Kadıköy Anadolu Lisesi Bülteni Eylül-Aralık 2017



Yüklə 101,12 Kb.
tarix03.01.2019
ölçüsü101,12 Kb.
#88685


Kadıköy Anadolu Lisesi Bülteni

Eylül-Aralık 2017


/users/cansever/desktop/kadikoyanadolulises.jpg


KAL ÖĞRENCİLERİMİZ HAFTASONU ORYANTİRİNG EĞİTİMİ İÇİN BELGRAD ORMANINDA İLK DENEYİMLERİNİ KAZANDILAR

kal ogrencilerimiz haftasonu oryantiring egitimi icin belgrad ormaninda ilk deneyimlerini kazandilar.

Kal sanat ekibi bu hafta sonu yağmur çamur demeden Belgrad ormanlarında oryantiring eğitiminin ilkini almak için yollara koyuldular. İlk oryantiring deneyimini kazanıp sertifika aldılar. Her alanda KAL ve müthiş öğrencilerimizi izlemeye devam. KALiteli eğitimin merkezi.



KAL DA ÖĞRENCİ MECLİSİMİZ NUR ERDEM OZEREN´İ MİSAFİR ETTİ.SEMİNER BUYUK İLGİYLE İZLENDİ

KAL da öğrenci meclisimiz mesleklerinde farklarını ortaya koyanları misafir etmeye devam ediyor. Nur Erdem Özeren danışmanlık ve girişimcilikle ilgili bir seminerdi. Haftaya 12.siniflarimizi da muhteşem bir seminer bekliyor... KALiteli eğitimin merkezi.



08-12-2017

OKULUMUZ YURDUNA GECTİKTEN SONRA YURT ÖĞRENCİLERİMİZLE İLK TOPLANTIMIZI YAPTIK

okulumuz yurduna gectikten sonra yurt ogrencilerimizle ilk toplantimizi yaptik.

Kal da öğrencilerimizi okulumuzun yurduna aldıktan sonra yatılı öğrencilerimizle herhangi bir sıkıntıları eksikleri dertleri var mı diye sorunlarını dinlediğimiz ve yurt hayatını konuştuğumuz toplantımızı gerçekleştirdik. Yatılı olmak aile olmayı gerektirir. Bugün bir kez daha gördük ki kocaman bir aile olmuşuz ve isin güzel yani herkes bunun farkında. Müthiş gençler var şimdiden ailelerinden uzakta olmalarına rağmen güçlü karakterli bireyler olmuşlar. KAL ailesinin her bireyi çok kıymetli bu yüzden iyi yetişen gençlere eğitimleri için en iyisini sunmaya gayret ediyoruz. KALiteli eğitimin merkezi.



08-12-2017

KAL FOTOGRAFCILIK KULÜBU OKUL TAKVİMİ İÇİN FOTOGRAF CEKİMİNİ TAMAMLADI

kal fotografcilik kulubu okul takvimi icin fotograf cekimini tamamladi.

Kal Fotoğrafçılık kulübü Kuzguncuk ve Otağ tepe bölgesini çekim atölyesi olarak çalışmalar yaptılar. Anafod (Anadolu Fot.Dern.) dan Fotoğraf sanatçısı Hicran öğretmenle güzel bir çalışma gerçekleştirildi.


KAL GELECEGİN DOKTORLARI CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİNİ GEZDİLER


Kal da bugün de 11.sinifimizdaki geleceğin doktorları yerinde tercih yapmak için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi gezisi yapıldı. KAliteli eğitimin merkezi.

08-12-2017

KALDA FOLKLOR EKİBİ KURULDU. FOLKLOR EKİBİ YARIŞMALAR İÇİN CALISMALARA BAŞLADI

kalda folklor ekibi kuruldu. folklor ekibi yarişmalar icin calismalara basladi.

Kal da Akemi SİS , Akademi DEF desteği ve tabi ki  Özgen hoca ile yeni bir ekip yeni başarılar yeni yarışmalar ve folklorda başlangıç noktasından yetişen yeni şampiyonlar... Folklorda de başarılarımız alanına girmek için çalışmalar başladı. Gelişimi ve başarıyı yakında hep birlikte göreceğiz. KALiteli eğitimin merkezi...



KALDA GELECEGİN HUKUK ADAMLARI KURGUSAL DAVA SUNUMU İÇİN OZYEGİN ÜNİVERSİTESİNDEYDİLER

kalda gelecegin hukuk adamlari kurgusal dava sunumu icin ozyegin universitesindeydiler.
KAL da geleceğin hakimleri savcıları avukatları ve hukuk adamları bugün yerinde gözlemdeydiler. KAL öğrencileri Özyeğin Üniversitesi Kurgusal dava sunumu etkinliğine katıldı. Birinci oturum ticaret hukuku ikinci oturum AB hukuku konularıydı. KALiteli eğitimin merkezi.

KAL DA SANAT HER YERDE BAZEN KORİDORDA BAZEN BAHÇEDE...

kal da sanat her yerde bazen koridorda bazen bahcede...

KAL da sanat her yerde... Bir gün merdiven başında bir gün koridorda...  Öğrencilerimizi ve resim zümremizi kutluyoruz. KALiteli Eğitimin merkezi



KAL GELECEGİN DOKTORLARI BUGÜN KOC ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNİ GEZDİLER.

kal gelecegin doktorlari bugun koc universitesi tip fakultesini gezdiler.
KAL 11.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÜNİVERSİTE GEZİLERİ BAŞLADI. GELECEGİN DOKTORLARI BUGÜN KOC ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDEYDİLER

Kal da geleceğin doktorları bugün Koç Üniversitesi Tip fakültesini ziyaret ettiler. Motivasyon için en iyi öğrencilerle en iyi üniversiteleri buluşturmak gerekli felsefesiyle hareketle üniversite gezileri 11.siniflarimiz için devam edecek.

 

KAL MUN KULÜBU TIMUN´A KATILDI

kal mun kulubu timun´a katildi.
Özel Üsküdar Amerikan Lisesi´nin düzenlediği 30 Kasım- 3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen TIMUN´ a katılan tek devlet okulu, Kadıköy Anadolu Lisesi oldu.

Kulüp Başkanı Gülce UYSAL, MUN konferanslarının en yüksek derecesi olan ´chair’ düzeyinde ve 8 öğrencimiz ise ‘delege’ olarak başarı ile konferansı tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Öğrencilerimize etkinlik boyunca kulüp danışman öğretmenleri Canan BİLAL, Yeşim GEYYAS ve Özlem MADEN eşlik etti.

 

04-12-2017

KAL´DA DR.OZGUR BOLAT VE DOGA RUTKAY İLE OZGUVEN SEMİNERİ DÜZENLEDİK

kal´da dr.ozgur bolat ve doga rutkay ile ozguven semineri duzenledik.
Kal da bugün hazırlık 9.ve 10.siniflar için bir şirketin özgüven seminerini düzenledik. Misafirlerimiz Dr.Özgür BOLAT, Doğa Rutkay ve bir çok unlu sosyal medya fenomeni vardı. Öğrencilerimiz keyifli bir iki saat geçirdiler. Çocuklarımızın ev sahipliği ve soruları müthişti. Kal öğrencilerimiz her yerde farklarını ortaya koyuyorlar. KALiteli eğitimin merkezi.

22.TÜRKİYE FELSEFE OLİMPİYATINA OKULUMUZU TEMSİLEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ KATILMIŞTIR

22.turkiye felsefe olimpiyatina okulumuzu temsilen ogretmen ve ogrencilerimiz katilmiştir.
22.si İstanbul Erkek Lisesinde düzenlenen Türkiye felsefe olimpiyatına Okulumuz da katılmıştır. KAL’sız olimpiyat düşünülemez.

04-12-2017

KAL FELSEFE KULÜBU KABATAS ERKEK LİSESİNDEKİ METAFİZİK SEMİNERİNE KATILDI

kal felsefe kulubu kabatas erkek lisesindeki metafizik seminerine katildi.
Kadıköy Anadolu Lisesi Felsefe kulübü ile öğrencilerimiz Kabataş Erkek Lisesi´ndeydi. Metafizik ile ilgili muhteşem bir konferansa dahil olan öğrencilerimiz hem diğer liselerin öğrencileriyle iletişime geçtiler hem de felsefe için çok önemli konulardan biri olan Metafizik hakkında Ömer Türker´den güzel bir konferans dinlediler.

YURTDIŞI EĞİTİM VE YAZ DİLOKULU SEMİNERİ VERİLDİ (ÖĞRENCİ-VELİ)

Kal da öğrencilerimizin ve velilerimizin yurtdışı eğitimi ve dil okulları ile ilgili soruları artınca bu konuyla ilgili olan öğrencilerimize ve velilerimize seminer verildi. 



04-12-2017

KAL DA TUBİTAK İÇİN YENİ BİR PROJE DAHA START ALIR

kal da tubitak icin yeni bir proje daha start alir.
Kal da malzemeler gelince bir proje daha başlar TÜBİTAK için... Konu bizde kalsın önemli bir konu ve anlamlı bir proje tebrikler sevgili öğrencilerimiz ve değerli öğretmen arkadaşlarımız. KALiteli eğitimin merkezi.

İMEM VOLEYBOL TURNUVASI

imem voleybol turnuvasi
Kadıköy Anadolu Lisesi Kız Voleybol takımı grup final maçında karşılaştığı Özel Koç Lisesini set vermeden mağlup ederek, son 16 takım arasına kalmayı başardı.

Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, şampiyonluğa giden yolda başarılar diliyoruz.



İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

işbirliği protokolü
Kadıköy Anadolu Lisesi ve Acıbadem Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kal da bugün Acıbadem üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanmıştır. Hayırlı olsun. KALiteli eğitimin merkezi. Okullarımız için özellikle bizim gibi okullar için üniversitelerin tüm imkânlarından en geniş şekilde eğitim alanında yararlanmanın en pratik yolu protokollerdir. Yeni yıla girmeden hedeflediğimiz üniversitelerle protokolleri tamamlayıp çalışmalara başlayacağız. Öğretim görevlisi laboratuvar proje desteği konusunda sayısız üniversite ile görüşme halindeyiz ve tek tek sonuçlandırmaya başladık.


Geçen seneden Sabancı üniversitesi, Medeniyet üniversitesi, Üsküdar üniversitesi, Bahçeşehir üniversitesi
Bu sene İzmir Ekonomi üniversitesi, İTÜ, Acıbadem Üniversitesi
İmza da olan Kadir Has üniversitesi, Özyeğin üniversitesi,
Protokol görüşmelerimizin devam ettiği Koç üniversitesi, Boğaziçi üniversitesi, Yeditepe üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi

30-11-2017

ORİGAMİ PROJESİ

origami projesi

Kadıköy Anadolu Lisesi matematik öğretmenleri Nurhan Okçu ve Ömer Özcan tarafından düzenlenen ‘ORİGAMİ İLE EĞLENCELİ MATEMATİK’ projesine Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Hülya Gür, Yrd. Doç. Dr. Ayşen Karamete ve Matematik Öğretmenliği Öğrencileri Sude Yiğit ve Merve Altındağ ve Berk Gür katıldı. Kadıköy Anadolu Lisesi hazırlık, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 37 öğrenci çalışmaya katılmıştır.

Projede, lise öğrencilerine geometri ve matematiğin origami ile arasındaki ilişki anlatılmış, bununla ilgili çeşitli uygulamalar yapılmıştır. Turna kuşu, Nijya yıldızı, piramit, küp kaleideskop, ve çeşitli modüler origami çalışmalarının yanı sıra matematiksel düşünme becerilerini geliştirecek bir açıyı üç eş parçaya bölme, düzgün beşgen yapımı, DNA modeli, Pisagor teoreminin origami ile modellenmesi, çember ile kare arasındaki ilişkinin origami ile modellenmesi, dairenin alanının origami ile bulunması gibi matematiksel çalışmalara da yer verilmiştir. Burada öğrencilerin matematikte boyut kavramını geliştirmeleri, üç boyutlu düşünme becerilerini geliştirmeleri, el becerilerini geliştirmeleri ve grup çalışmalarıyla işbirlikli öğrenmeyi geliştirmeleri amaçlanmıştır.

 

Origaminin tarihçesi, origami çeşitleri ve tasarımda kullanılması hakkında bilgi verildi. Origaminin gelişimsel ve eğitsel kazançları anlatıldı. Hem eğlenceli hem de zevkli uygulamaya tüm öğrenciler mola bile vermeden katıldılar. Çalışmada öğrencilerin hem origami hem de matematiğe karşı tutumları anket yolu ile değerlendirildi. Çalışmanın uluslararası boyuta taşınmasına karar verildi.



30-11-2017

KAL GOLF KULÜBÜ

GOLF SPORU YAPILAN İLK DEVLET LİSESİ KAL...

golf sporu yapilan ilk devlet lisesi kal...
Kal da yaptığımız protokol ile Koç Holding’te ücretsiz golf derslerimiz başladı. Bir devlet lisesinde ilk defa golf takımı kuruldu. Haftaya okçuluk takımızda ekipmanları tamamlanınca çalışmalarına başlayacak olup 30’un üzerinde farklı spor branşında okulumuzda öğrencilerimiz takımlarda yer alıyorlar. Branş malzeme eksiklikleri hızla tamamlanarak tum branşlar  aktif hale getiriliyor. KAL ile KAL in. OrneKALınacak Okul.

kal golf kulübü
Kadıköy Anadolu Lisesi öncü olmaya devam ediyor. İstanbul Golf Kulübü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında öğrencilerimiz golf eğitimi almaya başladı.

30-11-2017

ATIKLAR ATIK MIDIR? YOKSA KAYNAK MIDIR?

atiklar atik midir? yoksa kaynak midir?

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, “Öncü Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz” projesi kapsamında, Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerine “Atıklar Atık Mıdır Yoksa Kaynak Mıdır? konulu seminer, Çevre Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail KOYUNCU tarafından verildi.



TRT MÜZİK KANALI OKULUMUZDA ÇEKİM YAPTI

trt müzik kanali okulumuzda çekim yapti
TRT MÜZİK kanalı okulumuzdaki müzik ve dans çalışmaları ile ilgili çekimler yaptı. Okulumuzla ilgili program 16 Aralık Cumartesi günü saat 12:00´de yayınlanacaktır.

30-11-2017

CAMPIN´KAL KULÜBÜ İLSU DİRGİN KONFERANSI

campin´kal kulübü ilsu dirgin konferansi
Sıradışı rotaların seyyahı İlsu Dirgin, Afrika’nın en yüksek noktası Klimanjaro Dağı’na tırmanışında yaşadığı maceraları ve kampçılık ile ilgili profesyonel bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

30-11-2017

İçindeki felsefe aşkıyla ricamızı kırmayıp okulumuza gelen Fulya Sormaz Öğüt´e bizi çıkardığı bu muhteşem yolculuk için teşekkür ederiz.

O zaman günün sorusunu sizlere de soralım: iyilik nedir?

27-11-2017

CodeKAL DevFest´te. Kulüp başkanımız Deniz Karakay´ın da Google Code-in, Open Source ve Google Summer of Code hakkında konuşma yaptığı GDG Istanbul 5. DevFest´te buluştuk. Çeşitli eğitimlere katıldık. Yeni şeyler öğrendik ve çok eğlendik. Seneye yeni bir DevFest´te görüşmek dileğiyle... 



27-11-2017

27-11-2017

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ
25-11-2017

Kadıköy Anadolu Lisesi edebiyat zümresi tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü programının konsepti bestelenmiş şiirlerdi. Bu kapsamda Maarif Kongre Merkezinde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan şiirler ve şarkılar seslendirildi. Programa geçtiğimiz yıllarda okulumuza hizmet etmiş emekli öğretmenlerimiz de katılarak bizleri onurlandırdı. Tören bitiminde Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan kokteyle geçildi. Okuldaki etkinliklerin ardından öğretmenlerimiz akşam yemeğinde bir araya geldi.



/users/cansever/desktop/25160919_whatsapp_image_2017-11-25_at_00.18.23.jpg

25-11-2017

İMEM VOLEYBOL TURNUVASI

imem voleybol turnuvasi
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları müsabakaları kapsamında okulumuz Kız Voleybol Takımı çıktığı maçta rakibini set vermeden mağlup etti.

İMEM FUTSAL TURNUVASI

imem futsal turnuvasi
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları müsabakaları kapsamında okulumuz Kız Futsal Takımı çıktığı iki maçta da rakiplerini mağlup etti.

"ANNE BABA OLARAK GELECEĞİ YÖNETMEK" KONULU VELİ SEMİNERİ YAPILDI



Kadıköy Anadolu Lisesi’nde hem öğrenciler hem de veliler için öğrenme, bilgilenme ve donanım kazanma süreci devam ediyor.   Bu kapsamda, Sosyolog/Yazar Sn. Nurdoğan Arkış tarafından KAL Velileri için hazırlanan “Anne Baba Olarak Geleceği Yönetmek” konulu konferans, 20.11.2017 Pazartesi günü, Maarif Kongre Merkezinde düzenlendi. İlgiyle izlenen konferans boyunca Sn. Arkış, ebeveynlere hem çocuklarının hem de kendi geleceklerinin planlanması konusunda rehberlik edecek konuşmalar yaparken, yaşamdan örneklerle önerilerde bulundu. KALiteli eğitimin merkezi KAL.



KADIKÖY ANADOLU BEST BUDDIES PROJESİ İLE TANIŞTI

kadiköy anadolu best buddies projesi ile tanişti
10 Kasım 2017 Cuma günü Kızılay ve Sosyal Yardımlaşma Kulübü Alternatif Yaşam Derneği tarafından kurulan Best Buddies Programı tanıtım etkinliği düzenledi. Program Koordinatörü Fidan KARAAHMETOĞLU’nun bilgilendirme toplantısı ile okulumuzda programın ilk adımı atılmış,  programa katılacak gönüllü öğrencilerimiz belirlenmiş oldu.

Best Buddies, zihinsel ve gelişim engeli olan kişilerin sosyal hayata, okullara, işyerlerine ve topluluklara başarılı bir şekilde entegre oldukları bir dünya hedefliyor.  Proje kapsamında yer alan programlar ile bu topluluk içerisindeki bireylerin akranlarıyla anlamlı dostluklar kurmalarına, başarılı işler elde etmelerine, bağımsız yaşamalarına, kendini savunmalarına, topluluk önünde konuşmalarına, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve topluluk tarafından değerli hissetmelerine yardımcı olunuyor.



FELSEFE KULÜBÜMUZ FELSEFENİN ÜSTADLARINDAN BİRİNİ KAL´DA MİSAFİR ETTİ.

felsefe kulubumuz felsefenin ustadlarindan birini kal´da misafir etti.

Betül Çotuksöken felsefenin anlamına dair felsefe etkinliği için Kadıköy Anadolu Lisesine geldi.

İnsan kimdir? 
İnsan arada olan bir varlıktır. Konu değişik bağlamlarıyla enine boyuna konuşuldu

13-11-2017

ATAMIZI SAYGIYLA ANDIK... KAL 10 KASIM 2017

atamizi saygiyla andik... kal 10 kasim 2017
Panolar  anlatır... Kal 10 Kasım 2017...

Kal Saygıyla Atamızı Anıyoruz... 10 Kasım 2017 . Kadıköy Atatürk Anıtı.

Kal Saygıyla Atamızı Anıyoruz... 10 Kasım 2017 . Kadıköy Halk Eğitim merkezi ilce töreni.

Kal Saygıyla Atamızı Anıyoruz... 10 Kasım 2017 . Kadıköy Anadolu Lisesi bahçedeki ve salondaki törenimiz

 

 Saygı ve özlem ile Ata’mızı andık.



11-11-2017

KAL GENÇLERİ YÜZME YARIŞLARINDA ŞAMPİYONLUKLARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ

kal gencleri yuzme yarislarinda sampiyonluklarina bir yenisini ekledi.
Kal Kadıköy ilçesi 10 Kasım Ata’yı Anma yüzme yarışlarında kazanılmadık madalya bırakmadı. Tabi ki bu sefer sadece birincilikle de yetinmedi. Tebrikler gençler… Örnek alınacak okul...

ÖĞRENCİLERİMİZLE TÜYAP KİTAP FUARINDAYDIK.

ogrencilerimizle tuyap kitap fuarindaydik.
KAL bugün TÜYAP kitap fuarındaydı. Kitapla buluşan gençlerin mutluluğu görülmeye değerdi. Kitap her zaman her yerde bilgi, mutluluk ve enerji verir. ÖrneKALınacak okul. KAL ile kalın.

KAL’ DA İSTANBUL MEM ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ KAPSAMINDA AKTÖR ÖĞRETMEN ATÖLYESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI. ÇALIŞMALARA İSTANBUL GENELİNDEN ÖĞRETMENLER KATILMAKTADIRLAR.

kal da istanbul mem ogretmen akademileri kapsaminda aktor ogretmen atolyesi calismalari basladi. calismalara istanbul genelinden ogretmenler katilmaktadirlar.

Kal’da bu hafta öğretmenlere yönelik aktör atölyede misafir Pınar Çocuk Tiyatrosu, Pam Tiyatro direktörlerinden Derin Sanat Yapım´ın kurucusu, Fatihname adlı oyunun yönetmeni Hayrullah Kozak konuğumuzdu. Konu: Beden dili. Eğlenceli bir atölye çalışmasıydı. KAL ile kalın.



KAL ŞAMPİYONLARI ULUSAL BASINDA!

kal şampiyonlari ulusal basinda!
Kal şampiyonları ulusal basında... KAL ile kalın.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU GENÇLERİMİZ ŞAMPİYONLUKLARINI KUTLADI

turkiye sampiyonu genclerimiz sampiyonluklarini kutladi.
Kal Türkiye şampiyonu gençlere söz veren beden eğitimi zümresi okulumuzun bahçesinin kalbi çamlıkta gençlerin kalbini bir kez daha kazandı. Gençlere cağ kebabı ikramı yapıldı. Dünya şampiyonluklarında ödülü merak ediyoruz beden eğitimi zümremizin. KAL günden güne başarıları ve sevgisiyle daha da büyüyen kocaman bir aile olmaya devam ediyor.

GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜMÜZ ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜM BAŞKANI AHMET MURAT FİŞ´İ KONUK ETTİ.

girisimcilik kulubumuz ozyegin universitesi girişimcilik bolum başkani ahmet murat fiş´i konuk etti.
KAL’da bugün Girişimcilik Kulübü öğrencilerimizle Maarif Kültür Merkezi´nde Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Bölümü Başkanı Ahmet Murat Fiş´i “Girişimciliğe Giriş” isimli konferansında buluşturdu. KAL ile kalın. ÖrneKALınacak okul.

KALKUŞ, VALİDEBAĞ´DA KIŞ GÖÇMEN KUŞLARINI GÖZLEMLEDİ

kalkuş, validebağ´da kiş göçmen kuşlarini gözlemledi
5 Kasım 2017 tarihinde, Kadıköy Anadolu Lisesi Kuş Gözlem Kulübü´nün (KALKUŞ) bünyesinde, Özel Alev Lisesi´nin ve Doğa Bilimci Cemil Gezgin Bey´in de katılımıyla, "Validebağ Korusu´ndaki Kış Göçmen Kuşları Gözlemi" etkinliğini başarıyla gerçekleştirdik.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlik süresince sırasıyla Kızılgerdan, Saksağan, Büyük Baştankara, Mavi Baştankara, Uzunkuyruklu Baştankara, İspinoz, Yeşil Papağan, İskender Papağanı, Karabaşlı İskete, Ağaç Serçesi, Alaca Ağaçkakan, Ekin Kargası, Küçük Karga, Sığırcık, Güvercin, Çıvgın, Karatavuk ve Alakarga kuşlarından farklı sayılarda gördük.


Kuşlarla alakası olsun veya olmasın bütün doğaseverleri kulübümüzün etkinliklerine beklemekteyiz.    Doğayla KAL´ın...

KAL‘DA PROJELER ÜRETİLİYOR. YAPILAN PROJELER GELİŞTİRİLİYOR

kal da projeler uretiliyor. yapilan projeler gelistiriliyor.
KAL’da bir yıl önce bir proje üretildi... Projenin amacı insanlığa fayda... Depremde enkaz altında kalan kişilerin tespiti için girilemeyen yerlere ulasan bir örümcek düşünün. Sensörlerle donatılmış bir örümcek robot. Birkaç yarışmada boy göstermiş bir proje. Ne mi yapıyoruz? Şimdi bu projeyi bir kenara koymuyoruz, gençler de fikirlerini inanılmaz projelerle revize ediyor, proje geliştiriliyor. Biz ne mi yapacağız Engel olmadan destek olacağız özellikle malzeme ve donatım için ekonomik destek. Okul olarak buradan zaman zaman onlarca proje paylaşacağız. Bunlar için destek olmak isteyen her kim olursa KAL’a bekleriz. Biz gençlere destek olacağız ki fikirler saklı kalmasın. Üretime geçilebilsin. Ülkeye ve insanlığa katma değer sağlasın. İnanılmaz projeler üretmek için bekleyen tüm gençlerimizi ve tabi ki saygıdeğer öğretmenlerimizi  kutluyoruz. Bu arada projelerin tüm hakları üreten gençlerin ve KAL‘ındır. Ne dedik KAL ile kalın. 
ÖrneKALınacak okul.

KAL ŞAMPİYONLARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ ZİYARET ETTİLER.

kal sampiyonlari ilce milli egitim mudurlugumuzu ziyaret ettiler.
KAL öğrencilerimiz Kadıköy ilçe MEM’i ziyaret etti. 11-12-13 Ekim tarihlerinde Pamukkale´de düzenlenen "Özel Olimpiyatlar ve Ulusal Oyunlar" Türkiye Şampiyonasında Voleybol ve Bocce branşlarında bireysel ve takım olarak Türkiye şampiyonlukları kazanan, Hayriye Kemal Kusun Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, antrenörleri ve öğretmenleri, Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Sadık ASLAN´ı ziyaret etti.

KAL GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ UFUK KOÇ ´U MİSAFİR ETTİ.


kal girisimcilik kulubu ufuk koc ´u misafir etti.

KAL da kulüpler her gün çok aktif ... Girişimcilik Kulübü olarak senenin ilk konferansını Ufuk Koç ile Toplantı Salonunda gerçekleştirdik. Ufuk Bey konferansta gençlerin gelecekte ne gibi sorunlar yaşayabileceğini, sözlerimizin ve davranışlarımızın, düşüncelerimizi nasıl etkilediği, bir şirketin alacağı elemanda ne aradığı ve kendimizi ne şekilde geliştirebileceğimiz gibi konular hakkında söyleşi düzenledi.



KAL, BAYRAMI HUZUREVİNDE BÜYÜKLERİYLE DE KUTLADI.

kal bayrami huzurevinde buyukleriyle de kutladi.

KAL öğrencilerimiz bugün ne mi yaptılar? Bugün bir kez daha yürekleri fethettiler. Gençler Çamlıca’da bir huzur evini ziyaret ettiler. Sadece ziyaret etmediler, huzur evinde bayram coşkusunu yaşattılar. Helal olsun gençler size helal olsun yüreğinizde ki büyük sevgiye... İddiamız şu ki bu gençler her anlamda müthiş donanımlı yetişiyorlar. Farkını ortaya koyan okul KAL ... Sağlıcakla KALın.



PROJELERİMİZLE VE YAPILACAK PROTOKOLLERLE OKULUMUZ KAL FARKINI ORTAYA KOYMAYA BAŞLADI.

projelerimizle ve yapilacak protokollerle okulumuz kal farkini ortaya koymaya başladi.
Vodafone ar-ge ekibine, Akıllı gözlük ve beacon teknolojisi ile hazırlanan "Horus´un Gözü" adındaki proje sunuldu, sunum ekip tarafından beğenildi ve Vodafone firmasından proje ortaklık teklifi alındı. Kal ile kalın.

KAL´DA ORGANİK TARIM BAŞLIYOR.

kal´da organik tarim başliyor.
Ekoloji Ve Coğrafya Kulübümüz TEMA VAKFI ile gerçekleştireceği ORGANİK TARIM projesi için bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminer TEMA VAKFI gönüllüsü Mehmet EKŞİOĞLU´nun sunumu ile gerçekleştirildi. Organik olarak yetiştirilmiş domatesler öğrencilerimize tattırıldı. Okulumuzun bahçesinde organik tarım alanı çalışması başlatıldı.

KAL ROBOTİK KULÜBU MAKER FAİRE ETKİNLİGİNDEYDİ

kal robotik kulubu maker faire etkinligindeydi.
Kal Robotik kulübü öğrencilerimiz Haydarpaşa Garı’ndaki Maker Faire etkinliğini gezdiler. Bu seneki projeler hakkında yerinde yetkililerde görüşerek bilgi paylaşımında bulundular. KAL sosyal kulüpleri daima üretim, daima yenilik peşinde olmaya devam edecek. KAL ile kalın.

KAL ÖĞRENCİ MÜZİK GRUPLARI PERFORMANSLARINI SERGİLEDİ.

kal ogrenci muzik gruplari performanslarini sergiledi.
KAL Okul Grupları (11 müzik grubu )sahne aldı. Öğrenciler, sahneye çıkan arkadaşlarını heyecan ve ilgiyle izlediler.

KAL YELKENLİ TAKIMIMIZ ANTRENMANLARA BAŞLADI

kal yelkenli takimimiz antremanlara başladi.
KAL yelkenli takımımız antrenmanlara başladı. Ne demiştik KAL ile kalın. Özel okul mu dediniz? Yok yok, Devlet okulu, hem de Türkiye’nin en iyisi… Yelkenlimiz yok şimdilik kiralık, bir de o olursa demeyin çocuklarımızın keyfine... Tek eksiğimiz o olsun bu inançla ve azimle yakında onu da sağlarız bu gençlerle ve öğretmenlerimizle…

KAL TENİS TAKIMI ANTRENMANLARA BAŞLADI


kal tenis takimi antremanlara başladi.

KAL tenis takımımız antrenmanlara başladı. Hedefimiz okulumuzda olmayan spor dalı kalmasın. Her alanda birincilik hedefleyen okulumuz için diğer spor alanlarında da ileriki günlerde çalışmalar başlayacaktır.


İTÜ REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR. TELEM GÖK ÖĞRENCİLERİMİZE "HAYALLERİ OLAN GENÇLERE HAYAL KURMAK " İSİMLİ SEMİNER VERDİ


itu rektor yardimcisi prof.dr. telem gok ogrencilerimize

KAL’da bugün 11.sinif öğrencilerimize İTÜ rektör yardımcısı Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu tarafından "Hayalleri Olan Gençlere Hayal Kurmak" isimli bir seminer çalışması yapıldı. Tabi hocamız okulumuz mezunu olunca konuların içine eski anılarda dahil oldu ki gençler semineri ilgi ile takip etti. Hocamıza teşekkür ediyoruz. KAL ile kalın.

KAL KROS KIZ TAKIMIMIZ CUMHURİYET KUPASI KOŞUSUNDA İLÇE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.

kal kros kiz takimimiz cumhuriyet kupasi koşusunda ilce birincisi olmuşlardir.

Kal kros kız takımımız cumhuriyet kupası koşusunda ilçe birincisi olmuştur. Beden eğitimi zümremizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.


KAL MUHENDİSLİK KULÜBU SANAYİ MUZESİ GEZİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ


kal muhendislik kulubu sanayi muzesi gezisini gercekleştirdi.

Kal MUKAL(Mühendislik Kulübü) Sanayi müzesi gezisindeydi. 



GASTRONOMİ KLÜBÜNDE WORKSHOP

gastronomi klübünde workshop
Gastronomi kulübü 12. sınıflardan bir öğrencimizin aşçı velisini (Yalçın Yavaş) okulumuzda ağırladı. Okul Aile Birliği binasında düzenlenen 18 kişilik Kesim Teknikleri Workshop´ında mutfakta hijyen nasıl olmalı, bıçak nasıl kullanılmalı ve tutulmalı, mutfak koşulları nasıl olmalı, hangi bıçak tercih edilmeli, hayatı kolaylaştıran mutfak eşyaları nelerdir gibi sorulara yanıt buldu ve kanepe yapımını öğrendi.

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNDE

29-10-2017

KAL FELSEFE KULÜBÜ BUGÜN PROF.DR. HALUK DURSUN HOCAYI MİSAFİR ETTİ.

kal felsefe kulubu bugun prof.dr. haluk dursun hocayi misafir etti.
Kal felsefe kulübu bugün Prof.Dr. Haluk DURSUN hocayı misafir etti. Öğrencilerimiz kendisinden İstanbul´un felsefesini dinledi. Muhteşem bir bilgi alışverişiyle geçen seminer için felsefe kulübüne ve hocamıza çok teşekkür ediyoruz. KAL ile kalın.

KAL SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA KULÜBÜ TÜRK KANSER VAKFI İLE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

kal sosyal yardimlaşma ve dayanisma kulubu turk kanser vakfi ile farkindalik etkinligi gerceklestirdi.

Kal sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü Türk kanser vakfıyla kanser konusunda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak için bir çalışma yaparak öğrenci ve velilerimizi bilgilendirip vakfa çalışma sonunda makbuz karşılığı yardımda bulundular. Farkındalıklar ortaya koyan gençlerin okulu KAL…



KAL İSTANBUL BİENALİ İÇİN İSTANBUL MODERN’ DEYDİK KAL İLE KALIN ... SANATLA KALIN

kal istanbul bienali icin istanbul modern deydik. kal ile kal in ... sanatla kalin.
Kal sanat İstanbul Bianeli kapsamında bu hafta İstanbul Modern’i gezdiler.

KAL ÖZEL OLİMPİYATLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

kal ozel olimpiyatlar turkiye sampiyonu

Kal boşuna zirvede demiyoruz çünkü bu gençler özel bu gençler müthiş...


Bu seferde bir sosyal sorumluluk projesinde Türkiye birincisi oldular. Tebrikler gençler her birinizi ayrı ayrı kutluyorum ve tabi ki hocalarımızı da yürekten kutluyorum.
Okulumuz Kadıköy Maarif öğrencilerinin ve partner okulu Hayriye Kemal Kusun Özel Eğitim Uygulama Okulundan 7 down sendromlu (hafif, orta, ağır, mental problemli )sporcu kardeşleriyle birlikte oluşturduğu karma takım Voleybol branşında 10-15/10/2017 tarihi arasında 5gün Pamukkale Üniversitesinin 28 branşta ev sahipliğini yaptığı 
Özel Olimpiyatlar Türkiye Şampiyonası’nda 
Türkiye Şampiyonu olmuşlardır.
Bu Özel çocukların mutluluğuna ortak olup sevinçlerini paylaşan, başarmalarındaki tüm engelleri geçmelerine destek olan öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. 

Öğrencilerimiz isimleri ve sınıfları:


Efe Demir 
Emre Kaan 
Yankı Kulan 
Fatih Basatıcı 
Derin Altuncu
Mete Çelimli 
Atahan Umarogullari 
Ege Doruk Kökten

CODEKAL KULÜBU PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

codekal kulubu proje calismalarina basladi.
KAL CodeKAL, proje çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. KAL ile kalın.

"NEDEN SATRANÇ OYNUYORUM" YARIŞMASINDA TÜRKIYE 4. VE 5.´ LİĞİ ÖĞRENCİLERİMİZİN OLDU. TEBRİKLER...


Kal Türkiye satranç federasyonunun düzenlemiş olduğu "Neden satranç oynuyorum?" konulu kompozisyon yarışmasında 9.sınıflardan iki öğrencimiz Türkiye 4.lüğü ve 5.liğini kazanmışlardır. Öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Başarının her zamanki adı KAL... KAL ile kalın.

KAL YONETİCİLERİMİZ AKŞAM YEMEĞİNDE YURT ÖĞRENCİLERİMİZİN MİSAFİRİ OLDULAR.

kal yoneticilerimiz aksam yemeginde yurt ogrencilerimizin misafiri oldular.

Kal yurt öğrencilerimizle yurtta akşam yemeği yiyerek onların istek ve taleplerini dinledik. Gençlerimiz müthiş... Geleceğin Türkiye’sinde gençlerimiz güçlü bireyler olarak yetişiyorlar. Yeni yurtlarına geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorlar. Bizlerde tüm Kal ailesi olarak onlara en iyi yurt imkanını sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şimdilik İKL yurdunda kalan çocuklarımızın en kısa surede okulumuz bahçesinde inşaatı suren yurdumuza geçmeleri için elimizde geleni yapıyoruz. Misafirperverlikleri için çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz.



KAL´ DAKİ EĞİTİM SİSTEMİ ÇOK SEY ANLATIR...

kal´ daki egitim sistemi cok sey anlatir...

Kal da hareket başladı. Tüm sınıflara örnek olacaktır. Bugün pazar günü demediler 9.siniflardan bir sınıf öğrenci hocam biz özel öğrencileriz sınıfımıza özel bireylere yapacağız dediler sınıf sizin gençler kendinize yakışanı yapacağınızdan eminim deyince bu sonuç çıktı. Boşuna demiyorum bu çocuklar hem çok güzel yürekli hem de çok özel gençler diye. Bir sınıf bir günde gençlerle nasıl daha da güzel oluru gösterdiler. Bu gençler müthiş yeter ki güvenelim. Her şeyi kendileri yapmak istiyorlar yeter ki destek olalım engel olmayalım. Müthişsiniz gençler. Öğretmenlerimiz basta olmak üzere öğrencilerimizi, velilerimizi tek tek destekleri ve emekleri için kutluyoruz. Herkese örnek olması dileğiyle. Kal kocaman bir aile. Okula aidiyet duygusu kazandırmanın en güzel yolu kendini oraya ait hissetmektir. Ne demiştik. KAL ile KAL in. 



KAL DA KULÜPLER MUTLU VE BASARILI BİREYLER OLUŞMASINA BUYUK KATKI SAGLIYOR

kal da kulupler mutlu ve basarili bireyler oluşmasina buyuk katki sagliyor.
Kal da bu fotolar bize ne mi anlatıyor öğrencilerimizin başarılı ve mutlu olduğunu anlatıyor. Bu fotolar bu hafta kulüp seçmelerinden ve toplantılarından sadece bir kaçına ait anlar. Okulumuzda tamamen öğrenci merkezli öğretmen direktörlüğünde onlarca kulübümüz var ki ve bu müthiş gençler öyle güzel çalışmalar yapıyorlar ki bizim yaptığımız tek şey ise engel olmamak. Bu gençler müthiş ve bu sene müthiş projeler ve muhteşem çalışmalar hepimizi bekliyor. Buradaki fotolar onlarca kulüpten sadece birkaç kulübe ait MüziKAL, ETC, CodeKAL vb. Ne diyoruz Farkını ortaya çıkaran okul KAL. KAL ile KAL ın.

KAL DA KULÜP SEÇİMLERİ ÖĞRENCİ İSTEK VE KABİLİYETLERİNE GORE TATBIKI OLARAK YAPILDI

kal da kulup secimleri ogrenci istek ve kabiliyetlerine gore tatbiki olarak yapildi.
Kal MUKAL mühendislik kulübü öğrencilerimiz kulüp seçimlerinde kendi kulüplerini seçecek yeni öğrenci arkadaşlarına yaptıkları çalışmaları bizzat uygulamalı olarak gösterdiler. Kal da her şey deneyimleyerek ve isteyerek seçilir. KAL farkını ortaya koyan okul.

KAL DA SANATSAL PROJELER TUM HIZIYLA HAYATA GECİRİLİYOR

kal da sanatsal projeler tum hiziyla hayata geciriliyor.
Kal da tüm projeler hazırlanarak birer birer projelerin ve  çalışmaların protokolleri yavaş yavaş tamamlanıyor. Bu hafta bir projeyi daha hayata geçirmek için ilk adim atıldı. Duyma engelli bireylerle duyma engeli olmayan öğrencilerimizin birlikte yapacakları ulusal ve uluslararası bir çalışmaya festivale dönüşecek bir proje. Bu konuda İTÜ öğretim görevlileri, akademi def ve akademi sis te paydaş olarak okulumuza büyük katkılar sağlayacaklar. Şimdiden kendilerine teşekkür ederiz.  Bu hafta proje hakkında bir seminer ve kısa bir gösteri öğrencilerimizle paylaşıldı. KAL ile KAL´ ın.

KAL ÖĞRENCİ MECLİS SEÇİMLERİ YAPILDI

kal ogrenci meclis secimleri yapildi.
Kal da bugün seçim heyecanı yaşandı. 2017-2018 Eğitim yılı öğrenci meclis başkanlığı için tüm öğrenciler seçim sandıklarında oylarını kullandılar. Sonuçta kaybedenin olmadığı kazananın ise KAL olduğu bir seçim sureci yaşandı. Kazanan kazanamayan tüm öğrencilerimizi yaptıkları centilmence mücadeleden dolayı kutluyoruz. Yeni seçilen Kal öğrenci meclisine başarılar diliyoruz. Her zaman KAL ile KAL ın.

KAL MUN İTU LİSESİ MUN KONFERANSINDAYDI

kal mun itu lisesi mun konferansindaydi.
Kal da kulüpler her zaman ki gibi bu sene de çok hızlı başladı. Kalmun İTÜ Lisesi Mun konferansına katıldı ve tüm ödülleri toplayarak döndü. 13 kişilik delegasyonumuz 1 en iyi delege, 1 seçkin delege, 1 umut vaat eden delege ve 3 mansiyon ödülü aldı, 2 kişi de komite direktörlüğü yaptı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.  KAL ile KAL in.

KAL´DA ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLIGI PROPAGANDA DONEMİ TAMAMLANDI

kal´da ogrenci meclis başkanligi propaganda donemi tamamlandi.

Kal da bugün Geleceğin Türkiye’sinin saygın gençlerinin demokrasi sınavı vardı. Öğrenci meclisi seçiminde büyük bir heyecanla projelerini arkadaşlarına anlatan adaylar propaganda çalışmalarını tamamladı. Yarın büyük gün seçim günü tüm adaylara başarılar diliyoruz. Kim kazanırsa kazansın kaybedenin olmadığı kazananın kal olduğu güzel bir demokrasi sınavı diliyoruz.



KAL MACERA VE KEŞİF PROGRAMI

kal macera ve keşif programi
KAL da hareket hiç durmadan devam ediyor. 30/09/01/10/2017 tarihinde Eskişehir ilinin Yenisoca mevkiinde okulumuz öğrencileri the duke Edinburgh s of international award macera ve keşif programının bronz etabını başarıyla tamamlamışlardır. KAL ile KAL ın.

ÖĞRENCİLERİMİZ OKULUMUZU BASARIYLA TEMSİL EDİYOR

ogrencilerimiz okulumuzu basariyla temsil ediyor.
11-14 Eylül 2017 tarihlerinde The Duke Of Edinburg´s Internatinonal Award Macera ve Keşif Etabı Altın kampına katılan öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil ettiler.30 Eylul-1Ekim tarihleri arasındaki Gümüş kampına katılacak öğrencilerimize de başarılar dileriz. Bu kampla ilgili tüm bilgilere http://www.intaward.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Yüklə 101,12 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin