Universitatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei



Yüklə 198,73 Kb.
səhifə1/4
tarix01.09.2018
ölçüsü198,73 Kb.
#76353
  1   2   3   4

Universitatea Politehnica Bucuresti

Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei


Tema SO

Android vs iOS


Studenti : Craciun George

Lugu Petru-Daniel

Muntean Andrada

Ion Alexandru



Grupa : 433 A

mai 2013

Cuprins :

Andrada Muntean :
    1) Descriere generala Android si iOS

    2) Cum ruleaza pe diverse platforme  Androidul

3) Cum ruleaza pe diverse platform iOS

    4) Android vs. iOS. In viitor


George Craciun:

1) Stabilitatea aplicațiilor,

2) Stabilitatea sistemului de operare

3) Gestionarea memoriei la Android

4) Gestionarea memoriei la iOS

Ion Alexandru:


1) Principii de securizare a datelor la Android

2) Principii de securizare a datelor la iOS

3) Dezvoltarea aplicatiilor la Android

4) Dezvoltarea aplicatiilor la iOS

Lungu Daniel:
1) Dezvoltarea de software Android

2) Dezvoltarea de software iOS

3) Evolutia celor doua sisteme

4) Potentiali virusi si amenintari



Muntean Andrada

  1. Descriere generala Android si iOS

Android

Android este o platformă software și un sistem de operare pentru dispozitive și telefoane mobile bazată pe nucleul Linux, dezvoltată inițial de compania Google, iar mai târziu de consorțiul comercial Open Handset Alliance. Android permite dezvoltatorilor să scrie cod gestionat în limbajul Java, controlând dispozitivul prin intermediul bibliotecilor Java dezvoltate de Google. Aplicațiile scrise în C și în alte limbaje pot fi compilate în cod mașină ARM și executate, dar acest model de dezvoltare nu este sprijinit oficial de către Google. Lansarea platformei Android la 5 noiembrie 2007 a fost anunțată prin fondarea Open Handset Alliance, un consorțiu de 48 de companii de hardware, software și de telecomunicații, consacrat dezvoltării de standarde deschise pentru dispozitive mobile. Google a lansat cea mai mare parte a codului Android sub licența Apache, o licență de tip free-software și open source.

Istoric

În iulie 2005 Google a achiziționat Android, Inc, o mică companie de tip startup cu sediul în Palo Alto, California, SUA. Cofondatorii companiei Android, care au continuat să muncească la Google, au fost Andy Rubin (cofondator al Danger ), Rich Miner (cofondator al Wildfire Communications, Inc 10]), Nick Sears (fost vicepreședinte al T-Mobile ) și Chris White (unul dintre primii ingineri ai WebTV La acea dată se cunoștea foarte puțin despre Android, Inc., doar că făceau software pentru telefoane mobile. Aceasta a cauzat zvonuri că Google ar plănui să intre pe piața telefoniei mobile, deși era neclar ce funcție ar putea îndeplini în această piață.

La Google, echipa condusă de Rubin a dezvoltat un sistem de operare pentru dispozitive mobile bazat pe Linux, pe care l-au prezentat producatorilor de telefoane mobile și operatorilor de rețele de telefonie mobilă, cu perspectiva de a asigura un sistem flexibil, upgradabil. Google a raportat că a aliniat deja o serie de parteneri producători de componente hardware și software la noul concept, și a semnalat operatorilor de rețele de telefonie mobilă că era deschis la diferite grade de cooperare din partea acestora. Mai multe speculații că Google ar fi putut intra pe piața telefoniei mobile au apărut în decembrie 2006. Rapoarte de la BBC și Wall Street Journal au remarcat faptul că Google își dorea căutarea web și aplicațiile sale pe telefoane mobile și că lucra din greu către acest țel. Presa și siturile de știri au publicat curând zvonuri că Google ar dezvolta un dispozitiv mobil marca Google. A urmat și mai multă speculație, susținând că în timp ce Google definea specificațiile tehnice, ar fi demonstrat prototipuri producătorilor de telefoane mobile și operatorilor de rețea. S-a raportat că până la 30 de telefoane prototip operau deja pe piață.

În septembrie 2007 InformationWeek a publicat un studiu al companiei Evalueserve care dezvăluia că Google a depus cereri pentru mai multe brevete de invenție în domeniul telefoniei mobile.



Fondarea Open Handset Alliance

La 5 noiembrie 2007 a fost făcut public Open Handset Alliance, un consorțiu incluzând Google, HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, T-Mobile, Sprint Nextel și Nvidia, cu scopul de a dezvolta standarde deschise pentru dispozitive mobile. Odată cu formarea Open Handset Alliance, OHA a dezvăluit de asemenea primul său produs, Android, o platformă pentru dispozitive mobile construită pe nucleul Linux, versiunea 2.6. La 9 decembrie 2008, a fost anunțat că 14 noi membri au aderat la proiectul Android, incluzând: Sony Ericsson, Vodafone Group Plc, ARM Holdings Plc, Asustek Computer Inc, Toshiba Corp și Garmin Ltd. Președintele și CEO-ul Google Eric Schmidt a avut nevoie de o bună bucată de timp în comunicatul de presă oficial pentru a elimina toate zvonurile și speculațiile precedente cu privire la existența unui telefon Google


Android Developer Challenge


Android Developer Challenge a fost un concurs pentru cea mai inovatoare aplicație Android. Google a oferit premii în valoare de 10 de milioane de dolari, distribuite între două etape ale competiției. Prima fază a acceptat participări de la 2 ianuarie la 14 aprilie 2008. Cele mai promițătoare 50 de intrări în concurs, anunțate la data de 12 mai 2008, au primit fiecare un premiu de 25000 $ pentru a finanța continuarea dezvoltării. Cea de-a doua faza s-a încheiat la începutul lunii septembrie, prin anunțarea a zece echipe care au primit 275.000 dolari fiecare, și a zece echipe care au primit 100.000 dolari fiecare.„Android - An Open Handset Alliance Project: Developer Challenge”. Google. Accesat la 24 octombrie 2008.

Cei zece câștigători ai Android Developer Challenge au fost:



  • TuneWiki Social Media Player

  • Wertago, aplicația mobilă pentru viața de noapte.

  • Localeh

  • cab4me

  • EcoRio

  • CompareEverywhere

  • GoCart

  • Life360

  • PicSay

  • Softrace

  • Trip Journal

Codul mașină


Depanatorul de cod ADB dă un shell root sub Emulatorul Android care permite încărcarea și execuția de cod mașină ARM. Codul ARM poate fi compilat folosind GCC pe un PC standard. Dispozitivul grafic subiacent este disponibil ca framebuffer la /dev/graphics/fb0. Biblioteca grafică pe care Android o utilizează pentru a arbitra și a controla accesul la acest dispozitiv se numește Skia Graphics Library (SGL), și a fost lansată sub o licență open source. Skia are backend-uri atât pentru win32 cât și pentru Cairo, permițând dezvoltarea de aplicatii independente de platformă, și este motorul grafic care stă la baza browserului Google Chrome.

Clasele native pot fi apelate din codul Java care rulează sub Dalvik VM folosind apelul System.loadLibrary, care face parte din clasele standard Java ale Android.

Elements Interactive Mobile B.V. au portat biblioteca lor EdgeLib C++ pe Android, și executabilele în cod mașină ale jocului S-Tris2 (o clonă Tetris) și ale demonstrației de tehnologie Animate3D sunt disponibile pentru descărcare.

Google plănuiește să lanseze un Native Development Kit pentru Android în viitor, care va fi susținut pe toate dispozitivele.


Cod mașină pe T-Mobile G1


Codul mașină poate fi executat cu ajutorul depanatorului de cod ADB, care este rulat ca un background daemon pe T-Mobile G1. Shell-ul va rula cu ID-ul de utilizator "shell", în loc de root. Când a fost lansat G1, s-a descoperit repede că telnet daemon-ul de pe telefon primește uid-ul 0 (root) atunci când rulează, oferind utilizatorului final acces complet la dispozitiv. Aceasta problemă de securitate a fost remediată în versiunea RC30 a Android și a fost trimisă la toate dispozitivele prin intermediul unei actualizări prin comunicație fără fir. Cu toate acestea, este încă posibil să se revină la firmware-ul vechi, pentru a exploata bug-ul și a se obține acces root la G1.

Firmware-ul G1 poate fi actualizat prin flashing de la o imagine stocată pe cardul microSD. Aceste imagini sunt semnate criptografic fie de către producătorul telefonuilui, fie de către rețeaua de telefonie mobilă.

G1 Developer Edition permite rularea de cod mașină și kernel-uri personalizate fără intervenții speciale.

După divulgarea unei exploatări root, Jay Freeman a publicat detalii despre cum se pot executa Android și ARM Debian Linux împreună pe G1.

Actualizări


Deși este un produs de tip open source, o parte din dezvoltarea software pentru Android a fost continuată într-o ramură privată. În scopul de a face acest software public, a fost creată o ramură oglindă read only, cunoscută sub numele unui desert, anume cupcake. Se crede că numele vine de la Marissa Mayer, care are o pasiune pentru acesta. Cupcake este în mod obișnuit interpretat greșit ca numele unei actualizări, dar după cum este declarat pe situl de dezvoltare al Google: „Cupcake este deocamdată în curs de dezvoltare. Este o ramură de dezvoltare, nu o versiune stabilă.” Modificări notabile la software-ul Android care vor fi introduse în cupcake includ modificări la download manager, platformă, Bluetooth, software-ul de sistem, radio și telefonie, instrumente de dezvoltare, sistemul de dezvoltare și câteva aplicații, precum și o serie de remedieri de probleme. Momentul exact al lansării rămâne neclar. Viitoarele versiuni Android vor folosi prezumptiv nume cod numite după deserturi: cupcake, donut, eclair, etc.


iOS

iOS desemnează sistemul de operare de la compania americană Apple Inc. pentru următoarele calculatoare și aparate "inteligente":

  • iPhone - un smartphone de mare succes pe piața de telefoane mobile

  • iPod touch - un player MP3

  • iPad - un calculator tabletă

  • Apple TV - un aparat de tip Settop box


Yüklə 198,73 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin