Kunstausdemkoffe r



Yüklə 176,45 Kb.
səhifə1/3
tarix27.01.2018
ölçüsü176,45 Kb.
#40814
  1   2   3

B A V U L U M D O L U S A N A T L A

“K U N S T A U S D E M K O F F E R”

Sergi,Dinleti ve Tiyatro Projesi


GOSLAR MÜZESİ/ALMANYA

Goslarer Museum

King Street 1, 38640 Goslar-Almanya

Sergi Küratörleri


Filinta Önal (Heykeltraş)

İbrahim Karaoğlu (Sanat Eleştirmeni)

01.Projenin Gerekçesi, Amacı ve İçeriği

02.Uygulama

03.Projenin Katılımcıları

04.Projenin Süresi ve Mekanı

05.Projenin Maliyet Dökümü

06.Sonuç


07.Katılımcı Özgeçmişleri

01.Projenin Gerekçesi,Amacı ve İçeriği

50 yıl önce ellerinde tahta bavullarıyla,buharlı bir kara trenle İstanbul’daki Sirkeci Tren Garı’ndan davul ve zurnayla yolcu ettiğimiz vatandaşlarımız,50 saatlik bir yolculuk sonrasında Köln Deutz Tren İstasyonu’nsa bandoyla karşılanmıştı.

1961 yılında iş gücüne ihtiyaç duyan Almanya’da Türklerin tarihi böyle başlamıştı.

Başlangıçta gurbetçiydi onlar,sonra Almancı diye tanımlandılar,şimdi ise Almanya Türkleri olarak biliniyorlar.

1961 ve sonrasında iş bulmak için gittikleri Almanya’da,günümüze dek sayıları giderek artan Türkler şu anda 3.nesile ulaştılar.Kendilerini geliştirip gerçekleştirerek kültür ve ekonomi alanında çok etkin oldular.

Ekonomik nedenlerle başlayan göç zamanla farklı anlamlar kazandı.Almanya’da yalnızca ekonomik ilişkileri değil,her geçen gün daha çok kültürel ilişkiler de yaşayan Türkler ve Almanlar gündelik ilişkilerinde kültürel anlamda birbirlerini daha çok etkiliyorlar.

Biz bu etkinliği düzenleyen küratörler,Almanya’nın önemli bir turizm kenti olan Goslar’daki “Goslarer Museum”da,”Bavulum Dolu Sanatla/Kunst Aus Dem Koffer” adlı etkinlikle, 21.yüzyıl Türkiye Modern Sanatı’nın;fotoğraf,resim,heykel,müzik ve tiyatroda eriştiği düzeyin uç örneklerini sunarak ,göçün 50.yılında Almanya’da yaşayan Türkler’in kültürel özgüvenlerini güçlendirecek bir destek yaratmak ve bu etkinlik aracılığıyla Almanlar’a da ülkemizin sanatsal değerlerini ve modern kültürünü tanıtmak istiyoruz.Çünkü,sanatsal etkinlikler;bugün ve gelecek adına kalıcı değerler yaratır.Sanatın yaratacağı bellek;ortak kültürel yakınlıkları oluşturarak iki ülke arasındaki dostluğu daha da pekiştirecektir.

02.Uygulama

Fotoğraf Sergisi:Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçımız Ara güler’in 1960’lı yıllarda Almanya’da çektiği ,işçilerimizle ilgili belgesel-sanatsal fotoğraflardan oluşmaktadır.

Enstalasyon:50 yıl önce Almanya’ya göç eden vatandaşlarımızın yanlarında götürdükleri en değerli eşya tahta bavullarıydı.Yedi önemli sanatçımız,eski tahta bavullara sanatsal anlamlar yükleyerek,kendi sanatsal birikimleriyle ve biçemleriyle onları yeniden şekillendirerek bir enstalasyon sanatı gerçekleştirecekler.Çünkü,kökleri kavramsal sanata uzanan enstalasyon (yerleştirme) sanatı,çağdaş sanatın birçok disiplininden de destek alarak oluşmuş önemli bir tarzdır.Etkinliğe katılan sanatçılarımız yapıtlarıyla Türk enstalasyon sanatının özgün bir boyutunu da sunacaklardır.

Resim Sergisi:Her birisi kendi alanında özgün söylemlere ve biçemlere sahip altı çağdaş sanatçımızın (Ahmet Güneştekin,Prof.Cuma Ocaklı,Ekrem Kahraman,Habip Aydoğdu,

Doç.Dr.Mehmet Alagöz ve Reyhan Abacıoğlu) son dönem resimlerinden örnekler sergilenecektir.

Heykel Sergisi:Yurt içinde ve yurt dışında önemli sanatsal etkinlikler ve heykeller yapan sanatçı Filinta Önal’ın son dönem heykellerinden örnekler sergilenecektir.

Gitar Dinletisi:Ünlü gitar virtüözü Javier Garcia Moreno’nun;”Dünyanın en büyük yorumcusu.” Dediği gitarist Ahmet Kanneci’nin “Anatolian Pieces” adlı dinletisi,serginin açılış günü konuklara sunulacak önemli bir müzik şölenidir.Dünyanın en önemli festivallerinde ülkemizi temsil eden Kanneci,bu etkinlikte de hem ülkemizi temsil etmek,hem de ülkeler arasında bir ayağı Anadolu’da olan kültür köprüleri kurmak istiyor.

Kabare Gösterisi:Almanya’da kabareyi meslek edinmiş,Frankfurt’taki “Die Kas-Kabarett in City”nin kurucusu ve sahibi ,oyuncu Şinasi Dikmen Alşmanya’ya Türk göçünü konu alan kısa oyununu sunacaktır.

Kitap:Bu etkinlik kapsamında bir kitap yayına hazırlanmaktadır.Editörlüğünü ve metin yazarlığını sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı 80 sayfalık,kalın cilt kapaklı kitap;etkinliğe katılan sanatçıların özgeçmişleri,portreleri,yapıtlarından örnekler ve onların

sanatsal evrenlerini açımlayan yazılar yer alacak ve Türkçe-Almanca olarak yayınlanacaktır.


03.Projenin Katılımcıları

Gitarist:Ahmet Kanneci
Kabareci:Şinasi Dikmen
Fotoğraf Sanatçısı:Ara Güler
Ressamlar:Ahmet G üneştekin

Prof.Cuma Ocaklı

Ekrem Kahraman

Habip Aydoğdu

Doç.Dr.Mehmet Alagöz

Reyhan Abacıoğlu


Heykeltraş:Filinta Önal
Sanat Eleştirmeni:İbrahim Karaoğlu
Gazeteci:Ateş Yalazan(Hürriyet Gazetesi)
Belgesel Yapımcısı:Işıl Bayraktar(İz Tv)
Şair-Yazar:Ümit Yaşar Işıkhan
Etkinlik Sekreteri:Natalia Önal

04.Projenin Süresi ve Mekan


Projenin Süresi:24 Temmuz-11 Eylül 2011
Mekan:Goslarer Museum

King Street 1,38640 Goslar-Almanya

07.Katılımcılaın Özgeçmişleri


ARA GÜLER

Ara Güler 16 Ağustos 1928'de İstanbul'da doğdu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul'un tiyatro kurslarına devam etti. Çünkü yönetmen veya oyun yazarı olmak istiyordu. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başlarken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine devam etti.

1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto muhabirliği görevlerini üstlendi. 1961'de askerlik görevini tamamladı ve Hayat Dergisi'nde fotograf bölüm şefi olarak çalışmaya başladı. Aynı yıllarda Henri Cartier Bresson ile tanışarak Paris Magnum Ajans'ına katıldı ve İngiltere'de yayımlanan Photography Annual antalojisi onu dünyanın en iyi yedi fotografcısından biri olarak tanımladı. Yine o yılda ASMP'ye (Amerikan Dergi Fotografcıları Derneği) tek Türk üye olarak kabul edildi.

1962'de Almanya'da çok az fotoğrafcıya verilen Master of Leicaünvan'ını kazandı. İsviçre'de çıkan "Camera" dergisinde kendisine özel bir sayı ayırdı. 1964'de Mariana Noris'in ABD'de basılan "Young Turkey" adlı yapıtında fotografları kullanıldı. 1967'de Japonya'da çıkan Photography of the World anttolojisinde Richard Avedon ile birlikte bir dizi fotografı yayınlandı. 1967'de Kanada'da açılan "İnsanların Dünyasına Bakışlar" sergisinde, 1968'de New York Modern Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Renkli Fotografın On Ustası" adlı sergide aynı yıl Almanya'da, Köln'de Fotokina Fuarı'nda yapıtları sergilendi. 1970'de "Türkei" adında fotograf albümü Almanya'da yayımlandı.

Sanat ve Sanat tarihi konularındaki fotografları ABD'de Time-Life, Horizon ve Nesweek kitap bölümlerince ve İsviçre'de Skira Yayınevi tarafından kullanıldı. 1971'de Lord Kinross'un "Hagia-Sophia" (Ayasofya) kitabının fotograflarını çekti. Yine Skira yayınevince Picasso'nun 90.yaşünü için yayınlanan Picasso Metamorphose et unite adlı kitap için Picasso'nun foto-röportajını yaptı.

1972'de Paris Ulusal Kitaplık'ta sergisi açıldı. 1975'de ABD'ne davet edildi ve birçok ünlü Amerikalının fotograflarını çektikten sonra Yaratıcı Amerikalılar adlı sergisini Dünyanın birçok kentinde sergiledi. Yine aynı yıl Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan Kahramanın Sonu adlı bir belgesel film çekti. 1979'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin foto muhabirliği dalındaki Birincilik ödülü'nü aldı. 1980'de fotograflarının bir kısmı Karacan Yayıncılığın bastığı Fotograflar adlı kitabında basıldı. 1986'da Hürriyet Vakfı'nca basılan Prof. Abdullah Kuran'ın yazdığı "Mimar Sinan kitabı"'nı fotografladı. Aynı kitap 1987'de Institute of Turkish Studies tarafından İngilizce olarak yayınlandı. 1989'da Ara Güler'in Sinemacıları kitabı basıldı. 1991'de Dışişleri Bakanlığı için Halikarnas Balıkçısı'nın (Cevat Şakir Kabaağaçlı) "The Sixth Continent" adlı kitabını fotoğrafladı.

Bütün dünyayı gezerek foto röportajlar yaptı ve bunları Magnum ajansı ile dünyaya duyurdu. Bu arada İsmet İnönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi bir çok ünlü kişi ile roportajlar yapmış ve fotograflarını çekmiştir. En ünlüsü fotografcılara poz vermeyen Picasso Roportajı'dır.

Yıllarca üstünde çalıştığı Mimar Sinan yapıtlarının fotografları 1992'de Fransa'da, ABD ve İngiltere'de Sinan, Architect of Soliman the Magnificent adlı kitabı yayımlandı. Aynı yıl "Living in Turkey" adlı kitabı İngiltere, ABD ve Singapur'da Turkish Style başlığıyla, Fransa'da "Demeures Ottomanes de Turquie" adıyla yayımlandı. 1994'de "Eski İstanbul Anıları", 1995'de "Bir Devir Böyle Geçti", "Yitirilmiş Renkler ve Yüzlerinde Yeryüzü", fotograf kitapları yayımlandı. Ara Güler'in fotografları Paris Ulusal Kitaplık'ta, ABD'de Rochester Georg Eastman Müzesi'nde Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Köln Mueseum Ludwing'de Das Imaginare Photo Museum'da fotografları sergilenmektedir. Ara Güler, Türk fotografının ustalarından birisi olarak dünya fotograf tarihinde de seçkin bir yere sahiptir. Belgeci bir fotograf biçiminin ustası olması ona ün kazandırmıştır.



Ahmet KANNECİ

1957'de doğdu. Müzik alanındaki teori eğitimine Türkiye'nin önde gelen bestecilerinden Turgay ERDENER ile başladı. İstemihanTAVİLOĞLUve AliSEVGİ 'den armoni ve kontrpuan dersleri aldı. 1977 yılında Julian BYZANTINE ile tanıştıktan sonra çalışmalarını tamamen klasik gitara yoğunlaştırdı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdikten sonra İspanya Hükümeti'nin verdiği bursa hak kazanarak gittiği Conservatorio Superior de Música Óscar Esplá de Alicante'de José TOMÁS'ın sınıfından ve ayrıca Fransa'nın Perpignan kenti Devlet Konservatuvarı'ndan “Birincilik Ödülü” ile mezun oldu. Konserini dinleyerek tutkunu olduğu ve 30 yıldır dersler aldığı Alirio DÍAZ gibi ünlü bir virtüöz ile birlikte çalma şansına sahip oldu ve olumlu kritiklerini aldı.

Avrupa'daki çalışmalarını tamamlayıp ülkesine döndükten sonra dört ayrı konservatuvar ve üniversitede gitar bölümlerini kurdu. 1993 yılında “Fulbright Araştırma Bursu” kazanarak araştırmalarını sürdürmek amacıyla ABD'ye gitti. KANNECİ'ye Fulbright Komisyonu tarafından “Sanatta Ömür Boyu Başarı”, ODTÜ Senatosu tarafından “Takdir”, Harran Üniversitesi ve Isparta S.D. Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora” ödülleri ve Hacettepe Üniversitesi tarafından da “Sanat Ödülü” verilmiş, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen "Yılın Gitaristi Ödülü"ne layık görülmüştür. Aralarında Museo Andrés Segovia (İspanya), Carnegie Hall (ABD), MerkinConcert Hall (ABD), Royal Festival Hall (İngiltere) veTeatro Colón (Arjantin) gibi salonlar da bulunan üç kıtada çeşitli yerlerde birçok konser verdi. Birlikte konser verdiği sanatçılar arasında AyhanERMAN (Keman), JorgeCARDOSO (Gitar), Victor PIKAIZEN (Keman),Selva ERDENER (Soprano), DorothyRANDOLPH (BarokKeman), Şefika KUTLUER (Flüt), Ekrem ÖZTAN(Klarinet), Hiroki TERASHIMA (Gitar), Javier Garcia MORENO (Gitar), Diler ARGAT (Piyano), Sibel ÖZGÜN(Piyano) ve Ataol BEHRAMOĞLU (Şiir) gibi önemli isimler vardır.

Sanatçı halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ve Sevda - Cenap AND Müzik Vakfı'nda gitar öğretmenliği yapmaktadır. Çalışmalarını kendisine ithafen yazılan bestelere ve Türk gitarist Savaş ÇEKİRGEile birlikte başlattıkları araştırmalara yoğunlaştırmıştır. T. ERDENER, F. SAY, J. CARDOSO, F. ORTIZ, E. BAYRAKTAR, H. E. KORKMAZ, İ. TAVİLOĞLU, N. BOSNA, M. A. CHERUBITO, C. PADRO, T. WALKER, M. TOROS,T. SHAHIDI, M. HOSHINO, H. TERASHIMA, F. CUENCA gibi önemli besteciler KANNECİ'ye ithafen eserler bestelemişlerdir.

Ahmet Güneştekin

Ahmet Güneştekin (d. 1966, Garzan, Batman), Türk ressam.

22 Aralık'ta Batman'ın Garzan işçi kampında dünyaya gelir Ahmet Güneştekin... Çok küçük yaşlarda başlar resme olan tutkusu. İlk ödülünü de ilkokul 3'e giderken 9 yaşında alır. Ve ilk yağlı boya ile tanışıklığı da o zaman olur. Sonrasında devamlı olarak çalışmalarını sürdürür sanatçı. Bunun yanında edebiyata olan ilgisi de daha o yaşlarda belirir. Lise yıllarına gelindiğinde okulun salonunda ilk kişisel resim sergisini açar. Mezuniyetinin hemen ardından M.S.Ü. Güzel Sanatlar Akademisi’ne girer. Bir süre sonra akademiyi bırakır, lisans eğitimini sonraki yıllarda Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde tamamlar. Bir süre ticarete atılır sanatçı ama sonrasında resme geri dönüş yapar. 1997'de Beyoğlu'nda ilk atölyesini kurar, karma ve kişisel birçok sergi açar. 2003 yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde açtığı 'karanlıktan sonraki renkler' sergisi ile sanat dünyasında adından giderek söz ettirir. Sonrasında onlarca kişisel sergiye imza atan Güneştekin’in eserleri, yurtiçi ve yurtdışındaki bir çok özel koleksiyona girer. Kendine özgü diliyle, resimde büyük başarılara imza atan Güneştekin, aynı çizgiyle tasarım alanında da önemli başarılara imza atar.



Belgeselciliği

Ahmet Güneştekin resim çalışmalarının yanı sıra belgeselciliğiyle de başarılı projeler yapar. Coşkun Aral'ın yönettiği Haberci belgeselinin uzun bir dönem sanat yönetmenliğini üstlenen Güneştekin, 2005 yılında kendi projesi olan 'Güneşin İzinde' adlı belgeseli hazırlamaya başlar. TRT 1 televizyonu için çekilen belgesel, Türkiye’de yapılmış sanat temalı ilk ve tek belgesel olma özelliğine sahip.



Ustalarla Anadolu Sergileri

Sanatçı, Türkiye’yi il il dolaşarak, efsanelerin izini sürüyor. Gittiği her ile, çağdaş Türk sanatının önemli bir ismini de taşıyarak, oradaki tarihi mekanlarda sergiler açıyor. Güneştekin “Ustalarla Güneşin İzinde” adı altında Anadolu'nun onlarca şehrinde hazırladığı açık hava sergileriyle kırılması güç bir rekora imza attı. Halen devam eden proje kapsamında sadece şimdiye kadar sadece büyükşehirlerde sergi açmış resim, heykel, fotoğraf ve güncel sanatlar alanındaki usta isimler, eserleriyle beraber Türkiye’nin en ücra köşelerine götürülüyor.



Çocuklarla Resim Atölyeleri

Ressam Ahmet Güneştekin’in bir diğer özelliği de, resim sanatını çocuklarla buluşturması. Türkiye’yi il il, belde belde dolaşan sanatçı, gittiği her yerde bir gün süren resim atölyeleri açıyor... 5 ile 12 yaş arası çocuklara dönük bu sanat performansının amacı çocukları resmin sihirli dünyasıyla, boyalarla, fırçalarla, düşlerle tanıştırmak. Sanatçı bu proje kapsamında şimdiye kadar beş binin üzerinde çocukla buluştu.



Sanatı

Ahmet Güneştekin yerel efsaneleri resim diline taşımıyor. Onlardan yola çıkarak kişisel bir dil kuruyor. Onun otantikliği kültürel kimliğe değil, varoluşun biricikliğine vurgu yapar: Tam da Heidegger'ci anlamda, kültürel otantiklik varoluşun verili alanı olarak anlamlıdır burada. Bu durum, Güneştekin açısından ayrıca manidardır. O bir otodidakttır çünkü resim tarihinin içinden gelmiyor, olanca ısrarıyla varoluşunun kaygılarına yaslanmış durumda. Bu tutum günümüzde iki anlamda önem kazanmaktadır. Birincisi, modernist ilerlemeciliğin, evrensellik kisvesi altında dayattığı Avrupa merkeziyetçiliğine sarsıcı bir yanıttır. Son yirmi yılda bu konuda tüm dünyada canlanan bir duyarlılık gözlenmekte, yani Güneştekin modernliğin sorgusundan başlamak zorunda olan bir özgünlüğe otantik yoldan varmış olduğu için şanslıdır önce. İkinci olarak da, ülkemizde, yerel değerlerden yola çıkan, hemen hepsi de folklora yenik düşen resimsel bir birikim karşısında örneklik değeri taşıdığı için anlamlıdır. Bütün bunlar bir yana, Güneştekin sıkı bir ressamdır; güçlü deseni, sağlam boyası, istifi, soyutlamasıyla tam bir yaratıcı ressam. Çok zengin bir mitolojiye ve efsane birikimine sahip Mezopotamya dünyasına ait kalıp figürler, onun elinde imgeye dönüşünceye kadar başkalaşmakta ama kaynağı unutturarak/bastırarak değil, tersine, bakışı kaynağa inmekte arzulu kılacak biçimde. Renklerse, olanca canlılığı ve saflığıyla bir Güneydoğu iklimi estirmekte, Van isi kilimden, bir Kürt gelinliğinden taşan o saf yaşama coşkusundan çok şey var bu renklerde.



Cuma Ocaklı

Biyografi

1968 yılında İstanbul İlköğretmen Okulu Resim Semineri'nden mezun oldu. 1971 yılında Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi. 1985'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde lisans yapti. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Sanatta Yeterlilik aldı. 1989'da aynı kurumda doçent, 1996'da ise profesör oldu.

2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı'ndan emekli oldu.

Halen İzmir Urla'daki atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir. Sanatçı dördü yurt dışında olmak üzere elliye yakın sergi açmış bulunuyor.



Kişisel Sergiler

Cuma Ocaklı Dijital Baskı 5/20 60x60 cm



  • 1971 Şehir Galerisi Litografi Sergisi Mersin

  • 1975 Taksim Sanat Galerisi Resim Sergisi İstanbul

  • 1980 Devlet Resim ve Heykel Müzesi Resim Sergisi/ İzmir

  • 1982 Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Resim Sergisi/ Ankara

  • 1983 Haluk Elbe Sanat galerisi Resim sergisi/ Bodrum

  • 1983 Efes Müzesi Sergi Salonu Resim Sergisi/Selçuk

  • 1984 Leonardo sanat Galerisi Resim Sergisi/ İzmir]

  • 1984 Turkuaz Sanat galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 1985 Evrensel Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 1986 Mige Sanat Galerisi Resim Sergisi/Ankara]

  • 1987 Destek Reasürans Sanat Galerisi Resim Sergisi/İstanbul]

  • 1988 Selvin Sanat Galerisi Resim Sergisi/Ankara]

  • 1989 Gorbon Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İstanbul]

  • 1989 Arda Sanat Galerisi Resim Sergisi/Ankara]

  • 1990 Lebriz Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İstanbul]

  • 1990 Temizocak Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İzmir]

  • 1991 Akpınar Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 1991 Tohaus Sanat Galerie Resim Sergisi/Almanya/Braunschwaige]

  • 1992 Interant Promations Resim Sergisi/Hollanda/Amsterdam]

  • 1992 Rotary Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İzmir]

  • 1993 Yapı ve Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi Resim Sergisi/İstanbul]

  • 1993 Yapı ve Kredi Kasım Gülek Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Adana]

  • 1993 Palet Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Eskişehir]

  • 1994 Leonardo Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İzmir]

  • 1995 Arda Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 1995 Kalkınma Bankası Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Antalya]

  • 1995 Vakko Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 1997 Karsu Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İstanbul]

  • 1997 Unterturm Sanat Galerisi Resim Sergisi/Stuttgart/Almanya]

  • 1998 Sydney-Melbourne Resim Sergisi/Avusturalya

  • 1998 Ansan Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Antalya

  • 1999 Aksanat Resim Sergisi/ İstanbul]

  • 2000 Artı Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 2001 Antik Sanat Galeris Resim Sergisi/ İstanbul]

  • 2002 Mesa Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 2002 Leonardo Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İzmir]

  • 2002 Terakki Vakfı Sanat Galerisi İstanbul Sanat Fuarı Resim Sergisi]

  • 2003 Norm Sanat Galerisi Resim regisi/ İzmir]

  • 2004 Arda Sanat Galerisi REsim Sergisi/ Ankara]

  • 2005 Akademist Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İzmir]

  • 2005 Orkun-Ozan Sanat Galerisi Resim Segisi/ Antalya]

  • 2005 Yaşar Çeşme Altınyunus Sanat Galerisi Resim Sergisi/İzmir]

  • [2006 Karsu Sanat Galerisi Resim Sergisi/ İstanbul]

  • 2006 Nazım Hikmet Sanat Vakfı Sanat Galerisi Resim Sergisi/İstanbul]

  • 2007 Batıbirlik Sanat Galerisi Resim Sergisi/ Ankara]

  • 2008 Seçuk Yaşar Sanat galarisi "Desen Tadında Asyalı Bir Tutum" İzmir

  • 2009 Erenus Sanat Galerisi Ankara

  • 2010 Galeri A İzmir

  • 2010 Elele Sanat Galerisi Ankara

  • 2011 Amerikan Kültür Derneği Ankara

Katıldığı Yarışmalı ve Grup Sergileri

  • 1967 Berlin Konulu resim yarışması,Alman Kültür Merkezi, İstanbul/Berlin

  • 1968 Berlin Konulu Resim Yarışması,Alman Kültür merkezi,İstanbul/ Berlin

  • 1975 Arkeoloji Müzesi Açıkhava Resim Sergisi, İstanbul

  • 1970-80 Aralıklarla Devlet Sergileri, Ankara/ İstanbul/ İzmir

  • 1980-1981 İskenderiye Türk Resim Sergisi, İskenderiye

  • 1970-88 Aralıklarla DYO Resim Sergisi, Ankara/ İstanbul/ İzmir

  • 1975Vakko Resim Sergisi Ankara/ İstanbul/ İzmir

  • 1983-84 Meteksan Desen Sergisi, Ankara

  • 1984 Enka Yarışmalı Resim Sergisi

  • 1984 İnönü Vakfı Resim Sergisi,Ankara/ İstanbul/ İzmir

  • 1984-85 Viking Baskıresim Sergisi, İzmir

  • 1985 Yunus Emre Yarışmalı Resim Sergisi, Eskişehir

  • 1985 İzmir Ticaret Odası Yarışmalı Resim Sergisi, İzmir

  • 1985 Meditarian clup'un Düzenlediği Türk Resim Sergisi, Barcelona

  • 1986 Jokey Kulübü Resim Sergisi, İstanbul

  • 1986 1. Uluslararası Asya-Avrupa Sanat Bienalı Sergisi, Ankara

  • 1986 TBMM Ulusal Egemenlik Çağdaş Türk Resim Sergisi, Ankara

  • 1988 Çağdaş Türk Resminden Işıltılar Sergisi, Lahey

  • 1989 Çağdaş Türk Resminden Kesit, Çin

  • 1990 1. Bursa Kültür Sanat Şenliği Sergisi, Bursa

  • 1991 Beyoğlu'nu Güzelleştirme Derneği Srgisi, İstanbul

  • 1991 DYO Sanat Galerisi Türk Resminden Kesit Sergisi. İzmir

  • 1992 Aeda Sanat Galerisi Grup Sergisi, Ankara

  • 1994 Vakko Sanat Galerisi Öğretim Üyeleri Sergisi, İzmir

  • 1994 Desti Sanat Galerisi Grup Sergisi, Ankara

  • 1995 Çetin Emeç Sanat Galerisi Öğretim Üyeleri Sergisi, İzmir

  • 1995 Türk Amerikan Derneği İzmirli Sanatçılar Sergisi, İzmir

  • 1995 Konak Sanat Galerisi İzmirli Sanatçılar Sergisi, İzmir

  • 1996 Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adına Orkun-Ozan Sanat Galerisi, Antalya

  • 1998 Leonardo Sanat Galerisi, İzmir

  • 2002 Hocalar ve Öğrenciler Sergisi (Selahattin H. TURAN anısına), İstanbul

  • 2002 Akademist Karma Resim Segisi, İzmir

  • 2003 Ankart Ankara Sanat fuarı

  • 2003 ODTÜ Sanat Festivali Plastik Sanatlar Sergisi, Ankara

  • 2004 Arda Sanat Galerisi 15. Kuruluş Yılı Karma Resim Sergisi, Ankara

  • 2004 Transparan Sanat Galerisi, İstanbul

  • 2004 Leonardo Sanat Galerisi, İstanbul

  • 2005 Soyer Sanat,İzmir

  • 2006 Güzelyalı Kültür Merkezi İzmirli Sanatçılar Sergisi, İzmir

  • 2006 Ege Art Sanat Fuarı, İzmir

Ödüller

  • 1968 Berlin Konulu Resim Yarışması Alman Kültür Merkezi birincilik ödülü İstanbul/Berlin]

  • 1978 Kartal Sanat Şenlikleri Juri Özel Ödülü]

  • 1983 DYO Resim Yarışması Mansıyon ödülü]

  • 1984 Yunus Emre Resim Yarışması Üçüncülük Ödülü]

  • 1984 DYO Resim Yarışması Mansıyon Ödülü]

  • 1984 Efes Müzesi Juri Onur Ödülü]

  • 1984 Vikink Baskıresim Mansıyon Ödülü]

  • 1985 İzmir ticaret Odası Resim Yarışması Mansıyon Ödülü]

  • 1985 DYO Resim Yarışması Başarı Ödülü]

Işıl Bayraktar


5 Mart 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Saint-Benoit Fransız Lisesi, İstanbul Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actors’ Studio mezunu. 2006 yılında metin yazarı olarak çalışmaya başladığıTürkiye’nin ilk yerli belgesel kanalı İZ TV’de, 2007 yılı itibariyle “Gezi Rehberi” adlı programın yapımcısı ve sunucusu oldu. Devam eden belgesel programcılığı yanı sıra, rol aldığı kısa metrajlı filmler ve klip çalışmalarıyla oyunculuk kariyerine devam eden Işıl Bayraktar, Fransızca, İngilizce, İspanyolca biliyor. Gezmeyi ve sevmeyi seviyor.

MEHMET ALAGÖZ


Ressam Mehmet Alagöz’ün 1975 ten bu yana ortaya çıkardığı eser iki grupta incelenebilinir:

1. Doğrudan modelden çalışılan Portre, giyinik figür ve çıplaklar. Alagöz’ün Almanya’daki atölyesinde bir grupla birlikte 24 yıl boyunca (1985-2009) doğrudan canlı modelden çalışmalar yapılmıştır. Alagöz işleri için modelden yapılan bu çalışmaların düzenli ve sürekli olmasını çok önemsemektedir.

2. Göç ve göçmenliği konu alan figüratif resimler. Kendi durumundan 35 yıldır Almanya’da Türkiye pasaportu ile yaşanmışlıktan yola çıkarak ailenin durumu, yakın çevreyi de göz önünde tutarak Almanya’daki misafir (yabancı) işçinin resimsel anlatımı söz konusudur. Bu anlamda günlük yaşam, iş, işsizlik, çocuklar ve ebeveynler 1980 den beri Alagöz’ün resmindeki sürekli konular olarak ortaya çıkmaktadır.
1949 Bolu/Seben/Kaşbıyıklar Köyü’nde doğdu.

1963-66 Yunus Emre Öğretmen Okulu (parasız yatılı) Hamidiye/Eskişehir

1966-69 İstanbul Öğretmen Okulu (Resim Semineri) Ortaköy/İstanbul

1970-75 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Prof. Devrim Erbil Atölyesi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

1975-82 Braunschweig Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Bölümü. Prof. Roland Dörfler Atölyesi Braunschweig/Almanya

1980-82 Doktora-Sanatta Yeterlik (Meisterschüler) Braunschweig Güzel Sanatlar Üniversitesi Braunschweig/Almanya

1982-2009 Serbest Sanatçı (ressam) Königslutter/Almanya Ağustos 2009 yılından beri Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Yrd. Doçent olarak çalışmaktadır.

1981 Braunschweig Şehri Rudolf Wilke Sanat Ödülü

1979-1999 Bund Bildender Künstler BBK (Almanya Plastik Sanatçılar Birliği) Braunschweig/Almanya

1990-2007 Förderkreis Malerkapelle Sanat Derneği Königslutter/Almanya 1968 den beri Wolfsburg, Wunsdorf, Hannover, Loccum Braunschweig, Helmstedt/Almanya Paris, İstanbul,Ankara,Bolu’da olmak üzere 30 dan fazla kişisel sergisi vardır.



Yüklə 176,45 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin