Dear mister JohnsonYüklə 63,53 Kb.
tarix30.01.2018
ölçüsü63,53 Kb.

logo_3

Str. Praga, Nr. 1, Parter, Ap.1, Bucuresti – 1, Romania

Tel/Fax: 0040 21 233 4775,

Web-site: www.exploretravel.ro;

Email: office@exploretravel.roSafari Photo Adventure in Tanzania

Workshop de fotografie wildlife alaturi de Costas Dumitrescu
0Perioada calatoriei: 01 / 12 August 2014Daca iti doresti sa veti cel mai mare spectacol al naturii de pe planeta, trei cuvinte sunt suficiente: Marea Migratie din Serengeti.

Lumea este plina de multe fenomene ale naturii extraordinare, dar nu exista nici unul care sa se compare in marime in importanta cu anuala migratie a animalelor care are loc in savanele din Africa de Est. Pese 2 milioane de antelope, zebre si gazele migreaza pe teritoriul parcului national Serengeti an de an in vreme ce leii, gheparzii si hienele vaneaza aceste turme iar crocodilii le asteapta in raul Mara la trecerea acestora spre Masai Mara in Kenya.

Pentru iubitorii de natura si fotografie de wildlife, acest noua aventura fotografica in Tanzania este oportunitatea perfecta pentru a realiza fotografiile pe care mereu le-ati dorit. Pentru succesul excursiei si garantia unei experiente de fotografie unice, veti calatori alaturi de Costas Dumitrescu, unul dintre cei mai experimentati si apreciati fotografi romani de wildlife.


Despre trainer


Costas Dumitrescu este fotograful care va va indruma pe toata perioada acestei excursii pentru obtinerea celor mai bune cadre si fotografii. Este un calator neobosit in cautarea frumosului si este atras foarte mult de drumetiile in salbaticie, avand un portofoliu impresionant de fotografii din categoria landscape si wildlife. Este renumit ca printer cei mai buni fotografi romani de wildlife si pasari.

Fotografia este unica preocupare care nu reuseste sa ma plictiseasca pe termen lung, dar imi creeaza si cea mai mare frustrare …atat de multe lucruri se intampla in jurul meu si nu pot surpride decat o infinitizimala particica …atat de obscura siirelevanta” spune Costas Dumitrescu care va face o invitatia sa fotografiati bogata fauna a Gambiei in luna Mai.


Mai multe detalii despre Costas Dumitrescu gasiti pe www.costasdumitrescu.ro

Oportunitati fotografice

La inceputul acestui safari vom merge la Ngorongoro Crater pentru 2 zile si jumatate de workshop pe teren. Ngorongoro este cel mai mare crater pastrat din lume, iar la prima vedere superba priveliste iti ia rasuflarea. Cu o suprafata de 260 de km patrati, acest parc national supranumit si “Gradina Edenului” se afla in interiorul craterului si ofera posibilitatea de a vedea toate cele 5 animale supranumite Big Five in doar o dupa-amiaza. Peste 30 000 de animale traiesc in interiorul craterului, fiind parcul national cu cea mai mare densitate de animale pe kilometru patrat.

Din Ngorongoro ne deplasam spre Serengeti, cea mai veche rezervatie din Tanzania si habitatul perfect pentru felinele mari. Timp de 6 zile vom explora rezervatia Serengeti, cu o suprafata de 14 763 de km patrati. Primele 3 nopti le vom petrece in centrul rezervatiei de unde ne vom deplasa prin mare parte din parc pentru ca ultimele 3 zile sa ne deplasam in Nordul rezervatiei Serengeti pentru a prinde Marea Migratie a animalelor. Acest fenomen denumit cel mai mare spectacol al naturii din lume are loc anual intre Serengeti si Masai Mara si se estimeaza ca peste 2 milioane de animale migreaza intre cele 2 parcuri in cautare de hrana si apa.


Avantaje si Beneficii • Vizitam cele mai importante parcuri din Tanzania: Ngorongoro Crater si Serengeti

 • 2 zile jumatate de workshop wildlife in Ngorongoro Crater alaturi de fotograful Costas Dumitrescu

 • 6 zile de safari in Serengeti dintre care 3 sunt petrecute in Nordul rezervatiei Serengeti cu accent pe migratia animalelor

 • avionul, taxele de aeroport, transportul si intrarea in parcurile nationale sunt incluse in pret

 • taxa includ de asemenea masa si cazarea la lodge-uri si corturi speciale de safari, in camere cu doua paturi, pe toata durata safari-ului

 • deplasarea si turele fotografice se fac cu masini Landrover 4x4 , speciale pentru safari

 • trei ture de safari pe zi, inclusiv la rasarit si apus pentru lumina mai speciala din aceste perioade

 • grup restrans si conditii optime de fotografiere din masinile specializate de safari

 • ghizi vorbitori de limba engleza pe toata perioada photo tour-ului, cu 17 ani de experienta in parcurile vizitate

 • trainer cu experineta in fotografie de wildlife

 • echipamente foto la preturi speciale de la parteneri (Nikon, F64)

Participantii la acest photo tour beneficiaza de preturi speciale de la partenerii nostrii, si pot achizitiona camere foto si obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto si Gitzo, genti si rucsaci foto de la Kata si National Geographic, oferite de Photo Set-up. La sedintele practice participantii pot studia si folosi echipamente de la parteneri.

Pe durata unei luni, participantii beneficieaza de preturi promotionale la anumite produse din magazinul www.f64.roSafari Photo Adventure in Tanzania


Ziua 1 : 01.08.2014 : BUCURESTI – ISTANBUL - KILIMANJARO

Plecare din Bucuresti spre Istanbul la ora 10 :15. Sosire in Istanbul la ora 11:40 si escala pana la ora 18:15 cand se pleaca spre Kilimanjaro. Turkish Airlines ofera cazare in aeroport sau tur de oras de jumatate de zi gratuit celor care au tranzit de peste 6 ore in Istanbul.


Ziua 2 : 02.08.2014 : ARUSHA – NGORONGORO CRATER

Sosire in cursul noptii pe aeroportul Kilimanjaro la ora 01 :10. Transfer in Arusha la hotel Snowcrest pentru cazare. Dimineata dupa micul dejun va imbarcati in masinile speciale de safari cu tractiune 4x4 si 6 locuri capacitate + sofer/ghid. Fiecare persoana din grup are acces la geam, iar acoperisul masinii se ridica pentru a permite pasagerilor sa stea in picioare in masina pentru a privi si fotografia, in interiorul parcurilor nationale, animalele si peisajul african. Deplasare spre Ngorongor Crater unde veti ajunge la timp pentru pranz si check in. Veti petrece urmatoarele trei nopti la Ngorongoro Wildlife Lodge. Dupa-amiaza o prima plimbare prin craterul Ngorongoro pentru fotografii.Cazare la Ngorongoro Wildlife Lodge.

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Durata aproximatica a calatoriei Arusha – Ngorongoro: 150 km / 3 ore


Ziua 3 : 03.08.2014 : WORKSHOP WILDLIFE PHOTO IN NGORONGORO CRATER

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata in intregime explorarii parcului national Ngorongoro Crater unde veti avea un workshop de fotografie wildlife. Parcul este faimos pentru frumusetea peisajului si pentru densitatea mare a animalelor. Practic aproape la fiecare pas veti vedea animale, avand posibilitatea sa fotografiati si sa invatati pe durata zilei. Sunt programate doua vizite in parc, una dimineata si una dupa-amiaza. Intoarcere la lodge pentru pranz si cina. Discutii seara despre pozele efectuate pe durata zilei.Cazare la Ngorongoro Wildlife Lodge

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Durata calatoriei : plimbari prin parc cu masina dimineata si dupa-amiaza.


Ziua 4 : 04.08.2014 : SAFARI IN NGORONGORO CRATER

Mic dejun. O noua zi dedicata in intregime explorarii parcului national Ngorongoro Crater unde veti continua acest workshop de fotografie wildlife. Sunt programate doua vizite in parc, una dimineata si una dupa-amiaza. Intoarcere la lodge pentru pranz si cina. Discutii seara despre pozele efectuate pe durata zilei.Cazare la Ngorongoro Wildlife Lodge

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Durata calatoriei : plimbari prin parc cu masina dimineata si dupa-amiaza.


Ziua 5 : 05.08.2014 : NGORONGORO CRATER - SERENGETI.

Dimineata optional vizita a unui sat de Masai situat langa craeterul Ngorongoro. Plecare spre Serengeti iar pe drum veti face o oprire la Olduvai Gorge, un sit arheologic denumit « Leaganul Civilizatiei » unde veti putea afla lucruri interesante despre evolutia omului preistoric. Pranzul picnic se serveste pe drum. Sosire in cursul dupa-amiezii in Serengeti si un prim safari pe drum spre lodge. Serengeti este unul dintre cele mai mari parcuri din Africa, unde convietuiesc peste 2 milioane de antilope gnu, peste jumatate de million de gazele Thomson, peste un sfert de million de zebre, de girafe, de impala si alte antilope alaturi de multe animale de prada printre care cei mai numerosi sunt leii. In total sunt aproximativ 35 de animale de savana si peste 500 de specii de pasari. In Serengeti veti petrece urmatoarele 6 nopti avand un program complet de explorare a parcului si de fotografiere a vietii salbatice extrem de bogate din aceasta rezervatie. Primele 3 nopti le veti petrece in zona Seronera, in centrul parcului de unde veti explora zonele din apropierea raurilor Mbalegeti si Grumeti.Cina si cazare la Seronera Wildlife Lodge in urmatoarele 3 nopti.

 • Mese incluse : mic dejun, pranz picnic, cina.

 • Distanta aproximativa a calatoriei Ngorongoro - Serengeti : 205 km / 4 ore


Ziua 6 : 06.08.2014 : SAFARI IN SERENGETI

O zi plina pentru plimbari in rezervatia Serengeti. O prima plimbare se face la inainte de rasaritul soarelui pentru a vedea animalele la prima ora dimineata in drum spre rau pentru a se adapa sau in cautare de hrana. Acest safari la prima ora este o experienta unica si o perfecta posibilitatea de a realiza cateva poze excelente datorita luminii. Intoarcere la lodge pentru a lua micul dejun sau optional micul dejun poate sa fie servit in mijlocul rezervatiei in aer liber. Pranzul este servit la lodge si dupa-amiaza sunt programate alte plimbari cu masina prin rezervatie.Cina si cazare la Seronera Wildlife Lodge.

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Distanta aproximativa a calatoriei : plimbari prin parc cu masinile de safari


Ziua 7 : 07.08.2014 : SAFARI IN SERENGETI

Optional puteti opta pentru o experienta unica : un safari cu balonul deasupra campiilor fara de sfarsit (serenget in limba masai inseamna campii fara sfarsit) din Parcul Serengeti incheiat cu un mic dejun si sampanie servite in aer liber. Inca o zi plina pentru plimbari in rezervatia Serengeti. Va veti deplasa spre raul Gurmeti sau Mbalegeti in functie de locul unde sunt semnalate mai multe animale.Cina si cazare la Seronera Wildlife Lodge.

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Durata calatoriei : plimbari prin parc cu masina dimineata si dupa-amiaza.


Ziua 8 : 08.08.2014 : DEPLASARE IN NORDUL REZERVATIEI SERENGETI.

Mic dejun. Safari dimineata dupa care plecare spre Nordul rezervatiei Serengeti. Sosire la timp pentru pranz si check in la tabara de corturi Serengeti Savanah Camps. Cele 10 corturi care formeaza tabara ofera o experienta autentica de safari si intreg confortul necesar pasionatilor de aventura si natura. Dupa-amiaza safari in zona din jurul taberei. Intoarcere la lodge inainte de cina.Cina si cazare la Serengeti Savanah Camps.

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Durata aproximativa a calatoriei in interiorul rezervatiei: 1 ora jumatate


Ziua 9 : 09.08.2014 : SAFARI IN SERENGETI

Zi plina de safari cu 3 iesiri speciale in cautarea celor mai bune locatii pentru a prinde in obiectivul camerei marea migratie a animalelor. Veti face prima plimbare la rasaritul soarelui, apoi inca una dupa micul dejun si una dupa-amiaza. Optional puteti opta si pentru o repriza de safari nocturn prin imprejurimile taberei de safari.Cina si cazare la Serengeti Savanah Camps.

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Durata calatoriei : plimbari prin parc cu masina dimineata si dupa-amiaza.


Nota : Marea Migratie a Antilopelor Gnu

Tehnic, Serengeti si Masai Mara sunt despartite de raul Mara si formeaza intregul ecosistem Serengeti-Masai Mara, insa campiile verzi traversate de mici rauri ofera una dintre cele mai bune experiente de safari din lume. Raul Mara este granita naturala dintre cele 2 tari si dintre Parcul National Serengeti si Rezervatia Naturala Masai Mara, locul ideal pentru a vedea marea migratie a antilopelor Gnu intre lunile Iunie si Octombrie. In fiecare an, in Serengeti se poate admira marea migratie a antilopelor Gnu, fenomen denumit cel mai mare spectacol al naturii. Acest fenomen are loc intre Serengeti din Tanzania si Masai Mara si se estimeaza ca peste 2 milioane de animale migreaza intre cele 2 parcuri in cautarea de apa si hrana. In lunile Iulie si August, turmele de antilope ajung in Nordul rezervatiei Serengeti indreptandu-se spre raul Mara, unde vor trece in luna Septembrie. In August este ideal sa va aflati in Nordul Serengeti pentru a fi martorul acestui spectacol al naturii.
Ziua 10 : 10.08.2014 : SAFARI IN SERENGETI

Zi plina de safari in Serengeti. Una dintre reprize este dedicata pasarilor care sunt in numar mare in aceasta regiune. Veti face prima plimbare la rasaritul soarelui, apoi inca una dupa micul dejun si una dupa-amiaza.Cina si cazare la Serengeti Savanah Camps.

 • Mese incluse : mic dejun, pranz, cina.

 • Durata calatoriei : plimbari prin parc cu masina dimineata si dupa-amiaza.


Ziua 11 : 11.08.2014 : SERENGETI – KILIMANJARO - ISTANBUL

Dupa micul dejun veti porni un drum lung inapoi spre aeroportul Kilimanjaro traversand rezervatia Serengeti. Pranzul picnic este servit pe drum. Sosire in Arusha si cina. Dupa cina transfer a aeroport pentru zbor al companiei Turkish Airlines care decoleaza la ora 02:10 noaptea spre Istanbul. • Mese incluse : mic dejun, pranz si cina.

 • Durata aproximativa a calatoriei Serengeti - Kilimanjaro: 400 Km / 7 ore.


Ziua 12 : 12.08.2014 : KILIMANJARO - ISTANBUL - BUCURESTI

Plecare la ora 02:10 din Tanzania. Sosire la 10:55 in Istanbu si escala pana la ora 19:25. Aveti timp pentru un tur de oras gratuit oferit de Turkish Airlines sau puteti petrece ziua in hotelul din aeroport oferit tot gratuit de TK. Plecare spre Bucuresti si sosire pe aeroportul Otopeni la ora 20:55.Tarif Safari Photo Adventure 2014 in Tanzania alaturi de Costas Dumitrescu


Safari Photo Adventure - Perioada 01 / 12.08.2014


Persoana in camera dubla

Supliment cazare in camera Single

Tarif grup minim 10 – 11 Persoane


3 995 Euro


450 Euro

 • Grup minim 10 Persoane

 • Termen de inscriere: 25 Mai 2014

In cazul in care grupul este mai mic de 10 Persoane, tariful se va recalcula sau excursia se va anula.
Tariful include:

 • Bilet de avion Bucuresti-Istanbul-Kilimanjaro si retur cu compania Turkish Airlines

 • Taxe de aeroport

 • Program de safari de 10 zile / 9 nopti cu ghid/sofer vorbitor de limba engleza

 • Cazare cu pensiune completa pe durata programului de safari in lodge-urile si taberele de safari mentionate in program

 • Cazare 1 noapte in Arusha la Hotel Snowcrest 4*

 • Cina de ramas bun in Arusha

 • Taxe de intrare in Parcurile Nationale din Tanzania

 • Indrumator Foto pe durata excursiei : Costas Dumitrescu


Nu sunt incluse in tarif:

 • Bacsisul pentru ghidul de safari (~ 5 USD / persoana / zi)

 • Vaccinurile si medicamentele recomandate pentru vizita in Tanzania

 • Excursiile si activitati optionale mentionate

 • Bauturile in timpul meselor

 • Asigurarea medicala si asigurarea storno a calatorieiOrar de zbor – Compania Turkish Airlines

01.08.2014: Plecare din Bucuresti la 10:15. Sosire Istanbul la ora 11:40. Plecare din Istanbul la 18:15 si sosire in Kilimanjaro la ora 01:10.

12.08.2014: Plecare din Kilimanjaro la 02:10. Sosire Istanbul la ora 10:55. Plecare din Istanbul la 19:25 si sosire in Bucuresti la ora 20:50.


Conditii de inscriere:


 • Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii

 • plata integrala cel tarziu pe 15.08.2014.

Acte necesare pentru calatorie in Tanzania:


- bilet de avion dus-intors
- pasaport valabil inca 6 luni de la data intoarcerii din calatorie

 • asigurare medicala de calatorieConditii de anulare:

În cazul în care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

Incepand cu 45 de zile inainte de data plecarii se percep penalizari in functie de momentul anularii:

a) Pentru anulari in intervalul 45 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 25%

b) Pentru anulari in intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 50 %

c) Pentru anulari cu mai putin de 14 zile calendaristice inainte de data plecarii – penalizare 100 %

Recomandam incheierea asigurarii storno a calatoriei pentru a evita penalizarile in cazul unor situatii neplacute care va oblige sa renuntati la calatoria rezervata. Asigurarea storno se incheie in ziua inscrierii la excursie si costa 1,5% din valoarea toatala a excursiei.

Observatii:

* Documentele necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala

* In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de conducatorul de grup, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului

* Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

* MINORII trebuie sa indeplineasca conditii speciale pentru a calatori in strainatate. Conform Legii nr 248/20.07.2005, minorii insotiti de ambii parinti trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si acestia pentru a calatori in strainatate. In cazul in care unul dintre parinti poarta alt nume decat minorul, este necesara prezentarea certificatului de nastere a minorului *** Minorii insotiti doar de unul dintre parinti trebuie sa prezinte la frontiera romana declaratie notariala de acord a parintelul care NU calatoreste. In cazul parintilor divortati sau decedati, se prezinta hotararea judecatoreasca definitiva prin care minorul este incredintat parintelui impreuna cu care calatoreste, sau dupa caz certificatul de deces *** Minorii incredintati unor adulti, altii decat parintii sau ocrotitorii legali, trebuie sa fie in posesia declaratiilor notariale ale ambilor parinti, iar adultul imputernicit trebuie sa prezinte certificat de cazier judiciar.

* Toti turistii trebuie sa fie in posesia unui pasaport valabil min. 6 luni de la data calatoriei. Informatii suplimentare www.politiadefrontiera.ro

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

* toate tarifele includ TVA.Informatii Practice

Schimbul valutar se poate face la birouri de schimb valutar care sunt majoritatea fara comision sau la banci si la receptia hotelurilor, unde se percepe un comision. Turistii care merg direct in safari pot schimba bani pe aeroportul din Nairobi sau la receptia lodge-urilor. Exista un schimb mai bun pentru bacnote de 50 si 100 USD sau Euro fata de cele de 5, 10 si 20 Euro.


Bacsis: Pentru hamalii din aeroport sau hoteluri un bacsis de 1 Euro/USD este de ajuns. La finalul programului de safari, o regula nescrisa a turismului in Kenya spune ca trebuie sa oferiti un bacsis ghidului care a condus masina de safari. Aproximativ 5 USD / zi / persoana este un bacsis normal.

La restaurante si baruri taxa de serviciu este adaugata, insa daca ati fost multumiti puteti rotunji suma platita.


