Yaklaşik maliyet belirlenmesi



Yüklə 9,33 Kb.
tarix11.12.2017
ölçüsü9,33 Kb.
#34484

YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENMESİ

Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca satın alımı planlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, MSB, DSİ, Karayolları, TEK, İller Bankası gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından bir Poz. No. ile tanımlanarak fiyatları belirlenmiş olan ürün/imalat kalemleri dışında, ÖZEL BİRİM FİYATLI olarak tanımlanan Sistem, Cihaz ve yedekleri ile ihtiyaç duyumsanan ürün ve hizmetlere ilişkin, ihale öncesinde, ihaleye yönelik YAKLAŞIK MALİYET’ inin oluşturulması amacıyla, birim fiyat ve/veya bedellerinin belirlenmesi çalışmalarıdır.  



"Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından ihale öncesinde ihalelere ilişkin olarak, yaklaşık maliyete esas tahminin fiyat belirlemeleri, ilgi alanında yapılan araştırmalar sonucunda, sağlanan bilgilere bağlı olarak ve ilgili meslek komitesinin görüşü alınmak suretiyle belirlenir. Ancak bu tahminler, odayı veya bunların şubelerini hukuken bağlamaz." (Oda Muamelat Yönetmeliği - Md.40)  

Yaklaşık Maliyet'e Yönelik Başvurular İçin İstenen Belgeler 

  1. İlgili Kurumun başvurusu

  2. Malzeme listesi

  3. Teknik Şartname

  4. Teknik Çizim (Yaklaşık maliyet talep edilen ürün/imalat özel üretim ise, teknik çizim gönderilmesi gerekmektedir)

  5. İdari Şartname (İdari şartnamede fiyata etki eden birtakım özel şartlar ve belirlemeler mevcut ise idari şartnamenin de gönderilmesi gerekmektedir)

  6. Numune (Numune ile yaklaşık maliyet tespiti talep ediliyorsa, ürün numunelerinin iletilmesi gerekmektedir)

 

Yaklaşık Maliyet Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  1. Yaklaşık maliyete yönelik başvuruların konularına göre (İnşaat, boya, hırdavat, izolasyon, ahşap, metal, ısıtma-soğutma vs.) ayrı ayrı yazılar ile yapılması gerekmektedir.

  2. Medikal ürünlere ilişkin yaklaşık maliyet başvurularında, ana bilim dallarına göre (Kulak-Burun-Boğaz, Cildiye, Ortopedi, Kardiyoloji) sistem, cihaz, yedekleri ve sarf ürünler olarak ayrıştırılarak müracaat edilmesi gerekmektedir.

  3. Başvuru yazısı, ilgili kurumu temsile yetkili kişilerce imzalanmalıdır.

  4. Başvuru yazısı, tarih ve çıkış numarası almış olmalıdır.

  5. Başvuru yazısında, fiyat bilgisi isteyen kurum açıkca belirtilmelidir.

  6. Başvuru yazısında, fiyat bilgisi istenilen konuya ilişkin bilgi almak maksadıyla irtibat kurulacak kurum personelinin Adı-Soyadı ve irtibat telefon, faks ve e-mail adresleri belirtilmelidir.

  7. Yaklaşık maliyetinin belirlenmesi istenilen ürün/üretimlere ilişkin ihtiyaç/talep miktarları belirtilmelidir.

  8. Yaklaşık maliyetinin belirlenmesi istenilen ürün yada üretimler çok kalemden oluşuyor ise, listesinin excel formatında düzenlenmiş olması, disketle veya e-mail ile gönderilmesi gerekmektedir.

  9. Yedek parça niteliğindeki ürünlere ilişkin yaklaşık maliyet belirlenmesi isteklerinde, her marka araç için ayrı ayrı yazı ile müracaat edilmesi, marka, model ve yedek parça numaralarının belirtilmesi gerekmektedir.

Yüklə 9,33 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin