Bursa de Valori Bucuresti (bvb) şi Ministerul Comunicaţiilor şi Pentru Societatea Informaţională au semnat, pe 5 februarie 2016, un protocol de colaborare, dedicat sprijinirii imm-urilor din sectorul it&CYüklə 7,07 Kb.
tarix01.08.2018
ölçüsü7,07 Kb.
#65702

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) şi Ministerul Comunicaţiilor şi Pentru Societatea Informaţională au semnat, pe 5 februarie 2016, un protocol de colaborare, dedicat sprijinirii IMM-urilor din sectorul IT&C. Cele două entităţi vor demara împreună o serie de programe, menite să aducă antreprenorii mai aproape de piaţa de capital, prin finanţarea pe piaţa AeRO şi pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti.

In primavara acestui an, va fi demarat un program de sase saptamani, cu sase workshopuri ale IMM-urilor din IT&C care isi vor prezenta afacerea in fata investitorilor. Programul este o platforma pentru noi emitenti privati pe piata AeRO, menit sa reinventeze pitchingul pentru investitori in perspectiva listarii si sa conecteze IMM-urilor bune cu investitorii individuali, manageri de fonduri, private equity, business angels si persoane fizice care provin din programele educationale BVB. Pe langa conectarea companiilor cu investitorii, platforma va beneficia de un parteneriat editorial unic, cu mass-media si bloguri specializate pe economic, IT&C, telecomunicatii si servicii.

Desfăşurarea programului:
•    Se vor invita/preselecta companii din sase regiuni ale tarii, 10 companii/regiune, total 60 de companii, care vor prezenta povestile lor de afaceri si de crestere intr-o sesiune de pitching dedicata sectorului din care provin, sau regiunii specifice, sau unui anumit model de poveste de crestere (de exemplu, companii care doresc sa stranga bani pentru a isi extinde serviciile in strainatate sau companii care doresc sa isi dezvolte noi linii de business). Publicul va vota pentru prezentarea fiecarei companii, luand in considerare diferite criterii de evaluare. Va fi comunicat dupa eveniment, in mod individual, pentru fiecare companie in parte, criteriul la care a obtinut cel mai mare scor (cu declaratii ale reprezentantului companiei si argumente de corelare a companiei cu criteriul de evaluare respectiv).
•    Pentru sesiunea de pitching, fiecare companie va fi sprijinita de un Consultant Autorizat (sa pregateasca prezentarea, sa isi vanda povestea de business). Dupa sesiunea de pitching, compania si Consultantul Autorizat vor intra in discutii privind procesul de listare efectiva pe bursa (procesul nu este obligatoriu).
•    Intrucat este vorba de un program de marketing, toti Consultantii Autorizati vor fi invitati sa se alature programului (http://www.bvb.ro/ForCompanies/AeroForShares/ListOfConsultants), insa doar cei interesati vor adera efectiv la program.

„Companiile, indiferent de dimensiunea lor, sunt in cautare de solutii de finantare. Apetitul pentru risc mai ridicat de finantare statea pana acum in business angel si venture capital. Este extraordinar ca o forta de avergura Bursei de Valori Bucuresti vine sa sprijine ideile noi, care pot aduce o plusvaloare fantastica investitorilor si antreprenorilor. Stim ca in Polonia a functionat si mai stim ca fara inovatie nu putem avansa”, a declarat Ministrul Marius Bostan.

„Suntem foarte bucurosi ca putem gasi parteneri in Guvern, care ne pot ajuta sa facem mai atractiva startegia noastra de piata de capital pentru antreprenori si investitori. Ne incanta faptul ca MCSI are aceasta viziune de a sprijini inovarea si competitivitatea in piata, in beneficiul econonomiei Romaniei. Protocolul semnat astazi nu este numai o declaratie oficiala, dar cuprinde un set de masuri reale pentru a face mecanismele pietei de capital mai atragatoare pentru cele mai curajoase si ambitioase proiecte antreprenoriale din tara”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General al Bursei de Valori Bucuresti.

Yüklə 7,07 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə