G u V e r n u L r o m â n I e I



Yüklə 91,66 Kb.
tarix28.07.2018
ölçüsü91,66 Kb.
#61292


NOTĂ DE FUNDAMENTARE


Secțiunea 1 Titlul proiectului de act normativ


Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1288/2012.


Secțiunea a 2-a Motivul emiterii actului normativ


1. Descrierea situației actuale

Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată (Lege), cu modificările și completările ulterioare, stabilește la art. 6 alin. (1) faptul că atribuțiile și răspunderile oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, precum și ale Centrului Național de Cartografie se stabilesc prin regulamentele de organizare și funcționare ale acestora, aprobate prin ordin al directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, denumită în continuare Agenția Națională.

Regulamentul de organizare și funcționare al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1288/2012 (Regulament), cu modificările și completările ulterioare, stabilește la art. 3 faptul că organigrama și regulamentul de organizare și funcționare ale instituțiilor subordonate se aprobă prin ordin al directorului general al Agenției Naționale.

Același act normativ stabilește la art. 16 alin. (1) lit. a), ca atribuție a directorului general al Agenției Naționale, aprobarea prin ordin cu caracter normativ a structurii organizatorice a instituțiilor subordonate, a atribuțiilor compartimentelor funcționale și a statelor de funcții ale Agenției Naționale și ale instituțiilor subordonate.

Din interpretarea acestei norme rezultă faptul că directorul general al Agenției Naționale emite un ordin cu caracter normativ prin care aprobă atribuțiile compartimentelor funcționale și statele de funcții pentru Agenția Națională și pentru instituțiile sale subordonate.

În spiritul principiilor generale proprii sistemului de drept, activitatea de legiferare vizează reglementarea relațiilor sociale prin lege și prin celelalte categorii de acte normative cu aplicabilitate generală.

În aplicarea principiului general de legiferare și prin prisma conținutului lor, statele de funcții ale Agenției Naționale și ale instituțiilor subordonate nu se înscriu în categoria documentelor cu aplicabilitate generală, care reglementează relații sociale, fapt ce nu impune ca ordinul de aprobare să aibă caracter normativ.

În aplicarea principiului de legiferare enunțat anterior, pentru o mai mare precizie și claritate a textului de lege care stabilește atribuțiile directorului general al Agenției Naționale, dar și pentru corelarea cu dispozițiile art. 6 alin. (1) din Lege și ale art. 3 din Regulament se impune modificarea art. 16 alin. (1) lit. a) din acest act normativ.

Odată cu modificarea Regulamentului, a fost aprobată noua organigramă a instituției și totodată s-a prevăzut faptul că atribuțiile compartimentelor funcționale ale Agenției Naționale, se stabilesc prin ordin al directorului general, cu aprobarea consiliului de administrație, fără, însă, a se menționa posibilitatea ca în cadrul acestora să poată fi înființate servicii, birouri sau compartimente, după caz.

De asemenea, în prezent, o mare parte a oficiilor teritoriale își desfășoară activitatea în sedii aflate în administrarea Agenției Naționale și date acestora în folosință gratuită, deși acestea sunt instituții publice cu personalitate juridică.

Deși conform art. 3 alin. (3) din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 31 decembrie 2017, termen prorogat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 98/2016, la nivelul fiecărei circumscripții judecătorești se va constitui şi va funcționa cel puțin un birou de cadastru şi publicitate imobiliară, în prezent, aceste birouri nu există în toate circumscripțiile judecătorești. Astfel, în vederea aplicării dispozițiilor Legii și pentru a se asigura buna funcționare a oficiilor teritoriale se vor înființa birourile prevăzute de art. 3 alin. (3) din Lege, urmând ca, printr-un ordin cu caracter normativ al directorului general al Agenției Naționale, să se stabilească numărul, precum și arondarea acestora pe unități administrativ-teritoriale.

De asemenea, luând în considerare aceste aspecte și având în vedere specificul activității și complexitatea problemelor legate de organizarea și funcționarea Agenției Naționale și a instituțiilor subordonate a intervenit necesitatea modificării altor prevederi ale actului normativ în scopul corelării prevederilor actuale cu modificările propuse.


2. Schimbări preconizate

În conformitate cu dispozițiile art. 868 alin. (1) din Codul Civil potrivit cărora dreptul de administrare aparţine regiilor autonome sau, după caz, autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi altor instituţii publice de interes naţional, judeţean ori local, și ținând cont de prevederile art. 3 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, potrivit cărora Domeniul public al statului este alcătuit din bunurile prevăzute la art. 135 alin. (4) din Constituţie, din cele prevăzute la pct. I din anexă, precum şi din alte bunuri de uz sau de interes public naţional, declarate ca atare prin lege”, instituțiilor publice cu personalitate juridică din subordinea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară li se poate constitui dreptul de administrare asupra bunurilor imobile proprietate publică a statului. La pct. I din anexa la Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, se regăsește LISTA cuprinzând unele bunuri care alcătuiesc domeniul public al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, în cuprinsul căreia, la nr. 29, sunt menționate terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea: Parlamentul, Preşedinţia, Guvernul, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţiile publice subordonate acestora; (…).”

Intenția de reglementare are în vedere crearea posibilității dar și a obligației instituțiilor subordonate de a utiliza imobilele primite în administrare pentru realizarea scopului activității acestora, dar cu respectarea uzului și interesului public. De asemenea, s-a avut în vedere faptul că oficiile teritoriale sunt instituții publice, cu personalitate juridică și cu activitate permanentă, însă dreptul de folosință gratuită constituit în favoarea acestora, pentru imobilele în care își desfășoară activitatea poate fi acordat doar pe o perioadă determinată de timp, conform prevederilor Codului Civil. Din aceste considerente, se justifică darea în administrarea oficiilor teritoriale a imobilelor aflate, în prezent, în folosința gratuită a acestora.

Întrucât prin dispozițiile art. 3 alin. (3) din Legea nr. 7/1996 se instituie, obligația ca, până la data de 31 decembrie 2017, termen prorogat prin Ordonanța de Urgență nr. 98/2016, la nivelul fiecărei circumscripții judecătorești trebuie să se constituie și să funcționeze cel puțin un birou de cadastru și publicitate imobiliară, sau, după caz, un birou de relații cu publicul, în subordinea oficiilor teritoriale, prin proiectul de act normativ se suplimentează numărul de posturi. Îndeplinirea acestei obligații, esențială atât pentru respectarea dispozițiilor legale, cât și pentru atingerea obiectivului Agenției Naționale de a asigura performanța în domeniul specific de activitate implică și suplimentarea numărului de posturi, necesare asigurării înființării și funcționării a 41 de birouri de cadastru și publicitate imobiliară sau birouri de relații cu publicul.

Pentru îndeplinirea atribuțiilor legale ale birourilor ce urmează a fi înființate este necesară suplimentarea numărului posturilor ținând cont de funcțiile de specialitate care asigură buna funcționare a acestora. Astfel, pentru funcționarea fiecărui birou teritorial nou înființat este obligatoriu a se prevedea cel puțin un post de:

- referent, funcție necesară pentru calculul și încasarea tarifelor aferente, prin atribuții exprese în acest sen, precum și înregistrarea cererilor de recepție cadastrală și înscriere în cartea funciară;

- asistent registrator, funcție necesară pentru emiterea extraselor de carte funciară și efectuarea înscrierilor în cartea funciară, conform rezoluției registratorului de carte funciară;

- registrator de carte funciară, funcție necesară pentru soluționarea cererilor de înscriere, atât în regim normal cât și în regim de urgență.

- consilier cadastru funcție necesară verificării și recepționării documentațiilor cadastrale, din punct de vedere tehnic.

- registrator – coordonator, întrucât conform art. 22 alin. (3) din Lege, coordonarea activității birourilor teritoriale este în responsabilitatea acestuia, inclusiv în ceea ce privește realocarea cererilor sau aprobarea soluționării cererilor în format analog în situația în care furnizarea serviciului solicitat nu este posibilă prin intermediul sistemului integrat de cadastru şi carte funciară.

Menționăm totodată faptul că, nici în prezent, numărul de minim 5 posturi necesare bunei funcționări a birourilor teritoriale nu este asigurat, existând numeroase situații în care acestea funcționează cu deficit de personal.

Totodată, suplimentarea numărului posturilor existente la nivelul Agenției Naționale și instituțiilor subordonate este motivat și de:


  • reducerea, în anul 2010, a numărului de posturi ale ANCPI și instituțiile subordonate de la 3450 la 2880, în condițiile în care atribuțiile acestora au înregistrat o creștere semnificativă;

  • necesitatea de a asigura furnizarea unor servicii de calitate, în termenele prevăzute de lege, aspect care va determina eliminarea restanțelor;

  • obligația legală de a asigura servicii gratuite către instituțiile statului, care reprezintă aproximativ 35% din totalul cererilor pentru serviciile furnizate de ANCPI;

  • obligația legală de a furniza în timp util informațiile solicitate de parchetele locale, judecătorii, direcții de taxe și impozite, etc.;

  • alocarea de resurse umane și de timp suplimentare, pentru efectuarea de verificări a bazelor de date, deținute de oficiile teritoriale în format analogic și digital și furnizarea informațiilor necesare identificării proprietăților imobiliare, solicitate de instituții precum ANAF, ANI, DNA, etc.

Totodată, s-a remarcat faptul că din 2012 a crescut numărul de persoane pentru care instituțiile publice solicită comunicarea informațiilor referitoare la imobilele pe care le dețin, iar în cadrul unor solicitări ale ANAF, ANI, DGITL, etc. sunt nominalizate mai multe persoane pentru care se realizează interogarea bazelor de date, efectuând-se și cercetări în arhivele analogice deținute de instituțiile subordonate. În plus, menționăm faptul că solicitările menționate mai sus sunt formulate atât de instituțiile publice centrale, cât și de cele locale. Astfel, numărul de persoane pentru care se realizează interogări ale bazelor de date și căutări în arhiva analogică este foarte mare.

De asemenea, suplimentarea numărului de posturi este necesară având în vedere faptul că, în prezent, Agenția Națională implementează Programul național de cadastru și carte funciară, în această activitate fiind angrenat atât personalul angajat pe perioadă determinată, potrivit dispozițiilor HG 294/2015, cât și personalul angajat pe perioadă nedeterminată, iar activitățile din cadrul acestuia sunt deosebit de complexe.

Menționăm totodată faptul că, urmare a completărilor aduse cu privire la modalitățile de efectuare a lucrărilor de înregistrare sistematică, odată cu modificările aduse Legii nr. 7/1996, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 35/2016, aprobată prin Legea nr. 243/2016, care prevăd finanțarea de către Agenția Națională a lucrărilor de înregistrare sistematică, demarate de unitățile administrativ - teritoriale la nivelul sectorului cadastral din extravilan, și, pe cale de excepție din intravilan, precum cofinanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică realizate de unitățile administrativ - teritoriale din fonduri proprii, la finalizarea sectorului cadastral, s-a înregistrat accelerarea procesului de înregistrare sistematică și, implicit a volumului de muncă la nivelul oficiilor teritoriale.

Astfel, majoritatea unităților administrativ - teritoriale din România au solicitat încheierea de contracte de finanțare pentru efectuarea lucrărilor de înregistrare sistematică în temeiul normelor din O.U.G nr. 35/2016, ceea ce implică, pentru personalul existent la nivelul oficiilor teritoriale, numeroase responsabilități atât în activitatea de verificare şi recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică şi a documentelor tehnice, cât și în ceea ce privește activitatea administrativă, ce decurge din încheierea contractelor de finanțare.

În consecință, se impune crearea unui număr mare de birouri teritoriale, atât în considerarea acestei obligații legale, cât și considerarea creșterii accelerate a numărului imobilelor din sistemul integrat de cadastru și carte funciară, precum și suplimentarea personalului angajat, astfel că, prin actualul proiect de act normativ s-a modificat prevederea referitoare la numărul de posturi aprobat pentru Agenția Națională și instituțiile subordonate, cu 320 posturi.

Prin proiectul de act normativ se face o departajare clară a documentelor care reglementează structura Agenției Naționale și a instituțiilor subordonate, pentru care directorul general, în exercitarea prerogativei sale de asigurare a conducerii generale a activității curente a Agenției Naționale și a instituțiilor subordonate, emite ordine cu caracter normativ. Astfel, reglementarea propusă stabilește în mod clar faptul că directorul general al Agenției Naționale aprobă, prin ordin cu caracter normativ, structura organizatorică a instituțiilor subordonate și regulamentul de organizare și funcționare, iar atribuțiile compartimentelor funcționale și statele de funcții ale Agenției Naționale și ale instituțiilor subordonate sunt aprobate prin ordin, fără a atribui, însă, acestuia caracter normativ, propunerea fiind în concordanță cu prevederile art. 6 alin. (1) din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Se reglementează faptul că, Centrul de pregătire profesională din cadrul Agenției Naționale funcționează la nivel de birou.

De asemenea, prin promovarea prezentului proiect de act normativ se modifică:

- prevederile privind aprobarea, de către consiliul de administrație, a atribuțiilor compartimentelor funcționale ale Agenției Naționale, având în vedere faptul că, potrivit reglementărilor actuale este îngreunată procedura aprobării acestora dar și faptul că, între atribuțiile specifice ale consiliului, nu se regăsește în mod expres aceea referitoare la aprobarea atribuțiilor compartimentelor funcționale. De altfel, atribuțiile principale ale consiliului de administrație prevăzute art. 12 din Regulament au în vedere administrarea legală și eficientă a patrimoniului precum și analiza situațiilor financiare sau aprobarea strategiei instituției.

Pe de altă parte, potrivit legii, directorul general asigură conducerea generală a activității curente. Atribuțiile acestuia au în vedere, în principal, organizarea și funcționarea Agenției Naționale, dar și coordonarea și controlul activității instituțiilor subordonate. În acest context, având în vedere natura atribuțiilor consiliului de administrație dar și pe cea a atribuțiilor directorului general se impune ca atribuțiile compartimentelor funcționale să fie aprobate doar de către acesta.

- se completează actuala reglementare în ceea ce privește prevederile referitoare la organizarea instituției, în sensul că structura compartimentelor funcționale se stabilește prin ordin al directorului general al Agenției Naționale, fapt care a fost reglementat și de dispozițiile anterioare ale Regulamentului, în actuala reglementare fiind omisă această dispoziție.

Această completare este necesară și din considerentul că Agenția Națională este o instituție publică, care are în subordinea sa 42 de oficii de cadastru și publicitate imobiliară și Centrul Național de Cartografie, iar în virtutea atribuțiilor de coordonare și control a activității acestora trebuie să aibă o structură foarte bine definită și în același timp flexibilă.

Prin intermediul acesteia va putea exercita atribuțiile reglementate de dispozițiile Legii, dar și să realizeze funcțiile prevăzute de Regulament. Totodată, s-a avut în vedere actuala organizare a Agenției Naționale care, în cadrul compartimentelor prevăzute în organigramă, are și alte servicii, birouri sau compartimente în cadrul cărora sunt grupate, în funcție de specificul activității, toate funcțiile prevăzute în statul aprobat de directorul general. Pentru structurile organizate la nivel de compartiment nu este prevăzută funcția de conducere.

De asemenea, având în vedere faptul că, în anexa la Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, sunt cuprinse funcțiile specifice de conducere și cele de execuție ale Agenției Naționale fiind prevăzută și funcția de consilier al directorului general s-a introdus o prevedere potrivit căreia, în activitatea sa curentă directorul general poate fi sprijinit de consilieri a căror funcție are această denumire, atribuțiile fiindu-le stabilite prin ordin al directorului general și prin fișa postului. Activitatea consilierilor directorului general va viza, în principal participarea la elaborarea strategiei Agenției Naționale și a proiectelor de legi sau alte acte normative, ordine ale directorului general etc., cu referire la activitatea Agenției Naționale, monitorizarea proiectelor cu finanțare internă și internațional, efectuarea sau solicitarea efectuării analizei activității Agenției Naționale, participarea la elaborarea documentațiilor complexe dispuse de conducerea Agenției Naționale sau solicitate de Administrația Prezidențială, Parlament, Guvern sau conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene;

Dispozițiile Legii, dar și cele ale Regulamentului fac, în prezent, referire la modalitatea numirii registratorilor, a personalului instituției și a directorilor instituțiilor subordonate, prin ordin al directorului general, în urma unui concurs organizat de Agenția Națională.

Astfel, din cauza numeroaselor situații litigioase ivite în activitatea curentă, a dosarelor aflate pe rolul instanțelor de judecată cu privire la eliberarea din funcție a registratorilor sau, uneori, datorită imposibilității punerii în executare a hotărârilor judecătorești penale, precum și pentru a se asigura și respecta principiul simetriei actelor s-a propus completarea prevederii referitoare la atribuția directorului general de a numi în funcție personalul Agenției Naționale, directorii instituțiilor subordonate, și registratorii – șefi, registratorii coordonatori și registratorii de carte funciară cu cea corelativă de a-i elibera din funcție.

De asemenea, având în vedere faptul că, potrivit legii, Agenția Națională îndeplinește orice atribuție care are legătură cu activitatea specifică, s-a reglementat faptul că, organizarea concursurilor susținute pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante corespunzătoare funcțiilor de conducere din cadrul instituțiilor subordonate se va face de către aceasta. Intenția de reglementare are în vedere faptul că, în mod obligatoriu, din componența comisiilor de concurs fac parte persoane cu pregătire și experiență profesională în domeniul postului pentru care se organizează concursul, iar în cadrul instituțiilor subordonate, de cele mai multe ori, nu există persoane care să corespundă acestor criterii.

Din aceste motive, instituțiile subordonate solicită delegarea salariaților din cadrul Agenției Naționale care să facă parte din aceste comisii. Astfel, prin organizarea concursurilor de către Agenția Națională se elimină atât costurile necesare deplasării salariaților proprii pentru a participa la comisiile de concurs, cât și faptul că, prin dislocarea personalului propriu, activitatea Agenției Naționale este perturbată.



3. Alte informaţii

Nu au fost identificate.


Secţiunea a 3-a Impactul socio-economic al proiectului de act normativ


1. Impactul macroeconomic

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect

11. Impactul asupra mediului concurențial și domeniului ajutoarelor de stat

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect

2. Impactul asupra mediului de afaceri

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.


21. Impactul asupra sarcinilor administrative

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.




22. Impactul asupra întreprinderilor mici şi mijlocii

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect

3. Impactul social

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.


4. Impactul asupra mediului

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.


5. Alte informații

Nu au fost identificate.


Secțiunea a 4-a. Impactul financiar asupra bugetului de stat consolidat, atât pe termen scurt, pentru anul curent, cât şi pe termen lung (pe 5 ani)

Indicatori

An curent

Următorii 4 ani

Media următorilor 5 ani, după anul curent

1

2

3

4

5

6

7

1.Modificări ale veniturilor bugetare, plus/minus, din care:

a) bugetul de stat, din acesta:

-impozit pe profit

-impozit pe venit

b) bugete locale:

-impozit pe profit

c) bugetul asigurărilor sociale

-contribuții de asigurări



Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.


2. Modificări ale cheltuielilor bugetare din care:

a) bugetul de stat, din acesta:

-cheltuieli de personal
-bunuri şi servicii
b) bugete locale:

-cheltuieli de personal

-bunuri şi servicii

c) bugetul asigurărilor sociale

-cheltuieli de personal

-bunuri şi servicii



2017

2018

2019

2020

2021

Media următorilor 5 ani, după anul curent

16.380.000 lei

28.108.000

lei


29.407.000

lei


30.767.000

lei


32.196.000

lei


30.835.500

lei


16.317.000

lei


28.000.000

lei


29.293.000

lei


30.648.000

lei


32.071.000

lei


30.716.000

lei


63.000

lei


108.000

114.000

lei


119.000

lei


125.000

lei


119.500

lei





3.Impact financiar, plus/minus, din care:

a) buget de stat


b) bugete locale



2017

2018

2019

2020

2021

Media următorilor 5 ani, după anul curent

16.380.000 lei

28.108.000

lei


29.407.000

lei


30.767.000

lei


32.196.000

lei


30.835.500

lei





4. Propuneri pentru acoperirea creșterilor de cheltuieli

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

5. Propuneri pentru acoperirea scăderilor de venituri

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

6. Calcule detaliate privind fundamentarea modificărilor veniturilor şi/sau cheltuielilor bugetare

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

7. Alte informații




Secțiunea a 5-a Efectele proiectului de act normativ asupra legislației în vigoare


1.Măsuri normative necesare pentru aplicarea prevederilor proiectului de act normativ:

a) acte normative în vigoare ce vor fi modificate sau abrogate, ca urmare a intrării în vigoare a proiectului de act normativ;



b) acte normative ce urmează a fi elaborate în vederea implementării noilor dispoziţii.

Nu e cazul.

11 Compatibilitatea proiectului de act normativ cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice.

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

2. Conformitatea proiectului de act normativ cu legislaţia comunitară în cazul proiectelor ce transpun prevederi comunitare

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

3. Măsuri normative necesare aplicării directe a actelor normative comunitare

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

4. Hotărâri ale Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

5. Alte acte normative şi/sau documente internaţionale din care decurg angajamente

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

6. Alte informaţii

Nu au fost identificate


Secţiunea a 6-a Consultările efectuate în vederea elaborării proiectului de act normativ


1. Informaţii privind procesul de consultare cu organizaţii neguvernamentale, institute de cercetare şi alte organisme implicate

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect


2.Fundamentarea alegerii organizaţiilor cu care a avut loc consultarea, precum şi a modului în care activitatea acestor organizaţii este legată de obiectivul proiectului de act normativ

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect

3.Consultările organizate cu autorităţile administraţiei publice locale, în situaţia în care proiectul de act normativ are ca obiect activităţi ale acestor autorităţi, în condiţiile Hotărârii Guvernului nr. 521/2005 privind procedura de consultare a structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale la elaborarea proiectelor de acte normative

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

4.Consultările desfăşurate în cadrul consiliilor interministeriale, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 750/2005 privind constituirea consiliilor interministeriale permanente

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect

5.Informaţii privind avizarea de către:

a)Consiliul legislativ

b)Consiliul Suprem de Apărare a Ţării

c)Consiliul Economic şi Social

d)Consiliul Concurenţei

e)Curtea de Conturi



Este necesar avizul Consiliului Legislativ.



6. Alte informaţii

Nu au fost identificate.


Secţiunea a 7-a Activităţi de informare publică privind elaborarea şi implementarea proiectului de act normativ


1.Informarea societăţii civile cu privire la necesitatea elaborării proiectului de act normativ

A fost îndeplinită procedura prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, iar proiectul a fost publicat pe site ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

2.Informarea societăţii civile cu privire la eventualul impact asupra mediului în urma implementării proiectului de act normativ, precum şi efectele asupra sănătăţii şi securităţii cetăţeanului sau diversităţii biologice

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

3. Alte informaţii

Nu au fost identificate.


Secţiunea a 8- a. Măsuri de implementare


1.Măsuri de punere în aplicare a proiectului de act normativ de către autorităţile administrative publice centrale şi/sau locale-înfiinţarea sau extinderea competenţei instituţiilor existente

Proiectul de act normativ nu se referă la acest subiect.

2.Alte informaţii

Nu au fost identificate.

Față de cele prezentate, a fost elaborat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1288/2012, care în forma prezentată a fost avizat de Consiliul Legislativ şi de ministerele interesate şi pe care îl supunem spre aprobare.



VICEPRIM MINISTRU, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE

MINISTRUL DEZVOLTĂRII

REGIONALE ADMINISTRAŢIEI

PUBLICE ŞI FONDURILOR EUROPENE

Sevil SHHAIDEH Rovana PLUMB

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE CADASTRU

ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

DIRECTOR GENERAL
RADU CODRUȚ ȘTEFĂNESCU

Avizăm favorabil:
MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE
Viorel ȘTEFAN

MINISTRUL MUNCII ȘI JUSTIȚIEI SOCIALE
Lia-Olguța VASILESCU

MINISTRUL JUSTIŢIEI
Tudorel TOADER



Yüklə 91,66 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin