleri ile ilgili sorunları ve madencilik sektörü ve termik santrallerin etkileri konularında sunum yaptı. Toplantı’ya ayrıca Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu, Prof. Dr Doğanay Tolunay, Prof. Dr Bayram Yıldız, Dr. Meltem Yalçın Özçankaya, Orman Müh. Muhammet Kılcı, Orman Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Kenan Öztan, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şub. Başkanı Helin Kınay, Tema Vakfı Ege Bölge Sorumlusu Mahir Keskin, Ege İhracatçılar Birliği Üyesi Önder Özdemir, Demokratik Kitle Örgütleri, muhtarlar, bölgede yaşan yurttaşlar ve sorunla birebir mücadele eden köylüler katıldı.



İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ PANELİ 12.05.2012

İzmir İşçi Sağlığı ve Güvenliği İzmir Koordinasyonu tarafından 12 Mayıs’ta TEPEKULE Kongre Merkezi EGE Salonu’nda ‘’Yasallaşan İş Cinayetleri Paneli’’ yapıldı. Şube Başkanımız İzmir İKK Sekreteri Ferdan ÇİFTÇİ’nin yönettiği panele konuşmacı olarak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Sekreteri Melih YALÇIN, Yrd. Doç. Dr. Özgür MÜFTÜOĞLU, Av. Murat ÖZVERİ, Ankara İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nden Dr. Levent KOŞAR katıldı.



GELENEKSEL İKK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ 13.05.2012

Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubemizin Organizasyonunda yapılan geleneksel TMMOB İzmir İKK Doğa Yürüyüşü 13 Mayıs’ta Spil Dağı Milli Parkı’nda yapıldı.

Yürüyüşe diğer odalarımızın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, II.Başkanımız Ahmet TOMAR ve Yazmanımız Kurtuluş BİNGÖL katıldı. Yürüyüş öncesinde Orman Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanımız Kenan ÖZTAN yürüyüş güzergahı ve spil dağı milli parkı hakkında bilgi aktardı.

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI 14.05.2012

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde basın açıklaması yaptık. Açıklama ile uygulanan tarım politikaları sonucunda çiftçilerimizin ve tarım sektörünün sıkıntılarını ortaya koyduk. Şube lokalimizde yaptığımız basın açıklaması Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ tarafından yapıldı. Basın Açıklamamız yazılı ve görsel basında yer aldı.



BASINA VE KAMUOYUNA

14.05.2012

BU GÜN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ GERÇEKTEN ÇİFTÇİLERİMİZİN GÜNÜMÜ?

1946 yılında Uluslar arası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs her yıl Dünya Çiftçiler Günü olarak anılır ve kutlanır. Bu gün çiftçilerimize övgüler düzülür ve sırtları sıvazlanır.

Ziraat Mühendisleri Odası olarak bizim için 14 Mayıs, tarımsal üretimi gerçekleştiren çiftçilerimizle dayanışma ve her geçen gün derinleşen sorunlarını kamuoyu ile paylaşma günüdür.

Gerçek üretimi yapan köydeki kentteki yurttaşlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılarken kendi yaşamını da sürdürmeye çalışan çiftçilerimiz mutlu mu? Bütçeden yeterli desteği alabiliyor mu? Ekonomik olarak emeğinin karşılığını alabiliyor mu? Bu ve benzeri sıralanacak sorulara hemen olumlu cevap vermek maalesef mümkün değil. Bunlara cevap verebilmek için bazı verilere bakmak yararlı olacaktır.

Ülkemizde;

Toplam Tarım Alanı 2001 Yılında 26.350.000 ha iken 2010 yılında 24.415.000 ha olmuştur.

İşlenen Tarım Alanı 2001 Yılında 23.800 ha iken 2010 yılında 21.362.000 ha olmuştur.

Bitkisel Üretimde Çeltik Mısır ve Ayçiçeği’nde anlamlı bir üretim artışı olurken Domates üretimi de artış gösteren ürünlerden olmuştur. Baklagiller, Pamuk ve Şeker Pancarında üretim azalırken



Tarımda istihdam edilen nüfus 2001 yılında 8.089.000 kişi iken 2011 yılında 6.475.000 kişiye düşmüş, toplam istihdamdaki payı ise %37,6’dan %26,2’ye gerilemiştir.(Kaynak TÜİK)

Uluslar arası Standart Sanayi sınıflamasına göre 2001 yılında tarım ürünleri ihracatımız 2.006.000.000 Dolar, ithalatımız 1.410.000.000 Dolar olmuş yani dış ticaret dengemiz 596.000.000 dolar fazla vermiştir. (Kaynak TÜİK)2011 Yılı Ocak Kasım Döneminde ise ihracatımız 4.736.000.000 Dolar, ithalatımız 8.199.000.000 Dolar Dış Ticaret dengemiz ise -3.463.000.000 Dolar olmuştur.(Kaynak TÜİK)



Uluslar arası Standart Ticaret Sınıflamasına göre ise 2001 yılında Gıda Maddeleri ve Ham Madde ihracatı toplamı 2001 yılında 4.349.000.000 Dolar ithalatımız ise 3.079.000.000 Dış Ticaret Dengemiz ise 1.270.000.000 Dolar olmuştur. (Kaynak Ekonomi Bakanlığı) 2011 yılı Ocak-Kasım Dönemi ise ihracatımız 13.679.000.000 Dolar ithalatımız 16.146.000.000 Dolar, Dış Ticaret Dengemiz ise -2.467.000.000 dolar olmuştur.(Kaynak Ekonomi Bakanlığı)

Bu veriler tarım sektörümüzün durumunu göz önüne sermektedir. Uygulanan neoliberal dönüşüm politikaları ile tarımda nüfus azalırken tarımda kendine yeterliliğimiz tartışılır duruma gelmiştir. Doğaldır ki tarım sektörümüzün bu durumda olması çiftçilerimizin de ne durumda olduğunu bize göstermektedir. Ancak çiftçilerimizin durumunu ortaya koyabilmek için bu veriler yanın da girdi maliyetleri, desteklemeler vb. diğer bazı verilere ihtiyacımız olduğu açıktır.

Bunlara göz attığımızda da durumun çiftçilerimiz için iç açıcı olmadığını görüyoruz.

Çiftçilerimiz dünyanın en pahalı mazotunu kullanırken, gübre fiyatları 2002-2011 döneminde yaklaşık %200 artmıştır. Bu girdi fiyatları artarken ürün fiyatları dalgalı seyir izlemiş artışlar girdi maliyetlerinin altında kalmıştır.

Tarımsal Desteklemeler 2000 2010 arasında Cari fiyatlarla %142 artarken sabit fiyatlarla baktığımızda %54 azaldığını görüyoruz. (Emine OLHAN A.Ü. Ziraat Fakültesi)

Tarımsal Destekler GSYİH içindeki payı 2006 yılında çıkarılan Tarım Kanununda %1’den az olamaz denmesine rağmen hiçbir zaman bu gerçekleşmemiş ortalama %0,6 oranında olmuştur. Açıklanan 2012 desteklerinde de değişen bir şeyin olmadığını görüyoruz. Yaygın üretimi yapılan ürünlerde (soya kanola midye) destekler değişmez iken ekilişi daha az olan ürünlerde artış yapılmıştır. Hayvancılık destekleri de aynı kalmıştır. Özellikle midyede %100’lük artış dikkat çekmiştir. Gıda güvenliği ve tarım ürünlerinde kalıntı sorunu ortadayken iyi tarım ve organik tarıma desteğin artırılmamış olması ise dikkat çekicidir.

Bölgemiz için ise Pamuk’ta yaşanan sorunlar hala devam etmekte 2010 yılında artan pamuk ekim alanları tekrar azalmıştır. 2012 sezonunda pamuk alanlarında tekrar azalış olduğu görülmektedir. Pamukta 46 kuruşluk prim ise maliyetleri düşünüldüğünde beklentileri karşılamaktan oldukça uzak kalmıştır.

Bu koşullar altında kutlanacak bir günleri olmasa da çiftçilerimizi en azından üretimlerini devam ettirebilme becerisini gösterebildikleri için kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ERDAL AKSÜNGER ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ 14.05.2012

CHP İzmir Milletvekili Erdal AKSÜNGER 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde şubemizi ziyaret etti. Ziyarette Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, Saymanımız Fatih ZOR bulundu. Şube başkanımız ve Saymanımız AKSÜNGER’e tarım sektörünün durumu hakkında bilgi aktardı ve mecliste yapacakları çalışmalarda destek istedi. Sayın milletvekili de sektörü yakından takip ettiğini ve kendisine aktardığımız konularda destek vereceğini ifade etti



EGE TV’YE DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI 14.05.2012

Şube Başkanımız Ferdan Dünya 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde EGE TV’ye açıklamalarda bulundu. ÇİFTÇİ 1980 sonrası başlayan ve 2002 yılında AKP iktidarı ile hız kazanan politikaların çiftçiyi zor duruma düşürdüğünü fakirleştirdiğini ifade etti. Çiftçi tarımsal girdi fiyatları (mazot, gübre, zirai ilaç) artarken ürün fiyatlarının bu artışın altında kaldığını, tarım alanlarımız daralırken tarımda istihdamın düştüğünü, ancak tarım kalan bu işgücünün başka lanalarda işlendirilemediğini ifade etti.



İZFAŞ TOPLANTISI 14.05.2012

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir ÖRS İZFAŞ’ın yol haritasını çizmek üzere TMMOB’ye bağlı odalarala toplantı yaptı. İZFAŞ toplantı salonunda yapılan toplantıya şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ katıldı. Toplantıda İZFAŞ’ın düzenlediği fuarlara odalarımızın yapacağı katkılar tartışıldı ve Kültürpark’ın kazandırılması gereken işlevler konusunda öneriler aktarıldı.



GELENEKSEL İKK TANIŞMA KOKTEYLİ 16.05.2012

Geleneksel İKK Tanışma kokteyli 16 Mayıs’ta TEPEKULE Kongre Merkezi’nde yapıldı. Şube Yönetim Kurulları seçimlerinden sonra oluşan yönetim kurullarının tanışması amacıyla düzenlenen kokteyle Bİzmir Büyükşehie Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU adına Başkan danışmanı Muzaffer TUNÇAĞ ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay SINDIR, EMO Genel Başkanı Cengiz GÖLLÜ, Mali Müşavirler Odası ve Diş Hekimleri Odası katıldı. Kokteylin açılış konuşmasını Şube Başkanımız TMMOB İzmir İKK Sekreteri Ferdan ÇİFTÇİ yaptı.



BİLİRKİŞİ EĞİTİMİ DÜZENLEDİK 19-21.05.2012

Bilirkişilik yapacak meslektaşlarımız için 19-21 Mayıs tarihleri arasında Bilirkişi Eğitimi düzenledik. Şube Lokalimizde düzenlediğimiz eğitim Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ’nin açılış konuşması ile başladı. Eğitim Muğla Şube Başkanımız Uluhan KORKUT ve Şube Sekreterimiz Erman TUTUMLU tarafından verildi. Eğitime katılıp başarılı olan üyelerimize belgeleri Genel Merkezimiz tarafından hazırlanıp kendilerine ulaştırılacak.



HOMEROS DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTIK 20.05 2012

Doğa yürüyüşlerimize Bornova Homeros Vadisi devam ettik. 20 Mayıs’ta düzenlediğimiz yürüyüş meslektaşımız Adil SAĞ, rehberliğinde gerçekleştirdik. Üyelerimizle yaptığımız yürüyüşle keyifli bir hafta sonu geçirdik.



İZFAŞ ARAMA KONFERANSI 21.05.2012

İZFAŞ tarafından 21 Mayıs’ta Anemon otelde arama konferansı düzenlendi. Toplantıya Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ katıldı. ÇİFTÇİ toplantıda İzmir Enternasyonal Fuarı’nın gelişen koşullara uygun olarak gelişimi konusunda düşüncelerini aktardı.



E.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ 21.05.2012

Şubemizce de desteklenen Agrofest 2012 etkinlikleri içinde yapılan E.Ü. Ziraat Fakültesi Türk Sanat Müziği Konserine katıldık. Konser sonunda Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Etkinlikleri destekleyen kurumlara teşekkür belgesi verdi.



ULUSAL SÜT ZİRVESİ İZMİRDE YAPILDI 23.05.2012

İzmir Çeşme’de yapılan Ulusal süt zirvesine katıldık.

Şubemizin de düzenleme kurulu içerisinde yer aldığı Ulusal Süt Zirvesi 22-23 Mayıs tarihlerinde Çeşme Altınyunus Otel’de yapıldı. Süt Zirvesine Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, II. Başkanımız Ahmet TOMAR, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL ve Doç.Dr. Ayşe UZMAY katıldı. Yönetim Kurulu Üyelerimiz Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL Türkiye Çiğ Süt Üretimi ve Kalitesi oturumunda ve Doç. Dr. Ayşe UZMAY Süt Politikaları ve Ekonomisi oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

II. ULUSAL TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA SEMPOZYUMU

E.Ü. Ziraat Fakültesi’nde Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü tarafından 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen II. Ulusal Tarımsal Yapılar ve Sulama Sempozyumu’na Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve II. Başkanımız Ahmet TOMAR katıldı. Sempozyumun açılışında şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ konuşma yaptı. Çiftçi yaptığı konuşmada suyun ve sulamanın tarımsal üretim açısından önemi, ziraat mühendislerinin tarımsal yapılar ve sulama konularındaki yetkileri ve projelerde imza onayı konularındaki görüşlerini aktardı.



ÇALIŞTAY: BAŞKA BİR TEKNOLOJİ MÜMKÜNMÜ 25.05.2012

E.Ü. Ziraat Fakültesi’nde Başka Bir Teknoloji Mümkün mü Çalıştayı’na katıldık.

E.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Derneği ve E.Ü.Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Başka Bir Mümkün mü Çalıştayı 25 Mayıs’ta Dekanlık Konferans Salonu’nda yapıldı. Çalıştaya Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, ve üyelerimiz katıldı. Çalıştayda Prof. Dr. Tayfun ÖZKAYA- Özgür Tohumlar ve Tarım, Prof. Dr. Beno KURYEL- Teknolojinin Kavramsal Tarihi Üzerine, Dr. Baha KUBAN "Teknoloji Toplum İlişkisine Bakışta Taze Soluklar; Kaygı ve İmkan", " Enerji Teknolojilerinde Karbon Kilitlenmesi; İklim Değişikliği Aynasında Teknik Değişim" ve Ar. Gör. Özlem ÖZGÖBEK- “Bilgisayar ve Özgürlük: Özgür Yazılımlar” konularında sunumlarını yaptılar.

TİRE SÜT KOOPERATİFİ GENEL KURULU VE TESİS AÇILIŞINA KATILDIK 26.05.2012

Tire Süt Kooperatifi Genel Kurulu ve Yeni Tesis Açılışına Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER ve Şube Başkanımız katıldı.

Tire Süt Kooperatifi’nin 26 Mayıs’ta Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Genel Kurul ve Yeni Tesis Açılışına Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER ve Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ katıldı.

Genel kurulda bir konuşma yapan Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER Örgütlenmenin önemi ve Tire Süt Kooperatifinin yaptığı çalışmalarla başarılı bir model oluşturduğunu söyledi. Bu değeri yaratan süt üreticilerine teşekkür etti.

Genel kurul sonrasında yapılan yeni tesis açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, İzmir Milletvekili Alaattin YÜKSEL, Tire Kaymakamı, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı İl Müdürü Ahmet GÜLDAL, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin AKDAŞ ve üreticiler katıldı.

BAHAR BALOMUZU YAPTIK 26.05.2012

Bahar Balomuzu Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER’in katılımıyla yaptık.

Geleneksel Bahar Balomuzu 26 Mayıs’ta Kuşadası Grand BELİSH Otel’de yaptık. Balo Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER’in yaptıkları konuşmalarla başladı. Eğlenceli geçen gecemiz coşkulu bir şekilde sona erdi.

TMMOB İZMİR İKK, DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri ve Öğrenci Üyeleri, sendikalı oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişlerini sürdüren Billur Tuz ve Savranoğlu Deri İşçilerine dayanışma ziyareti yaptılar.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu bağlı odaların Üyeleri ve Öğrenci Üyeleri 26 Mayıs’ta önce Atatürk Organize sanayi Bölgesindeki Billur Tuz işçilerini, daha sonra Savranoğlu Deri İşçilerini ziyaret ettiler.

DHA AJANSI İLE RÖPORTAJ 28.05.2012

Şube başkanımız DHA muhabirine son yağışları değerlendirdi.

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Son yağışların tarımsal üretim üzerine etkilerine değerlendiren şube başkanımız yağışların su rezervleri ve meyveler için yararlı olduğunu ancak hasadı yaklaşan arpa ve buğdayda yatmalara sebep olarak zarar oluşturabileceğini söyledi. Ayrıca dolu yağışlarının bağ ve kirazda zarar oluşturduğunu ifade etti. Yağışların mantari hastalıklarda artış yaratabileceğini ve ilaçlamalarda dikkatli olunması uyarısını yaptı. Son olarak tarım sigortasının önemine vurgu yaptı.

TMMOB İZMİR İKK’DAN YAPI DENETİMİ BASIN AÇIKLAMASI 29.05.2012

Yapı Üretiminde Kamu Denetimi Yasa Ve Yönetmeliklerle Yok Ediliyor.



AKP İktidarı tarafından Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği ile Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle belediyeler ve meslek odalarının yapmış olduğu kamusal denetimin kaldırılması ve sonuçlarına ilişkin TMMOB İzmir İKK basın toplantısı 29 Mayıs’ta Şube Lokalimizde yapıldı. Toplantıda basın açıklaması Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ tarafından yapıldı. Şube başkanımız basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını da yanıtladı.

TARIMSAL DANIŞMANLIK İL TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI 29.05.2012

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite Toplantısı İzmir İl Müdürlüğü’nde yapıldı.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite Toplantısı 29 Mayıs’ta İzmir İl Müdürlüğü’nde yapıldı. İl Müdürü Ahmet GÜLDAL’ın başkanlık ettiği toplantıya Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz Yasemin GÜVERCİN katıldı. Toplantıda şube başkanımız özellikle destekleme sistemindeki aksaklık ve eksikliklere vurgu yaptı ve tarım danışmanı olarak çalışan üyelerimizin aldığı ücretlerin düşük olduğunu sistemin ziraat mühendislerinin emeği üzerinden yürütülmeye çalışıldığını söyledi. Ayrıca geçici belge uygulamasının yanlış olduğunu belirterek her iki üç ayda bir eleman değişimi sonucunda şirketlerin geçici belgelerle işlerini yürüttüklerini, geçici belgenin kabul edilemez olduğunu kaldırılması gerektiğini söyledi.

CUMHURİYET GAZETESİNE 2B ARAZİLERİ DEĞERLENDİRMESİ 30.05.2012

Şube Başkanımız 2B arazilerini, Cumhuriyet gazetesine değerlendirdi.

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 30 Mayıs’ta Cumhuriyet Gazetesi ile 2B arazilerini görüştü. Çiftçi görüşmede arazilerin belirlenen fiyatlarının yüksek olduğunu köylülerin bu fiyatlardan yıllardır kullandıkları arazilerin el değiştireceğine vurgu yaptı. Fiyatların tekrar belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

TMMOB GENEL KURULUNA KATILDIK 03.06.2012

TMMOB Genel Kurulu 31 Mayıs 3 Haziran tarihlerinde yapıldı.

TMMOB Genel Kurulu 31 Mayıs 3 Haziran tarihlerinde Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel kurula delege olarak Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, II. Başkanımız Ahmet TOMAR, Yazmanımız Kurtuluş BİNGÖL katıldı. Genel Kurulda AKP’nin TMMOB’ye yönelik saldırıları ve Kürtaj konusundaki basın açıklamalarına katıldık.

BASIN AÇIKLAMASI:BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ ECZANELERDE SATILAMAZ 02.06.2012

Eczacılara Bitki Koruma Ürünü satış yetkisi veren yönetmelikle ilgili genel merkezimizce yapılan basın açıklamasına katıldık.

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende satılması hakkında yönetmelikte 30 Mayıs’ta yapılan değişiklik ile Eczacılara satış yetkisi verilmesi ile ilgili olarak 2 Haziran’da Genel Merkezimizce basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına diğer şubelerimizle birlikte katıldık.

BORNOVA BELEDİYESİ ÇEVRE ETKİNLİKLERİNE KATILDIK 04.06.2012

Çevre haftasında Bornova Belediyesi etkinliklerine katıldık.

Çevre Haftası etkinliklerinde Bornova Belediyesi etkinlikleri içerisinde 4 Haziran’da Büyükpark içerisinde stand açtık. Bornova Belediyesi ile birlikte yıl içerisinde ilköğretim okullarında eğitim veren üyelerimiz Z. Vezan KARABULUT ve Alkan KARANLIK’la Şubemize etkinliklerin açılışında teşekkür belgesi verildi.

HAZİRAN’DA ÖLMEK ZOR 04.06.2012

Haziran da yitirdiğimiz devrimci yazar ve ozanlarımızı andık.

Haziran ayı içerisinde yitirdiğimiz Nazım Hikmet, Ahmed ARİF ve Orhan KEMAL’i anmak için TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından Haziran’da Ölmek Zor etkinliği düzenlendi. Değerlerimizi TEPEKULE Kongre Merkezi’nde 4 Haziran’da yapılan etkinlikte Sinevizyon gösterimi, Şiir dinletisi halk oyunları gösterisi ve şarkılarla andık. Etkinliğe üyelerimizle birlikte katıldık.

KEMERALTI BAYİLERİ İLE TOPLANTI 05.06.2012

Kemeraltı’nda çalışan Bitki Koruma Ürün Bayileri ile 5 Haziran’da toplantı yaptık.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından Bitki Koruma Ürün Bayilerine yapılan denetimler sonucunda kesilen cezalarla ilgili toplantı yaptık. Toplantıda yapılan denetimler ve tutulan tutanaklar üzerinden bayilerimizin sorunlarını ve yapılacakları konuştuk. Toplantı sonucunda konunun İl Müdürü ile görüşülmesi ve devamında tüm bayilerimizin katılımıyla toplantı yapılarak eylem takvimi belirlenmesi kararlaştırıldı.

BANDİSTA KONSERİ 06.06.2012

Haziran’da Ölmek Zor Etkinliğimizin ikinci gününde Bandista Konseri yaptık.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak düzenlediğimiz Nazım Hikmet-Ahmed Arif-Orhan Kemal’i andığımız Haziranda Ölmek Zor Etkinliği 2. Gününde BANDİSTA konseri yaptık. Alsancak Şube Lokalimizin önünde 1462 sokakta yaptığımız konseri Konak Belediyesi Desteğiyle gerçekleştirdik. Konserin açılış konuşmalarını Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan TARTAN adına Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan AKYARLI yaptı. Konser sokağımızı dolduran binin üzerinde meslektaş ve dostlarımız tarafından coşkuyla izlendi. Bandista söylediği devrimci özgür şarkılarla dinleyenleri coşturdu.

EMO İZMİR ŞUBE 44. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BASIN TOPLANTISI 08.06.2012

EMO İzmir Şubesinin Basın toplantısına şube başkanımız katıldı.

EMO İzmir Şubesi’nin 8 Haziran da yapılan basın toplantısına şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ katıldı. Toplantı da EMO İzmir Şubesine TMMOB örgütlülüğü ve demokrasi mücadelesine yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Ayrıca basın mensuplarına AKP iktidarı tarafından TMMOB ve bağlı odalarına yönelik işlevsizleştirme çalışmalarına karşı görüşlerini paylaştı.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İZMİR İL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞME 08.06.2012

Bitki Koruma Ürün Bayilerine yapılan denetimleri İl Müdürü Ahmet GÜLDAL ile görüştük.

Bitki Koruma Ürün bayilerine dönük yapılan denetimler ve sonucunda düzenlenen tutanaklar ve yaptırımları İzmir İl Müdürü Ahmet GÜLDAL ile görüştük. Görüşmede denetimlere karşı olmadığımız ancak sistemle ilgili sorunlar çözülmeden yapılacak cezai yaptırımların hukuki olamayacağını ifade ettik.

Toplantı sonunda Detaylı görüşmenin 11 Haziran’da yapılması kararlaştırıldı.



CHP İL BAŞKANI İLE GÖRÜŞME 08.06.2012

TMMOB İzmir İKK’ya bağlı odalar CHP İzmir İl Başkanı Ali ENGİN’i ziyaret etti.

TMMOB İzmir İKK’yı oluşturan odalarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği ile ilgili olarak CHP İzmir İl Başkanı Ali ENGİN’i ziyaret etti. Ziyarete Şube Başkanımız TMMOB İzmir İKK Sekreteri Ferdan ÇİFTÇİ katıldı. Ziyarette yeni hazırlanan İzmir Büyükşlehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nde inşaat projelerinde mesleki denetim ve proje onayı aranması konusunda destek istendi.

ŞUBE BAŞKANIMIZ CUMHURİYET GAZETESİNİN SORULARINI YANITLADI 08.06.2012

Şube Başkanımız Cumhuriyet gazetesine Tarım Bakanlığı tarafından teşhir edilen firmalar konusunda değerlendirme yaptı.

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Cumhuriyet Gazetesine yaptığı değerlendirmede usulsüz üretim yapan firmaların teşhir edimesini doğru bulduğumuzu ancak laboratuar analizlerinde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Çiftçi özellikle tağşişe yönelik analizlerde oran verilmemesi ve sadece hücresel düzeyde bulaşmayı belirleyen var yok analiziyle böyle bir değerlendirme yapılmasının bazı haksız sonuçlara yol açabileceği uyarısını yaptı.

POSTA GAZETESİNE SİYANÜR ZEHİRLENMESİ DEĞERLENDİRMESİ 08.06.2012

Şube başkanımız’dan Posta Gazetesine siyanür zehirlenmesi hakkında değerlendirme.

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Posta Ege gazetesi muhabirinin Manisa’da yaşanan ve İzmir’e getirilen Siyanür zehirlenmesi ile ilgili sorularını yanıtladı. ÇİFTÇİ yediği kayısıdan zehirlendiği söylenen ve siyanür zehirlenmesi teşhisi konulan ve Bergama altın madeninden getirilen antidotu ile hayata döndürülen çocuğun gerçekten yediği kayısıdan mı zehirlendiği konusunda elde bir rapor olmaması nedeniyle sağlıklı bir değerlendirme yapılamayacağını söyledi. Ancak buradan bir şeyin ortaya çıktığını ifade etti. Çevre ile ilgili konuların öneminin daha iyi anlaşılması gerektiği, siyanürün kullanım alanlarının sınırlı olması nedeniyle özellikle altın madenciliğinde kullanılan siyanürün nelere yol açabileceği uyarısını yaptı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU İLE GÖRÜŞME 08.06.2012

TMMOB İzmir İKK Mesleki Denetim konusunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU ile görüştü.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yapı üretim ve denetiminde mesleki denetim konusunu 8 Temmuzda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU ile görüştü. Şube başkanımız İzmir İKK Sekreteri Ferdan ÇİFTÇİ başkanlığındaki İKK, Başkan KOCAOĞLU’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığın kaldırdığı mesleki denetim konusundaki belediyeler ve odalar arasındaki işbirliğinin devamını talep etti. Bunu içinde Büyükşehir İmar yönetmeliğinde mesleki denetimin korunmasının halkın sağlıklı ve güvenli yapılarda oturmasının sağlanması açısından doğru olacağı ifade edildi.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İZMİR İL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞME 11.06.2012

İzmir İl Tarım Müdürü ile bitki koruma ürün bayilerine uygulanan yaptırımları görüştük.

İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet GÜLDAL ile bitki koruma ürün bayilerine uygulanan yaptırımları görüştük. Yapılan görüşmede Özellikle barkod sistemi, reçete uygulamasının aksaklıklarının ve uygulama zorluğunun sorunun ana kaynağı olduğu, bu sorunlar çözülmeden yapılan denetimler sonucunda uygulanacak cezaların kabul edilemez olduğu ifade edildi. Yukarıdan basılan bir düğmeyle denetimlerin başlatıldığı bunun da sektördeki bayileri bitirmeye yönelik bir adım olduğu asıl amacın bu sektörü zincir marketlere yani kapitalizme bırakmak olduğu belirtildi. Bakanlık tarafından son çıkarılan 30 Mayıs tarihli yönetmelik değişikliği ile 1953 Yılındaki Eczacılık Kanunu dayanak gösterilerek Eczacılara bayilik yetkisi verilmesinin altında yatanın da bu olduğu vurgulandı. Yıllardır sektörün yükünü çeken, veresiye satış yöntemi ile çiftçinin finansman ihtiyacını karşılayan bayi meslektaşlarımızın haksız ithamlarla sorgulanmasının kabul edilemez olduğunun altı bir kez daha çizilerek yapısal sorunlar çözülmeden yapılan bu ceza uygulamasının kabul edilemezliğini söyledik. Barkod ve reçete sistemindeki sorunlar çözülüp uygulanabilir bir sistem hayata geçene kadar bu konularla ilgili yaptırımların askıya alınmasını talep ettik.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROMUZDAN TÜRKÜ ZİYAFETİ 11.06.2012

Türk Halk Müziği Koromuz Şef Adil ARSLAN yönetiminde türkü ziyafeti verdi.

Türk Halk Müziği Koromuz Şef Adil ARSLAN yönetiminde 11 Haziran’da Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosunda konser verdi. Türkü ziyafeti şeklinde geçen konser Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr Kamil Okyay SINDIR’ın yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Kurtuluş BİNGÖL’ünde katıldığı konser yurdun dört bir yöresinden söylenen türkülerle gece coşkulu bir şekilde geçti.

ÇEVRE AMAÇLI TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI (ÇATAK) PROJESİ TOPLANTISI 13.06.2012

İzmir ÇATAK projesi içine dahil edildi.

İzmir’in ÇATAK projesine dahil edilmesi ve projenin tanıtım toplantısı 13 Haziranda İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.Toplantıya katılan Şube Başkanımız proje konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

TÜRK İŞ BÖLGE BAŞKANI MUSTAFA KUNDAKÇI’DAN ODAMIZA VEDA ZİYARETİ 13.06.2012

Türk İş Bölge Başkanı Mustafa KUNDAKÇI odamıza veda ziyaretinde bulundu.

Türk İş Bölge Başkanlığından ayrılan Sayın Mustafa KUNDAKÇI odamıza veda ziyaretinde bulundu. Ziyarette şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ yıllarca emek ve demokrasi mücadelesinde yol arkadaşlığı yaptığımız işçi sınıfının önderlerinden Mustafa abimize Mustafa başkanımıza yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti.

BİTKİ KORUMA ÜRÜN BAYİLERİ İLE TOPLANTI 18.06.2012

Bayi meslektaşlarımızla son günlerde yapılan uygulamalar ve sorunlar üzerine toplantı yaptık.

Son günlerde mesleğimize yapılan saldırılar ( Eczacılara Bitki Koruma Bayiliği Yetkisinin yeniden verilmesi) ve Bitki Koruma Ürün Bayileri`ne yapılan denetim ve uygulanan cezalarla ilgili toplantımızı 18 Haziran Pazartesi 20:00-23:00 arası Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirdik.

Üç saati aşkın süren toplantı Eczacılara yetkinin yeniden verilmesi, Denetim ve Cezalar, Mesai Saati Uygulaması, Denetim ve Cezalar ve Meslek Dalı Komisyonu gündem maddeleriyle üç saat sürmüştür.

Toplantıda söz alan meslektaşlarımız gündem maddeleriyle ilgili görüşlerini ayrıntılarıyla ifade ettiler. Özellikle barkod sistemi, reçete uygulamasının aksaklıklarının ve uygulama zorluğunun sorunun ana kaynağı olduğu, bu sorunlar çözülmeden yapılan denetimler sonucunda uygulanacak cezaların kabul edilemez olduğu ifade edildi. Yukarıdan basılan bir düğmeyle denetimlerin başlatıldığı bunun da sektördeki bayileri bitirmeye yönelik bir adım olduğu asıl amacın bu sektörü zincir marketlere yani kapitalizme bırakmak olduğu görüşü benimsendi. Bakanlık tarafından son çıkarılan 30 Mayıs tarihli yönetmelik değişikliği ile 1953 Yılındaki Eczacılık Kanunu dayanak gösterilerek Eczacılara bayilik yetkisi verilmesinin altında yatanın da bu olduğu bunun mesleğimize açık bir saldırı olduğu defalarca vurgulandı. Yıllardır sektörün yükünü çeken, veresiye satış yöntemi ile çiftçinin finansman ihtiyacını karşılayan bayi meslektaşlarımızın haksız ithamlarla sorgulanmasının kabul edilemez olduğunun altı bir kez daha çizildi.

Mücadeleden başka bir yolumuzun olmadığından hareketle, tüm bunlarla ilgili olarak mücadele etmek ve sesimizi en yüksek şekilde duyurmak için aşağıdaki eylem planı benimsendi.

1-İl Müdürlüğü önünde tüm bayilerimizin üyelerimizin ve katabildiğimiz ölçüde çiftçilerimizin katılımıyla geniş katılımlı basın açıklaması (26 Haziran Salı 11:30) yapılması
2-10 gün süreyle hiçbir şekilde reçetesiz satış yapmamak

3-İşyerlerinin 1 veya 2 gün süre ile kapatılması

4-Türkiye çapında eylemi Ankara`ya taşımak

5- Bimer`e başvuru yapılması



FİTOPATOLOJİ VE ENTOMOLOJİ DERNEK BAŞKANLARINDAN ŞUBEMİZE ZİYARET 20.06.2012

Türkiye fitopatoloji ve entomoloji dernek başkanları şubemizi ziyaret etti.

Türkiye Fitopatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Pervin KINAY TEKSÜR ve Entomoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Enver DURMUŞOĞLU 20 Haziran’da şubemizi ziyaret etti. Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve yazman üyemiz Kurtuluş BİNGÖL’ün katıldığı ziyarette bitki koruma bölümü mezunlarının yetkileri konuşuldu. Dernek başkanları hocalarımız Bitki Koruma Bölüm Başkanlarının Bursa’da yapılan 2012 yılı toplantısında Bitki Koruma alanının Bitki Bölüm Mezunu Ziraat Mühendislerine bırakılması ve bu yönde çalışma yapılması taleplerini ilettiler. Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ önümüzdeki süreçte sonucun buraya gideceğini, odanın da uzmanlaşmaya önem verdiğini ancak bu alanda yetkilendirilen ziraat mühendisi dışındaki kesimlerin sistemden çıkmadan bunun yapılamayacağını söyledi. Ancak bunun odanın yetkili kurullarının kararı olması gerektiğini ifade ederek, daha önce danışma kurullarında defalarca görüşülmüş olmasına rağmen bunu yapılacak ilk danışma kuruluna taşıyacağını söyledi.

BASIN AÇIKLAMASI: TMMOB İZMİR İKK’DAN ALSANCAK BÖLGESİNE YAPILACAK AVM’LERE HAYIR 22.06.2012

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından Alsancak bölgesine yapılacak AVM’lerle ilgili basın toplantısı 22 Haziran’da Şube Lokalimizde yapıldı. Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ tarafından okunan basın açıklaması aşağıdadır.



BASINA VE KAMUOYUNA

22.06.2012

Kruvaziyer Liman ve Alsancak Stadının yıkımı planları ile Dönüşümün temelleri Alsancak Bölgesinden atılıyor; nerdeyse her güne, bir-iki adım ötemizdeki AVM haberiyle başlıyoruz.

Tarihi boyunca yoğun ticari işlev yüklenmiş olan İzmir, bugüne kadar özellikle liman kenti olarak gelişmiştir. Bu gelişim sürecinde İzmir Limanı, konumu ve potansiyeli bakımından büyük önem taşımakta; İzmir’in - ticaret, turizm ve kültürel etkinliklerin taçlandıracağıbir dünya kenti olma vizyonunun temel dayanaklarından birini oluşturmaktadır. Ancak, kentlerin gelişimi, bütüncül yaklaşımları gerektirmekte olup; yalnızca kısa dönemli parçacıl yaklaşımlar, uzun vadede beklenilen sonucun tam aksi yönde etkiler gösterebilme tehlikesi taşıdığı gibi, kentin yaşam niteliği açısından olumsuz durumlara da yol açabilmektedir. Aynı zamanda, tüm planların çevreleriyle eşgüdümünün ve koordinasyonunun sağlanması ve kent bütünündeki dengeleri etkileyecek gelişme kararlarının bütüncül olması, önemli bir planlama esası ve hukuksal bir gerekliliktir.

Alsancak Limanı, kentin merkezi iş alanlarına komşu konumdadır ve kente, tarihi mekanlara yönelecek turistler ve kentin ticari hayatının canlandırılması için oldukça önemlidir. Bu nedenle mevcut limanının kruvaziyer turizmini geliştirecek şekilde yeniden planlanması, tutarlı bir adımdır. Ancak, İzmir Limanı planlama çalışmalarının, “Özelleştirme İdaresi” tarafından: yerel yönetimlerin, ilgili meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve İzmir halkının katılımı sağlanmadan yürütülmesi, bütünsel planlama anlayışı ile de çelişen bir durum yaratmaktadır. İzmir Körfezi’ni tüm bileşenleri ile alan ve ilgili paydaşların bilgi, deneyim ve görüşleri ile katkı yapmalarına olanak veren katılımcı bir anlayış benimsenmeli; “Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi (Integrated Coastal Zone Management)” olarak anılan ve gelişmiş ülkelerdeki kıyı planlamalarına yön veren bilimsel yöntem ve yaklaşımlardan yararlanılmalıdır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca 28.06.2010 tarihinde onaylanan 1/25.000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Revizyonu’nda ‘Merkezi İş Alanı’ olarak tariflenen bölgede kalan ve 21.01.2011 tarihinde onaylanan 1/5000 Ölçekli İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planları da Limanın ve bölgenin yolcu taşımacılığına hizmet verecek biçimde, endüstri dönemi yapılarının yoğunlaştığı bölgede yoğun turizm-ticaret-kültür fonksiyonlarını içerecek, stadyumun da yine spor alanı olarak kalması üzerinden kurgulanmıştır. Liman bölgesi için hazırlanmış olan imar planlarının, yerel yönetimler tarafından geri alanda yapılmış olan imar planları ile ilişkilendirilmemiş olması; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Körfezi bütününde yürütülen tasarım çalışmalarının göz önünde bulundurulmaması, bu bağlamda ortaya çıkan eksikliklerdir.

Ancak içinde yaşadığımız şehrin, yaşam alanlarımızın şekillendirilmesi, Küresel Sermaye tarafından kendi ihtiyaçları doğrultusunda, tamamen ekonomik kaygılarla, kentsel rant üzerinden şekillenen projeler/ daha çok AVM / daha çok rant beklentisi ile bizlere dayatılmaktadır.

Oysaki Kruvaziyer Liman Alanı Plan Değişikliği ile kentin Merkezi İş Alanında AVM önerilmesi, son günlerde sık sık gündeme gelen Alsancak Stadının TOKİ ye devredilerek AVM ya da farklı bir ticaret kullanımı kararı üretilmesi, kamu yararı ve hukuka aykırılığın yanı sıra, kent ekonomisini de olumsuz yönde etkileyecek kararlardır. Yüz yıllık tarihi geçmişi ile Altay, Göztepe, Karşıyaka, Altınordu ve İzmirspor’a ev sahipliği yapmış Alsancak Stadı’nın kent belleğine katkısı da büyüktür.

Yürürlükteki imar planlarında spor alanı olarak belirlenmemiş Alsancak Stadı'nın kaldırılması, Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin 27. Maddesine de aykırıdır. Ayrıca, İzmir Valiliğinin hazırladığı Afet Acil Eylem Planı’na göre Alsancak Stadyumu olası bir deprem sonrasında çadır alanı ve toplanma merkezidir. İzmir’in Birinci Derece Deprem Kuşağı’nda olan kentimiz için son derece önemli olan çadır alanlarından Alsancak Stadyumu’nun ortadan kaldırılması ciddi bir sorundur.

Kruvaziyer Liman Plan Değişikliği’nde 96.208 m2lik alan büyüklüğüne sahip AVM Projesi ile İzmir’e yönelik alışveriş merkezlerinden birinin, daha doğrusu en büyüğünün yapılmak istendiği görülmektedir. Bu büyüklükte bir AVM’nin bazı yolcuların limanda kalmayı tercih etmeleri sonucu, turizm gelirlerinin İzmir kentlileri arasında hakça paylaşımını engelleyen bir haksız rekabet ortamı oluşturacaktır. Özellikle Alsancak esnafı ve küçük esnaf bu durumdan olumsuz etkilenecektir.

Planda, AVM’lerin yer seçiminde önemli görülen kriterler değerlendirilmemiş, kent ekonomisine, ulaşımına ve makro formuna etkisini incelenmemiştir. Ticaret Alanı (Alışveriş merkezi, ofis-büro kullanımları ve %3 sökülüp takılabilir ticari birimler) olarak düzenlenmesi kruvaziyer gemi yolcularının ihtiyacından çok daha fazlasını karşılayan düzenlemeler içermesi; değerlendirilmesi gereken bir diğer husustur. Özellikle deniz taşımacılığından kara taşımacılığına veya kara taşımacılığından deniz taşımacılığına her türlü konfor sağlanarak geçişi sağlamak ve iç bölgeye rahatlıkla erişim sağlaması gereken liman alanına bu açıdan bakıldığında; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan “Ulaştırma Ana Planı” ile de bir ilişkilendirme görülmemektedir. Bunun ötesinde, önerilen planın uygulanması sonucunda, mevcut alanda var olan trafik yükünü daha da arttırarak; yolcuların İzmir kentini ve çevresini ziyaret istemlerini caydırabilecek bir ulaşım karmaşası doğuracaktır.

Bu bakımdan, kruvaziyer liman kapsamında yapılması öngörülen alışveriş merkezinin, “organize turlar ile seyahat eden yolcu gemilerinin” yolcu kapasitelerinin çok ötesinde bir alansal büyüklük çerçevesinde değerlendirilmiştir. Bu durum 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında tanımlanan Kruvaziyer Liman Alanı hizmetlerine ilişkin hükümlere aykırıdır.

Kamuya ait alanların elden çıkarılması hiçbir biçimde kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Bu alanların satış fiyatını yükseltmek amacı ile yapılan imar planı değişiklikleri, imar planlarının özüne, yasal tanımına ve usullerine aykırı olacaktır. TOKİ ya da Özelleştirme Başkanlığı kamu arazileri üzerinden rant yaratma ve bu rantı peşkeş çekme isteğinden vazgeçmemektedir. Kentlerimizi korumak adına, TOKİ’nin ve Özelleştirme Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği plan ve uygulamaları sürekli yargıya taşımak zorunda kalmamıza, davalar sonucunda; yağma niteliğindeki plan kararlarının, yargı tarafından iptal edilmesine rağmen kentsel, tarihsel ve doğal değerlerin yok edilmesi ve kamunun zarara uğratılması süreci devam ettirilmektedir.

TMMOB olarak kamu arazileri üzerinden rant yaratma girişimlerine geçit vermeyeceğiz, her türlü demokratik ve hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu

ŞUBE BAŞKANIMIZ EGE TV ANA HABER BÜLTENİNDE 22.06.2012

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ EGE TV Ana Haber Bülteni’nde Alsancak bölgesine yapılmak istenen AVM’leri değerlendirdi.

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ 22 Haziran EGE TV Ana Haber Bülteni’nde Alsancak bölgesine yapılmak istenen AVM’leri değerlendirdi. Çiftçi TMMOB İzmir İKK adına katıldığı programda Alsancak bölgesine yapılacak AVM’lerin ulaşım, turizm ve ticaret hayatına özellikle küçük esnaf açısından etkilerini değerlendirdi.

BİTKİ KORUMA ÜRÜN BAYİLERİ İLE TOPLANTI 23.06.2012

Bitki koruma ürün bayileri ile ikinci toplantımızı 23 Haziranda yaptık.

Bitki koruma ürün bayileri ile ikinci toplantımızı 23 Haziran Cumartesi Tepekule Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda 18 Haziran toplantı kararları tekrar gözden geçirildi ve 26 Haziran’da yapılacak basın açıklamasına en kitlesel şekilde katılınması kararlaştırıldı.

KESK TUTUKLAMALARI PROTESTOSU 25.06.2012

KESK üyelerine yönelik tutuklama ve gözaltıları protesto eylemine destek verdik.

KESK’e yönelik operasyon sonucu yapılan tutuklama ve gözaltıları protesto eylemi ve basın açıklaması 25 Haziran’da Konak’ta yapıldı. Basın açıklamasına üyelerimizle birlikte destek verdik. Basın açıklaması KESK İzmir şubeler platformu dönem sözcüsü Ramis Sağlam tarafından yapıldı.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İZMİR İL MÜDÜR VEKİLİ GÜNAY ANAKÖK’Ü ZİYARET ETTİK 26.06.2012

İzmir İl Müdür Yardımcısı Vekili Günay ANAKÖK’ü ziyaret ettik.

Oda Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve II. Başkanımız Ahmet TOMAR 26 Haziran’da İl Müdür Vekili Günay ANAKÖK’ü ziyaret etti. Ziyarette bayilerimizin sorunları aktarıldı karşılıklı görüşlerimiz ifade edildi.

BASIN AÇIKLAMASI: MESLEĞİMİZE YAPILAN HAKSIZ SALDIRILARI REDDEDİYORUZ MESLEĞİMİZE VE HALKIMIZIN GIDA GÜVENLİĞİ VE GÜVENCESİNE SAHİP ÇIKIYORUZ 26.06.2012

İzmir İl Müdürlüğü tarafından Bitki Koruma Bayilerine uygulanan cezai yaptırımlar konusunda Basın açıklamasını Genel başkanımız Dr. Turhan TUNCER’in katılımıyla yaptık.

Son bir ay içerisinde İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucu Bitki Koruma ürün bayilerine yönelik denetimler sonucu uygulanan cezalar, barkod sistemi ve reçete uygulamaları konusunda basın açıklaması yaptık. İzmir İl Müdürlüğü önünde 26 Haziran’da yaptığımız basın açıklamasına Ankara’dan gelerek destek veren Genel başkanımız Dr. Turhan TUNCER, perakende ve toptancı bayilerimiz üyelerimiz ve ziraat odası temsilcilerinin katılımıyla yaptık. Alkışlarla sloganlarla protesto ettiğimiz uygulamayla ilgili basın açıklaması Genel başkanımız Dr. Turhan TUNCER tarafından okundu. Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ basın açıklaması öncesinde açıklamalarda bulundu. Basın açıklaması metnine basın açıklamalar bölümünden ulaşabilirsiniz.

 İZMİR İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARET 27.06.2012

ODA Başkanımız Dr. Turhan TUNCER ve İzmir Şube Başkanımız, İl Tarım Müdürü`nü ziyaret ettiler.

ODA Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, İzmir Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ ve Şube II. Başkanı Ahmet TOMAR, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet GÜLDAL`ı ziyaret ederek, Bitki Koruma Ürünü Bayi meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulundular.

MİLLİYET GAZETESİ İLE PATATES FİYATLARI RÖPORTAJI 29.06.2012

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Milliyet gazetesine patateste yaşanan fiyat ve pazarlama sorunu değerlendirdi.

Şube başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Ödemiş patates üreticilerinin fiyat ve pazarlama ile ilgili sorunlarını Milliyet Gazetesi’ne değerlendirdi. ÇİFTÇİ yaşanan süreçten çiftçiler değil yanlış tarım politikaları, plansız üretim ve hatalı dış politikalar ile iktidarın sorumlu olduğunu söyledi. ÇİFTÇİ bunun sadece patatese özgü bir sorun olmadığını dün karpuz bugün patates yarın soğan bir başka gün bir başka üründe karşılaşılacak bir sorun olduğunu belirtti. Çiftçilerin kooperatif veya birlik olarak örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Sorunun kısa vadeli çözümü için çiftçilerin ürünlerini pazarlarda direkt satışının yolları ivedilikle oluşturulmalıdır dedi.

BAYİLERİMİZİN SORUNLARI EGE TV EGE FİNANSTA 29.06.2012

Bayilerimizin sorunlarını EGE TV Ege Finans programında dile getirdik.

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ Bitki Koruma Ürün bayileri ile ilgili sorunları 29 Haziran’da EGE TV Ege Finans programında dile getirdi.

KESK TUTUKLAMALARI BASIN AÇIKLAMASI 29.06.2012

KESK Tutuklamaları basın açıklamasına katıldık.



KESK tutuklamaları için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına katıldık. KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş Konak’ta başladı AKP İl Binası önüne yapılan yürüyüş ve burada KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis SAĞLAM’ın okuduğu basın açıklaması ve oturma eylemi ile sona erdi.
Yüklə 136,68 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin