Dersin İçeriği: 1- Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi dersinin okutulmasının amacı 2- Osmanlı Devletinin yıkılış sebepleri 3- I. Dünya Savaşı ve sonuçları
Ders Adı: İktisada Giriş
Ders Kodu: IKT 1161
Dersin İçeriği: İktisadi kavramlar, talep, arz, piyasa dengesi, talep ve arz esneklikleri, tüketici dengesi, üretim süreci, kısa ve uzun dönem maliyetler, üretim kararı, ölçek ekonomileri, mal piyasaları, girdi piyasalarına giriş, genel denge ve etkinlik. Makro iktisadın kapsamı, milli gelir hesaplaması, tüketim ve yatırım, çarpan analizi, enflasyon, istihdam ve işsizlik, ekonomik büyüme, döviz kurları, ödemeler dengesi, maliye politikası, para arzı ve talebi, para politikası, mal ve para piyasaları arasında etkileşim, toplam talep, toplam arz, milli gelir ve fiyat düzeyi, makro iktisatta son yıllarda gelişmeler.
Ders Adı: İşletme Yönetimi I
Ders Kodu: ISL 1121
Dersin İçeriği: İşletme ve Yönetimin Temel Kavramları, Amaçları ve Çevre ile İlişkileri: Temel kavramlar, İşletmenin amaçları, Ekonomik yapı içindeki yeri, Yönetici ve girişimci arasındaki fark; İşletmelerin Sınıflandırılması: Büyüklük, Mülkiyet, Hukuki yapı vb. açısından sınıflandırma; İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Büyüklüğü ve Kapasitesi: Kuruluş aşamaları, Yer seçimi, Büyüklüğünün belirlenmesi, Kapasite; İşletme Fonksiyonları: Yönetim, Organizasyon, Kontrol, Planlama; Organizasyonun İşleyişi: Liderlik ve yönetim, Stratejik yönetim, Değişim, Gruplar, Motivasyon.
Ders Adı: Muhasebe I
Ders Kodu: ISL 1111
Dersin İçeriği: Muhasebenin Fonksiyonları, Sınıflandırılması, Muhasebe ile ilgili taraflar, Muhasebe mesleği ve muhasebe belgeleri, Tutulması gerekli olan ticari defterler, Bilançonun Doğuşu ve Muhasebenin Akış Süreci, Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri, Dönen Varlıklara İlişkin Muhasebe Uygulamaları, Duran Varlıklara İlişkin Muhasebe Uygulamaları, Yabancı Kaynaklara İlişkin Muhasebe Uygulamaları, Özkaynaklara İlişkin Muhasebe Uygulamaları
Ders Adı: Temel Bilgisayar Tekn. Kullanımı
Ders Kodu: ISL 1141
Dersin İçeriği: Bilgisayar tanımı, işlevleri, tarihçesi, çevre birimleri; Bilgisayar donanım parçaları; Windows 7’yi tanımak, kişiselleştirmek, denetim masasını ve donatıları kullanmak; Internet ve Bilgisayar güvenliği; MS Word 2010’u tanımak, metinler üzerinde çalışmak, metinleri biçimlendirmek, paragrafları biçimlendirmek, tablolar ile çalışmak, sayfa yapısı ile çalışmak, eklentiler, baskı önizleme ve yazdırma, içindekiler oluşturmak ve word’ün gelişmiş özelliklerini kullanmak.
Ders Adı: Hukukun Temel Kavramları
Ders Kodu: KMY 1121
Dersin İçeriği: Toplumu düzenleyen kuralların tanımlanması, bu kuralların hukukla ilişkisi ve karşılaştırılması, hukukun fonksiyonları, pozitif hukukun tanımı, bölümleri, oluşumu ve kaynakları, kamu hukuku-özel hukuk ayırımı, bu ayrımdan hareketle kamu hukukunun ve özel hukukun alt dallarının ana hatlarıyla tanımlanarak içeriklerinin neler olduğunun anlatılması, hukuk kurallarının sınıflandırılması, hukuk kurallarının yer-zaman ve anlam bakımından uygulanması, hukuk kurallarının uygulanmasında başvurulan ilkeler, hukuk kurallarının yaptırımı, hakların tanımlanması ve sınıflandırılması, hakların konusu, hakların kazanılması ve korunması, hakların kaybedilmesi
Ders Adı: Türk Dili I
Ders Kodu: TDL 1111
Dersin İçeriği:Dil ve kültür, yeryüzündeki diller, tarih boyunca Türklerin kullandıkları alfabeler, Türk dilinin tarihî dönemleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, ses bilgisi, biçim bilgisi, kelime türleri: isimler, fiiller, zarflar, edatlar, bağlaçlar, ünlemler, imlâ kuralları ve noktalama işaretleri.
Ders Adı: Yabancı Dil I - İngilizce
Ders Kodu: YDI 1121
Dersin İçeriği: Başlangıç seviyesinde kelime, dilbilgisi ve dört yetiyi kazandırmak.
Ders Adı: Genel Matematik
Ders Kodu: ISL 1101
Dersin İçeriği: Temel Matematik bilgisi; Fonksiyon türleri; fonksiyon türlerinin iktisadi ve idari bilimlerde nasıl kullanıldığına dair bilgi; faiz ve annüite hesapları
Seçmeli Ders Havuzu 1
Ders Adı: Güzel Sanatlar I – Resim
Ders Kodu: GSR 1131
Dersin İçeriği: Temel resim kuram ve kavramları, bir resmi dönem, teknik ve içerik bakımından analiz edebilecek görsel ve kültürel bilgi ve beceriler, resmin özgün bir ifade aracı olarak algılanması, farklı teknik ve malzemeleri deneyip, sanat eserleriyle örnekleyerek kendi eğilimlerine uygun görsel bir dil oluşturma yeterliliğini geliştirici çalışmalar.
Ders Adı: Güzel Sanatlar I - Müzik
Ders Kodu: GSM 1131
Dersin İçeriği: Müzik kültürümüz, ulusal müzik türlerimiz, ozanlarımız, insan sesinin oluşumu, dönüşümü, çeşitleri, doğru konuşma ve şarkı söyleme kuralları ve ulusal çalgılarımız.
Ders Adı: Güzel Sanatlar I - Halk Oyunları
Ders Kodu: GSH 1131
Dersin İçeriği: Oyun Türleri: Zeybekler, Halaylar, Horonlar, Karşılamalar, Barlar,
2. Dönem
Ders Adı: Mikro İktisat
Ders Kodu: IKT 1162
Dersin İçeriği: Mikro iktisadi terimler, tüketim kuramı, üretim kuramı, piyasalar da fiyat oluşumu, tam rekabet piyasası, aksak rekabet piyasaları, mal ve faktör piyasaları kısmi denge analizi, genel denge analizi.
Ders Adı: İşletme Yönetimi II
Ders Kodu: ISL 1122
Dersin İçeriği: Yönetim tanımı ve işlevleri, üretim fonksiyonu, pazarlama fonksiyonu, finansman fonksiyonu, insan kaynakları fonksiyonu.
Dersin İçeriği: Temel MS Excel bilgileri, veri kullanımı ve çizim yapma, formül ve fonksiyonların kullanımı, verilerin süzülmesi ve sıralanması, temel MS Powerpoint bilgileri slayt oluşturma, biçimlendirme, düzenleme, slayt görünümleri ve yazdırma uygulamaları
Ders Adı: Yabancı Dil II - İngilizce
Ders Kodu: YDI 1122
Dersin İçeriği: Başlangıç seviyesinde kelime, dilbilgisi ve dört yetiyi kazandırmak.
Ders Adı: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Ders Kodu: AIT 1102
Dersin İçeriği: 1-Atatürk İnkılapları 2-Atatürk İlkeleri 3-Tek parti dönemi 4-Çok partili hayata geçiş 5-1950 ve sonrasındaki siyasi gelişmeler.
Ders Adı: Muhasebe II
Ders Kodu: ISL 1112
Dersin İçeriği: Genel Muhasebe II dersinin içeriğinde Muhasebe I dersinde ele alınmış olan Muhasebe tanım ve kavramları ile Muhasebe dönem içi kayıt tekniklerinin uygulamalarından Tek düzen hesap planı ve TFRS çerçevesinde muhasebe sisteminin işleyişinin ele alınması, Envanter İşlemlerinin Aşamaları Ve Değerleme Ölçüleri, Hazır Değerlerde Envanter Ve Değerleme İşlemleri, Menkul Kıymetlere, Ticari Alacak Ve Diğer Alacaklara İlişkin Envanter İşlemleri, Stokların Değerlemesi Ve Envanteri, Maddi Ve Maddi Olmayan Duran Varlıklarla İlgili Envanter Ve Değerleme, Amortisman Yöntemleri Ve Uygulamaları, Gelir Tablosu Hesaplarına İlişkin Uygulamalar, Bilanço Ve Gelir Tablosu Çıkarılmasına İlişkin Uygulamalı Monografiler
Ders Adı: Davranış Bilimleri
Ders Kodu: ISL 1132
Dersin İçeriği: Davranış bilimlerinin amaçları ve kullanılan araştırma yöntemleri, modern bilim ve bilimsel araştırma yönteminin mantığı, öğrenme kuramları, kişilik ve kişilik kuramları, algılama, tutum, empati ve beden dili, sosyal etki ve uyma, propaganda (etkileyici iletişim), saldırganlık, toplumsal cinsiyet.
Ders Adı: Türk Dili II
Ders Kodu: TDL 1112
Dersin İçeriği: Lisans ve ön lisans eğitimini alan her öğrenciye, ana dilinin yapı ve işleyiş özelliklerini gereğince kavratabilmek; dil-düşünce bağlantısı açısından, yazılı ve sözlü ifade vasıtası olarak, Türkçeyi doğru ve güzel kullanabilme yeteneği kazandırabilmek; öğretimde birleştirici ve bütünleştirici bir dili hâkim kılmak ve ana dili bilincine sahip gençler yetiştirmektir.
Ders Adı: İşletme Matematiği
Ders Kodu: ISL 1102
Dersin İçeriği: Temel Matematik bilgisi; Türev ve diferansiyel, çok değişkenli fonksiyonlar, çok değişkenli fonksiyonların işletme bölümünde uygulamaları.
Seçmeli Ders Havuzu 2
Ders Adı: Güzel Sanatlar II – Resim
Ders Kodu: GSR 1132
Dersin İçeriği: Canlı ve cansız objelerden oluşturulan kompozisyonlarla farklı yüzeyler üzerinde farklı tekniklerle çalışmalar yapılması, kağıt üzerine çizgi ile ton ve hacim verme çalışmaları, füzen ile lekesel (kalın çizgilerle) desen oluşturma, lavi ve kolaj çalışmaları
Ders Adı: Güzel Sanatlar II - Müzik
Ders Kodu: GSM 1132
Dersin İçeriği: Müzik Türleri (dönemler, besteciler, özellikler) ve Temel Müzik Bilgileri (nota yazmanın doğası ve amacı, nota bilgisi) , ritim ve nüans bilgisi.
Ders Adı: Güzel Sanatlar II - Halk Oyunları
Ders Kodu: GSH 1132
Dersin İçeriği: Oyun Türleri: Zeybekler, Halaylar, Horonlar, Karşılamalar, Barlar,
3. Dönem
Ders Adı: Makro İktisat
Ders Kodu: IKT 2163
Dersin İçeriği: 1. Makro Ekonominin Temel Kavramları 2. Makro ekonominin Yöntemine İlişkin Temel Kavramlar 3. Gelir Dağılımı İstihdam ve İşsizlik 4. Klasik ve Neo-klasik Teori 5. Klasik ve Neo-klasik Teoride Piyasalar 6. Mal ve Hizmet Piyasaları 7. Kapalı Ekonomide Milli Gelir Dengesi 8. Toplam Mal Talebinin Bileşenleri 9. Mal ve Hizmet Piyasalarında Genel Denge Analizi 10. Çarpan Mekanizması 11. Para Piyasası 12. Para talebi ve Para Arzı Analizi 13. Enflasyon-Stagflasyon ve Deflasyon 14. Para Piyasasında Genel Denge ve Kaymalar 15. Dersin Genel Değerlendirilmesi
Ders Adı: İstatistik I
Ders Kodu: ISL 2103
Dersin İçeriği: istatistik biliminin uğraştığı işlerin örneklerle açıklanması ve buna dayanarak istatistiğin tanımlanması -Yönetimsel olarak karar vermede istatistiğin önemi (Belirlilik ve belirsizlik altında karar verme) -Anakütle ve örneklem -Merkezi eğilim ölçüleri -Dağılım Ölçüleri -Verilerin grafiklerle gösterimi (histogram ve poligonlar, pastagrafiği vb.) -Olasılık ve olasılık kuralları -Koşullu Olasılık ve Bayes Teoremi -Kesikli Rassal Değişkenler ve Olasılık Dağılımları (Binom Dağılımı, Hipergeometrik dağılım, Multinom Dağılımı ve Poisson Dağılımı) -Sürekli Rassal Değişkenler ve Olasılık Dağılımları (NormalDağılım, Merkezi Limit Teoremi, Üstel Dağılım, Binom ve Poisson Dağılımın Normal Dağılıma Yakınsaması )
Ders Adı: Finansal Tablolar Analizi
Ders Kodu: ISL 2113
Dersin İçeriği: Muhasebe bilgi sisteminin çıktıları olan ve bilgi kullanıcılarına özellikle planlama, karar alma ve kontrol aşamalarında finansal bilgi ihtiyacını karşılayan finansal tabloların unsurlarını ve içeriklerini, ilgili tabloların analizinde kullanılan tekniklerin örneklerle ele alınması.
Ders Adı: Yönetim-Organizasyon
Ders Kodu: ISL 2143
Dersin İçeriği: Yönetim ve organizasyon ile ilgili temel kavramlar, klasik, neo-klasik, modern yönetim ve organizasyon kuramları ile günümüzde uygulamada sıkça görülen modern sonrası yönetim kavramları ayrıntılı olarak incelenmektedir. Motivasyon, liderlik, kültür, stres yönetimi gibi örgütsel davranışla ilgili konular da ele alınmaktadır.
Ders Adı: Kamu Maliyesi
Ders Kodu: MLY 2163
Dersin İçeriği: Kamu maliyesinin konusu ve diğer bilim dalları ile ilişkisi; kamu ekonomik faaliyetleri ve özel kesim ile ilişkisi; kamu harcamalarının tanımı, sınıflandırılması; kamu harcamalarının artışı ve etkileri; kamu finansmanı, sınıflandırılması ve türleri; vergi kavramı, fonksiyonları; vergileme ilkeleri; verginin ekonomik, mali ve psikolojik sınırları; vergide yansıma; vergilerin sınıflandırılması; gelir, servet ve harcamalar üzerinden alınan vergiler; devlet bütçesi (tanımı, fonksiyonları, ilkeleri, türleri); Türkiye’de devlet bütçesi sistemi ve uygulaması.
Ders Adı: Pazarlama İlkeleri
Ders Kodu: ISL 2133
Dersin İçeriği: •Pazarlamanın Tanımı, Kapsamı, Gelişimi, Pazarlama Kavramı ve Yeni Trendler: Pazarlamanın Tanımı Kapsamı ve Özellikleri, Pazarlamanın Gelişimi, Müşteri Odaklı Pazarlama Anlayışı, Pazarlama ile İlgili Yeni Trendler •Pazarlama Çevresi, Stratejik Planlama ve Pazarlamanın Rolü: Pazarlamayı Etkileyen Makro ve Mikro Çevre Faktörleri, Pazarlamayı Etkileyen İşletme İçi Faktörler, İşletme Yönetiminde Planlama ve Stratejik İşletme Planlaması, Pazarlama Planlaması ve Pazarlama Yönetim Süreci •Rekabet Stratejileri: Rekabet Kavramı ve İşletmeler Üzerindeki Etkisi, Rekabetçi Pazarlama Stratejileri •Pazarlama Araştırması ve Bilgi Sistemi: Pazarlama Kararları İçin Bilgi İhtiyacı, Pazarlama Bilgi Sistemi ve Pazarlama Araştırması Kavramları, Pazarlama Araştırması Süreci, Pazarlama Araştırmasında Yeni Teknolojilerden Yararlanılması, Pazarlama Araştırmasında Başlıca Veri Toplama Yöntemleri •Endüstriyel Pazarlar ve Uluslararası Pazarlar: Endüstriyel Pazarın Yapısı ve Özellikleri, Endüstriyel Pazarların Başlıca Çeşitleri, Endüstriyel Alıcı Davranışları, Uluslararası Pazarların Genel Özellikleri, Uluslararası Pazarları Etkileyen Çevresel Faktörler •Pazar Bölümlendirme, Hedefleme, Konumlandırma ve Satış Tahminleri: Pazar Bölümlendirmenin Anlamı, Yararları ve Sakıncaları, Pazar Bölümlendirme Kriterleri ve Şekilleri, Pazar Hedefleme ve Hedef Pazar Seçim Stratejileri, Konumlandırma Kavramı ve Konumlandırma Stratejileri, Satış Tahminleri •Mamul: Pazarlama Karar Değişkeni Olarak Mamul ve Mamulle İlgili Bazı Kavramlar; Mamullerin Sınıflandırılması ve Özellikleri; Mamul Karmasında Değişikliğe Yol Açan Başlıca Faktörler; Mamul Planlama ve Yeni Mamul Geliştirme; Yeni Mamul Geliştirmenin Önemi ve Başarısızlık Nedenleri; Yeni Mamul Geliştirme Süreci; Mamul Hayat Seyri ve Pazarlama Stratejileri; Marka, Ambalaj, Hizmet ve Kalite Stratejileri, Mamul Farklılaştırma Stratejileri, Moda Olayı ve Pazarlamadaki Yeri
Ders Adı: Borçlar Hukuku
Ders Kodu: ISL 2123
Dersin İçeriği: Borç ilişkisinin kaynakları; sözleşme, haksız fiil ve sebepsiz zenginleşmeden sorumluluk halleri. Sözleşmenin kuruluşu, geçersizliği ve yorumlanması. Haksız fiil sorumluluğunun unsurları ve hukuki sonuçları. Sebepsiz zenginleşme şartları ve iade borcu. Borcu sona erdiren haller.
4. Dönem
Ders Adı: İstatistik II
Ders Kodu: ISL 2104
Dersin İçeriği: Tahminleme teorisi (Nokta tahmini ve güven aralıkları), hipotez testleri, Ki-kare Analizi, Doğrusal regresyon ve korelasyon analizi, İndeksler ve zaman serisi analizleri
Ders Adı: Pazarlama Yönetimi
Ders Kodu: ISL 2134
Dersin İçeriği: •Fiyat Alt Karması Yönetimi: Pazarlama Karar Değişkeni Olarak Fiyatın Önemi, Fiyatlandırma Hedefleri, Fiyat Kararlarını Etkileyen Çıkar Grupları, Fiyatlandırma Sürecinde Göz önünde Tutulması Gereken Faktörler, Uygulamada Fiyatlandırma Yöntemleri, Nihai Fiyatın Belirlenmesi, Yeni Mamul Fiyatlandırma Stratejileri, Mamul Hattının Fiyatlandırılması, Alıcıların Fiyat Değişikliklerine Tepkileri. •Tutundurma Alt Karması ve Yönetimi: Pazarlama Karar Değişkeni Olarak Tutundurmanın Önemi ve Etkileri, Bütünleş, Pazarlama İletişimi, Toplam Tutundurma Bütçesinin Belirlenmesi, Tutundurma Alt Karması ve Temel Özellikleri, Tutundurma Alt Karması Stratejileri, Tutundurma Alt Karmasının Seçimini Etkileyen Faktörler, Tutundurma Bütçesinin Belirlenmesi •Kişisel Satış ve Satış Geliştirme: Kişisel Satışın Tanımı, Önemi ve Amaçları; Satış Görevleri ve Satışçı Çeşitleri; Satış Sürecinin Aşamaları; Satış Yönetimi; Satış Geliştirmenin Tanımı, Önemi ve Amaçları; Satış Geliştirme Araçlarının Çeşitleri •Reklam ve Halkla İlişkiler: Reklamın Tanımı ve Önemi, Reklamın Fonksiyonları ve Çeşitleri, Reklam Planın Yapılması, Reklam Bölümünün Organizasyonu, Reklamın Etkinliğinin Ölçülmesi, Halkla İlişkilerin Tanımı ve Önemi, Halkla İlişkilerin Fonksiyonları, Halkla İlişkilerin Çeşitleri •İnternette Pazarlama ve Doğrudan Pazarlama: Doğrudan Pazarlamanın Tanımı, Amaçları ve Yararları; Doğrudan Pazarlamada Müşteri Veri Tabanının Rolü; Doğrudan Pazarlamanın Başlıca Çeşitleri; Elektronik Ticaret; İnternetin Pazarlama Çabalarına Etkisi ve İnternette Pazarlama Kavramı, İnternette Pazarlamanın Çeşitleri ve Unsurları, İnternette Pazarlamanın Avantajları ve Dezavantajları, İnternette Pazarlama Stratejileri. •Dağıtım Alt Karması ve Dağıtım Kanalları, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik: Dağıtım Kanallarının Tanımı, Dağıtım Kanallarının Fonksiyonları ve Önemi, Dağıtım Kanalları Çeşitleri, Başlıca Dağıtım Kanalı Alternatifleri, Dağıtım Kanalının Seçimini Etkileyen Faktörler, Başlıca Dağıtım Politikaları, Dağıtım Kanallarında İşbirliği ve Çatışma, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik Kavramlarının Tanımı, Önemi ve Gelişimi, Lojistiğin Temel Fonksiyonları, Toptancılık ve Perakendecilik Kavramlarının Tanımı ve Önemi, Toptancıların ve Perakendecilerin Çeşitleri ve Fonksiyonları •Pazarlama Uygulamaları ve Örgütlenme: Pazarlama Bölümünün İşletme Örgütü İçindeki Yeri, Pazarlama Bölümünün Organizasyonu, Uygulama Aşamasında Pazarlama Çabalarının Yönetimi, Pazarlama Çabalarının Denetimi •Hizmet Pazarlaması: Hizmetlerin Tanımı, Önemi, Çeşitleri ve Özellikleri; Hizmet Pazarlaması ve Hizmet İşletmelerinde Pazarlama Anlayışı; Hizmet İşletmeleri İçin Pazarlama Stratejileri •Uluslararası Pazarlama: Uluslararası Pazarlamanın Tanımı, İşletmelerin Dışa Açılma Nedenleri, İşletmelerin Uluslararası Pazarlama Pazarlara Katılma Dereceleri, Uluslararası Pazarlara Giriş Şekilleri, Uluslararası Pazarlar İçin Stratejik Pazarlama Programının Hazırlanması, Uluslararası Pazarlamanın Organizasyonu •Sosyal - Toplumsal Pazarlama Anlayışı ve Etik: Pazarlamanın Sosyal Açıdan Eleştirileri: Pazarlamanın Bireysel Tüketiciler Üzerindeki Olumsuz Etkileri, Pazarlamanın Toplum Üzerindeki Olumsuz Etkileri, Pazarlamanın Diğer İşletmeler Üzerindeki Olumsuz Etkileri; Olumsuzlukları Gidermede Bireysel ve Toplumsal Düzenleyici Çabalar: Tüketicinin Korunması, Çevrecilik Akımı, Kamusal Düzenlemeler; Sosyal Sorumlu Pazarlama Anlayışı Çerçevesinde İşletmecilik Faaliyetleri: Aydınlatılmış Pazarlama ve Etik Pazarlama Anlayışı
Ders Adı: Ticaret Hukuku
Ders Kodu: ISL 2144
Dersin İçeriği: 1. Ticaret hukukunun konusu ve kaynakları 2. Ticari işletme hukuku 3. Şirketler hukuku 4. Kıymetli evrak hukuku
Ders Adı: İşletme Araştırma Yöntemleri
Ders Kodu: ISL 2154
Dersin İçeriği: Dersin içeriği öğrencileri bilim etiği, araştirma yöntemleri, ampirik araştirma tasarimi, uygulamasi ve veri analizi konularinda eğitmektir
Ders Adı: İnsan Kaynakları Yönetimi
Ders Kodu: ISL 2124
Dersin İçeriği: İnsan kaynakları yönetiminin tarihsel süreç içerisindeki gelişimi(Endüstrileşme ve sendikaların yükselişinden sosyal sermeye anlayışına geçiş), insan kaynakları yönetiminin fonksiyonları; planlama, seçme, ücretlendirme, eğitim ve geliştirme, sendikal ilişkiler, çok uluslu işletmelerde insan kaynakları yönetimi, insan kaynaklarında kültürel farklılıkların yönetimi ve ilgili örnek olayların çözümleri.
Ders Adı: Şirketler Muhasebesi
Ders Kodu: ISL 2114
Dersin İçeriği: Şirketler Muhasebesi dersi, ülkemizde ekonomik hayatta faaliyet gösteren şirketlerle ilgili özellik arzeden olayları (şirketin kuruluşundan tasfiyesine kadar) yasal süreç, kayıt düzeni ve raporlama olarak ele alır.
Ders Adı: Bankacılık ve Mali Kurumlar
Ders Kodu: MLY 2164
Dersin İçeriği: Finansal Piyasalar Tanım ve Öğeleri; Finansal Araçlar Kapsam ve İşlevleri: Dünyada ve Türkiye'de Merkez Bankacılığı Teori ve Uygulaması; Ticaret (mevduat) Bankacılığı Teorisi; Dünyada ve Türkiye'de Ticaret Bankacılığının Temel İşlevleri ve Uygulaması; Türkiye'de Kalkınma ve Yatırım Bankacılığı Temel İşlevleri ve Hizmetleri; Menkul Kıymet Borsaları ve Türkiye'de İMKB; Aracı Kurumlar ve Türkiye Uygulaması; Yatırım Fonları Türkiye Uygulaması; Yatırım Ortaklıkları; Faizsiz Bankacılık ve Türkiye Uygulaması
5. Dönem
Ders Adı: Sayısal Yöntemler I
Ders Kodu: ISL 3105
Dersin İçeriği: Sayısal yöntemler’in önemi ve kullanım alanları; Doğrusal programlama Grafik çözüm yöntemleri; Doğrusal programlama uygulamaları, Karar Teorisi, Karar Ağaçları, Doğrusal Programlamada Simplex Çözüm Yöntemi
Ders Adı: Üretim Yönetimi I
Ders Kodu: ISL 3115
Dersin İçeriği: Bu derste öğrencilerin operasyonların stratejik önemini, piyasada nasıl rekabet üstünlüğü sağlayabileceğini ve operasyonların diğer üretim fonksiyonların ile ilişkisini kavraması ve operasyonların tasarımı, üretim yönetimi ile ilgili teknikler konusunda fikir sahibi olması amaçlanmaktadır.
Ders Adı: İşletme Finansmanı
Ders Kodu: ISL 3125
Dersin İçeriği: Finans, finansman, finansal yönetim kavramları, finansal yönetim fonksiyonları, finansal yönetim ilkeleri, paranın zaman değeri kavramı ve finansal yönetimdeki uygulama alanları, tahvil kavramı, çeşitleri ve değerleme esasları, hisse senedi kavramı ve alternatif değerleme koşulları, finansal analiz teknikleri konuları ele alınacaktır
Ders Adı: Maliyet Muhasebesi
Ders Kodu: ISL 3135
Dersin İçeriği: Giderlerin sınıflandırılması, gider, maliyet, zarar kavramlarının açıklanması, maliyet unsurları ve üretilen mamullerin maliyeti incelenecek, safha ve sipariş maliyetleme teknikleri anlatılacaktır
Ders Adı: Pazarlama Araştırması
Ders Kodu: ISL 3145
Dersin İçeriği: Ders kapsamında, pazarlama araştırması probleminin belirlenmesi, araştırma tasarımı, ikincil veriler, anket, gözlem, deney ve kalitatif araştırmalar, ölçeklerin hazırlanması, örnekleme, verilerin toplanması, analizi ve raporlanması yer almaktadır. Öğrenilen konuların, gönüllü bir proje çalışması sayesinde daha iyi kavranılması imkanı verilmektedir.
Seçmeli Ders Havuzu 5
Ders Adı: Yönetimde Güncel Yaklaşımlar
Ders Kodu: ISL 3205
Dersin İçeriği: Küreselleşme ve örgütler, ulusal ve uluslararası bazda öne çıkan örgütsel tasarımlar (örneğin, sanal örgütler, ağ örgütler), örgüt kültürü, liderlik aklaşımları, entelektüel sermaye yönetimi, içsel girişimcilik, zaman yönetimi, outsourcing (dış kaynak kullanımı), benchmarking (kıyaslama), KOBİL'ler, İnsan Kaynakları Yönetiminde güncel yaklaşımlar
Ders Adı: Yönetim Bilgi Sistemleri
Ders Kodu: ISL 4218
Dersin İçeriği: Bilgi kavramı, bilgi toplumuna geçiş süreci ve işletme yönetimine etkisi, işletmelerde bilgisayar destekli bilgi sistemi uygulamaları, işletmelerde bilgi sistemlerinin seçimi, geliştirilmesi ve kurulması süreci, işletmelerde bilgi sistemi uygulamaları dersin konuları arasındadır.
Ders Adı: Tutundurma Yönetimi
Ders Kodu: ISL 3225
Dersin İçeriği: Bu ders, tutundurma kavramını ve tutundurma alt karmasını, tutundurma amaçlarını, iletişim sürecini, tutundurma programının hazırlanması sürecini içermektedir. Ders kapsamında tutundurma kavramı, tutundurma karması stratejileri ve tutundurma karmasının seçimini etkileyen faktörler ele alınacak, her bir tutundurma alt karması detaylı bir şekilde incelenecektir. Bu bağlamda Reklam, Halkla İlişkiler, Kişisel Satış, Satış Geliştirme, Kurum Kimliği, Ürün, Marka ve Ambalaj, Dağıtım ve Fiyatın İletişim Boyutu ve Doğrudan Pazarlama konuları ele alınacaktır.
Ders Adı: Hizmet Pazarlaması
Ders Kodu: ISL 4238
Dersin İçeriği: Hizmet işletmeleri için daha fazla değer üretilmesi amacıyla işlenecek konular şunlardır: Pazarlamanın ve Hizmetlerin Gelişimi; Hizmetlerin Tanımı, Kapsamı ve Sınıflandırılması; Hizmet Sektöründeki Gelişmeler; Hizmetlerin Temel Karakteristikleri; Hizmet İşletmeleri; Pazarlama Karması Elemanlarının Hizmetlerle İlişkilendirilmesi; Hizmetler Açısından Pazarlama Stratejileri; Profesyonel Hizmetler; Bireysel Hizmetlerde Müşteri Tatmin Yöntemleri.
Ders Adı: Uluslararası Finansal Raporlama
Ders Kodu: ISL 4208
Dersin İçeriği: Ders kapsamında; uluslararası finansal raporlama kavramı ve temel içeriklerine ilişkin bilgiler verilmekte ve uluslararası muhasebe ve mali tablo standartları örnekleri ile açıklanmaktadır.
Ders Adı: Promotion Management (English)
Ders Kodu: ISL 3235
Dersin İçeriği: Some topics in the course content are as follows: ntroduction to Promotion Management and Integrated Marketing Communications; The Marketing Communications Process; Fundamentals of Buyer Behavior And Their Reactions to Promotional Messages; Advertising Management; Analysis of Advertising Media; Media Strategy; Public Relations; Personal Selling; Sales Promotion; Direct Marketing; Point-of-Purchase Communications, Packaging, and Branding; Marketing Communication in Distribution and Pricing.
Ders Adı: İşletmelerde Performans Ölçümü ve Denetimi
Ders Kodu: ISL 3215
Dersin İçeriği: Performans kavramı, boyutları ve ölçme yöntemleri; performans ölçüm modelleri oluşturma, istatistiksel olarak performans ölçüm ve denetimi
Ders Adı: Ekonometrik Yöntemler
Ders Kodu: IKT 3265
Dersin İçeriği: Ekonometrinin amacı ve konusu, Ekonomik modeller, Ekonometri ve Ekonometrik Model Kavramları, Tahmin Teorisine Giris, İki Değişkenli Regresyon Modeli, Anakütle ve Örnek Regresyon Denklemleri, Basit En Küçük Kareler Yöntemi, Parametrelerin Tahmini, Elastikiyet, Korelasyon Katsayısı, Belirlilik Katsayısı, Dağılma diyagramlarının önemi, Gauss-Markov Teoremi, Aralık Tahmini, Hipotez testleri (t testi ve F testi), Regresyon ve varyans analizi, EKK modelinde önceden tahmin, Ekonometrik modelin genel değerlendirilmesi, Doğrusal olmayan regresyon Modelleri, Çoklu Regresyon Modelleri: Parametrelerin Tahmini, t Testi, F Testi, Korelasyon Katsayısı, Belirlilik Katsayısı, Aralık Tahmini, Hipotez testleri, İki regresyon model katsayılarının eşitliğinin testi, Sınırlı En Küçük Kareler: Doğrusal eşitlik sınırlamalarının testi, Regresyon modellerinin yapısal durağanlığının testi, Regresyonun fonksiyonel şeklinin testi, Yapısal test: Chow test, Model seçimi, Doğrusal Regresyon Modelinin varsayımları, Normal dağılımlılık, Çoklu doğrusal bağlantı, Farklı varyanslılık, Otokorelasyon
Ders Adı: International Financial Reporting (English)
Ders Kodu: ISL 4248
Dersin İçeriği: Uluslararası muhasebe standartlarının sınıf ortamında tartışılması ve uygulaması: Varlıklar ve Kaynaklar, Uluslararası muhasebe standartlarının ilk uygulaması, Nakit Akış Tablosu gibi.
6. Dönem
Ders Adı: Sayısal Yöntemler II
Ders Kodu: ISL 3106
Dersin İçeriği: İleri Sayısal Yöntemler, Duyarlılık analizleri Simulasyon Oyun teorisi
Ders Adı: Üretim Yönetimi II
Ders Kodu: ISL 3116
Dersin İçeriği: Bir üretim sisteminin vaz geçilmez parçaları olan üretim sürecinin planlanması ve sonunda da bu planlara göre çıktıların belirlenen standartlara uygun olup olmadığının test edilmesini içermektedir. Bu faaliyetlerin yerine getirilmesi sonucunda, işlemlerin aksamadan ve en uygun maliyete yapılarak müşterilere sunulması beklenmektedir. Bu amaca ulaşabilmek için ise iyi bir planlamanın yapılması, bu planlara uygun süreçlerin oluşturulup yürütülmesi ve son olarak da işlemler yapıldıktan sonra, sürecin en başında yapılan planlara ne derecede ulaşıldığının belirlenmesi gerekir. Bu dersin kapsamı, üretim/hizmetlerin planlanmasından ve kontrolünden oluşmaktadır.
Ders Adı: Finansman Yönetimi
Ders Kodu: ISL 3146
Dersin İçeriği: Finansman Yönetimi dersi kapsamında, finansman yönetiminin tanımı ve önemi, sermaye bütçelemesi, başabaş analizleri, sermaye bütçelemesinde özel durumlar, risk ve getiri, sermaye yapısı kararları, kısa vadeli finansman yönetimi, nakit yönetimi, alacakların ve stokların yönetimi ile temettü politikaları konuları incelenmektedir.
Ders Adı: Uluslararası Pazarlama
Ders Kodu: ISL 3136
Dersin İçeriği: Ders kapsamında, uluslararası pazarlamanın temel kavramları, uluslararası pazarlamayı etkileyen çevresel faktörler, uluslararası pazarlama araştırmaları ve pazarlama faaliyetlerine etkileri, uluslararası pazarlamada dilimlendirme, hedefleme ve konumlandırma, uluslararası pazarlamada ürün, fiyat, tutundurma ve dağıtım kararları ve ihracat pazarlamasına ilişkin bazı temel bilgiler yer almaktadır.
Ders Adı: İş Hukuku
Ders Kodu: ISL 4128
Dersin İçeriği: Çalışma hayatına ilişkin kavramlar ve işçi&işveren ilişkileri çerçevesinde değerlendirilmesi
Ders Adı: Sosyal Sorumluluk Projeleri
Ders Kodu: SSP 3000
Seçmeli Ders Havuzu 6
Ders Adı: Tüketici Davranışı
Ders Kodu: ISL 4237
Dersin İçeriği: Tüketici Davranışları Kavramı ve Pazarlama; Tüketici Davranış Modelleri; İhtiyaçlar ve Tüketim; Motivasyon ve İlgilenim; Algılama; Öğrenme; Tutumlar; Kişilik ve Kendini Tanımlama; Yaşam Tarzı; Kültür; Sosyal Sınıflar ve Gruplar; Durumsal Faktörler; Yeniliklerin Yayılması ve Konumlandırma; Örgütsel Satın Alma Davranışı; İletişim.
Ders Adı: Toplam Kalite Yönetimi ve Kontrolü
Ders Kodu: ISL 3216
Dersin İçeriği: Toplam Kalite Yönetimi Toplam Kalite Yönetimi teknikleri Müşteri odaklılık Kalite Sistemleri
Ders Adı: İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik
Ders Kodu: ISL 4228
Dersin İçeriği: Bu derste İşletme örgütlerinin iş ahlakı ve sosyal sorumluluklarının neler olduğu ele alınacaktır. Konu kavramlar, yöntemler, araçlar olarak işletme örgütlerine içselleştirilecektir
Ders Adı: Maliyet Muhasebesi II
Ders Kodu: ISL 3236
Dersin İçeriği: Faaliyete dayalı yönetim, hedef maliyetleme, yaşam seyri maliyetlemesi, strateji haritaları, dengeli hedeflerle performans yönetimi gibi modern muhasebesel yöntemlerin yönetim ve strateji alanında uygulanmasını amaçlar. Maliyet muhasebesi ile modern stratejik yönetimin ilişkisini açıklar.
Ders Adı: People at Work (English)
Ders Kodu: ISL 3246
Dersin İçeriği: Group dynamics (structure + development); Motivation (theories + incentive facilities); Communication as Organizational + Managerial Tool); Theoretical approaches which look from human perspective at working life (scientific management, human relations, System, Contingency + HR Models); Job Satisfaction ( effecting factors, results of satisfaction + dissatisfaction); Stress + Burnout at Working Life (theoretical approaches, effecting factors, results, coping technics); Conflict Management (theoretical approaches, types, effecting factors, coping methods); Leadership (theories); Power Sources + Politics; Organizational Culture ( dimensions+ types)
Ders Adı: Girişimcilik
Ders Kodu: CBU 4401
Dersin İçeriği: Girişimcilik kavram ve yaklaşımları, Türkiye’de girişimcilik ve girişimciliğin gelişimi; girişimcilik süreci: fikir üretme, fizibilite analizi, iş planı ve strateji, organizasyon tasarımı, yeni iş takımını kurma, finansman, fikri hakların korunması; yeni iş planlarının uygulamaya konması; organizasyonlarda inovasyon ve değişim; yeni pazarlar yaratma; operasyonel zorluklar ve fırsatlar; aile işletmelerinin gelişimi ve yönetimi; aile işletmelerinde yaşam döngüsü; yönetim devri planı ve profesyonel yönetime geçiş; yeşil girişimcilik, girişimcilikte başarı ve başarısızlık örnekleri.
Ders Adı: Vergi Usul Hukuku
Ders Kodu: MLY 3166
Dersin İçeriği: Vergi hukukunun konusu, Vergi kanunlarının yorumu, vergilendirmede sorumluluk, vergi mahremiyeti, verginin tarh, tebliği, tahakkuk ve tahsili, vergilendirmede süreler, mükellefi denetleme yolları, defter ve belgeler ve kayıt nizamı, vergi suç ve cezaları.
Ders Adı: Perakendecilik Yönetimi
Ders Kodu: ISL 3226
Dersin İçeriği: Ders kapsamında perakendecilerin günümüzün değişen karmaşık perakendecilik ortamında nasıl planlama yapması gerektiği, nasıl adaptasyon sürecinden geçmeleri gerektiği gösterilmektedir. Ayrıca derste hedef müşteri kitlesini belirleme, bilgi toplama, mağaza yeri seçme, perakende şirketini yönetme, perakende satışın özellikleri, fiyat stratejilerinin belirlenmesi ve müşteri ilişkileri konuları üzerinde durulmaktadır.
Ders Adı: Kamu Yönetimi
Ders Kodu: KMY 4167
Dersin İçeriği: Kamu yönetimi dersi genel olarak yönetim kavramını, özel yönetim ve kamu yönetimi kavramlarını ve özel olarak da Türk kamu yönetim sistemini incelemektedir. Türk Kamu Yönetimini, genel özelliklerini, bileşenlerini, devletin siyasal rejimini ve merkezden yönetim ilkesini içermektedir
7. Dönem
Ders Adı: Yönetim Muhasebesi
Ders Kodu: ISL 4107
Dersin İçeriği: Maliyet ve yönetim muhasebesinin temel kavramları açıklanacak, Giderlerin sınıflandırılması, gider, maliyet, zarar kavramlarının açıklanması, maliyet unsurları ve üretilen mamullerin maliyeti incelenecek, bütçe kavramı açıkalnarak, işletme bütçelerinin oluşturulması detaylı olarak uygulanacak, planlama ve kontrol analizleri ve karar analizleri yapılacaktır.
Ders Adı: Denetim
Ders Kodu: ISL 4108
Dersin İçeriği: Denetim ve Denetçi Türleri, Bağımsız Denetim Mesleği ve YMM’lik Mesleklerinin Tanıtımı,Denetim Süreci ve Planlaması,Denetim Raporları, Çalışma Kağıtları,İç Kontrol Sİstemi,,Denetim Standartları İle İlgili Ulusal ve Uluslar Arası Düzenlemeler,Yeni TTK’nın Denetim Alanına Getirdiği Yenilikler, Mali Tabloların Denetimi ile ilgili,Bilanço ve Gelir Tablosu Analizlerinin yapılması.
Ders Adı: Endüstri İlişkileri
Ders Kodu: ISL 4127
Dersin İçeriği: Endüstri İlişkileri Kavramı ve Tarihçesi; Gelişmiş Ülkeler, Gelişmekte Olan Ülkeler, Müslüman Ülkeler ve Türkiye’de Endüstri İlişkileri Sistemi; Kültürel Özellikler; İLO, Toplu Pazarlık; İşçi ve Memur Sendikaları; Türk Endüstri İlişkileri Sistemini Etkileyen Ekonomik ve Sosyal Sorunlar.
Ders Adı: İşletme Politikası
Ders Kodu: ISL 4117
Dersin İçeriği: Bu derste stratejik yönetimin tanımı ve temel kavramları, startejik yönetim süreci, amaç ve misyonunun belirlenmesi, dışsal analiz ve içsel analizlerin yapılması ve uygun stratejilerin seçimi, işletme, bölüm ve işlevler düzeyinde uygulama planlarının oluşturulması, belirlenen bu planlara uygun olarak örgütsel yapımın uyarlaması, entegrasyon ve kontrol sistemlerinin seçimi, strateji, yapı ve kontrolün uyumu, sonuçların değerlendirilmesi ve geri besleme, SWOT analizi, kriz yönetimi gibi konular irdelenir.
Ders Adı: Sermaye Piyasası Analizi
Ders Kodu: ISL 4267
Dersin İçeriği: Finansal sistem ve unsurları, Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar, Finansal aracı kurumlar, Operasyon işlemleri, Kamuyu aydınlatma, Finansal araçlar ve değerlemesi, Temel ve Teknik analiz
Seçmeli Ders Havuzu 7
Ders Adı: Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi
Ders Kodu: ISL 4207
Dersin İçeriği: Tedarik Zinciri Yönetimine Giriş Tedarik Zinciri Yönetiminin Amacı, İlkeleri ve Safhaları Tedarik Zinciri Performans Yönetimi Tedarik Zinciri Risk Yönetimi ve Risk Stratejilerinin Seçimi Tedarik Zinciri Yönetiminde Özel sektör uygulamaları Tedarik Zinciri Yönetiminin Gelecek Trendleri Lojistik kavramı, tanımları Dünyada ve Türkiye'de lojistik yönetiminin gelişim süreci Lojistik Süreçler Stratejik lojistik planlama ve geleceğe dönük lojistik fırsatlar Lojistik dış kaynak kullanımı Lojistik Maliyetleri
Ders Adı: Çalışma Yaşamında İnsan
Ders Kodu: ISL 3206
Dersin İçeriği: Grup Dinamiği(Yapısı, Gelişimi), Güdülenme (Kuramlar ve Özendirici Araçlar), Örgütsel ve Yönetsel Araç olarak İletişim, Çalışma Yaşamında İnsanı Konu Alan Kuramsal Yaklaşımlar (Bilimsel Yönetim, İnsan İlişkileri, İK, Sistem, Durumsallık ve İnsan Kaynağı Modelleri), İş Tatmini (etkileyen değişkenler; tatmin ve tatminsizliğin sonuçları), Çalışma Yaşamında Gerilim ve Tükenmişlik (Kuramsal yaklaşımlar, etkileyen faktörler, sonuçları, baş etme teknikleri), Çatışma Yönetimi (Kuramlar açısından çatışma, türleri, neden olan faktörler, başa çıkma yöntemleri), Liderlik (kuramlar), Güç Kaynakları ve Politika, Örgütsel Kültür (Unsur ve türleri).
Ders Adı: Türkiye Ekonomisi
Ders Kodu: IKT 4167
Dersin İçeriği: Osmanlı Devleti'nin son dönemindeki genel ekonomik durum; Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki ekonomik yapı; tek partili dönemlerde uygulanan iktisat politikaları ve bunların sonuçları; çok partili dönemde uygulanan politikalar ve sonuçları; dışa açılma süreci ve sonuçları; Türk ekonomisinin diğer ekonomilerle kıyaslanması
Ders Adı: Türk Vergi Sistemi
Ders Kodu: MLY 4167
Dersin İçeriği: Gelir vergisi ile ilgili bilgiler ve mükellefiyet; ticari kazanç; zirai kazanç ve serbest meslek kazancı; gayrimenkul sermaye iradı ve menkul sermaye iradı; ücret, diğer kazanç ve iratlar; beyan esası ve beyanname türleri; verginin tarhı, tahakkuk ve tahsili; kurumlar vergisinin konusu, mükellefleri, istisna ve muafiyetler; kurumlar vergisinde matrahın tespiti; kurumlar vergisinde matrahın tespitinde özel durumlar; kurumlar vergisinde kazancın bildirilmesi; katma değer vergisi; veraset ve intikal vergisi; motorlu taşıtlar vergisi; emlak vergisi
Ders Adı: Derivatives Markets Analysis (English)
Ders Kodu: ISL 4247
Dersin İçeriği: What is Futures, Spot-Futures Trading Comparison, Historical Development of Futures Transactions, Futures Contracts, Contracts Alivre-Futurs Differences, Futures Contracts Quotes, Futures Markets Operation, Position and Order Types, Types of Price, Margin and Position Concepts, Futures Contracts and Risk Management protection, Futures Contracts and Speculation, Futures Contracts Underlying assets, foreign-Based Futures Transactions, Interest-Based Futures Transactions, Transactions Shares Futures, Futures Factors Affecting Processing of Check-Based assets, Option What it is, Types of Option, Option Types, Stretejileri Basic Option, Option pricing Methods and Models, Options Strategies, The Case of Turkey Vob (Futures Exchange), Derivative Markets Marketing, Risk Aversion And The Concept of Profit, 2008 Impact of Crisis Derivatives Market, New Regulations, New Products, Conclusion and Evaluation
Ders Adı: Maliye Politikası
Ders Kodu: MLY 4168
Dersin İçeriği: Maliye politikasının tanımı ve kapsamı. Ekonomik istikrarın gerçekleştirilmesinde maliye politikasının rolü. Maliye politikasının uygulanmasına ilişkin yöntemler. Maliye politikasının etkinliğine ilişkin tartışmalar. Enflasyonla mücadelede maliye politikası. Enflasyon ve devlet borçları. Durgunlukla mücadelede maliye politikası. Stagflasyonla mücadelede maliye politikası. Bütçe açığı sorunu ve bu açığın finansmanı.
Ders Adı: Stratejik Yönetim
Ders Kodu: ISL 4227
Dersin İçeriği: Ana işletme derslerinde kazanılan bilgilerin pratik işletme problemlerin tanımında analizinde ve çözümünde kullanımı.
Ders Adı: Türev Piyasalar Analizi
Ders Kodu: ISL 4217
Dersin İçeriği: Vadeli İşlemler Nedir ,Spot-Vadeli İşlem Karşılaştırılması, Futures İşlemlerin Tarihsel Gelişimleri, Futures İşlem Sözleşmeleri, Alivre-Futurs Sözleşmeleri Farklılıkları, Futures Sözleşmeleri Fiyatlandırmaları, Futures Piyasalarının İşleyişi, Pozisyon Ve Emir Tipleri, Fiyat Tipleri, Teminat Ve Pozisyon Kavramları, Futures Sözleşmeleri İle Riskten Koruma, Futures Sözleşmeleri İle Spekülasyon, Futures Sözleşmeleri Dayanak Varlıkları, Dövize Dayalı Futures İşlemler, Faize Dayalı Futures İşlemler, Hisse Senedine Futures İşlemler, Futures İşlemelere Dayalı Varlıkların Fiyatlarına Etki Eden Unsurlar, Opsiyon Nedir, Opsiyon Türleri, Opsiyon Tipleri, Temel Opsiyon Stretejileri, Opsiyon Fiyatlama Yöntem Ve Modelleri, Opsiyon Stratejileri, Türkiye Örneği Vob(Vadeli İşlem Borsası ), Türev Piyasaların Pazarlanması, Riskten Kaçınma Ve Kazanç Kavramı, 2008 Krizinin Türev Piyasalarına Etkisi, Yeni Düzenlemeler, Yeni Ürünler, Sonuç Ve Değerlendirme.