R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN HUNEDOARA
Operator de date cu caracter personal 5765
AVIZAT
MESAJ PREVENTIV – ZIUA 37
din campania de promovare a mesajelor preventive în anul Centenarului
„100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”
PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR
Din dorința de a fi acceptați, de a se integra în anumite grupuri de prieteni care sunt considerați populari, adolescenții se pot angaja în comportamente de consum de alcool sau droguri din cauza presiunii grupului. Din acest motiv rolul anturajului este esențial în dezvoltarea unor comportamente sănătoase.
Recomandări:
Unii adolescenți încep să consume alcool sau droguri ilicite pentru a-și crea o imagine de rebel, nesupus regulilor. Încercați să-i cunoașteți prietenii și pe părinții acestora, încurajați copilul să-și cheme prietenii acasă, oferindu-le un spațiu privat
în care să se desfășoare. Aflați numerele de telefon mobil și de acasă a celor mai apropiați dintre prietenii copilului dumneavoastră, precum și a părinților acestora. Acordați o atenție deosebită atunci când copilul menționează nume noi și încercați să aflați cine sunt. Împărtășiți experiențe din adolescența proprie, în special întâmplări din care se pot trage învățăminte valoroase. Este important pentru adolescenți ca părinții să nu le invadeze intimitatea și să le acorde încredere însă, în cazul în care aveți suspiciuni legate de comportamentul lui sau sunteți îngrijorat, puteți verifica camera copilului, telefonul mobil, calculatorul. Dacă găsiți indicii că acesta consumă alcool sau droguri, cereți ajutor instituțiilor specializate.
Pentru radio:
” Poliția hunedoreană vă recomandă: pentru prevenirea consumului de droguri în rândul adolescenților, încercați să-i cunoașteți prietenii și pe părinții acestora, încurajați copilul să-și cheme prietenii acasă, oferindu-le un spațiu privat în care să se desfășoare. Aflați numerele de telefon mobil și de acasă a celor mai apropiați dintre prietenii copilului dumneavoastră, precum și a părinților acestora. Acordați o atenție deosebită atunci când copilul menționează nume noi și încercați să aflați cine sunt. Împărtășiți experiențe din adolescența proprie, în special întâmplări din care se pot trage învățăminte valoroase. Este important pentru adolescenți ca părinții să nu le invadeze intimitatea și să le acorde încredere însă, în cazul în care aveți suspiciuni legate de comportamentul lui sau sunteți îngrijorat, puteți verifica camera copilului, telefonul mobil, calculatorul. Dacă găsiți indicii că acesta consumă alcool sau droguri, cereți ajutor instituțiilor specializate.Mesaj din cadrul campaniei „100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”.”
Dostları ilə paylaş: |