T. C. Kartal belediye başkanliğI İstanbul



Yüklə 79,81 Kb.
tarix23.01.2018
ölçüsü79,81 Kb.
#40436

T.C.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İSTANBUL
M E C L İ S K A R A R I D I R



Karar No : 2010 / 75







Karar Tarihi : 05.05.2010




KARARIN ÖZÜ :

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği.



TEKLİF :

Fen İşleri Müdürlüğü’nün 24.03.2010 tarih, 2010/G-143 sayılı teklifi.

BAŞKANLIK MAKAMI’NA; İLGİ: Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 24.02.2010 tarih, 2010/39 Sayılı yazısı ve Mülkiye- Başmüfettişi Rıdvan AYDIN’ın hazırlamış olduğu teftiş raporu. İlgi Teftiş Raporunda; 10.12.2005-09.02.2010 yıllarına ait eksik bulunan 6.Maddede Fen İşleri Müdürlüğümüzün görev, yetki ve sorumlulukla ilgili çalışma yönetmeliğinin Belediye Meclisince onaylanması gerekmektedir. Yazımız ekinde sunulan, Fen İşleri Müdürlüğü çalışma yönetmeliğinin onaylanması için Belediye Meclisince havalesini arz ederim.EK-(Çalışma Yönetmeliği-11 Sayfa) (Başkan Yardımcısı.)

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Tanımlar, Sorumlular, İlgili Dokümanlar


1. AMAÇ

Bu yönetmeliğin amacı; Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü faaliyetlerde, yetki, yöntem ve sorumlulukları tanımlamaktır.


2. KAPSAM

Bu yönetmelik, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün verdiği tüm hizmetleri kapsar.


3. TANIMLAR

Alt yapı : Yeraltı Kanalları (atık su kanalı, yağmur suyu kanalı)

Üst Yapı : Bordür, Parke, Yol, Tretuar imalatları.

Sınai İmalat : Özel proje gerektiren donatı imalatları (Dere ıslahı, Köprü v.b.)

Bina inşaatı : Belediye’ye ait binaların yapım işleri.

Rekreasyon : Herhangi bir düzenleme yapılmamış projelerde, uygulama öncesi ıslah edilmesi gereken boş alanların ıslah edildikten sonra düzenlenmesi işi.


4. SORUMLULAR

Belediye Başkanı

Başkan Yardımcıları

Fen İşleri Müdürlüğü

Birim Yöneticileri

Yönetim Temsilcisi


5. İLGİLİ DOKÜMANLAR

Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği

Bayındırlık İşleri Genel Şartnamesi

Kamu İhale Kanunu Standart Formları



Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu

Tranşe Ruhsat Formu

Tahakkuk Formu

Kaçak Kazı Formu

Yer Teslim Tutanağı

Ruhsat Kayıt Çizelgesi

Yol Yapım Günlük Çalışma Programı

Yol Yapım Aylık Faaliyet Raporu

Yol Yapım Mahalleler Bazında Aylık Faaliyet Raporu

İhaleli İşler Faaliyet Planlama ve Takip Çizelgesi

Yol Yapım Faaliyet Planlama ve Takip Çizelgesi

Yıllık Faaliyet Raporu

İhaleli Yapı İşleri Raporu

Kazı İşleri Güvenlik Talimatı

Dokuman ve Kayıtların Kontrolü Prosedürü

Ürünlerin Korunması ve Depolanması Prosedürü

Veri Analizi Prosedürü

İKİNCİ BÖLÜM

Yönetmeliğin Uygulanışı
6. YÖNETMELİĞİN UYGULANIŞI

6.0. FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA ESASLARI

Belediyemiz sınırları yaşayan kişilerin fiziki ve sosyal yaşamını sağlıklı ve mutlu sürdürmelerini sağlamak için gerekli, yol, kanal, tretuar, hizmet binaları, semt konakları gibi tesislerin inşa edilmesini ve bakımını sağlar. Tüm alt yapı kuruluşları ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordinasyonu sağlayarak İlçemizdeki yatırımların takibini sağlar. Ayrıca bazı yatırımlar, Yapım İhaleleri yapmak suretiyle gerçekleşmektedir.
6.1 Gelen-Giden Evrak :

Müdürlüğümüze gelen yazı ve dilekçelere bilgisayar ortamında kayıt numarası verilir. Fen işleri Müdürü çalışma yapılması için Şeflere veya Raportöre havale eder. Havale edilen evraklar zimmet defterine kayıt edilerek ilgililerine verilir. Konu, ilgili personel tarafından incelenerek sonuçlandırılır. Yazışma gerektiği takdirde yazı, yazışma kurallarına göre, ilgili personel tarafından yazışma tekniğine uygun olarak yazılır ve imzalanır. İlgili Şef ve Müdür’e onaylatılır ve onay sonrası eğer Teknik Başkan Yardımcısı ve Başkan onayı gerekiyor ise onayları alınarak kayda girer. Kayıt işlemi yapıldıktan sonra eğer dış yazışma ise evrakın bir nüshası kalem memuru tarafından arşivde dosyasına, bir nüshası zimmet defterine işlenerek Kurumlara veya vatandaşa Yazı İşleri Müdürlüğü kanalıyla ilgili gönderilir.


Müdürlüğümüze Gelen Şikayetler ;

Fen İşleri Müdürlüğü evrak kayıta gelen şikayet dilekçeleri zimmet karşılığı Müdür tarafından konunun içeriğine göre ilgili Şefliğe şikayeti havale eder. Sözlü gelen şikayetler, mavi masaya yönlendirilmektedir. E-posta aracılığı ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen talepler ise ayrı bir klasörde sorumlu Raportör tarafından arşivlenir. Havalesi yapılan evrak, Raportör tarafından yerinde tetkik edilerek çözüm yolları


Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
aranır. Şikayete konu olan sorun Belediyemizin görev alanına giren konularda ise program dahilinde çözülür, diğer kurum ve kuruluşları ilgilendiriyor ise sorunun giderilmesi için kurum ve kuruluşlarla veya şahıslarla konularına göre yazışma yapılır ve bu yazışmalarda da Müdürlük yazışma kuralları uygulanır. Bahse konu edilen yazışma kuralları, aynı zamanda e-posta aracılığıyla yapılan yazışmalarda da geçerlidir. Tüm yazılar, konularına göre yazışma klasörlerinde arşivlenir.
6.2 Ulaşım ve Altyapı Şefliği :

6.2.1 Rabıt Bağlantı Ruhsatının Verilmesi

Yeni inşaatlara yapılacak kanal rabıt bağlantısı için talep sahibi şahıslar veya şirketler; dilekçe, inşaat yapı ruhsatı fotokopisi, İSKİ tastikli kazı tranşe ruhsatı ve gerekirse mimari projenin İSKİ tastikli kanal vaziyet planı fotokopisi ile oluşturduğu dosya ile Fen İşleri Evrak Kayıta müracaat eder. Fen İşleri Müdürüne havaleye giden dosya tekrar evrak kayıttan Ulaşım ve Altyapı Şefliği’ne zimmetle verilerek kayıt defterine kaydedilir ve ilgili şef tarafından raportörlere havale edilir. Raportör, kanal bağlantı ruhsatını hazırlamak için kazı yapılacak yere dosya ile tetkike gider. Yerinde kanal bağlantısının nasıl yapılacağını belirler, projesine uygun şekilde yapılacak kanal bağlantısının ana kanalla olan uzaklığını ölçer, ilgili evrak üzerine krokisini çizer. Metrajı ve zemin kaplama cinsine göre yılın başında belirlenen tranşe birim fiyat tarifesine göre yol kaplama bedeli ve teminatını hesaplar. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere ilgili evrak üzerine yol kaplama bedeli ve teminatını yazar, idarelere (İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TELEKOM) bilgi vermek amacı ile ilgili evrak müracaatçıya verilerek idarelere evrakın onaylatılması istenir.

Bu işlemler yapıldıktan sonra ilgili evrak ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne yatırılan yol kaplama bedeli ve teminat makbuzları Ulaşım ve Altyapı birimindeki dosyası ile birleştirilerek raportör ve ilgili Şef tarafından imzalanarak Fen İşleri Müdürü’ne imzaya sunulur.


İmzadan çıkan ruhsat müracaat dosyası, bilgisayardaki ilgili evraka işlenir. Kazı yapılacak gün ruhsat üzerine yazılır ve kazı yapılabilmesi için müracaatçı kurum, şahıs ve kuruluşlara Müdür onaylı ilgili evrakın bir nüshası verilir. Müracaatçıya ruhsatın kazı mahallinde bulundurulması söylenir ve arşivlenir. Ayrıca haftanın son iş gününde hafta içinde kayıt edilen ruhsatları gösteren ilgili evrakın bilgisayar çıktısı iki nüsha olarak alınır. Tranşe üst kaplamasının (asfalt yama) yapılabilmesi için Yol Yapım Amirliği’ne imza karşılığı bir tanesi verilir diğer nüsha arşivlenir.
6.2.2 Kanal Arıza Ruhsatlarının Verilmesi

Mevcut yeraltı tesislerinde meydana gelen arızalar için müracaatçı şahıs veya şirketler bir dilekçe ile Fen İşleri Evrak Kayıta müracaat eder. 6.2.1’deki işlemler aynen uygulanır.


6.2.3 Resmi Kurumlara Ruhsat Verilmesi

Resmi kurum ve Kuruluşların (İSKİ-AYEDAŞ-İGDAŞ-TELEKOM) kendi alt yapı tesis arıza ve şahıslar için yapacakları abone kazıları için ilgili kurumca düzenlenen ilgili evrak elden verildiği gibi bazen de bir üst yazıya kendi ruhsat formlarını ekleyerek bu kurumlarca posta ile gönderilir. Posta ile gelen evrak, Fen İşleri Müdürlüğü evrak kayıta gelir. Kayıt tarafından Ulaşım ve Altyapı Şefi’ne zimmet karşılığı verilir.


Fen İşleri Müdürlüğü, söz konusu kurumlar arasından sadece AYEDAŞ’tan ruhsat harcı ve teminat alır. İGDAŞ ve TELEKOM’un, ruhsatlarını aldığı ve ruhsat harcı ile teminatlarını yatırdıkları kurum İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. İSKİ ise ruhsatını bizden almakta olup herhangi bir harç ve teminat
Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
yatırmamaktadır.

Tüm alt yapı kurum ve kuruluşları, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nü yaptıkları kazı tranşe işlerinden kanunen bilgilendirmek zorundadırlar.


Kurum ve kuruluşların raportörleri tarafından kazı yapılacak yerin krokisi kendi formları üzerine çizilir, form üzerinde metrajı ve zemin kaplama cinsi belirtilir. Ulaşım ve Altyapı raportörü tarafından Metrajı ve zemin kaplama cinsine göre tranşe birim fiyat tarifesine göre yol kaplama bedeli ve teminatı hesaplanır. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere form üzerine yol kaplama bedeli ve teminatı yazılır, diğer altyapı kuruluşlarına bilgi vermek amacı ile Ruhsat formu ilgilisine verilerek ilgili altyapı kuruluşlarına onaylatılması istenir.
6.2.4 Teminatların İadesi

Her yılın başında belirlenen tarifelere göre alınan teminatlar, ruhsat bitim tarihinden itibaren 3 ay içerisinde iade edilir. Yatırılan teminatın iadesi için şahıs kurum ve kuruluşlar dilekçe ile teminatın iadesi başvurusunda bulunur. Ulaşım ve Altyapı birimine havale edilir. İlgili şef tarafından raportöre havale edilir. Raportör, kazının Alt Yapı Yönergesinin belirtilen tranşe kapatma hususlarına uygunluğu kontrol edildikten sonra Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne teminat iadesinin yapılabilmesi için gereken teminat iade yazısını yazar ve bu yazı arşivlenir.


6.2.5 Ruhsatsız Yapılan Kazılar

Ruhsatsız tranşe açıldığı ve arıza nedeniyle fiilen işe başladıktan sonra en geç 3 iş günü içerisinde Fen İşleri Müdürlüğü Kalemine dilekçe ve ekleriyle oluşturulan dosya ile müracaat edilmediği takdirde ruhsatsız kazılara 1997/3 Sayılı Alt Yapı Hizmetleri Yönergesine göre belirtilen cezai işlemler uygulanır. Ruhsatsız (Kaçak) kazı tespitinde tranşe ölçülür, F22.03 üzerine kazının krokisi çizilir. Kazının metrajı ve kaplama cinsi yazılır. Encümen Başkanlığı’na gönderilecek yazı, cezai işlem uygulanabilmesi için yapılan tahribatın tranşe birim fiyatlarına göre maliyeti hesaplanarak sevk yazısı ile birlikte Fen İşleri Müdürü’ne imzaya sunulur. Fen İşleri Müdürü ve ilgili Başkan Yardımcısı’nın imzasını müteakip Belediye Başkanı’na imzaya gönderilir. Belediye Başkanı’ndan imzadan çıktıktan dosya Fen İşleri Kayıta gelir. Buradan Encümen Başkanlığı’na gönderilen sevk yazısı ve eklerinden oluşan dosya Encümende görüşülerek karara bağlanır. Encümen Kararı alındıktan sonra dosya Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelir. Fen İşleri Müdürlüğü’ne gönderilen Encümen Kararı, Fen İşleri Müdürü’nden Ulaşım ve Altyapı birimine havale olur. Buradaki dosyası ile birleşir. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne Encümen Kararının uygulanabilmesi için dosya gönderilir. Dosya, Encümen Karar klasöründe arşivlenir.


6.2.6 Ruhsatsız Kazıların Ruhsata Bağlanması

1997/3 sayılı yönerge gereği arıza nedeniyle ruhsatsız tranşe açıldığı zaman fiilen işe başladıktan sonra en geç 3 iş günü içerisinde Belediyemiz Fen İşleri Kayıta dilekçe ve ekleri ile oluşturulan dosya ile Kurum, Kuruluş ve şahıslar müracaat ettiği taktirde ruhsatsız kazılar cezai işlem uygulanmadan ruhsata bağlanır.


6.2.7 Kaçak Toprak Dökümü Halinde Yapılan İşlemler

Belediyemiz sınırları içerisindeki muhtelif yol, meydan, arsa gibi yerlere toprak ve moloz dökmek yasaktır. Buna rağmen döküm yapan muhtelif kişi veya kuruluşlara yaptırım uygulanır. Kaçak döküm yapanların tespit edilmesi halinde, ilgililere söz konusu toprak ve molozların kaldırılması için gereken yazı yazılır. Yasal sürede işlemin gerçekleşmemesi durumunda kaçak döküm miktarı Müdürlük teknik elemanlarınca ölçülür. Döküm alanı belirlendikten sonra söz konusu toprak veya molozların



Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
uzaklaştırılması için yapılacak harcama miktarı hesaplanır. Encümen Başkanlığı’na gönderilecek yazı, cezai işlem uygulanabilmesi için sevk yazısı ile birlikte Fen İşleri Müdürü’ne imzaya sunulur. Fen İşleri Müdürü ve ilgili Başkan Yardımcısı’nın imzasını müteakip Belediye Başkanı’na imzaya gönderilir. Belediye Başkanı’ndan imzadan çıktıktan sonra dosya Fen İşleri Kalemine gelir. Buradan Encümen Başkanlığı’na gönderilen sevk yazısı ve eklerinden oluşan dosya Encümen’de görüşülerek karara bağlanır. Encümen Kararı alındıktan sonra dosya Fen İşleri Kalemine geri gelir. Encümen Kararı, Fen İşleri Müdürü tarafından Ulaşım ve Altyapı birimine havale olur. Buradaki dosyası ile birleşir. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne Encümen Kararının uygulanabilmesi için Müdürlük yazışma kurallarına uygun olarak gönderilir. Dosya arşivlenir.
6.2.8 Enkaz Bedeli Talepleri

Yapılan İmar planlarında İmar Yasasının ilgili Maddesinin uygulanması sonucu; yol, yeşil alan, v.b. kamuya ve Belediye’ye ayrılan alanlarda kalan yapıların kaldırılması söz konusu olduğunda ilgili müdürlüklerce enkaz bedeli tespiti talep edilir. Fen İşleri Müdürünce Enkaz Bedeli Tespit komisyonu oluşturulur ve bu komisyon 3 teknik elemandan oluşur. Bu komisyon yapının bulunduğu yere giderek binanın varsa bahçede bulunan değerli ağaçların ölçüm ve tespitlerini Park Bahçeler Müdürlüğü’nden 1 teknik elemanla birlikte yapar. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapı sahibinin Emlak beyanı olup olmadığını araştırır. Buradan ve kişilerin beyanından binanın kaç yıllık yapı olduğunu tespite çalışır. Toplanan komisyon; enkaz bedeli tespiti istenen yapı için (varsa değerli ağaçları da dikkate alarak) Bayındırlık Bakanlığı’ndan her yıl yayınlanan mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri tebliğini kullanarak, yıpranma payı indirimini de hesaplayarak enkaz bedel raporunu düzenler. Düzenlenen raporun bir örneğini enkaz bedeli klasörüne kaldırıp, bir örneğini de enkaz bedelinin belirlenmesini isteyen Müdürlüğe gönderilmek üzere hazırladığı üst yazıya ekler. Müdürü onayı ile ilgili Müdürlüğe Evrak Kayıt zimmetle gönderir.


6.3 Yapı İşleri Şefliği :
6.3.1 İhale Hazırlıkları

Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinde yer alan yatırımların ihale usulü ile sonuçlandırılması için ilgili yasa gereğince yapılacak yatırımın yaklaşık maliyeti, poz tarifleri, Mahal listeleri, pursantaj listesi, özel teknik şartnameleri ve ihale onay formu ihale hazırlık elemanı tarafından hazırlanır. Müdür ve Belediye Başkan Yardımcısı tarafından imzalanır. Ayrıca ihale komisyon asil ve yedek üyeleri, Müdürün teklifi ve Belediye Başkan Yardımcısı’nın onayı ile görevlendirilir. Onayı müteakip Mali Hizmetler Müdürlüğünden ödenek alınır. www.kik.gov.tr adresinden ihale kayıt numarası alınır. İhale ilanı hazırlanır. Gerek kamu ihale bülteninde ve gerekse yerel gazetede ilanı yayınlattırılır. İdari şartnameleri düzenlenir. İhale dosyaları yüklenicilere satışa sunulur. İhale dosyalarını İhale komisyonu üyelerine dağıtılır. İhale Komisyonu tarafından İhalenin yapılmasını müteakip ihale ita amirine (MÜDÜR) onaylattırılır. İta amirince onaylanmadığı takdirde ihale iptal edilir. İhale sonrası ilgili kanuna göre yasal yazışmalar yapılır ve sözleşmeye davet yazıları yükleniciye gönderilir.


6.3.2 Kesin Teminat ve Sözleşme

Yüklenici Kesin teminatı (İhale bedelinin %6‘sı) Banka Teminat Mektubu olarak getirdiği takdirde bir dilekçe ekinde Evrak Kayıta teslim eder. Havaleyi müteakiben üst yazı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne muhafaza edilmesi amacıyla gönderilir. Kesin teminat nakit veya teminat olarak kabul edilen diğer değerli


Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
kağıtlar şeklinde verilecekse direkt olarak yüklenici Mali Hizmetler Müdürlüğüne kesin teminatı yatırarak, alındı belgesini Fen İşleri’ne getirir. Dosyanın içinde muhafaza edilir. İhale bedeli üzerinden alınacak sözleşme pulu ve karar pulu bedelleri Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne yatırılır. KİK payı ise ilgili Banka şubelerine yüklenici tarafından yatırılır. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden alınan tüm makbuzların fotokopileri İhale dosyalarına konur. Sözleşme dosyaları sözleşmenin yapılması için notere götürür. Noter huzurunda ihale dosyaları içinde bulunan sözleşmeyi İta amiri, Başkan Yardımcısı ve Yüklenici imzalar. Dosyaların içinde bulunan tüm evraklar noter tarafından onaylanır. Onaylanmış olan İhale dosyalarının bir sureti noterde kalır, diğer suret Fen İşleri Müdürlüğü’nde dosyayı hazırlayan teknik elemana teslim edilir. Sözleşmenin noterde yapılması zorunluluğu yoksa gene sözleşme İta amiri, Başkan Yardımcısı ve Yüklenici tarafından imzalanır.
6.3.3 Kontrol Mühendislerinin Görevlendirilmesi

İhale Dosyasında belirtilen işin niteliğine ve gereklerine uygun eğitimi almış personel işlerin yürütülmesi için, Fen İşleri Müdürü tarafından yazılı olarak görevlendirilir.


6.3.4 İşyeri Teslimi

Sözleşmenin yapılmasını müteakip sözleşmede yazılı gün içerisinde işyeri teslimi yapılarak 3 nüsha ilgili evrak tanzim edilir. Yüklenici, kontrol mühendisi ve Yapım İşleri Şefi tarafından imzalanır, Müdür tarafından onaylanır. Bir nüshası Yükleniciye verilir. Diğer nüshalar İhale Dosyasında saklanır. Yüklenici bu form ile S.S.K‘ya müracaat ederek, işyeri açılışı yapar.


6.3.5 İş Programı

İşyeri teslimi yapılan Yüklenici tarafından hazırlanan iş programı yasal süresi içinde idareye verilir. Yüklenici, Kontrol Mühendisi ve Yapı İşleri Şefi tarafından imzalanır, Müdür tarafından onaylanır.


6.3.6 İşe Başlama ve Yürütülmesi

İş yeri teslimi yapılan Yüklenici gerekli makina, teçhizatı ve malzemeyi temin ederek çalışma alanına getirir. Projelere uygun olarak imalatlara başlar. Yüklenici imalatları iş programında belirtilen sürelerde yapmakla sorumludur. Kontrol mühendisi kendine verilen ihale dosyasını, sözleşme ve eklerine, şartnamelere, uygulama projelerine, fen ve sanat kurallarına ve iş programına uygun olarak yürütüp süresinde bitirilmesini sağlar ve Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliğine göre Kontrol Mühendisi tarafından sürekli yerinde kontrol edilir. İlgili kontrol mühendisi ayrıca ilgili evrakı Şef ile birlikte hazırlar.


6.3.7 Ara Hakedişler

Yüklenici sözleşme ve eki olan şartnamelerdeki hükümlere ve iş programına göre yaptığı işlerden doğan alacakları için dilekçe ile Evrak Kayıta başvurur. Havale işlemlerinden sonra evrakı Evrak Kayıt, Kontrol Mühendisine zimmetle teslim eder. Bu başvuru sonucunda yapılmış olan imalatlara göre kontrol mühendisi 3 nüsha halinde hakedişleri yüklenici ile birlikte düzenler. Bir üst yazı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilir. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce ita emri düzenlenerek, ita amiri ve Başkan Yardımcısı’na onaylattırılır. Onaylanan ita emri dosya ile birlikte ödeme için Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilir. Ayıca Kontrol Mühendisi, İhaleli İnşaat işlerinde ilgili evrakı düzenler ve dosyasında arşivlenir.


6.3.8 İşin Tamamlanması
Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
İş bitiminde Yüklenici dilekçe ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne müracaat ederek işin tamamlandığını belirterek geçici kabulünün yapılmasını talep eder. Dilekçe havale işlemlerinden sonra Kontrol Mühendisine zimmetle teslim edilir. Kontrol mühendisi işin tamamlanıp, tamamlanmadığını kontrol eder ve tamamlandığını tespit ettiği takdirde gelen dilekçeye karşılık olarak Müdürlük Makamı’na işin geçici kabule hazır olduğunu belirten bir belge düzenler. Belge, Kontrol Mühendisi ve Yapı İşleri Şefi tarafından imzalanarak Müdürlük makamına sunulur. Müdür, Geçici Kabul Heyetini belirler. Belirlenen Geçici Kabul Heyeti, Başkan Yardımcılığı Makamı’nın onayına sunulur.
6.3.9 Geçici Kabul

Onaylanan heyet iş yerine gelerek yüklenici tarafından yapılan işleri kontrol eder ve işlerdeki eksiklikler yoksa geçici kabul yapılarak onaya (Belediye Başkanı) sunulur. Eksiklikler varsa tespit edilir geçici kabul tutanağında belirtilerek kabul yapılır. Biten işlerle ilgili iş bitirmeler düzenlenir ve Başkanlık onayına sunulur.


6.3.10 Kesin Hesap Tanzimi

İşin geçici kabulü yapıldıktan sonra Yüklenici bir dilekçe ile kesin hesaplarının yapılması için Evrak Kayıta dilekçe ile müracaat eder. Havale işlemleri yapıldıktan sonra Evrak Kayıt dilekçeyi zimmetle Kontrol Mühendisine teslim eder. Kesin hesap dosyaları kontrol mühendisleri ve yüklenici tarafından müştereken 3 nüsha olarak hazırlanıp ve Yapı İşleri Şefi, Müdür, Başkan Yrd. tarafından imzalanır. Bir üst yazı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilir. Mali Hizmetler Müdürlüğünce ita emri düzenlenerek, Müdür ve ita amirine onaylattırılır. Onaylanan ita emri dosya ile birlikte ödeme için Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilir.


6.3.11 Kesin Kabul

Kesin hesabı onaylanmış işlerin geçici kabulünden 12 ay sonra yüklenici işin kesin kabulünün yapılmasını için bir dilekçe ile Evrak Kayıta müracaat eder. Havale işlemlerinden sonra ilgili kontrol mühendisine dilekçeyi zimmetle teslim eder. Kesin Kabul Heyeti’ni Müdür tespit eder. Kesin kabul teklif belgesi hazırlanır, üst makama sunulur. Heyet onayının alınmasını müteakip Kesin kabul heyeti, kesin kabul yaparak üst makamlara onaya sunulur.


6.3.12 Teminat İadesi

S.S.K. ilişiksizlik belgesi gelen işin kesin hesabı ve kesin kabulü onaylanmışsa tamamı, sadece geçici kabul ve kesin hesabı onaylanmışsa yarısı müteahhide iade edilmek üzere Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilir.


6.3.13 Yapı İşleri Şefliği Yol Yapım Ekiplerinin Çalışma Esasları

Yapı İşleri Şefi’ne bağlı olarak çalışırlar. Müdür tarafından onaylanmış çalışma programına göre

Belediyeye ait iş makinası kamyon ekipman ve malzeme kullanarak yol, alt yapı, tamir bakım onarım işlerini

yaparlar. İlgili evrak Yapı İşleri Şefi tarafından hazırlanır.


Ekipler için, iş makinaları ve binek araçları için Yapı İşleri Şefliği Günlük Çalışma Programı hazırlanır., Yapı İşleri Şefliği elemanı tarafından 5 nüsha olarak yazılır. Sırası ile 1 nüshası Fen İşleri Müdürü’ne, Başkan Yardımcısı’na, Yol Bakım Ekip Başı, Yapı İşleri Şefi’ne (Makinaların kontrolü için) gönderilir. Aylık faaliyet raporuna konur. Bir nüsha da kontrol için ilan tahtasına asılır. Fen İşleri Müdürü’nün
Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
kararıyla işe hangi gün başlanacaksa, işin niteliğine göre malzeme bir gün önceden, personel ise günün sabahında, çalışma sahasına sevk edilir.
Ekip Başı, işin niteliğine göre Ekibini koordine eder. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra veya yapılırken gün içerisinde yapılan işler kontrol edilir. Bu yapılanlar günlük çalışma programına işlenir, hazırlanan Günlük faaliyetler ay sonunda toplanarak Yol Yapım Aylık Faaliyet Raporu düzenlenir. Ayrıca mahalle bazında Yol Yapım Mahalleler Bazında Aylık Faaliyet Raporu düzenlenir. Yol Yapım Aylık Faaliyet Raporu’nda hangi mahalleye hangi faaliyetin yapıldığının aylık dökümünü verir. Aylık faaliyet raporu ekine Raportör tarafından mahalleler bazında sokaklardaki yapılan işler ve sokaklarda kullanılan malzemenin görülmesi için detaylandırılır. Hazırlanan Aylık Faaliyet Raporu iki nüsha olarak çoğaltılır. Bir nüshası Fen İşleri Müdürü bilgisine sunulur. Diğer nüsha ise aylık faaliyet raporları dosyasında saklanır.
On iki ay süresince hazırlanan Yol Yapım Aylık Faaliyet Raporları yıl sonunda toplanarak Yol Yapım Yıllık Faaliyet Raporu olarak düzenlenir. Görevlendirilen operatör ve şoförlerin iş sağlığı ve güvenliği konularında uymaları gereken kurallar ilgili talimatlar ile belirlenmiş ve kendilerine tebliğ edilmiştir. Fen İşleri Müdürlüğüne ait malzeme ve ürünler, Ürünlerin Korunması ve Depolanması Prosedürü’ne göre muhafaza edilmektedir.
6.3.13.1 Yağmursuyu Kanal Çalışması

Yağmur suyu kanal ihtiyacı olan sokaklar belirlenir. Aciliyet durumuna göre programa alınır. Çalışma yapılacak sokak hakkında alt yapı kuruluşlarından alt yapının mevcudu hakkında bilgi alınır. Alt yapı kuruluşlarından alınan bilgi doğrultusunda, mevcut tesisatlara zarar vermeden yağmur suyu kanalının döşeneceği hat belirlenir ve malzeme (boru, baca elemanı, kum çimento, dağ kumu, yağmur su ızgarası) ikmali depodan yapılır. Asfalt yol ise döşenecek boru çapına göre asfalt kesme makinası ile asfalt kesilir. Çalışmanın yapılacağı yol gerekirse, yolun tamamı ya da bir şeridi trafiğe kapatılır. Gerekli emniyet tedbirleri için, yönlendirme levhaları ve ikaz şeritleri çekilir. Kesim yapacak personel gerekli koruyu eşyaları kullanarak (çizme, eldiven gözlük koruyucu maske vb.) işe başlar.


Kanal makinası ile mansaptan itibaren tranşe açılmaya başlanır, çıkan hafriyat döküm sahasına nakledilir. Hafriyat esnasında kaya veya taş çıkarsa, kırıcı makina veya kompresör ile kırılır. Tranşe istenilen derinlikte açıldıktan sonra 10 cm kum serilir ve projesine göre döşenir. Projesinde gösterilen yerlere muayene bacaları yapımı için temel betonu dökülür. Baca yüksekliğine göre baca çemberleri yerleştirilir, üzerlerine baca koniği ve pik döküm baca kapağı konur. Her bacadan projesine göre 20’lik büzlerden ızgara bağlantısı yapılır. Izgara altyapıları projesine göre yapılır. Genelde yerinde dökme olduğu gibi prefabrik de olabilir. Izgara bağlantıları ve döşenen büzlerin üzerine uygun malzeme serilerek sıkıştırılır. 7 cm asfalt payı bırakılır.
6.3.13.2 Yağmur Suyu Baca, Izgara Tamiri ve Temizliği

İlçe sınırlarında bildirilen veya tespit edilen mevcut Yağmur suyu bacalarında meydana gelen çökme ve bozulmaların tamiri veya içinde biriken teresubatın temizliği Yol Yapım Amirliği elemanlarınca yapılır.


Arızanın durumuna göre Prefabrik baca koniği ve Prefabrik gövde elemanları değiştirilerek ve asfalt kotuna getirilerek yapımı tamamlanır. Yağmur suyu ızgaralarının periyodik olarak temizliği yapılır. Tıkalı bulunan yağmur suyu kanallarının açılması için Kuka ile gerekli çalışmalar yapılarak açılması sağlanır.
Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
Açılamadığı durumlarda kanalın yenilenmesi yoluna gidilir.
6.3.13.3 Yağmur suyu Baca Kapakları ve Izgaralarının Yol Kaplama Kotuna Getirilmesi Tamir Çalışmaları

Baca Kapakları ve Izgaraların yollarda yapılan asfalt kaplama çalışmaları nedeniyle yükseltilmesi-alçaltılması gerektiği durumlarda yapılan çalışmalardır. Yükseltilmesi veya alçaltılması gereken Baca kapakları ve Izgaraların etrafı Asfalt Kesme Makinası ile kesilir. Asfalt Kompresörle kırılarak baca kapağı veya ızgara çıkartılır. Yükseltme yapılacak ise Prefabrik beton elemanlar ile yükseltilerek asfalt kotuna getirilir alçaltılma yapılacaksa gerekli kırma yapılarak mevcut asfalt kotu seviyesine indirilir, çevresi tekrar asfaltlanır. Bu çalışmalar yapılırken gerekli emniyet tedbirleri alınır ve emniyet şeridi ile çalışma sahası çevrilir.


6.3.13.4 Atık Su Kanal Çalışması

Atık Su Kanal çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İSKİ) sorumluluğunda olmasına rağmen acil durumlarda vatandaştan gelen talep üzerine bu çalışma yapılmaktadır. Atık su kanalı yapılacak sokak belirlenir. Fen İşleri Müdürlüğünde görevli teknik personel (Harita mühendislerince) sokağın nivelmanı çıkarılarak kanal projesi hazırlanır. Çalışma yapılacak sokak hakkında diğer alt yapı kuruluşlarından alt yapı mevcudu hakkında bilgi alınır. Alınan bilgiler doğrultusunda, mevcut tesisatlara zarar vermeden Atık su kanalının döşeneceği hat belirlenir. Gerekli malzeme ikmali yapılır.

Yol asfalt ise döşenecek boru çapına göre asfalt kesme makinası ile asfalt kesilir. Sabah görev dağılımı yapılan araç, kanal ekibi ve iş makinası çalışmanın yapılacağı alana gönderilir. Çalışmanın yapılacağı yol gerekirse, yolun tamamı ya da bir şeridi trafiğe kapatılır. Gerekli emniyet tedbirleri için, yönlendirme levhaları ve ikaz şeritleri çekilir. Kanal Makinası ile mansaptan itibaren tranşe açılmaya başlanır, çıkan harfiyat döküm sahasına nakledilir. Hafriyat esnasında kaya veya taş çıkarsa, kırıcı makina veya komprasör ile kırılır. Tranşe istenilen derinlikte açıldıktan sonra 20cm kum serilir ve gerekli eğimi verilerek, beton büzler projesine göre döşenir. Döşenen büzlerden her parsele (bina veya arsa) parsel bağlantısı yapılır. Açılan kanallarda, yerin durumuna göre belirli aralıklarla bacaların yapımı için, baca tabanına beton yapılır, baca yüksekliğine göre baca çemberleri yerleştirilir, üzerlerine baca koniği ve pik döküm baca kapağı konur. Döşenen kanal uygun malzeme ile doldurularak kompaktörle sıkıştırılır.
6.3.13.5 Atık Su Baca tamiri ve Temizliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İSKİ) sorumluluğunda olmasına rağmen acil durumlarda durumlarında vatandaştan gelen talep üzerine bu çalışma yapılmaktadır. Arızanın durumuna göre Prefabrik Baca koniği ve Prefabrik gövde elemanları değiştirilerek asfalt kotuna getirilerek yapımı tamamlanır. Baca temizliği baca içerisinde biriken teresubat maddeleri çıkartılarak temizliği sağlanır. Tıkalı bulunan Atık su kanallarının açılması için Kuka ile gerekli çalışmalar yapılarak açılması sağlanır. Açılamadığı durumlarda kanalın yenilenmesi yoluna gidilir.


6.3.13.6 Kuka ve Vidanjör Çalışması

Kanallarda meydana gelen arıza ve tıkanıklıkların giderilmesi için yapılan çalışmalardır. Kuka çalışmaları, Kuka araçını, kanal ve baca ekibinden görevlendirilen personel ile yapılır. Kanallarda meydana gelen tıkanıklıkların giderilmesi ve arıza yerinin tespiti için kuka çalışması yapılır. Vidanjör ise tıkalı kanal veya zeminde birikmiş olan suların çekiminde kullanır.


6.3.13.7 İstinat Duvarı
Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
İstinat duvarı yapımı toprak kaymasını önlemek, amacıyla yapılan duvarlardır. İstinat duvarının yapılacağı istikamet belirlenir ve yerinde işaretlenir. Projesine uygun olarak taş duvar veya betonarme olarak yapılır. Yapılacak istinat duvarının genişliğine göre Temel pabucunun hafriyatı yapılır. Tabana 10 cm kum serilir ve projesine göre inşa edilir. Yapılan duvarın arkası iri taşlı grovat malzeme ile doldurulur.
6.3.13.8 Yol Açılması ve Islahı Çalışmaları

Yol açılması ve ıslahı çalışmalarının yapılacak yerin İmar durumuna göre yolun Fen İşleri Müdürlüğünde görevli teknik personel (Harita mühendislerince) imar planı ve kadastral planına göre aplikasyonu yapılır. Kırmızı ve siyah kodlar tespit edilerek işaretlenir. İşgalli yerlere bu esnada tebligat verilir ve boşaltılır. İş makinaları çalışmaya başlandığında, yarma yapılacak yerlerin harfiyatı döküm sahasına nakledilir. Dolgu yapılacak yerlere balast malzeme temin edilerek serilir ve sıkıştırılır. Dere yatağı geçişi var ise derenin maksimum su taşıma seviyesi düşünülerek uygun çaptaki künkler döşenir veya menfez yapılır.. Harfiyat ve dolgu işleri bittikten sonra açılan yolun tamamına katkılı malzeme (kırmataş+bağlayıcı) malzeme grayder ile serilir ve silindir ile sıkıştırılır.


6.3.13.9 Bordür ve Tretuar Çalışmaları

İmar Planına göre yol ve kaldırım genişliklerinin tespiti yapılır. Fen İşleri Müdürlüğünde görevli teknik personel (Harita mühendislerince) İmar sınırları işaretlenir. Tecavüzlü olan sınırların tebligatları yapılarak yıkımı sağlanır. İlgili kamu kurumlarından elektrik ve telefon havai hatlarının yeraltına alınması yazılı olarak istenir. Bu çalışmaların tamamlandığı yerlerde bordür ve tretuar ihtiyacı olan yerlere bordür ekibi çalışma alanına götürülür.


Asfalt Yollarda mevcut kaldırım var ise hafriyatı yapılır ve sökülen bordürler depoya gönderilir. Kaldırım genişliğine göre gerektiği yerlerde asfalt Asfalt Kesme Makinası ile kesilir. Kompresör ile asfalt kırılarak bordür altı yastık betonu yeri 20/30 cm hazırlanır. Yastık betonu atılarak bordürlerimiz yolun asfalt kotundan 20cm yüksek kalacak şekilde ipi çekilerek dizilir. Bordür aralarının derzleri yapılır. Tretuarların stabilize dolgusu 16 cm boşluk kalacak şekilde yapılarak kompaktör ile sıkıştırılır. Sıkıştırılan stabilize üzerine 10cm kum serilir, 6cm’lik kilitli parkeler döşenir. Tekrar kompaktör ile döşenen taşlar sıkıştırılır ve parke taşları arasına perdah kumu serilerek boşluklarının süpürge ile doldurulması sağlanır. Tretuar arkasında kalan boşluklar parke ile bağlantı yapılması için 300 doz beton ile dolgusu yapılır. Tretuarlarda su akışının sağlanması için parke taşları yola doğru gerekli eğim verilerek döşenir. Sokak başlarında puset ve özürlü geçişleri için geçiş yerleri asfalt kotu ile sıfır yapılır.
6.3.13.10 Parke Yol Yapımı

Eğimli yollarda ve seçilen özel pilot bölgelerde yol kaplaması olarak parke yol yapılır. Alt yapı kuruluşarı ile gerekli yazışmalar yapılarak alt yapıların tamamlanması istenir. Alt yapı çalışmaları yapılan yollara eğer üzerinde mevcut kaplaması var ise sökülür. Stabilizasyonu yapılarak, silindir ile sıkıştırması yapılır. Üzerine 10cm kum serilerek 8cm’lik parke taşlar döşenir. Üzerine perdah kum serilerek kompaktör ile sıkıştırması yapılır. Bordür ile parke taşları arasında kalan boşluklar beton ile doldurulur. Yağmur suyu ızgaralarına suyun gideceği şekilde parke taş döşenirken eğim verilir.


6.3.13.11 Parke Yol ve Tretuarların Tamiri

Yol ve Tretuarda çöken veya bozulan kısımların sökümü yapılır. Sökülen taşların kenarları temizlenir ve fırçalanır. Çöken kısımların dolgusu yapılır ve kompaktör ile sıkıştırılırak parke taşları döşenir.



Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
6.3.13.12 Asfalt Yol Kaplama Yapımı

Yol açılması ve ıslahı çalışmalarının yapılacak yerin İmar durumuna göre yolun İmar Planlarına göre parsellerin terklerinin yapılıp ve İmar istikametinde problem olup olmadığı araştırılır yeni terkler var ise yıkımı yapılır. İşgalli yerlere bu esnada tebligat verilir. Çalışma yapılacak sokak için alt yapısının tamamlanmış olması öncelikli şarttır. Bu konu ile ilgili olarak Alt Yapı Kuruluşları ile gerekli bilgilendirme yazışmaları yapılarak. Asfalt yapılacak yol üzerinde kendilerine ait çalışma, programlarında olup olmadığının tespiti Alt yapı yapacak kuruluşlarından gelen teknik elemanlar tarafından yapılan inceleme ile alt yapının yeterli olup olmadığı hakkında bilgi alınır. Alt yapı çalışması yapılması gerekiyor ise acilen çalışmalarını tamamlamaları istenir.


Eğer asfalt kaplanacak yolda daha önceden asfalt var ise kazınması gereken yerler asfalt kazıma makinası ile kazılır. Yolun temizlenmesi ve süpürülmesinden sonra Distribitör ile astar atılır. Bu sırada başşoför ile koordine edilen araçlar asfalt plentine giderek sıcak asfaltı iş sahasına getirirler. Finişerin yol eğim ayarları yapılır ve getirilmiş olan sıcak asfalt finişerin (Asfalt serme makinasına) haznesine boşaltır. Finişer sıcak asfaltın serimini yapar. Finişer ile yola serilen asfaltın sıkıştırması periyodik olarak silindir ile yapılır. Silindiraj süresince bir noktadan silindirin en az 7-8 defa geçmesi gerekir. Yol çalışması yapılan bölüm sıcak asfaltın soğuyana kadar trafiğe kapalı tutulması sağlanır.
6.3.13.13 Tranşe Üzeri Asfalt Tamir Çalışması

Asfalt Yol tamiri yapılacak yol belirlenir. Altyapı kuruluşlarının çalışmalarından sonra betonlanmış ve asfalt payı bırakılmış tranşeler süpürge ile temizlenir. Asfalt Yama Ekibi tarafından asfalt yama çalışmaları yapılmaktadır. Betonlanmış kısımlara komple asfalt atılarak, tranşenin dolgusu bombeli şekilde yapılır. Dolgusu yapılan tranşenin asfaltı silindir ile sıkıştırılır. Asfalt Yollarda meydana gelen çökme veya bozulmalarda bozulan kısımlar kazınır. Çökme var ise mevcut malzeme çıkarılarak yerine stabilize malzeme sıkıştırılır. Kazılan yolun temizliği yapılır. Temizlenen kısma astar atılarak asfalt döküm işi tamamlanır.


6.3.13.14 Acil Asfalt Tamir İşleri

Acil asfalt tamir işlerini Asfalt robot ekibi ve Robot aracı tarafından yapılır. Robot aracı her sabah plente giderek sıcak asfalt alır. Asfalt robot ekibi ile birlikte acil olan talep ve şikayetler doğrultusunda küçük asfalt yamaları kompaktör ile asfalt sıkıştırılır. Ulaşım ve Alt Yapı Şefliği çalışmalarında kırılması gerek görülen yerlerde kompresör makinası ile kırımlar yapılmaktadır.


6.3.13.15 Muhtelif inşaat işleri

Ahşap veya çelik kalıp işleri, Soğuk Demir Bağlanması, Duvar Yapımı, beton dökümü, sıva, Demir baba ve beton babaların montajı, muhtelif bina onarımları, ahşap çatı, merdivenli yol yapımı v.b. gibi uzmanlık isteyen işleri de Yol Yapım Amirliği talep geldiği zaman yerine getirmektedir.


6.3.13.16 Kar ve Buz İle Mücadele Çalışmaları

Kış aylarında Afet Koordinasyon Merkezinden alınan hava tahmin raporu doğrultusunda vardiyalar oluşturularak kar yağışı esnasında ve buzlanma olduğu zamanlarda Tuz serpme aracı kamyon üzerinde ekip ile tuz serpme, grayder ile yoğun kar yağışlarında küreme yolları ile karla mücadele edilmektedir. Merkezi yerlerde ekipler kaldırımlarda kar temizleme ve nakletme işleri yapılmaktadır. Köprü, viyadük ve kavşaklarda su tankerleri ile üre atılmak üzere önlemler alınmaktadır.



Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010
6.4. Kayıtların Saklanması

Bu yönetmelik kapsamında tüm kayıtlar, Doküman ve Kayıtların Kontrolü Prosedürüne uygun olarak saklanır.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Dağıtım, Yürürlük, Yürütme

7.DAĞITIM

Başkan


Başkan Yardımcıları

Fen İşleri Müdürlüğü

Birim Yöneticileri
8. YÜRÜRLÜK

Bu yönetmelik yayım tarihinde yürürlüğe girer.


9. YÜRÜTME

Bu yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür.


RAPOR :

Hukuk Komisyonu’nun 27.04.2010 tarihli raporu.

BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA KARTAL; KONUNUN İNCELENMESİ: Komisyonumuza havale edilen Fen İşleri Müdürlüğü’nün Çalışma Yönetmeliği hakkındaki teklif görüşmeye açıldı.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Yapılan değerlendirme sonucunda; 5393 sayılı kanunun 18/m maddesi bakımından belediyelerin düzenleyici işlemlerle yapması ve yönetmesi gereken işlemlerdendir. Yani konu ile ilgili yönetmelik düzenleme yetkisine haizdir. Söz konusu teklif bu amir hüküm bakımından yine kanuya mütealik olmak üzere önceden hazırlanan yönetmeliğin tekrarı niteliğindedir.

Teklif olunan düzenleyici işlemde 6.3.13.4 Atıksu Kanal Çalışması bölümünde ilk bakışta İSKİ’nin görev alanına girilmiş gibi algılanmaktadır. Bu paragrafın Atıksu Kanal Çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sorumluluğundadır. Aciliyetine binaen vatandaşında talebi sözkonusu ise gerekli ve yeterli önlemleri alarak müdahalede bulunur şeklinde tadilen kabul edilmesi hususu meclisin bilgi ve takdirine arz olunur. (Hukuk Komisyonu Başkanı ve Üyeler.)

İmar Komisyonu’nun 12.04.2010 tarihli raporu.

BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA KARTAL; KONUNUN İNCELENMESİ: Komisyonumuza havale edilen Fen İşler Müdürlüğünün çalışma yönetmeliğine dair teklif görüşmeye açıldı.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Yapılan değerlendirme sonucunda; Fen İşleri Müdürlüğünün Çalışma Yönetmeliğine ait maddelerden 6.3.13.4 atıksu kanal çalışması maddesinin müdürlüğünce yeniden düzenlenmesi için müdürlüğüne iadesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur. Yüce Meclisin Onayına Arz Olunur. (İmar Komisyonu Başkanı ve Üyeler.)

Belediye Meclis Üyesi Osman GÜDÜ tarafından verilen; Fen İşleri Müdürlüğü’nün Çalışma Yönetmeliğine ait maddelerden 6.3.13.4 atıksu kanal çalışma maddesinin Hukuk Komisyonunda da ele alındığı şekli ile atıksu kanal çalışması İSKİ’nin görev alanında bulunmaktadır. Acil durumlarda vatandaşın talebi doğrultusunda yeterli önlemler anılarak müdahalede bulunur şekli ile tadilen kabulü meclise arz olunur.




Karar No : 2010 / 75

Karar Tarihi : 05.05.2010

SONUÇ :

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliğine ait İmar Komisyonu Raporuna Belediye Meclis Üyesi Osman GÜDÜ tarafından yapılan tadilat teklifi doğrultusunda Hukuk ve İmar Komisyonu Raporlarının AYNEN KABULÜNE Belediye Meclis Üyeleri; Abdi KESİMAL, Av.Mustafa YAĞCI, Temel YAZ, Alaettin TEMEL, Hayrettin YEŞİLYURT, Turgut ÇEVİK, Muhammed Mehdi AKMAN, Hüsna BALCI, Adem GÖKÇE, Av.Mehmet Necati SERİN, Nizamettin ALTINTAŞ, Hüseyin ÇAKIR, Metin BEKTAŞ’ın Red oyuna karşılık Kartal İlçe Belediye Meclisinin 2010/MAYIS AYI TOPLANTISININ 05.05.2010 TARİHLİ 2.BİRLEŞİMİNDE TADİLEN OYÇOKLUĞU İLE KARAR VERİLDİ.




TANER ÖZDEMİR

GÜLSEREN BÖYÜKTAŞ

TURGUT ÇEVİK

BELEDİYE MECLİS 2.BAŞKAN VEKİLİ

MECLİS KATİBİ

MECLİS KATİBİ



O N A Y

...../...../20...







Op.Dr.Altınok ÖZ

Belediye Başkanı



Yüklə 79,81 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin