Aves iÇ ve diş Tİcaret anoniM ŞİrketiNİN 20. 06. 2014 tariHİnde yapilan olağan genel kurul toplanti tutanağI



Yüklə 41,42 Kb.
tarix07.05.2018
ölçüsü41,42 Kb.
#50267
növüYazı

AVES İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİNİN 20.06.2014 TARİHİNDE YAPILAN

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

Aves İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketinin 2013 yılına ait Olağan genel kurul toplantısı 20/06/2014 tarihinde, saat 14,00 da, şirket merkez adresi olan Çankaya mah.İsmet İnönü Bulvarı 101.cd. no:1/A Canatan İşmerkezi 9.Kat. D.17 AKDENİZ/MERSİN adresinde, /MERSİN Ticaret İl Müdürlüğü'nün 20/06../2014 tarih ve 826 sayılı yazılarıyla görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi Mahmut ZEYBEK’ gözetiminde yapılmıştır.

Toplantıya ait çağrı; TTK 416. Maddesi hükmünce ilansız kanun ve esas sözleşmede öngörüldüğü gibi ve gündemi de ihtiva edecek şekilde toplantı gün ve gündeminin bildirilmesi suretiyle süresi içinde yapılmıştır. Hazır bulunanlar listesinin tetkikinde, şirket paylarının 50.300.000,00.TL toplam itibari değerinin; toplam itibari değeri 50.300.000,00. TL olan, 251500 payın temsilen, toplam itibari değeri 50.300.000,00.TL olan 125750 asaleten,125750 vekaleten olmak üzere toplam 251500 payın toplantıda temsil edildiği ve böylece gerek Kanun gerekse esas sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine toplantı Yönetim Kurulu Başkanı tarafından açılarak gündemin görüşülmesine geçilmiştir.

1 - Toplantı başkanlığına Senan İdin önerildi, öneri oybirliğiyle kabul edildi,

2 - Yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporunun okundu ve müzakere edildi, söz alan olmadı

3 - Finansal tabloları; Bilânço ve kâr/zarar hesaplarının okundu müzakere edildi Yapılan oylama sonucunda, faaliyet raporu, bilânço ve kâr/zarar hesapları oybirliğiyle tasdik edildi.

4 -Yönetim Kurulu Üyelerinin ibrasının görüşülmesine geçildi muzakere sonucunda Yapılan oylama da yönetim kurulu üyeleri oybirliğiyle ibra edildiler.

5 - Şirket kârı olmadığından kar dağıtılmamasına oybirliğiyle karar verildi.

6 -Yönetim kurulu üyelerin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve pirim gibi hakların belirlenmesinin görüşülmesine geçildi ve Yönetim kurulu üyelerine ücret ile huzur hakkı, ikramiye ve pirim gibi hakların verilmemesine oybirliğiyle karar verildi.

7 - Denetçinin seçimine geçildi, CEVİZLİDERE CAD. NO.54/14 BALGAT-ÇANKAYA/ANKARA Adresinde mukim CUMHURİYET V.D. / 195 021 8761sicil nolu kurumlar vergisi mükellefi C&Ç BAĞIMSIZ DENETİM VE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI A.Ş. nin Denetçi seçilmesine oybirliğiyle karar verildi.



8 -Şirket ana sözleşmesi’nin Maksat ve Konu Başlıklı 3 ile Sermaye ve pay senetlerinin nevi başlıklı 6. Maddelerinin tadilinin görüşülmesine geçildi, müzakere edildi, yeni şekillerinin aşağıda’ ki gibi olmasına oybirliğiyle karar verildi;

YENİ ŞEKİL

Maksat ve Konu

Madde:3-
Şirket aşağıda belirtilen ürünlerin iç ve dış ticaretini yapar.
Petrol Ürünleri :
Petrol ve petrol ürünleri ile bunların mamul ve yarı mamulleri, ham ve rafine edilmiş her türlü kimyevi maddeler ile petrol ürünleri ve türevleri, motorin, biodizel, biobenzin, benzin, fuel-oil, gazyağı, madeni yağlar, katran, zift, asfalt, kalorifer yakıtı, kimyevi yağlar, LPG, petrokok, denizcilik yakıtları, kükürt, doğalgaz, petrol kimya ürünleri ve bunlardan üretilen maddeler ve bunların üretilmesinde gerekli hammaddelerin toptan ve perakende alımı, satımı, nakliyesi, ithalat ve ihracatını yapmak, antrepo içerisinde alım, satımı yapmak, transit ticaretini yapmak, Yasalar çerçevesinde yerli ve yabancı kuruluşlara antrepolarda ulusal stok tutma hizmeti vermek.
Gıda Ürünleri :
Bakliyat, hububat ve yağlı tohumlar grubunu ihtiva eden gıda maddeleri yaş sebze ve meyve, narenciye ile her türlü gıda ürünlerini un ve undan mamul, şeker ve şekerden mamul, süt ve sütten mamul, et ve etten mamul gıda ürünlerinin, kuruyemiş, her türlü sıvı ve katı yağların baharatların, kurutulmuş konserve edilmiş gıda ürünlerini, çayları, kahvelerin kakaoların turunçgillerin her türlü konsantre içeceklerin sularını, maden sularının memba suları meşrubatların alkollü ve alkolsüz içkilerin, gıda sanayi ürünlerinin hazır ve dondurulmuş gıdalar, sigara, su ürünleri, bal ve gıda ürünlerinin üretimi, toptan ve perakende alımı, satımı, nakliyesi ile ithalat ve ihracatını yapmak.

Tekstil Ürünleri :
Her türlü halı kilim ve diğer dokuma sanayi ürünleri her türlü penye, ipek, kumaş ve deriden mamul kadın, erkek, çocuk ve ev konfeksiyon mamulleri ile bunların üretilmesinde kullanılan yarı mamul maddeleri ve mamullerin toptan ve perakende alımı, satımı, nakliyesi ile ithalat ve ihracatını yapmak. Her türlü tabii ve sentetik iplikler ile bu ipliklerden mamul kumaşların ve bu ipliklerin yapımında kullanılan tabii pamuk, ipek ve sanayi ürünlerinin toptan ve perakende alımı, satımı, nakliyesi, ithalat ve ihracatını yapmak, tekstil ve konfeksiyon sanayinde ve tesislerinde kullanılan her çeşit makine teçhizat ve yedek parçalarının ve nakil vasıtalarının büro alet ve edevatının toptan ve perakende alımı, satımı, nakliyesi ile ithalat ve ihracatını yapmak.
İnşaat Ürünleri :
Demir, çimento, hazır beton, kireç, kum, çakıl, tuğla, mermer, granit, asmolen, kereste, hırdavat, elektrik malzemeleri ile gerek konut inşaatında gerekse de alt yapı ve üst yapı inşaatlarında kullanılabilecek inşaat malzemeleri ile bunların ekipmanlarının toptan perakende alımı, satımı, nakliyesi ile ithalat ve ihracatını yapmak.
Taşımacılık :
Şirket konusu ile ilgili yurt içi ve uluslar arası nakliyecilik hizmetlerinde bulunmak. Yurt içinde ve yurt dışında kara, hava, deniz ulaştırma araçları ile yük ve emtia taşımacılığı yapmak. Nakliye ambarları işletmeciliği yapmak emtia depolama ve dağıtımını yapmak. Kara, hava, deniz ve demir yolları ile malzeme, ticari emtia ve akaryakıt taşımacılığını gerek kendi vasıtalarını gerekse kiralık vasıtalar ile temsilciliği acentesi, bayisi olduğu vasıtalarla yaptırmak. Nakil araçları satın almak kiralamak kiraya vermek ithalat ve ihracatı ile komisyonculuğunu acenteliğini ve mümessilliğini yapmak, her türlü petrol ve gıda ürünleri ile emtianın nakliye, depolama tasniflime ambalaj ve paketleme hizmetlerini yapmak, bununla ilgili depo işletmek, fiktif antrepo işletmeciliği yapmak, bu hizmetler için kendi nam ve adına depo inşaatı yapmak, kiralamak, kiraya vermek, ortak olmak.

Şirketin bu amaçlara ulaşmak için:

1-Amaç ve konusu ile ilgili alım, satım, pazarlama, komisyonculuk temsilcilik distribütörlük, müşavirlik, acentelik, bayilik, mutemetlik, mümessillik, işletmecilik, ihracat ve ithalat yapabilir.

2-Şirket amacına ulaşmak için mülkiyetinde olan veya ihtiyacı olan menkul ve gayrimenkulleri, kara, hava, deniz nakil vasıtalarını, her türlü iş makineleri, tesisat, makine alet edevat yedek parça ve malzemeleri alabilir, kiraya verebilir kiralayabilir, tahsis edebilir, ithal edebilir, kendi adına tescil ettirebilir, tapuda cins tashihi yapabilir, başkaları adına tescil ettirebilir, bunlar üzerinde gerçek veya tüzel kişiler lehine ipotek alıp verebilir, rehin, ipotek, teminat, kefalet, intifa ve irtifak hakları kurabilir, fek edebilir, kaldırabilir.

3-Konusu ile ilgili yerli ve yabancı, gerçek ve tüzel kişilerle uzun ve kısa vadeli ortaklıklar kurulabilir, kurulmuş ortaklıklara iştirak edebilir. Lehlerine teminat verebilir, alacaklarını ve borçlarını devralabilir, satabilir. Yurt içinde ve dışında kurulmuş ya da kurulacak firmaların temsilcilik distribütörlük komisyonculuk mümessillik, müşavirlik, acentelik ve mutemetliğini alabilir, verebilir.

4-Konusu ile ilgili yerli ve yabancı, ulusal kurum ve kuruluşların devlet daire ve müesseselerinin, özelleştirme idaresinin arttırma eksiltme ve her türlü ihalelerine ve pazarlıklarına katılabilir, iştirak edebilir, teklifler verebilir, taahhütlerde bulunabilir, kendisi de her türlü ihale açabilir.

5-Şirket alacaklarına teminat olarak gerçek ve tüzel kişilere ait menkul ve gayrimenkul kıymetler ile gayri maddi haklar üzerine şirket lehine ipotek, teminat kefalet rehin intifa ve diğer bu gibi aynı hakları kabul etmek, kurmak, kaldırmak, fek etmek gibi işleri yapabilir. İç ve dış piyasalardan bankalardan kredi alabilir. Alacaklarını temin amacı ile ipotek alabilir, teminat ipotek verebilir.

6-Şirket amacına ulaşmak için tesisler işletmeler perakende satış yerleri açabilir, kurulmuş olanlara ortak olabilir, tamamını veya bir kısmını satın alabilir, ortak olabilir. Liman işletmeciliği yapmak amacı ile konusu ile ilgili olarak ilgili mercilerden izin alarak liman, iskele, platform, boru hattı inşa ettirebilir, kiralayabilir, tamamını veya bir kısmını satın alabilir, ortak olabilir veya tesisleri kiraya verebilir.

7-Konu ile ilgili ruhsatname, patent, marka, model, resim, lisans, ihtira beratı, imtiyaz, alameti farika, know-how ve telif hakları, ticaret unvanları ve sair maddi ve gayri maddi haklarla, fikri ve sınai hakları alabilir, kiralayabilir, kısmen veya tamamen devir edebilir, kiraya verebilir, satabilir, kullanabilir, işletebilir, teknik bilgi anlaşmaları akdedebilir.

8-Şirket amaçlarına ulaşmak için Türkiye Cumhuriyeti Sınırları dahilinde bulunan her türlü hisseli veya müstakil menkul ve gayrimenkuller ile 634 sayılı kat mülkiyeti yasası hükümlerine göre bağımsız bölümleri, arsa payları ve eklentileri ile birlikte bilumum hakiki ve hükmi şahıslardan, firmalardan, şirketlerden, resmi-özel kurum ve kuruluşlardan, hazine ve milli emlak müdürlüklerinden, maliye, vergi daireleri, bunların bağlı bulundukları bakanlıklar ve diğer bakanlıklar, müsteşarlıklar, belediyeler, diğer tüm resmi –özel kurum ve kuruluşlardan her türlü gayrimenkul ve bağımsız bölüm satın alabilir, satabilir ihale ve pazarlık usulü ile dahi gayrimenkuller, bağımsız bölümler satın alabilir, satabilir, ipotek, rehin, haciz koyabilir veya koydurabilir, kefil ve kefalet olabilir, satış vaadi sözleşmelerini yapabilir, satış vaadi yolu ile dahi satın alabilir, satış vaadi sözleşmelerini, eklerini ve tadillerini feshedebilir, yeniden tanzim edebilir, şerhler koydurabilir, şerhleri terkin ettirebilir, kiralayabilir, irtifak hakkı tesisi kurabilir.

9-Şirket adına tescilli her türlü menkul ve gayrimenkulleri dilediği gibi ifraz, tevhit ve terk işlemlerini yapabilir, yaptırabilir, dilediği parsel veya parsellerle tevhit ettirebilir, ifraz ve tevhit neticesi meydana gelecek yeni parsellerin hisseli veya müstakil olarak tapu senetlerine talep edebilir ve alabilir, bu işlemlerden evvel veya sonra dilediği kısımlarını ilgili belediyeye veya diğer alakalı makamlara bedelli veya bedelsiz terk edebilir, hibe edebilir, takas edebilir, trampa yapabilir, cins değişikliği yapabilir, taksim ve parselasyon yapabilir. Terk takrirlerini verebilir.

10-Şirket amaç ve konusu ile ilgili adına satın alacağı tüm taşınmazları takyitli veya takyitsiz olarak dahi satın alabilir, gerektiğinde şirket amaçlarına ulaşmak için tüm gayrimenkul tesciline ait kararların infazlarını ilgili tapu sicil müdürlüklerinde tesis ve tescillerini yaptırabilir, yapılacak olan, mahalli tapu dairesi resmi memuru huzurunda kesin satış ferağlarını kabul edebilir, beyan, muvafakat ve taahhütlerde bulunabilir, irtifak haklarını hisseli veya hissesiz olarak tesis ve tescil ettirebilir, bununla ilgili takrirleri kabul edebilir, akit tablolarını imzalayabilir, beyan, muvafakat ve taahhütlerde bulunabilir.

11-Şirketin İştigal konusu ile ilgili olmak ve aracılık yapmamak kaydıyla; Sermaye piyasası faaliyetine ilişkin aracı kurumlar ile her türlü sermaye piyasası işlemi yaptırmak, yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasalarında her türlü sermaye piyasası işlemlerini aracı kurumlar aracılığıyla yapmak; alım, satım, repo ve ters repo, kredili işlemler ödünç alma ve benzeri sermaye piyasası faaliyetleriyle ilgili diğer tüm işlemleri yaptırmak, (kur ,emtia, future, swap, forward, opsiyon, DCD ve diğer vadeli ve kağıt piyasası işlemleri yaptırmak) Bu konularla ilgili olarak aracı kurumlarla her türlü sözleşmeyi imzalamak,

12–Şirket amaçlarına ulaşmak için, Şirket nam ve hesabına finans ve aracı kurumlardan ödünç alabilir, kredi kullanabilir, kefalet verebilir, ticari senetler imzalayabilir. Sermaye piyasası faaliyetleri ile ilgili aracı kurumlarla her türlü sözleşmeyi imzalayabilir.
YENİ ŞEKİL

Sermaye ve pay senetlerinin nev’i

Madde 6:

Şirketin Sermayesi 76.650.000,00.TL kıymetindedir Bu sermaye her biri 200,00.TL kıymetinde 383.250. paya ayrılmıştır.



SR.

NO

PAYSAHİBİNİN

ADI SOYADI


PAY ADEDİ

BİR PAY

BEDELİ

PAY ORANI

%

TOPLAM

PAY BEDELİ

TL

İLAVE EDİLEN SERMAYE BEDELİ TL

1

SENAN İDİN

257.500

200,00.TL

67,188519243

51.500.000,00


26.350.000,00.TL

2

MEHMET EMİN ACAR

100.600

200,00.TL

26,249184605

20.120.000,00




3


BS YATIRIM DEPOLAMA MADENİCLİK PETROL SAN.TİC.A.Ş.

25.150


200,00.TL


6,562296151


5.030.000,00









TOPLAM


383.250


200,00.TL


% 100


76.650.000,00.TL



26.350.000,00.TL

Sermaye ortaklar tarafından muvazaadan ari olarak tamamen taahhüt edilmiştir. Eski Sermayeyi teşkil eden 50.300.000,00.TL nin tamamı ödenmiştir. Eski Sermayeyi teşkil eden 50.300.000,00.TL nin tamamının ödendiği

06.06.2014 tarihli, Y.M.M. -06102741-1864/2014-69 sayılı “Ali Yerli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş.”nin “Sermayenin ödendiğinin ve sermayeye ilave edilecek fonların tesbitine dair Yeminli mali müşavir raporu” ile tespit edilmiştir

Bu defa arttırılan 26.350.000,00.TL lık sermayenin 26.350.000,00TL sının tamamı ortak senan idin tarafından tamamen taahhüt edilmiştir.

Arttırılan 26.350.000,00TL’lık sermayenin:


  1. 19.918.523,70.TL lık kısmının tamamı ortak Senan İDİN’e ait Aves Gurup Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ticaret Anonim Şirketindeki tamamı ödenmiş beheri 1.000.TL bedelli 20.200 adetlik 20.200.000,00TL lık toplam pay bedelli, % 100’lük kayıtlı sermaye payının 281.476,30.TL’lık zararının düştükten sonra ki 19.918.523,70.TL lık bedelinin tamamının ayni sermaye olarak konulması sureti ile tamamen ödenmiştir. Sermayeye Ayni sermaye olarak ilave edilen 19.918.523,70.TL lık Pay senetlerinin kayıtlı tutarının 20.200.000,00TL olduğu, tamamının ödendiği, sermaye ve öz sermaye tutarlarınıın 20.200adet hisse miktarı, 20.200.000,00TL ödenmiş sermaye payı ve 281.476,30.TL zarar olmak üzere 19.918.523,70TL olduğunun tesbiti; Mersin 2ci Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimliği’ nin 2013/207 Nolu dosyasındaki TTK’ nun 342. ve 343. Maddelerindeki unsurlara uygun olarak hazırlandığının mahkemece anlaşılması üzerine TTK’NUN 343. MADDESİ GEREĞİNCE MAHKEMECE ONAYLANAN Serbest muhasebeci Mali Müşavir Bilirkişi Savaş Takak, İnşaat Mühendisi Bilirkişi Melek Özgen, Bankacı Bilirkişi Sebahattin Artürk ve Hukukçu Bilirkişi Hasan Coşkun Tarafından düzenlenmiş “Bilirkişi Heyet raporu” ile tesbit edilmiştir.

  2. 6.431.476,30TL’lık kısmının tamamı ise Ortak Senan İDİN’e ait 13.078.538,39.TL lık Aves İç Ve Dış Ticaret A.Ş.’ndeki ortak cari hesap alacağının 6.431.476,30TL’sının sermayeye ilavesi sureti ile tamamen ödenmiştir. Sermayeye ilave edilebilecek ilave fon tutarının toplam 15.624.558,39.TL olduğu bunun 13.078.538,39 TL’sının ortak Senan İdin’e ait olduğu, 1.546.020,00TL sının Mehmet Emin Acar’a ait olduğu, 1.000.000,00.TL sının BS Yatırım Depolama Maden. Petrol San. Ve Ticaret A.Ş. ne Ait olduğu 06.06.2014 tarihli, Y.M.M. -06102741-1864/2014-69 sayılı “Ali Yerli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş.”nin “Sermayenin ödendiğinin ve sermayeye ilave edilecek fonların tesbitine dair Yeminli mali müşavir raporu” ile tespit edilmiştir

Arttırılan 26.350.000,00.TL Bedel kadar ortak Senan İdin’e pay verilecektir.

Bu husustaki ilanlar şirket sözleşmesinin ilan maddesine göre yapılır. Pay senetleri nama yazılıdır. Pay senetleri (200,00.TL) küpürler halinde bastırılabilir. Sermayenin tamamı ödenmedikçe hamiline yazılı pay senedi çıkarılamaz.

Ayni Sermaye Olarak ilave edilen ilmuhaberlerin şirket ortakları ve yeminli mali müşavir Ali Yerli tarafından imzalanan Tevdi Tutanağı ile kayıt altına alınarak yediemin olarak YMM Ali YERLİ’ ye teslim edildiği beyan edilmiştir.”



9- Dilek ve temenniler bölümünde söz alan olmadığı için toplantı başkanı genel kurulu saat 14:55’te sonlandırdı.

Senan İDİN

Yönetim Kurulu Başkanı

72913069894
TOPLANTI BAŞKANI BAKANLIK TEMSİLCİLERİ

Senan İDİN Mahmut ZEYBEK

(72913069894)
Yüklə 41,42 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin