Sandikli belediyesi meclis karar kağidi



Yüklə 100,68 Kb.
tarix31.07.2018
ölçüsü100,68 Kb.
#64609

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI


Sandıklı Belediye Meclisinin 20 inci intihap devresinin 2010 yılı döneminin, 14 üncü toplantısının, 1. birleşimi olan 02/12/2010 Perşembe günü saat 18:00’de yapmış olduğu Aralık ayı toplantısında almış olduğu kararların örneğidir.

K A R A R

2010/14-133 : Belediye Meclisimizin bundan önceki 04/11/2010 tarihinde yapmış olduğu Kasım ayı toplantısına ait, 21 sayfadan ibaret meclis müzakere zaptı oybirliği ile tasvip edildi.



K A R A R


2010/14-134 : Mülkiyeti Belediyemize ait tapunun Reşadiye 350 ve 351 nolu parseller üzerine Belediye

Meclisimizin 04/02/2010 tarih ve 2010/2-16 sayılı kararıyla tesis edilen intifa hakkının (sınırlı ayni hak) 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/e maddesi uyarınca iptal edilerek, 04/02/2010 tarih ve 2010/2-16 sayılı kararımızın yürürlükten kaldırılmasına ve söz konusu 349, 350, 351 ve 358 nolu taşınmazların bulunduğu yatay 515500-515800 ve düşey 4255400- 4255700 koordinatları arasında kalan imar adası ile ilgili plan değişikliği talebinin, karara bağlanabilmesi için Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi uyarınca, İmar Komisyonuna havale edilerek, komisyonun çalışmalarını tamamlamasına müteakip, meclis toplantısında karara bağlanmasına oy birliği ile karar verildi.


K A R A R
2010/14-135 : Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Şirinevler(ece) mahallesinde bulunan yatay

523000-523200 ve düşey 4257400-4257600 koordinatları arasında kalan, 1048 ada 2 nolu parselin, konut alanı olarak planlanmasına dair plan değişikliği talebinin, karara bağlanabilmesi için Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi uyarınca, İmar Komisyonuna havale edilerek, komisyonun çalışmalarını tamamlamasına müteakip, meclis toplantısında karara bağlanmasına oy birliği ile karar verildi.

K A R A R
2010/14-136 : Belediyemiz sınırları ve mücavir alanları içerisinde huzur ve esenliğin sağlanması için, 1580 Sayılı Belediye Kanunun 70. maddesi uyarınca, Belediye Meclisimizin 04/06/2004 tarih ve 2004/4-12 sayılı kararı ile yayımlanarak yürürlüğe konulan, “belediyemiz tembih ve yasakları ile uygulanacak ceza miktarlarını” uygulama imkanı kalmadığından, yürürlükten kaldırılmasıyla; yürürlükteki Kanun, Yönetmelik ve ilgili güncel mevzuata göre hazırlanan, aşağıda yazılı 165. maddeden ibaret, “Sandıklı Belediyesi Tembih, Yasakları ve Cezalarının” 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/b maddesine istinaden kabul edilmesine ve yayımından itibaren yürürlüğe konulmasına oy birliği ile karar verildi.
SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI
SANDIKLI BELEDİYESİ TEMBİH, YASAKLARI VE CEZALARI
Amaç,Kapsam,dayanak ve Yasal Gerekçe.

 

AMAÇ:



MADDE 1-Bu tembih ve yasakların amacı  Sandıklı ilçesi Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yaşayan halkın güvenlik, sağlık ve huzur içinde bulunması, görünümü bozacak veya zarar verecek girişimlerin önlenmesi, Beldenin ve belde halkının selamet, refahını temin ve intizamı, aksine harekette görünenleri cezalandırmak sureti ile bu hareketlerinden caydırmak karar alma, uygulama ve hizmetlerde şeffaflık, hizmetlerin temin ve sunumunda yerindelik  ve ihtiyaca uygunluk prensibinden hareketle etkinlik, Nitelik üretken ve rasyonel yöntemlerle verimlilik, sosyal Belediyecilik hizmetlerde kalite ve vatandaş memnuniyeti, sosyal davranış bilincini geliştirmek, Koordinasyon ve işbirliği, Fiziksel, Sosyal Kültürel çevresel kalkınmasını sağlamak.

 

KAPSAM:



MADDE 2-Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan, her türlü işyeri ve sahipleri, özel ve tüzel kişiler bu tembih ve yasaklarda yazılı emir ve yasaklara uymaya mecburdur. Bu tembih ve yasakların kapsamı,bunlara ait bina araç ve gereçleri içermekle birlikte 5393 sayılı Belediye yasası gereği,Belediye yasakları koymak,uygulamak,kanunda belirtilen cezaları vermek ve Belediyelere verilen görevleri kapsamaktadır.Bu tembih, yasaklarda Belediye Kanunlarının yanında,diğer yasaların Belediyeye verdiği yetki ve görevlerinde  kapsamaktadır.

 

DAYANAK:



MADDE 3- 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesinin b  bendi.

Tanımlar:
Bu Tembih ve Yasaklarda geçen deyimler

Belediye : Sandıklı Belediyesi

Başkan : Sandıklı Belediye Başkanı

Meclis : Sandıklı Belediye Meclisi

Encümen : Sandıklı Belediye Encümeni

Zabıta : Sandıklı Belediye Zabıtası

Belediye Yetkilileri ve Görevlileri: Başkan, Başkan Yardımcıları, Görev alanına giren müdür, amir ve memurları

SANDIKLI BELEDİYESİ TEMBİH, VE YASAKLARI
HUZUR SÜKUN VE ÇEVRE İLE İLGİLİ EMİR,YASAKLAR

 

MADDE 4- Mahalle, cadde, sokak vb. yerlerde yüksek sesle başkalarını rahatsız edecek şekilde konuşmak, şarkı söylemek ve itişip kakışarak, şakalaşmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.



MADDE 5-Mahalle, cadde, sokak, Bulvar, Meydan, alan gibi yerler ile bilumum taşıt araçlarında Belediyeden izin almadan gezici çalgıcılık ve satıcılık yapmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 6-Yapılışları, görünüşleri ve kokuları ile gelip geçenleri tiksindirecek, rahatsız edecek çöp sakadat, yaş deri gibi şeyleri açıkta taşımak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 7-Belediyece tayin edilip izin verilenlerin dışında umumi çeşmelerden motorlu ve motorsuz araçlarla veya hortumla evine su almak çeşmenin etrafını kirletmek, devamlı işgal etmek, bu yerlerde her çeşit eşya, taşıt aracı ve hayvan yıkamak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI


MADDE 8-İşyeri sahipleri, işyeri önlerini, vatandaşlar çevrelerinin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesinde yükümlü olup, bunlar bu konuda alınacak tedbirlere ve belirlenen esaslara uymakla yükümlüdürler. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 9-Boş arsa sahipleri görüntü kirliliğine meydan vermemek için boş arsa etrafına tahta paravana, duvar vb. çekmekle ve boyamakla yükümlüdürler. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 10-Dükkan ve binalarda cadde ve sokakların görüntü ve manzarasını bozacak şeyler asmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 11-Bir motorlu araç üzerinde veya içinde, korna veya ses çıkaran başka bir cihazın zorunlu haller dışında gürültü rahatsızlığına neden olacak şekilde çalınması yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 12-Radyo, televizyon, müzik seti ve her türlü müzik aletlerini, kamuya açık alanlar ile kamunun geçit hakkı olan kara ve  toplu taşıma araçlarında rahatsızlık verecek şekilde çalmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 13-Bina içi ve dışı dahil olmak üzere konut alanlarında ve diğer gürültüye duyarlı alanlarda mekanik veya motorlu dikiş makinesi, matkap, testere, öğütücü, çim biçme makinesi, koşu bandı veya benzeri araçların 19.00-07.00 saatleri arasında çalıştırılması veya çalıştırılmasına izin verilmesi yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 14-Patlayıcı, maytap ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin kamuya açık alanlarda, yollarda ve oturma alanlarında yapılması yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 15-Büyük tonajlı ve kamyon vasfındaki araçların şehir içine  girmeleri yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 16- Kamyonların kamyon garajı dışına park etmeleri yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 17-Mezarlıkta ücret karşılığı Kur’an okumak, mezarlıklara zarar vermek, Kaymakamlık Dernekler Masasından izin almadan makbuzsuz her türlü bağış ve yardım toplamak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

TEMİZLİK İLE İLGİLİ EMİR ,YASAKLAR

 

MADDE 18- Her ne suretle olursa olsun yerleri kirletmek, tükürmek, izmarit atmak, çiklet çiğneyip atmak, sümkürmek, işemek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.



MADDE 19 -Belediyece temizlik konusunda belirlenecek talimatlara,  kurallara ve Mahallelerde uygulanan saatli çöp almalara riayet etmemek, çöp kaplarının üstü kapalı da olsa çöp toplama saatleri dışında cadde, sokak ve meydanlara çıkartmak, bırakmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 20 -Bilumum çöp, süprüntü, kâğıt meyve artıkları, yemiş kabukları, inşaat artıklarını batacak, kirlenecek, şekilde  yerlere atmak, dökmek, silkmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 21 -Her türlü yıkımlarda etrafı rahatsız edici toz, toprak,demir, tahta vb. şeylerin etrafa yayılmasına,rahatsız etmesine sebep olmak, bertaraf edecek tedbirleri almamak. yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 22-Yol ve caddelerdeki kanalizasyon ve baca menfezleri tıkayacak veya fena koku neşreden maddeler atmak, dökmek, kanalizasyon ve kanal temizliği için ruhsatsız baca açmak, kanal veya kanal bağlantısı yapmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 23 -Etrafı kirletecek ve rahatsızlık verecek, koku neşredecek lastik yakmak tezek, deri, paçavra vs. sermek, dökmek, kurutmak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 24 -Her türlü Binaların, abidelerin, yeraltı ve yer üstü geçitlerin, cami, trafo, elektrik direkleri, cadde ve sokaklardaki tretuvarları, vs. yüzlerini, duvarlarını, tebeşir, yağlı boya, katran vs ile yazı yazmak, karalamak, şekil çizmek, kirletmek yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 25-Kirli, yağlı ve pis kıyafetle ve ellerinde gelip geçenleri, etrafı kirletecek, lekeleyecek, iğrendirecek malzeme eşya vs. ile kalabalık arasına girmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.
SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI
MADDE 26-Yollara paspas atmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 27-Ev, Apartman, site, iş hanı, dükkân sahipleri, işleticileri ve oturanların işyerlerinin, binalarının önündeki yol ve yaya kaldırımları kirletmeleri yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 28-Duvarlar, kapı içleri korkuluk boyandığı zaman gelip geçenlerin üzerlerini kirletilmemesi için lüzumlu koruyucu tedbirleri almamak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 29 -Dükkânların temizliğinde kirli, çamurlu, sabunlu, pis suları yaya kaldırımlarına bırakmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 30- Her çeşit eşyanın, malzemenin yükleme, boşaltma ve tamiri sırasında yerleri ve etrafı kirletmek. Meskûn alanlarda yük indirip bindiren araçlarda gürültü ederek halkın huzur ve sükûnetini bozmak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 31 -Araçların dikkatsizlik ve tedbirsizlik yüzünden yollarda biriken su birikintilerini ve çamurları vatandaşların üzerlerine sıçratmaları ve  sıçramalarına sebep olmaları yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 32 -Kapı, pencere, balkon, teras hava ve ışıklandırma mahallerinde, sokağa, caddeye, arsaya, bahçeye veya bitişik evin teraslarına, damlarına, çöp, süprüntü, paçavra, kağıt, yemek artıkları, bulaşık veya çamaşır suyu, pis su dökmek, atmak, suları caddeye akacak şekilde çiçek sulamak ve yıkamak, binaların, teras, balkon, pencere, merdiven vb gibi yerlerden halı, kilim, elektrik süpürgesi torbası muhteviyatı, temizlik bezleri vs dökmek ve silkelemek, etrafa rahatsız edici koku neşredecek durum oluşturmak, kirletmek, karlı havalarda ev ve apartmanların kapı ve tretuvarlarında biriken karları temizlememek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 33 -Çöp süprüntü ilgisi olmayan bilumum artıkları ( her türlü inşaat, taş, tuğla, molozlar, kereste, demir malzeme, çimento, kireç vs) her şahıs, müessese, şirket kendi imkânları ile temizleyip toplamaya ve Belediyenin gösterdiği yerlere veya çöp imha sahalarına taşımaya, yollara dökerek kirletmemeye, boş arsalara dökmemeye, bırakmamaya ve gereğini yapmağa mecburdur. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 34 -Binalardan dışarıya soba borusu, baca, kanalizasyon, fosseptik ve her türlü sanayi ve atık sularının, akıntı ve sızıntısına mani tedbir almamak, yağmur suyu borularını tabana kadar indirmemek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 35 -Genel taşıt araçlarına (Belediye otobüsleri, Halk Otobüsleri, Dolmuşlar vs) yolcuları rahatsız edecek giriş çıkışları güçleştirecek malzemelerle ve başkalarını rahatsız edecek yağılı, paslı, kirli, tozlu her türlü elbiselerle, alet, edevat ve malzemelerle girmek ve her türlü fiili harekette bulunmak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 36 -Bina yüzleri yıkanırken veya kaldırımlarda temizlik yapılırken gelip geçenlerin üstlerini kirletmek, batırmak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 37 - Ön balkon ve pencerelerine kurutmak ve havalandırmak maksadı ile çamaşır vs. asmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 38 - Her türlü bina ve inşaat dâhilinde çıkan suları yollara ve yaya kaldırımlarına akıtmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

 (Zaruri hallerde bu gibi boşaltmalar en yakın kanal ızgarasına hortum vasıtası ile akıtılabilir)



MADDE 39 - Apartman, site vs. binaların kalorifer cüruflarını belediyenin belirlemiş olduğu gün ve zamanlarda çıkarmamak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 40 –Sokaklarda umumi yerlerde, caddelerde ateş yakmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 41- Çatılarda oluşan, sarkan buzları temizlememek, tehlikeye yol açmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır..

MADDE 42 -Çöp kutuları, konteynırların ve atıkların eşelenmesi yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 43-Çöp evleri oluşturmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır. Bu gibi durumlarda çöp evi ilgililerce temizlettirilir masraflar ev sahibinden temin edilir.

MADDE 44-Oto yıkama işyerleri dışında, araç yıkamak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI


MADDE 45-Binek, koşum, ticari gayeleri ile kullanılan hayvanların yerleri kirletmesine meydan vermek ( Bunların sürücüleri uygun şekilde süpürge, faraş ve kova bulundurarak hayvan pisliğini derhal temizleyecektir)yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır
NİZAM VE İNTİZAM İLE İLGİLİ EMİR VE YASAKLAR

 

MADDE 46 - Belediyenin izin verdiği yerlerden başka her ne suretle olursa olsun seyyar satıcılık yapmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.



MADDE 47 - Belediyece konmuş, çakılmış mahalle, sokak levhaları ile bina numaralarını, durak tabelalarını, çeşme musluklarını, çöp kutularını sabit ve hareketli alet, edevat araç ve tesisleri ,  her ne suretle olursa olsun bozmak,kırmak kirletmek, düşürmek, çıkarmak, bunların yerlerini değiştirmek. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 48- Umumun istifadesine mahsus yerlerde, parklardaki kanepelerde, cami ve diğer mabetlerin avlularında otogar ve garlarda uyumak, yatmak, fazla yer işgal etmek. Çocuk oyun alanlarında bulunan oyun guruplarına zarar vermek, uygunsuz durumlarda ve hareketlerde bulunmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 49-Parklardaki kanepelerde içki içmek yatmak, uyumak yasaktır. Çimenlere ve çiçek parklarına basmak, top oynamak, parklarda kaldırımlarda ve refüjlerde bulunan ağaç, fidanlara her ne surette olursa olsun zarar vermek, çiçek koparmak, ağaçlara çıkmak varsa meyvelerini koparmak veya bu hareketleri hayvanlara yaptırmak, hayvan bağlamak, hayvan bulundurmak, koşturmak, otlatmak ve gezdirmek, ,salıncak kurmak, çivi çakmak, isim yazmak, şekil çizmek, tahrip etmek, kesmek, izinsiz ağaç budamak, araçların ağaçlara çarpmaları, kırmaları, odun elde etmek amacıyla zarar meydana getirmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 50- Toprak, kum, mıcır, kömür tozu, talaş, cüruf, hayvan pisliği, beton vb. maddeler taşıyan kamyonlarda bu maddelerin cadde, sokak ve meydanlara dökülmesine sebep olmak, yükün etrafa savrulmasına ve uçuşmasına mani olmak üzere kamyonların üzerini branda  ile örtmek veya önleyici tedbirleri almamak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 51 - İnşaat ve tamirata ait tuğla, taş toprak kireç, kum, çimento, tahta, varil, kazma, kürek vs. gibi inşaat malzemesini ve inşaat artıklarını cadde, sokak, kaldırım üzerinde bırakmak, inşaat atık ve artıklarını kaldırmamak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 52 - Umumi havuzlara girmek, yüzmek, hayvan sokmak, bir şey atmak varsa balıkları tutmak, kirletmek, hayvan ve eşya yıkamak, hayvan sulamak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 53- Beldenin nizam ve intizamını bozacak her türlü hal ve hareketlerde bulunmak. yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 54- Yol, tretuvar, meydan, pazar, alan, köprü vb. umuma mahsus yerler ile iş hanı, pasaj gibi umumi binaların giriş ve koridorlarını, merdivenlerini izinsiz herhangi bir şekil ve maksatla işgal etmek yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 55-Kapı, pencere, duvar, saçak gibi dışarıdan görülen yerlere tente, hasır, güneşlik, çuval, bez vs gibi görünüşleri  bozan şeyleri asmak, takmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 56 - Binaların caddeden görülecek kısımlarına çirkin, gayri ahlaki manzara, görüntü arz eden renk, manzara, resim, asmak, koymak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 57-Dükkanların, işyerlerinin, yaya kaldırımların önlerine, tabure, tezgah, sandalye, küfe, sandık, oturak, tabela, duba vs. koymak, çıkarmak, buralarda oturmak, işgal etmek, tavla vb. oyunları oynamak, gelip geçenlere engel olmak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 58 - Belediye Encümenince belirlenen İşyeri Açılış- Kapanış saatleri dışında çalışmak, bu saatlere uymamak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 59-Şehir dâhilinde, Belediyeden resmi izin almadan çadır kurarak eğlence tertip etmek hayvan teşhir etmek, hayvan dövüştürmek yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 60-Arsa, alan, meydan vb. gibi umuma mahsus yerlerde hayvan otlatmak yasaklar. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 61 -Bilumum işyerlerinde halkın üstünü yırtacak, boyayacak, leke yapacak, boyası kurumamış vb gibi kırık, yırtık, masa, sandalye ve kanepe kullanmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI


MADDE 62 -Mahalle, sokak, meydanlarda motorlu, motorsuz araç park ederek Belediye çalışmalarını aksatmak, geciktirmek, Belediye hizmetlerine zarar vermek, kaldırımlara araç park etmek, yaya kaldırımlarının önlerine araç park ederek vatandaşların gelip geçmesine engel olmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 63-Bayrak kanununa ve tüzüğüne aykırı hareket etmek yasaktır. Aykırı hareket edenler ilgili kanun gereğince cezalandırılır.

MADDE 64- Belediyeden izin almadan her ne maksatla olursa olsun mahalle, cadde, sokak, kaldırım, yaya yollarını işgal etmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 65- Var olan Emtia’yı  yok demek, satmamak, saklamak, satmış gibi göstermek yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 66- Kullanılmaz hale gelen bilumum motorlu kara vs. nakil araçlarını ya da bunların parçalarını sokağa veya kamuya ait bir yere bırakmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 67 - Geçilmesi yasak olan park, pazaryeri, bayram yerleri vb gibi yerlerden geçmek yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 68- Kalorifer yakma talimat şartlarına, kurallarına, yönetmeliğine uymamak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 69- Çatı oluk borularının çatıdan zemine kadar indirilmemesi, oluk sularının yüksekten akmasına sebep olmak, patlak, çatlak, delik vb. olanları tamir ettirmemek, yenilememek. Yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 70-Gerek ana gerekse ara caddelerde, yollar ve sokaklarda, meydanlarda aracı park edip üzerinde teşhir, satış, reklâm, gösteri  amaçlı mal, malzeme koyarak  faaliyette bulunmak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 71- Bilumum motosiklet, bisiklet, oto tamircisi ve benzeri esnafın cadde, sokak ve yaya kaldırımları üzerinde çalışıp tamir bakım yapmaları yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 72- Umuma mahsus tuvaletlerdeki duvarlara, kapı arkalarına her ne suretle olursa olsun yazı yazmak, kirletmek yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 73-Her türlü ticaret ve sanat erbabı ile esnafın müşteri çağırmak üzere dükkânların önlerinde gezinmeleri, bağırmaları, müşteri celp etmeleri, gerek buradan gerekse içeriden işaretle veya bir takım sözlerle davet etmeleri yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 74-Resmi Kurum kuruluş, Apartmanlar, evler, işyerleri vb. gibi yerlerde  ilgili kurumlarca belirlenen yakıtın dışında yakıt yakmak (Yasak kömür, lastik, naylon, paçavra vb. gibi) yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 75-Kış günleri işyerlerinin önlerini gerekse apartman ve evlerde oturanlar, balkonlarını, kapılarının önlerini yıkamak suretiyle buzlanmaya, donmaya sebebiyet vererek insanların düşmesine, kaymasına, mağdur olmasına neden olmak. Yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 76-Belediyeden izin alınmaksızın tuvalet, lağım, çukur ve fosseptiği açıp temizlemek, taşımak yasaktır. Açılmış çukuru muhafaza için engel konulması ve ikaz işareti konması zorunludur. Aniden çöken bu gibi çukurların mal sahibi tarafından, mal sahibi bulunmadığı taktirde kiracısı veya işleticisi tarafından muhafaza altına alınarak ve uyarıcı işaret konulması  vakit geçirilmeden yaptırılması gerekmektedir. Temizlenen maddeler cadde ve sokaklara dökülmeyecek şekilde taşınması, boş arsalara, akarsulara vs yerlere dökülmesi yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 77- Binaların yüz tarafındaki  pencere, balkon, teras vs yerlerine sabit ve lüzumlu tedbirleri almaksızın çiçek saksısı, testi her türlü eşya koymak yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 78-Merkezi ısıtma tertibatı olan binalarda, kalorifer tesisatı bulunan apartman dairelerinde ve iş yerlerinde Belediyece tespit edilen kaloriferlerin yanma ve sönme tarihleri arasında yöneticiler, bina sahipleri veya yetkililer kaloriferleri yakmaya mecburdurlar. Isı değerlerinin uygulanmasında yine yetkili organlarca alınacak kararlar geçerlidir. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 79-İşyeri sahipleri, Apartman yöneticileri  gerek işyerlerinin önlerindeki gerekse apartman önlerinde depo kapaklarından eskimiş, açılmış, yırtılmış, bozulmuş, delinmiş, ayrılmış olanları değiştirmeye, yenilemeye mecburdurlar. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.
SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI
MADDE 80- Belediyeye ait sinyalizasyon direklerine zarar vermek yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca malzeme bedeli ilgiliden tahsil edilir.

MADDE 81-Yasaklanmış yerlerde at arabası ile trafiğe çıkmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 82-Yasak yerlerde satış yapan seyyarlar para cezası ile cezalandırılır. Alınan terazi ve malzemeler geri verilmez.

MADDE 83-İşyerlerinin önleri, çekme mesafeleri, kaldırımların temizliğinden işyeri sahipleri sorumludur. Kirli olduğu tesbit edildiğinde para cezası uygulanır

MADDE 84-Belediyeden izin almadan kavun- karpuz sergisi açmak ve sergilerde başka meyve-sebze satışı yapmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 85- Belediyeye ait yaya yollarını, asfalt, karo taşlarını, bordür taşlarını kırmak, bozmak, tahrip etmek ve sıcak asfalta girerek vasfını bozmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.
ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER  İLE İLGİLİ EMİR, YASAKLAR

 

 MADDE 86-Suyollarına ve kaynaklarına zarar vermek. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.



 MADDE 87- İçme suları kaynaklarına zarar vermek ve sıhhat şartlarını bozmak, bahçe sulamak, hayvan bırakmak, sulamak vb. yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 88- Piyasaya arz edilen suların tüp, oto gaz, petrol ve petrol ürünleri ile bir arada dağıtımı ve satışı yapılamaz. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.

 MADDE 89- Yazılı ve basılı kâğıtların kese kâğıdı ve iç ambalaj olarak kullanılması yasaktır. Aykırı hareket edenler  para cezası ile cezalandırılır.



MADDE 90- Korunması Belediyeye ait abide ve mabetler ile tarihi ve turistik tesislere zarar vermek, kirletmek çalınmalarına ve tahrip edilmeleri ve her ne suretle olursa olsun zarara uğratılmalarına meydan vermek. Yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

 MADDE 91-Konar-Göçer vatandaşların her ne suretle olursa olsun Belediye sınırları içinde konaklamaları yasaktır. Aksi takdirde  ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

 MADDE 92-İşgali harca tabi yerleri işgal edenler işgal harcını ödemekle mükelleftir. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.           

 
SAĞLIK, EMNİYET VE HAYVANLARLA İLGİLİ  EMİR, YASAKLAR

                                                     

MADDE 93-Yıkanmadan, soyulmadan veya pişirilmeden yenen, kabukları olduğu gibi yenilen her türlü gıda maddelerinin imalathane ve dükkan içinde dahi olsa açıkta teşhir ve satışı yasak olup; Açıkta bulunmasından kirli olarak üretiminden, sonradan kirlenmesinden veya herhangi bir suretle neticesinde sağlığa az veya çok zararı dokunacağı Belediye Hekimliği veya tahlil raporu ile anlaşılan gıda maddeleri, içilecek şeyler imha edilir. Bu suçu işleyenler para cezası ile  cezalandırılır.

MADDE 94-Belediye görevlilerinin denetimlerine tabi işyerlerinde gerek işverenin gerekse çalışanların Sağlık muayene kartlarını ve  gerekli olduğu aylarda vizelerini yaptırmadan çalışmaları ve bunları istendiğinde ibraz etmemeleri yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 95- Hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesen veya kesilen hayvan atıklarını sokağa veya kamuya ait sar bir alana bırakılması yasaktır. Aykırı hareket edenler   para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 96-Şehirlerde hayvan alım ve satımları Belediye yetkililerinin tayin edeceği yerlerde yapılır,aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.
MADDE 97- Menşei tespit edilemeyen veya menşeinde salgın hastalık tespit edilen hayvan sahipleri Para cezası ile cezalandırılırlar.

MADDE 98- Şehir içindeki et nakillerinde büyükbaş hayvan gövdeleri en çok 4 parçaya ayrılıp nakledilir, her parça ayrı ayrı mühürlenir. Aykırı hareket edenlere para cezası uygulanır.

MADDE 99- Mühürlenmemiş etlerin nakline izin verilmez. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI


MADDE 100- Mezbaha ve et kombinası haricinde kesilen hayvanların eti kaçak ettir. Kaçak ete Belediye Zabıtası el koyar. Para cezası uygulanır.

MADDE 101- Umumun girip çıktığı, yiyip içtiği, yıkanıp temizlendiği, yatıp kalktığı, eğlendiği yerlerde, şehrin meskûn ve Belediyece yasaklanan sahaları dâhilinde hayvan beslemek, otlatmak, hayvan geçirmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 102- Hayvanları dövmek, eziyet etmek, oynatmak, dövüştürmek, kapasitesinin üstünde yük yükletmek yasaktır. Aykırı hareket edenlere para cezası uygulanır.

MADDE 103-Ev ve apartmanlarda beslenen ev ve süs hayvanlarının Belediye’ye kayıt ettirilmesi şarttır Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 104-Ev ve apartmanlarda ev ve süs hayvanı besleyenlerin Çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi yönetmeliği şartlarına uyması zorunlu olup, bu tür hayvanların koku çıkarmaları ve etrafı kokularla rahatsız etmeleri yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 105-Hayvan gübrelerini dışarı dökerek çevreyi rahatsız etmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 106-Büyük ve küçük her türlü hayvan ölülerini her nerede olursa olsun açıkta bırakmak, umuma mahsus yerlere atmak veya dökmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 107- Hayvan pazarında rampalarda araç park etmek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 108 - Gıda maddeleri imal, ihzar ve satılan yerlerde ve depolarda sinek, hamamböceği vs gibi haşaratlarla, fare örümcek, vb. bulunması ve buralarda her türlü hayvan beslemek yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 109-Sıhhi işyerlerinde iş gömleği giyilmesi mecburidir. Giymeyenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 110-Esnaf odaları ve Belediyeler tarafından verilen tarifeye aykırı satış yapmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 111-İşyerlerinin önleri, çekme mesafeleri, kaldırımların temizliğinden işyeri sahipleri sorumludur. Kirli olduğu tesbit edildiğinde para cezası uygulanır.

MADDE 112-Gıda maddesi üreten  ve satan işyerleri genel temizliğe ve hijyenik şartlara uymak zorundadırlar. Aksine hareket edenlere para cezası uygulanır.

MADDE 113-Sıhhi işyerlerinde çalışanların kişisel temizliğe riayet etmesi, iş gömleği, kep, bone eldiven giymesi zorunludur. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılırlar.

MADDE 114-Ekmek, pide,simit vb. gıda maddelerinin üretim ve satış yerlerinin eksik gramajlı,pişmemiş,yanık,şekli bozuk imali ve satışı yasaktır.Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 115- Her türlü gıda maddelerinin içerisinden yabancı madde çıkması halinde para cezası uygulanır.

MADDE 116- Berber ve kuaförlerin kullandıkları malzemelerin steril hale getirilmesi için gerekli sıvı ve steril cihazlarını bulundurmak ve hijyene uymak zorundadırlar. İşyerleri önüne kurutmak için havlu vb. şeyleri asmaları yasaktır. Aykırı hareket edenlere para cezası uygulanır.

MADDE 117- Hamam, Otel, Berber ve Kuaförlerde yırtık, yamalı, eskimiş kirli havlu, peştamal, çarşaf vb. şeylerin kullanılması yasaktır. Kullananlara para cezası uygulanır ve imha edilir.

MADDE 118- Kasap, Sakatatçı, Sucukçu, Tavukçu vb. esnafın teşhir amacı ile işyerlerinin dışına sattığı emtiaları asması yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 119-Meskûn mahal içerisinde büyükbaş, küçükbaş hayvan ve kümes hayvanı bulundurmak. Barınak yapmak, şehir içerisine sokmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 120- Şehir içerisinde arı besiciliği yapmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılır.

MADDE 121- Seyyar simit, poğaça, börek ve tatlı satıcıları; önlük giymek, el ve genel temizliklerine dikkat etmek, seyyar arabalarını temiz bulundurmak, arabalarının kırık dökük olmamasına dikkat etmek, sağlık karnelerini yanlarında bulundurmak ve arabalarına üretici fırının ismini asmak zorundadırlar. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılırlar.

MADDE 122-Malların toptancı hali dışında toptan alımı ve satışı yapılamaz. Aykırı hareket edenler para cezası ile cezalandırılırlar.

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI


PAZARYERLERİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR
MADDE 123-Pazaryerinde görevli Zabıta Memuruna ve Tahsildarların görevlerine yardımcı olmayarak zorluk çıkarmak yasaktır.

MADDE 124- Pazar kurulan günlerin haricinde Pazaryerinde veya her hangi bir yerde satış yapmak yasaktır.

MADDE 125- Pazar yerlerinde Zabıtanın gösterdiği yerin haricinde satış kastı olmasa bile tezgah kurmak, yer işgal etmek yasaktır.

MADDE 126- Kendisine tahsis edilen yerin başkasına devredilmesi yasaktır.

MADDE 127- Kendisine tahsis edilen yerin dışına çıkmak, yolları daraltmak yasaktır.

MADDE 128- Pazaryerinde müşterilerin ve esnafların araç koyulması yasak yerlerde araç bırakmaları yasaktır.

MADDE 129- Yıkanmadan yenen gıda maddeleri açıkta satılması, bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş mal bulundurulması yasaktır.

MADDE 130- Pazar yerinde saat 09:00 dan sonra araç sokmak yasaktır.

MADDE 131- Pazar bitiminde küçük meyve, sebze vb. şeyler ile ambalaj malzemelerine çöp bidonları dışında bir yere bırakmak yasaktır

MADDE 132- Pazar bitiminde Pazar kurulan yerlerin boşaltılması gerekmektedir. Uymayanlar hakkında cezalandırılacaktır.

MADDE 133- Hiçbir şekilde ses yükseltici cihazlarla satış ve reklâm yapmak yasaktır. Bu yasak tüm mahalle aralarında da geçerlidir.

MADDE 134- İşgal harçlarına itiraz etmek, ödemeden satış yapmak yasaktır.

MADDE 135- Pazaryerinde genel ahlak kurallarına titizlikle uyularak, müşteriyi rahatsız edici tutum ve davranışlarda bulunulmayacaktır.

MADDE 136- Bütün esnaf yaka kartı takacak ve malların üzerine etiket koyacak.

MADDE 137- Kış aylarında ısınmak amaçlı kapalı yerde yanık yağ ve sebze kasası yakılması yasaktır. Uymayanlar hakkında para cezası ile cezalandırılırlar.

OTOGAR İLE İLGİLİ YASAKLAR
MADDE 138- Otogar içerisinde bulunan yazıhaneler temiz ve boyalı tutularak kesinlikle içki içilmez ve başka amaçla kullanılmaz.

MADDE 139- Otobüs yazıhanelerinin, otobüslerin, minibüslerin ve midibüslerin onaylı ücret tarifelerini görülen yerlere asmaları ve ücret tarifelerinin dışına çıkmamaları mecburidir.

MADDE 140- Otogar dışında, ana asfalt üzerinde yolcu indirmek-bindirmek, otobüs yazıhanecilerinin veya görevlilerinin otogar dışına yolcu çıkarmaları yasaktır.

MADDE 141- Otobüs yazıhanelerinin bilette bulunan bilgileri yanlış yazarak yolcuları mağdur bırakmaları yasaktır.

MADDE 142- Yolcu taşıma şirketleri biletsiz yolcu almamalı ve bilette yazan hususları yerine getirmelidir.

MADDE 143- Otogar sınırları içinde araç yıkamak, temizlemek ve gelişi güzel çöp atmak yasaktır.

MADDE 144- Yolcuların yazıhane tercihlerine müdahale etmek çığırtkanlık yapmak yasaktır.

MADDE 145- Otobüs, midibüs ve minibüs gibi araçların yol kenarına çöp atmaları yasaktır.

MADDE 146- Ticari taksi veya özel taksilerin, otobüs, minibüs ve minibüslerin kendilerine ait park yerlerinin dışına park etmekleri yasaktır.

MADDE 147- Otogarda bulunan bütün işyerleri, yönetmelikte belirtilen işyerlerinde uyulması gereken kurallara uymak zorundadır.
BELEDİYE’NİN RUHSAT VE DENETİME TABİ OLAN İŞYERLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
MADDE 148-Her işyeri açma ve çalışma ruhsatını almak zorundadır. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını almadan faaliyette bulunmak yasaktır.

MADDE 149- İnternetcafe, kahvehane kafe işyerleri Cami, mabet gibi halkımızın Dini Vecibelerini yerine getirdiği yapılara, 25m.den Yakın mesafede acılamaz. Bu mesafe tespitinde, yapıların giriş kapıları değil, dini yapının ve ek yapılanmasının açılması istenen yere olan mesafesi esastır.

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI


MADDE 150- İşyerlerinde Belediyece verilen ruhsatlar asılacak, çalışanlara ait sağlık karneleri olacak ve zamanında vizesi yapılacak, istendiğinde ibraz edilecek.

MADDE 151- İş gömleği giyilecek, aşçılar ve yardımcıları bere takacak, kapaklı çöp kovası, yangın tüpü ve havalandırma tertibatı bulunacak.

MADDE 152- Hafta Tatili Kanunundan yararlanıp Pazar ruhsatın almadan işyerini açmak ve işletmek yasaktır.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI,KAMYON,TRAKTÖR,MOTORSİKLET VE AT ARABALARINDA UYGULANACAK KURALLAR VE BU ARAÇ SAHİPLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
MADDE 153- Toplu taşıma ve Köy otobüs, minibüs, minibüs araçları ile ticari taksilerin belediyece gösterilen yerlerin ve durak yerlerinin haricinde beklemeleri yasaktır.

MADDE 154- Belediye izni ve İl, İlçe Trafik Komisyonu kararı olmadan taksi, minibüs durağı açılması, bağımsız kaçak çalışması yasaktır.

MADDE 155-Motorlu motorsuz araçların yaya ve araç geçişini engellemesi yasaktır.

MADDE 156- Toplu taşıma araçlarının istiap haddinden fazla yolcu alması yasaktır

MADDE 157- Toplu taşıma araçlarının hareket saatlerine uymaları, güzergâhlarını aksatmamaları zorunludur.

MADDE 158- Toplu taşıma araçlarının durak haricinden yolcu alması ve indirmesi yasaktır.

MADDE 159- İlçemiz dâhilinde at arabacılık yapanların Belediyece gösterilen durak ve güzergâhların dışında çalışmaları yasaktır.

MADDE 160- At arabacılar Zabıta Müdürlüğüne gelerek kayıt olmak ve plaka takmak zorundadır.

MADDE 161- At arabacılar pislik torbası takmak zorunlu olup araba sahipleri gelişi güzel yerlere pislik dökmeleri yasaktır.

MADDE 162- Toplu taşıma araçlarında genel düzene aykırı ve insanları rahatsız edici fiil ve davranışlarda bulunmak, tükürmek, evcil havyarla binmek yasaktır.

MADDE 163- Ticari taksilerde yolcunun ikazlarına mahal vermeden taksimetre açılmalı ve taksimetre açmadan yolcu taşımak yasaktır.

MADDE 164- Otobüs, Minibüs, midibüs, traktör kamyon, iş makineleri vb. araçları Belediye tahsis edilen garaj ve otoparklar haricindeki yerlere park etmek yasaktır.

KABAHATLER KARŞILIĞI UYGULANABİLECEK İDARİ YAPTIRIMLAR
MADDE 165- Yukarıda sayılan maddeler kabahatlere,31 Mart 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak 01 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5326 Sayılı Kanununun 32.Madde (Emre aykırı davranış) hükümleri uygulanır.
Yürütme:

Bu Tembihname ve Yasaklar Sandıklı Belediye Başkanı adına Sandıklı Zabıtası tarafından yürütülür.



Yürürlük:

Bu Tembih ve yasaklar Belediye Meclisinin kabulü, Belediye ilan panosunda ve internet sayfasında yayınlanmasından sonra yürürlüğe girer,  

 
K A R A R
2010/14-137 : Belediye Meclisimizin 04/11/2010 tarih ve 13-122 sayılı kararı ile kabul edilen ücret

tarifesi ile ilgili olarak; başlık kısmında yer alan “2010 yılı ücret tarifesi” ibaresinin “2011 yılı ücret tarifesi” ibaresiyle değiştirilerek düzeltilmesiyle, Yeşil alanı geniş olan yerlerin sulanmasına(TOKİ) ilişkin ücretin ve Düğün Toplantı salonları ile ilgili c bendinde yer alan ücretin yeniden belirlenmesi için, konunun Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi uyarınca, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilerek, komisyonun çalışmalarını tamamlamasına müteakip, meclis toplantısında karara bağlanmasına oy birliği ile karar verildi.

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI



K A R A R



2010/14-138 : Gündem harici olarak görüşülmesi teklif olunan; mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Şirinevler(Ece) mahallesinde bulunan tapunun 40/2 pafta 1048 ada 1 nolu parselinde kayıtlı taşımazın satılmasına dair teklifin gündem harici olarak gündeme alınmasına ve 1. sırada görüşülmesine üyelerden İsmail ŞİMŞEK ile H. Muhittin SEYMAN’ın red oylarına karşılık oy çokluğu ile karar verildi.


K A R A R



2010/14-139 : Gündem harici olarak görüşülmesi teklif olunan; mülkiyeti Belediyemize 7 adet işyerinin 5 yıl süreyle kiraya verilmek üzere kira süresinin belirlenmesi hususunun gündem harici olarak gündeme alınmasına ve 2. sırada görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.


K A R A R



2010/14-140 : İlçemiz Şirinevler (ece) mahallesinde bulunan, imar planında Merkezi İş Alanı içerisinde yer alan, mülkiyeti belediyemize ait, tapunun 40/2 pafta 1048 ada 1 nolu parselinde kayıtlı 6146,92m² miktarındaki taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanunun 15/h ve 18/e maddeleri uyarınca satılmasına, satış şartlarının belirlenmesi ve satış işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesine üyelerden İsmail ŞİMŞEK ile H. Muhittin SEYMAN’ın red oylarına karşılık oy çokluğu ile karar verildi.
K A R A R

2010/14-141 : Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda yazılı toplam 7 adet taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/e maddesine istinaden 5 yıllığına kiraya verilmesine, kiralama işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.
Kiraya Verilecek Taşınmazlar :


  1. Hüdai Kaplıcalarında bulunan Yunus Emre parkı

  2. Hüdai Kaplıcalarında Bulunan Yeni Restaurant

  3. Şirinevler mh. 1. cd. bulunan (Yeni Sanayi Sitesi önünde) 2/A kapı numaralı İşyeri

  4. Şirinevler mh. 1. cd. bulunan (Yeni Sanayi Sitesi önünde) 2/B kapı numaralı İşyeri

  5. Şirinevler mh. 1. cd. bulunan (Yeni Sanayi Sitesi önünde) 4/A kapı numaralı İşyeri

  6. Şirinevler mh. 1. cd. bulunan (Yeni Sanayi Sitesi önünde) 10/A kapı numaralı İşyeri

  7. Şirinevler mh. 1. cd. bulunan (Yeni Sanayi Sitesi önünde) 12/A kapı numaralı İşyeri

Yüklə 100,68 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin