Ministerul afacerilor interneYüklə 7,3 Kb.
tarix30.12.2018
ölçüsü7,3 Kb.
#87868

R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

logo

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN HUNEDOARA

Operator de date cu caracter personal 5765
AVIZAT
MESAJ PREVENTIV – ZIUA 40

din campania de promovare a mesajelor preventive în anul Centenarului

100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE CONDUCERE A UNUI

VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Mulți conducători auto surprinși dimineața în trafic sub influența băuturilor alcoolice se declară surprinși de rezultatul pozitiv, însă uită că au consumat alcool în noaptea precedentă.Recomandări:

Alcoolul consumat seara târziu poate persista în organism și a doua zi dimineața. În fapt, eliminarea alcoolului din organism poate dura până la 24 de ore. Viteza cu care alcoolul părăsește organismul uman depinde de o serie de factori: vârsta, activitatea fizică, starea de sănătate, consumul de alimente, gradul de deshidratare, consumul de alte droguri asociate. Îmbibația cu alcool, chiar și cea reziduală (de a doua zi), scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă și dosar penal dacă au o îmbibație alcoolică de peste 0,8g/l alcool pur în sânge. Așadar, nu riscați o infracțiune! Lăsați timp corpului să elimine alcoolul înainte de a conduce din nou.


Pentru radio:
” Poliția hunedoreană vă recomandă: pentru prevenirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul au sub influența alcoolului dacă ați consumat băuturi alcoolice până noaptea târziu, lăsați timp corpului să elimine alcoolul înainte de a conduce din nou.

În fapt, eliminarea alcoolului din organism poate dura până la 24 de ore, în funcție de vârsta, activitatea fizică, starea de sănătate, etc. Îmbibația cu alcool, chiar și cea reziduală (de a doua zi), scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă și dosar penal dacă au o îmbibație alcoolică de peste 0,8g/l alcool pur în sânge. Mesaj din cadrul campaniei „100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”.”
Yüklə 7,3 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin