Manual de utilizare Evolio Evotab hd



Yüklə 176,84 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü176,84 Kb.
#22974

Manual de utilizare



Evolio Evotab HD Măsuri de protecţie

    • Nu supuneţi dispozitivul la şocuri mecanice severe şi nu-l lăsaţi să cadă de la înălţime.

    • Nu folosiţi dispozitivul în condiţii de temperatură foarte ridicată sau foarte scăzută, în medii cu praf sau umezeală. Nu expuneţi dispozitivul la lumina directă a soarelui.

    • Evitaţi să folosiţi dispozitivul în apropierea câmpurilor magnetice puternice.

    • Funcţionarea normală a produsului poate fi afectată de descărcările electrostatice. Într-un astfel de caz, resetaţi pur şi simplu dispozitivul sau reporniţi-l respectând instrucţiunile din manual. În timpul transferului de fişiere, manevraţi dispozitivul cu grijă şi folosiţi-l în medii fără energie statică.

    • Ţineţi dispozitivul departe de apă şi alte lichide. În cazul în care pătrunde apă sau alt lichid în dispozitiv, deconectaţi-l imediat de la alimentarea cu electricitate şi curăţaţi-l.

    • Pentru a evita corodarea, nu folosiţi substanţe chimice pentru a curăţa dispozitivul. Curăţaţi-l cu o cârpă uscată.

    • Nu instalaţi echipamentul într-un spaţiu închis, cum ar fi un raft de cărţi sau alte unităţi similare. Ventilarea nu trebuie să fie împiedicată prin acoperirea orificiilor de ventilaţie cu obiecte cum ar fi ziare, feţe de masă, perdele, etc.

    • Nu aşezaţi aparatul în apropierea surselor de foc deschis, cum ar fi lumânări.

    • Acordaţi atenţie aspectelor de mediu atunci când aruncaţi bateria.

    • Folosiţi aparatul într-un climat moderat.

    • Nu ne facem responsabili pentru deteriorarea sau pierderea datelor ca urmare a funcţionării defectuoase, utilizării greşite, modificării dispozitivului sau înlocuirii bateriei.

    • Nu încercaţi să demontaţi, reparaţi sau modificaţi personal produsul. Într-un astfel de caz, garanţia va fi invalidată.

    • Dacă dispozitivul urmează să nu fie folosit o perioadă îndelungată, încărcaţi bateria cel puţin o dată pe lună, pentru a prelungi durata de viaţă a acesteia.

    • Încărcaţi bateria dacă:

a) Pictograma de nivel al bateriei este empty battery (O baterie descărcată)

b) Dispozitivul se opreşte automat la pornire.

c) Dispozitivul nu răspunde la apăsarea tastelor, deşi este deblocat şi bateria este încărcată.


    • Nu întrerupeţi conexiunea dispozitivului în timp ce este formatat sau efectuează un transfer de fişiere. În caz contrar, datele pot fi corupte sau pierdute.

    • Când folosiţi dispozitivul ca HDD portabil, respectaţi cu stricteţe instrucţiunile. În caz contrar, pot apărea pierderi permanente de date.

    • Folosiţi şi instalaţi datele cu ajutorul componentelor/accesoriilor furnizate şi în strictă conformitate cu instrucţiunile producătorului.

    • Înainte de a instala date şi începe operarea dispozitivului, consultaţi specificaţiile electrice şi instrucţiunile de siguranţă de pe partea inferioară a dispozitivului.

    • Pentru a reduce riscul de incendiu sau electrocutare, nu expuneţi dispozitivul la ploaie sau umezeală. Dispozitivul nu trebuie să intre în contact cu stropi sau picături. Nu aşezaţi pe dispozitiv obiecte care conţin lichid, ca de exemplu pahare.

    • Dacă bateria este înlocuită incorect, poate exista risc de explozie. Înlocuiţi numai cu acelaşi tip sau unul echivalent.

    • Nu expuneţi bateria (bateria, bateriile sau setul de acumulatori) la căldură excesivă, cum ar fi lumina directă a soarelui, foc sau altele similare.

    • Respectaţi în mod responsabil procedurile de eliminare a bateriei.

    • Dacă adaptorul de reţea este deconectat de la dispozitiv, acesta va fi operaţional atât timp cât are suficientă energie în baterie.

    • Adaptorul de reţea este un aparat de CLASA II, cu izolaţie dublă şi nu este dotat cu împământare externă.

    • Explicarea simbolurilor de securitate:


Acest simbol indică:

Echipamentul conţine componente de securitate. Acestea nu pot fi înlocuite în timpul reparaţiilor.



Acest simbol indică:

Pericol de înaltă tensiune.



Atenţie la electroşocuri!


  • Semnul fulgerului cu săgeată la vârf încadrat într-un triunghi echilateral are ca scop avertizarea utilizatorului cu privire la prezenţa, în carcasa produsului, a unor „tensiuni periculoase” neizolate, care pot avea o putere suficientă pentru a constitui un pericol de electrocutare.

  • Pentru a reduce riscul de electrocutare, nu demontaţi carcasa (sau capacul) întrucât nu există în interior componente care să poată fi depanate de utilizator. Pentru depanare, contactaţi personal calificat.

  • Semnul exclamării încadrat într-un triunghi echilateral este destinat avertizării utilizatorului cu privire la prezenţa unor instrucţiuni importante de utilizare şi întreţinere în documentaţia care însoţeşte dispozitivul.

  • weee-tu Eliminarea corectă a acestui produs. Însemnul arată că acest produs nu trebuie eliminat împreună cu deşeurile menajere, pe teritoriul UE. Pentru a preîntâmpina provocarea de daune mediului sau sănătăţii oamenilor ca urmare a eliminării necontrolate a deşeurilor, reciclaţi-l responsabil, promovând astfel reutilizarea durabilă a resurselor materiale. Pentru a elimina dispozitivul uzat, apelaţi la sistemele de colectare şi returnare disponibile în zona dumneavoastră sau contactaţi magazinul de la care aţi cumpărat produsul. Acesta poate prelua produsul, în vederea reciclării lui în condiţii de siguranţă pentru mediu.

    • Acest echipament trebuie instalat şi folosit la o distanţă de cel puţin 20 cm de radiatoare şi corpul uman.

    • ţările CE în care produsul poate fi folosit liber: Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Portugalia, Grecia, Irlanda, Danemarca, Luxembourg, Austria, Finlanda, Suedia, Norvegia şi Islanda. In France, cu excepţia canalelor 10 – 13; legea împiedică folosirea altor canale.



Măsuri de precauţie în timpul audiţiei


    • Acest produs respectă reglementările curente pentru limitarea la un nivel de siguranţă a volumului emis de dispozitivele audio destinate consumatorilor. Ascultând la dispozitiv, la volum ridicat, prin intermediul căştilor externe sau interne, vă supuneţi riscului de deteriorare permanentă a auzului. Chiar dacă vă obişnuiţi cu volumul ridicat şi acesta vi se pare a fi normal, există totuşi riscul de afectare a auzului. Reduceţi volumul dispozitivului la un nivel rezonabil, pentru a evita deteriorarea permanentă a auzului. Dacă auziţi ţiuit în urechi, reduceţi volumul sau închideţi dispozitivul. Acesta a fost testat cu căştile furnizate. Pentru a vă proteja auzul, este recomandabil să folosiţi numai următoarele modele de căşti: căştile furnizate împreună cu dispozitivul sau alte căşti externe care respectă reglementările curente. Alte tipuri de căşti pot reda un volum prea înalt. (Ascultarea prelungită la căști, la putere maximă poate deteriora auzul în urechea folosită)

    • Tensiune maximă de ieşire <=150mv

    • Nu folosiţi în timp ce conduceţi un vehicul motorizat. Acest lucru poate crea pericol în trafic şi este ilegal în multe zone.

    • În situaţii potenţial periculoase în care auzul este afectat, folosirea se va face cu mare grijă sau va fi temporar întreruptă.

    • Chiar dacă respectivele căşti folosite sunt de tipul celor care vă permit să auziţi zgomotele ambientale, nu daţi volumul atât de tare încât să nu le auziţi.

    • Sunetul poate fi înşelător. În timp, „nivelul de confort” al auzului se adaptează la volumul ridicat al sunetelor. Ceea ce sună „normal” poate fi de fapt tare şi periculos pentru auz. Protejaţi-vă împotriva acestui fenomen setând volumul dispozitivului la un nivel de siguranţă ÎNAINTE ca auzul dumneavoastră să se adapteze.

Pentru a stabili nivelul de siguranţă al volumului:

    1. Începeţi cu volumul la un nivel redus

    2. Creşteţi treptat volumul până când se aude uşor şi clar, fără distorsiuni. Odată stabilit nivelul confortabil al sunetului, menţineţi volumul la acel nivel.



Este posibil ca acest manual să nu reflecte operarea efectivă a dispozitivului. Toate informaţiile pot fi modificate fără notificare prealabilă. Respectaţi procedurile operaţionale ale dispozitivului propriu.

Cuprins



Manual de utilizare 1

Măsuri de precauţie în timpul audiţiei 4

Prezentare pe scurt a caracteristicilor 5

Accesorii 5

Butoane şi porturi 6

Încărcarea bateriei 6

Instalarea cardului de memorie 7

Transferul de fişiere 7

Pornirea/oprirea 7

Deblocarea ecranului 8

Ecranul de start 8

Sfaturi privind ecranul tactil 10

Accesul la Internet 10

Utilizarea tastaturii virtuale 12

Redarea fişierelor audio 12

Redarea fişierelor video 13

Ieşire HDMI 14

Vizualizarea fotografiilor 14

Utilizarea camerei video/foto 16

Navigarea în fişiere 16

Trimiterea/primirea de emailuri 17

Gestionarea aplicaţiilor 19

Gestionarea operaţiilor 20

Specificaţii 21





Prezentare pe scurt a caracteristicilor


● Wi-Fi şi reţea 3G ● Ecran tactil de 7.0” ● Aplicaţii terţe

● Cameră web încorporată ● Accelerometru încorporat ● Divertisment


Accesorii


● Cablul USB ● Adaptorul de CA

    • Manualul de utilizare ● Certificat de garantie

Butoane şi porturi




  1. Led indicator de încărcare – Se aprinde roşu când se încarcă şi portocaliu când este complet încărcat

  2. Camera frontala

  3. Microfon

  4. miniHDMI– Pentru conectarea la TV HD dotat cu suport pentru conexiune HDMI.

  5. Port Micro USB – Pentru conectarea la PC prin intermediul cablului USB.

  6. Port DC-IN – Pentru conectarea la adaptorul de CA furnizat.

  7. Jack căștiPentru conectarea de căşti stereo.

  8. întrerupător – Apăsaţi scurt pentru a bloca sau debloca ecranul; apăsaţi lung pentru a porni/opri unitatea; apăsaţi şi mai lung pentru a reseta dispozitivul.

  9. VOL+/- – Creşte / reduce volumul

  10. Ecran tactil

  11. Camera spate

  12. Slot pentru card MicroSD

  13. Difuzoare încorporate

Încărcarea bateriei


Dispozitivul este dotat cu o baterie reîncărcabilă încorporată. Nu este necesar să fie instalate alte baterii. Încărcaţi dispozitivul atunci când arată un nivel scăzut al bateriei.

În vederea încărcării, conectaţi adaptorul la portul DC-IN, apoi introduceţi ştecherul acestuia în priza de curent. Ledul indicator de încărcare trebuie să se aprindă în roşu în timpul încărcării şi să devină portocaliu când bateria este complet încărcată.



Observaţie:

  1. Vă recomandăm cu tărie să încărcaţi bateria imediat ce dispozitivul arată că nivelul bateriei este sub15%!

  2. Pentru a prelungi durata de viaţă a bateriei, este recomandabil să NU folosiţi aparatul în timp ce se încarcă.

  3. Asiguraţi-vă că folosiţi pentru încărcare exclusiv adaptorul de priză furnizat împreună cu unitatea.

Instalarea cardului de memorie


Acest dispozitiv poate citi fişiere direct din cardul de memorie

Pentru a folosi un card de memorie, identificaţi pe dispozitiv slotul potrivit, apoi introduceţi cardul de memorie în acel slot, în poziţia corectă. Pentru a accesa fişierele stocate în cardul de memorie, rulaţi FileBrowser şi selectaţi directorul „SD Card”.


Transferul de fişiere


Înainte ca fişierele să poată fi citite sau redate, poate fi necesar să transferaţi fişierele media din computer în dispozitiv.

  1. Conectaţi dispozitivul la computer prin intermediul cablului USB furnizat. Vor fi adăugate în computer două discuri amovibile, care corespund memoriei interne de tip flash, respectiv cardului SD.

  2. Odată ce conexiunea este stabilită, activaţi stocarea prin USB.

  3. Deschideţi un disc amovibil, apoi copiaţi fişierele din PC în acela.


Observaţie:

Deoarece aplicaţiile preinstalate şi sistemul de operare Android ocupă deja un spaţiu considerabil - circa 2.0GB, este normal să vedeţi o diferenţă mare între spaţiul disponibil şi capacitatea totală.

Pornirea/oprirea


Pentru a porni dispozitivul, apăsaţi lung butonul întrerupător de pe unitate până când este afişat ecranul de încărcare, apoi eliberaţi butonul.

Pentru a opri dispozitivul, apăsaţi lung butonul întrerupător până când pe ecran este afişată opţiunea „Power Off” (ro. Oprire); apăsaţi pe aceasta, apoi pe „OK”.

Sfat: Pentru a face economie de energie, dispozitivul poate intra în modul inactiv dacă nu este efectuată nicio acţiune o anumită perioadă (în funcţie de setările curente ale modului inactiv), iar în acest timp ecranul este blocat. Pentru a-l activa, apăsaţi scurt butonul întrerupător.

Deblocarea ecranului


Ecranul se va bloca dacă dispozitivul rămâne inactiv timp de câteva secunde. Pentru a debloca ecranul, trageţi către dreapta de pictograma , după care puteţi continua să folosiţi dispozitivul. hand副本

Ecranul de start



a




b c d e


  1. Butonul de aplicaţii – Deschide meniul de aplicaţii.

  2. Butonul back

  3. Butonul Acasă – Revine la ecranul de start.

  4. Aplicaţii recent deschise

  5. Nivelul bateriei

Ecranul de start constă în cinci ecrane distincte în care pot fi aşezate shortcuturi (ro. „comenzi rapide”), widgeturi, etc.

Glisaţi cu degetul pe ecran către stânga sau dreapta pentru a afişa ecranele extinse.




hand副本

Personalizarea elementelor de pe ecranul de start

  • Pentru a adăuga un element (shortcut, widget, etc.) pe ecranul de start, atingeţi pictograma de aplicaţii , după care vor fi afişate toate aplicaţiile şi widgeturile; apoi ţineţi apăsat pe un element pentru a-l aşeza în pagina de start.





Ţineţi apăsat

Ţineţi apăsat



hand副本hand副本
Observaţie: Dacă în pagina curentă a ecranului de start nu există suficient spaţiu pentru acel shortcut sau widget, va fi afişat un mesaj care vă va informa acest lucru.


  • Pentru a muta un element de pe ecranul de start, ţineţi apăsat pe el până când este evidenţiat, apoi trageţi-l în locul dorit şi eliberaţi degetul.

  • Pentru a şterge un element de pe ecranul de start, ţineţi apăsat pe el până când este evidenţiat, apoi trageţi-l peste simbolul „X” al containerului de reciclare şi eliberaţi degetul.

hand副本

Schimbarea imaginii de fundal

Ţineţi apăsat pe ecranul de start, până când este afişat un meniu. Atingeţi „Wallpaper” (ro. Imagine de fundal), apoi alegeţi o imagine pe care să o folosiţi drept imagine de fundal.





Schimbarea setărilor de sistem

Atingeţi pictograma pentru setări de pe ecranul de start pentru a deschide meniul de setări şi, dacă este necesar, modificaţi setările relevante ale dispozitivului.





Afişarea tuturor aplicaţiilor şi widgeturilor

Dispozitivul are multe aplicaţii utile şi widgeturi preinstalate. Atingeţi meniul Aplicaţii pentru a le afişa.






SfatDacă apăsaţi lung pe un element, acela poate fi adăugat pe desktop sub formă de shortcut.

Sfaturi privind ecranul tactil


    • în timp ce vizionaţi o înregistrare video sau ascultaţi muzică, puteţi atinge un anumit loc de pe bara de evoluţie pentru a reda un anumit fragment din fişier. progression bar副本




    • în anumite browsere (File, Music, etc.), dacă apăsaţi lung pe ecran, glisând apoi în sus sau în jos, puteţi derula lista de fişiere în sus sau în jos.hand副本

    • în anumite browsere (File, Music etc.), dacă apăsaţi lung pe un element sunt afişate opţiunile.



Accesul la Internet


Acest dispozitiv este dotat cu funcţii de conectare la reţele Wi-Fi şi 3G, permiţându-vă astfel să beneficiaţi de un acces facil la Internet.

Pentru aplicaţia Wi-Fi, mai întâi trebuie să configuraţi o reţea Wi-Fi şi va trebui să rămâneţi în zona de acoperire a respectivei reţele Wi-Fi. Ori de câte ori vă veţi afla în aria de acoperire a unei reţele WiFi anterior configurate, dispozitivul va încerca să se conecteze la aceea.



Efectuarea unei conexiuni WI-FI

înainte de a lansa o aplicaţie pentru Internet, ca de exemplu un browser pentru web, mai întâi trebuie să activaţi Wi-Fi şi să configuraţi o reţea Wi-Fi.

  1. Apăsaţi pe pictograma pentru setări de pe ecranul de start pentru a deschide meniul de setări.

  2. Selectaţi „WIFI” şi glisaţi comutatorul în poziţia „ON” pentru a porni componenta WIFI.

  3. Dispozitivul va scana automat reţelele WiFi disponibile şi le va afişa în panoul din dreapta. Lista de reţele disponibile va include toate reţelele fără fir din aria de acoperire a dispozitivului dumneavoastră.

  4. Selectaţi o reţea din listă, apoi apăsaţi „Connect” (ro. Conectare) pentru a vă conecta la aceea. Unele reţele pot fi protejate de parolă; în acest caz, înainte de conectare trebuie să introduceţi parola. În situaţia în care conexiunea este efectuată cu succes, sub setările WIFI va fi afişat mesajul „Connected to…” (ro: Conectat la) (numele reţelei WiFi).

Observaţie:

1. Lista reţelelor disponibile este actualizată în permanenţă.

2. Când componenta Wi-Fi este activată, dispozitivul se va conecta automat la reţelele configurate în raza cărora se află.

Folosirea unui modem 3G

Puteţi beneficia de acces la Internet şi prin intermediul unui modem 3G (cu un card SIM instalat). Conectaţi modemul 3G la dispozitiv, prin intermediul unui adaptor OTG. Imediat ce reţeaua 3G este disponibilă, pictograma 3G apare în colţul din dreapta jos al ecranului. Acum puteţi naviga liber pe Internet.



Observaţie

1.Modemul 3G şi adaptorul OTG nu se numără printre accesoriile produsului, prin urmare trebuie să le achiziţionaţi separat.

2. Când folosiţi modemul 3G, trebuie să deconectaţi dispozitivul de la reţeaua WiFi.

3. Acest produs poate fi folosit cu modemuri 3G de diverse tipuri şi mărci disponibile pe piaţă, însă având în vedere compatibilitatea cu diferite tipuri, este recomandabil să faceţi o astfel de achiziţie numai după ce aţi verificat că există compatibilitate între cele două produse.

Lansarea browserului de Web

Pentru a porni browserul de Web, apăsaţi pe pictograma Browserului de pe ecranul de start.

Pentru a afişa meniul contextual, apăsaţi .




    • Puteţi naviga în fereastră în sus sau în jos apăsând pe ecran şi glisând în sus sau în jos (aveţi grijă să nu atingeţi accidental vreun link!)

    • Pentru a deschide un link, nu trebuie decât să îl atingeţi.

    • Pentru a reveni la pagina anterioară, atingeţi pictograma înapoi .

    • Pentru a afişa elementele de meniu disponibile, atingeţi pictograma Meniu .

    • Pentru a reveni direct la ecranul de start, atingeţi pictograma Acasă .



Utilizarea tastaturii virtuale


Dacă atingeţi oriunde într-un câmp de introducere de text, veţi deschide o tastatură virtuală. Cu ajutorul tastaturii virtuale puteţi introduce o adresă web sau un text.

Backspace




Enter




Caps Lock




Numere/ Litere



Metoda de introducere

Spaţiu


Redarea fişierelor audio


Atingeţi pictograma Music (ro. Muzică) din pagina de aplicaţii pentru a lansa aplicatia de fişiere audio.

Biblioteca de fişiere audio

După deschiderea bibliotecii de fişiere audio, veţi intra în biblioteca de înregistrări. Biblioteca de fişiere audio afişează fişierele audio sortate pe categorii (Artist, Album, etc.), dacă acele fişiere conţin astfel de informaţii.



    • Puteţi derula lista de fişiere în sus sau în jos, glisând cu degetul pe ecran.

    • Atingeţi o melodie pentru a o reda

Artist

Listează fişierele de muzică după artist.

Album

Listează fişierele de muzică după album.

Melodii

Listează toate fişierele audio.

Lista de redare

Listează melodiile preferate.

în curs de redare

Accesează ecranul „în curs de redare”.


    1. Lista „în curs de redare”

    2. Redare aleatorie activată/dezactivată

    3. Mod repetare

    4. Afişarea versurilor activată/dezactivată

    5. Numele artistului

    6. Numele albumului

    7. Titlul melodiei

    8. Melodia anterioară/Derulare înapoi

    9. Redare/Pauză

    10. Melodia următoare/Derulare înainte

    11. Bara de evoluţie
    Ecranul de redare

a

b

c



f

d

e



h

k

g



i

j

Meniul de redare

Dacă în timpul redării unui fişier audio atingeţi pictograma MENIU , va fi afişat un meniu contextual:

Bibliotecă – revine la meniul bibliotecii de fişiere audio.

Redare aleatorie – selectează modul de redare aleatorie.

Adaugă la lista de redare – adaugă o melodie la lista de redare.

Ştergere – şterge o melodie.

Efecte sonore – activează efecte sonore pentru muzica redată.

Redarea fişierelor video


Atingeţi pictograma Movie Player (ro. Lector de fişiere video) din pagina de start sau cea de Aplicaţii pentru a lansa lectorul de fişiere video.

Nagivarea în fişierele video

Imediat după deschiderea lectorului de fişiere video, puteţi găsi fişierul/folderul de fişiere video în directorul corect.



    • Puteţi derula lista de fişiere video în sus sau în jos, glisând cu degetul în sus sau în jos pe ecran.

    • Atingeţi un fişier video pentru a începe redarea lui.

Ecranul de redare

screenshot_2012-06-27-03-24-24

  1. Revenire

  2. Fişierul video anterior

  3. Derulare înapoi

  4. Redare/Pauză

  5. Derulare înainte

  6. Fişierul video următor

  7. Setări video

  8. Bara de evoluţie





g

f

e

d

c

b

a

h


Setările de redare a fişierelor video

Atingeţi pictograma pentru a afişa setările video.



h


Informaţii despre fişier

Subtitrare

Luminozitate

Afişare

Pista audiop

Redare

Revenire

Reluare


Ieşire HDMI


hdmi out

Dispozitivul este dotat cu o interfaţă HDMI care permite conectarea la un televizor digital. Conexiunea HDMI permite redarea video şi audio la calitate de înaltă definiţie.

Pentru a folosi funcţia HDMI cu un televizor digital


      1. Conectaţi dispozitivul la un televizor digital prin intermediul cablului HDMI.

      2. Deschideţi aplicaţia HDMISwitch, apoi selectaţi o opţiune HDMI (HDMI 720p/ HDMI1080p) şi rulaţi un fişier video;

      3. Porniţi televizorul digital şi comutaţi-i sursa în modul HDMI.

      4. Bucuraţi-vă de o imagine de calitate, direct pe ecranul mare al televizorului.

Observaţie:

Din diferite motive, obiectele conducătoare de energie pot cauza scurtcircuitarea dispozitivului când intră în contact cu mufa HDMI. Prin urmare, evitaţi contactul obiectelor conductoare cu mufa HDMI.

Vizualizarea fotografiilor


Atingeţi pictograma pentru Gallery din pagina de aplicaţii pentru a lansa galeria de fotografii.

Vizualizarea fotografiilor

  1. Fotografiile vor fi listate sub formă de miniaturi. Puteţi glisa cu degetul pe ecran către stânga sau dreapta pentru a naviga printre fotografii.




  1. Atingeţi miniatura unei fotografii pentru a o afişa pe întreg ecranul.



  1. Pentru a afişa fotografia următoare/anterioară, glisaţi orizontal cu degetul pe ecran.

(4)Pentru a mări sau micşora imaginea, depărtaţi sau apropiaţi două degete unul de altul pe fotografie.



zoom副本

Meniul de afişare

în timp vizualizaţi o fotografie, puteţi atinge ecranul sau pictograma pentru Meniu pentru a afişa un meniu.

Utilizarea camerei video/foto


Pentru a porni camera, atingeţi pictograma acesteia din pagina de aplicaţii.


Fereastra de previzualizare

Viewfinder




Camera frontală/inferioară



Zoom




Start/Stop




Setări



Mod VCR




Modul Cameră foto


  • Pentru a începe înregistrarea de videoclipuri, atingeţi butonul Start/Stop .

  • Pentru a opri înregistrarea video sau fotografierea, atingeţi din nou butonul Start/Stop .

  • Videoclipul/fotografia poate fi previzualizat(ă) în Fereastra de previzualizare.

  • Pentru a reda un videoclip înregistrat în prealabil, deschideţi aplicaţia Movie Player, apoi atingeţi respectivul videoclip.

  • Pentru a vizualiza o fotografie făcută în prealabil, intraţi în modul de vizualizare de fotografii, apoi atingeţi respectiva fotografie.

Navigarea în fişiere


Puteţi naviga în fişiere şi foldere fie cu FileBrowser (ro. Browser de fişiere)

Utilizarea browserului de fişiere

Navigarea în fişiere şi folderescreenshot_2012-06-27-03-38-42

    • Pentru a lansa aplicaţia, atingeţi pictograma browserului de fişiere aflată în pagina de aplicaţii.

    • Puteţi glisa cu degetul pe ecran în sus sau în jos pentru a derula lista de fişiere.

    • Atingeţi pentru a deschide un fişier sau folder.

    • Puteţi reveni la nivelul anterior al interfeţei atingând pictograma înapoi .

    • Puteţi reveni la directorul rădăcină atingând butonul Sus .

    • Atingeţi butonul pentru a permite selectarea mai multor fişiere simultan.

    • Atingeţi butonul pentru a edita (Tăia/Copia/Lipi/şterge) fişierul sau fişierele selectat(e).

    • Atingeţi butonul pentru a afişa fişierele sau folderele sub formă de miniaturi.

    • Atingeţi butonul pentru a căuta informaţii ajutătoare pe Internet.

    • Puteţi reveni direct la ecranul de start atingând pictograma .

    • Atingând , puteţi ascunde/afişa bara de instrumente.



Trimiterea/primirea de emailuri


Acest dispozitiv vine preinstalat cu o aplicaţie de E-mail. Cu acest dispozitiv, puteţi trimite şi primi oricând e-mailuri prin Internet. înainte de a folosi serviciul de e-mail, asiguraţi-vă că aveţi o conexiune la Internet.

În ecranul de start, atingeţi comanda rapidă către Aplicaţii pentru a afişa toate aplicaţiile, apoi atingeţi pictograma pentru E-mail pentru a lansa aplicaţia de E-mail.



Setarea contului de E-mail

Pentru a putea primiri şi transmite e-mailuri, mai întâi, trebuie să setaţi un cont de E-mail.



  1. Porniţi aplicaţia de E-mail atingând pictograma acesteia, după care vi se va cere să setaţi un cont.

  2. Introduceţi adresa de E-mail şi parola de autentificare. Puteţi seta contul drept „implicit”, selectând opţiunea „Send email from this account by default” (ro. Trimite emailuri de la acest cont implicit).

  3. Atingeţi „Manual Setup” (ro. Setare manuală) pentru a seta datele serverului de email.

  4. Alegeţi tipul serverului de primire de emailuri dintre POP3, IMAP sau Exchange. Pentru a afla ce tip de server de email folosiţi, puteţi întreba furnizorul de servicii, administratorul de reţea sau căuta informaţii pe Internet.

  5. Introduceţi informaţiile necesare (server, port etc.). Puteţi obţine informaţiile de la furnizorul de servicii, administratorul de reţea sau de pe Internet.

  6. Alegeţi tipul de server pentru emailurile trimise şi introduceţi datele acestuia.

  7. Atingeţi „Next” (ro. Pasul următor). Tableta va verifica setările de server. Când afişează mesajul „Your account is set up and email is on its way” (ro. Contul dumneavoastră a fost configurat, iar emailul este trimis), înseamnă că acel cont a fost setat cu succes.

  8. Introduceţi numele dumneavoastră, apoi atingeţi „Done” (ro. Finalizare) pentru a termina.

Observaţie: Dacă aveţi setate mai multe conturi, de fiecare dată când veţi porni aplicaţia de email veţi accesa contul de email implicit.

Gestionarea conturilor

Puteţi seta mai multe conturi şi puteţi efectua activităţi de gestionare a acelora, cum ar fi verificarea datelor, adăugarea de alte conturi sau ştergerea unui cont.



Adăugarea altui cont

Pentru a adăuga încă un cont, parcurgeţi următorii paşi:



  1. Deschideţi aplicaţia de email, apoi atingeţi pictograma Meniu pentru a afişa elementele acestuia. Selectaţi „Accounts” (ro. Conturi) pentru a afişa conturile.

  2. Atingeţi pictograma Meniu pentru a afişa elementele acestuia, apoi selectaţi „Add account” (ro. Adaugă cont).

  3. Pentru a adăuga un cont, parcurgeţi paşii de setare a unui cont.

Ştergerea unui cont de email

  1. Din căsuţa de emailuri, atingeţi pictograma Meniu pentru a afişa elementele acestuia.

  2. Atingeţi „Accounts” (ro. Conturi) pentru a afişa toate conturile de email.

  3. Apăsaţi lung pe contul pe care doriţi să îl ştergeţi, până când apare un meniu contextual.

  4. Atingeţi „Remove Account” (ro. Şterge contul), apoi apăsaţi pe „OK” pentru a confirma.

Verificarea setărilor de cont

  1. Din căsuţa de emailuri, atingeţi pictograma Meniu pentru a afişa elementele acestuia.

  2. Atingeţi „Accounts” (ro. Conturi) pentru a afişa toate conturile de email.

  3. Atingeţi contul pe care doriţi să îl verificaţi, după care va fi afişat un meniu contextual.

  4. Atingeţi „Account settings” (ro. Setări de cont), după care ar trebui să puteţi vedea toate informaţiile de configurare ale contului. Puteţi edita aceste setări după cum doriţi.

Consultarea emailurilor

După deschiderea aplicaţiei de email, intraţi în căsuţa de emailuri.



  • În căsuţa de emailuri, puteţi glisa cu degetul în sus sau în jos pentru a derula lista de emailuri.

  • Atingeţi un email pentru a-l deschide.

  • Dacă apăsaţi lung pe un email, va fi afişat un meniu. Cu ajutorul acelui meniu, puteţi deschide, răspunde, trimite mai departe sau şterge acel email.



Gestionarea aplicaţiilor


Puteţi gestiona cu uşurinţă aplicaţiile dispozitivului.

Dispozitivul vine preinstalat din fabrică cu o serie de aplicaţii utile; în afară de acestea, puteţi copia şi alte aplicaţii din diverse surse, le puteţi descărca sau achiziţiona de pe Internet.



Instalarea aplicaţiilor

Pentru a instala aplicaţii, parcurgeţi următorii paşi:



  1. Deschideţi aplicaţia FileBrowser şi găsiţi aplicaţia pe care doriţi să o instalaţi.

  2. Atingeţi aplicaţia pentru a începe instalarea ei. Din motive de securitate, este posibil ca dispozitivul să vă informeze asupra riscului de a vă supune atacurilor, în cazul în care instalaţi şi rulaţi aplicaţii din surse negarantate. În acest caz, deschideţi meniul de Setări şi selectaţi opţiunea „Security” (ro. Securitate) pentru a verifica „sursele necunoscute” înainte de a continua instalarea.

  3. După finalizarea instalării, puteţi găsi pictograma aplicaţiei în ecranul de Aplicaţii. Aceasta este gata să fie rulată.

Dezinstalarea aplicaţiilor

  1. Atingeţi comanda rapidă „Settings” (ro. Setări) din ecranul de start pentru a afişa meniurile de setări.

  2. Selectaţi „Apps” (ro. Aplicaţii).

  3. Atingeţi aplicaţia pe care doriţi să o dezinstalaţi.

  4. Pentru a dezinstala aplicaţia, atingeţi „Uninstall” (ro. Dezinstalează).

  5. O modalitate mai simplă este să apăsaţi lung pe pictograma unei aplicaţii pentru a merge direct la ecranul de start, după care să o trageţi peste coşul de gunoi pentru a o dezinstala.


Observaţie:

1. Nu puteţi dezinstala aplicaţiile preinstalate, însă le puteţi dezactiva sau opri.

2. Asiguraţi-vă că toate aplicaţiile pe care le-aţi copiat sau descărcat în dispozitiv au formatul .apk

Gestionarea operaţiilor


Dispozitivul poate executa mai multe operaţii simultan. De exemplu, puteţi vizualiza fotografii şi asculta muzică în acelaşi timp. Realizarea mai multor operaţii simultan este utilă, însă ineficientă dacă rulează prea multe activităţi. Pentru a proteja memoria sistemului şi îmbunătăţi performanţele acestuia, puteţi opri operaţiile pe care nu le folosiţi în acel moment.

  1. Atingeţi pentru a afişa aplicaţiile folosite recent.

  2. Apăsaţi lung pe aplicaţia pe care doriţi să o opriţi, apoi selectaţi „Remove from list” (ro. Şterge din listă).

  3. De asemenea, puteţi rula aplicaţia „Advanced Task Killer” pentru a vă gestiona aplicaţiile (în curs).

screenshot_2012-07-03-11-21-05

Dacă aceste informații nu au fost suficiente, pentru orice problemă întâmpinată, vă puteți adresa serviciului Customer Service Evolio la adresa: suport@evolio.ro



Specificaţii


Element

Descriere

Unitate de procesare

AML8726-MX Cortex A9,Dual Core 1.5 GHz

DDR3

1GB

Sistem de operare

Android OS 4.1.0

Hardware

IBM PC sau compatibil cu PC, Notebook sau Macintosh cu port USB

Memorie internă

8GB

Tip de card de memorie

Card micro SD pana la 32GB

Sistem de operare

Windows2000/XP/Vista/windows 7/Linux2.4/ MAC OS 10.6.7 sau mai recent

Interfaţă

microUSB2.0 de mare viteză

MicroSD (compatibil cu SDHC)

3.5mm pentru căşti

Wi-Fi

802.11 b/g/n

Camera web

Camera frontală, 0.3 Mega Pixel; Camera spare, 2.0 Mega Pixel

Accelerometru

Suport pentru rotaţii de 360 grade

Format foto

Max. 8000 x 8000 JPG, BMP, GIF, PNG

Format audio

MP3/WAV/OGG/FLAC/APE/AAC/WMA

Format video

AVI/3GP/ MP4/RM/RMVB/FLV/MKV/MOV/MOV/MPG/VOB/DAT/WMV/ASF

Afişaj

TFT LCD de 7.0-inch, Tactil (ecran tactil capacitiv), 1024X600 pixeli.

SNR

>=80dB

Aria răspunsului în frecvenţă

20Hz—20KHz

Alimentare cu energie

Bateriei reîncărcabilă cu polimer de litiu-ion;

Adaptor de CA: Input CA 100-240V~50/60Hz, Output CC 5V/2A



Temp. de depozitare

-20℃ ~ +65℃

Temp. Ambientală

0℃ ~ +40℃

Umiditatea relativă de operare

20% ~ 90%(40℃)

Umiditatea relativă de depozitare

20% ~ 93%(40℃)


DECLARATIE DE CONFORMITATE
Televoice Grup S.R.L., cu sediul in Bucuresti, strada Ionel Perlea nr.19, sector 1 Bucuresti RO15005294, J40/11378/2002 declaram pe propria raspundere ca produsul Evolio Evotab HD, comercializat in Romania sub :


  • Marca: Evolio;

  • Model: Evotab HD

  • Nume comercial: Tableta PC;

  • Import : 2013, 3000 bucati;


la care se refera aceasta declaratie este in conformitate cu cerintele esentiale si celalte prevederi aplicabile ale Directivei 1999/5/EC.
Produsul este in conformitate cu urmatoarele standarde si/sau alte documente normative:

EN 55013:2001+A1:2003+A2:2006,

EN 55020:2007,

EN 610000-3-2:2006,

EN 61000-3-3:1995+A1:2001+A2:2005;

Liviu Nistoran

ln
Yüklə 176,84 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin