Sanatkar Öğretmen okulun ve sınıfın kapısından kutsal bir anlayışla, mâbedin kapısından girer gibi girer.
Öğreteceği bilginin güven ve huzur vereceğini hissettirir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen sanatını icra etmekten zevk alır. Yüzündeki tebessüm değil sınıfa girerken gün boyu eksilmez. Öğrenciler onu tebessümüyle ve sevecenliği ile hatırlar.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen işine yüreğini koyar, vazifesinin sorumluluğunu her an hisseder. Öğretme niyetiyle sınıfa girer. Niyetine göre sonuç alacağını bilir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen anne-baba şefkat ve fedâkârlığıyla öğrencilerine yaklaşır. Onların derdini dert edinir.
Kendinden bir şeyler fedâ etmeyen emeğinin karşılığını bulamaz
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen sevgi, ilgi ve bilgi sacayağı üzerinde yüreğinde pişirdiklerini yüreklere gönderdiği ölçüde sanatkardır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen otoriter değil rehberdir. Öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenir, tavır ve davranışlarıyla, duruşuyla ve sunuşuyla, sözüyle ve özüyle onlara yol gösterir, önlerine ışık olur.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen içinde bulunduğu maddi ve mânevî buhranlarda akla hayale gelmeyecek hastalıklara maruz kalan temiz kalplerin ve sîmaların gönül doktorudur.
Lisanından dökülen cümleler ve gözlerinden yansıyan heyecan hasta kalplere şifa olacaktır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öğrencilerinin duygularını, düşüncelerini anlamaya çalışır, onlarla bütünleşir.
Onları dinlemek ve anlamak öğretilecek bilgi ve değerlerin nabza göre şerbet verilircesine kıymetini artıracaktır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen kendisine ve çocuğuna nasıl davranılmasını istiyorsa öğrencisine öyle davranır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Öğrencilerinin Sorunlarını dinlemeye vakit ayırır. Bilir ki sorununu çözdüğü ölçüde öğrencisini kazanmıştır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen bilgisiyle bilgeliği önceler. Öğrencilerini de aynı bilinçle yetiştirir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öğrencisinin ruhi ve bedeni özelliklerini çok iyi bilir. Bir heykeltıraşın taşı ve özelliklerini bildiği gibi, sanatını icra edeceği, şahsiyetini inşa edeceği öğrencilerinin psikolojilerini çok iyi bilir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen kendini her an yenileyendir. Kendini yenilemeyen bir öğretmen; mesleğinde ilerlemeyen ve gelişmeleri takip etmeyen bir doktordan daha vahim durumdadır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen bilgi, birikim ve tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşmaktan zevk alır. Meslektaşlarıyla olan paylaşımların öğretim ve gönül birlikteliğini oluşturacağını, eğitimde farklı uygulamaları ve yeni projeleri yaygınlaştıracağını bilir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öğrencisinin yaşadığı ortamı ve aldığı kültürü anlamaya çalışır, onun kullandığı dili çözmek için gayret eder.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öğrencisine değer verir, onları önemser ve onların arasından gelecekte topluma, devlete ve dünyaya hizmet edecek büyük insanların çıkacağını unutmaz.
Geçmişte ve günümüzde insanlığa hizmeti geçen her büyük insanın mutlaka öğretmenleri vardı. Geleceğin büyüklerinin de öğretmenleri olacaktır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öğrencilerinin yeteneklerini keşfeder. Onları kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirir. İlgi alanlarına göre yüreklendirir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen her zaman “olurculardan” olmayı tercih eder. O, “olmazcılardan” değildir. Olayların çözümünde mutlaka bir çözüm yolu olabileceğini düşünür.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen sorun ve şikayet üreten değil, çözüm ve iş üreten kimsedir.” O her şeye rağmen”…sloganıyla yola çıkar.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen düşünce ve davranışlarıyla sadece kendisini temsil etmediğini bilgiyi, mesleğini ve meslektaşlarını temsil ettiğinin farkında olur. Öğrencisinin şahsiyetini değil onun şahsiyetini zedeleyen hatasını hedefe alır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen kendinden bir şeyler vermekten ve emek harcamaktan kaçınmaz. Bu yönüyle öğretmen tarlasına emeğini esirgemeyen işini seven çalışkan çiftçi gibidir. Onun görevi sadece tarlayı hazırlamak ve tohumu ekmektir. Yetişen ürünleri ayrık otlarından temizlemektir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen sözleriyle öğrencilerinin şahsiyetini inşa ettiğini, söylediği her kelimelerin onların şahsiyetini ören tuğlalar olduğunu düşünür. Sözlerini söylerken usta bir sanatkârın eserine şekil verirken gösterdiği hassasiyeti ve nezâketi gösterir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen aynı öğrencileriyle tekrar birlikte olamayacağını, onların bir kısmının da eğitim hayatlarını yarıda kesebileceklerini düşünerek gönüllerinde tatlı bir iz bırakır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen sorunlu öğrenci olmadığını sorumsuz öğrenci olabileceğini düşünerek onlara sorumluluklar verir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öğrencilerine yapacağı duaların onların hayatlarına yön vereceğini ve onların karakterleri üzerinde etkili olacağını bilir. Sesli dualarda ise kendisi için dua edilen öğrenci duaya layık olmak ve duada belirtilenlere kavuşmak için gayret edecek, kabul edilmiş duaların sonucu olacaklardır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen sınıf içinde aktif olur. Derslerini canlı ve coşkulu işler. Dersinin bir an önce bitmesini istiyormuş gibi algılanmasın diye gerektiğinde saatine dahi kimseye farkettirmeden bakar.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öğrencilerine kolaylık göstermeyi ilke edinir. Programın alt ve üst sınırlarına riayet ederek her öğrenciye kendi durumuna göre kolaylık gösterir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen öfkesini kontrol etmesini bilir. Öfke kontrol becerisini geliştirir. Öğrencilerinden gelebilecek beklenmeyen söz ve davranışlara karşı temkinli olur.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen eleştirilere açık olur. Meslektaşlarından ve öğrencilerinden gelecek eleştirilerin mesleğinin kalitesini artıracağının farkındadır. Alınganlık yapmaz. Çıtkırdım değildir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen meslektaşlarıyla istişarelerde bulunur. Ortak akıl toplantılarına ve takım çalışmasına açık olur. Meslektaşlar arasında paylaşımlar arttıkça eğitimin kalitesinin artacağını çok iyi bilir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen mesleki alanıyla ve eğitim alanıyla ilgili okumalarda bulunur. Bu alanlarla ilgili toplantı, seminer, çalıştay, sempozyum, konferans ve etkinliklere katılır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen işlediği derslerin her bir konusu için hikaye, fıkra, anekdot, hatıra, şiir, güzel söz, tekerleme, bulmaca ve nükteler hazırlar.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanâtkar öğretmen öğrencilerinin sahip oldukları en değerli şeylerden birisinin de isimleri olduğunu bilir ve onlara isimleriyle hitap eder.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanâtkar öğretmen öğrencilerinin olumlu davranışlarını sözleriyle ve davranışlarıyla ödüllendirir. “İnsan övgüye aşıktır” gerçeğinden hareketle onların yaptığı güzel davranışları fırsat bilerek iltifat eder.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanâtkar öğretmen ilgi alanlarına ve kabiliyetlerine göre arkadaşlarına oranla daha çok gayretli olan ve bir çaba içerisinde olan öğrencilerine uygun şartlar çerçevesinde özel zaman ayırır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanâtkar öğretmen meslektaşlarının tecrübe ve birikimlerinden istifade etmek için onlardan izin alarak uygun gördükleri saatlerde derslerine girerek gözlemlerde bulunur. Onların gözlem yapmasına ve değerlendirmelerine açık olur.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanâtkar öğretmen bulunduğu okulun şartları çerçevesinde yılda birkaç defa misafir konuşmacıyla öğrencilerini buluşturur.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanâtkar öğretmen öğrencileriyle ailelere de ulaştığını her zaman göz önünde bulundurur. Onlara verilen bilgi veya mesajın ailenin durumuna göre yeri geldikçe kullanılacağını bilir. Her dönem yapılan resmi veli toplantılarında çocuğundan dolayı hiçbir veliyi incitmemek, kırmamak veya birbirlerine karşı kıskandırmamak gerektiğini bilir.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr Öğretmen dersin işlenişi, kullandığı yöntemler ve öğrencileriyle iletişimi konusunda onların yazılı ve sözlü değerlendirmelerini alır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanâtkar öğretmen fırsat buldukça veya hastalık, cenaze, düğün gibi vesilelerle öğrenci ve aile ziyaretlerinde bulunur.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen tekrar dünyaya gelip öğretmen olamayacağını düşünerek plan ve programlarına uygun olarak her dersinde birbirinden farklı öğretim yöntem ve tekniklerini kullanır. Öğretecekleri bilgi ve kullanacakları yöntemlerle ilgili aklına gelen orijinal fikirleri bir şaire gelen ilham cümleleri gibi her an kaydeder.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen derslerin işlenmesinde ve öğrencileriyle olan iletişiminde kullandığı yöntem ve teknikleri, ders içi uygulamalarını adım adım kayda geçer.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen sadece öğrencilerine değil okulundaki tüm personelle çok güzel bir iletişim kurar. Hizmetli kadrosunda bulunan personelden idari görevde bulunan meslektaşlarına kadar herkesle iyi geçinmeye, gönüllerini alıp hal ve hatırlarını sormaya dikkat eder.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen kendi ailesiyle ve çocuklarıyla olan ilişkilerinin çok güzel olmasına özen gösterir. Gerek ailesinde ve gerekse okulda yaşadığı gerginliklerin derslerine olumsuz etki edeceğinin farkındadır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen resim, müzik, spor ve gezi gibi öğrencilerin ortak oldukları alanlardan yeri geldikçe yararlanmayı ihmal etmez.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen yanlış bilse dahi bildiğini söylemekten çekinmeyen, girişken ruhlu, araştırmayı ve öğrenmeyi seven öğrencilerini de ödüllendirmeyi veya not ile teşvik etmeyi bilir. Hata yapmadan öğrenmenin mümkün olmayacağını düşünerek olabildiğince toleranslıdır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Erdemli davranışları örnek olması için onlara göstermekten çekinmez. Erdemli olmayan davranışlarıyla öğrencisinin gözünde bir anda kaybolduğunu unutmaz.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Sanatkâr öğretmen her öğrenciye her bilginin öğretilemeyeceğinin fakat her öğrenciye öğretilmek istenilen bilgi alanının sevdirilebileceğinin çok iyi farkındadır.
SANATKÂR ÖĞRETMEN
Tarih boyunca insanlığın eğitimcisi olmuş örnek insanları ve onların öğretim-eğitim yöntemlerini okur, inceler ve örnek alır. Eğitimin gönül boyutunu önemser. Gönül eğitimi ile beyin eğitiminin arasını ayırmaz.