17 aralik 2010 cuma



Yüklə 499,34 Kb.
səhifə1/6
tarix01.08.2018
ölçüsü499,34 Kb.
#64964
  1   2   3   4   5   6

 
03 OCAK 2012 SALI

SESi DUYULMADIGI iCiN FARK EDiLMEYEN, FARK EDiLMEDiGi iCiN GOZDEN KACAN



Kent DUYURULARI ve Kent HABERLERi

KENDiNE ve KENTiNE DUYARLI, 67.080 KiSi VE KURUMUN BiLGiSiNE GONDERiLMEKTEDiR.

 

 

 



1. Bolum - Kent DUYURULARI

 

 


CARSAMBA SEMiNERLERi

NEYi BiLDiRiR SAYILAR? - Umit Senesen

Tarih: 04 Ocak 2012 Carsamba

Saat: 11.00

Yer: Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi (Findikli Kampusu), Mimarlik Fakultesi Video Konferans Salonu

Merhaba,

•MSGSU SBPB Carsamba Seminerleri'nde bu hafta konugumuz Prof. Dr. Umit Senesen… Iktisat ve Isletme kokenli olup halen ITU Isletme Fakultesi Ogretim Uyesi olan Senesen’in arastirmalari Sorgulayici veri cozumlemesi, Girdi-cikti cozumlemesi, Bolgesel gelir dagilimi, Uygulamali sayisal yontemler (istatistik, ekonometri) alanlarindadir. Umit Senesen’in seminerinin plancilarin ve planci adaylarinin yani sira diger ilgili meslek dallarinda sayisal yontemlere ilgi duyanlarin ve sayisal cozumlemelere elestirel yaklasanlarin da ilgisini cekecegini dusunuyoruz.

Bu keyifli sohbete hepiniz davetlimizsiniz.

Sevgi ve dostlukla...

Seminer: "Neyi Bildirir Sayilar?”

Konusmaci: Umit Senesen

Tarih: 04 Ocak 2012 Carsamba

Saat: 11.00

Yer: Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi (Findikli Kampusu), Mimarlik Fakultesi Video Konferans Salonu

Carsamba Seminerleri Calisma Grubu - CSCG

(CSCG; Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi Mimarlik Fakultesi Sehir ve Bolge Planlama Bolumu ogrencilerinin, mezunlarinin ve ogretim elemanlarinin icinde yer aldigi ve gonulluluk esasiyla calisan bir gruptur. 2011– 2012 Guz ve Bahar donemlerinde Ahmetcan Alpan, Albeniz Ezme, Ayse Asigul, Erbatur Cavusoglu, Gizem Kiygi, Inci Sahin Olgun, Maya Arikanli Ozdemir, Merve Aki, Murat Cemal Yalcintan ve M. Leyla Turanalp’den olusmaktadir. Her turlu katki ve destege aciktir.)

Iletisim:

Murat Cemal Yalcintan

Tel: 0533 7265510

e-posta: m.c.yalcintan@gmail.com

Not: Duyurularimizi surekli almak istiyorsaniz lutfen carsamba_seminerleri_duyuru+subscribe@googlegroups.com adresine bir mesaj atiniz. Gruba bu sekilde dahil olamazsaniz m.c.yalcintan@gmail.com adresine talebinizi bildiriniz. Duyurulara ulasmak icin Facebook’da Aktif olan Carsamba Seminerleri Grubumuz’a da katilabilirsiniz: http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=44063001404

Gelecek seminerler hakkinda erken bilgi almak ve gecmis seminerleri video kayitlari uzerinden izlemek icin blogumuzu ziyaret edebilirsiniz… http://carsambaseminerleri.wordpress.com
TOPLUMSAL DONUSUM iCiN

SOSYAL GiRiSiMCiLiK

Tarih: 04 Ocak 2012 Carsamba

Saat: 16.30

Yer: Acik Radyo – 94.9



www.acikradyo.com.tr

programinda konugumuz Umraniye- Cinardibi Kultur MerkeziGonullulerinden Cuneyt Boran.

Mahalle genclerinden bir gurup genc durumdan vazife cikartarak,

“ 2006’nin Kasim ayinda “umut ile, sevda ile, dus ile” bir yola cikmis.

“ Yola ciktik, cunku bir derdimiz vardi.” Diyorlar

www.cinardibidergisi.com dan ayrintili bilgiye ulasabilirsiniz.

ONEMLI ! Programi 04 Ocak 2012 -Carsamba gunu saat 16.30 da dinleyemezseniz, kaydina daha sonra



http://sosyalgirisimci-lik.blogspot.com ve/ya www.Facebook/Toplumsaldonusumicinsosyalgirisimcilik sayfasindan ulasabilirsiniz.

Hulya Denizalp



hulyadenizalp@gmail.com

sosyalgirisimcilik@gmail.com
NEFRET SUCLARI YASA KAMPANYASI

PLATFORMU GiRiSiMİ TOPLANTISI

http://www.stgm.org.tr/tr/icerik/detay/nefret-suclari-yasa-kampanyasi-platformu-girisimi-toplantisi

Tarih: 04 Ocak 2012 Carsamba

Saat: 18.30

Yer: Turkiye Sakatlar Dernegi Istanbul Subesi Lokali

Adres: TSD Istanbul Lokali Gureba Hastanesi Caddesi No:31 Kat:1 Aksaray Istanbul

NOT: STGM asagidaki duyuruyu Nefret Suclari Yasa Kampanyasi Platformu Girisimi adina yapmaktadir. Ayrintili bilgi icin duyurudaki iletisim bilgilerini kullaniniz.

Nefret Suclari Yasa Kampanyasi Platform Girisimi Toplantisi 4 Ocak 2012 Carsamba gunu saat 18:30'da, Turkiye Sakatlar Dernegi Istanbul Subesi Lokali'nde yapilacaktir. Platform ve kampanya, toplumun tum kesimlerini dogrudan ilgilendiren nefret suclarina iliskin yasal duzenlemelere olan gereksinimini parlamento ve kamuoyu gundemine getirmek uzere, genis katilimi ve yatay yapilanmayi amaclamaktadir. Ilgili tum birey ve kurumlari bekliyoruz.

Surec ile ilgili ayrintili bilgi ve katkilariniz icin Sosyal Degisim Dernegi'nden Murat Koylu ile iletisime gecebilirsiniz. Su ana kadar gerceklesen toplantilar sonucunda pek cok birey ve sivil toplum orgutu platform icin katilimlarini bildirdiler. Ocak ayi icinde platformun kurulus bilgisini basin ve kamuoyu ile paylasmayi hedefliyoruz. Katilimlar ise devam etmektedir.

4 Ocak'ta gorusmek dilegiyle, baris ve demokrasi dolu bir sene dileriz.

Adres: TSD Istanbul Lokali Gureba Hastanesi Caddesi No:31 Kat:1 Aksaray Istanbul (Vatan Caddesi'nde Emniyet Mudurlugu'ne oldukca yakin. Aksaray Metrosu'nun Emniyet duraginda inerek ulasabiliriz.)

Telefon: 0212 521 49 12
YENiLENEBiLiR ENERJiNiN EKONOMi POLiTiGi VE KARBON TiCARETi

TEMiZ HAVAYI PAKETLEYiP SATABiLiR MiSiNiZ? - Dr. Gaye Yilmaz

Tarih: 04 Ocak 2012 Carsamba

Saat: 19.30

Yer: TMMOB Makina Muhendisleri Odasi Istanbul Subesi

Katilim ucretsizdir.

www.mmo.org.tr

Bilgi icin: 0212 252 95 00 (161-141)

TMMOB Makina Muhendisleri Odasi Istanbul Subesi
BASKA BiR HAYVANCILIK SiSTEMi MUMKUN!!!

CALISTAY PROGRAMI

Tarih: 06 Ocak 2012 Cuma

Saat: 09.00-17.00

Yer: Ziraat Fakultesi Tarim Ekonomisi Bolumu Seminer Salonu, Bornova Izmir

*Arkadaslar ilgelenen arkadaslarla bu calistayda bulusalim;*

*Imece Evi*

*Calistayin adi*: Baska Bir Hayvancilik Sistemi Mumkun mu?

Doga ve Ciftci Dostu Sistemlere Dogru

*Tarih*: 6 Ocak 2012 Cuma saat: 9.00-17.00 arasi. Ogleden once sunuslar,

ogleden sonra forum tarzinda tartismalar.

*Yer*: Ziraat Fakultesi Tarim Ekonomisi Bolumu Seminer Salonu, Bornova Izmir

*Katilmasi ongorulen kurumlar*: Tarim Ekonomisi Dernegi, Tarim Ekonomisi

Bolumu, Zootekni Bolumu, Tarla Bolumu, Muhendislik Fakulteleri Gida Bolumu ve Cevre Bolumu, Tip Fakultesi Halk Sagligi

*Calistayin Gerekcesi: *

Hayvancilik son donemlerde bitkisel uretimden kopmaya basladi. Onceleri hayvancilik isletmelerin gubreleri bitkisel urun icin gubre,

bitkisel uretim yan urunleri ise hayvancilik icin yem oluyordu. Bu giderek birbirinden koptu. Meralar surulerek tarla haline donusturuldu, var olanlar da erozyonla asinmaya terk edildi. Meralarimiz giderek fakirlesmeye devam etti. Hayvancilikta ise cok az sayida buyuk isletmede cok sayida hayvan sIkistirilmis alanlarda uretim yapmaya basladi. Buna Ingilizcede sIkistirilmis hayvan besleme ciftlikleri (confined animal feeding operations) (CAFOs) denmeye basladi. Bu isletmelerde uygulanan tarim sistemine genel olarak endustriyel tarim denmektedir. Daha kucuk isletmelerde de ayni sistem uygulanmaktadi r. Bu sistemlerde gubre ve idrarin birikimi onemli bir cevre problemi yaratmaktadir. Hayvanlarda hastaliklardan kacinmak uzere antibiyotik kullanimi artmaktadir. Bu ise insanlarda kullanilan antibiyotiklerin etkili olma sansini azaltmaktadir.

Bu isletme tipi bircok ulkede devletler tarafindan destekleniyor. Et, sut ve yumurta uretiminde az sayida sirketin yogunlasmasi daha ekolojik ve verimli hayvancilik sistemlerinin ve meraya dayali kucuk ve orta buyuklukteki isletmelerin yasamasini guclestirmektedir. Bu hayvancilik sistemi ile su ve hava kirlenmektedir.

Buyuk endustriyel hayvancilik isletmelerinden sizan maddeler yer alti ve yerustu sularini kirletmektedir. Ayrica yogun amonyak gazi hava kirligine yol acmaktadir. Bu tur isletmeler karbondioksit, metan gibi sera gazi olusturucu gazlari ekolojik uretim yapan hayvancilik isletmelerine gore daha yogun olarak uretmektedirler. Endustriyel hayvancilik isletmelerinin ulkenin belirli yerlerinde daha fazla yogunlastiklari da dikkate alinirsa, yem tedariki, urun ve atiklarin tasinmasi icin, ekolojik ve bitkisel uretimle entegre uretim yapan ve ulkeye daha homojen olarak dagilmis hayvancilik isletmelerine gore daha fazla sera gazi uretilmesine yol acacagi gorulebilmektedir.

Diger onemli bir konu da endustriyel hayvancilik isletmelerinde uretilen urunlerdeki kalite kayiplaridir. Bunlarin en onemlilerinden biri

de omega 3 icerigindeki dusustur. Bu ise insanlarda kalp ve dammar hastaliklari ile sinir ve beyin hastaliklarinda artisa neden olmaktadir. Bu tur dissalliklar bu endustriyel hayvancilik sisteminin maliyetinde dikkate alinamamaktadi r.

Gelismis batili ulkelerde yurutulen destekleme politikalari (prim vb.) endustriyel hayvancilikta kullanilan misir, soya gibi urunlerin

cogu zaman maliyetinin de altina ciftcilerden alinarak hayvancilikta yem olarak kullanilmasina yol acmaktadir. Turkiye de cogu GDO'lu olan bu urunleri hayvan yemi olarak ithal etmektedir. Gelismis ulkelerde desteklenerek dusuk maliyetle yetistirilen hayvansal urunler Turkiye sinirlarini zorlamaktadir. Gerek gelismis ulkelerde gerekse de Turkiye'de meralarda hayvancilik yapanlar endustriyel hayvancilik isletmeleri ile rekabet edememektedirler. Bunun sonucunda ekolojik olarak meralara dayali uretim yapan kucuk ve orta buyuklukteki tarim isletmeleri rekabet edemeyerek hayvanciligi terk etmektedirler. Konu bu ozellikleri ile ciftcileri, zooteknistleri, cayir-meracilari , tarim ekonomistlerini, cevrecileri, hekimleri ilgilendirmektedir. Bu bir gunluk calistayda su gibi sorulara yanit aranmaya calisilacaktir: Endustriyel tarim sistemlerinin doga ve insan uzerinde ne gibi yukleri bulunmaktadir? Endustriyel hayvancilik sistemleri islah edilebilir mi? Ekolojik, ciftci ve tuketici dostu hayvancilik sistemleri nasil gelistirilebilir? Meralarimiz bu sistemler icin gelistirilebilir mi? Istenilen gelismeleri saglamak icin ne gibi ekonomik ve yasal onlemler alinabilir? Bu acidan cesitli uzmanliklardan nasil yararlanabilir?

BASKA BIR HAYVANCILIK SISTEMI MUMKUN MU?

DOGA VE CIFTCI DOSTU SISTEMLERE DOGRU



CALISTAY PROGRAM

Tarih: 6 Ocak 2012

Saat: 9.00-17.00 arasi

Yer: Ege Universitesi Ziraat Fak. Tarim Ekonomisi Bolumu, Seminer Salonu C Blok 3. kat Bornova Izmir

Duzenleyenler: Tarim Ekonomisi Dernegi, Ege Uni. Ziraat Fak. Tarim

ekonomisi Bolumu

Ogleden once

Baslangic Saat 9.00

Konusmaci

Kurumu


Konu

Prof. Dr. Kenan Demirkol

Istanbul Tip Fakultesi

Endustriyel Hayvanciligin Insan Sagligina Etkileri

Prof. Dr. Meltem Serdaroglu

E.U. Muhendislik Fak. Gida Muhendisligi Bol.

Et Uretiminde Yeni Yaklasimlar

Prof. Dr. Tayfun Ozkaya, Ar. Gor. Fatih Ozden

E.U. Ziraat Fak. Tarim Ekonomisi Bol.

Endustriyel Hayvancilik Surdurulebilir mi?

Cay Arasi

Prof. Dr. Mustafa Kaymakci

E.U. Ziraat Fak. Zootekni Bol.

Endustriyel Hayvanciliga Karsi Secenekler

Prof. Dr. Yilmaz Sayan, Uzman Dr. Muazzez Polat

E.U. Ziraat Fak. Zootekni Bol.

Organik Hayvancilik Nicin Onerilmektedir? Nedir?

Prof. Dr. Harun Uysal

E.U. Ziraat Fak. Sut Teknolojisi Bol.

Hayvancilikta Beslenme Sistemleri ve Sut Kalitesi

Ibrahim Sarioglu

Keci Yetistiricisi

Meralar ve Otlatmanin Onemi

Yemek Arasi: 12.00-13.00

Ogleden Sonra Tartismalar Saat:13.00-17. 00

Cay Arasi: 15.00-15.30

Sevgilerimizle ::-)

Imece Evi Dogal Yasam ve Ekolojik Cozumler Ciftligi



www.imeceevi.org

imeceevi@gmail.com

Duyuru grubumuz; http://tech.groups.yahoo.com/group/imeceevi

Haberlesme grubumuz; http://tech.groups.yahoo.com/group/imeceiletisim

Uye olmakta zorlaniyorsan bizden yardim isteyebilirsin ::-)


MUCADELELER BiRLESiYOR!

YASAM ALANLARINI, YASAMI SAVUNANLAR BULUSUYOR…

Tarih: 07-08 OCAK 2012

Saat: 09.30

Yer: MSGSU- Mimar Sinan Universitesi Istanbul - Findikli



www.sthp.org

PROGRAM:

YASAM ALANLARINI, YASAMI SAVUNANLAR BULUSUYOR

MUCADELELER BIRLESIYOR

Tarih: 7 / 8 Ocak 2012

Yer: Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi Oditoryumu - Findikli /

ISTANBUL


7 Ocak 2012 - Cumartesi

09.30 / 10.00 Kayit / Cay - Simit

10.00 / 11.00 Acilis Konusmasi.

Yasami ve Dogayi Savunma Mucadeleleri:

Saldiri ve Direnisler.

Sunum ve Film gosterimi

Suyun Ticarilestirilmesine Hayir Platformu

(STHP)


11.00 / 11.15 Cay / Kahve Arasi

Yasami, Dogayi;

Topragi, Havayi, Suyu, Gidayi, Ormani, Merayi Korumak Icin Mucadele Edenler Konusuyor - Birlesiyor: [1]

11.15 / 13.00 Kentsel - Kirsal Donusume Karsi Mucadeleler

Kirlilige Karsi Mucadeleler

Siyanurle Madencilige Karsi Mucadeleler

Genetigi Degistirilmis Organizmalara Karsi Mucadeleler

13.00 / 14.00 Yemek Arasi

14.00 / 15.30 Termik Santrallere Karsi Mucadeleler

Nukleer Santrallere Karsi Mucadeleler

Ruzgar Enerji Santrallerine Karsi Mucadeleler

Gunes Enerjisi Santralleri / Gunes Enerjisi Tarlalarina Karsi Mucadeleler

Bitkisel Yakitlara Karsi Mucadeleler

Enerji Iletim Hatlarina Karsi Mucadeleler

15.30 / 15.45 Cay / Kahve Arasi

15.45 / 18.00 Suyun Ticarilestirilmesine Karsi Mucadeleler;

Hidroelektrik Santrallerine Karsi Mucadeleler

Barajlara Karsi Mucadeleler

Yeralti Sularinin Korunmasi Mucadeleleri

Su Hizmetlerinin Ticarilestirilmesine Karsi Mucadeleler

Kentte - Tarimda Kontorlu Sayaca Karsi Mucadeleler

8 Ocak 2012 - Pazar

10.00 / 10.30 Cay - Simit

10.30 / 11.00 STHP - Ilk Gun Paylasilan Mucadele Deneyimlerinden Notlar

11.00 / 11.30 STHP - Mucadelenin Bugunu ve Onumuzdeki Yeni Engellere Ragmen Mucadele

11.30 / 11.45 Cay / Kahve Arasi

11.45 / 13.30 Mucadelelerde; Yasam Hakki / Halkin Hukuku

13.30 / 14.30 Yemek Arasi

14.30 / 16.00 Ortak Mucadele Icin Onerilerin Degerlendirilmesi, Onerilerinden Sonuclar

16.00 / 16.15 Cay / Kahve Arasi

16.15 / 17.15 Birlikte Mucadele Gelecegimiz ve Mucadelenin Yol Haritasi

17.15 / 17.30 Sonuc Bildirgesi

17.30 / 18.00 Grup Yorum Dinletisi / Kapanis

[1]


KATILIMCILARA NOT :

"Yasam Alanlarini, Yasami Savunanlar Bulusuyor Mucadeleler Birlesiyor" Forumunun, ilk gununde; deneyim paylasimina yogunlasmayi,

Ikinci gununde ise; onumuzdeki donem mucadelelerine iliskin onerilerin somut programlara donusturulmesine, mucadele cizgisinin, pratiginin, araclarinin ortaklasa tartisilmasi ve belirlenmesine odaklanmayi hedefliyoruz.

Zamanimizi forum'un hedeflerine uygun kullanabilmek icin; ilk gun soz alacak mucadele temsilcilerinin ozellikle tum mucadele sureclerini degil de, mucadele sureclerinin toplamindan suzdukleri deneyimleri paylasmalarini ve forumun ikinci gununde ozel olarak gundem haline getirilecek onerilerini de dile getirmelerini rica ediyoruz."



www.sthp.org
STHP-01

BULUSUYORUZ

http://vimeo.com/34090818

STHP-02

SU HAYATTIR

http://vimeo.com/34091747

STHP-03

KAZIM UYARIYOR

http://vimeo.com/34091810

STHP-04

MUCADELELER BIRLESIYOOO

http://vimeo.com/34091966

STHP-05

MUCADELE EDENLER

http://vimeo.com/34092013

STHP-06

NUKLEER TUP DEGILDIR

http://vimeo.com/34092102
MUCADELELER BiRLESiYOR!

YASAM ALANLARINI, YASAMI SAVUNANLAR BULUSUYOR…

Bizler,


Kapitalizmin saldirisina karsi; Hopa’dan Saklikent’e, Findikli’dan Yuvarlakcay’a, Caglayan’dan, Solakli-Karacam-Koknar’dan Erzurum Tortum’a, Munzur’dan, Peri Suyu’ndan Ikizdere’ye, Tonya’ya, Hasankeyf’den Allianoi’e, Sinop Gerze’ye Anadolunun kuzeyinden guneyine, dogusundan batisina kadar dogayi, dereleri, meralari, ormanlari, tarim alanlarini, yasami, sagligi, egitimi, emegi ve kulturleri savunanlariz.

Su kullanim hakki anlasmalari, enerji uretim lisanslari ile nehir tipi HES (hidroelektrik santral)’ler ve barajlar ile suyu dere yatagindan, dogadan koparip tutuklayarak sermaye birikimine sokanlara, yasam alanlarini yok etmek isteyenlere karsi;

Peri Suyu icin yapilmaya calisilan HES’lerde oldugu gibi, sirketin guvenligini saglamak amaciyla, vadi boyunca koylulerin meralarinda ve orman alanlarinda insaa edilen guvenlik karakollarinin kural tanimadan dogayi tahrip etmesine, ormanlari yok etmesine karsi,

Sivaslilar Koyu’nden Corlu’ya, Unye’den Canakkale’ye Gerze’ye kadar daglarda, kiyilarda, vadilerde, tarim arazileri uzerinde, termik santraller, cimento fabrikalari, tasocaklari, organize sanayi bolgeleri ve liman-tersaneler kurarak yasam alanlarini ve havzalari ortak olarak kullananlara, ticarilestirenlere karsi;

Mersin’den Sinop’a, Igne ada’ya ve Malatya’ya kadar yapimi planlanan nukleer santrallere, nukleer silahlara, fuze kalkanlarina karsi;

Samandag ve Cine’de ruzgar santralleri kurmak amaciyla, Uludag’da, Istanbul Belgrad’da, Munzur’da yeralti ve kaynak sularini ticarilestirmek amaciyla ormanlari talan edenlere karsi;

Belgrad ormanlarindan Trakya’daki meralara kadar tehlikeli atik yakma ve depolama icin ormanlarin, meralarin, tarim topraklarinin yok edilisine karsi;

Bergama’dan Usak’a, Gokceada’dan Esme’ye, Kutahya Gumuskoy’e ve Manisa Caldagi’na kadar siyanurle altin, gumus ve Nikel madeni, cikarilarak, islenerek yasamin, doganin yok edilisine karsi;

Kopruler, otobanlar, kanallar, kentsel donusum projeleri ile su havzalarini, ormanlari, tarim alanlarini, yasami rant icin yok etmek isteyenlere, kent ve koylerde sulari kontorlu ya da kontorsuz sayaclarla piyasalastiranlara karsi;

Suyun ve su havzalarindan sermaye biriktirmek isteyenlere, su havzalarini, meralar, ormanlar, tarim alanlarini sermayenin kullanimina sokanlara karsi;

Tarimin sirketlesmesine, kucuk ciftciligin tasfiyesine karsi;

Genetigi degistirilmis organizmalar ve tohumlarla tarimi ve biyocesitliligi, insan ve hayvan sagligini tehdit edenlere karsi olanlar,

Emegin somurulmesine, yasamlarin yok olmasina karsi duranlar,

Parasiz egitimi savunanlar,

Sagligin ticarilestirilmesine karsi herkes icin saglikli ve guvenli gelecek isteyenler,

Meralarin, ormanlarin, su havzalarinin sirketlere satilmasina, dogal alanlarin, sularin yasamin, sagligin, egitimin ticarilestirilmesine karsi mucadele edenler olarak,

Sonuna kadar birlikte direnecegiz.

Hopa Kemal Pasa’da, Erzurum Tortum’da, Sinop Gerze’de, Solakli Karacam’da oldugu gibi yasam alanlarini kapitalizmin saldirisina karsi korudugu icin devletin guvenlik guclerinin saldirisina ugrayarak olenlerin, gozaltina alinanlarin, dovulenlerin hesabini mutlaka soracagiz.

Yasam alanlarini ve yasami sermaye birikimine sokmaya kalkisanlari yargilama yolunda,

Yasamimizi ve yasam alanlarimizi sermayeye karsi sonuna kadar surdurecegimiz direnisimizi, mucadelelerimizi ortak dayanismaya tasimak icin,

Birlikteligimizi, kendi hukukumuzu olusturmak icin,

Mucadelede bundan sonra ortak olarak yapacaklarimizi tartismak uzere

Istanbul’da bulusuyoruz.

Cagrimiz mucadele edenleredir. Cagrimiz kapitalizme ve yandaslarina karsi birliktelige ve dayanismayadir.

Tarih: 7-8 Ocak 2012

Yer: Mimar Sinan Universitesi Istanbul

Suyun Ticarilestirilmesine Hayir Platformu

www.sthp.org
CiNAYETiN iHALESi 10 OCAK’TA

3. RANT KOPRUSUNE KARSI

iSTANBUL’U VE YASAMI SAVUNMAK iCiN

10 OCAK’TA ANKARA’DAYIZ!

Tarih: 10 Ocak 2011 Sali

Saat:

Yer: Karayollari Genel Mudurlugu - Ankara



AKP hukumeti, “ustaliklarina” bir yenisini daha eklemeye hazirlaniyor. Istanbul halkinin ve bilim insanlarinin yillardir “hayir” dedigi 3. Rant Koprusu Projesi ihalesinin 10 Ocak 2012 tarihinde yapilacagi aciklandi. 1992 yilinda Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Erdogan tarafindan “Istanbul’a karsi cinayet” diye nitelenen 3. Kopru projesi, 19 yil sonra Basbakan Erdogan tarafindan buyuk bir ustalikla gerceklestirilmek isteniyor. Bir kez daha gorunuyor ki tek kiblesi rant ve yagmacilik olan AKP icin, ustalik ikiyuzluluk, ileri demokrasi hukuksuzluk anlamina geliyor. Kendi kendisini “cevrecinin daniskasi” ilan eden Basbakan icin cevrecilik de HES’lerle, kopru projeleriyle, termik ve nukleer santral projeleriyle tum su kaynaklarini, tarim alanlarini ve ormanlik alanlari sirketlerin yagmasina acmaktan baska bir anlama gelmiyor.

Bir kez daha tekrarliyoruz. 3. Kopru cinayettir cunku: Istanbul’un trafik sorununu cozecegi yalaniyla gundeme getirilen 3. Kopru projesi icin belirlenmis olan Garipce-Poyrazkoy hattinin neredeyse tamami ormanlik alanlardan gecmekte ve proje, Istanbul’un ve Kuzey Marmara’nin kalan son dogal varliklarini, ormanlik alanlarini, tarim alanlarini ve su havzalarini sermayenin isgaline acmaktadir. Ote yandan 3. Kopru projesi, deprem gercegini Istanbul halkina karsi yeni bir saldiri araci haline donusturen Cevre ve Sehircilik Bakanligi ile IBB tarafindan, “Yeni Istanbul”, “Kanal Istanbul” gibi kentlesmeyi daha da kuzeye kaydirarak insaat sirketlerinin ve arazi rantcilarinin acgozlu istahlarini gidermeyi amaclayan cilgin yagma projelerinin anahtari haline getirilecek; yoksul mahallelere donuk yikim saldirilarini hizlandiracaktir.

Bir kez daha tekrarliyoruz. 3. Kopru projesi hukuk disidir cunku: AKP, Istanbul’a karsi bu buyuk cinayeti tum hukuksal engelleri yok sayarak islemeye calismaktadir.1/100 binlik Il Cevre Duzeni Plani’nda, sehrin boyle bir projeye ihtiyaci olmadigi ve yapildigi taktirde kente ve dogaya telafisi mumkun olmayacak zararlar verecegi yonundeki raporlari dikkate almadan plan tadilati yaparak; yeni yasalarla SIT kararlarini ortadan kaldirarak; projeyi Cevresel Etki Degerlendirme (CED) sureci disinda tutarak; meslek odalarinin, universitelerin ve bilim insanlarinin rapor ve goruslerine kulaklarini tikayarak ve bilirkisi heyetlerinin olumsuz rapor verdigi, devam etmekte olan karsi davalarin sonuclarini beklemeden, bu cinayeti isleyecek sermaye grubunu secmeye hazirlanmaktadir. 3. Kopru projesi, AKP’nin “ileri demokrasi” soyleminin, demokrasi ve hukuk acisindan ne anlama geldigini bir kez daha kanitlamaktadir.

Ancak, ciraklik donemini IBB’deki talanlarla baslatip, ustalik doneminde Istanbul’u katletmeye hazirlanan; halkin ve bilimin sesini yok sayan AKP, Istanbul’un gercek sahiplerinin sermaye gruplari ve yandaslari degil, bu kentin her bir metrekaresinde emegi ve alinteri olan Istanbul halki oldugunu unutmaktadir. Bizler, ormanlarimizi, mahallelerimizi, su havzalarimizi ve yaban hayatini, kisacasi yasami savunmak ve AKP’nin “Istanbul cinayetine tam tesebbus” sucunu islenmesine engel olmak icin, 10 Ocak 2012 Sali gunu suc mahallinde olacagiz. HES’lere; nukleere; termik santrallere; siyanurlu altina; kentlerin kamusal, tarihsel ve sanatsal varliklarinin yagmalanmasina; halki kendi kentinde surgun eden “kentsel-rantsal” donusumlere karsi ormanlari, suyu, tabiat varliklarini, insani ve yasami savunanlar olarak bu cinayete “dur” diyecegiz.

Bizim teklifimiz cok acik: Insanca bir yasam, yasanabilir bir Istanbul icin Kopru degil Orman , Kopru degil Su, Kopru degil Toplu Ulasim ISTIYORUZ. Tum yasam savunucularini, 10 Ocak 2012 Sali gunu Ankara’da Karayollari Genel Mudurlugu onunde olmaya cagiriyoruz.

SERMAYE DEFOL, ISTANBUL BIZIMDIR!

3. KOPRU YERiNE YASAM PLATFORMU


Yüklə 499,34 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin