Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti” ediţia a vii-aYüklə 38,44 Kb.
tarix05.09.2018
ölçüsü38,44 Kb.
#77083Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti”

ediţia a VII-a | Piteşti | 15-20 septembrie 2018

S-au deschis aplicațiile pentru ediţia a VII-a a Școlii de Vară „Fenomenul Pitești”, organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești. Cursurile vor avea loc chiar în fostul penitenciar Pitești, în perioada 15-20 septembrie 2018.

De ce ați vrea să aplicați?

În cele cinci zile de program propriu-zis, Școala de Vară cuprinde cele mai diverse și pline de semnificații activități: seminarii ale unor personalităţi cunoscute ale scenei culturale și vieții publice, ateliere, dezbateri, proiecţii de filme documentare sau artistice pe teme specifice, vizite de documentare la Memorialul Închisoarea Piteşti și la Închisoarea Jilava – Fortul 13 (ghidate de foști deținuți politic și de cercetători), o slujbă de pomenire a celor decedaţi în temniţă, care are loc chiar în epicentrul violențelor din penitenciarul Pitești - Camera 4 Spital (astăzi devenită paraclis) și alte evenimente publice. În același timp, vă veți bucura de un dialog deschis cu foști deținuți politic, care vor fi prezenți printre participanți pe perioada desfășurării Școlii. Coordonatorul Şcolii de Vară este istoricul Alin Mureşan, cel mai important cercetător al fenomenului Pitești, autor al unor serii de lucrări pe temă și al monografiei „Pitești. Cronica unei sinucideri asistate” (apărută deja în trei ediții).

Ca în fiecare an, pregătim evenimente culturale interesante ce vor completa programul Școlii de Vară, adresate atât participanților, cât și publicului larg. Urmăriți paginile noastre de Facebook, Instagram și website-urile noastre pentru detalii și update-uri.
La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 persoane. Doritorii trebuie să descarce și să completeze formularul de înscriere de pe site-urile www.istoriecontemporana.ro/sdvfp și www.inchisoareapitesti.org/sdvfp până vineri, 24 august (inclusiv) şi să îl trimită la adresa de e-mail contact@istoriecontemporana.ro. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe aceleaşi site-uri luni, 27 august. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de către organizatori. Formularele vor fi evaluate de un juriu format din cercetătorii Centrului de Studii în Istorie Contemporană.

Printre invitaţii noștri s-au numărat, de-a lungul anilor precedenți: Dan C. Mihăilescu, Sorin Lavric, Theodor Paleologu, Radu Preda, Nicolae Mărgineanu, Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu, Adrian Nicolae Petcu, Liviu Pleșa, Constantin Vasilescu, Florin Müller, Silviu B. Moldovan, Germina Nagâţ, Clara Mareş, Cosmin Budeancă, George Ardeleanu, Ruxandra Cesereanu, Stelian Crăciun (Cedry2k), Andrei Fântănă (Robin and the Backstabbers) și foştii deţinuti politici Petru Cojocaru, Demostene Andronescu, Dionisie Stoenescu, Gheorghe Plop, Vasile Jacques Iamandi, Constantin „Tache“ Rodas, Marcel Petrișor, Galina Răduleanu, Ioan Chiriac.Atenţie! Pentru a vă mări şansele de a fi selectaţi, vă rugăm să trataţi formularul cu sinceritate, naturalețe şi atenţie. Aveți o şansă unică de a petrece câteva zile într-o atmosferă deosebită, care ne dorim să vă motiveze și să contribuie la formarea voastră viitoare, atât din punct de vedere intelectual şi profesional, cât şi sufleteşte. Singurul criteriu de selecţie este felul în care răspundeţi la întrebările de mai jos atât ca fond, cât şi ca formă, aşa încât vă rugăm să respectaţi toate cerinţele pentru a vă mări şansele. Dorim să înțelegem care este motivaţia voastră pentru a participa la Şcoala de Vară, interesul vostru în acest sens primând în fața cunoştinţelor în domeniu. Precizăm că formularele de înscriere trebuie salvate în format .doc sau .pdf sub forma „Nume Prenume” (ex. Popescu Alexandra.doc sau Popescu Alexandra.pdf).
Calendar:
Termenul limită de trimitere a formularelor: 24 august

Evaluarea formularelor: 25-26 august

Anunţarea rezultatelor: 27 august

Şcoala de Vară: 15-20 septembrie

Datorită formatului Școlii de Vară, precizăm că limita superioară de vârstă a participanţilor este de 30 de ani, iar urmarea unei forme de învăţământ superior în momentul Şcolii de Vară nu este obligatorie pentru cei care au ciclul de licenţă absolvit sau urmează să susţină examenul de admitere la facultate. De asemenea, pentru a permite cât mai multor studenţi să beneficieze de experienţa Şcolii de Vară, candidaturile participanţilor din anii precedenţi nu vor fi acceptate. Sunt acceptate însă candidaturile din Republica Moldova, sub rezerva obţinerii vizei de intrare în România, dacă este necesară.
Pentru înscriere şi informaţii legate de admitere, ne puteţi scrie la contact@istoriecontemporana.ro sau ana.teodorescu@istoriecontemporana.ro.

PARTEA I: INFORMAȚII PERSONALE

NUME
PRENUME
VÂRSTA
E-MAIL
NUMĂR DE TELEFON

LICEU

LICENŢĂ

MASTERAT

STUDII

ABSOLVITEUNIVERSITATEA/ORAŞUL
FACULTATEA*
UNDE STUDIEZI ÎN PREZENT?
DE UNDE AI AUZIT DE ŞCOALA DE VARĂ?
* Absolvenţii de liceu vor trece facultatea/facultăţile la care urmează să dea admitere.

PARTEA A II-A: ACTIVITĂȚI EXTRACURRICULARE

Nr. crt.

Numele asociaţiei/fundaţie/instituţiei

Activitatea şi responsabilităţile

Perioada

1.


2.


3.


PARTEA A III-A: EXPERIENŢA PROFESIONALĂ*

Nr. crt.

Instituţia/firma/fundaţia

Postul ocupat

Perioada

1.


2.


3.


* Acolo unde este cazul.

PARTEA A IV-A: SCRISOARE DE INTENŢIE

Dacă ți-am întreba prietenii tăi cei mai buni despre calitățile tale, care ar fi primele trei pe care crezi că le-ar menționa și de ce? (max. 250 de cuvinte)


Care sunt personalitățile publice din România pe care le urmărești și le prețuiești cel mai mult și de ce? (max. 250 cuvinte)


Dacă ai avea puterea să schimbi un singur lucru în România, care ar fi acesta și cum te-ai implica personal? (max. 250 cuvinte)


Care sunt temele de istorie recentă (1918-2018) care te interesează cel mai mult și de ce? (max. 250 cuvinte)


Ce calitate admiri cel mai mult la un om?
Yüklə 38,44 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə