Comments AYüklə 289,54 Kb.
səhifə1/9
tarix07.01.2018
ölçüsü289,54 Kb.
#37270
  1   2   3   4   5   6   7   8   9

COMMENTS» IANUARIE 2008

Comentarii»1. prmvulcan - decembrie 31, 2007

La ceas, de cumpănă şi de bucurie deopotrivă, mulţumesc tuturor celor care au considerat că acest sait merită deschis, mulţumesc tuturor celor care s-au oprit din goana zilnică pentru a analiza cele expuse aici. Mulţumirile cele mai speciale se îndreaptă, bineînţeles către cei care au lăsat mesaje. Indiferent de conţinut, indiferent de tonul critic sau apreciativ, foarte multe dintre aceste exerciţii de comunicare s-au dovedit a fi de mare consistenţă valorică. Am putut asista, virtual, la dezbateri de înaltă valoare ideatică. De mare preţ au fost acele propuneri concrete referitoare la viaţa comunităţii, propuneri care au devenit ulterior iniţiative de diferite tipuri. Mulţumesc tuturor acelora care au exprimat atitudini pe acest sait. Acesta a fost modul cel mai direct în care acest spaţiu virtual şi-a îndeplinit rostul.


Mulţumesc, încă o dată, tuturor!
__________________________________ Ioan Dorel Şchiopu

2. prmvulcan - decembrie 31, 2007

Fie ca în anul ce începe să fiţi sănătoşi, să fiţi voioşi, să vi se împlinească toate gândurile bune!


Doamne - ajută!
La mulţi ani!
__________________________ Ioan Dorel Şchiopu

3. AVRAM COSTEL - ianuarie 1, 2008

LA MULTI ANI 2008


Vreau de la inceput sa urez tuturor membrilor simpatizantilor si celor care acceseaza acest blogg multa sanatate,fericire si indeplinirea tuturor dorintelor in anul care a inceput.
A inceput un nou an ,an mai greu ca cel precedent datorita muncii care ne asteapta ,la campaniile electorale care vor urma si la incercarea de a organiza filiala ca alegerile sa ne prinda pregatiti.
Impreuna cu cei care sunt inregimentati in partid si cei care ne vor sustine pragmatic nu teoretic vom ajunge la ce ne-am propus.
Doresc mult succes in activitate filialei din Vulcan si din partea mea tot sprinul il vor avea.
Bafta multa intregii conduceri PRM Vulcan.

4. piciu - ianuarie 1, 2008

te-a luat gura pe dinainte,le vei da “sprinul”,nu “sprijinul”,peremistilor din Vulcan. poate o sa-ti dea si tie vreun sprijin,sa zbori din partid cat mai repede,bai “pragmaticule” lui peste-prajit, fiindca esti prea plin de “teorie”.5. mishu - ianuarie 1, 2008

an nou imbelsugat sa vaeti cu totii!6. tizzu - ianuarie 1, 2008

anul care va sa vina sa va fie de lumina! la multi ani tuturor!7. Sevastian Rusu - ianuarie 1, 2008

Atatea clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme.Un An Nou mai bun,cu pace in suflete si cu multa dragoste in inimi.LA MULTI ANI TUTUROR !8. vasi m. - ianuarie 2, 2008

La multi ani luminosi dragilor9. AVRAM COSTEL - ianuarie 2, 2008

Am crezut si cred in utilitatea acestui blogg.Un loc unde poti vorbi si poti sa iti spui parerea ta referitor la ceea ce se intampla in PRM cat si alte probleme de interes general iar cei care vor sa auda…….sa auda.


Din start nu am crezut ca cei din partid vor fi numai laudati sau vor fi vorbiti de bine.Sunt si oameni care nu impartasesc ideile celor de la Vulcan a celor care conduc filiala judeteana si este firesc pana la un punct.Cei care sunt in interior cunosc,vreau sa cred,foarte bine problemele care sunt si impreuna le rezolvam.
Anul care s-a incheiat,2007, nu a fost cel care l-am asteptat noi dar asta nu ne impiedica sa mergem inainte.Sigur, in ceea ce ma priveste am luat la cunostinta ceea ce imi spunea un anume Miclovan pe care acum il cunosc.Nu imi plac oamenii care se dedubleaza de teapa acestui domn .Munca politica se masoara prin votiri pe care noi toti din PRM le vom aduna si atunci vom trage linie si vom analiza daca munca noastra a fost benefica si nu s-a rezumat numai la teorie.Imi place si il admir pe Sebi Rusu ,scrie frumos este un om citit dar avem nevoie si de pragmatism nu numai de teorie.Din cate stiu eu a fost membru PRM la Vulcan si nu a fost bine,a mers la Lupeni si acolo iar nu a fost bine il voi ruga sa vina la Deva fiindca acolo in aceste oras cosmopolit poate gaseste oameni de calibrul sau cu care sigur va fi compatibil intr-o organizatie de oameni.Putem povesti foarte mult pe acest blogg.
In ceea ce ma priveste sunt constient ca nu am numai simpatizanti si este un lucru normal am si prieteni care nu ma simpatizeaza dar este dreptul lor.Eu imi voi urma calea indiferent de ceea ce va spune sebi pe acest blogg.Ceea ce cred spun direct nu ma ascund sub diferite nume numai pentru a-mi da o importanta mai mare.
Le multumesc tuturor celor care au incredere in mine si in acelasi timp si celor care vor avea incredere in mine si in Filiala PRM Hunedoara.Timpul le va rezolva pe toate.
P/S.
Mi-am propus ca sa raspund la orice intrebare adresata subsemnatului ca ales local si ca presedinte interimar al PRM Hunedoara.Sper ca dialogul sa fie constructiv pentru toti.Nu voi raspunde la intrebari care nu in comun cu nimic la cele relatate mai sus.
In rest numai de bine tuturor………………………….

10. mark47v - ianuarie 2, 2008

acest personaj care se transpune in vocea poporului denumindu-se,,VOX POPULI” este o persoana care nu a gresit nicodata cu nimic si nici in fata cuiva.Nu cred ca este persoana care fara nici o remuscare si fara sa aiba constiinta incarcata sa jure cu mana pe sfanta scriptura ca este vocea Domnului deoarece prin adresa de email pe care oare,crede in vocea zeilor(vox dei)11. mark47v - ianuarie 2, 2008

rectific pagina web pe care o are12. Sevastian Rusu - ianuarie 2, 2008

Domnule Costel Avram,sunteti oarecum priceput in a jongla cu raspunsurile directe pe care si eu si dl.Miclovan vi le-am adresat dar sa stiiti ca e chiar penbil faptul ca va ascundeti dupa “perdeaua” propriilor scopuri de mai lunga/medie/scurta durata.Ce nu va convine si va pune intr-o lumina nu tocmai favorabila, considerati ca nu tine de calitatile si functiile pe care le indepliniti.De ce nu aveti curajul si demnitatea sa recunoasteti ca sunteti mason asa cum mi-ati spus la telefon in prima jumatate a lunii septembrie 2007,lucru care este cunoscut de unele cercuri politice si publicistice din judetul nostru,de ce nu vreti sa recunoasteti acest fapt si in fata militantilor,membrilor si simpatizantilor PRM,in randul celor din urma numarandu-ma si eu !? Daca nu este rusinos,periculos si interpretabil pentru cariera dvs.politica ,atunci de ce evitati sa dati un raspuns transant in fata celor pe care-i reprezentati?


Eu nu am ce sa-mi reprosez in activitatea mea politica,de vreo 15 ani,cu unele intreruperi,decat faptul ca am fost naiv,increzandu-ma in unele personaje politice ale PRM,am fost trup si suflet alaturi de acest partid si de liderul sau suprem mult timp,pana cand am inceput sa ma indoiesc serios de pertinenta unor demersuri ale celor de la centru.Pentru cei din organizatia PRM Vulcan am o deosebita stima,chiar daca unii din liderii sai m-au dezamagit intr-o perioada de timp.Fata de cei de la Lupeni am aceleasi sentimente si respect iar domnul Malacia Remus poate sa va confirme/reconfirme ca n-au fost neintelegeri intre mine si ceilalti colegi din organizatie,cu exceptia unor contre verbale,de idei,intre mine si domnul S.Pascut iar demisia mea din partid se datoreaza exclusiv faptului ca in acel moment am considerat ca Vadim Tudor este depasit total de situatie si ca nu mai reprezinta un varf de lance pentru nationalismul romanesc iar greselile mari savarsite atat de liderul sau suprem dar si de multi din jurul sau,coboara cu mult stacheta la care doream sa functioneze aceasta speranta care a fost incepand cu 1991,Partidul Romania Mare.
Imi rezerv dreptul,dar si obligatia,ca vechi fost membru si militant PRM,dar si ca un impatimit al Ideii Nationale sa atrag atentia asupra greselilor mari care se mai fac in interiorul partidului,eu ramanand un simpatizant credincios al acestuia,incercand impreuna cu cei care au aceleasi opinii cu mine sau vederi asemanatoare, sa gasim solutii pentru a duce la mal aceasta corabie in deriva care este din pacate,in momentul de fata,PRM. Este o realitate trista pe care n-are rost sa o cosmetizam sau sa o ignoram total iar problema centrala este omul ca atare,membru,simpatizant sau militant; el trebuie sa creada in Doctrina si Idealul PRM,in liderii pe care ii alege,ca sa putem conta pe el nu numai la vot dar si in celelalte treburi obstesti in care este sau trebuie sa-l angrenam.Peremistul ca si toti ceilalti romani trebuie sa creada in viitorul tarii si al neamului din care face parte,altfel totul este in zadar,o munca de Sisif…
P.S. 1.Prea mult faceti referire la necesitatea acestui blogg,domnule Avram,oare urmeaza prohodul lui ? ?
P.S. 2.Eu nu consider orasul Deva mai cosmopolit decat orasele Vaii Jiului(si acolo traiesc oameni din diverse parti ale tarii).N-am intentia sa vin la Deva,oameni de calibru exista si in Vulcan si in Lupeni,inclusiv in partid,doar sa le recunoasteti valoarea,nu sa le taiati elanul patriotic si constructiv cum faceti dvs.prin atitudinea pe care o aveti si calitatea proprie de membru al masoneriei,organizatie antinationala,anticrestina,globalista si antiumana.
P.S. 3.Sunt alaturi de domnul Miclovan in demersul sau .Sunt totodata,impotriva “cosmopolitismului” de care faceti dovada,a calitatii pe care o aveti in franc/iudeomasonerie.
P.S. Daca nu raspundeti cinstit la intrebarile adresate privind masoneria inseamna ca va pozitionati intr-un mod ostentativ,fara echivoc,de cealalta parte a baricadei,cu urmarile ce decurg din atitudinea dvs.In acest caz,cu orice risc si consecinte,am sa va fac contrapropaganda - oriunde pe blogg,dar si in public - anti-Avram,nu anti-PRM,n-am sa confund niciodata persoana dvs. cu interesele legitime ale PRM si ale Natiunii Romane…

13. mark47v - ianuarie 2, 2008

credinta lui este impartita la idoli14. piciu - ianuarie 2, 2008

Vox populi,vox dei. O expresie latina, ce in romana se traduce prin:vocea poporului este vocea lui Dumnezeu,chiar daca in latina ,”dei” inseamna zei.Sa nu uitam sau sa cunoastem daca nu stim,ca si zeii sunt o creatie anterioara omului,unii din acestia fiind cei care au incalcat preceptele biblice,devenid demoni, iar ceilalti,ce mai multi,ramanand la dreapta tatalui:ei sunt totuna cu fiintele ingeresti(angelice),existand in diverse ipostaze. Povestea cu idolii=zei este o speculatie tarzie,la inceputul erei crestine,in perioada imediat urmatoare lui Constantin cel Mare,mai precis din vremea lui Teodosius,cel care a interzis asa-zisele culte pagane,in 391. Iar speculatia lui “mark47v” este si ea foarte recenta…15. Miclovan - ianuarie 3, 2008

Munca politica nu se face numai pentru a aduna voturi si apoi sa tragi linie,Avrame,se face in primul rand in scop civic,educativ,pentru progresul si binele general.Tu ai ,se vede,o mentalitate de comerciant,de materialist fara suport ideatic,spiritual,specific unui mason si nu unui nationalist…


Nu il cunosti ,acum,pe Miclovan,dar ai sa-l cunosti…o sa vezi la momentul oportun numai “dedublari”. Ce teapa ai tu,Avrame,de vreme ce iti permiti cu infatuare sa ignori ce-ti spun eu si domnul Sebi? O iei pe miriste,ducand la pierzanie si ceea ce a mai ramas din filiala,din imaginea si spiritul national al ei.De fapt,in acest moment,tu esti dusmanul nr.1 al Filialei PRM Hunedoara…
Importanta este comunicarea si schimbul de idei,curajul civic de a transpune in practica idei valoroase si stari de spirit benefice pentru natiune,nu persoana care le scrie…
Tu Avrame, nu esti decat o marioneta care se vrea,bietul de tine,un papusar…
Adio si un praz verde…avrame.

16. AVRAM COSTEL - ianuarie 3, 2008

Domnule Sebi,


Sa o luam metodic, sa nu pierdem timpul cu dulcegarii. Am sa incerc sa va raspund punctual la intrebari. Asadar:
In primul rand nu cred eu (sincer) ca dumneavoastra aveti calitatea de a stabili in Vale (sper ca va rezumati la aceasta relativa restransa arie geografica), cine este ,,oarecum priceput” in comunicare (de orice fel), asa cum in mod respectuos va solicit a nu mai stabili cine este sau nu penibil, ori a stabili Dumnevoastra scopurile mele;
De asemenea cred cu tarie ca in ceea ce priveste cele doua calitati enumerate de dumneavoastra a-mi lipsi mie (curaj si demnitate), ar fi bine sa nu ne hazardam in a cataloga imediat orice;
In fapt cred ca asteptati de la mine un raspuns clasic (Da sau Nu), raspuns pe care cel putin de la mine nu o sa-l primiti. Nu o sa primiti acest raspuns din motive pe care succinct o sa le prezint mai jos:
•In primul rand, deoarece dumneavoastra ,,cu spritul mereu treaz” ati stabilit ca a face parte din masonerie este, va citez: ,,este rusinos, periculos si interpretabil”, precum si ,,masoneria –organizatie antinationala, anticrestina, globalista si antiumana” iar in aceste conditii prefer sa nu comentez;
•Am citit in viata mea mai multe carti despre Francmasonerie, iar idea centrala pe care, cu umilele mele capacitate intelectuale, am desprins-o a fost aceea ca a deveni mason este un drum lung, anevoios, greu, pe care eu sunt departe de a-l fi parcurs;
•In fapt masonii sustin despre organizatia lor ca: ,, Francmasoneria nu poate fi de fapt definită în câteva propozitii. Cel mai adesea se spune despre Francmasonerie că este un sistem alegoric al moralităţii, ilustrat prin simboluri. Este adevărat, însă că ea reprezintă mult mai mult. Putem vorbi despre ea ca de un curs despre moralitate care face apel la alegorie şi simbol, însă, pe lângă această semnificaţie, Masoneria este şi o societate organizată, o Fraternitate. Citatul prezentat este copiat de site-ul official al Masoneriei Romane :www.mlnr.ro (site public pe care va indemn sa-l vizitati);
•De pe acelasi site la care faceam anterior referire am copiat pentru dumneavoastra doua liste :
•RENÉ DESCARTES, ISAAC NEWTON, VOLTAIRE, BENJAMIN FRANKLIN, JOHANN WOLFGANG GOETHE, WOLFGANG AMEDEUS MOZART, GEORGE WASHINGTON, MARK TWAIN, JOSEPH RUDYARD KIPLING, SIR WINSTON LEONARD SPENCER CHURCHILL, FRANCOIS MITTERAND
•NICOLAE BĂLCESCU, MIHAIL KOGĂLNICEANU , VASILE ALECSANDRI, ION C. BRĂTIANU, BOGDAN-PETRICEICU HAŞDEU TITU MAIORESCU, NICOLAE TITULESCU, MIHAIL SADOVEANU, ALEXANDRU VAIDA VOEVOD (a convins la Paris cu intermediul altor masoni, puterile Europei sa Recunoasca Romania Mare) SEVER FRENŢIU
•Cred ca nici un om, dar absolut nici un om in viata, ar avea vreun alt sentiment decat de mandrie daca ar face parte dintr-o organizatie, secta, partid, grupare sau ce vreti dumneavoastra, alaturi de listele mai devreme amintite.
•Se impune de asemenea, cu prisosinta idea de a nu ne indoi nici o clipa despre nationalismul, morala, curajul, demnitatea sau altele de asemenea la nici una din persoanele care sunt pe aceste liste
Un lucru care ma deranjeaza este faptul ca, desi avem opinii diferite, oameni de calibrul dumneavoastra (fara sa fiu tendentios), din motive personale aleg sa paraseasca corabia. Si eu am facut-o, am constatat ca nu este bine si am revenit (deci sper sa reveniti in PRM), sa nu deveniti spectatorul care face comentarii la meciurile de fotbal si care nu stie (vrea, poate, doreste) sa loveasca mingea
In aceasi idée de consens, de dialog, de intelegere va rog a nu lua pozitii ferme (daca nu sunteti cu mine, sunteti impotriva mea), aducandu-va aminte ca viata nu este doar alb si negru, de fapt viata este formata dintr-o multitudine de tonalitati de ,,gri”
Cu mult respect

17. prmvulcan - ianuarie 3, 2008

Dacă aceste liste sunt adevărate, dacă aceste ilustre personalităţi au făcut parte din această organizaţie, mi se pare interesant a studia mai atent rolul pe care l-a jucat aceasta în istoria României sau a lumii.


Recunosc faptul că nu m-am apropiat prea mult, cu studiul, de subiectul “Francmasoneria”, dar cred că se exagerează, totuşi, cu insistenţa pe această temă.
Revenirea lui Costel Avram în PRM este, indiscutabil, un mare câştig pentru Filiala Judeţeană Hunedoara. În ultimă instanţă, adeziunea faţă de anumite valori, trebuie dovedită activ, nu doar la nivel declarativ.
Din acest punct de vedere, în această filială, cunosc foarte puţine persoane care să-şi fi dovedit acest devotament în măsura demonstrată de Costel Avram.
________________________ Ioan Dorel Şchiopu

18. prmvulcan - ianuarie 3, 2008

În altă ordine de idei, replica de la nr. 16 mi se pare de mare bun simţ şi cred că ar trebui să pună capăt unei dispute cu obiective nu prea clare şi, în orice caz, cu obiective nu prea precise.


Cu alte cuvinte, eu nu prea înţeleg care este efectul aşteptat în urma rezolvării acestei dileme.
Dacă ar fi mason Costel Avram , nu mai cred că este un lucru rău, mai ales după lecturarea listelor de mai sus. Sau ar trebui să ne dezicem de toţi cei amintiţi? Dacă nu aparţine acestei organizaţii, valoarea faptelor sale ar trebui să crească în ochii noştri?
Nu refuz dreptul lui Sebi sau al domnului Miclovan de a se preocupa de acest subiect, dar vă asigur că unul dintre cei mai buni consilieri judeţeni, aşa cum îl ştiu eu pe Costel Avram, îşi poate pune uriaşa disponibilitate în slujba unor cauze mult mai concrete, mai aproape de interesul celor pe care îi reprezintă.

P.S.: Nu ştiu dacă Sebi şi Dl. Miclovan sunt una şi aceeaşi persoană, dar, dacă ar fi aşa, cum spuneam şi cu altă ocazie, personal, nu văd nimic rău în asta. Importante sunt ideile exprimate.


___________________ Ioan Dorel Şchiopu

19. Sevastian Rusu - ianuarie 3, 2008

Domnule Avram,


In primul rand ar trebui intotdeauna cand va adresati mie,sa lasati tonalitatea exprimarii dvs. cu o nota mai jos,eu cand am ceva de spus nu folosesc dulcegarii cum o faceti dvs.,folosind atatea exprimari protocolare fara rost si pline de ieftinatati inutile si lipsite de sinceritate.
Am spus ca sunteti “oarecum priceput” in a jongla cu mine in a da raspunsuri transante la care ar trebui sa raspundeti in fata peremistilor din judet,inclusiv simpatizantilor PRM. Sunt in masura sa afirm aceste lucruri prin calitatile umane,profesionale si de simpatizant PRM pe care le am,sa sustin ca aveti indoielnice calitati,atat in comunicare cat si ca om politic,mai ales prin pozitionarea dvs.in raport cu Idealul National,facand parte din masoneria actuala.
Faptul ca ma citati,poate reprezenta un inceput bun in a va limpezi gandurile si a vedea realitatea.
Nu numai un raspuns clasic astept/asteptam,ci si motivatiile interioare ale deciziei de a face parte din masonerie si raporturile acesteia cu nationalismul romanesc.Implicit,prin telefonul pe mi l-ati dat in sept.2007 v-ati recunoscut aceasta apartenenta,numai ca ea trebuie justificata in fata peremistilor hunedoreni.Faptul ca evitati si de aceasta data sa dati un raspuns concret,public,dovedeste ca intr-adevar,masoneria este o organizatie antinationala,anticrestina,globalista si ar trebui sa va fie nu numai rusine dar si de invatatura pentru viitor,ca inainte de a purcede la ceva anume ,sa masurati bine pasii care trebuie facuti.Deci va lipseste tocmai curajul si demnitatea,deocamdata,de a renunta la aceasta organizatie,cu care va mandriti intr-un mod cu totul ridicol si stupid. Ar trebui sa puneti serios mana pe lectura si sa lasati infatuarea la o parte.Concluziile pe care le-am tras privitor la masoneria actuala(o deformare periculoasa a ceea ce a fost initial,cel putin programatic) sunt in consonanta cu a multor oameni care au scris despre aceasta,inclusiv a celor care s-au retras din masonerie(de ex.A.I.Cuza,Ion C. Bratianu).Mai mult studiu nu v-ar strica.Va ofer o informatie pe care nu stiu daca o cunoasteti: de ce n-a fost acceptat Ionel(Ion) I.C.Bratianu,fiul lui Ion C.Bratianu,prim-ministru al Romaniei in timpul primului razboi mondial,la lucrarile Conferintei de Pace de la Paris,incepute in ian.1919? Pentru ca nu era mason,ci un autentic nationalist roman,ce s-a certat,inclusiv cu Georges Clemenceau,pentru drepturile romanilor la ei in tara,pentru faptul ca nu era de acord cu ingerintele Internationalei Israelite(careia ii este subordonata si acum masoneria) in treburile interne ale tarii,cu acordarea de drepturi egale unor cetateni ai altor state,evrei de origine,pripasiti la noi in tara si care au reprezentat o adevarata calamitate pentru noi romanii,atat inainte de1918 cat mai ales dupa acel an,acestia fiind “ciocoii noi” condamnati justificat de Mihai Eminescu si alti patrioti romani.Ce s-a intamplat in urma neacceptarii lui Ionel Bratianu,care dorea ca granita fireasca a Romaniei Mari sa fie pe Tisa si Carpatii Padurosi,granite naturale,granitele Daciei lui Decebal? A fost numit un nou prim-ministru,Al.Vaida-Voevod,care era mason si in gratiile evreilor sionisti,iar acesta s-a conformat ingerintelor acestora iar consecintele se stiu de cei care cunosc istoria adevarata,nu mistificari: Romania Mare,pentru care s-au jertfit peste 800 000 din cei mai buni fii ai tarii,in anii 1916-1919,precum si alte generatii de inaintasi,a fost rasluita,cca.43 000 kmp din Romania Dodoloata(rotunda),au fost atribuiti statelor vecine: Crisana de vest, Ungariei,Banatul de vest, Serbiei(Iugoslaviei) si nordul Maramuresului cu Beregul,Cehoslovaciei;pierderi mari teritoriale dar mai ales umane,fiinca au ramas dincolo de hotarele firesti cca 600 000 romani(oficial),in realitate peste un milion,din care multi au fost deznationalizati in anii urmatori. Iata domnule Avram, consecintele “faste” ale masonilor.E mult de spus pe aceasta tema,despre atrocitatile care le-au savarsit masoni sau adepti ai lor in anii interbelici,in Romania si in alte tari,despre planurile marsave ale acestei odioase organizatii pe care dvs.o apreciati.Daca sunteti disponibil la dialog si la buna-credinta,printr-o reevaluare a optiunilor dvs.,atunci mai comunicam,altfel este inutil,o sa lasam faptele sa vorbeasca de la sine…
Da,viata e infatisata printr-o multitudine de culori,dar din pacate este distructiva atunci predomina “negrul”…
N-am sa reintru in PRM in orice conditii,mai ales daca aceasta filiala judeteana va fi condusa de un mason care este sustinut de altii asemenea lui…
Cu posbilitatea de a va respecta sincer si meritat intr-o zi,

Yüklə 289,54 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə