Președinte de ședință este d-na Albert Ileana



Yüklə 17,81 Kb.
tarix08.01.2019
ölçüsü17,81 Kb.
#92091

PROCES-VERBAL

Încheiat azi 15 mai 2018, în ședința de îndată a Consiliului local Florești, convocată prin dispoziția primarului nr.337 din 14 mai 2018

La ședință din totalul de 19 consilieri participă 11, lipsesc consilierii Matei Dionisie, Jurco Eugen, Cîmpian Sebastian, Oprea Luisa, Szekely Istvan K, Albert Zoltan , Pivariu Bogdan, Coroian Cristian.

Președinte de ședință este d-na Albert Ileana.

Președintele de ședință declară ședința deschisă.

Se prezintă proiectul ordinii de zi :


  1. Proiect de hotărâre privind demararea unei proceduri de achizitie negociere fără publicare a unui anunţ de intenţie și aprobarea documentației in vederea atribuirii contractului de achizitie publica „Servicii de salubrizare in comuna Floresti constand in: precolectarea, colectarea, transportul si depozitarea deseurilor municipale, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special; colectarea, transportul si depozitarea deseurilor voluminoase provenite de la populatie, institutii publice si agenti economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deseuri de echipamente electrice si electrocasnice etc.) ”

Se supune la vot ordinea de zi și se aprobă cu unanimitate de voturi.

D-nul Manu Marius : După cum bine știți suntem la a treia oară când suntem nevoiți să prelungim acest contract și să facem o procedură de negoiere pentru serviciul de salubrizare a comunei Florești, deoarece în urma întocmirii documentației pentru licitație încă de anul trecut la prima licitație nu s-a prezentat nici un solicitant. La a doua licitatie care s-a facut în luna ianuarie s-a prezentat un singur solicitant care însă din păcate nu stiu dacă este câștigător deoarece este în perioada de evaluare. Documentația este destul de stufoasă și împreună cu comisia de evaluare a ofertelor încă nu au putut ajunge urmând pașii care trebuie să-i urmăm până la desemnarea ofertantului câștigător probabil o să mai dureze zile sau posibil saptamâni, iar contractual nostru care este în vigoare în data de 22 mai expira. Noi înainte cu 5 zile conform legi suntem obligati să facem notificări către potențialii ofertanți, către Ministerul Finanțelor în speță ANAF si de aceea am solicitat astăzi ședința de îndată pentru începerea demersurilor unei noi negocieri pentru serviciul de salubrizare a comunei Florești care bine știm cu toții trebuie să funcționeze.Nu cred că putem să riscăm să fim în fața unui fapt ca noi să nu fim în stare să ridicăm deșeurile de pe raza comunei. În momentul în care se va desemna un câștigător la licitatoe sau dacă nu se va desemmna să sperăm că nu ajumgem în cazul acela contractual care se încheie în urma negocierii cu ofertantul câștigător, procedurile de negociere se reziliază.

D-nul Mic Adrian: cît timp este valabilă oferta?

D-nul Manu Marius: documentația și contractul am propus să nu fie mai mult de 6 luni.

D-nul Mic Adrian : procedura de negociere care a fost la licitatia pe SEAP, ofertatul si-a făcut o ofertă care este valabilă nu număr de zile.

D-nul Manu Marius: în momentul în care se face licitatia sunt mai mulți pași. Noi acuma suntem la pasul în care evaluăm oferta terhnică, după ce evaluăm oferta tehnică și se declară admisibilă, se trece în SEAP la deschiderea pratic a ofertei doar atunci vedem valoarea, data și timpul la care ei declară.

D-nul Oltean Nicolae : valabilitate ofertei este conform caietului de sarcini.

D-nul Mic Adrian : valoarea unei oferte , mențin valoarea ofertei respective din punct de vedere valoric 30 de zile sau 90 de zile, pentru că dacă am echipamentul , dacă îl aduc din import și dacă valoarea lui depinde cursul euro/leu, nu pot să mențin oferta de 120 că automat valoarea ofertei mele este mult sub ceea ce am ofertat.

D-nul Oltean Nicolae : în condițiile în care prezinți o ofertă și dacă întradevăr valabilitatea ofertei depășește ceea ce ai prognozat în caietul de sarcini baza de risc încât să se poată acoperi în caietul de sarcini.

D-nul Manu Marius: există în oferta financiară ultimul punct în care se spune oferta este valabila ......

D-nul Oltean Nicolae: vreau să multumesc consilierilor care au fost prezenti astăzi aicea și care au tratat cu maximă seriozitate faptul că această problemă nu este de joacă în comuna Florești, în conditiile în care vine vara. Din păcate rata de încasare a taxelor de salubrizare este de 40% de fapt serviciul de salubrizare care fac scandal nici măcar nu-și plătesc cheltuielile de salubrizare. Dacă facem o statistică, o analiză constatăm că rata de neîncasare de 50 % provine de la locuitorii tineri care s-au mutat în Florești și care sunt foarte bine informați de pe facebook și sunt foarte activi. Oamenii de vârsta a treia care locuiesc în Florești și sunt pensionari își plătesc taxa de salubrizare la zi și asta înseamnă că trebuie să suporte și pe ceilalți care de criticat și pretențioși sunt la maxim dar datroria nu si-o mai fac.

D-soara Alina Kalos : se poate o întrebare domnule primar ? Am văzut că s-au întreprins niște măsuri de recuperare a banilor din partea celor care nu au plătit și vreau să știu dacă s-a întîmplat să vină să plătească:

D-nul Șulea Horia : parte dintre ei au plătit parte n-au plătit.Următorul pas este instanța. În momentul în care va veni controlul Curții de conturi și vor constata că banii au fost alocați pentru servicii care s-au îndreptat în favoarea populației comunei Florești vor spune Șulea trebuie să recuperezi și în momentul respectiv împreună cu Consiliul local va trebui să găsim metode de recuperare. Îmi încolțesc astăzi în cap. Sper ca normalitatea și bunul simț să învingă astfel încât fiecare dintre noi să plătească acele servicii care se fac. Să vorbim de recuperarea acelor bani prin bunăvoința celor care au efectuat lucrările de salubrizare. S-a ajuns în situația în care să trăim liniștiți. Mai sunt puncte cu probleme. Ma contactat o doamnă pe facebook și m-a întrebat ce se întâmplă că încep să inunde sobolanii. Am întrebat dacă si-au făcut deratizare pe domeniul privat. A spus că nu stie dar se va interesa. Administratorii de bloc trebuie să-și facă datoria cu vârf și îndesat.

D-soara Alina Kalos: în condițiile în care comuna nu are nici o datorie către firma de saluibrizare de ce se întâmplă să existe zone în care se adună munti de gunoaie?

D-nul Șulea Horia: Îmi dați un exemplu ?

D-soara Alina Kalos: mă refer la postările din mediul on line recunosc că nu m-am deplasat să vad:

D-nul Meze: str..Ioan Rusu:

D-nul Șulea Horia :lasați str. Ioan Rusu nu sunt din cauza administrației locale ci a asociațiilor de proprieari pentru că nu si-au luat acele vase pentru depozitarea deseurilor menajere.

D-soara Alina Kalos: sunt cazuri izolate să înțeleg?

D-nul Șulea Horia: sunt cazuri izolate. Problema deșeurilor menajere este a României.Să ne ferească Dumnezeu să ajungem în situația în care o firmă care va câștiga licitația în Florești să se repete situația care este astăzi în Arad . În urmă cu o lună, două o firmă care a câștigat licitația a ajuns la concluzia că lor nu le convine . Ei sunt în situația în care am fost în urmă cu 2 ani de zile. Problema deșeurilor menajere este o problemă existențială.

D-na Vaida Florentina: se poate organiza colectarea deseurilor electrocasnice ?

D-nul Șulea Horia: se poate da telefon la firmele care colectează electrocasnice vin la domiciliu.

Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aprobă cu 10 voturi pentru și 1 abținere Mic Adrian.

Ordinea de zi fiind epuizata președintele declară ședinta închisă.



Presedinte de ședință, Secretar,

Albert Ileana Vanea Maria
Yüklə 17,81 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin