27 iunie 2013, Cercu’ de donatori
Organizatia
|
Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva,, Alexandru Rosca’’
|
Proiectul
|
4 degete
|
Membrul cercului care o recomanda
|
Madalina Marcu
|
Proiect prezentat de
|
Dana Deac
|
Scop
Cumpararea unei proteze care sa-I permita unui tanar de 16 ani sa aiba sansa de a practica o meserie, singura sansa pentru el si familia sa de a avea o viata decenta.
Istoric al organizatiei si proiectului
C.S.E.I. ,,Al Rosca’’ este o institutie de invatamant cu traditie- infiintata in 1949 si care din 2007 isi dedica eforturile invatamantului dedicat copiilor cu cerinte educative speciale.
Ce problema incearca proiectul sa rezolve?
Mihai Ghiurca s-a nascut la data de 12.09.1997, in orasul Bicaz, judetul Neamt. Copilul s-a nascut cu absenta degetelor II-V ale mainii stangi. Incepand cu anul 2006 a primit si diagnosticul de retard psihomotor usor, retard insotit de episoade depresive usoare, fiind internat repetat incepand cu acest an. De asemenea a avut dificultati de insusire a scrisului si cititului, in paralel cu autodevalorizarea legata de imaginea fizica. Pentru toate acestea a primit tratament.
Mihai a mers la gradinita, ciclul primar si clasa a V-a la scoala din sat. Rezultatele lui scolare au fost slabe, ramanand chiar repetent in clasa a V-a. Astfel, a fost orientat sa urmeze cursurile Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva ,,Al. Rosca’’, din localitatea Piatra-Neamt, devenind elevul acestei scoli in anul 2009.
Ca elev a C.S.E.I. ,,Al Rosca’’sub atenta indrumare a specialistilor (cadre didactice, profesori terapeuti, kinetoterapeut) , cu ajutorul unui plan de interventie personalizat si un climat afectiv, cald, securizant , rezultatele lui scolare s-au imbunatatit semnificativ, devenind chiar un elev foarte bun. Participa, se implica in activitatile de invatare, comunica eficient cu colegii de clasa, cat si cu persoanele adulte (cadre didactice, personalul auxiliar), scrie corect, ingrijit si memoreaza cu usurinta. Se descurca mai greu (datorita lipsei degetelor maini stangi) la activitatile de modelaj si constructii, dar realizeaza lucrari ingrijite si se straduie sa finalizeze fiecare sarcina scolara. Are doi parinti care il iubesc dar nu-si pot permite sa-l sustina material.
Ce solutie ati dezvoltat/ doriti sa dezvoltati?
Incepand cu anul scolar 2013-2014, Comisia de Orientare Scolara si Profesionala, din cadrul C.J.R.A.E. Neamt, ar dori sa-l sustina pe Mihai pentru ca el sa invete o meserie la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din comuna Stefan cel Mare, jud. Neamt. In acest scop ii este necesara o proteza pentru degetele mainii stangi.
Cum masurati impactul muncii dumneavoastra?
C.S.E.I. ,,Al Rosca’’ este o institutie de invatamant cu traditie- infiintata in 1949 si care din 2007 isi dedica eforturile invatamantului dedicat copiilor cu cerinte educative speciale. Activitatea didactica si de timp liber este adaptata nevoilor de dezvoltare ale fiecarui copil in parte prin planuri personazlizate, fise de observatie si monitorizarea evolutiei.
Propunerea pentru ajutarea acestui copil a venit chair din partea unui dintre educatorii lui, o persoana care l-a vazut depasind toate obstacolele pana acum si crede in sansa lui. In continuare, educatia lui va fi monitorizata de echipa CSEI, Mihai impresionandu-i prin povestea lui de invingator.
Cum ati investi contributia membrilor cercului de donatori?
O investitie urgenta in viitorul lui Mihai este cumpararea unei proteze care sa-i redea functionarea mainii stangi si care costa 1800 RON astfel incat sa poata merge mai departe la studiile unei scoli profesionale din toamna lui 2013.
Buget si raport anual
-
Nota celui care recomanda
Stiu ca incercam sa sustinem o schimbare strategica si durabila, organizatii care afecteaza viata mai multor oameni. M-am gandit insa ca putem din cand in cand sa ne dam sansa de a ajuta un om. Un caz individual daca nevoia nu este mare, dar este urgenta, ii schimba viata si este cunoscut cazul de catre cineva in care avem incredere. Povestea lui Mihai m-a impresionat pentru ca a reusit sa-si convinga profesorii ca poate sa aiba o viata independent, pentru ca familia lui il iubeste, pentru ca el a ajuns de la repetent la elev bun si care face tot posibilul sa performeze. Si are nevoie doar de 4 degete, nu de o mana de ajutor.
Date despre organizatie
Amalia Olaru, 0722503715, amalia.olaru@gmail.com
Dostları ilə paylaş: |