“Doi ani de vacanţă”Yüklə 445 b.
tarix30.07.2018
ölçüsü445 b.
#63920Dacă vă plac cărţile de aventura simple, fără elemente fantastice în compoziţia lor, vă sugerez orice roman de Jules Verne. Unul dintre acesta este “Doi ani de vacanţă”, publicată la editura CORINT. Este un roman captivant, care deşi este destul de lung, te captivează încă de la început prin acţiunea continuă, descrierile personajelor şi transmiterea unui sentiment care îţi dă iluzia că ceea ce citeşti este real. Poate fi considerată o carte pentru copiii, dar şi un adult o poate citi. Întreaga carte prezintă pregătirea pentru viaţă a 15 băieţi cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Aceşti băieţi sunt elevii pensionului Chairman, din Auckland, Noua Zeelandă. Ei naufragiază pe o insula părăsită din Oceanul Pacific ca urmare a unei fapte nechibzuite realizată de unul dintre elevi. Totuşi, pe insula întâlnesc multe greutăţi dar şi un cămin şi multe vietăţi ce le constituie hrana. Reuşesc să îşi suporte destinul nefericit şi să izbutească să se întoarcă în Noua Zeelandă, dar asta necesită sacrificii şi multă trudă. Este o carte foarte bună care merita citită!

 • Dacă vă plac cărţile de aventura simple, fără elemente fantastice în compoziţia lor, vă sugerez orice roman de Jules Verne. Unul dintre acesta este “Doi ani de vacanţă”, publicată la editura CORINT. Este un roman captivant, care deşi este destul de lung, te captivează încă de la început prin acţiunea continuă, descrierile personajelor şi transmiterea unui sentiment care îţi dă iluzia că ceea ce citeşti este real. Poate fi considerată o carte pentru copiii, dar şi un adult o poate citi. Întreaga carte prezintă pregătirea pentru viaţă a 15 băieţi cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Aceşti băieţi sunt elevii pensionului Chairman, din Auckland, Noua Zeelandă. Ei naufragiază pe o insula părăsită din Oceanul Pacific ca urmare a unei fapte nechibzuite realizată de unul dintre elevi. Totuşi, pe insula întâlnesc multe greutăţi dar şi un cămin şi multe vietăţi ce le constituie hrana. Reuşesc să îşi suporte destinul nefericit şi să izbutească să se întoarcă în Noua Zeelandă, dar asta necesită sacrificii şi multă trudă. Este o carte foarte bună care merita citită!“Cronicile din Narnia” sunt o serie de şapte romane fantasy pentru copii scrise de autorul britanic Clive Staples Lewis.Făcând parte din literatura clasică pentru copii, “Cronicile din Narnia” sunt citite până şi în ziua de azi în ciuda faptului că au fost scrise în ani ’50.Pe baza seriei “Cronicile din Narnia” au fost realizate şi nişte desene animate,scurtmetraje BBC şi,de curând,filme artistice produse de companiile Walt Disney şi Walden Media.Dintre cele şapte volume ale seriei(“Nepotul Magicianului”,”Leul,Vrăjitoarea şi Dulapul”,”Calul şi Băiatul”,”Prinţul Caspian”,”Călătorie pe mare cu Zori de Zi”,”Jilţul de Argint” şi “Ultima Bătălie”) sunt ecranizate doar trei:“Leul,Vrăjitoarea şi Dulapul”,”Prinţul Caspian” şi “Călătorie pe mare cu Zori de Zi”).

 • “Cronicile din Narnia” sunt o serie de şapte romane fantasy pentru copii scrise de autorul britanic Clive Staples Lewis.Făcând parte din literatura clasică pentru copii, “Cronicile din Narnia” sunt citite până şi în ziua de azi în ciuda faptului că au fost scrise în ani ’50.Pe baza seriei “Cronicile din Narnia” au fost realizate şi nişte desene animate,scurtmetraje BBC şi,de curând,filme artistice produse de companiile Walt Disney şi Walden Media.Dintre cele şapte volume ale seriei(“Nepotul Magicianului”,”Leul,Vrăjitoarea şi Dulapul”,”Calul şi Băiatul”,”Prinţul Caspian”,”Călătorie pe mare cu Zori de Zi”,”Jilţul de Argint” şi “Ultima Bătălie”) sunt ecranizate doar trei:“Leul,Vrăjitoarea şi Dulapul”,”Prinţul Caspian” şi “Călătorie pe mare cu Zori de Zi”).La 25 aprilie 1719 apare la Londra cartea lui Daniel Defoe, Extraordinarele aventuri ale lui Robinson Crusoe din York, elogiu adus luptei omului pentru dreptul la viaţă. Povestea aventurilor lui Robinson Crusoe  pe o insula pustie a fost tradusă în multe limbi ce se vorbesc pe glob; pe baza ei s-au făcut piese de teatru şi filme. O generatie după alta, milioane şi milioane de cititori, de pe toate meridianele pământului, “devorează” fără încetare această minunată carte.

 • La 25 aprilie 1719 apare la Londra cartea lui Daniel Defoe, Extraordinarele aventuri ale lui Robinson Crusoe din York, elogiu adus luptei omului pentru dreptul la viaţă. Povestea aventurilor lui Robinson Crusoe  pe o insula pustie a fost tradusă în multe limbi ce se vorbesc pe glob; pe baza ei s-au făcut piese de teatru şi filme. O generatie după alta, milioane şi milioane de cititori, de pe toate meridianele pământului, “devorează” fără încetare această minunată carte.

Cei trei muschetari (Les Trois Mousquetaires) este un roman de Alexandre Dumas tatăl, care relatează aventurile tânărului d’Artagnan după ce soseşte la Paris în urmărirea visului său de a deveni un muschetar  al regelui. D’Artagnan nu este însă unul din muschetarii din titlu; acesta se referă la prietenii săi Athos, Porthos şi Aramis. Romanul este adesea citat cu ortografia greşită “Cei trei muşchetari”. Povestea lui d’Artagnan se continuă în alte două romane ale lui Dumas, După douăzeci de ani şi Vicontele de Bragelonne. Cei trei muschetari a fost publicat foileton în revista Le Siècle între martie şi iulie 1844. Dumas pretindea că se baza pe manuscrise descoperite în Bibliothèque Nationale. S-a dovedit ulterior că Dumas se inspirase din cartea Mémoires de Monsieur d’Artagnan, capitaine lieutenant de la première compagnie des Mousquetaires du Roi (Memoriile Domnului d’Artagnan, căpitan-locotenent al primei companii a Muschetarilor Regelui) de Gatien de Courtilz de Sandras (Köln, 1700).

 • Cei trei muschetari (Les Trois Mousquetaires) este un roman de Alexandre Dumas tatăl, care relatează aventurile tânărului d’Artagnan după ce soseşte la Paris în urmărirea visului său de a deveni un muschetar  al regelui. D’Artagnan nu este însă unul din muschetarii din titlu; acesta se referă la prietenii săi Athos, Porthos şi Aramis. Romanul este adesea citat cu ortografia greşită “Cei trei muşchetari”. Povestea lui d’Artagnan se continuă în alte două romane ale lui Dumas, După douăzeci de ani şi Vicontele de Bragelonne. Cei trei muschetari a fost publicat foileton în revista Le Siècle între martie şi iulie 1844. Dumas pretindea că se baza pe manuscrise descoperite în Bibliothèque Nationale. S-a dovedit ulterior că Dumas se inspirase din cartea Mémoires de Monsieur d’Artagnan, capitaine lieutenant de la première compagnie des Mousquetaires du Roi (Memoriile Domnului d’Artagnan, căpitan-locotenent al primei companii a Muschetarilor Regelui) de Gatien de Courtilz de Sandras (Köln, 1700).Templul din Nori porneste de la expeditia sa in Tibet si este un roman de aventuri despre lumea din Himalaya. Din prezentarea cartii: "Pe culmile Himalayei se află o comoară preţioasă pentru care oamenii şi-au riscat viaţa, timp de zeci de ani, încercând să o protejeze de ochii celor neiniţiaţi. Mai ales de poliţia secretă chineză. Şi acolo ar fi rămas, ascunsă pentru totdeauna, dacă n-ar fi existat doi tineri alpinişti împătimiţi – pasiunea unuia dintre ei fiind atât de oarbă, încât este tentat mai degrabă să-şi abandoneze prietenul decât să se abată de la ţelul lui. Luca Matthews este un tip charismatic, atrăgător şi foarte talentat, însă ambiţia lui implacabilă se dovedeşte a fi un neajuns fatal. Îl convinge pe Bill să meargă într-o zonă cu acces interzis din Tibet. Dar un accident îngrozitor îi obligă să se adăpostească în mânăstirea tibetană Geltang, un locaş secret care a supravieţuit invaziei barbare din timpul Revoluţiei Culturale Chineze. Curând îşi dau seama însă că au nimerit într-o lume mult mai periculoasă decât s-ar fi aşteptat..."

 • Templul din Nori porneste de la expeditia sa in Tibet si este un roman de aventuri despre lumea din Himalaya. Din prezentarea cartii: "Pe culmile Himalayei se află o comoară preţioasă pentru care oamenii şi-au riscat viaţa, timp de zeci de ani, încercând să o protejeze de ochii celor neiniţiaţi. Mai ales de poliţia secretă chineză. Şi acolo ar fi rămas, ascunsă pentru totdeauna, dacă n-ar fi existat doi tineri alpinişti împătimiţi – pasiunea unuia dintre ei fiind atât de oarbă, încât este tentat mai degrabă să-şi abandoneze prietenul decât să se abată de la ţelul lui. Luca Matthews este un tip charismatic, atrăgător şi foarte talentat, însă ambiţia lui implacabilă se dovedeşte a fi un neajuns fatal. Îl convinge pe Bill să meargă într-o zonă cu acces interzis din Tibet. Dar un accident îngrozitor îi obligă să se adăpostească în mânăstirea tibetană Geltang, un locaş secret care a supravieţuit invaziei barbare din timpul Revoluţiei Culturale Chineze. Curând îşi dau seama însă că au nimerit într-o lume mult mai periculoasă decât s-ar fi aşteptat..."Bine ai venit la Muzeul Scatterhorn! Dar nu te entuziasma prea mult – este un loc afumat şi friguros, umplut cu animale împăiate jerpelite şi vechituri. Nimeni nu mai vrea să îl viziteze, iar zilele îi sunt cu siguranţă numărate. Dar când Tom este trimis să locuiască aici, el curând realizează că muzeul ascunde multe taine. Animalele pot fi jerpelite şi mâncate de molii – dar posedă un incredibil secret. Iar când Tom descoperă că poate să meargă în timp în vremea când animalele au fost create (sute de ani în urmă), se îmbarcă într-o călătorie plină de terori de neînchipuit… Alătură-te lui Tom în călătoria sa în timp, de la un târg de sculpturi de gheaţă din epoca regelui Edward şi reziduurile Mongoliei, până în junglele Indiei, şi chiar dincolo de ele…

 • Bine ai venit la Muzeul Scatterhorn! Dar nu te entuziasma prea mult – este un loc afumat şi friguros, umplut cu animale împăiate jerpelite şi vechituri. Nimeni nu mai vrea să îl viziteze, iar zilele îi sunt cu siguranţă numărate. Dar când Tom este trimis să locuiască aici, el curând realizează că muzeul ascunde multe taine. Animalele pot fi jerpelite şi mâncate de molii – dar posedă un incredibil secret. Iar când Tom descoperă că poate să meargă în timp în vremea când animalele au fost create (sute de ani în urmă), se îmbarcă într-o călătorie plină de terori de neînchipuit… Alătură-te lui Tom în călătoria sa în timp, de la un târg de sculpturi de gheaţă din epoca regelui Edward şi reziduurile Mongoliei, până în junglele Indiei, şi chiar dincolo de ele…Cavalerii florii de cires: Dan,Victor, Ionel, Maria, Lucia, Ursu si Tic sunt ciresarii. Ei isi fac planuri pentru a pleca intr-o expeditie stintifica la Pestera Neagra. Aceasta pestera nu a fost explorata pana acum. Insa Tic nu poate pleca in expeditia stintifica deoarece tatal lui nu-l lasa, astfel incat copilul apeleaza la paznicul scolii, mos Timofte. Acesta il convinge pe tatal lui Tic sa-l lase in expeditie. Tic se hotaraste sa le faca o surpriza prietenilor sai, ciresarii intalnindu-se cu ei pe drum. Peste cateva zile ciresarii isi fac bagajele si pleaca spre Pestera Neagra. Tic isi ia cainele si pleaca si el imediat pe urma ciresarilor.

 • Cavalerii florii de cires: Dan,Victor, Ionel, Maria, Lucia, Ursu si Tic sunt ciresarii. Ei isi fac planuri pentru a pleca intr-o expeditie stintifica la Pestera Neagra. Aceasta pestera nu a fost explorata pana acum. Insa Tic nu poate pleca in expeditia stintifica deoarece tatal lui nu-l lasa, astfel incat copilul apeleaza la paznicul scolii, mos Timofte. Acesta il convinge pe tatal lui Tic sa-l lase in expeditie. Tic se hotaraste sa le faca o surpriza prietenilor sai, ciresarii intalnindu-se cu ei pe drum. Peste cateva zile ciresarii isi fac bagajele si pleaca spre Pestera Neagra. Tic isi ia cainele si pleaca si el imediat pe urma ciresarilor.

Cartea Junglei si A doua carte a Junglei sunt doua dintre cele mai cunoscute lucrari ale bine cunoscutului scriitor englez Rudyard Kipling (1865-1936), laureat al Premiului Nobel. Mowgli, copilul crescut de lupi, printre cele mai fioroase vietuitoare ale junglei, a trezit constant, de la aparitia acestor lucrari, dragostea si admiratia cititorilor din intreaga lume. Este o frumoasa si sensibila poveste despre prietenie si dusmanie, dragoste si ura, recunostinta, curaj si intelepciune.

 • Cartea Junglei si A doua carte a Junglei sunt doua dintre cele mai cunoscute lucrari ale bine cunoscutului scriitor englez Rudyard Kipling (1865-1936), laureat al Premiului Nobel. Mowgli, copilul crescut de lupi, printre cele mai fioroase vietuitoare ale junglei, a trezit constant, de la aparitia acestor lucrari, dragostea si admiratia cititorilor din intreaga lume. Este o frumoasa si sensibila poveste despre prietenie si dusmanie, dragoste si ura, recunostinta, curaj si intelepciune.

Jonathan Swift (1667-1745), scriitor de origine irlandeza, a obtinut cu "Calatoriile lui Gulliver" un binemeritat interes universal. Cele trei parti ale acestui roman satiric pe care le prezentam cititorilor nostri au "tinte" distincte: daca in "Calatoria in Lilliput" aluzia se refera in mod limpede la intrigile politice de la Curtea Angliei, "Calatoria in Brobdingnag" are o aplicatie mult mai generala, in timp ce "Calatoria in Laputa" este o abordare plina de aciditate a "realizarilor" Societatii Stiintifice Regale a timpului. Prin personalitatea si stilul sau propriu, naratorul isi imbraca morala intr-o platosa de umor, reusind sa elimine absurditatea printr-o satira picanta pe alocuri si oferind chiar si evenimentelor celor mai putin credibile o aura de real. "Calatoriile lui Gulliver" si-au castigat astfel dreptul la cea mai inalta distinctie neoficiala a literaturii: "O carte care nu trebuie sa lipseasca din nici o biblioteca"!

 • Jonathan Swift (1667-1745), scriitor de origine irlandeza, a obtinut cu "Calatoriile lui Gulliver" un binemeritat interes universal. Cele trei parti ale acestui roman satiric pe care le prezentam cititorilor nostri au "tinte" distincte: daca in "Calatoria in Lilliput" aluzia se refera in mod limpede la intrigile politice de la Curtea Angliei, "Calatoria in Brobdingnag" are o aplicatie mult mai generala, in timp ce "Calatoria in Laputa" este o abordare plina de aciditate a "realizarilor" Societatii Stiintifice Regale a timpului. Prin personalitatea si stilul sau propriu, naratorul isi imbraca morala intr-o platosa de umor, reusind sa elimine absurditatea printr-o satira picanta pe alocuri si oferind chiar si evenimentelor celor mai putin credibile o aura de real. "Calatoriile lui Gulliver" si-au castigat astfel dreptul la cea mai inalta distinctie neoficiala a literaturii: "O carte care nu trebuie sa lipseasca din nici o biblioteca"!In anul 1939, doi prieteni de o viata, Jack, un aristocrat prusaco-american si Harry, fiul gradinarului care se ocupa de proprietatea acestuia, pleaca impreuna in Egipt pentru a lucra la sapaturile arheologice din Sakkara. Acolo o intalnesc si se indragostesc amandoi de Rachel Stern - frumoasa, nemtoaica, evreica. Cand incepe razboiul, Jack este inrolat si se intoarce in Europa, iar Rachel este prinsa de nazisti si dispare fara urma. Patru ani mai tarziu, cei trei se intalnesc din nou in Egipt, dar in tabere opuse si implicati in cavalcada planurilor de asasinare a lui Roosevelt, care ar putea schimba nu numai cursul razboiului, ci si destinul secolului XX.

 • In anul 1939, doi prieteni de o viata, Jack, un aristocrat prusaco-american si Harry, fiul gradinarului care se ocupa de proprietatea acestuia, pleaca impreuna in Egipt pentru a lucra la sapaturile arheologice din Sakkara. Acolo o intalnesc si se indragostesc amandoi de Rachel Stern - frumoasa, nemtoaica, evreica. Cand incepe razboiul, Jack este inrolat si se intoarce in Europa, iar Rachel este prinsa de nazisti si dispare fara urma. Patru ani mai tarziu, cei trei se intalnesc din nou in Egipt, dar in tabere opuse si implicati in cavalcada planurilor de asasinare a lui Roosevelt, care ar putea schimba nu numai cursul razboiului, ci si destinul secolului XX.Vechea Californie, intr-o epoca demult trecuta, cu haciendas intinse şi caballeros semeti, sufera sub sfichiuirea de bici a opresiunii. Misiunile sunt jefuite, taranii sunt asupriti, femei si barbati nevinovati sunt persecutati de guvernatorul corupt si armata sa. Ascunzandu-si identitatea in spatele unei masti, proscrisul Zorro sfideaza puterea tiranului si face dreptate.

 • Vechea Californie, intr-o epoca demult trecuta, cu haciendas intinse şi caballeros semeti, sufera sub sfichiuirea de bici a opresiunii. Misiunile sunt jefuite, taranii sunt asupriti, femei si barbati nevinovati sunt persecutati de guvernatorul corupt si armata sa. Ascunzandu-si identitatea in spatele unei masti, proscrisul Zorro sfideaza puterea tiranului si face dreptate.O calatorie spre centrul Pamantului prezinta neobisnuita expeditie initiata de profesorul Otto Lidenbrock, lector in mineralogie la Johanneum, in Hamburg. Inspirat de descoperirea unui misterios pergament antic, el se hotaraste sa exploreze centrul planetei. Savantul este insotit de nepotul sau Axel si de o calauza, un islandez pe nume Hans. Cei trei patrund in lumea subterana prin craterul unui vulcan stins din vestul Islandei si inainteaza tot mai profund spre centrul Pamantului.  Jules Verne descrie interiorul planetei ca pe o fantastica alternativa a lumii noastre, plina de grote, pasaje de trecere, tuneluri si puturi abisale; in mod ciudat, personajele fac aceasta indrazneata coborare cu destul de multa usurinta. Unealta cea mai importanta a echipei in adancimile intunecate este o lampa mobila " asa numita "bobina Ruhmkorff "

 • O calatorie spre centrul Pamantului prezinta neobisnuita expeditie initiata de profesorul Otto Lidenbrock, lector in mineralogie la Johanneum, in Hamburg. Inspirat de descoperirea unui misterios pergament antic, el se hotaraste sa exploreze centrul planetei. Savantul este insotit de nepotul sau Axel si de o calauza, un islandez pe nume Hans. Cei trei patrund in lumea subterana prin craterul unui vulcan stins din vestul Islandei si inainteaza tot mai profund spre centrul Pamantului.  Jules Verne descrie interiorul planetei ca pe o fantastica alternativa a lumii noastre, plina de grote, pasaje de trecere, tuneluri si puturi abisale; in mod ciudat, personajele fac aceasta indrazneata coborare cu destul de multa usurinta. Unealta cea mai importanta a echipei in adancimile intunecate este o lampa mobila " asa numita "bobina Ruhmkorff "
Yüklə 445 b.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə