Kıta Yunanistan ile Anadolu’nun batısında - Asia Minor - birbiri ile kültürel bağı ola site devletleri kurulur. Her kurulan kentin kendi yönetim anlayışı ve idari sistemi vardır. Anadolu’nun batı sınırı olan Ege Denizi’nin kültürel etkisi ile birbirine komşu olan onlarca kentin bugün bize bıraktıkları kültürel miras kalıntıları gezip görmek için oldukça önemlidir. Filozoflar diyarı olan Miletos’tan Efesos’a kadar geniş bir kentler bizi antik çağlar arasında dolaştıracaktır.
1. Gün: İzmir - Urla
-
Symirna Agorası
-
Arkeoloji müzesi
-
Tarihi şehir turu (Tarihi Basmane-Kemeraltı Havra sokağı, Kızlarağası Hanı)
-
Tepekule
-
Konaklama: Urla
Grubumuz İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda karşılanıyor. Sabah İzmir Arkeoloji müzesi ile Symirna gezimize başlıyoruz. Sonra arkeolojik çalışmaların son hızla devam ettiği Symirna agorasını geziyor ve yeni arkeolojik projelerle ilgili bilgiler alıyoruz. Oradan yürüyerek tarihi Kemeraltı çarşısındaki, Anadolu'nun Sefarad kültürüne ait en eski sinagoglarının bulunduğu Havra Sokağı ve eski zanaatlerin sürdürülmeye çalışıldığı atölyeler ve diğer tarihi mekanlarda dolaşıyoruz. Öğle yemeğimiz yerel tatlar tadabileceğimiz tarihi Kemeraltı esnaf lokantalarından birinde olacak. Son olarak, içinde, şu ana kadar bilinen Anadolu'nun en eski Atena tapınağının da bulunduğu, Symirna'nın ilk kurulduğu yer olan Bayraklı, Tepekule ören yerini geziyoruz. Buradan ''hoş geldiniz'' yemeği yiyeceğimiz ve konaklama yapacağımız, Ege'nin yıldızı parlayan kasabalarından Urla'ya geçiyoruz.
2. Gün: Urla - Foça
-
Erythrai
-
Klazomenai (Deneysel arkeoloji çalışmalarını inceleme: Klazomenai zeytinyağı işliği, antik gemi yapım atölyesi, tarihi tahaffuzhane (Karantina Adası))
-
Urla enginar festivali & slow food etkinliği
-
Konaklama: Foça
Sabah, Çeşme istikametindeki muhteşem panaromik manzaralı İon kentlerinden Erythrai'i geziyoruz. Bu vesileyle şirin, eski Rum köylerinden Ildırı'ya da göz atmış olacağız. Sonrasında enginarıyla ünlü Urla'nın Uluslararası Enginar Festivali etkinliğine katılıp, hem bilgi alıyor hem de eğlenceli ve lezzetli vakit geçiriyoruz.
Daha sonra Urla'daki ilginç deneysel arkeoloji aktivitelerini inceliyoruz. (Yeniden inşa edilen Klazomenai zeytinyağı işliği, antik çağ gemilerinin yeniden inşa edildiği atölye) Ayrıca 19 yüzyıldan 1950'lere kadar faaliyet gösteren, bugün dünyanın üç tescilli karantina adasından biri olan, ticari, yolcu ve hac gemileri & yolcuların salgın hastalık ihtimaliyle karantinaya alındıkları tarihi tahaffuzhane (Karantina Adası) ziyaret ediyoruz. Sonrasında konaklama yapacağımız Foça’ya yolculuk.
3. Gün : Foça, Aigai - İzmir
-
Phokaia Kybele kutsal alanı & antik kent
-
Efsanevi Siren kayalıkları tekne gezisi
-
Aigai antik kenti
-
Konaklama: İzmir
Hava durumuna göre sabah Efsanevi Siren Kayalıklarının bulunduğu koylara küçük bir tekne gezisi yaparak Sirenleri duymaya çalışıyoruz :) Sonra, ismini, nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foklarından alan Phokaia anti kentindeki Kybele kutsal alanı, bir kısmı yeniden inşa edilen Atena tapınağı ve diğer kalıntıları görebileceğimiz arkeolojik turumuzu yapıyoruz. Sonrasında Türkiye'nin doğaya çok güzel adapte edilmiş antik kentlerinden biri olan Yunt Dağları eteklerindeki, Aigai antik kentine gidiyoruz. Hava güzel olursa öğle yemeğimizi, Yunt Dağlarının güzelliği içinde piknik yaparak alabiliriz. Aigai gezisi sonrasında konaklama yapacağımız İzmir'e doğru yola çıkıyoruz.
4. Gün: Teos - Kolophon - Claros
-
Teos
-
Kolophon
-
Claros
-
Konaklama: Selçuk
Sabah Türkiye'nin ilk ''yavaş şehri '' Seferihisar'a gidiyoruz. Burada, antik çağda, Dionysos sanatçıları olarak bilinen gezici tiyatro sanatçılarının merkezi olan, Teos antik kentinde, tiyatronun tarihçesi ve tabiki Dionysos tapınağı ve kültü ile ilgili konuşacağız. Öğle yemeğimizi Seferihisar- Menderes arasındaki köylerden birinde alacağız. Buradan sonra, Değirmendere köyündeki Kolophon antik kenti akropolüne çıkıp Menderes havzası ve Tahtalı barajının panaromik manzarasını ve Kolophon kenti kalıntılarını göreceğiz. Sonra Anadolu'nun en önemli kehanet merkezlerinden Claros Apollon kutsal alanı ve bilicilik merkezine gideceğiz. Burada fal ve kehanet tarihi üzerine konuşup ilginç ören yerini tanıyacağız. Buradan konaklama yapacağımız Selçuk'a geçiyoruz.
5. Gün: Selçuk - Efes
-
Efes Antik Kenti
-
Yamaç Evleri
-
Efes Müzesi
-
Meryem Ana Evi
-
St. Jean Bazilikası
-
Artemis Tapınağı
-
Konaklama: Selçuk
Efes hiç kuşkusuz dünyanın en etkileyici ve en iyi korunmuş antik kentlerinden biridir. İonia'nın başkenti, Roma döneminin dev metropolü Efes'i ve dönemin zenginlerinin günlük yaşamları ve yaşam alanlarıyla ilgili çok önemli bilgiler veren yamaç evleri geziyoruz. Sonrasında dünyanın yedi harikasından biri olan Efes Artemis tapınağına gidiyor, hikayelerini öğreniyoruz. Bir süredir kapalı olan ve yenilenerek bu sezon tekrar açılan Efes müzesinde, Efesin tarihi ile ilgili ilginç bilgiler alıyor, Efesli Artemis'in kült heykelini yakından inceliyoruz. Öğle yemeğimizi Şirince köy yolu üzerinde yada Kirazlı köyünde alacağız. Öğleden sonra Efes'in Hıristiyanlıktaki yerini konuşup halen önemli hac merkezleri olan Meryem Ana Evi ve İsa'nın havarilerinden ve İncil yazarlarından Aziz Yahya'ya adanmış kilise kalıntıları içinde kendisine ait olduğuna inanılan mezarını ziyaret ediyoruz. Akşam yerel bir restoranda veda yemeği.
6. Gün: Priene - Milet - Didim
-
Priene
-
Milet
-
Didim
-
Bodrum Havaalanı’na transfer
Son günümüz Türkiye'nin en güzel antik kentlerinden, Büyük İskender'in de İonya seyahatinde ikamet ettiği Priene antik kenti gezisi ile başlıyor. Panaromik Söke ovası manzarası ve Büyük Menderes havzası eşliğinde gezimiz İ.Ö. 6. yüzyılda çok önemli matematikçi (Thales) ve filozoflar (Anaksimandros & Anaksimenes) yetiştirmiş olan Miletos ile devam ediyor. Öğle yemeğimizi Büyük Menderes nehrinin Ege deniziyle buluştuğu Büyük Menderes deltası milli parkının içindeki Karina'da alıyoruz. Yemeğin ardından Anadolu'nun en büyük kehanet merkezi ve yapılarından Didymaion Apollon kutsal alanı ve kehanet merkezini geziyoruz. Buradan gezimizin sonlanacağı Bodrum Havaalanına hareket ediyoruz.
ÖNE ÇIKANLAR:
* İyonya Uygarlığı;
* Yürüyüşler;
* Urla Enginar Festivali;
* “Citta Slow” Seferihisar;
* Uzmanı tarafından bilgiler;
* Muazzam fotoğraf kareleri.
FİYATLAR:
İki Kişilik Odada Kişi Başı: 1.750 TL
Tek Kişilik Odada: 2.050 TL
FİYATLARIMIZA DAHİL OLAN HİZMETLER:
* Arkeoloji uzmanından profesyonel rehberlik hizmeti,
* Yolculuk boyunca özel minibüs ile tüm ulaşımlar,
* Belirtilen butik otellerde beş gece konaklama,
* 4 öğle yemeği (biri kumanya/piknik şeklinde),
* 2 akşam yemeği,
* İkramlar,
* Müzekart,
* Programda belirtilen tüm geziler ve ziyaretlere ait giriş ücretleri,
* Dahil olan yemeklere ve konaklamaya ait bahşişler,
* TÜRSAB zorunlu seyahat sigortası,
* KDV.
FİYATLARIMIZA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
* İstanbul - İzmir / Bodrum - İstanbul arası uçak bileti,
* Yemeklerde alınacak içecekler,
* Kişisel harcamalar.
OTEL
Urla Pera Otel www.urlaperahotel.com
Karaçam Otel Foça www.hotelkaracam.com.tr
İzmir Renaissance by Marriott www.marriott.com/hotels/travel/adbbr-renaissance-izmir-hotel
7 Bilgeler Şarap Oteli Selçuk www.yedibilgeler.com
Önemli Not: gezimiz yer yer, kısa doğa yürüyüşleri & akropol tırmanışları içerdiğinden, katılımcıların yürüyüşe uygun, rahat (mümkünse kaymaz vibran tabanlı ve su geçirmez) ayakkabı ve kıyafet tercih etmelerini öneririz.
Notlar:
* Gezimiz en fazla 24 kişi ile gerçekleştirilecektir.
* Uçak bileti rezervasyonu için acentemiz dilediğiniz takdirde yardımcı olacaktır.
* Zorunlu şartlar gereği oteller değişiklik gösterebilir. Bu durumda benzer otelde konaklama yapılacaktır.
* Bu gezi Acacia Exclusive Travel Seyahat Acentesi tarafından düzenlenmektedir. (Türsab Belge No: 7851)
AKTÜEL ARKEOLOJİ TRAVEL C.I.P TRAVEL
T: 0212 244 25 02 T: 0212 249 36 70
E: info@aktuelarkeolojitravel.com E: info@cip-travel.com
Dostları ilə paylaş: |