Rmk marine tarafindan iNŞa edilen dört adet sahil güvenlik arama kurtarma gemiSİNİn sonuncusu denize iNDİRİLDİ…



Yüklə 12,13 Kb.
tarix02.11.2017
ölçüsü12,13 Kb.
#26603





RMK MARINE TARAFINDAN İNŞA EDİLEN DÖRT ADET SAHİL GÜVENLİK ARAMA KURTARMA GEMİSİNİN SONUNCUSU DENİZE İNDİRİLDİ…
Koç Topluluğu’nun gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren tersanesi RMK Marine’in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi’nin dördüncüsü olan “TCSG Yaşam”

15 Temmuz 2012 Çarşamba günü denize indirildi.
Milli Savunma Bakanlığı’nın Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ihtiyacı çerçevesinde açtığı 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nin inşa ihalesini kazanarak, özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine, proje kapsamında inşa ettiği dördüncü gemi TCSG Yaşam’ı da denize indirdi. İlk üç Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Dost, Güven ve Umut, Deniz Kabul Testi / Kabul aşamasında bulunuyor. Gemilerin tümünün 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.

Projenin son gemisi Yaşam’ı da denize indirmekten duydukları mutluluğu dile getiren RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk, RMK Marine’in dinamik kadrosu ve kurumsal yapısı ile uzmanlık ve ileri teknolojiyi harmanlayıp savunma sanayinde katma değeri yüksek, sofistike ve önemli projelere imza atmak üzere çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. RMK Marine’in, Deniz Kuvvetleri’nin (bilincli olarak mı deniz kuvvetleri yazılmış, sahil guvenlik de yazılabilir sormak lazım) yüksek performans ve kalitedeki ihtiyaçlarını karşılayacak yetenek, kapasite, birikim ve alt yapıya sahip olduğunu sözlerine ekleyen Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Yatırımlarına devam eden RMK Marine, savunma sanayi sektöründe, uzmanlaşmış insan kaynağını daha da geliştirmek ve bünyesinde büyük savaş gemileri de dahil olmak üzere her türlü askeri gemiyi inşa etmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Halen ihale değerlendirme sürecinde olan Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD), RMK Marine’in özgün yerli tasarımı ile ana yüklenici olmayı hedeflediği askeri projelerin başında gelmektedir. Diğer taraftan, Milgem projesinin devamı olan Milgem-S projesi için Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca teklif istenen iki tersaneden birisidir.”

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi kapsamındaki gemilerin, her biri 88 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde ve 1700 ton ağırlığa sahiptir. Boyutları ve kapasite yönü ile bakıldığında “korvet sınıfı” gemiler ailesine mensup olan bu gemiler; arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, yangın söndürme, kirlenmeyi önleme gibi konularda da faaliyet gösterecek şekilde donatılmışlardır. Gemiler, saatte 22 milin üzerinde hız yapabilmekte ve helikopterle operasyon kabiliyeti ile üstlenebilecekleri tüm görevleri tam olarak yerine getirebilecek donanıma sahip olacaklardır.



Proje kapsamında komuta kontrol sistemi yazılımı ve donanımı, elektro optik direktör, haberleşme sistemleri, cayro sistemleri, atış kontrol sistemleri ve konsollar gibi önemli askeri sistemlerin, yurtiçinde milli kabiliyetlerle tasarımı ve üretimi gerçekleştirilmiştir.

RMK Marine hakkında

  • Koç Topluluğu'na 1997 yılında katılarak RMK Marine adını alan firma, Tuzla'da; askeri gemiler başta olmak üzere ticari gemilerin, ve süperyatların; tasarımı, inşası, entegrasyonu, ve platformların idamesi konularında hizmet sunmaktadır.

  • Türkiye'nin en büyük özel tersaneleri arasında yer alan, teknoloji ve kalite seviyesi yüksek projelerle büyümeyi öngören RMK Marine; sektörel tecrübesi ve ürün çeşitliliği ile, uluslararası arenada rekabet gücüne sahiptir.

  • RMK Marine, geliştirilen platform, elektrik dizayn ve elektronik sistemler bölümleri ile kendi bünyesinde tasarım ve çözüm sağlayan ilk özel sektör Türk tersanesi olmuştur.

  • RMK Marine, Kalite Yönetim Sistemi kapsamında Türkiye’deki askeri tersaneler de dahil olmak üzere “AQAP 2110 NATO Tasarım, Geliştirme ve Üretim için Kalite Güvence Gereksinimleri” belgesine sahip iki tersaneden biridir. Bu belge ile dizayn yeteneği sertifikalandırılmış Türkiye’deki ilk özel sektör tersanesi olma özelliğini de taşıyor.

  • RMK Marine, Türk özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersanedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı için yapılan 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nin inşa ve testleri sürmektedir. Gemiler 2012 yılı içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilecektir.

  • RMK Marine’nin inşa ettiği “Nazenin V”, dünya süperyat sektörünün “Oscar’ları” olarak değerlendirilen Dünya Süperyat Ödülleri 2010’da “45 metre Üstü En İyi Yelkenli Yat” kategorisinde Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

  • RMK Marine’nin inşa ettiği, 45 metrelik “Karia” ve Oyster marka 30 metrelik “Sarafin” isimli süperyatlar Dünya Süperyat Ödülleri 2012’de “Jüri Özel Ödülü’nü ödülünü aldılar.

  • Caressa K, 2006 yılında Uluslararası Süperyat Topluluğu (ISS) tarafından 32-43 metre klasmanında verilen Uluslararası Tasarım Ödülünü alan en iyi beş yattan biri oldu. Tasarımı Naval Architects, Vripack Yachting International b.v. tarafından gerçekleştirilen bu lüks tarzdaki trawler yatı, uzun mesafe gezi amaçlı olup her türlü lüks konfora sahiptir.



Yüklə 12,13 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin