Evenimentul zilei



Yüklə 31,31 Kb.
tarix18.01.2019
ölçüsü31,31 Kb.
#101046

Revista Presei

08 aprilie 2016

Pagina

Publicaţie

Titlu

2

Amosnews.ro

Fii Voluntar! Vino şi tu în tabăra copiilor din cartierul tău!





3

PUTEREA


1 iunie, Ziua copilului, ar putea deveni nelucrătoare

4


PUTEREA

Alertă OMS. Numărul adulților bolnavi de diabet depășește 420 de milioane



5

Adevărul



Tot mai mulţi copii suferă de sindromul ATCP.



5

EVZ

S-a deschis primul centru din România pentru micuții dislexici. Aveți un copil cu tulburări de învățare? Poate fi genial!



6

GÂNDUL

29 de miliarde de euro, pregătite pentru oraşe europene care acceptă să primească imigranţi. Banii nu sunt, însă, pentru toată lumea





Amosnews.ro

Fii Voluntar! Vino şi tu în tabăra copiilor din cartierul tău!


    googleplus google google_translate 

 

 



http://platforma2.mediatrust.ro/files_i/2016_04_07/02e4078c790c769a.101.1/sites_default_files_styles_large_public_pictures_2016_04_vol.jpg

Gândit pentru copiii ce provin din familii cu o situaţie materială dificilă, programul „Tabere de cartier” necesită sprijinul voluntarilor dornici de joacă, înzestraţi cu creativitate şi spirit civic.

Cei care doresc să devină voluntari vor urma un curs de formare cu specialiştii DGASPC Sector 6, unde vor fi iniţiaţi în tehnici şi metode de predare interactive. Voluntarii vor avea posibilitatea de a învăţa noi metode de lucru cu cei mici şi de a propune diverse activităţi pe durata programului de vară.

„Acest program inovativ se bazează pe dorinţa copiilor între 5 şi 10 ani de a socializa şi în perioada vacanţei de vară. Programul le oferă celor mici tot ce-şi pot dori de la o tabără adevărată. Învăluiţi într-o lume de poveste, copiii din comunitate învaţă jocuri noi, creează propriile poveşti, confecţionează jucării şi decoruri la ateliere de creaţie, îşi descoperă noi talente şi abilităţi. Pe lângă toate acestea, ei au ocazia să întâlnească noi prieteni, să comunice deschis şi să-şi susţină ideile”, spus primarul Rareş Mănescu.

Programul ,,Tabere de cartier” reuneşte anual un număr de 100 de participanţi, iar în acest an se va desfăşura în perioada 27 iunie - 08 iulie 2016, de luni până vineri, între orele 08:30-17:00, la sedii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Până în prezent, aproximativ 700 de participanţi, copii şi voluntari, şi-au petrecut timpul în mod creativ, fiecare participant plecând acasă îmbogăţit cu ceva nou.

Vrei să faci parte din vara micuţilor din comunitate, să legi noi prietenii şi să formezi caractere puternice? Nu există limită de vârstă, dar ai nevoie de timp liber. Aşadar, tot ce ai de făcut este să trimiţi un email până la data de 25.04.2016 la adresa voluntariatformare@dgaspc6.com cu mesajul: Vreau să fiu voluntar la programul Tabere de cartier şi o scurtă caracterizare personală. Vă vom contacta noi pentru a stabili restul detaliilor. Vă aşteptăm cu drag!



PUTEREA


1 iunie, Ziua copilului, ar putea deveni nelucrătoare


M.P. | 2016-04-07 11:56

1 iunie, ziua copilului, ar putea deveni nelucrătoare

 E-mail Twitter Favorites Print



Mai mulți parlamentari au depus un proiect de lege care prevede ca ziua de 1 iunie, Ziua copilului, să fie nelucrătoare. Propunerea legislativă modifică Codul muncii, ea fiind inițiată de 85 de parlamentari de la toate partidele.

Proiectul prevede că 1 iunie, Ziua copilului ar urma să fie nelucrătoare, alături de 1 și 2 ianuarie, prima și a doua zi de Paști, 1 mai, prima și a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie — Sfântul Andrei, 1 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Potrivit expunerii de motive, timpul petrecut de părinți alături de copii reprezintă cea mai eficientă și simplă metodă de a forma și consolida o relație sănătoasă copil-părinte.

"Acest timp le asigură copiilor un mediu armonios în care să crească și să se dezvolte și le oferă un set de valori și un model de urmat pentru când vor fi, la rândul lor, părinți", au menționat inițiatorii.


PUTEREA

Alertă OMS. Numărul adulților bolnavi de diabet depășește 420 de milioane


A.T. | 2016-04-07 15:18

alertă oms. numărul adulților bolnavi de diabet depășește 420 de milioane

 E-mail Twitter Favorites Print



Circa 422 milioane de adulți din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei progres este legat în special de flagelul în creștere al obezității, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

"Diabetul progresează. Nu mai este o maladie predominantă din țările bogate, diabetul fiind în creștere necontenită peste tot, însă într-o manieră mai accentuată în țările cu venituri medii", a afirmat directorul general al OMS, Margaret Chan, în prefața raportului pe această temă.

În 2012, diabetul a ucis 1,5 milioane de oameni din întreaga lume, la care trebuie adăugate cele 2,2 milioane de decese cauzate de boli legate de diabet, ceea ce duce la un total de 3,7 milioane de decese.

OMS prevede că în 2030 diabetul va fi a șaptea cauză de deces în lume.

Mai mult de jumătate dintre diabeticii din lume trăiesc în Asia de Sud-Est și în regiunea Pacificului, unde obiceiurile alimentare s-au schimbat în ultimii ani, notează AFP. Studiul a OMS a denunțat "pierderile economice considerabile" legate de diabet, atât pentru persoanele afectate de această boală, cât și pentru sistemele de asigurări de sănătate. Diabetul este o boala cronică gravă care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină (hormonul care reglează concentrația de zahăr din sânge) sau în cazul în care organismul nu utilizează în mod corespunzator insulina pe care o produce.



ADEVÂRUL



Tot mai mulţi copii suferă de sindromul ATCP.
Ce presupune boala şi cum poate fi tratată

Tot mai mulţi copii români suferă de sindromul ATCP (Angered Temper with Choleric Progression), un ansamblu de tulburări de comportament cu numeroase manifesări extreme la copii, precum izolare, timiditate sau crize de agresiune şi violenţă faţă de cei din jur. Specialiştii arată că sindromul este un efect psihologic al lipsei parintelui în viaţa copilului.

Concret, specialiştii susţin că nu doar micuţii care sunt separaţi de părinţi pot cădea victime ale bolii, ci inclusiv cei care sunt neglijaţi, fenomenul fiind tot mai acut în România. Asta pentru că tehnologia şi accesul la internet domină timpul copiilor şi al părinţilor. „Pentru societatea în care trăim, timpul a devenit o resursă critică, care afectează echilibrul dintre viaţa de familie şi cea profesională. Primele victime ale acestei situaţii pot fi, uneori, copiii. Ocupaţi sau prea grăbiţi, părinţii nu realizează că deşi cred că le oferă copiilor lor o viaţă extraordinară, uneori acestora le lipseşte ceva sau au o problemă”, susţine Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naţionale ptntru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Oficialul arată că în România au fost raportate peste 7.000 de cazuri de copii neglijaţi de părinţi doar în primele nouă luni din 2015, conform unui comunicat de presă. Aceleaşi date susţin că peste 80.000 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, în timp ce 26% dintre aceştia au ambii părinţi plecaţi în afara graniţelor. Aceştia au rămas, astfel, doar în grija unui bunic sau a altor rude. Care sunt simptomele bolii „Primesc tot mai multe mesaje de la părinţi îngrijoraţi de copiii lor, care sunt trişti, timizi, apatici, nu au prieteni, nu răspund la ore, nu participă la jocuri şi sunt bolnăvicioşi”, adaugă şi psihoterapeutul Cristina Trepcea. Potrivit acestuia, simptomele sindromului ATCP pot apărea la copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani şi pot fi recunoscute prin următoarele caracteristici: - nervozitatea excesivă - timiditatea - minciuna - violenţa verbală sau şi fizică de tip “bullying” - tendinţa de însingurare a copilului - tendinţa de a se refugia în consum tehnologic - faptul că micuţul este necomunicativ sau are cerinţe excesive către părinţi, precum şi alte manifestări detaliate de specialişti pe www.sindromatcp.ro.

EVZ


 

S-a deschis primul centru din România pentru micuții dislexici. Aveți un copil cu tulburări de învățare? Poate fi genial!


http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2016-04/11-edulier-rzv-4476_1-465x390.jpgCățeii Mimi și Verdi sunt cei mai buni prieteni ai copiilor care vin la centru FOTOGRAFII: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

Copiii cu dificultăți de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie) au, de ieri, mai mulți prieteni devotați, care îi pot ajuta să depășească această perioadă de încercare și să arate că, de fapt, sunt unii dintre cei mai creativi oameni din lume!


Bucuria de a putea ajuta copiii. O implicare totală a sufletului în acest proiect. O poveste despre fericire spusă cu lacrimi. Multă căldură omenească, multă prietenie, adevărată, cu legături care nu se pot rupe prea ușor. Copii relaxați, mulțumiți că au dus la capăt sarcina dată, cu zâmbetul pe față. Îmbrățișări.

Așa a fost dimineața zilei de ieri, la inaugurarea Centrului Edulier, din București. Este primul centru din România dedicat copiilor cu dificultăți de învățare folosind, în premieră, metode alternative de învățare precum: terapia cu animale, interactivitatea digitală, art-terapia sau terapia prin muzică. Oamenii de aici își propun ca prin metode de predare adaptate copiilor cu dificultăți de învățare TSI ( tulburări specifice de învățare), cu ajutorul unei echipe de specialiști în astfel de tulburări, să ajute copiii cu vârste între 3 și 14 ani să depășească dificultățile de scris, citit, memorat sau de calcul.



GÂNDUL


29 de miliarde de euro, pregătite pentru oraşe europene care acceptă să primească imigranţi. Banii nu sunt, însă, pentru toată lumea


Comisia Europeană se implică în susţinerea financiară a marilor oraşe europene care atrag refugiaţi. Astfel, până în 2020, fonduri destinate dezvoltării oraşelor ar putea fi redirecţionate către integrarea migranţilor. Comisarul european Corina Creţu a anunţat că, în acest fel, pot fi prevenite tensiunile sociale şi pot fi create premisele unei dezvoltări armonioase a oraşelor.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3929/15217211/1/hepta-2343460.jpg?width=630

Bottom of Form

Milionul de imigranţi care caută o viaţă mai bună în Europa a pus presiune în special pe marile oraşe europene, care oferă mai multe şanse de realizare.

Membri ai Comisiei Europene s-au întâlnit la Bruxelles cu primari din mai multe oraşe importante, precum Atena, Barcelona, Berlin, Amsterdam, pentru a afla care le sunt problemele şi cum pot fi ajutaţi financiar pentru a susţine integrarea refugiaţilor.
http://d5p.de17a.com/getuid/admeta?bidderid=wji%2f3vrz9fuztv%2ftgamwawy5vuqxecczsq0uwt2h964g8ca%2f6rrepem6jleryi6m&uid=c7c52ecbb96749bd&rtype=redirect&curl=http://p378.atemda.com/usermatch.ashx

O prioritate este revitalizarea zonelor sociale vulnerabile, cum ar fi Molenbeek din Belgia sau Saint-Denis de la periferia Parisului. 

Barcelona a anunţat că primeşte 100 de refugiaţi aflaţi la Atena, fără a avea deocamdată acceptul guvernului central de la Madrid.

29 de miliarde de euro sunt la dispoziţia oraşelor europene până în anul 2020, în baza depunerii unor proiecte concrete, mai scriu cei de la Stirile TVR.




Yüklə 31,31 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin