Asansör yönetim plani



Yüklə 13,94 Kb.
tarix29.10.2017
ölçüsü13,94 Kb.
#19652

ASANSÖR YÖNETİM PLANI

Madde 1.Bu ASANSÖR yönetim ve işletme planı, Ankara İli Çankaya İlçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi, ……………… ‘ da kaim tapunun …. Ada ve …Parsel sayısında kayıtlı arsa üzerine inşa edilmiş 13 bağımsız bölümden ibaret ana gayrimenkule “İnşa Edilecek ASANSÖR Tesisi” için kat malikleri tarafından tanzim ve imza edilmiştir.

Madde 2.Bu ASANSÖR yönetim ve işletme planı, Ankara …Noterliği tarafından 10.01.2011 tarih ve 00939 yevmiye numarası ile tasdik olunan Apartman Karar Defterinde, ……2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan 5 numaralı karar ve …...2012 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında alınan 10 numaralı karar gereği, binaya tesis edilecek ASANSÖRÜN inşasından başlayıp, kullanımı, bakım ve onarımı dâhil kat maliklerinin giderlere katılma ve kurulan tesis üzerindeki hak ve hukuk kurallarını düzenlemek amaçlı hazırlanıp imza altına alınmıştır.


Madde 3. Binamız Malikleri tarafından yapılan toplantılarda alınan kararlar gereği Kat Mülkiyeti Kanunu 43.Maddesinde açıklandığı üzere;

“Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmuyorsa, bunlardan faydalanmak istemeyen kat maliki, gidere katılmak zorunda değildir; bu gibi yenilik ve ilavelerin giderini, onların yapılmasına karar vermiş olan kat malikleri öderler.

    Bununla beraber, başlangıçta giderlere katılmayan kat maliki veya onun külli veya cüzi halefleri yenilik ve ilavelerin yapılması ve korunması giderlerine sonradan, kendi arsa payları oranında katılırlarsa, yapılan lüks yenilik veya ilaveden faydalanma hakkını kazanırlar.”

Bu maddenin uygulanması ile ilgili 8. madde esas alınacaktır.



Madde 4. Binaya tesis edilecek ASANSÖR ile ilgili her türlü, Belediye Ruhsat ve Harçları, Enerjisa A.Ş. elektrik proje ve harçları, İmalat ile ilgili yaptırılacak her türlü inşaat – imalat ve tadilatlar ve bu işlerin yapımında ve sonrasında kullanımı ile bakım ve onarımı konularında doğacak tüm maliyetler, alınan kararlarda da belirtildiği üzere aşağıda listelenen kat malikleri tarafından ödemeler yapılarak karşılanacaktır.

Maliyetleri karşılayacak kat malikleri; 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 numaralı dairelerdir. Toplam 8 malik.



Madde 5. Binaya asansör tesisi kurulumuna onay veren kat malikleri 3 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 numaralı dairelerdir. Toplam 10 daire maliki, tesisin kurulmasını istemeyen malikler 1 – 2 – 4 numaralı dairelerdir. Toplam 3 daire maliki.

Madde 6. Binaya tesis edilecek ASANSÖR ile ilgili Asansör yöneticisi 12 numaralı daire maliki …………….dir.

Madde 7. Binaya tesis edilecek asansör KONE, OTİS, TYSSEN-KRUPP gibi 1. sınıf firma ürünü olacaktır. Bu firmalar arasından birisini seçmeye ve anlaşma yapmaya, ödemeleri karşılayacak 8 malik karar verecektir. Ödemeleri 8 malik eşit oranda katılımları ile karşılayacaklardır.

Madde 8. Binaya tesis edilecek asansörün tamamlanmasını müteakip toplam maliyet net olarak ortaya çıkacağından, bu maliyete başlangıçta iştirak etmeyen kat maliklerinden sonradan iştirak etmek isteyen olursa diğer kat maliklerinin ödediği tutarın ödeme tarihlerinde ki EURO kuru baz alınarak herhangi bir indirim (amortisman vb) uygulanmaksızın ödeyerek kulanım hakkına sahip olacaktır. Bu madde ile ilgili uygulamadan Asansör Yöneticisi sorumlu ve yetkilidir.

Madde 9. Binaya tesis edilecek Asansör Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 31.01.2007 tarihli ASANSÖR YÖNETMELİĞİ hükümleri kapsamında imalatı, montajı ve bakımları yaptırılacaktır. Bu kapsamda TSE standartları, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Asansör Kontrol Koordinatörlüğü uygunluk belge ve ruhsatları tamamlanacaktır. Asansör proje ve yönetim planları ilgili imar müdürlüğü, tapu sicil müdürlüğüne yönetim planı eki olarak tescil ve kayıt ettirilecektir. Bu konularda Asansör Yöneticisi tam yetkilidir.

Madde 10. Binaya tesis edilecek Asansör elektrik enerjisi sağlanması için gerekli projeler onaylatılarak, ayrı elektrik aboneliği yaptırılacak olup, kullanım ile ilgili doğacak faturalar kullanmakta olan malikler tarafından karşılanacaktır.

Madde 11. Binaya tesis edilecek Asansör ile ilgili periyodik bakım anlaşmaları, Asansör Yöneticisi ve Asansör yapım firması arasında imza altına alınarak, bakım ve onarım masraflarına ait faturalar kullanmakta olan malikler tarafından karşılanacaktır.

Madde 12. Asansör ile ilgili oluşacak tüm hasar ve makine arızaları, ayrıca 3. şahıslara karşı doğabilecek sorunlar için her yıl Asansör Sigorta Poliçesi düzenletilerek ilgili sigorta firması ile Asansör Yöneticisi anlaşma yapacaktır. Bu kapsamda doğan Sigorta Primi ve sair maliyetler, kullanmakta olan malikler tarafından karşılanacaktır.

Madde 13. Asansör ile ilgili oluşacak tüm kanuni ve hukuki durumlar ile ilgili Asansör Yöneticisi ve asansör katılımcı malikleri taraf olarak kabul edilecektir. Aralarında doğabilecek anlaşmazlıklar ve 3.şahıslar ile ilgili yaşanabilecek sorunlar ile ilgili Sulh Hukuk hâkimlikleri ve sair resmi makamlar yetkili mercilerdir.

Madde 14. Asansör kullanım hakkı, maliyeti karşılayan maliklere ait olacağından, bu maliklerin hanelerindeki kişiler sayısı kadar uygun teknolojiye göre giriş çıkışlar kontrol altına alınacak olup, kartlı veya manyetik okuyucu sistemler kurulacaktır. Hiçbir şekilde çoğaltma yapılmayacaktır. Maliyete katılmayan malikler, sakinler ve misafirlerin asansörü kullanması mümkün olamayacaktır.

Madde 15. Asansörün temizliği apartman görevlisi tarafından yapılacaktır.

Madde 16. Asansörün imalatı ve sonrasında kullanımı ile ilgili doğacak maliyetlere katılımcı maliklerden ödemesini geciktiren malikler hakkında K.M.K. ilgili tüm maddeleri HÜKÜMLERİ çerçevesinde yasal takipler ve icra marifeti uygulanması peşinen kabul edilmiştir. Uygulanacak gecikme cezası %5 oranında olacaktır.

Madde 17. Kat malikliğinin satış, bağış vb. gibi nedenlerle el değiştirmesi durumunda yeni kat maliki işbu asansör yönetim ve işletme planını aynen kabul etmiş sayılacaktır.

Madde 18. Asansör ile ilgili gelir ve giderler apartman yönetimi resmi kayıtlarında tutulmaya devam edecektir.

Madde 19. Bu asansör yönetim ve işletme planındaki tüm maddeler veya bazı maddeler katılımcı maliklerin sayı bakımından oy çokluğu ile değiştirilebilir. Yapılacak değişiklikler ilgili kurum ve tapu siciline tescil edilebilecektir.

Madde 20. Asansör konusunda yapılacak görüşmeler kat malikleri Olağan Genel Kurul toplantılarında gündeme alınarak değerlendirilebilecektir. Asansör yöneticisi gerektiği hallerde kat malikleri tarafından oy çokluğu ile seçilebilir.

Madde 21. Bu asansör yönetim ve işletme planında yazılı olmayan hususlar ile ilgili Kat Mülkiyeti Kanunu genel hükümler tatbik olunur.

Madde 22. Bu Asansör Yönetim Planı kabul eden kat maliklerinin imzalamalarını müteakip herhangi bir noter tarafından tescili tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 23. ………… tarihinde düzenlenen işbu yönetim planının metni ve muhtevası, aşağıda kimliği yazılı gayrimenkulün bütün bağımsız bölüm maliklerince okunarak arzularına uygun olduğunu ve oy birliği ile kabul ve imzaladıklarını beyan ederler.
Yüklə 13,94 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin