TC
BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI
BANDIRMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
BANDIRMA İLÇESİ ORTAÖĞRETİM OKULLARI TANITIM KİTAPÇIĞI
2016
Hazırlayanlar: Levent OBUZ
Ümit DOĞAN
Düzenleyen: Ercan ALTAN
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli
2013 - 2014 eğitim - öğretim yılından başlayan altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığınca ortak sınav olarak gerçekleştiriliyor.
Ortak değerlendirmeler, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılıyor,
Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) ,
Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyen bir sınav modelidir.
Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak.Bu sınavlar biri Kasım ayında diğeri Nisan ayında olmak üzere iki kez uygulanacak.
Ortaöğretime Yerleştirmede Esas Alınacak Puanın Hesaplanması:
6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sistem puanının toplanıp ikiye bölünmesi halinde elde edilecek puan yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır.
Yılsonu başarı puanının hesaplanması
YSBP, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder.
Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı
Öğrencinin altı temel dersten girdiği merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre hesaplanan puanını ifade eder.Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır.
Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sistem puanının toplanıp ikiye bölünmesi halinde elde edilecek puan yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
DERSLERE GÖRE AĞIRLIK KATSAYILARI
Türkçe
|
4
|
Matematik
|
4
|
Fen ve Teknoloji
|
4
|
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi
|
2
|
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
|
2
|
Yabancı Dil
|
2
|
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI (LİSELER) TÜRLERİ
-
Resmi Fen Liseleri
-
Özel Fen Liseleri,
-
Sosyal Bilimler Liseleri,
-
Anadolu Liseleri,
-
Anadolu Mesleki ve Teknik Liseleri,
-
Anadolu İmam-Hatip Liseleri,
-
Çok Programlı Liseleri
YEP PUANINA GÖRE YERLEŞME PİRAMİDİ
ENERJİSA BANDIRMA FEN LİSESİ
Enerj-isa Bandırma Fen Lisesi Okulu ve Yurdu 2010 yılında Sabancı Vakfı tarafından yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiştir.Okulumuz ve Yurdumuz 23 Ekim 2010 tarihinde Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN , Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, Sabancı Holding Başkanı Güler SABANCI , Balıkesir Milletvekilleri ve Bürokratların katılımıyla hizmete açılmıştır.
Zekâ düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yükseköğrenime hazırlar. Matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder. Öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlar. Yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirir. Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlar.
Birinci yabancı dili İngilizce olan fen liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır. Yatılı ve karma okullardır.Bu okullardan mezun olan öğrenciler, Üniversite sınavlarını kazanmaları halinde alanları ile ilgili yükseköğretim programlarına devam edebilmektedir.
Resmî fen liseleri ile ilgili daha detaylı bilgiye http://ogm.meb.gov.tr adresindeki “Okullarımız” butonu tıklanarak ulaşılabilir.
İletişim Bilgileri :
Adres: Yeni Mahalle Şehit Tnk. Teğmen Doğuş Uran Caddesi No 61 Bandırma / Balıkesir
Telefon: 0 266 738 01 22 Fax:0 266 738 05 27
WEB Adresi: http://ebfl.meb.k12.
2015 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 478,79
Okulumuz Bandırma İmam Hatip Lisesi 1975-1976 öğretim yılında, İlçemiz Ulu Camii yanındaki eski ilçe müftülüğü olan, Kur'an Kursu binasında, geçici olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Bir süre sonra bu bina, ihtiyaca cevap vermediğinden, Belediyeden sembolik bir fiyatla, Bandırma İmam Hatip Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Yardım Derneğince satın alınan ve Meteorolojiden alınan 17.000 metre kare arazi üzerine, şimdiki bina yaptırılmıştır. Mimar Ömer Kİ^ZOĞLU tarafından plan ve projesi çizilen binanın temeli 1976 yılında atılmıştır. 30 derslikli, 4 katlı, geniş bir bina olup, zemin katı tamamlanarak 1978-1979 öğretim yılında okul kendi binasında eğitim öğretime devam etmiştir.
1983-1984 öğretim yılında, okul bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Devlet Parasız Yatılı Pansiyonu açılmıştır. Pansiyon, halen okul binasının son katında 120 öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir. Okul Tatbikat Camiinin altı, mutfak ve yemekhane olarak kullanılmaktadır.
Bandırma İmam Hatip Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Yardım Derneğince yaptırılan okul, dernek yönetim kurulu kararı ile 24.03.1987 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne devredilmiştir.
Ağustos 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile, okulumuz bünyesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere bünyesinde iki tür okul bulunmaktadır.
Mimar Fatih plan ve projesini çizdiği, Tatbikat Camii'nin temeli 17 Mayıs 1981 yılında atılmıştır. 26 Mart 1990 tarihinde okul tatbikat camii ibadete açılırken, 200 öğrencilik pansiyon binasının da temeli atılmıştır. Halen pansiyon binası tamamlanamamıştır.
Okulumuz ilk mezunlarım 1983 yılında vermiş olup, bu güne kadar binlerce başarılı öğrenci mezun etmiştir. Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarını 2002 yılında vermiş olup, daha ikinci yılında, 2003 ÖSS sınavlarında Sözel alanda, mezunlarımızdan Esra ŞENGÜL Türkiye 197.si olarak önemli bir derece elde etmiştir.
İletişim Bilgileri:
Adres: 600 EVLER MAH. BELEDİYE EVLERİ SOK. NO23 10200/ BANDIRMA
Telefon: 0 266 721 05 80 / 81 / 82 Fax: 0 266 721 05 83
WEB Adresi: http://bandirmaihl.meb.k12.tr/
2015 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 33,67
Bandırma Anadolu Lisesi 10.10.1992 tarihinde Recep Gencer Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 78 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Kurucu Müdür Şakir DEMİRHAN’dır. 1993–1994 öğretim yılında 17 Eylül İlköğretim Okulu bünyesine taşınmışve 3 yıl öğrenimine bu okulda devam etmiştir. İlköğretim okulu olarak planlanıp başlanmış olan bugünkü ek binamızın inşaatı Ekim 1994 yılında yapılan bir protokolle “Bandırma Anadolu Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği” ne devredilmiştir. Dernek Başkanı Bandırmalı hayırsever Sayın Burhan Timur ODAMAN’ın gayretleri ile kısa sürede tamamlanmıştır. 1996–1997 yılında Sayın Milli Eğitim Bakanı Mehmet SAĞLAM tarafından açılışı törenle gerçekleştirilerek Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.
Okulumuz öğrenci sayısının artması nedeniyle ihtiyaca yetersiz kalması sonucu 2000 yılında inşaatı tamamlanan ana bina eğitim öğretime girmiştir. Fiziki yapımızın yeterli hale gelmesi için çalışmalar devam ederken, okulumuz bünyesinde Anadolu Öğretmen Lisesi de açılmış olup, ek bina birlikte kullanılmaktadır. Ek binanın sadece 1.katı Bandırma Anadolu Lisesine aittir. Bunun dışında kapalı spor salonu eksikliği, fiziki yapıdaki en büyük ihtiyacı oluşturmaktadır. Bahçe girişi iki taraflı olarak yeşillendirilmiş olup bahçe kenarlarına komple ağaç dikilmiştir.
İletişim Bilgileri :
Adres: Atatürk Caddesi 600 Evler Mahallesi 1213. Sokak Bandırma
Telefon: 02667214670 Fax: 02667214671
WEB Adresi: http://bbal.meb.k12.tr/
2015 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 441,68
Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi İlçe Milli Eğitim Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talebi, bölge milletvekillerimizin destek ve katkılarıyla, eğitim öğretim de kaliteyi, rekabeti, imkân ve fırsatları artırmak adına 2003/2004 Eğitim-Öğretim yılında açılmış ve kısa süre içerisinde Bandırma’nın ve bölgemizin ilgisini üzerinde toplamış bir orta öğretim kurumudur. Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğüne bağlı, özellikle eğitimde altyapısı sağlam, pedagojik formasyon bilgisine sahip, ek puan avantajıyla eğitim fakülteleri ve diğer her türlü alanda puan kesintisi yapılmaksızın diğer yüksek öğretim kurumlarına öğrenci yetiştirmek üzere açılmıştır.
Okulumuz, dönem millet vekillerimiz Sayın Turhan ÇÖMEZ, Sayın Sedat PEKEL, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şakir DEMİRHAN, okul koruma derneği üyelerimiz, öğrenci velilerimiz ve vatandaşlarımızın katıldığı bir törenle
15 Eylül 2003 tarihinde açılışı yapılmış ve kurucu Müdürümüz Alaattin Bayram, on bir öğretmenimiz ,yirmi dörder kişilik üç sınıf ,toplam 72 öğrenciyle Anadolu Lisesinden tahsisi yapılan binada eğitim öğretime başlamıştır.
Okulumuzda 2 idare odası ,1 öğretmenler odası,15 derslik ,1 bilgisayar sınıfı ,yeni oluşturulan çok amaçlı salon(laboratuar,toplantı ve etkinlik salonu) 1bilgisayar sunum odası , kütüphanesi ve çalışma atölyesiyle hizmete devam etmektedir.Okulumuzun kendisine ait ,yeni binasının yapılmasıyla ilgili olarak binanın arsa tahsisi tamamlanmış olup ,ödenek tahsisine bağlı olarak kısa süre içerisinde binası yapılarak kendine ait binaya taşınması beklenmektedir.
İletişim Bilgileri :
Adres: Atatürk Caddesi 600 Evler Mahallesi 1213. Sokak Bandırma
Telefon: 02667214670 Fax: 02667214671
WEB Adresi: http://bbal.meb.k12.tr/
2015 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 464,72
BANDIRMA AYYILDIZ ANADOLU LİSESİ
Okulumuz 2005-2006 Öğretim Yılında Şehit Mehmet Gönenç Lisesi’nin ek binasında 7 sınıf ile eğitim-öğretime başlamıştır. Okulun kendi binasının olmaması ve fiziki bazı yetersizlikler olmakla birlikte kurulmasının üzerinden henüz 8 yıl geçmesine rağmen çalışmaları ve başarılarıyla Bandırma’da saygın bir yer edinmiştir. İlk mezunlarını 2008-2009 öğretim yılında veren okulumuz, tercih yapan öğrenciler arasından % 89,47 sinin bir yükseköğrenim programına yerleşmesi geleceğe umutla bakılmasına neden olmaktadır. Daha sonraki yıllarda Bu başarının arkasında okul yönetiminin, genç ve dinamik öğretmen kadrosunun, Okul-Aile Birliğinin uyumlu çalışması bulunmaktadır. Okulumuz halen 528 öğrenci, 4 idareci 31 öğretmen, 1 memur ve 2 hizmetli ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
İletişim Bilgileri :
Adres: İhsaniye Mah. 44 Sok. No 19 ŞMG Lisesi Yanı
Telefon: 0 02667146718 Fax: 002667146768
WEB Adresi: http://bayal.meb.k12.tr/
2015TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 411,41
BANDIRMA KEMAL PİRECİ ANADOLU LİSESİ
Okulumuz binası 1983 yılında merhum Kemal Pireci’nin vasiyeti üzerine ailesi tarafından yaptırılmıştır.
Okulumuz 1983 ve 1994 yılları arasında Kültür ve Eğitim Vakfı Kemal Pireci Özel Lisesi olarak faaliyet göstermiştir. Okulumuz 1994–1995 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Özel Lisenin kendi binasına taşınması üzerine Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.
1994–1995 yılından itibaren okulumuz ortaokul ve lise eğitimi vermeye başlamıştır.
1997–1998 yılında okulumuz bünyesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Süper Lise açılmıştır. Yabancı Dil Ağırlıklı Süper Lise 2007/2008 Eğitim ve öğretim yılına kadar devam etmiştir.
2008/2009 Eğitim ve Öğretim yılında itibaren okulumuz Genel Lise statüsünde eğitim ve öğretim vermeye devam etmiştir.
1997-1998 eğitim ve öğretim yılı başında faaliyete geçen kütüphane, kalorifer kazan dairesi, arşiv ve spor odasından oluşan kompleks devlet-millet işbirliği ile okulumuza kazandırılmıştır.2000–2001 eğitim ve öğretim yılında okul koruma ve yaşatma derneğimiz tarafından 3 derslik ve 1 kantinden oluşan prefabrik bina yaptırılmıştır.Okulumuz 2010-2011 Eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak Anadolu Lisesine dönüşmüştür.
İletişim Bilgileri :
Adres: Paşakonak Mahallesi 1045 Sokak No1 Bandırma / Balıkesir
Telefon: 02667146838 Fax: 02667151556
WEB Adresi: http://kemalpirecianadolulisesi.meb.k12.tr/
2015 TEOGA Grubu Yerleştirme Puanı: 390,09
Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi
Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Sayın Servet TARHAN´ın şahsi çalışmaları ile Ticaret Lisesi Koruma Derneği olarak kurulmuş ve 1963-1964 Eğitim Öğretim yılında Ticaret Odasının üst katında özel olarak eğitim öğretime başlamıştır.
Özel Ticaret Lisesinin ilk Müdürlüğünü Servet TARHAN yapmış, ikinci yıl müdürlüğe merhum Ragıp KURAL getirilmiştir.İki yıl özel olarak eğitim-öğretim verdikten sonra 11 Ekim 1965 tarihinde Müdürler Komisyonu kararı ile Resmi Ticaret Liseleri arasına alınarak, okul Müdürlüğüne Eskişehir Ticaret Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Remzi ALTINOK atanmıştır.
Okulumuz o zamanki adıyla Ticaret Lisesi 1965-1966 Eğitim-Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. 1966-1967 Öğretim yılındaki kayıtlar fazla olduğundan, Ticaret Odası üstünde ikinci bir sınıf açılmış,Okulumuz Müdür , sekiz öğretmen bir memur, 67 öğrenci ve 1 Daktilografi salonu ile eğitim - öğretimine devam etmiştir.Daha sonraki yıllarda Ticaret Lisesine Bandırma´lıların ilgisi artmış, öğrenci sayısı artınca Muhsin OZAR´a ait bir bina kiralanmış ve sınıf sayısı 5´e çıkartılmıştır.
Aynı yıllarda Ticaret Odası ve Ticaret Lisesi Koruma Derneği tarafından bu günkü bina için girişimlerde bulunulmuş, Belediye ve şahıslardan bina yeri alınarak inşaata başlanmıştır. Bu günkü Ticaret Lisesi binası 5.500.000. Türk Lirasına mal olmuştur. 1976-1977 Öğretim yılında yeni binada okul eğitim -öğretime başlamıştır. Halen bu binada eğitim ve öğretime devam edilmektedir.
1977-1978 Eğitim-Öğretim yılında Akşam Ticaret Lisesi açılmış. İlk sene 21 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Akşam Ticaret Lisesi 1985-1986 öğretim yılında kapatılmıştır. 1986-1987 Eğitim-öğretim yılında okulumuzun orta kısmı açılmıştır. 1994-1995 öğretim yılında bina yetersizliği nedeni ile orta kısım kapatılmıştır.
1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz bünyesinde Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılmış ve 1996-1997 yılında ilk mezunlarını 43 kişi olarak vermiştir.
1963-1964 Yılında eğitim öğretime başlayan Ticaret Meslek Lisesi, 2014 yılında Bandırma Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını alarak, ek bir binaya taşınmış, bugün Okul müdürü, müdür baş yardımcısı, 4 müdür yardımcısı, 1 Okul Psikolojik Danışmanı Rehber, 41 Öğretmen, 808 Öğrenci ile Eğitim –Öğretime devam etmektedir.
İletişim Bilgileri :
Adres:Sunullah Mah, 911. Sk, No.2 / Ek Bina Paşamescit Mah, 48. Sk, No.1
Telefon: 0 266 715 48 38 Fax:0 2667136179
WEB Adresi: http://bandirmatml.meb.k12.tr/
2015 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 228,39
Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları:
1-Bilişim Teknolojiler Alanı:
Tanımı: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
AMACI: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Ağ İşletmenliği,
Bilgisayar Teknik Servisi,
Web Programcılığı,
Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Web Programcılığı Dal Programı açıktır.)
2-Muhasebe ve Finansman Alanı
Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır.
Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu, meslek içinde kademelendirme getirdiğinden muhasebe ve finansman alanından mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Bilgisayarlı Muhasebe,
Dış Ticaret Ofis Hizmetleri,
Finans ve Borsa Hizmetleri dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Bilgisayarlı Muhasebe Dal Programı açıktır.)
3-Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanı
Büro yönetimi, günlük işler, dava hizmetleri, ofis yönetimi, iletişim, bildirimler ve ödemeler, ofis makineleri, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Çağımızda bilgisayarın ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi, büro otomasyonunu da beraberinde getirmektedir. Büro otomasyonu, büro hizmetlerinde işlerin elektronik makineler ve bilgisayarlarla yapılması ve yine sonuçlarının bilgisayarlarla denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Büro otomasyon araçları, başta bilgisayar olmak üzere telefon, faks, teleks gibi iletişim araçlarıyla birlikte daktilo, fotokopi gibi araçlardır.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Hukuk Sekreterliği,
Ticaret Sekreterliği,
Yönetici Sekreterliği dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Ticaret Sekreterliği Dal Programı açıktır.)
4-Ulaştırma Hizmetleri
Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Ulaştırma hizmetleriyle, ürün veya hizmetler hedef pazarlara daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır. Ulaştırma hizmetleri, lojistik faaliyetlerin özünü içermektedir. Lojistik, günümüzde tüm organizasyon ve kaynakları amaca ulaşmak için en uyumlu şekilde hareket ettirebilme yeteneği olarak iş dünyasının gündemine girmiştir.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Lojistik dalında eğitim verilmektedir.
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi
İletişim Bilgileri :
Adres: Hacıyusuf Mah. Ortaokul Cad. No.2 Posta Kodu.10200 Bandırma
Telefon: 0 266 714 49 03 Fax: 0 266 714 29 76
WEB Adresi: http://kizteknik.meb.k12.tr/
2015 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 175,5857
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları:
1-Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı
Konaklama ve seyahat hizmetleri, konaklama tesisleri, konukların karşılanması, konuk ihtiyaçları ve kayıtları, konaklama tesisleri, kat hizmetleri, konuk hizmetleri, departmanın temizlik ve düzeni, tur programları, transfer işlemleri ve konukların karşılanması, yer ayırtma, konaklama işletmeleri ve rezervasyon ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verildiği alandır.
Ülkemizde turizm sektörü; konaklama tesisleri, seyahat acenteleri ve diğer turizm firmalarının verdikleri hizmetler ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları hizmet sektörü içerisinde yer alır. Bu alan, sektörün eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılar.
Turizm işletmeciliğinin temelini oluşturan konaklama ve seyahat işletmeciliğinde insan unsuru daima ön plandadır. Ayrıca konaklama hizmetlerine yönelik reklam ve sigorta hizmetleri, oto kiralama şirketleri, oto park hizmetleri, konaklama destek hizmetleri, satış ve satış sonrası hizmetlere paralel hizmetler de düşünüldüğünde iş kolunun geniş boyutta dolaylı istihdama yol açtığı da bir gerçektir.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Ön Büro,
Kat Hizmetleri,
Rezervasyon,
Operasyon dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Operasyon Dal Programı açıktır.)
2-Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Giyim Üretim Teknolojisi alanı; Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim ve Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarımı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Giyim, kültürel ifadenin bir aracı, bir yaşam tarzı ve kişisel olarak kendini ifade etmenin bir yoludur. Bu alan sanatı ve tekniği birleştirerek ürün ortaya çıkarmaktadır.
Giyim üretim teknolojisi sektörü emek yoğun karakteri nedeniyle on binlerce iş yerinde, yüz binlerce kişiye istihdam sağlamaktadır. Bu alanda yüksek oranda istihdam sağlayan gelişmelerin toplum refahı üzerindeki olumlu etkisi yadsınamaz.
Giyim üretim teknolojisi sektöründe, yaklaşık 4 milyon kişi istihdam edilmektedir. Vasıflı iş gücü ihtiyacı, bu alanda eğitim veren yaygın eğitim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarından önemli ölçüde karşılanmaktadır.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Kadın Giyim Modelistliği,
Erkek Giyim Modelistliği,
Çocuk Giyim Modelistliği,
İç Giyim Modelistliği,
Hazır Giyim Model Makineciliği,
Deri Giyim,
Kadın Terziliği,
Erkek Terziliği,
Kesim
Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarım dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Kadın Giyim Modelistliği ve Kadın Terziliği Dal Programı açıktır.)
3-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı
Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olurlarsa lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları mevcuttur. Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakımevlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilirler.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Erken Çocukluk Eğitimi,
Özel Eğitim dallarında eğitim verilmektedir.
4-Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı
Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Mutfak,
Pastacılık,
Servis,
Bar,
Hosteslik dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Mutfak Dal Programı açıktır.)
5-Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı
Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı altında yer alan saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı ve makyaj dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Saç Bakımı,
Cilt Bakımı,
Vücut Bakımı,
Masaj dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Cilt Bakımı Dal Programı açıktır.)
6-Gıda Teknolojisi Alanı
Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan gıda kontrol, süt işleme, hububat işleme, sebze ve meyve işleme, zeytin işleme, çay üretimi ve işleme dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Gıda kontrol,
Süt işleme,
Sebze ve meyve işleme,
Hububat işleme,
Zeytin işleme,
Çay üretimi ve işleme dallarında eğitim verilmektedir.
( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Gıda Kontrol Dal Programı açıktır.)
7- Grafik ve Fotograf Alanı
Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama, ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerinin, çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerin kazandırıldığı alandır.
Görsel ve işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektöründe yaşanan hızlı ve teknolojik gelişmeler Grafik ve Fotoğraf alanını doğrudan etkilemektedir. Grafik ve fotoğraf sanatının temel işlevi bir mesajı iletmek, bir ürün ya da hizmeti tanıtmaktır.
Bu Alanda Yer Alan Dal Programları
Grafik,
Fotoğraf dallarında eğitim verilmektedir.
Okul, hayırsever işadamı Sn. Recep GENÇER tarafından arsası satın alınarak, 1988 yılında 7. cumhurbakanımız Sn. Kenan EVREN in teşrifleriyle temeli atılarak yapımına başlanmış, 600 öğrenci kapasiteli okul inşaatı 1990 yılında bitirilmiştir. Projeleri özel olarak çizdirilen okulda 17 Derslik ve idari odalardan oluşan öğretim binası, kapalı geçit ve salonlarla birbirine bağlı 4 adet Atölye ve Yemekhane bloğu bulunmaktadır. okul 1990-1991 Öğretim yılında Elektrik, Kimya, Tesviye bölümleriyle faaliyete geçmiştir.
Şu anda okul bünyesinde 4 yıllık Mesleki ve Teknik Eğitim veren, aynı zamanda genel lise fen programını uygulayan yabancı dil ağırlıklı Anadolu Teknik Lisesi, yine 4 yıllık Mesleki eğitim veren Endüstri Meslek Lisesi faaliyet göstermektedir. Okul gündüzlü olup normal öğretim yapılmaktadır.
Kurucusu Sn. Recep GENÇER tarafından okula 300 öğrenci kapasiteli trübünü olan bir kapalı spor salonu kazandırılmıştır.
İletişim Bilgileri :
Adres: Çanakkale Yolu 8.km Bandırma
Telefon: 0 266 7271317 Fax: 0 266 7272567
WEB Adresi: http://rgtl.meb.k12.tr/
2015 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 82,9770
Edincik Recep Gencer Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları:
1-Bilişim Teknolojiler Alanı:
Tanımı
Dostları ilə paylaş: |