Cazarea in parcurile nationale:

In rezervatiile naturale cazarea se face in hoteluri special amenajate sau in tabere de corturi. Acestea nu au aceeasi clasificare ca si hotelurile din orase. Hotelurile sunt denumite lodge-uri si ofera tot confortul necesar turistilor, fiind construite cu materiale locale si in stil traditional, insa pastrand facilitatile unui hotel de lux. Fiecare camera are baie proprie, sistem de ventilatie, plasa in jurul patului pentru a va proteja de tantari. Hotelurile dispun de restaurant, bar, piscina. Varianta mai salbatica si aventuroasa de cazare este tabara de corturi. Aceste tabere sunt intotdeauna mici, cu cateva corturi care insa ofera facilitatile unei camere de hotel avand grup sanitar propriu si dus. Unele tabere de corturi sunt considerate corturi de lux si sunt cele mai scumpe variante de cazare din Kenya, peste orice lodge. Tarifele se explica prin localizarea si serviciile exclusiviste oferite clientilor lor, experienta unei nopti sub cerul african fiind unica. Nu veti intalni aer conditionat, televizor, internet in savana, insa cateva zile departe de agitatia cotidiana sunt binevenite si va veti simti extrem de relaxat ascultand seara pe terasa hotelului sunetul naturii sau cantecele traditionale ale localnicilor care pe tot parcursul sederii in Kenya va vor zimbi si va vor spune HAKUNA MATATA , adica sa stati linistiti ca totul e in regula.


Imbracaminte si bagaje:

 • imbracamintea casual este recomandata pe durata programului de safari. In parcurile nationale drumurile sunt neasfaltate, exista mult praf si este cald in timpul zilei. Se recomanda culori neutre, imbracaminte din bumbac, incaltaminte comoda (ghete scurte sau incaltaminte sport), o geaca de ploaie daca calatoriti in sezonul verde, o geaca subtire de toamna sau un pulover pentru diminetile si serile mai racoroase. Daca calatoriti in jurul Muntelui Kenya recomandam imbracaminte mai calduroasa, acolo seara temperaturile sunt mai scazute decat in restul tarii.

 • in orase sau in hoteluri luxoase de pe coasta se recomanda pentru cina o tinuta smart casual.

 • Ochelari de soare si lotiune de protectie impotriva razelor solare sunt obligatorii pentru o vacanta in zona de coasta. Palaria de soare o sa fie foarte utila pe durata vacantei in Kenya, insa aceasta poate sa fie cumparata si din Kenya existand multe sortimente la fiecare lodge sau hotel.

 • Un binoclu o sa fie de ajutor la urmarirea animalelor si pasarilor din parcurile nationale.


Sfaturi medicale:

 • febra galbena: vaccinul impotriva febrei galbene este recomandat tuturor celor care calatoresc in Kenya. Daca intrati in Kenya dintr-o tara unde sunt inregistrate cazuri de febra galbena (Sudan, Uganda, Zambia, Tanzania) atunci vaccinul este obligatoriu. Este important sa aveti in bagaj alaturi de pasaport si Certificatul International de Vaccinari (cereti acest certificat doctorului dupa ce veti face vaccinul).

 • Malaria: medicamentele anti-malarie sunt recomandate pentru toti calatorii in Kenya. Exista mai multe tipuri de medicamente anti-malarie. Cereti sfatul unui doctor inainte de cumpararea medicamentelor anti-malarie.

 • Apa nu este potabila in Kenya. Nu beti decat apa imbuteliata si folositi apa imbuteliata sic and va spalati pe dinti.

 • Va recomandam sa aveti o trusa medicala cu medicamente impotriva indigestiilor, durerilor de orice fel, spray impotriva tantarilor.

Vaccinurile pentru Hepatita A si B sunt doar optionale, iar febra galbera este deja eradicata in zona, insa doctorii recomanda inca vaccinul impotriva ei. Se numeste STAMARIL si costa aproximativ 300 RON si poate fi facut la centrele medicale private (gen MEDSANA, MEDICOVER, MEDLIFE).

Pastila obligatorie insa este cea impotriva malariei. Tratamentul nu se recomanda femeilor insarcinate, iar pe perioada tratamentului femeile nu pot ramane insarcinate !


Yüklə 63,53 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə