Hizmet rehberi Çevre Koruma ve Kontrol Şefliği



Yüklə 20,89 Kb.
tarix17.03.2018
ölçüsü20,89 Kb.
#45705

HİZMET REHBERİ

Çevre Koruma ve Kontrol Şefliği

  1. Ambalaj Atıklarının Toplanması

İlçe genelinde tüm mahallelerde her hafta düzenli olarak ambalaj atıklarının(kağıt-karton, plastik, metal, cam vb.) toplanması ve ücretsiz mavi poşet dağıtma işlemi gerçekleştirilmektedir. 200 kamu kurumu, tüm siteler, hastaneler, marketler ve ambalaj atık çıkan iş yerlerinden toplama işlemi gerçekleştirilmekte, vatandaşlardan gelen mavi poşet ve iç mekan kutusu, dolan konteynerlerin boşaltılması, biriken ambalaj atıklarının alınması gibi talepler yerine getirilmektedir.

Ambalaj Atıkları Mahalle Toplama Programı

P.TESİ

SALI

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

CUMA

C.TESİ

Barbaros HayrettinPaşa Mahallesi

Yıldıztabya Mahallesi

Fevzi Çakmak Mahallesi

Karadeniz Mahallesi (1. bölge)

Karadeniz Mahallesi (2. bölge)

Yeni Mahalle

Kazım Karabekir Mahallesi

Kazım Karbekir Mahallesi

Şemsipaşa Mahallesi

Sarıgöl Mahallesi

Bağlarbaşı Mahallesi

Pazariçi Mahallesi

Karayolları Mahallesi

Mevlana Mahallesi

Merkez Mahallesi




Karlıtepe Mahallesi

Hürriyet Mahallesi







Bağlarbaşı Mahallesi




Yenidoğan Mahallesi




Kamu Kurumları

Kamu Kurumları

Kamu Kurumları

Kamu Kurumları

Kamu Kurumları

Kamu Kurumları

Marketler

Marketler

Marketler

Marketler

Marketler

Marketler



  1. Bitkisel Atık Yağların Toplanması

Pet şişe ya da cam kavanozlarda biriktirilen bitkisel atık yağlarınızı bulunduğunuz mahalle muhtarlıkları, camiler, aile sağlığı merkezleri, siteler ve okullardaki atık yağ toplama bidonlarına bırakabilirsiniz. Eğer biriktirilen yağın miktarı fazla ise müdürlüğümüz ile irtibata geçerek atık yağınızın alınmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Atık Pillerin Toplanması

Biriken atık pilleri okul, cami, hastane, otel, muhtarlık, kamu kurum ve kuruluşları, güvenlik güçleri (emniyet ve jandarma), korumalı siteler, organize sanayi bölgelerinde bulunan atık pil toplama kutularına atarak geri dönüşüme kazandırabilir, çevreyi koruma faaliyetlerine destek olabilirsiniz.

  1. Cam Atıkların Toplanması

Atık camları Belediyemiz tarafından ücretsiz dağıtılan mavi renkli ambalaj atığı poşetlerinde biriktirip geri dönüşüm araçlarımıza verebileceğiniz gibi sitelerde, okullarda, ana arter ve caddelerde bulunan atık cam toplama kumbaralarına da bırakabilirsiniz.

  1. İmalat Atıkları

Belediyemiz kontrolünde yapılan denetim ve tebligatlarla belirlenen; lisanslı firma tarafından toplanan tekstil, ayakkabı, deri, marangozhane vb. imalat atıkları çöpten ayrı toplanması, depolanması ve bertarafı aşamasına kadar oluşturulan sistemdir. Baca izni alan tesislerde yakma işlemiyle enerji geri kazanımının sağlandığı imalat atıkları yakıta dönüşmekte çöp miktarının azalmasına, ham madde tasarrufu ve ekonomiye katkı sağlamasıyla önemli bir geri kazanım projesidir.

  1. Diğer Atıklar

Ömrünü tamamlamış lastikler, Elektrikli ve elektronik atıklar, Atık madeni yağlar, Tehlikeli atıklar, Ömrünü tamamlamış hurda araçlar gibi diğer geri dönüşebilir atıklar hakkında uygun bertaraf yöntemleri konusunda müdürlüğümüz ile irtibata geçebilir bilgi alabilirsiniz.

  1. Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma ve Kabul Belgesi

Kaçak hafriyat ve moloz dökümüne engel olmak amacıyla inşaat ve hafriyat atıkları üreticisine inşaat veya kazı çalışmalarına başlayabilmeleri için zorunlu tutulan "Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Kabul Belgesi" müdürlüğümüzce verilmektedir.

Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Kabul Belgesi İçin İstenilen Evraklar:

  • Dilekçe ( Şahsen başvuru ise sözleşme, imza sirküleri ve ilgili evrakları ile birlikte)

  • Vekaletname

  • Riskli yapı ise riskli yapı olduğuna dair belge

  • Riskli yapı değil ise mal sahibinin belediye sicil numarası

  • Hafriyat firmasına ait vergi levhası, imza sirküleri, araç izin belgeleri ve iletişim bilgileri



  1. Çevre ve Geri Dönüşüm Eğitimleri

Okullarda öğrenci eğitimleri ve eğitimci seminerleri, Kur’an kurslarında eğitim çalışmaları, Hane halkı bilgilendirme çalışmaları kapsamında çevre ve geri dönüşüme dair gerekli bilgilendirme ve sunumlar yapılmakta, afiş ve broşürler dağıtılmaktadır.

  1. Çevre Şikayetleri

İlçe genelinde iş yeri, site vb. noktaların faaliyetleri sonucu ortaya çıkan olumsuzluklardan kaynaklı vatandaştan gelen gürültü, koku, hava kirliliği, iş yeri bacaları gibi sorunların çözümüne ilişkin ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda gerekli denetimler yapılmaktadır. İlçe genelindeki iş yerlerine atıklar konusunda tebligatlar yapılmaktadır.

Sıhhi ve Gayrisıhhi Ruhsat Şefliği

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları; 3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 2005/9207 Sayılı  İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenmektedir.

Yukarıda sayılan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar öncelikle sitemizden elde edeceği başvuru beyan formu ve ek evraklar ile müdürlüğümüze başvuru yapmalıdırlar. Yeni bir iş yeri açmadan veya mevcut bir iş yerini devir almadan önce Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü İş yeri Ruhsat Şefliklerinden bilgi alınması işyeri sahibinin karşılaşabileceği mağduriyeti önleyecektir.

İş yeri ilgilisinin; evrakları müdürlüğümüze teslim etmesinden sonra, faaliyet konusuna göre yapılan yazışmaların (imar, itfaiye, iski, çevre, ulaşım, iş güvenliği vb.) tamamlanması ile yönetmelikte ön görülen süreler içerisinde ruhsatlar düzenlenmekte ve müdürlüğümüz elemanlarınca yerinde teslim edilmektedir.



RUHSAT BAŞVURU BEYAN FORMLARI

1-Sıhhi Ruhsat Başvuru Beyan Formu

2-Gayrisıhhi Ruhsat Başvuru Beyan Formu
Yüklə 20,89 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin