Cătălin-Regele leu a fost odata ca niciodată că dacăYüklə 5,54 Kb.
tarix28.07.2018
ölçüsü5,54 Kb.
#60751

Cătălin-Regele leu

A fost odata ca niciodată că dacă nu ar fi nu s-ar povesti… A fost un împarat puternic care avea o fată frumoasă şi bună la suflet. El avea o împarăție imensă , cu un castel şi multe slugi. Acesta îşi iubea foarte mult fata şi ar fi facut orice ca ea să nu paţească ceva.

Într-o zi fata de împarat a fost rapită de un zmeu rau care locuia pe tarâmul de dincolo. Atunci tatăl ei şi toţi cei ai curţi au fost distruşi. Tatăl său a căutat-o şapte zile şi şapte nopţi prin tot oraşul şi prin locurile învecinate ,dar fata era de negasit. Cand împaratul a ajuns acasă de pe drumul lung şi anevoios a dat zvon în tot oraşul că fiica lui -Antonia a fost rapită şi că va oferi recompensă curajosului care o va gasi. Acesta oferea ca recompensă chiar mâna ficei lui şi tronul ,numai sa fie gasită şi să se întoarcă în regat.

Multi fii de împarat au încercat să o găsească , însă fară succes. Până când într-o zi a venit la regat , un baiat –Cătălin- călare pe un cal alb care i-a promis că îi va gasi fata. Acesta s-a gândit mult timp cum sa descopere unde se află frumoasa Antonia. Merse ce merse şi ajunge la capătul unei păduri, unde a auzit ca se află un lac în care trăia un peştişor de aur care îndeplinea trei dorinţe , însa Cătălin a folosit doar una. Baiatul şi-a dorit să îi spună unde se află fata de împarat ,iar aceasta i-a spus ca ea se află pe taramul de dincolo ,fiind obligată sa se casatorească cu un zmeu. I-a mai zis ca zmeul e foarte puternic şi că mâine va veni în oraş ca să rapească alte fete pentu fratii lui. Aşa că ,e o portiţă bună să ajungă la ea şi să o salveze ,dar drumul era greu ,iar băiatultul trebuia să ajungă cât mai repede deoarece zmeul nu va sta mult în micul oraşel. Aceata s-a grabit să ajungă la palatul zmeilor ,unde i-a găsit pe cei doi fraţi , dar şi pe Antonia. I-a învins pe cei doi într-o luptă crâncenă, apoi i-a spus fetei că nu are timp să îi explice cine e şi a rugat-o să aibă încredere în el pentru că nu î i va face nimic rău. Cu toate că cei doi s-au grăbit , zmeul a ajuns acasă aflând povestea şi de salvatorul soţiei lui. Zmeul şi Cătălin s-au luptat pentru fata de împarat ,însă învingător a fost curajosul băiat.

Antonia şi Cătălin au plecat din tăramul de dincolo ,cel întunecat şi plin de oameni răi , pe acel cal alb şi au ajuns în regat teferi şi nevătămați. Împăratul a fost uimit de curajul băiatului aşa că i-a oferit mâna ficei lui şi tronul ,dar l-a numit şi ‘’Regele leu’’. Cei doi au facut o nuntă mare ,la care au participat regii de pe toate tărâmurile şi care a duarat trei zile şi trei nopti , iar, ei au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi şi am încălecat pe o şea şi v-am spus povestea aşa.

Yüklə 5,54 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə