1923-Este inventat iconograful,un dispozitiv pentru captarea imaginii si conversia acesteia in semnal electric



Yüklə 445 b.
tarix02.11.2017
ölçüsü445 b.
#27924



Televizorul este un dispozitiv electronic folosit pentru a receptiona si reda emisiuni de radiodifuziune vizuală (televiziune radiodifuzată), care difuzează programe de televiziune, fiind folosit astăzi pentru educatia si divertismentul întregii familii.

  • Televizorul este un dispozitiv electronic folosit pentru a receptiona si reda emisiuni de radiodifuziune vizuală (televiziune radiodifuzată), care difuzează programe de televiziune, fiind folosit astăzi pentru educatia si divertismentul întregii familii.



1923-Este inventat iconograful,un dispozitiv pentru captarea imaginii si conversia acesteia in semnal electric.

      • 1923-Este inventat iconograful,un dispozitiv pentru captarea imaginii si conversia acesteia in semnal electric.
      • In anul 1956 se introduce un sistem bazat pe bandă magnetică pentru a putea difuza emisiuni înregistrate. În același an se realizează și prima telecomandă pentru televizor.


In perioada anilor ’50 au împânzit lumea,unele modele chiar cu telecomanda însă un astfel de accesoriu era foarte scump, o telecomandă costa între 400 şi 500 de dolari bucata .

  • In perioada anilor ’50 au împânzit lumea,unele modele chiar cu telecomanda însă un astfel de accesoriu era foarte scump, o telecomandă costa între 400 şi 500 de dolari bucata .

  • In anii ‘90 când preţurile televizoarelor s-au micşorat şi au apărut din ce în ce mai multe modele,toată lumea fugea la magazin să-şi cumpere televizoare alb-negru.



Pe data de 25 martie 1954, Radio Corporation of America deschidea prima linie de asamblare a televizoarelor color la fabrica sa din Bloomington, Indiana. Compania a fabricat 5.000 de televizoare cu diagonală de 30 de centimetri pe care le-a vândut la 1.000 de dolari bucata, sumă astronomică la vremea respectivă.

    • Pe data de 25 martie 1954, Radio Corporation of America deschidea prima linie de asamblare a televizoarelor color la fabrica sa din Bloomington, Indiana. Compania a fabricat 5.000 de televizoare cu diagonală de 30 de centimetri pe care le-a vândut la 1.000 de dolari bucata, sumă astronomică la vremea respectivă.


Prima plasmă TV a apărut în anul 1997 şi a fost fabricată de cei de la Pioneer. După anul 2000 însă televizoarele au început să prindă un alt contur şi astăzi sunt din ce în ce mai subţiri, mai plate, mai lungi în diagonală şi te fac să te simţi de parcă trăieşti live experienţa de la TV.

  • Prima plasmă TV a apărut în anul 1997 şi a fost fabricată de cei de la Pioneer. După anul 2000 însă televizoarele au început să prindă un alt contur şi astăzi sunt din ce în ce mai subţiri, mai plate, mai lungi în diagonală şi te fac să te simţi de parcă trăieşti live experienţa de la TV.



3D (sau tridimensional) desemnează o tehnică de redare a obiectelor reale (cu 3 dimensiuni: înălțime, lățime și adâncime) cu ajutorul anumitor medii.

  • 3D (sau tridimensional) desemnează o tehnică de redare a obiectelor reale (cu 3 dimensiuni: înălțime, lățime și adâncime) cu ajutorul anumitor medii.

  • Televizoarele cu imagine tridimensională ne vor împărţi în privitori pasivi şi activi. Oamenii de televiziune spun că 3D este cea mai mare revoluţie din industria televiziunii de la apariţia ecranelor în culori încoace.



Fără ochelarii speciali, privitorul unui ecran pe care rulează imagini 3D nu poate observa decât o imagine difuză.

  • Fără ochelarii speciali, privitorul unui ecran pe care rulează imagini 3D nu poate observa decât o imagine difuză.

  • Odată ce ochelarii sunt aşezaţi pe nas, privitorul trăieşte o tulburătoare senzaţie de adâncime. Ca şi cum ai privi un joc pe calculator, iar personajele ar deveni dintr-odată reale. Unele filmări nu se pretează însă tehnologiei 3D. Mai ales dacă subiectul necesită multă alergătură sau dacă afară plouă.



Un televizor 3D „activ" va costa mai puţin, dar privitorul va avea nevoie de o pereche specială de ochelari. Pe ecranul televizorului, secvenţele se vor succeda cu repeziciune astfel încât privitorul nici să nu-şi dea seama că imaginile sunt destinate pe rând- ochiului stâng, celui drept, celui stâng şi tot aşa.

  • Un televizor 3D „activ" va costa mai puţin, dar privitorul va avea nevoie de o pereche specială de ochelari. Pe ecranul televizorului, secvenţele se vor succeda cu repeziciune astfel încât privitorul nici să nu-şi dea seama că imaginile sunt destinate pe rând- ochiului stâng, celui drept, celui stâng şi tot aşa.

  • Ochiul este astfel păcălit să creeze imagini tridimensionale cu ajutorul stimulilor care ajung la creier. O singură pereche de astfel de ochelari costă aproape 60 de euro.



Televizorul 3D „pasiv" funcţionează datorită unui filtru special de polarizare aplicat pe ecran şi care trimite imaginea către lentila dreaptă a ochelarilor sau către cea stângă, în funcţie de cum este filmată scena respectivă. Ochelarii folosiţi pentru acest tip de televizor 3D sunt similari celor din cinemauri.

  • Televizorul 3D „pasiv" funcţionează datorită unui filtru special de polarizare aplicat pe ecran şi care trimite imaginea către lentila dreaptă a ochelarilor sau către cea stângă, în funcţie de cum este filmată scena respectivă. Ochelarii folosiţi pentru acest tip de televizor 3D sunt similari celor din cinemauri.

  • Cu toatea astea, televizoarele 3D pasive ar putea costa cu până la 15% mai mult decât cele active. Mai mult, există critici în privinţa calităţii mai slabe a imaginii la aceste televizoare.



În ţara noastră, prima transmisie TV s-a efectuat pe 31 decembrie 1956, când a fost inaugurată televiziunea de stat. În anul 1965, numărul abonaților la serviciul public de televiziune era de 500.000, pentru ca în anul 1970 să ajungă la 1,5 milioane. Printre cele mai populare televizoare ale anilor ‘70 –‘80 se numărau SIRIUS, Cosmos, Diamant, Cromatic, Olt, Sport, Venus 4, Snagov etc.

  • În ţara noastră, prima transmisie TV s-a efectuat pe 31 decembrie 1956, când a fost inaugurată televiziunea de stat. În anul 1965, numărul abonaților la serviciul public de televiziune era de 500.000, pentru ca în anul 1970 să ajungă la 1,5 milioane. Printre cele mai populare televizoare ale anilor ‘70 –‘80 se numărau SIRIUS, Cosmos, Diamant, Cromatic, Olt, Sport, Venus 4, Snagov etc.

  • În România, prima transmisie color a Televiziunii Române datează din 23 august 1983, iar primul televizor color a fost Telecolor.



După 1989 au început să apară pe piaţa românească televizoarele din Coreea de Sud şi Japonia, însă un succes destul de mare îl aveau şi modelele construite la fabrica Electronica din Pipera, cum a fost cazului TV-ului NEI.

  • După 1989 au început să apară pe piaţa românească televizoarele din Coreea de Sud şi Japonia, însă un succes destul de mare îl aveau şi modelele construite la fabrica Electronica din Pipera, cum a fost cazului TV-ului NEI.



Bibliografie: ro.wikipedia.org

  • Bibliografie: ro.wikipedia.org

  • Realizatorii proiectului sunt:

  • Gavan Andrei

  • Iova Horea

  • Rosca Stelian

  • Sasu Nicolae

  • Sav Rares



Yüklə 445 b.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin