Raport monitorizare, 7 octombrie, orele 13: 00



Yüklə 27,05 Kb.
tarix12.08.2018
ölçüsü27,05 Kb.
#70064

RAPORT MONITORIZARE,

7 octombrie, orele 13:00

Agerpres.ro: Florin Jianu: Vom lansa o inițiativă Start-up de aproximativ 150 de milioane de euro
Agerpres.ro: DESTINAȚIE: ROMÂNIA / Producția industrială a crescut cu 5,2% în județul Buzău, în primele 5 luni
Economica.net: Industria continuă să performeze. Proiectul “România – centrul industrial al Europei de Est” va fi finalizat
Evz.ro: Primul drum din taxa de 7 eurocenți se face pe banii constructorului
Economica.net: UniCredit ar putea lua săptămâna aceasta o decizie cu privire la vânzarea diviziei de credite neperformante
Zf.ro: Referinţa de preţ pentru creditele în lei se consolidează sub pragul de 3%

Zf.ro: Câtă lichiditate a dispărut din piaţă: băncile au depus la BNR doar 79 mil. lei în fiecare zi din septembrie
Bursa.ro: CEC Bank lansează facilităţile de factoring intern
Hotnews.ro: Victor Ponta s-a intalnit luni cu presedintele E.ON Group
Bursa.ro: Ponta: "Instituţiile pentru asigurări, pensii private şi bursă aveau un cancer care a infestat politica"
Agerpres.ro: Mark Mobius: România a înregistrat progrese pe mai multe fronturi
Agerpres.ro: Dan Bădin (Deloitte): 58,4% din mediul de afaceri local consideră sistemul fiscal pozitiv
Agerpres.ro: Florin Jianu: Vom lansa o inițiativă Start-up de aproximativ 150 de milioane de euro

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism, Florin Jianu, a anunțat luni seara, la Brașov, lansarea în perioada următoare, a inițiativei Strat-up, de aproximativ 150 de milioane de euro, prin care se vor finanța idei din câteva domenii cheie cum sunt IT-ul, industriile creative și turismul

"Prin această inițiativă finanțăm, astfel, ideile creatoare ale tinerilor care vor să dezvolte instrumente suport pentru turism și aici sunt o mulțime de tineri și o mulțime de idei care pot să dinamizeze piața. Prin această inițiativă, România va fi pusă pe harta antreprenorială europeană ca o destinație favorabilă atragerii de investiții. Marți, în ședința de Guvern, vom avea adoptată strategia pentru IMM-uri, Orizont 2020, așa cum vom avea adoptată și o propunere de lege privind investitorii privați. Încercăm să aducem aceste tipuri de instrumente care să modernizeze mediul de afaceri, să aducă alternative pentru ceea ce înseamnă finanțarea și atragerea de investiții străine", a explicat Jianu.
Agerpres.ro: DESTINAȚIE: ROMÂNIA / Producția industrială a crescut cu 5,2% în județul Buzău, în primele 5 luni

Producția industrială a județului Buzău a crescut, în primele cinci luni ale acestui an, cu 5,2%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Cifra de afaceri din industrie a avansat, la rândul său, cu 2,5%, fiind însă sub media creșterii la nivel național, de 8,7%.

La finele lunii mai 2014, efectivul salariaților din județul Buzău era de 79.356 persoane, cei mai mulți lucrând în servicii — 43.449.

Rata șomajului era de 8,4% (media la nivel național — 4,9%), iar numărul șomerilor se ridica la 16.124 persoane, din care 5.738 femei.
Economica.net: Industria continuă să performeze. Proiectul “România – centrul industrial al Europei de Est” va fi finalizat

Romania poate deveni economia de top a Europei de Est prin stimularea avantajelor competitive de care dispunem. Cresterea productiei industriale pe primele 7 luni din 2014 cu 9,7% fata de aceeasi perioada din 2013, faptul ca industria a ajuns sa detina o treime din contributia la formarea PIB, existenta in Romania a clusterelor de competivitate in IT, echipamente, auto, industria alimentara, farma s.a., forta de munca cu productivitate ridicata si potentialul enorm de accesare de fonduri europene prin POS CCE pot fi considerate argumente minimale pentru atingerea obiectivului tactic Romania – centrul industrial al Europei de Est.


Evz.ro: Primul drum din taxa de 7 eurocenți se face pe banii constructorului

Pe tronsonul Nădășel – Gilău, care face parte din Autostrada Transilvania, se lucrează în ritm alert, dar finanțarea de la stat a întârziat să apară.

Atât prin vocea ministrului Transporturilor, Ioan Rus, cât și prin cea a premierului Victor Ponta, Guvernul promovează intens primul proiect finanțat din taxa de 7 eurocenți pe combustibili, introdusă în acest an. „Din taxa de 7 eurocenți finanțăm începerea lucrărilor la Nădășel- Sibiu”, spunea zilele trecute Ioan Rus, care nu era însă foarte sigur de banii colectați din taxă. Tronsonul face parte din Autostrada Transilvania. Numai că, deși autoritățile spun că au alocat fonduri pentru acest segment, în teritoriu lucrurile stau altfel.

La ultima vizită pe șantier a premierului Victor Ponta, șeful Spedition UMB, compania care realizează lucrările, s-a plâns de faptul că de la bugetul statului nu a primit niciun un leu pentru lucrările executate şi că „tot ce se vede pe şantier, toate costurile sunt suportate din conturile societăţii”.



Economica.net: UniCredit ar putea lua săptămâna aceasta o decizie cu privire la vânzarea diviziei de credite neperformante

Grupul bancar italian UniCredit ar putea lua săptămâna aceasta o decizie cu privire la firma cu care va intra în negocieri exclusive pentru vânzarea diviziei sale de credite neperformante (UCCMB), au declarat luni pentru Reuters două surse din interiorul băncii.

Potrivit surselor, în 'pole position' pentru preluarea UniCredit Credit Management Bank (UCCMB) s-ar afla un consorţiu format din compania americană de gestionare de active Fortress şi grupul imobiliar american Prelios care concurează însă cu un grup de investitorii condus de fondul american de private equity Lone Star.
Zf.ro: Referinţa de preţ pentru creditele în lei se consolidează sub pragul de 3%

Dobânda Robor la 3 luni, indicatorul utilizat de bănci ca referinţă pentru costul creditelor de retail în lei, a continuat să scadă şi a ajuns ieri la 2,94%, ceea ce reflectă o îmbuntăţire a lichidităţii în piaţă după decizia BNR de a relua operaţiunile repo şi de a reduce nivelul rezervelor minime obligatorii la pasivele în lei. Indicatorul Robor la 3 luni crescuse cu circa un punct procentual într-o singură lună, nivelul maximul atins în a doua jumătate a lunii septembrie fiind de de 3,1% pe an. Creşterea Robor a fost temperată de intervenţiile BNR, care a furnizat lichiditate băncilor prin trei operaţiuni repo începând de la jumătatea lunii septembrie. Şi decizia de continuare a politicii de relaxare monetară a avut impact asupra scăderii Robor. La finalul săptămânii trecute BNR a injectat 4,5 miliarde de lei printr-o operaţiune repo la care au participat opt bănci.



Zf.ro: Câtă lichiditate a dispărut din piaţă: băncile au depus la BNR doar 79 mil. lei în fiecare zi din septembrie

Băncile au depus în medie în fiecare zi lucrătoare de luna trecută 79 milioane de lei la BNR, prin facilitatea de depozit, de 23 de ori sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, nivelul este cu 90% mai mic decât în luna august. Scăderea sumelor plasate la banca centrală este primul indicator care arată dimensiunea reducerii lichidităţii din piaţa monetară din ultima perioadă. Luna septembrie a fost a doua lună consecutivă în care a existat o scădere a plasamentelor făcute de bănci, dar amploarea a fost mult mai mare decât în august. Sumele depuse la BNR au avut o tendinţă de creştere în ultimii ani din cauza reducerii creditării, cea mai mare valoare a acestor depozite, de 6,6 mld. lei, fiind atinsă în ianuarie 2014. Ca efect al lipsei de lichiditate din piaţă, indicatorul Robor la 3 luni a crescut cu aproximativ un punct procentual într-o singură lună şi a trecut peste valoarea de 3% pe an.

După ce BNR a adoptat noile decizii de relaxare monetară şi a injectat lichiditate în piaţă prin trei operaţiuni repo, Robor a revenit sub pragul de 3%.
Bursa.ro: CEC Bank lansează facilităţile de factoring intern

CEC Bank lansează începând cu luna octombrie facilităţile de factoring intern, în lei, cu recurs şi fără recurs, pentru diversificarea gamei de produse şi servicii bancare adresate IMM-urilor şi clienţilor mari, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Facilităţile de factoring oferă societăţilor comerciale care vând produse, prestează servicii sau efectuează lucrări cu plata la termen un acces facil la finanţare pentru activitatea curentă prin încasarea anticipată a unui procent important din valoarea facturilor cesionate şi o utilizare flexibilă a fondurilor obţinute, în funcţie de necesităţile societăţilor comerciale. De asemenea, clineţii vor economisi timpul dedicat administrării facturilor şi reducerea cheltuielilor administrative, ca urmare a preluării de către CEC Bank a evidenţei creanţelor, vor beneficia dedurată de creditare avantajoasă, cu posibilitatea prelungirii facilităţii pe noi perioade similare şi o soluţionare rapidă a cererii de factoring.
Hotnews.ro: Victor Ponta s-a intalnit luni cu presedintele E.ON Group

Premierul Victor Ponta l-a primit, luni, la Palatul Victoria pe presedintele Consiliului Director al companiei E.ON Group, Johannes Teyssen, informeaza biroul de presa al Guvernului. In cadrul intalnirii, au fost prezentate obiectivele de dezvoltare a activitatilor E.ON in Romania in contextul in care compania este unul dintre principalii furnizori de energie electrica si gaze pe piata autohtona.

Au fost detaliate preocuparile E.ON pentru asigurarea unor servicii sigure si de calitate pentru consumatorii din tara noastra, ca o contributie la intarirea securitatii energetice a Romaniei in contextul regional si european actual, se arata in comunicat

Bursa.ro: Ponta: "Instituţiile pentru asigurări, pensii private şi bursă aveau un cancer care a infestat politica"

Instituţiile care reglementau anterior asigurările, pensiile private şi piaţa de capital aveau un cancer care s-a dezvoltat şapte ani şi care a protejat afacerile ilegale ale unui grup condus de Adamescu, infestând şi politica, a declarat premierul Victor Ponta.

"Opinia mea este că în instituţiile care reglementau asigurări, pensii private şi piaţa de capital a existat un cancer care s-a dezvoltat timp de 7 ani şi care a protejat afacerile ilegale ale unui grup condus de Adamescu, iar acel cancer a infestat şi politica, şi numirile politice. Din fericire, mai bine mai târziu decât niciodată, autorităţile statului au acţionat, iar asta ne-a ajutat să curăţăm şi partea politică", a spus Ponta, care a deschis şedinţa de luni de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti.
Agerpres.ro: Mark Mobius: România a înregistrat progrese pe mai multe fronturi

România a înregistrat progrese pe mai multe fronturi și nu este o mare surpriză pentru noi să vedem că țara a evoluat din punctul de vedere al competitivității globale, afirmă, într-o postare pe blogul său, dr. Mark Mobius, președintele executiv al companiei americane Franklin Templeton Investments (administratorul Fondului Proprietatea), referitoare la clasamentul global al competitivității realizat de World Economic Forum.


Agerpres.ro: Dan Bădin (Deloitte): 58,4% din mediul de afaceri local consideră sistemul fiscal pozitiv

Reprezentanții mediului de afaceri local au o percepție pozitivă în proporție de 58,4%, în ceea ce privește sistemul de taxe din România și consideră că modificările au fost minore, potrivit unui sondaj cu vot direct, efectuat de Deloitte România, în rândul participanților la conferința de fiscalitate Tax&Legal 2014.



Pagina din


Yüklə 27,05 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin