Municipiul reghin consiliul local proces verba L



Yüklə 195,22 Kb.
səhifə1/5
tarix28.10.2017
ölçüsü195,22 Kb.
#17986
  1   2   3   4   5

R O M Â N I A

JUDEŢUL MUREŞ

MUNICIPIUL REGHIN

-CONSILIUL LOCAL-


P R O C E S - V E R B A L

Încheiat azi, 25.11.2015, la sediul Primăriei Municipiului Reghin, cu ocazia şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Reghin.


PREZENŢI: TONGEA LAUREAN VIOREL, BINDILA CLAUDIU GABRIEL, LUCA DANIELA, COCEAN MARIA, DANCIU GAVRIL, HOREA GHEORGHE, MARIAN OVIDIU MIHAI, MÁRK ENDRE DEZSŐ, POP ADRIANA, SOCOL IOAN, PĂDUREAN MIHAI, ASZALOS GAVRIL,KALABÉR LÁSZLÓ, NAGY ANDRÁS, DEMETER MARIA, GLIGA DANIEL GABRIEL, BODÓ JÓZSEF ZOLTÁN, ZSIGMOND ZSOLT, CRISAN IOAN– Consilieri locali.
AU PARTICIPAT: dna PRECUP MARIA-primar, dna RĂDOI MIRELA MINODORA- secretar al mun.Reghin, dna Hărsan D.Camelia-arhitect sef, Fărcas Stela – sef Birou Resurse Umane, Stef Adriana – sef Birou APL, Răileanu Carmen-sef Serv.asist.soc., Comp.achizitii publice, Pilca Natalia- consilier, Baciu Cristian – consilier Com. achizitii publice, dna Harpa Cristina-sef Serv. Buget-contab., dna Cizmas Adriana – consilier Serv. Contabilitate Mass Media, Suciu Calin -sef Serv.impozite si taxe locale, Moldovan Verdes Adriana – consilier al primarului, Slev Crina-consilier al primarului, Marian Vasile - sef Serv.Politia Locală, Birghis Sebastian-consilier Comp.Cultura Invat. Sport, Cadar Emilia-sef Birou Registru Agricol, etc.
Dna secretar Rădoi Mirela Minodora: Bună ziua doamnelor şi domnilor!

Bine aţi venit la şedinţa ordinară a Consiliului Local Reghin, convocată prin Dispoziţia primarului nr.1706 din 19.11.2015.

Sunt prezenţi 19 consilieri, astfel potrivit prevederilor Legii administratiei publice locale, şedinţa este legal constituită.

Pe ordinea de zi avem 20 proiecte de hotărâre si pct.Diverse.

In cadrul comisiilor de specialitate ati primit în completare un 1 punct respectiv: „Proiect de hotărâre privind aprobarea iniţierii demersurilor în vederea elaborării Planului Urbanistic General al Municipiului Reghin. ”pe care vă rog respectuos să -l aveti în considerare si să-l analizati.

Înainte de a intra în ordinea de zi, am să supun spre aprobarea dvs.:

1. Procesul–verbal al şedinţei ordinare din data de 29.10.2015. Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri? S-a votat cu unanimitate de voturi.

2.Procesul–verbal al şedinţei extraordinare din data de 20.11.2015. Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri? S-a votat cu 18 voturi pentru și o abținere (dl.cons.Marian O.).


Pentru a intra în ordinea de zi, am să dau cuvântul preşedintelui de şedinţă dlui cons. CRISAN IOAN Vă mulţumesc.
Dl. cons. CRISAN IOAN, presedintele de sedinţă, Bună ziua doamnelor si domnilor, declar deschise lucrările ședintei ordinare. Supun la vot Ordinea de zi cu completările prezentate de către dna secretar. Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat în unanimitate de voturi (19 voturi pentru) următoarea:
O R D I N E D E Z I :
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Reghin pe trim.III anul 2015.
2. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului General al Municipiului Reghin pe anul 2015.
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare a municipiului Reghin pentru perioada 2015-2020.
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei locale de dezvoltare și funcționare pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare din municipiul Reghin.
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adițional nr.1 la Contractul de Delegare de Gestiune prin Concesiune a Serviciului public de Salubrizare din Municipiul Reghin nr.17658 din 22.10.2008, aprobat prin HCL nr.64/29.09.2008.
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții, precum și a Regulamentui de organizare și funcționare al Spitalului municipal Dr.Eugen Nicoară Reghin.
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării unor unități administrativ teritoriale la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș.
8. Proiect de hotărâre privind mandatarea dlui Pădurean Mihai- consilier local, ca reprezentant al Municipiului Reghin în Adunarea Generală extraordinară a acționarilor SC Compania Aquaserv SA Tg.Mureș din data de 16.12.2015.
9. Proiect de hotărâre privind propunerea de schimbare a destinației imobilului situat în municipiul Reghin, str.Iernuteni nr.99, jud.Mureș, precum și a spațiilor situate în municipiul Reghin, str. G.Coșbuc nr.24, jud.Mureș.
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea cooperării dintre Municipiul Reghin și Asociația Culturală TITANZENE Reghin în vederea organizării și desfășurării evenimentului ”Concert de Crăciun 2015” care va avea loc în data de 15 decembrie 2015 la Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin.
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea cooperării dintre Municipiul Reghin și Asociația Sportul pentru Sănătate Mureșan în vederea organizării și desfășurării competiției de volei ”Cupa 1 Decembrie”, ediția a 7-a, care va avea loc în perioada 5-6 decembrie 2015.
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării și desfășurării în municipiul Reghin a evenimentului dedicat Zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea desfășurării în perioada 01.12.2015-07.01.2016 în Municipiul Reghin a ”TÂRGULUI DE IARNĂ” în zona centrală Piața Petru Maior.
14. Proiect de hotărâre privind cuprinderea în domeniul public al Municipiului Reghin a imobilului – teren strada Tâmplarilor, în suprafață de 1540 mp.
15. Proiect de hotărâre privind cuprinderea în domeniul public al Municipiului Reghin a imobilului – teren, în suprafață de 893 mp. situat în Reghin, strada Călărasilor nr.7.
16. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei la HCL 85/26.06.2013-regulament de autorizare și desfășurare a activităților comerciale e raza Municipiului Reghin.
17. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de lucrări de interes local aferent anului 2016, pentru beneficiarii de venit minim garantat și cantina de ajutor social.
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local, pentru anul 2016.
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei pentru evaluarea și selecționarea asociațiilor și fundațiilor cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială pe raza Municipiului Reghin.
20. Proiect de hotărâre privind constituirea la nivelul municipiului Reghin a Comisiei locale de ordine publică.
21. Proiect de hotărâre privind aprobarea iniţierii demersurilor în vederea elaborării Planului Urbanistic General al Municipiului Reghin
22. Diverse

Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă, dau cuvântul doamnei primar Precup Maria.

Dna primar PRECUP MARIA dragi colegi, pentru că nu ne-am întalnit de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv si pentru că a trecut un an de când ne-a părăsit colegul nostru Todoran Aurelian, vă rog frumos să păstrăm un moment de reculegere.

Moment de reculegere.


Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă în continuare trecem la:

Pct.1 - Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de executie al bugetului de venituri si cheltuieli al Municipiului Reghin pe trim.III anul 2015.
Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă, avizul comisiilor de specialitate, vă rog!

Dl. cons. DANCIU GAVRIL comisia economică: aviz favorabil.

Dl. cons. HOREA GHEORGHE comisia juridică: aviz favorabil.

Dl. cons. MARIAN OVIDIU comisia de urbanism: aviz favorabil.

Dl. cons. BÎNDILĂ CLAUDIU G. comisia de cultură: aviz favorabil.

Dl. cons. CRISAN IOAN, preşedintele de sedinţă, discutii? Dacă nu sunt discutii, supun la vot proiectul de hotărâre în forma prezentată de către executiv.

Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat în unanimitate de voturi (19 voturi pentru), adoptându-se:



HOTĂRÂREA NR.229

privind aprobarea contului de executie al bugetului

de venituri si cheltuieli al Municipiului Reghin pe trim.III anul 2015.

Pct.2. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului General al Municipiului Reghin pe anul 2015.

Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă, Avizul comisiilor de specialitate, vă rog!

Dl. cons. DANCIU GAVRIL comisia economică: aviz favorabil.

Dl. cons. HOREA GHEORGHE comisia juridică: aviz favorabil.

Dl. cons. MARIAN OVIDIU comisia de urbanism: aviz favorabil.

Dl. cons. BÎNDILĂ CLAUDIU G. comisia de cultură: aviz favorabil.

Dl. cons. CRISAN IOAN, preşedintele de sedinţă, daca nu sunt discutii, supun la vot rectificarea bugetară pe capitole si anume:

Cap. VENITURI Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
Trecem la aprobarea cap. CHELTUIELI pe subcapitole bugetare.
1.Autorităti publice locale: Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
2.Alte chelt.serv..publ.gen.Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
3.Tranzactii privind datoria publică Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
4.Ordine publică si siguranta nationala Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
5.Învătământ Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
6.Sănătate Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
7.Cultură, recreere, religie, sport. Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
8.Asigurări si asistentă socială Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
9.Locuinte, servicii, si dezvolare publică Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
10.Protectia mediului Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
11.Transport si comunicatii Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
12.Alte actiuni economice Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
Cap.II Bugetul de venituri proprii si subventii Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi ”pentru” si 2 ”abtineri” (dna Cocean si dl.Tongea L.)
In continuare supun la vot proiectul de hotărâre în totalitate în ansamblul ei: Cine este pentru? Impotrivă? Abtineri? S-a votat cu 17 voturi pentru si două abtineri (dna Cocean si dl.Tongea L.). adoptându-se:
HOTĂRÂREA NR.230

privind rectificarea Bugetului General al Municipiului Reghin pe anul 2015.

PCT. 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare a municipiului Reghin pentru perioada 2015-2020.

Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă, Avizul comisiilor de specialitate, vă rog!

Dl. cons. DANCIU GAVRIL comisia economică: aviz favorabil.

Dl. cons. HOREA GHEORGHE comisia juridică: aviz favorabil.

Dl. cons. MARIAN OVIDIU comisia de urbanism: aviz favorabil.

Dl. cons. BÎNDILĂ CLAUDIU G. comisia de cultură: aviz favorabil.

Dl. cons. ASZALOS GAVRIL, strategia pe care ne-a prezentat-o executivul este o lucrare deosebită în care putem diagnostica si afla situatia actuală a Reghinului si desigur perspectiva in care executivul dorește să conducă acest oraș. Totusi as dori să fac câteva completari la proiectele pe care le cuprinde aceasta strategie si anume:

- la pg. 210 anexa 1 - care considerati ca sunt cele mai importante 3 probleme in Reghin. Sunt inșirate problemele în ordinea importanței și în modul în care au răspuns cetățenii. Dar dacă adunăm câteva subcapitole pe care vi le citesc: rromii 140, Ordinea, linistea si siguranta publică – 81, huliganism - 10, adunând aceste trei puncte vedem că sunt cele mai importante probleme pe care reghinenii doresc să fie rezolvate în orașul nostru. Iar, tocmai despre acest punct în proiectele pe care ni le prezintă în urma acestei analize care s-au facut...nu există absolut nimic, deși știm foarte bine și nu avem voie să ne ascundem ca in Reghin avem foarte multe probleme cu rromi, care stau in Apalina, crează multe acte de indisciplină, furturi, etc.

Nu vreau să culpabilizezi etnia rromă, această etnie a fost părăsită de societatea românească în ultimele 30 de ani, acești oameni nu mai au nici o perspectiva în viață sunt marginalizați și singura lor preocupare au devenit aceste acte de indisciplină si aceste acte agresive pe care le comit în oras. Administrația publică, în spetă Consiliul local trebuie să se ocupe de acest fenomen.

Nu avem voie să privim pe acesti cetăteni ca pe o masă de manevră în campanii electorale, iar după rezultatele favorabile să le abandonăm. Acestor oameni trebuie să le asigurăm o perspectivă în viață să le dăm o sperantă de viată să-i educăm, să-i școlarizăm, să facem un program în asa fel încât prezența lor să nu fie deranjant la populatia majoritară în municipiul nostru.

Rog să fie introdus la sectorul social un punct numit -Siguranta cetățeanului si educarea minoritătii rome din oras.

În strategia actuală nu este cuprins doar atât ca la aceea școală unde învață rromi din Apalina să reparăm trotuarul si strada.

Alt capitol la care vreau să fac referire la Anexa 2 - principalele resurse pe care s-ar putea baza dezvoltarea orasului Reghin. La pct.Industria – doresc să fie nominalizat încă o activitate și anume: producția de mere.

Turismul: principala resursă pe care se poate baza municipiul Reghin, ori la capitolul turism se vorbeste putin de centru de informare turistică, care nu aduce turisti mai multi, vorbim de turism cultural, nu pot sa cred că odata la Reghin o sa vină oamenii sa vadă nu stiu ce activitati culturale. Reghinul ar trebui să ia exemplu de la stațiunile balneoclimaterice cele mai cunoscute cum ar fi la Gyula si Hajduszoboszlo. Daca mergeti la aceste statiuni o sa vedeti ca populatia romaneasca merge in aceste localitati ca acasă.

Am putea profita de faptul ca la Ideci si Jabenita apa termală curge pe câmp in toate directiile. In colaborare sau in asociere cu Consiliile locale de la Solovăstru si Ideci, luând partener si Consiliul Judetean să încercăm să întocmim un proiect pentru a crea un complex de băi termale, de tratament si welnes in municipiul Reghin.

Trebuie sa ne propunem niste proiecte mari mărețe, pentru ca numai prin aceste proiecte putem schimba mersul acesta monoton care s-a instalat in municipiul nostru.

Intr-o statiune balneară ar veni mii de turisti, ar consuma mâncare, băutura, s-ar odihni la hoteluri și celelalte sectoare in paralel s-a dezvolta.

Deci la pct. Turism: -un proiect pentru a incerca atragerea de fonduri pentru un complex de băi termale, tratement și welnes in parteneriat cu consiliile locale: Ideci, Solovăstru si Consiliul Judetean.



Dl. cons. BODO ZOLTAN fiind vorba despre o strategia de dezvoltare a municipiului, stim cu totii ca o dezvoltare trebuie să se fundamenteze in primul rând pe o dezvoltare economică. Nu numai la nivelul IMM- urilor mă gandesc, pentru ca am vazut ca se fac referiri la posibilitatile de a obtine fonduri europene, ma gandesc si la acele posibilitati care sunt la indemana administratiei pentru a atrage investitori medii si mari.

Am vazut la masurile legate de acest domeniu, ati trecut in planul de strategia de dezvoltare, consider ca, ar trebui totusi putin mai diversificate arieratul acestor masuri prin includerea si rezolvarea infrastructurii, pentru a permite investitorilor noi care vin sa se racordeze la aceste infrastructuri, sa imbunatatim caile si mijloacele de comunicatii cu aceste intreprinderi. Referitor la cei care exista, am vazut ca e trecut in masuri promovarea unor discutii, colaborari, consultare cu investitorii cu partenerii economici și in acest aspect afirmatiile sunt la un nivel destul de general.

Rog sa aveti in vedere ca, doar mentinand tineri si meseriasii si toti oamenii care doresc în continuare să lucreze in Reghin, putem asigura o dezvoltare.

Daca se poate, as dori sa se faca o rectificare la pct. 3.3 prin marirea valorii estimate undeva la 1, 6 milioane, un suport mai mare pentru acest domeniu si includerea rezolvarii infrastructurii a drumurilor, a formalitatilor care sunt a transparentei in ce priveste solutionarea cererilor si formalitatilor pentru avizare a activitatilor in domeniu economiei.



Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă, dau cuvantul domnului Bogdan Balasnicu, care a lucrat la aceasta strategie.

Dl. BOGDAN BALASNICU buna ziua, dati-mi voie sa va salut si sa va multumesc pentru ca mi-ati dat posibilitatea in calitate de reprezentant al asociatiei Centru SD de a spune cateva cuvinte in cadrul sedintei de consiliu local.

Nu o sa va retin foarte mult pentru ca am vazut sunt peste 20 de puncte pe ordinea de zi, si nu as vrea sa rapesc din timpul dvs. as vrea doar sa trec in revista cateva chestiuni importante zicem noi legate de procesul de elaborarea a strategiei de dezvoltare locală.

In continuare domnul Bogan Balasnicu prezinta Strategia de dezvoltare proiectata pe un ecran de proiectie -POWER POINT (anexa care face parte integrantă din prezentul proces verbal).

Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă, mai doreste cineva sa ia cuvantul?

Dl. cons. NAGY ANDRAS, buna ziua tuturor, primele două capitole intr-adevar reflecta

o realizare de sondaj al analizei situatiei actuale foarte vasta, dar efectiv in capitolul 3, cand se vorbeste despre o strategie, sunt in mare parte generalitati, nu sunt dezvoltate.Sunt enumerate aceste obiective, nu sunt dezvoltate. Pe urmă sunt enumerate aceste portofolii de proiecte. Eu cred ca, o strategie ar trebui sa continua masuri concrete si ma refer la sectorizarea acestor proiecte pe strazi. Sunt multe strazi care sunt modernizate. Ar trebui etapizate: Care zona al municipiului începem?

As solicita completarea acestui capitol, mai concret pe zone, pe prioritati atat la proiectele de infrastructura cat si la proiectele aferente problemelor sociale.

Nu vreau sa compar cele două strategii, ideea este ca in cealalta strategie sunt detaliate anumite proiecte care se refera la infrastructura.



Înca o chestie care dupa parerea mea lipseste din aceasta strategie, posibilitatile de finantare mai detaliate, nu generale, sunt programe operaționale sectoriale, acestea dacă s-ar putea concretiza un pic în ordinea de priorități necesare pentru a începe o dezvoltare, atunci ar fi foarte bună această strategie.

Dl. BOGDAN BALASNICU spuneati de acea parte de esalonare din punct de vedere al timpului a proiectelor? Noi aici am prevăzut în cadrul fiecărui măsuri și fiecărui proiect o perioadă estimata în care ar trebui să se realizeze si un buget, posibili parteneri și responsabili și posibile surse de finanțare. Considerați că dacă am lua aceste informații si le-am punea pe un grafic de tip gant pur si simplu să realizăm o matrice punctuală, ar fi mult mai în regulă sau ati dori să completam cu altceva in plus ?

Dl. cons. NAGY ANDRAS, poate nu am fost destul de explicit. Eu la ceea ce ma astept de la o strategie, în perioada respectiva fac zona centrală: infrastructura ceea ce inseamna apa, gaz, canalizare toate cablurile introduse in subteran si asa mai departe, dupa aceea urmeaza pentru aceste lucruri am proiecte asta, asta, asta....finantare asta, asta, asta.....Dupa aceea vine amenajarea suprastructurii, să zicem a drumurilor, aleilor, piste pentru biciclisti, tot, asta dureaza pana in 2017 (dau un exmplu binenteles), de aceea as vrea ca acele esalonari sa fie concretizate pe zone. Este mult mai bine pentru UAT să stie mai bine unde ar trebui sa caute aceste finantari.

Dl. BOGDAN BALASNICU- O a doua chestiune era legata de posibilitatile de finantare in cadrul fiselor de proiect enuntate peste 50 de proiecte care ar trebui sa desfasoare anumite perioade de timp cu anumite bugete inclusiv centralizare bugetare pe toate proiectele pe parcursul implementarii strategiei. Chestiunea legata de sursele de finantare este strict o chestiune de timp sa spunem din punct de vedere al disponibilitatii informatiilor. In momentul lucrului pe aceasta strategie si inclusiv in acest moment inca nu sunt anuntate foarte clar toate posibilitatile de finantare, astfel incat pe unele din proiecte nu am putut sa finantam informatii; poate fi finantat prin masura cutare prioritate a cutare.., care prevede cutare.., pentru ca inca nu sunt informatiile disponibile. De aceea o chestiune care se practica si o etapa la fel de importanta in tot ce inseamna proces de planificare strategica si implementare de strategii de dezvoltare locala, este aceea de reactualizare periodica a strategiei astfel incat in functie de oportunitatile care apar, aici chiar a fost o discutie la consultarea pe dezvoltarea urbana daca i-mi aduc bine aminte ca sunt situatii in care se toarna asfaltul si dupa un an sau doi se sapa din nou asfaltul ca sa se puna partea de conducta sau de utilitati. Uneori apar situatii de acest tip datorita nesincronizarii unor oportunitati de finantare pentru ca de exemplu se obtine finantare pe asfalt si nu se obtine pe utilitate si in felul aceste esti pus in postura de a ..... ce faci renunti la finantare pe asfalt sau cum dadeam exemplul in aceea consultare cazul unei comune destul de mari de langa Iasi, ei au reusit sa obtina un imprumut pentru a pune partea de canalizare inainte sa se toarna asfaltul ca sa nu trebuiasca sa-l sparga din nou. Sunt strict niste posibilitati de sincronizare de care trebuie sa tinem cont. O sa verificam din nou si daca in ultimele 2-3 saptamani a mai aparut macar o varianta consultativa dintre ghidurile beneficiarului o sa reactualizam pentru ca este relativ o chestiune usoara care se poate face. Atat vroiam sa-mi clarific. Multumesc mult pentru interventie si pentru sugestii.

Dl. cons. NAGY ANDRAS -inca o completare de ce am ridicat posibilitatile de finantare pentru ca in ultima vreme se tot prelungesc programe cu inca 3,4,5 ani, deci se pot accesa din aceleasi surse.

Dl. cons. CRISAN IOAN presedintele de şedinţă,-dau cuvantul doamnei primar.

D-na primar Precup Maria-eu vreau sa intervin un pic, cu formele de finantare trebuie sa ne lasam o marja de miscare pentru ca nu se stie ce urmeaza si care vor fi posibilitatile. Impartirea pe zone a orasului sau stabilirea prioritatilor in vederea dezvoltarii este bine venită, dar sa nu ne legam de timp si de formele de finantare doar general. Si sa punem fonduri europene, guvernamentale, buget propriu, ca sa putem sa ne miscam in viitor in functie de posibilitati si sa nu ne blocam, ca acolo am pus fonduri europene dar nu putem accesa, si atunci nu o facem. S-ar putea ca bugetele de la an la an sa fie diferite si viitoarele consilii locale sa aiba putere sa stabileasca prioritatile, sa nu-i legam de prioritatile stabilite de noi.

Yüklə 195,22 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin