Va rog sa imi trimiteti o factura, pentru a putea deconta o parte din cheltuielile hoteliere



Yüklə 53,36 Kb.
tarix07.09.2018
ölçüsü53,36 Kb.
#79617

ASOCIAŢIA GENERALĂ A ÎNVĂŢĂTORILOR DIN ROMÂNIA


str. Mucius Scaevola nr.9, Arad, cod fiscal 23564572, cont CEC Arad cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948

TEL 0744195155, 0723259290 asociatiainvatatorilor@gmail.com



www.aiarad.ro www.invatatori.ro



Veniți români, veniți la Mecca noastră, / Veniți la Alba Iulia-n Ardeal!''

DE ULTIMĂ ORĂ:

LA CONGRESUL DE LA ALBA-IULIA SE POT FACE ȘI ÎNSCRIERI LA UN CURS CU CREDITE:

I.Participanții la congresul din 6-9 august se vor putea înscrie la un curs cu credite. Vor putea aduce la Alba formularul de înscriere și documentele necesare (precizate în documentul atașat aici și finalul prezentei invitații). Vor beneficia fie de o taxă promoțională de 250 lei pentru curs fie de reducerea acesteia la 125 lei și chiar la 60 lei din partea Asociației IDEE și Editurii SIGMA în cazul celor care le devin parteneri. La Alba-Iulia nu se achită nimic. Se face doar înscrierea. Cursul se va desfășura în județele de proveniență ale participanților într-un sfârșit de săptămână de după începerea școlii. Dacă după începerea școlii vor comanda din auxiliarele SIGMA, se vor activa și reducerile suplimentare. Plata cursului se face în toamnă. Amănunte la finalul prezentului document și al celui atașat mai sus, unde veți descoperi și alte oportunități.

II.La congresul al 41-lea al AGIRo din 6-9 august va fi prezent și maestrul Nicolae Furdui Iancu, cel care 10 ani a fost învățător în Alba Iulia.

https://www.youtube.com/watch?v=NmVYiC1AYjc&list=RDOKuggBnqKSk&index=6

INVITAȚIA DE MAI JOS VĂ REAMINTEȘTE CĂ ÎNSCRIERILE LA CONGRES SE FAC DOAR PÂNĂ ÎN 20 IULIE:

INVITĂM

colegii învățători, educatoare, profesori de gimnaziu sau liceu

(se poate și însoțiți de familie)

să participe la cel mai mare forum educațional al anului,

Congresul Cadrelor Didactice din România

și al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare,

al 41-lea congres al AGIRo, la Alba- Iulia, în perioada 06-09 august 2018,

cu ocazia Centenarului Marii Uniri

1.Colegii înscriși deja până în 16 iulie vor fi la HOTEL PRESTIGE https://hotel-prestige.ro/ și le voi trimite prin e-mail un tabel special (nu acesta atașat mai jos) în care să opteze sau nu pentru utilizarea voucherelor. Acest hotel este ocupat de noi în întregime și nu se mai fac alte înscrieri aici.

2.Din 17 și până vineri, 20 iulie, facem înscrieri noi pentru cei care se doresc cazare+masă la noul hotel închiriat azi, HOTEL CETATE - ÎMPĂRATUL ROMANILOR http://alba.imparatulromanilor.ro/ începând cu cina din 6 și terminând cu prânzul din 9 august sau pentru cei care NU au nevoie de cazare-masă, în următoarele condiții:

a)Cei care NU folosesc vouchere vor achita cazarea+masa 162 lei/zi/persoană X 3 zile + taxa de participare de 30 lei (o achită toți) +cotizația anuală de 25 lei (o achită doar cadrele didactice care se înscriu chiar acum în AGIRo și membrii vechi care nu au achitat-o pe 2018) = 541 lei în total, prin ordin de plată sau mandat poştal completând următoarele: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cont IBAN RO32CECEAR0137RON0355948, cod fiscal 23564572. După efectuarea plății să trimiteţi pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul atașat completat și dovada scanată a plății. Cei care se înscriu acum în AGIRo să completeze și cererea de înscriere atașată.

b)Cei care FOLOSESC VOUCHERE vor achita în contul AGIRo (precizat mai sus la litera a.) doar 95 lei/persoană și vor aduce cu dumnealor 9 tichete de vacanță. Cei 95 lei înseamnă taxa de participare de 30 lei (o achită toți) +cotizația anuală de 25 lei (o achită doar cadrele didactice care se înscriu chiar acum în AGIRo și membrii vechi care nu au achitat-o pe 2018) + 40 lei diferența de la vouchere fiindcă acestea sunt multiplu de 50 lei. Voucherele se pot folosi doar de titular și nu pentru alte persoane, chiar dacă sunt din familie. Celor cu vouchere li se va elibera o factură pe numele lor (să aducă, alături de cele 9 vouchere, pe un bilet toate datele din buletinul de identitate pentru a li se elibera factura în schimbul voucherelor. Factura o vor duce apoi școală ca să justifice folosirea voucherelor.). După efectuarea plății să trimiteţi pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul atașat completat și dovada scanată a plății. Cei care se înscriu acum în AGIRo să completeze și cererea de înscriere atașată.

c)Cei care NU AU NEVOIE DE CAZARE ȘI MASĂ au de achitat în contul AGIRo (precizat mai sus la litera a.) doar 55 lei/persoană în total, însemnând taxa de participare de 30 lei (o achită toți) +cotizația anuală de 25 lei (o achită doar cadrele didactice care se înscriu chiar acum în AGIRo și membrii vechi care nu au achitat-o pe 2018). După efectuarea plății să trimiteţi pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul atașat completat și dovada scanată a plății. Cei care se înscriu acum în AGIRo să completeze și cererea de înscriere atașată.

d)Cei care nu pot veni la congres și doresc doar să se înscrie în AGIRo au de achitat în contul AGIRo (precizat mai sus la litera a.) doar 25 lei/persoană în total, însemnând cotizația anuală de 25 lei (o achită doar cadrele didactice care se înscriu chiar acum în AGIRo și membrii vechi care nu au achitat-o pe 2018). După efectuarea plății să trimiteţi pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul atașat completat și dovada scanată a plății. Cei care se înscriu acum în AGIRo să completeze și cererea de înscriere atașată. Acestora le vom elibera doar adeverința de membru al AGIRo.

e)Colegii de peste hotare se pot înscrie oricâți până în 20 iulie (se poate și însoțiți de familie) fără să achite vreo taxă sau cotizație ci numai cazare + masă la doar 100 lei/zi/persoană X 3 zile = 300 lei. Să ne trimită pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com un tabel cu nume/școală/localitate/raion/țară și să ne precizeze cine a adunat suma respectivă, sumă pe care ne-o vor da la Alba-Iulia. Câtorva le vom face surpriza unor gratuități.

3.La Alba-Iulia vom distribui și cele 500 de volume din „Portrete de dascăli”, „Buletinul Congresului” și Revista AGIRo.

4.Ca întotdeauna, vor fi susținute numeroase cursuri și ateliere (cu adeverințe corespunzătoare) și vom avea invitați speciali din mediul academic, didactic și cultural. Edituri prestigioase își vor prezenta noutățile și vor distribui și pachete gratuite participanților.

5.Orașul în sine și cetatea sunt din punct de vedere turistic de neratat într-o viață de om. Puteți vedea imagini din acest cel mai frumos oraș românesc. Filmul este făcut în 2014. De atunci s-au realizat încă alte lucruri pentru turiști (cu peste 50 milioane euro, bani europeni). Nu se văd aici schimbul gărzii medievale și demonstrațiile cu lupte dintre daci și romani. De la minutul 2:50 vedeți însă cetatea. https://www.youtube.com/watch?v=_L9E5gguNcU&t=217s

6.Vor fi și alte surprize și momente memorabil de înâlțătoare care îi vor face pe participanți să pomenească peste ani că „am fost și eu la congresul de la Alba-Iulia”.

Cu bine,


Viorel Dolha, președintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România

0723259290, 0744195155



Veniți români, veniți la Mecca noastră, / Veniți la Alba Iulia-n Ardeal!''

CLOPOTUL REÎNTREGIRII, versuri Adrian Păunescu
1. Bat clopote cântând reîntregirea
Şi sufletul ia foc în clopotari
Întâi decembrie ne e unirea
Şi strălucirea României Mari
Mihai Viteazul intră-n catedrală
Şi are harta Daciei în mâini
Într-însul Burebista se răscoală
Şi-apoi pe vatra lui se nasc români
R: Cât flamura roş-galbenă-albastră
Ne este prag şi steag şi ideal
Veniţi români, veniţi la Mecca noastră
Veniţi la Alba Iulia-n Ardeal
2. Şi iar începe clopotul să bată
Şi sângerează sutele de ani
În osul naţiei se-aude-o roată
Muşcând din Horea, Cloşca şi Crişan
Şi iar la Alba Iulia ni-i flancul
Pe care ardem şi ne batem toţi
Când dinspre Apuseni răsare Iancu
Ca un Isus Cristos cu chip de moţ
3. Dar e un an care nicicând nu trece
Un an pe care-n veci îl vom dori
O mie nouă sute optsprezece
Al nostru an de fiecare zi
Ne fie el de-a pururea an-noul
În lupta cu problemele de azi
Cântăm din Alba Iulia eroul
Pe reîntregitorul cel viteaz
https://www.youtube.com/watch?v=pZWj3IknmSQ


Titlul programului Comunicare eficientă pentru un climat educaţional propice învăţării



Tipul de program: Program acreditat – 10 credite transferabile

Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară

Direcţia Formare Continuă a Personalului din Învăţământul Preuniversitar
Durata: 40 ore (29 de ore zi + 11 ore la distanţă)

Grup ţintă: cadre didactice din învăţământul preuniversitar
Justificarea ofertei: vine în întâmpinarea nevoilor cadrelor didactice care se confruntă, din ce în ce mai des, cu unele situaţii aparent de nerezolvat care afectează bunul mers al activităţilor atât la nivelul şcolii, cât şi la nivelul clasei.
Module tematice:  Comunicarea eficientă în context educaţional

 Climatul educaţional al şcolii şi al clasei de elevi

 Gestionarea situaţiilor problemă la nivelul clasei de elevi

 Gestionarea situaţiilor problemă la nivelul organizaţiei şcolare

 Un climat educaţional centrat pe valori; viziunea şi misiunea şcolii

 Activităţi pe platforma de e-learning



Scopul: stimularea unui climat propice învăţării la nivelul organizaţiilor implicate în procesul educaţional prin dezvoltarea unor competenţe privind comunicarea eficientă, prevenirea şi gestionarea situaţiilor-problemă în diferite contexte educaţionale.
Competenţe vizate:  aplicarea unor principii şi reguli de comunicare eficientă pentru a depăşi bariere în comunicarea personală / instituţională

 proiectarea pertinentă a unui program de prevenţie şi management al situaţiilor de conflict / criză la nivel organizaţional centrat pe stimularea unui climat propice învăţării

 dezvoltarea reflexivităţii în evaluarea situaţiilor de risc conflictual în cadrul a diferite tipuri de comunităţi
Modalităţi de evaluare: activitate în echipă, dialog-dezbatere, atelier interactiv de feedback şi sinteză, activităţi practice, portofolii tematice



CUM SE FAC ÎNSCRIERILE PENTRU CURSUL
„COMUNICARE EFICIENTĂ PENTRU UN CLIMAT EDUCAŢIONAL PROPICE ÎNVĂŢĂRII”


Taxa de participare:   250 lei 

Zilele de desfăşurare efectivă a cursurilor vor fi stabilite de comun acord, în funcţie de resursele de timp ale participanţilor şi ale formatorilor.

Pentru înscriere trebuie parcurşi următorii paşi:

1)  Se completează formularul de înscriere la curs cu toate datele solicitate.

2)  Formularul completat şi semnat se trimite la IDEE prin una dintre următoarele căi: 

     a) depus direct în cadrul evenimentului AGIRO de la Alba Iulia

     b) prin e-mail, la adresa office@idee-org.net 

     Persoană de contact: Camelia Cristea, Gabriela Caracaş

 3) Se alcătuieşte un dosar conţinând următoarele acte:

     • BI / CI - copie

     • Certificat de naştere - copie 

     • Certificatul de căsătorie (unde este cazul) - copie

     • Diploma de studii (cea mai recentă) - copie

     • Adeverinţa de salariat din partea unităţii de învăţământ - original

     • O cerere de sponsorizare, în cazul îndeplinirii uneia dintre condiţiile menţionate la ”Sponsorizări”.

Dosarul va fi predat persoanelor de contact IDEE & SIGMA prezente la evenimentul de la Alba Iulia.

5) Pentru confirmarea înscrierii, cu o saptămână înainte de începerea cursului, se achită un avans de  50 lei . Plata se poate face la sediul  IDEE, sau în contul  RO55PIRB4223711702001000 , deschis la Piraeus Bank România, Suc. Stirbei Vodă, cu menţiunea taxă de participare pentru programul de formare Asociaţia IDEE.

Restul taxei de participare se va achita în prima zi de curs.

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numerele de telefon: 021.313.96.42; 021.243.40.36;  0756.712.807 ; 0756.712.803

Persoană de contact: Camelia Cristea, Gabriela Caracaş

CONDIŢII DE SPONSORIZARE (REDUCERE a valorii taxei)


Colaboratorii Editurii Sigma şi Asociaţiei IDEE (cei ce fac comenzi de auxiliare până la data începerii cursului, pot beneficia de sponsorizări din partea asociaţiei IDEE pentru înscrierea la programul de formare ”Comunicare eficientă pentru un climat educaţional propice învăţării”!

• comanda de minim 20 de exemplare – se achită numai jumătate din valoarea taxei, adică 125 lei

• peste 50 de exemplare –  se achită numai un sfert din valoarea taxei, adică 60 lei






FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Comunicare eficientă pentru un climat educaţional propice învăţării

DATE PERSONALE



Nume: …………………………………… Prenume: ……...........………………………………

CNP: …………………………………… Tel.: ……………………………………………………...

e-mail :....................... ……………………………………………………………………………….

Personal didactic, specialitatea (cea înscrisă pe diploma de licenţă): ………………………….…

………………………………………………………………………………………………………...

………………………………………………………………………………………………………...





Debutant



educatoare



Definitiv



învăţător



Grad II



institutor



Grad I



profesor



Master



maistru instructor



Doctor



profesor pentru învăţământul preşcolar şi primar

Personal cu funcţii de conducere, monitorizare, evaluare şi control din inspectoratele şcolare, structuri centrale şi locale ale MEN sau aflate în coordonarea/subordinea acestuia, anume: ………………………………………………….………………………………….…………………

Director / director adjunct, anume: …………………………………………….………………

Consilier şcolar: …………………………………………….………………

Disciplinele predate: …………………………………………….…………......................………

DATE UNITATE


Unitatea şcolară (nume / adresa cu majuscule): .……………………………………………………

…………………………………………………………………..…..………………………………..

……………………………………..………………………… Sector / judeţ: ……………………….





Tip unitate:




Unitatea şcolară:



Grădiniţă



Învăţământ de stat



Şcoală



Învăţământ particular autorizat



Liceu



Învăţământ particular acreditat



Învăţământ special



Alta, anume ……………………………………

Data Semnătura,






Anexă la OMEN 3633/03.05.2018 METODOLOGIA ŞI CRITERIILE privind acordarea gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat

CAPITOLUL III Criterii pentru acordarea gradaţiei de merit ART. 6

(5) Criteriile generale pe care candidatul trebuie să le îndeplinească sunt:

(...)


b) iniţierea şi/sau aplicarea la grupă/clasă a unor metode, procedee şi tehnici de abordare a predării-învățării-evaluării inovative, preluate din cercetarea educaţională de profil, promovate în cadrul unor proiecte cu finanțare externă (inclusiv schimburi de experiență sau mobilități), a unor proiecte la nivel județean (în parteneriat cu instituții de învățământ superior de profil sau organizații neguvernamentale cu experiență relevantă în domeniu) și/sau promovate de Ministerul Educaţiei Naţionale la nivel național, prin scrisorile metodice – maximum 6 puncte pentru personalul didactic de predare/maximum 1 punct pentru personalul didactic de conducere, îndrumare şi control – CE OFERIM: auxiliarele conţin astfel de fişe

e) participarea, în calitate de membru al comisiei de evaluare/organizare, la olimpiadele și concursurile de profil, etapele pe sector, judeţene, interjudeţene, naţionale şi internaţionale incluse în programul de activităţi şi în calendarul inspectoratului şcolar/Ministerului Educaţiei Naţionale – maximum 8 puncte pentru personalul didactic de predare/maximum 1 punct pentru personalul didactic de conducere, îndrumare şi control - CE OFERIM: calitatea de membru al comisie de organizare la concursul naţional „Educaţie pentru societate”, concurs GRATUIT. Concursul este avizat prin OMEN nr. 3076/17.01.2018 şi se află în Calendarul Concursurilor Școlare ce se vor organiza şi desfăşura la nivel naţional, fără finanţare M.E.N. – poziţia 101.

h) implementarea unor proiecte educaționale inovatoare, recunoscute și aprobate la nivel local/județean/interjudețean/național/internațional (ex.de domenii: educație parentală, educație ecologică, educație pentru sănătate, educație financiară, educație emoțională, educație incluzivă, educație remedială – inclusiv prin elaborarea şi operaţionalizarea planurilor individualizate de învăţare, educație interculturală, învățare cooperativă, educație pentru mișcare etc.)– maximum 3 puncte pentru personalul didactic de predare/maximum 1 punct pentru personalul didactic de conducere, îndrumare şi control – CE OFERIM: proiectul European „Învăţământ de calitate pentru viitorul copiilor noştri în judeţul Dolj”, SMIS: 104980 dezvoltă programul Educaţie parentală

i) participarea, în calitate de autor/coautor, la elaborarea de manuale şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale sau la conceperea unor resurse educaționale deschise/auxiliare curriculare pentru disciplinele de studiu, oferite gratuit pentru a asigura accesul elevilor, profesorilor și părinților la materiale educaționale de calitate – maximum 16 puncte pentru personalul didactic de predare/maximum 16 puncte pentru personalul didactic de conducere, îndrumare şi control - CE OFERIM: portalul de rersurse educaţionale deschise EduScoala (www.eduscoala.ro) GRATUIT

c) realizarea/participare la realizarea de softuri educaţionale în specialitate, platforme de e-learning pentru susţinerea progresului şcolar, avizate de Ministerul Educaţiei Naţionale – maximum 1 punct pentru personalul didactic de predare /maximum 2 puncte pentru personalul didactic de conducere, îndrumare şi control - CE OFERIM: portalul de rersurse educaţionale deschise EduScoala (www.eduscoala.ro) conţine secţiunea Cursuri, unde cadrele didactice pot propune, elabora şi urca pe site astfel de cursuri

h) participarea cu comunicări la simpozioane, conferinţe zonale, județene, naţionale şi/sau internaţionale, cursuri de perfecționare în domeniu sau în management educațional, dovedite prin documente oficiale ale manifestării și care demonstrează 8 performanțele deosebite ale cadrului didactic în inovarea didactică – maximum 1 punct pentru personalul didactic de predare/maximum 7 puncte pentru personalul didactic de conducere, îndrumare şi control - CE OFERIM: conferinţa „Tradiţie şi creativitate în şcoală” cu ISBN şi Sesiunea de comunicări din 8 septembrie 2018 de la Şcoala Gimnazială „Ferdinand I”



Yüklə 53,36 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin