Ministerul educaţiei naționale şcoala gimnazială nr



Yüklə 268,66 Kb.
səhifə1/4
tarix27.07.2018
ölçüsü268,66 Kb.
#60167
  1   2   3   4

Discutat în Consiliul profesoral din data de 29 .03.2017

Aprobat în Consiliul de Administraţie din data de 30.03.2017

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2

STR. PARCULUI, NR. 21

LOC. VIDELE , JUD. TELEORMAN

TEL / FAX 0247455086

E/MAIL : scoala3thebest@yahoo.com

PAGINA WEB www.thenextgenerationsgv2.ro



DIRECTOR :

PROF. IORGA MARINELA MONICA


CUPRINS

ARGUMENT .

I. DIAGNOZA MEDIULUI INTERN ŞI EXTERN

1.1. Elemente de identificare a unităţii şcolare

1.2. Scurtă istorie a organizaţiei

1.3. Analiza informaţiilor

1.3.1.Analiza informaţiilor de tip cantitativ şi calitativ

1.3.2.Cultura organizaţională

1.4. Analiza complexă a comunităţii

II. STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ORGANIZAŢIEI ŞI DIRECŢIILE DE EVLOLUŢIE

2.1.Misiune şi viziune

2.2.Ţinte strategice

2.3.Opţiuni strategice

III. IMPLEMENTAREA STRATEGIEI

IV. EVALUAREA STRATEGIEI

ARGUMENT

Societatea actuală este supusă permanent schimbărilor şi de aceea toţi cei implicaţi în activitatea de educaţie trebuie să se poată adapta rapid acestora, să le gestioneze responsabil prin proiectarea activităţii din unitatea de învăţământ , atât pe termen scurt prin planurile operaţionale, cât şi pe termen lung, prin proiectul de dezvoltare institutională.

Acest P.D.I. este conceput pentru creşterea calităţii procesului instructiv –educativ, în concordanţă cu noile cerinţe privind formarea competenţelor cheie la elevi, dar şi privind păstrarea identităţii naţionale în contextul globalizării unei societăţi , a învăţării pe tot parcursul vieţii. Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre dezvoltarea durabilă, dar aceasta nu poate fi susţinută decât de un sistem de educaţie performant şi flexibil, bazat pe inovaţie, disponibilitate şi cooperare, ca premisă a incluziunii sociale. In acest context şcoala noastră urmăreşte să educe elevul nu numai pentru a şti, ci mai ales pentru a şti să facă, a şti să fie, a şti să devină, practicând un învăţământ cu un standard înalt de calitate. Potrivit prevederilor din Legea Educaţiei Naţionale, şcoala poate să-şi conceapă politici proprii în toate domeniile ce vizează educaţia şi instrucţia elevilor. În acest fel se conferă acesteia rolul de principal factor de decizie, asigurând participarea şi consultarea tuturor factorilor sociali interesaţi. Se estimează anumite schimbări în urma acestui proces: la nivelul şcolii (democratizarea vieţii şcolii; inovaţie şi diversificare a ofertei şcolare; asumarea responsabilă a deciziilor privind calitatea procesului instructiv-educativ si a condiţiilor de realizarea a acestuia), la nivelul consiliului local (implicarea reală şi efectivă în funcţionarea şi dezvoltarea serviciului educaţional; asumarea de către autorităţile locale a responsabilităţii privind furnizarea de servicii educaţionale; dezvoltarea comunităţii prin transformarea şcolii în centru de informare şi dezvoltare pentru comunitate), la nivelul societăţii (corelarea mai bună dintre oferta şi cererea pe piaţa muncii; integrarea socială prin diferenţiere a absolvenţilor, în funcţie de competenţe şi opţiuni; promovarea valorilor autentice şi a tradiţiilor specifice).

Elaborându-şi propria ofertă educaţională, după ce, în prealabil, a analizat nevoile şi cererile comunităţii, fiecare şcoală depinde de resursele umane şi materiale ale acesteia, dar şi de condiţiile concrete ale comunităţii. De aceea îşi fixează ţintele strategice în funcţie de misiunea asumată a şcolii.

Realizând proiectul de dezvoltare instituţională, şcoala îşi defineşte propria personalitate, îşi construieşte identitatea, însă aceasta nu se poate face fără a ţine cont de factorii definitorii care conduc la reuşita unui învăţământ de calitate: baza materială a şcolii; calitatea profesională şi morală a celor care educă; structura genetică a elevilor; mediul familial şi social; o direcţionare şi structurare permanentă a învăţământului printr-o legislaţie bine racordată la realităţile şi tradiţia învăţământului românesc şi în concordanţă cu evoluţia societăţii pe plan naţional şi realizările învăţământului pe plan internaţional.

Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle funcţionează ca o entitate unitară, creată prin efortul conjugat al structurii manageriale, al personalului școlii, al beneficiarilor direcți, al comunității locale, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman și al altor parteneri implicați.



Proiectul de dezvoltare oferă o perspectivă reală asupra şcolii din punctul de vedere al imaginii acesteia, dar şi al activităţilor , stabilește direcțiile majore de progres, modalitatea de elaborare a acestora permițând consultarea tuturor părților, implicarea în asumarea scopurilor, obiectivelor și acțiunilor propuse. El reflectă politica educațională pe termen mediu (4 ani), ținând cont de strategia educațională la nivel național, de contextul socio-economic actual și de apartenența europeană. Atenția este concentrată asupra finalității principale a educației, formulate in Legea Educatiei Nationale : formarea competențelor, înțelese ca ansamblu multifuncțional și transferabil de cunoștințe, deprinderi/abilități și aptitudini, necesare pentru: a) împlinirea și dezvoltarea personală, prin realizarea propriilor obiective în viață, conform intereselor și aspirațiilor fiecăruia și dorinței de a învăța pe tot parcursul vieții; b) integrarea socială și participarea cetățenească activă în societate; c) ocuparea unui loc de muncă și participarea la funcționarea și dezvoltarea unei economii durabile; d) formarea unei concepții de viață, bazate pe valorile umaniste și științifice, pe cultura națională și universală și pe stimularea dialogului intercultural; e) educarea în spiritul demnității, toleranței și respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului; f) cultivarea sensibilității față de problematica umană, față de valorile moral-civice și a respectului pentru natură și mediul înconjurător natural, social și cultural, asigurând concentrarea tuturor domeniilor funcționale ale managementului (curriculum, resurse umane, material-financiare, relatii sistemice și comunitare) și asigurând coerența strategiei pe termen lung a școlii.


  1. DIAGNOZA MEDIULUI INTERN ŞI EXTERN



    1. ELEMENTE DE IDENTIFICARE A UNITĂTII ŞCOLARE:

  • Denumirea şcolii: ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2

  • Adresa: Str. Parcului, nr. 21

  • Tel/fax 0247455086;

  • E-mail: scoala3thebest@yahoo.com

  • Site-ul şcolii: www.thenextgenerationsgv2.ro

  • Tipul şcolii: şcoală gimnazială, cursuri de zi

  • Orarul şcolii: 8.00-19.00 – două schimburi:

  • 8:00-13:00 clasele I-IV;

  • 13:00-19:00 clasele V-VIII

  • Limba de predare: limba română.



    1. SCURTĂ ISTORIE A ORGANIZAŢIEI



Şcoala a fost înfiinţată în anul 1980 sub numele de Şcoala Generală Nr. 3 Videle . Organizarea, evoluţia sa au fost influenţate de legile care s-au adoptat in domeniul educaţiei în perioada 1980-2013 .Cu timpul , i-au fost arondate şcolile mai mici din cartierele oraşului, respectiv Şcoala cu cls. I-IV Fotăcheşti , Grădiniţa Fotăcheşti , Şcoala cu cls. I-IV Coşoaia , Grădiniţa Coşoaia .



La începuturile sale , şcoala functionează în baza Legii Educaţiei nr. 113/26( decembrie 1978) , conform căreia învăţământul era structurat în : învăţământ preşcolar , învaăţământ primar ( clasele I-IV) , învăţământ gimnazial ( clasele V-VIII ) , învăţământ liceal organizat în două trepte , treapta I ( clasele IX-X ) , treapta a II-a ( clasele XI-XII / zi , XI-XIII / seral ) , învăţământ profesional şi de maiştri , învăţământ superior , cursuri de calificare , învăţământ postuniversitar şi doctorat . La Şcoala Generală Nr. 3 Videle funcţionează , începând cu anul 1980 clase de învăţământ primar şi gimnazial , iar din 1981 până în 1989 şi clase de liceu , treapta I , clasele a IX-a şi a X-a .

Această lege a stat la baza funcţionării şcolii timp de două decenii . Dincolo de caracterul puternic ideologizat impus invăţământului prin aceasta , cadrele didactice ale şcolii şi-au asumat şi îndeplinit cu maximă seriozitate statutul de dascăli , rolul de veritabili educatori , contribuind la pregătirea temeinică, ştiinţifică, morală, spirituală a numeroase generaţii de elevi care au demonstrat peste timp că startul în educaţia lor, petrecut la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Videle, a fost unul temeinic si solid . Aici s-au format în perioada 1980-1989 OAMENI care , peste timp , au afirmat : "Sunt mândru că am fost elev al Şcolii 3 !” . Calitatea actului didactic şi a corpului profesoral au făcut ca şcoala să devină atractivă pentru elevi şi părinţi . Trecând peste bariera sectoarelor , deoarece populaţia era împărţită în două circumscripţii arondate şcolilor din oraş , tot mai mulţi părinţi au optat să îşi şcolarizeze copiii aici . Cel mai mare număr de elevi îl inregistrează şcoala în anul şcolar 1988-1989 , 768 elevi , clasele I-X , cuprinsi in 24 de clase.

După revoluţia din 1989 care marchează revenirea la democraţie şi trecerea de la un stat totalitar , hipercentralizat la un stat de drept , bazat pe principii precum pluralism , supremaţia legii , respectarea drepturilor omului , şcoala a fost reorganizată conform Legii Nr. 84 / 24 iulie 1995 , cu modificările şi completările ulterioare . Şcoala primeşte numele de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Videle şi găzduieşte cursurile învaăţământului primar ( clasele I-IV ) şi secundar / gimnazial ( clasele V-VIII ) .Conform acestei legi , din anul 2008 , se organizează pe lângă unitatea de invăţământ un centru logopedic , coordonat de Inspectoratul Şcolar căruia îi revine rolul de a colabora cu cadrele didactice în metodica dezvoltării şi corectării limbajului elevilor cu tulburări de vorbire . Dispare caracterul puternic politizat al învaţamântului , oferta şcolara se diversifică prin introducerea curriculum-ului la decizia şcolii . Oferta şcolii va fi una tentantă , atractivă pentru elevi constând în cursuri opţionale de informatică , limba engleza . Generaţia de dascăli se schimbă , mare parte dintre cadrele didactice care au marcat începutul şcolii ies la pensie , lăsând locul unor oameni noi care se angajează să ducă mai departe tradiţia şi spirtul său specific . După anul 1990 , posturile didactice se ocupă prin repartiţie , conform Ordinului Ministerului Învăţământului nr. 8940 / 1990 , precum şi prin transfer şi , ulterior, prin concursul de titularizare .

Scăderea constantă a populaţiei şcolare , finanţarea învăţământului pe baza costului per elev au determinat reorganizarea reţelei şcolare din oraşul nostru . Prin Decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi prin Hotărârea Consiliul Local Videle nr. 5 din 31. 01. 2012 şcoala se comasează cu şcolile Coşoaia si Fotăcheşti , schimbându-şi denumirea în Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle , denumire care începe să fie folosită începând cu anul şcolar 2012-2013 şi sub care functionează şi astăzi .

Din anul 2011 se aplica o noua lege a educatiei care pune la baza invatamantului national o serie de principii precum: echitate, egalitate, relevanta, eficienta, descentralizare, fundamentarea deciziilor pe dialog si consultare, respectarea dreptului la opinie al elevului, principii pe care conducerea scolii si corpul profesoral si le-au asumat si pe care le promovează cu responsabilitate . Conform acestei legi , ăncepand cu anul şcolar 2012-2013 , se introduce clasa pregătitoare ăn invatamantul primar , la nivelul scolii constituindu-se in fiecare an cate doua clase pregatitoare.

Bunul mers al scolii a fost asigurat de cei carora , de-a lungul existentei sale , le-a revenit rolul de o conduce , directorii scolii si , periodic , directorii adjuncti , membrii consiliului de administratie , oameni cu o conduita morala si profesionala deosebita , preocupati de crearea si mentinerea imaginii pozitive la nivelul comunitatii , de asigurarea unor conditii de munca si de studiu foarte bune , de permanenta imbunatatire , intretinere a bazei materiale , de asigurarea unui climat de siguranta , securitate pentru elevi de construirea unor relatii interumane bazate pe colaborare, colegialitate , dialog, cordialitate, respect reciproc, crearea unui spirit competitiv care sa ridice si sa mentina aceasta scoala la statutul de "cea mai buna scoala din oras . "

Corpul profesoral a fost alcatuit din oameni foarte bine pregatiti , atat din punct de vedere stiintific , cat si metodic , preocupati permanent de dezvoltarea profesionala, cu adevarat profesionisti care si-au asumat cu responsabilitate atat sarcina de a-i invata pe elevi , cat si pe aceea de a-i educa , de a-i forma ca oameni . Statutul cadrelor didactice a variat : profesori titulari , in mare parte , detasati , suplinitori , dar in general , politica scolii a fost aceea de a realiza incadrarea cu cadre didactice si titulare pentru a se asigura eficienta si continuitatea actului didactic . Dascalii Scolii Nr. 3 , respectiv ai Scolii Nr. 2 si-au asumat cu mandrie acest statut pe care l-au privit ca pe o onoare, punandu-se intru totul in slujba elevilor pentru a-i ajuta sa performeze, sa reuseasca . Pentru rezultatele deosebite obtinute in activitatea didactica si extrascolara , pentru modul in care au gestionat si organizat procesul de invatamant , cadrele didactice au primit diverse recompense salariale ( salarii de merit , gradatii de merit ) sau disctinctii precum " Gheorghe Lazar " , acordata de Minisetrul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean . De asemenea, numeroase cadre didactice au fost selectate pentru constituirea corpului de profesori metodisti ai Inspectoratului Scolar pentru diferite discipline : invatamant primar , limba si literatura romana limba engleza, matematica , chimie , istorie , geografie , religie , educatie muzicala , educatie fizica . Unele cadre didactice au statutul de profesori mentori ,iar altele fac parte din corpul national de experti in managementul educational.

Seriozitatea , profesionalismul si sarguinta de care au dat dovada a fost motivul pentru care unii dascali ai scolii au fost promovati , solicitati sa exercite diferite functii publice sau de indrumare si control ( inspector scolari ) .

Prin ceea ce au facut , prin ceea ce au daruit , prin ceea ce au construit , cadrele didactice s-au impus definitiv si revocabil in constiinta si memoria celor pe care i-au invatat .

Un capitol important al istoriei scolii si o dovada a faptului ca a avut o contributie deosebita la cresterea calitatii educatiei in comunitate il reprezinta performantele elevilor . Deviza scolii este : “ CALITATE, PERFORMANTA , IMPLICARE , DESCHIDERE SPRE VIITOR ! " Ea ilustreaza dorinta celor care activeaza aici de a promova un act didactic de calitate care sa se concretizeze in obtinerea unor rezultate deosebite , performante , atat in activitatea didactica , scolara , cat si in cea educativa , extrascolara . Performanta s-a concretizat , de-a lungul anilor prin : promovabilitate si rezultate foarte bune la clasa , rezultate foarte bune la examenele nationale , prevenirea esecului scolar , integrarea in scoala de masa si asigurarea succesului pentru elevii cu dificultati de invatare , rezultate exceptionale la olimpiadele si concursurile scolare . Toti profesorii scolii au incurajat performanta , competitia, au identificat si au aplicat metodele necesare pentru a-i ajuta pe elevi sa reuseasca . Acest lucru s-a facut prin conceperea unor lectii atractive , organizarea , ori de cate ori a fost nevoie, a orelor de pregatire suplimentara, atat pentru recuperare si remediere, cat si pentru atingerea performantei, stimularea interesului pentru studiu, lectura .Astfel ca, numerosi elevi ai scolii s-au aflat pe podiumul etapelor finale , nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare , reprezentand si facand cunoscut numele scolii la nivel national . Ei reprezinta cartea de vizita a scolii , ceea ce se poate numi un succes al Scolii 3 / Scolii 2 Videle . Ei au imbogatit palmaresul scolii cu premii şi menţiuni la etapele judeţene ale olimpiadelor de limba şi literatura română, limba engleză, limba franceză, matematică, chimie, istorie , cultură civică, geografie , religie, educaţie fizică . Impreună cu profesorii care i-au pregătit , au constituit o veritabilă şi solidă echipă şi nu au precupeţit niciun efort pentru a înscrie numele şcolii în rândul unităţilor şcolare reprezentative din judeţ. Spre exemplu, în anul 2006 , într-o ierarhie făcută de Inspectoratul Şcolar Judeţean , şcoala ocupa un meritoriu loc II în rândul unităţilor şcolare din judeţ care s-au remarcat la olimpiadele şi concursurile şcolare . Sunt momente de referinţă din istoria şcolii , care ar trebui să constituie un reper şi un model pe care să dorim întotdeauna să îl urmăm .

Activitatile educative reprezintă un alt capitol emblematic al şcolii care aduce un plus de valoare actului didactic desfăşurat la nivelul comunităţii . Sub coordonarea consilierului educativ , cu implicarea consiliului şcolar al elevilor , dar şi a profesorilor diriginti , a tuturor cadrelor didactice ,a părinţilor şi a comunităţii , la nivelul şcolii se organizează o gamă variată de activităţi educative precum : sărbătorirea marilor evenimente ale istoriei naţionale şi universale : 24 ianuarie – Unirea Principatelor Romane , 9 Mai – Ziua Europei , Ziua Veteranilor de război , Ziua Eroilor, Ziua Armatei Române, Comemorarea Holocaustului în Romania , Ziua Naţionala a României ; activităţi dedicate unor zile cu o anumită semnificaţie pe plan internaţional : 15 septembrie – Ziua Internaţională a Democraţiei , 5 octombrie , Ziua Mondială a Educaţiei şi a Educatorului , 16 noiembrie , - Ziua Mondială a Toleranţei , 20 noiembrie – Ziua Internaţionala a Drepturilor Copilului, 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului , 8 Martie – Ziua Internaţionala a Femeii , 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului ; programe artistice , activităţi dedicate unor sărbători cu specific naţional sau internaţional : sărbatorile de iarnă , Halloween , Ziua mărţişorului , Valentin”s Day , Dragobetele ; participarea la proiecte educaţionale locale, judeţene , naţionale , internaţionale precum : “ Drepturile omului , drepturile copilului în secolul XX “, “ Campania Globală pentru Educaţie “, Festivalul Naţional al Şanselor Tale “ , “ Rescrie viitorul ! “ Sigur Info “ , “ Ţara lui Andrei “ , Project Citizen, “ Implică-te ! Ajută o persoană in nevoie ! “ , Let” s do it, Romania ! “ , " Europa , casa noastra”, “ENABLE”, “HOUR OF CODE”, proiecte eTwinning etc .Aceste activitati sunt diseminate , promovate , mediatizate pe diferite cai : in presa locala , judeteana , pe pagina de facebook a scolii , pe pagina web a scolii, in revista scolii , astfel incat scoala sa fie foarte vizibila la nivel de comunitate .

In anul 2014 , din initiativa profesorului de istorie , Iorga Monica , s-a realizat o monografie a scolii , pe baza interviurilor , marturiilor celor care au fost legati , in diferite posturi de scoala . In capitolul intitula " Datorez scolii " , un fost elev afirma cu mandrie : " Datorez scolii , ceea ce sunt si ceea ce voi fi in viitor . Aici am crescut , aici am invatat , aici mi-am facut primii prieteni. Datorez scolii formarea mea initiala , primele exeperiente de invatare , deprinderea de a studia , educatia . " Este clar că , în timp , şcoala şi-a creat un spirit specific , construit , atât de dascălii care au slujit şi slujesc aici , cât şi de elevii care au invatat aici . Impreuna au creat o mare familie care a functionat in baza unor principii : seriozitate, perseverenta , profesionalism , dorinta de autodepasire, preocupare pentru performanta , unitate. El a fost demonstrat in fiecare zi , in momentele obişnuite ale vietii scolii , in timpul orelor de curs, in timpul pauzelor , dar si in momentele speciale , serbari , intaniri cu parintii , inspectii , diferite evaluari interne sau externe , examene , concursuri .

Ceea ce a caracterizat în mod special activitatea desfăşurată la Şcoala Nr. 3 / Şcoala Nr. 2 Videle a fost faptul că elevul a fost întotdeuna privit ca scop primordial . În slujba formării lui s-au mobilizat toate energiile creatoare ale şcolii , iar rezultatul a fost unul pe măsură: tânărul instruit la Şcoala 3 Videle a ieşit de pe porţile şcolii educat , informat , cu un bagaj de cunoştinte , dar şi format , înzestrat cu abilităţile , competenţele necesare pentru a le valorifica . A devenit “ o scântee de geniu “, un tânar instruit, educat , responsabil , conştient de drepturile , dar şi de responsabilităţile pe care le are , având capacitatea de a se autoevalua , de a se cunoaşte pe sine , dar şi pe ceilalţi . A devenit OM !

Imnul şcolii , “ Noi suntem scantei de geniu “ ( versuri - profesor Radu Adrian , muzica – profesor Andrei Gabriel ) , exprimă în cuvinte frumoase atmosfera şi spirtul specific astăzi Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Videle .



    1. ANALIZA INFORMAŢIILOR

      1. Analiza informaţiilor de tip cantitativ şi calitativ

BAZA MATERIALĂ A ŞCOLII

Scoala functionează intr-o constructie de categoria a II-a cu parter si etaj ce contine doua corpuri , şcoala şi sala de sport. Are în incintă 9 sali de clasa, 2 laboratoare cu anexe, spaţii administrative, grupuri sanitare proprii , reţea de apă şi canalizare, teren de sport în aer liber.

De-a lungul anilor , a existat o preocupare constantă pentru modernizarea , reabilitarea, îmbunătăţirea condiţiilor din şcoală,dotarea cu material didactic , astfel încât să ofere cele necesare pentru buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ , atât din punct de vedere al bazei materiale , cât şi din punct de vedere al condiţiilor de igienă , securitate , siguranţă.

În perioada 1998 – 2005 se realizează o serie de lucrări care au contribuit la modernizarea şcolii : realizarea acoperişului , necesar deoarece sistemul de izolaţie al şcolii nu asigura protecţia necesară împotriva precipitaţiilor, schimbarea instalaţiei electrice , realizarea acesteia din cupru , asfaltarea curţii şcolii , construirea gardului dintre şcoală şi grădiniţă , moderrnizarea toaletelor, amenajarea , in anul 2004 , a primului laborator de informatică, precum şi înfiinţarea bibliotecii şcolii .

În anul scolar 2006-2007 şcoala, îşi schimbă înfăţişarea , fiind cuprinsă într-un amplu program de reabilitare care a avut ca finalitate transformarea sa într-o instituţie modernă de învăţământ , reprezentativă pentru unităţile şcolare din judeţ. Sălile de clasă, spaţiile şcolare au fost modernizate , au fost inlocuite uşile interioare , ferestrele din lemn şi sticlă cu cele din PVC si geam termopan , laboratoarele , sălile de clasă au fost dotate cu numeroase materiale didactice , mobilier , mijloace moderne care asigură calitatea şi eficienţa procesului instructiv- educativ, construcţia este racordată la sistemul de gaze naturale şi dotată cu centrală termică proprie.

In cadrul programului national initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, ” Optimizarea transportului scolar prin achizitionarea de microbuze “, în anul 2007 scoala a fost dotata cu un microbuz scolar folosit pentru a transporta elevii din cartierele orasului : Fotachesti, Cosoaia , Tamasesti , Parisesti.

In 2014, localul şcolii a fost izolat termic . In 2015 s-a reabilitat terenul de sport.

In anul 2016 , baza materială a şcolii a fost îmbunătăţită şi modernizată prin premiul de 22 000 de Euro obţinut în cadrul proiectului educaţional OLIMPIADELE KAUFLAND . Cu aceşti bani au fost dotate sălile de clasă cu table magnetice, table Smart ,panouri de plută , sisteme de afişare, laptopuri, videoproiectoare, boxe, precum şi multe alte materiale educaţionale care facilitează eficientizarea , inovarea , modernizarea actului didactic şi creşterea atractivităţii şcolii la nivelul comunităţii .Sala de sport a fost modernizată prin achiziţionare de materiale sportive : mingii, fileu de volei , saltele de gimnastică , trambulină etc .

Şcoala are centrală termică proprie, racordare la apă curentă, iluminat , sistem de supraveghere cu camere video.

Şcoala dispune de:



  • 11 săli de clasă, unde învaţă 19 clase în două schimburi :

    • clasele I-IV- dimineaţă ;

    • clasele V-VIII – după-amiaza.

Număr clase:

  • Învăţământ primar 10 clase: 2 (P), 2(I), 2(II), 2(III) ,2(IV)

  • Învăţământ secundar inferior 9 clase: 2(V), 2(VI), 3(VII), 2(VIII)

Săli cu destinaţie specială:

  • laborator fizică-chimie- cu anexă

  • cabinet de informatică – dotat cu calculatoare legate în reţea, scanner, imprimantă

  • Bibliotecă – cu un număr de peste14000 volume; dotată cu calculator + imprimantă

  • 1 cabinet logopedic , dotat cu caşculator, imprimantă

  • Un cabinet- director - dotat cu calculator + imprimantă, xerox

  • Cancelarie pentru personalul didactic – dotat cu calculator

  • Două săli pentru secretariat şi contabilitate – dotate fiecare cu calculator + imprimantă, xerox, conectare la Internet

  • Cameră pentru programul „Lapte şi corn”

  • Anexă pentru personalul nedidactic al şcolii

  • Sală de sport

  • 2 grupuri sanitare

  • Teren de sport

Yüklə 268,66 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin