Mardin proje: MİLLİ- manevi değerlerin güÇlendiRİlmesi tariHİ-KÜLTÜREL Yerlerin göRÜlmesi



Yüklə 63,71 Kb.
tarix07.05.2018
ölçüsü63,71 Kb.
#50140

MARDİN
1. PROJE: MİLLİ- MANEVİ DEĞERLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ TARİHİ-KÜLTÜREL YERLERİN GÖRÜLMESİ


PROJE ADI

MİLLİ- MANEVİ DEĞERLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ TARİHİ-KÜLTÜREL YERLERİN GÖRÜLMESİ

PROJE NO

M 35

PROJE TÜRÜ

SOSYAL İÇERME

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

SAKARYA AYCAN ÇALTEKİN İ.Ö.O.OKUL AİLE BİRLİĞİ

PROJE SÜRESİ

60 GÜN

PROJE BÜTÇESİ

160 200 TL

PROJE ÖZETİ

Mardin ili merkez ilk ve orta öğretim okullarında okuyan öğrenciler için bilgisayar sınıfları oluşturulacaktır.


PROJENİN AMACI

Projenin amacı, tarihini ve kültürünü bilen, manevi değerlerine sahip çıkan yeni nesiller yetiştirmektir. Bu kapsamda;

1) Öğrencilerin farklı yerleri görüp, farklı insanları ve kültürleri tanımasını sağlamak,

2) Çanakkale ilinin ülkemizin var oluşundaki tarihi konumunun ve öneminin öğrencilerimize yerinde gösterimini sağlamak.,

3) Ülkemizin kuruluşunun ve özgürlüğümüzün ne kadar kutsal ve yüce değerlerle olduğunu göstermek projenin amaçlarıdır.



PROJENİN HEDEF KİTLESİ

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı İlköğretim ve Ortaöğretim okullarından 270 görevli öğretmen ve öğrenci

PROJENİN TEMEL FAALİYETLERİ

Çanakkale İlindeki tarihi yerleri ve yol güzergahı üzerindeki yerleri gezip tanıyarak, sosyal ve kültürel aktivitelerin başarıya ulaşmasını sağlamak ve kendi akranlarıyla farklı illerdeki dayanışma, arkadaşlık bilinci ve farklılıkların, farkına vararak sosyal gelişimlerine fayda sağlamak kapsamında; 1-Gezinin Planlamasının yapılması, gezi programının ortaya çıkarılması

2-Gezi programını en eksiksiz ve en ekonomik şekilde uygulayabilecek turizm şirketinin belirlenmesi, tekliflerin alınması

3-Turizm şirketi ile sözleşmenin imzalanması

4-Öğrencilere şapka ve tişörtlerin yaptırılması

5-Projeyi tanıtıcı afiş ve broşürlerin bastırılması

6-Öğrenci seçiminin yapılması, listelerin hazırlanması

7-Bilgilendirme toplantılarının yapılması, görevli öğretmen seçiminin yapılması

8-Gezinin uygulanması

9-Projenin değerlendirilmesi ve fotoğraf albümünün hazırlanması


PROJENİN ÇIKTILARI

Öğrencilerin;

  1. Sosyal iletişimde bulunma yeteneği gelişmiştir.

  2. Kendine ve ülkesine güveni, geçmişine saygısı artmıştır.

  3. Daha çok ve canlı birikime ulaşmaları için imkan suunlmuştur.

  4. Seyahat ettiği arkadaşları ile kaynaşma ve kültür alışverişi sağlanmıştır.

  5. Sınıf ve okul başarı düzeyleri artmıştır.

PROJE YARARLANICILARININ- YÜRÜTÜCÜLERİNİN İFADELERİ - NE DEDİLER?

 

 



Elzem Ekin GÜREL (SINIF:7/D): Bu projede gezmediğim yerleri gezdim, gördüm, beğendim ve kafamdaki soru işaretleri gitti. Bu projenin amacı görmediğimiz yerleri gezmekti. Aslında her yeri beğendim ama Çanakkale’nin güzelliği bir ayrıydı. Arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle vakit geçirmek çok güzel bir duyguydu. Rehberler gezdiğimiz yerleri bize tanıttı. Efsanesi en güzel olan yer ise Şanlıurfa’daki Balıklı Göl’dü.

Ben, bu geziyi her anlamıyla beğendim. Bazı aksaklıklar olsa da güzel bir geziydi. Gerek manevi duygularım gerekse tarihi bilgilerim yenilenip doyuma ulaştı diyebilirim. Fazla şikayetim olmadı. Her şeye rağmen 5 günlük gezim güzel geçti. Arkadaşlarımlaydım ve çok eğlendim. Bu yıl da düzenlenmesini çok istiyorum. Umarım yine düzenlenir.



Büşra UZUN (Sınıf:7/D) :Öncelikle göremediğim ve gidemediğim yerlere arkadaşlarımla beraber gitmek bana asla unutamayacağım günler yaşattı ve birçok bilgi kazandım. Bununla beraber bize şuanda neredeyse 1 gün uzaklıkta bir şehre (Çanakkale) gitmek bana hem kültürel, hem de manevi çok şey kazandırdı. Ayrıca bize bu vatanı ellerimize temiz ve hür teslim eden Ulu Önder Atatürk’ün mezarını ziyaret etmek hepimizin ödevidir. Çanakkale’de konaklarken arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçirdik.

U.İsmet ERDOLU (SINIF:8/C) :Bence bu projenin amacı bizim gibi öğrencilere tarihi ve kültürel eserlerin tanıtılmasıdır. Bu projenin amaca uyulduğuna hiç şüphem yok. Bu proje sayesinde tarihi ve kültürel eserleri daha iyi tanıdık, daha yakından gördük, daha ayrıntılı bir şekilde tarihçesini, efsanesini ve kaç yılında inşa edildiğini öğrendik. Bu proje sayesinde birçok öğrencinin bilgi dağarcığı genişledi. Katılmış olduğum SODES projesini hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Rojda DİNÇ (SINIF: 8-C): Bu gezi bana birçok şey kazandırdı. Görmediğim şehirleri, tarihi ve manevi değerleri görme şansım oldu.

Bu gezi çok eğlenceli geçti. Anıtkabir ve Meclisi gördüm.Bu gezinin derslerime de katkısı oldu. Yani SODES projesinin bana hem derslerimde, hem de düşüncelerimde katkısı oldu. SODES projesi çok güzel ve eğlenceli geçti.





2. PROJE: GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ


PROJE ADI

GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ

PROJE NO

M14

PROJE TÜRÜ

KÜLTÜR SANAT SPOR

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

MARDİN ÇATOM (EVREN)

PROJE SÜRESİ

9 AY

PROJE BÜTÇESİ

150000 TL

PROJE ÖZETİ

Mardin il merkezinde yaşayan 18-35 yaş grubu 40 genç kız ve kadına yönelik tasarım-dikiş eğitimi verilecektir.


PROJENİN AMACI

Projenin amacı, kültürel değerlerin korunması ve beşeri sermayenin güçlendirilmesi yoluyla sosyal restorasyon sürecine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda;

Mardin Geleneksel El Sanatlarının (Artuklular, Selçuklular, Safaniler, Abbasiler ve Acemler) modern tasarımlar yoluyla korunması, geliştirilmesi ve güncellenmesine katkı sağlamak,

Geleneksel El Sanatlarının modern tasarımlar yoluyla markalaştırmak ve Mardin’in tanıtımına katkı yapmak,

Sosyal dışlanma risk grubunda bulunan kadınların, Geleneksel El Sanatlarının güncel tasarımları ve üretim eğitimleri yoluyla güçlendirilmesi sağlayarak ekonomik yasama entegrasyonlarına katkı sunmak, projenin amaçlarıdır.



PROJENİN HEDEF KİTLESİ

Mardin İli Merkez Savurkapı, Evren ve Gül, Mahallerinde yaşayan 18 - 35 yaş gurubundaki 40 genç kız ve kadın.

PROJENİN TEMEL FAALİYETLERİ

1- Proje ekibi oluşturulması

2-Demirbaşlar satın alınması; tasarım ve üretim atölyelerinin oluşturulması

3- Eğitimlerin (Cemil İpekçi ve ekibi tarafından verilecek) gerçekleştirilmesi

3.1. Katılımcı tespitlerinin yapılması

3.2. Eğitimin gerçekleştirilmesi

4- Cemil İpekçi nezaretinde üretime başlama

4.1.Üretim ve tasarım atölyelerinin faaliyete geçmesi

5- Sergi ve defile

5.1.Mardin Müzesinde kıyafet bölümü oluşturması

5.2.Üretilen örnek kıyafetlerin bir bölümünün Müze Kıyafet bölümünde sergilenmesi koşuluyla bağışlanması

5.3.Defilenin gerçekleştirilmesi

6-Tanıtım Çalışmaları

6.1.Kitapçık ve broşür basımı

6.2.Web sayfası oluşturulması ve sunuma açılması

7- Üretim ve Pazar

7.1.Üretime başlama

7.2.Cemil İpekçi aracılığıyla bulunacak pazara yönelik üretim ve satışların yapılması

8-Üretim Patenti alınması ve markalaşma

8.1.Ürünlere patent alınması

8.2.Marka oluşturma sürecinin takibi ve tamamlanması

9-Ara ve final raporun yazılması ve ilgili taraflarla paylaşılması

9.1.3'er aylık izleme raporlarının yazılması ve ilgili taraflarla paylaşılması

9.2.Tamamlama raporunun hazırlanması ve ilgili taraflarla paylaşılması





PROJENİN ÇIKTILARI

  1. Geleneksel Kıyafet Tasarım ve Üretim Projesi kapsamında 40 kadın hedeflenmiş, hedef aşılarak 60 kadına ulaşılmıştır. Dikiş atölyesi, el sanatları kursu, ebruli kursu,baskı ve boyama kursu oluşturulmuş, modacı Cemil İPEKÇİ nezaretinde 60 kadına moda tasarım eğitimleri, profesyonel dikiş eğitmenleri yerelden istihdam edilen eğiticiler ve Cemil İPEKÇİ ile ekibi tarafından uygulamalı olarak verilmiştir.

  2. KEDV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) tarafından Liderlik eğitimi verilmiş,

  3. MOKİD (Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği ) tarafından sağlık eğitimi , girişimcilik eğitimi, pratik muhasebe eğitimleri verilmiştir.

  4. Proje dahilinde kadınlarımız almış oldukları uygulamalı ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında özgüven beceri kazanarak 2008 SODES kapsamındaki eğitim sürecinde becerileri dahilinde uygulamalı eğitim çıktıları ürünler satışa sunulmuş net : 10.000 TL gelir elde etmişlerdir.

  5. Proje kapsamında sosyal destek çalışmaları dahilinde üniversite (Güzel Sanatlar Bölümü) tamamlayamayan bir kişiye eğitim bursu sağlanarak 1.100 TL toplu eğitim bursu desteği yapılmıştır. Ve katılımcılardan bir kişinin eğitim sürecindeki kız kardeşine ayda 70 TL olmak üzere 3 yıllık eğitim bursu desteği sağlanmıştır.

  6. Proje kapsamında grup çalışmaları yapılmış ve her bir kadın projenin bir parçası olacak şekilde görev ve sorumluluklar almıştır. Bu kapsamda;

  7. - Gelen ziyaretçilere proje bilgi aktarımı yapacak grup, -Pazarlama grubu, -Kalite kontrol grubu, -Etkinlik ve organizasyon grubu, -Ziyaretçi kayıt defterinin tutulması grubu, -Yoklama defterinin tutulması grubu, -Sözcü grubu( sorun, öneri vb.) her türlü konuyu mevcut katılımcılarla konuşup temsilli olarak aktarım yapan guruplar oluşturulmuştur.

  8. 7. Ulaşılan 60 kadının 20 ‘si Mardin ilinde faaliyette geçecek olan tekstil fabrikasına asgari ücret ile istihdam edilmek üzere yönlendirilmiştir.

PROJE YARARLANICILARININ- YÜRÜTÜCÜLERİNİN İFADELERİ- NE DEDİLER?

 

 



Çiçek PİRİNÇEK: Bu kursa gelmeden önce normal gündelik işle uğraşan sıradan ev kızıydım. Çok asosyal, depresif ve çok mutsuz bir kişiliğim vardı. Hiçbir beklentim ve amacım yoktu. Evlenmekte istemiyordum. Ta ki bir gün kız kardeşim gelip Cemil İpekçi Moda Tasarım Atölyesinin açıldığını söyleyene kadar. O gün kararlarımda ve hayatımda radikal değişiklikler yapmaya karar verdim çünkü çok küçük yaşlardan beri çizime ve dikişe merakım vardı. Modayı ve güzellikle ilgili olan her şeyi takip etmekten çok zevk alıyordum. Eğer istersem çok iyi bir stilist olabileceğimi biliyordum. Bunu yapmaya daha önce fırsatım olmamıştı. Cemil İpekçi benim için çok inanılmaz ve bulunması imkânsız bir fırsattı. Ben Cemil İpekçi Moda Tasarım Atölyesinde dikiş, tasarım vb. eğitiminin yanında gerçek anlamda kendimi buldum. Hayata yeniden döndüm. Kendi kendime yeniden yetebileceğime inandım. Üstelik başaramayacağım hiç bir şeyin olmadığını gördüm. Bu atölye benim geleceğimin kapılarını açan bir anahtar oldu. Şu an için amaçlarımın yüzde ellisine ulaşmış hissediyorum kendimi. Ayrıca ben Mardin’in değişen ve gelişen yüzü olmak istiyorum. Bizim gibi gençlere fırsat verip Mardin’imizi ve Güneydoğu’muzu diğer birçok fırsatlar altın tabaklarda sunulmuş, büyük şehirlerden ve Mega kentlerden çok daha gelişmiş aydın ve refah seviyesi yüksek birer yer haline getirebiliriz. Bunun için hayallerimiz var, kararlarımız da var. Tek ihtiyacımız sadece bize yer ve yol gösterilmesidir. Biz amacımıza ulaşmak için sahip olunması gereken yeteneğe sahibiz sadece daha çok yardım istiyoruz. Teşekkür ediyorum.
Gülbahar GÖKALEMİN: Atölyeden önceki yaşantımda dikişle ilgili hiçbir bilgim yoktu. Atölyede dikiş boyama baskı tasarım yapmayı öğrendim. Amacım profesyonelleşmek ve iyi bir modacı olmak. Bu atölyenin ve ekibiyle hedeflerime ulaşabileceğimi biliyorum.
Meliha BÜLBÜL: Ben ilkokul mezunuyum. Okulu dışarıdan bitirmeye çalışıp hayatıma fark katmaya çalışıyordum. Cemil İpekçi Moda Tasarım Atölyesi açılmadan önce halk eğitim merkezine gidip dikiş öğreniyordum. Cemil İpekçi Moda Tasarım Atölyesi açıldıktan sonra daha profesyonel olmak için eğitimime orda devam etmeye başladım. Proje benim için harika bir fırsat oldu. Orda dikiş dışında eğitimlerinde verilmesi kendimizi geliştirmek adına çok daha iyi oldu. Sosyal hayatım gelişti. Daha farklı ve özgür bir ben var. Teşekkür ediyorum.
Zeynep ERSAN: Atölyeye gelmeden önce evde oturan biriydim. Sosyal hayatım yoktu. Orada bilgi edinmenin yanı sıra çok iyi dostluklar ve arkadaşlıklar edindim. Hayatında dikiş makinesi kullanmamıştım ve çok tedirgindim ama şimdi çok iyi dikiş yapıyorum ve el sanatlarımı da geliştirdim. Tasarım dersinden çok korkuyorum ama çok iyi bir tasarım hocamız olduğu için ve çok iyi eğitim verdiği için şimdi çizim yapabiliyorum. Cemil İpekçi ve bize bu fırsatı tanıyan herkese çok teşekkürler. Şimdi çok mutlu bir hayatım var.
Ayşegül ERKEN: Cemil İpekçi Moda Tasarım Atölyesi Mardin kadını kadınları için çok iyi bir eğitim noktası oldu. Hayatımızda çok şey değişti. Daha girişimci ve kendine güvenen bireyler olduk. Yeni dostluklar ve arkadaşlıklar edindik. Evde oturan ve işe yaramaz gibi duygular içindeyken aldığımız eğitim ve eğitim ortamı sayesinde bambaşka bir birey olduk.

Bu kursun devamının sağlanması, atölye sayılarının artırılıp diğer kadınlarımızın da bundan faydalanıp özgür kadınlar olmasını istiyorum. Ayrıca eğitimin sonunda çalışma alanı olması açısından fabrikalar kusulmasını istiyorum.


Suat SAMUR:Mardin de daha önce bu kalitede bir atölye ve eğitim merkezi olmadığı için böyle bir yerin açılması bizleri mutlu etti. Önceden kendi ayakları üzerinde durabilen ve özgüveni olan bir kadın değildim. Cemil İpekçi Moda Tasarım Atölyesinde eğitim almaya başladığımdan beri bilginin yanında kendime güvenmeyi öğrendim. Şimdi hayata daha bağlıyım ve kazançlı bir yaşam sürdürebileceğime inanıyorum. Cemil bey ve bize bunları katanlara teşekkür ediyorum.

3. PROJE: MARDİN’DE ATLETİZM SPORUNU SEVDİRME VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ


PROJE ADI

MARDİN’DE ATLETİZM SPORUNU SEVDİRME VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ

PROJE NO

M11

PROJE TÜRÜ

KÜLTÜR SANAT SPOR

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

MARDİN ATLETİZM SPOR KULÜBÜ

PROJE SÜRESİ

12 AY

PROJE BÜTÇESİ

175 000 TL

PROJE ÖZETİ

Mardin merkezde bulunan şehir stadyumunun revize edilerek atletizm sporu için modern pistlerin oluşturulması, sporcular için gerekli ekipmanın alınması ve atletizm sporunda yetenekli sporcuların belirlenmesi öngörülmektedir.


PROJENİN AMACI

Projenin amacı, sportif faaliyetlerin geliştirilmesi ve gençlerin, çocukların spor faaliyetlerine karşı ilgisini artırarak, sağlıklı nesiller oluşturmaya katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda;

Mardin merkezinde ve ilçelerinde atletizm sporuna karşı ilgiyi artırmak, Gençlerin ve çocukların spora karşı ilgisini artırarak kötü alışkanlıkların önüne geçmek,

Atletizme yeteneği olan gençleri tespit etmek ve bu yetenekleri ortaya çıkartarak, ülkemizi ve ilimizi uluslararası müsabakalarda temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi,

Mardin merkezinde genç sporcuların bir araya gelmesi için bir buluşma noktası oluşturmak, projenin amaçlarıdır.



PROJENİN HEDEF KİTLESİ

Mardin merkez ve ilçelerinde 11- 35 yaş arası toplam 373.000 genç ve çocuk

PROJENİN TEMEL FAALİYETLERİ

1-Atletizm il danışma komisyonunun kurulması ve bu komisyonda görev alacak personelin tespit edilmesi

2-Mardin merkezde genç sporcuların bir araya gelmesi için bir buluşma noktası oluşacak ve buraya gerekli mobilya ve ekipmanla donatılması

3-Sporcular için gerekli ekipman ve malzemelerin satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesi

4-Antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve de atletizm sporuyla daha önce uğraşmış bay-bayanlardan oluşan bir komisyonun oluşturulması, il ve ilçemizdeki atletizm branşlarında yetenekli sporcuların belirlenmesi için sporcu taraması yapılması

5-Yetenekli gençlerin tespitinden sonra, antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerinin hazırlayacağı antrenman programlarının uygulanması

6-Kısa vadede bu yıl düzenlenecek Türkiye kulüpler arası kros şampiyonasına katılmak






PROJENİN ÇIKTILARI

1- Atlet seçmeleri yapıldı. 2- 110 atlet öğrenciye malzeme desteği yapıldı. 3- 72 atlet öğrenciye burs desteği sağlandı. 4- Büyük erkekler kategorisinde Türkiye birinci kros ligine yükselerek Türkiye 6.’si olarak ligi bitirerek Galatasaray gibi köklü kulüpleri geride bırakıp büyük bir başarı elde edildi. 5- Halk yürüyüşleri organize edildi 600 kişiye tişört ve su dağıtımı yapıldı.

6-Atletlerimiz çeşitli zamanlarda toplam 8 faaliyete katılarak il dışına ilk defa gitme fırsatı bulan yaklaşık 55 atlet götürüldü, spor dışında, gidilen illerin kültür merkezleri de gezildi. 7-Atletlerimiz buluşma yerinde dengeli beslenmeleri sağlandıktan sonra antrenmanları yapıldı.

8-İl içi ve il dışında katıldığımız birçok yarışlarda alt yapıdaki atletlerimiz başarılar elde etti. 9-Uluslar arası Trabzon Yarı Maratonunda 2.’lik kupası alarak ilk defa ilimizde uluslar arası bir başarı elde edildi.

10-30 yıldır Mardin’de oluşturulamayan atletizm alt yapısı oluşturuldu, tüm yaş guruplarında takımlar oluşturuldu, 8 okula kros takımı kuruldu. 11-27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu ikinciliği kazanıldı. 12- Yıldızlar ve geçlerde Mardin takım il birinciliği, altyapıda bölge dördüncülüğü kazanıldı. 13- Büyükler takımı büyükler kategorisinde Türkiye beşincisi olarak müsabakalara devam etmektedir.



PROJE YARARLANICILARININ- YÜRÜTÜCÜLERİNİN İFADELERİ- NE DEDİLER?

 

 



Buşra AKATAK: Biz SODES projesinden her açıdan faydalandık. Antrenmana giderken evimizden servis bizi alıp getirip götürdü; kızlar olduğumuz için ailemiz daha çok güvenip gönderdi. Güzel bir arkadaş ortamı oluştu. Valiliğin gönderdiği kitapları okuma saatinde okuduk. Tüm malzemelerimiz verildi çok illere yarışmalara gittik. Mardin Valimiz bizi başarımızdan ötürü iftara davet etti. Cihan SUN: En güzel anılarım atletizm spor kulübünün hazırladığı SODES projesinde geçti. Şubat ayının ortasında seçmelerden 3 ay sonra yapılan deneme yarışını kazanarak Mardin atletizm takımına seçildim. Bu dönemde yeni arkadaşlar tanıdım. Hocalarımız Pınar Hoca ve Münir Hoca bizimle çok ilgilendiler. Bursumuzu düzenli olarak iş bankasından çektik, okul harçlığımız ve hatta eve bile katkıda bulunduk. Tüm ihtiyaçlarımız alındı, il dışına ilk defa SODES sayesinde yarışmalara gittik ve gittiğimiz yerlerin tarihi ve kültürel yerlerini hocalarımız gezdirdiler çok mutlu olduk.

İbrahim DAL: Eskiden Mardin'de atletizm yoktu. SODES projesi uygulayan Münir hocamız ile bu kulüpte faaliyetlere başladık. Seçmelerde dereceye girdim, burs desteği ve kulüp binasında beslenmemizi düzenli yaptık; antrenmanlarımıza servisle gidip gedik. Bir yılda 4 adet madalya aldım. Hocamız gibi milli atlet olmak istiyorum.

Ümran VELİOĞLU: Atletizm spor kulübünün hazırladığı SODES projesine seçildikten sonra çok heyecanlandım. Mardin Valisi bizimle spor yapmaya geldi, bizi hiç yalnız bırakmadı. Mardin atletizm spor kulübü Mardin’de tektir, çalışmalarımız çok disiplinli yapılmaktadır. Hocalarımız bizimle çok ilgileniyorlar. Projeden maddi ve manevi tüm desteği aldık, başarılı atlet olmak istiyorum. Elif ÇETİN: SODES projesinin maddi manevi olarak bize katkısı oldu. Hocalarımız tüm ihtiyaçlarımızı bu projeden karşıladılar; ilerde çok başarılı olmak istiyorum. Münir hocamız gibi Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Mardin’de ilk defa atletizmde böyle bir çalışma yapıldı, bitmesini istemiyoruz. Çok başarılı olduk. Haftada altı antrenman yaptık. Kulübümüzün faaliyetlerinin durması bizi olumsuz etkileyecektir.

Yüklə 63,71 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin