TÜRK DİYANET VAKFI GÜRÜN ŞUBESİ ; MÜFTÜLÜK: KURAN KURSU, SOSYAL TESİS VE KONFERANS SALONU KABA İNŞAATI YAPIMI İŞİ ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ
Kat adedi : Zemin + 1. Kat+ 2.Kat
Toplam İnşaat alanı : 1644 m2
Oturum alanı : 411 m2
TAKRİBİ KISMİ METRAJ BİLGİLERİ
C25 hazır beton = 434 m3
İnşaat demiri = 49 ton
Kalıp işçiliği = 2689 m2
Beyaz blok tuğla örülmesi =1027 m2
ÖNEMLİ NOT: Verilen bu takribi metraj değerleri kesinlik ifade etmemektedir. İlgili kişilerin aşağıda belirtilmiş olan işlerin tamamının metrajlarını net olarak verilen projeler üzerinden hesaplaması gerekmektedir.
1)Yapılacak işler listesi
İnşaat kalemleri
*Temel hafriyatı alımı işi idare tarafından yapılacaktır
*Temel tabanına 10 cm grobeton dökülecek
*Grobeton üzeri 3mm tek kat membran ile kaplanacak ve dış yanaklar bohçalama şeklinde kapatılacak
*Su yalıtımı üzerine 5 cm koruma betonu dökülecek
*Temel kirişlerinin kalıbı kurulacak ve 2 kademe halinde beton dökülecek , beton sınıfı C25 olacak
*Temel kirişlerinin arası doğal dolgu malzemesi ile doldurulacak ve sıkıştırılacak
*Temel dolgusu üzerine 10 cm tesviye betonu dökülecek
*Katların kalıpları kurulup betonları dökülecek
*Duvarlar mimari projedeki kalınlık değerlerine göre beyaz blok tuğla ile örülecek
*Çatı çakılmayacak.
Elektrik kalemleri
*Temel topraklaması yapılacak
* Kat tablalarındaki elektrik boş boruları atılacak
Tesisat kalemleri
*Temelde pis su ve temiz su gider hatları döşenecek
Diğer
*Şantiye elektrik ve su abonelikleri alınacak ve elektrik-su hatları döşenecek
*İnşaat kontrolü ve yapı ruhsatı için 1 adet şantiye şefi inşaat mühendisi işin yapım süresince inşaatın başında bulundurulacak
*Yapılan sözleşme bedeli üzerinden inşaat işçi sigortası yatırılacaktır
*İnşaata ilişkin iş güvenliği prosedür ve kontrolleri sağlanacaktır.
*Bağış olarak gelen inşaat malzemeleri inşaatta kullanılacak ve hakedişte fiyattan düşülecektir.
- Mahal listesindeki pozlara ait birim fiyat tarifleri, ihale dokümanları ile birlikte değerlendirilecek ve gösterilen veya işaret edilen tariflerin yüklenici tarafından kabul edildiği varsayılacaktır.
- İmalatlar bir bütün olup alt imalatlarıyla ( imalat bileşenleri, aksesuarları, vs…) birlikte düşünülecektir.
2)STANDARTLAR
Aksi belirtilmedikçe, tüm malzemeler, işçilik ve imalatlar TS, EN, ISO, CE standartlarına veya genel teknik şartnamesine uygun olacaktır. İmalatlarda kullanılacak tüm malzeme ve gereçlerde Türk Standartlarına uygunluk belgesi (TSE markası) bulunacaktır.
3)İMALATLAR
1- İdarenin uygun gördüğü zorunlu durumlarda tadilat projeleri yüklenici firma tarafından bedel talep edilmeksizin yaptırılacak ve idarenin onayı alınacaktır.
2- İşin niteliğine bağlı olarak gerekli imalatçı firma detayları ve kendisine idarece verilmiş bulunan projeler ve çizimlerde eksik olan uygulama detay çizimlerini idarenin onayına sunmakla yükümlüdür. Yüklenici, idarece onaylanmayan hiçbir çizim ve/veya detayı kullanamaz.
3- Mahal listesindeki poz numaraları bu pozların imalat tariflerinin uygulanması içindir. Ödemeye esas değildir.
4- Proje, şartname ve mahal listesinde belirtilen malzemeler yerine eşdeğer veya daha iyi kalitede olmak şartı ile yüklenici firma tarafından önerilmesi halinde idarenin onayı alınarak ayrıca bir bedel talep edilmeksizin yapılacaktır.
5- Yüklenici idarenin talep ettiği hallerde, malzemelerden numuneler üzerinde idare tarafından talep edilen tüm deneyleri şantiyede veya idare tarafından onaylanacak bir laboratuarda yapacaktır.
6- Tüm iş safhaları boyunca iş güvenliği yönüyle “6331 Sayılı İş Güvenliği ve İş Sağlığı Kanunu” ve ilgili diğer mevzuatlar kapsamında gerekli tüm önlemler yüklenici tarafından alınacaktır.
4)BETON VE KALIP İŞLERİ:
İşlerde kullanılacak beton sınıfları TS 500 ile uyum içinde olacaktır. Beton malzemeleri ile beton yapım döküm ve bakım ile uygulanacak Türk Standartları TS19, TS706, TS802, TS1247, ve TS1248 ile bu standartlarca atıf yapılan standartlardır.
YÜKLENİCİ, İDARE’nin uygun görmesi şartı ile, kullanılan malzemelerin şartnamelere uygun bulduğunu kanıtlamak şartı ile hazır karıştırılmış beton kullanacaktır.
YÜKLENİCİ beton dökülen her sahada taze karıştırılan betonun çökme miktarını ölçmek için deney aletlerini hazır bulunduracak ve aşağıda belirtilen miktarda deney küpleri yapacaktır.
Günde dökülen her 100 m3 beton için bir küp takımı numune alınacaktır. Her bir küp takım 200 mm ebadında 6 adet küpten oluşacak bunların 3’ ü imalattan 7 gün sonra, geri kalan 3’ ü de imalattan 28 gün sonra deneye tabi tutulacaktır.
Çökme (Slump) deneyleri TS 2871’ e göre yapılacak ve Abrams konisi kullanılacaktır.
Betonun Dökülmesi;
YÜKLENİCİ kesinlikle bir günde sürekli olarak duraksamadan dökebileceği kadar alanı hazır hale getirerek döküm yapacaktır. Bir sonraki güne yarım döküm bırakılmayacaktır. Beton dökülecek kalıp yüzeyleri kompresör ile basınçlı havayla temizlenecektir. Betonarme betonu dökümünde kesinlikle standartların gerektirdiğinden fazla su karıştırılmayacaktır. Mikser ile getirilen beton, mikserde 2 saatten fazla kesinlikle bekletilmeyecektir. Pompa ile yapılacak dökümlerde betonun akışkanlaşmasını sağlayacak katkı maddesi veya su verilmeyecektir. Dökülen döşeme betonu yüzeyleri uygun zaman sonra mastarlanarak düzeltilecektir.
Vibratör kullanmadan beton dökülmeyecektir. Daldırma türü vibratörler beton yüzeyine dik olarak uygulanacaktır. Vibratör gereğinden uzun süre beton içinde tutulmayacaktır. Beton dökümü sırasında mutlaka yedek vibratör hazır bekletilecektir. Büyük ve uzun perdelerde kontrollük onayı ile kalıp dışından vibratör kullanılabilecektir.
Beton dökümünde hava koşullarının uygun oluşuna riayet edilecektir. Aşırı sıcak ve soğuk havalarda katkı maddesi kullanılsa dahi beton dökülmeyecektir. Bu durumda şartların zorlanması durumunda kontrollük onayı şarttır.
Beton dökümünde su kaybını hızlandırıcı etkenlerden kaçınılacaktır.
Tüm disiplinlere ait çizimler arasındaki koordinasyonu sağlamak Müteahhit’in sorumluluğundadır. imalat çizimleri betonda bırakılacak tüm rezervasyonları ve gömülü malzemeleri kapsayacaktır.
Müteahhit tarafından hazırlanan bu çizimler, Mühendisin onayına sunulacaktır. Mühendisin imalat çizimlerini onaylamış olması Müteahhit’in sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
Kalıpların güvenli olarak çıkarılması ve geçici takviyeler ile ilgili sorumluluk Müteahhide aittir. Kalıpların erken alınmasından veya betonun yeterli düzeyde takviye edilmemesinden oluşacak hasarlı isler kaldırılarak, bedeli Müteahhit tarafından karşılanarak yeniden yapılacaktır.
Kalıbın alınması sırasında, kolonların, kirişlerin vs. kenarların kırılmaması için, bu noktalarda azami dikkat gösterilmelidir.
Kalıbın sökülebilmesi için gerekli minimum zamanın geçmesinin Müteahhit tarafından sağlanması, hiçbir şekilde Müteahhidi, betonun yeterli mukavemete ulaşmasını ve gerektiği gibi kür yapılmasını garanti etme sorumluluğundan kurtarmaz.
Sayfa
Dostları ilə paylaş: |