Basin’A İlk tanitim dosyasi



Yüklə 190,61 Kb.
tarix17.12.2017
ölçüsü190,61 Kb.
#35125


BASIN’A İLK TANITIM DOSYASI


Adem’in Trenleri”

Gösterim Tarihi: 02 Mart 2007

Dağıtım: Kenda Film
Kimi İnsan kendi günahlarını taşır,

kimileri de başkalarının günahlarını…”
Bir Promete Film Ve İstisnai Filmler Ortak Yapımı...
Yönetmen: Barış Pirhasan

Yazar : İsmail Doruk

Yönetici Yapımcılar: Ezel Akay-Sami Dündar-Ufuk Ahıska-F.Nedret Ergun

Yapımcılar: Cengiz Ergun-Metin Soltay-Ozan Ergun

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay – “Hacer”

Cem Özer – “Hasan Hoca”

Ümit Çırak - “Yol Çavuşu Musa”

Derya Alabora – “Şükran”

Asuman Dabak - “Münevver”

Hakan Bilgin – “Bekçi Reşat”

Fıratcan Aydın – “Adem”

Zeynep Özbay – “Fatmacık”

Atıf Emir Benderlioğlu - “Bekir”

Münire Apaydın – “Emine”

Yıldız Kültür – “Hala”

Turan Özdemir – “Müdür Kazım”

Ezel Akay – “Tilki Hasan”

Güner Özkul – “Hamiyet”

Veysel Diker – “Ömer Aslan”

Sabahattin – “İdris”

Hasan Erol – “Medet”

Oyuncu Seçimi: Harika Uygur

Görüntü Yönetmeni: Peter Steuger

Yardımcı Yönetmen: Figen Ermek Özçorlu

Focus Puller: Romy Kaa

Yapım Sorumlusu: Senem Aykanat

Kurgu: Aylin Zoi Tinel

Müzik: Ender Akay

Sanat Yönetimi: Nezih Dikişoğlu

Ses Operatörü: Yunus Acar

Set Fotoğrafçısı: Sine Boran

Işık: Film Sokağı

Çekim Tarihleri: 5 Ekim – 11 Kasım 2006

Çekim Mekanı: Manisa-Karaağaçlı

Vizyon Tarihi: 2 Mart 2007
Adem’in Trenleri’nden birkaç şey…

Adem’in Trenleri filmi; Türk Sinema tarihine adı altın harflerle yazılmaya aday bir yapım olarak, Manisa/Karaağaçlı tren istasyonunda kurulan sette çekimlerine başladı.


Tarihi bir eser olarak koruma kapsamında olan ve faaliyeti durdurulan istasyon ve çevresindeki binalar, sanat gurubumuz tarafından özel olarak hazırlanan proje kapsamında bu film için yeniden restore edildi.
Adem’in Trenleri Türkiye’de 2 Mart 2007 tarihinde 150 kopya ile gösterime girerek izleyici ile buluşacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TCDD Adem’in Trenleri’ne destek veriyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın şimdiye kadar verdiği en yüksek yapım desteğini Adem’in Trenleri’ne verdi. Bakanlık sinema destek fonundan 450.000 YTL’lik katkı sağladı.
TCDD filmin en önemli bölümlerinin sponsorluğunu üstlendi. TCDD bu sponsorluk çerçevesinde filmin çekimleri sırasında kullanılacak olan lokomotif, yolcu vagonları ve yük vagonlarının yanısıra tren ve istasyon görevlileri gibi filmde yer alacak figürasyonu da temin ediyor. Filme konuyla ilgili teknik danışmanlık da sağlayan TCDD, gerek depolarında bulunan gerekse müzelerinde mevcut dekor, kostüm, aksesuar gibi ihtiyaçları da karşılıyor.
Adem’in Trenleri’nde özel bir post-prodüksiyon tekniği deneniyor.
Film 16mm negatif olarak çekiliyor ve dijital ortama aktarılıyor. Tüm post prodüksiyon dijital olarak yapıldıktan sonra 35mm positif filme aktarılarak çoğaltılıyor. Böylelikle son dönemde dijital teknolojiye geçen dünya sinemasına yepyeni bir kalite anlayışını analiz etme imkanı sağlıyor.
Bunun için filmin çekimleri için kullanılmakta olan Arri SR3 kamera ve lens seti Almanya’dan Panther Gmbh şirketinden kiralanarak Türkiye’ye getirildi. Türkiye’de ilk kez filmin çekimleri 16 mm film formatında yapılacak, ardından tamamı taranarak dijital ortama aktarılacak, tüm renk düzeltme işlemleri dijital ortamda gerçekleştirilecek ve sonrasında da gösterim formatı olan 35 mm’lik filme aktarılarak sinema gösterim kopyaları basılacak.
Ses kayıtları dünya standartlarının en iyisi
Ülkemizde ilk kez 8 kanallı bir kayıt sistemi kullanılıyor. Tüm sesler sabit disk'e kayıt ediliyor. Sitemin büyük bir bölümü Fransa’dan getirildi ve Fransa’da yaşayan bir Türk olan Yunus Acar ses operatörlüğünü üstlendi.
Helyum balonla ışık
Işık sitemlerini temin eden Film Sokağı bu sette 6 adet helyum balon kullanıyor. Gece çekimlerinde geniş arazilerin görüntülenebilmesi için icat edilen bu sistem ilk kez bu kadar büyük bir prodüksiyon haline dönüştü.
Hakla İlişkiler faaliyetlerini Fikir Kulübü üstlendi
Son yıllarda dev tanıtım organizasyonlarına imza atan ve ardarda PR başarıları elde eden Fikir Kulübü Adem’in Trenleri filminin PR çalışmalarını üstlendi. Filmin tanıtımını ve gala organizasyonunu alışılmadık bir konsepte taşıyacak Fikir Kulübü.
Ustalar ve Usta Yapımcılar bu filmde buluştu…
Barış Pirhasan, Cengiz Ergun, Ezel Akay, Sami Dündar, Aylin Zoi Tinel, Nezih Dikişçioğlu, Peter Steuger, Emrah Yücel…
Promete Film, İstisnai Filmler, Film Sokağı, Panther Gmbh, Fikir Kulübü…
Her biri kendi alanında usta ve ödüllü sanatçıların, başarılı yapımların ve işlerin sahibi şirketlerin bu filmde buluşması ender görülen bir sanat yapımının ortaya çıkacağının bir işareti midir acaba?
SİNOPSİS
Kimi İnsan kendi günahlarını taşır,

kimileri de başkalarının günahlarını…”
Hasan Hoca yıllarca Bekir’in günahını taşıdı sırtında...
Bekir’in kirletip terk ettiği Hacer’i ailesinden korumak için nikahına aldı.

Ama ona hiç el sürmedi. Bunu Allah’ın kendisine bir sınavı kabul ediyordu ve bir gün Bekir’in Hacer’e döneceğine inanıyordu.


Hoca onca yoksulluğuna rağmen Hacer’e ve dünyaya getirdiği Fatmacık’a karşılık beklemeden yıllarca baktı.
Hasan Hoca zamanla ikisini de çok sevdi, ancak kendisinden ayrıldıklarında acı çekmemek için sevgisini belli etmedi ve hep mesafeli durdu onlara...Bu yüzden onu babası bilen Fatmacık küçük bir çocuğun bir babadan beklediği sıcaklığı ondan alamadı. Ama, Fatmacık biliyordu bir gün Hoca babasının onu çok seveceğini. Hep, “Babam beni büyüyünce sevecek” diyordu...
İki tarafın da kabullendiği bu yaşam, bir Ramazan günü Manisa’nın uzağındaki yirmi hanelik küçük tren istasyonuna Hasan Hoca’nın İmam olmasıyla değişti,

farklı nitelik kazandı.


Fakir fakat sevecen insanların yaşadığı, Ramazan ayında bir imamları olmasından başka dertleri bulunmayan bu küçük sıcacık ortamda Hoca hiç ummadığı biçimde Bekir’le karşılaştı...Emaneti ona iade etmek zorundaydı, “Bir gün gelip Hacer ile Fatmacık’ı alacağını biliyordum, ama benim onları senin ayağına getireceğim hiç aklımdan geçmezdi...” diyerek..
Bekir kendisine teslim edilen emaneti

Hoca’nın onu taşıdığı gibi taşıyabilecek miydi?..


YÖNETMEN GÖRÜŞÜ
İyi kurgulanmış bir olay örgüsüne sahip, heyecan verici, sürükleyici bir film yapmak zevkli bir iş. Karakter ağırlıklı bir öyküden film yapmak da öyle. Bu iki özelliği ustaca birleştiren anlatımlar ise az bulunur. “Adem’in Trenleri” böyle bir öykü. En karmaşık ahlaki hesaplaşmalar, aslında basit insanların günlük yaşamları içindedir. Tartışılan dini sorunlar, insanların manevi hayatlarıyla ilgili derin düşünceler, hep bu “basit” hayatların sürdürülebilmesini ve insanların bu dünyadaki varoluşlarını daha acısız sürdürebilmelerini amaçlar. İsmail Doruk’un senaryosu, bu canalıcı sorunları, bir çocuk zihninin yalınlığı ve mizahıyla işleme fırsatı veriyor bize.
Öykünün Ramazan arifesinde başlayıp bayram günü bitmesi filme mükemmel bir zaman duygusu kazandırmış. Ramazanı yaşamak bir deneyimdir. İnsanlar bu süreyi özel bir ruh haline sahip olarak geçirirler. Oruç tutulan, ibadet edilen, birlikte olunan, umut kapılarının açık tutulduğu ama yine de günlük yaşamın her zamanki gibi sürdüğü bir zaman parçası.
Tren İstasyonu da kendine has bir mekan. Hareketli dış dünyanın kıyısında, onunla günlük alışveriş içinde içine kapalı bir evren. Filmin geçtiği dönemin bir önemi yok. İstasyondakiler, yanlarından geçip giden trenlerin zamanına ait değil. Sağlık hizmetinden dine kadar her şey dışardan gelip, işini yapıp gitmek zorunda.
Günah ve sevap dediğimiz şeyler nedir? İnsan ne zaman iyilik, ne zaman kötülük etmiş olur? Merhamet, nefsini terbiye, erdem ne mene şeylerdir? İnsan hayatı günlük mücadele ve çekişmeler içinde, büyük küçük çıkar hesaplaşmaları içinde, hep bu soruların cevabını aramak ve bunların yarım yamalak cevaplarını uygulamakla geçiyor. Hasan Hoca’nın istasyondaki Ramazan günleri de bu hesaplaşmaların bir parçası.
Hasan Hoca’nın hikayesini bir mesel olarak almak mümkün. Adem’in macerası ise bu meseli gelişkin ve çok boyutlu bir öyküye dönüştürüyor. Yetişkinlerin ciddiyet ve hazır kalıplarla yaklaşıp sıradanlaştırdıkları olaylara sahicilik getiriyor. Adem, yetişkinlerin öğrendik diye kapattıkları defterleri yeni açıyor. Hiç kimsenin cevabını bulamadığı sorularla dolu bu defter.
Çevre düzeninden film müziğine kadar tüm temel ögelerin çok sade ve tutumlu tasarlanması gerektiğini düşünüyorum. Yanından sürekli trenlerin geçtiği bu istasyon ve lojmanların ( çoğu Alman mimarisi ) tuhaf, zaman içine kitlenmiş görüntüsünü hepimiz biliriz. İstasyon halkı bu mimariyi, kendi gelenek, alışkanlık ve estetik tercihleriyle, kendi yaşayabilecekleri, daha sıcak bir mekana dönüştürmüşlerdir. Yanlarından geçip giden NATO trenlerinin kendi hayatlarıyla bağlantısına ilişkin kırık dökük bilgi ve sezgileri vardır. Ama tıpkı günlük gazeteler, radyo ve televizyon gibi, çok somut işlevlere sahip bu trenler de, hayatlarının kıyısından geçip gitmektedir.
Ramazan’da insanlar ne dinlerse dinlesin, iftar sofralarında nasıl eğlenirse eğlensin, egemen olan ezan sesi, mevlid ve kuran okuyanların sesidir. Bizim mekanımızın bitmeyen fon müziğini ise geçen trenler yaratmaktadır. Kalan Müzik ve orada çalışan bestecilerin ortak katkısıyla bu atmosferi çok iyi yakalayacağımıza eminim.
Bu senaryonun benim açımdan en güçlü ögesi, insanların en temel duygularını, tutkularını, anne-babalık, karı-kocalık, sevgi, cinsel saplantı gibi en güçlü ve kısmen karanlık manevi bölgelerin işlenmesine karşılık, derin bir mizah duygusunu asla yitirmemesidir. Ben de filmin görsel dilini ve üslubunu yaratırken, bu niteliği ön planda tutmayı amaçlıyorum.

AHH BELİNDA’NIN ÖDÜLLÜ SENARİSTİNDEN...

BARIŞ PİRHASAN(Yönetmen)

1976’da Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1989-1992 yılları arasında British Council’in bursuyla İngiltere Beaconsfield’de National Film and Television School Film and TV Yönetmenlik Bölümünde okudu.


2003’te Kedi Yazı Grubu’nu, 2004’te SENARYO STÜDYOSU’nu kurdu.
Her Şey Aşk İçin” (TRT), “Günahım Neydi Allahım” (TRT), “Sultan Makamı” (Kanal-D) ve “Kağıtlarımız Askıda” dizilerinde senaryo danışmanlıkları yaptı.
Filmografi
2001 “O da Beni Seviyor” Türkiye-Macaristan ortak yapımı Sinema Filminde Senarist ve Yönetmen.

2001 - Antalya Film Festivali ikincisi.

- En İyi Kurgu Ödülü.
1997 “Usta Beni Öldürsene” Türkiye-Almanya-Macaristan ortak yapımı Sinema Filminde Senarist ve Yönetmen.

1997 - Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Senaryo

- Jüri özel ödülü.

1998 - Ankara Film Festivalinde En İyi Film

- En İyi Yönetmen

- En İyi Senaryo

- En İyi Görüntü Yönetimi

- En İyi Kurgu

- En İyi Yardımcı Oyuncu ödülleri.


  • Yönetmenin bir sonraki filmi için Efes Pilsen destek ödülü.

1995 Berlin’de araştırma için NIPKOW Bursu.

Gül ile Adem” 20 dk.35mm. Kısa Sinema Filminde Senarist ve Yönetmen.

(Flannery O’Connor’un “Good Country People” adlı öyküsünden uyarlama)

- Paris’te George Pompidou Merkezindeki Türk filmleri gösterim yılının açılış

filmi olarak gösterildi.

1990 “Küçük Balıklar” Sinema Filminde Senarist, Yönetmen ve Yapımcı.

- İstanbul ve Antalya Film Festivallerinde gösterildi.

1987 “Değirmen” Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanan Sinema filminde Senarist. (Yönetmen: Atıf Yılmaz.)

1986 Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Yılın En İyi Senaristi ödülü.


Aaah Belinda” Sinema Filminde Senarist. (Yönetmen: Atıf Yılmaz)

1986 - Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En iyi film

- En İyi Yönetmen

- En İyi Kadın Oyuncu ödülleri.


Asiye Nasıl Kurtulur” Vasıf Öngören’in aynı adlı oyunundan Müzikal Sinema Filminde Senarist ve Yönetmen Yardımcısı. (Yönetmen: Atıf Yılmaz)

1985 “Adı Vasfiye” Necati Cumalı’nın beş öyküsünden uyarlanan Sinema Filminde Senarist ve Yönetmen Yardımcısı. (Yönetmen: Atıf Yılmaz)

1986 - İstanbul Film Festivali En İyi Film ödülü

1993 - Sinema Yazarları Derneğince (SİYAD) gelmiş geçmiş en iyi on Türk Film arasına seçildi.


1984 “Amansız Yol” Sinema Filminde Ömer Kavur’la birlikte Senaristi

(Yönetmen: Ömer Kavur)

1985 Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu

1986 İstanbul Film Festivali En İyi Film ödülleri.


1983 “Körebe” Sinema Filminde Ömer Kavur’la birlikte Senarist.

(Yönetmen: Ömer Kavur)

1983 - T.C. Kültür Bakanlığı tarafından yılın En İyi Filmi olarak ödüllendirildi.
* Yayınları :
1997 “Usta Beni Öldürsene” filminin senaryosu. (Yapı Kredi Yayınları)
1995 “Babam Benden Hiçbir Şey Anlamıyor” Şiirler 1985-1995. (Yapı Kredi Yayınları)
1991 “Köpan Avı” Lewis Carroll’un “The Hunting Of The Snark” şiirinin çevirisi.

(İyi Şeyler Yayınları)


1985 “İmzasız El Yazıları” ve “Tarih Kötüdür” İki şiir kitabı bir arada. (Adam Yayınları)

PETER STEUGER ADEM’İN TRENLERİ’NİN GÖRÜNTÜ YÖNETMENLİĞİNİ ÜSTLENDİ..

PETER STEUGER

06.02.1965 yılında doğdu. Almanya’da görüntü yönetmenliği eğitimi aldı ve çeşitli mesleki kurslara katıldı. Görüntü yönetmenliğini gerçekleştirdiği yedi sinema filmi, altı TV filmi, üç kısa filmi ve birçok reklem ve klipleri vardır. Kendi ülkesi Almanya’nın dışında Türkiye, Macaristan, Arjantin, İtalya, Amerika ve İzlanda gibi ülkelerde gerçekleştirilen birçok yapımda görev aldı.


The Split Kinofilm, 35mm, renkli, 1:1,85, 97 min. (1998)

Reji: C.Gerede

Prodüksiyon: Amco Entertainment, Allpha Film, Artcam, Icelandic Film Coorporation

Oyuncular: Mahir Günşıray, Bennu Gerede


101 Reykjavik Kinofilm, 35mm, renkli, 1:1,85, 86 min. (1999)

Reji: B.Kormakur

Prodüksiyon: 101 LTD., Zentropa, Solar Film, Trust Film

Oyuncular: Victoria Abril, Hilmir Gudnasson


Abgrund TV Movie, S-16mm, 90 min, renkli, 1:1,85 (1999)

Reji: Dickman/Klisch

Prodüksiyon: Phoenix Filmproduction ZDF

Oyuncular: Klaus Lowitsch, Julian Weigant, Pia Baresch


Blackout Doppelter Einsatz, 35mm, 90 min., renkli, 1:1,37 (2000)

Reji:Nina Grosse

Prodüksiyon: Studio Hamburg RTL

Oyuncular: D.Pajanau, P.Kleinert, B.Schier



Boran Kinofilm, S-35mm, 95 min., renkli, 1:2,35 (2000)


Reji: Alex Barner

Prodüksiyon: Teamworx, Senator, Digital Editors

Oyuncular: M.Habich, L.Martinek, H.Hübehen, D.Manzel
Liebe & Verrat Fernsehspiel, S-16mm, 90 min., renkli, 1:1,78 (2001)

Reji: Mark Schlichter

Prodüksiyon: Modern Media ZDF

Oyuncular: Ritchie Müller, Alexandra M.Lara, Heinz Hoeing, W.W-Moehring


Schattenlos “Tarot” S-16mm, 90 min., renkli, 1:1,78 (2002)

Reji: Thomas Stiller

Prodüksiyon: Colonia Media WDR

Oyuncular: Birol Ünel, M.Mendi, K.Behrendt


Alltag S-16mm, 90 min., renkli (2002)

Reji: Neco Çelik

Prodüksiyon: Teamworx BR

Oyuncular: F.Panzner, Neelesha Bavora, Erhan Emre


Der Gestohlene Mond S-16mm, 90 min., renkli, 1:1,78 (2002)

Reji: Thomas Stiller

Prodüksiyon: Hessischer Rundfunk,

Oyuncular: Birol Ünel, Lisa Martinek


Cowgirl Kinofilm, S-35mm, 90 min., renkli, 1:2,35 (2003)

Reji: Mark Schlichter

Prodüksiyon: Alimedia Filmproduction

Oyuncular: Alexandra M.Lara, Peter Lohmeyer, Oliver Koritke


Drei Gegen Troja S-16mm, 90 min., renkli, 1:1,78 (2003-04)

Reji: Hussi Kutlucan

Prodüksiyon: Condor Communications ZDF

Oyuncular: Lars Rudolph, Hilmi Sözer


The Ring Thing Kinofilm, HD, 24p, 78min., renkli, 1:1,85 (2004)

Reji: Marc Schippert

Prodüksiyon: Elevator Group, Condor

Oyuncular: Edward Piccin, Gwendolyn Rich


Schöner Leben Kinofilm, DV, 90 min., renkli, 1:1,85 (2005)

Reji: Markus Herling

Prodüksiyon: Anna Film

Oyuncular: Andreas Günther, Max Fehrbrechter, Karin Düvel


AYLİN ZOİ TİNEL

(Editör)
1975 İstanbul doğumlu. Berlin Film Akademisi’nde VideoArt üzerine bir yıla yakın çalıştıktan sonra Istanbul Üniversitesi Radyo Tv Sinema bölümünü bitirdi. Müzik tutkusunu amatör olarak devam ettirme kararının ardından, 1995 yılında reji asistanı ve editör olarak çalışmaya başladığı Plato Film’de Otopsi adında bir post prodüksiyon stüdyosu kurdu. Otopsi, on beş kişilik ekibiyle Plato Film’in reklam ve uzun metrajları dışında, 1997 yılında PTT, Haylaz, POP, Böcek, Y&R, Marka, Pomp gibi prodüksiyon şirketleri ve ajanslara hizmet vermeye başladı.
2002 yılına dek Otopsi stüdyolarında hem yöneticilik, hem de sayısız reklam filmi ve ‘Propaganda’, ‘Komiser Şekspir’ gibi uzun metrajların editörlüğünü ve post prodüksiyon süpervizörlüğünü üstlendi. 2002 yılında serbest olarak piyasada çalışmaya başlamasıyla, 2003 yılında LA Independent Film Festival’dan ‘En iyi film’, Seattle Film Festival’inden de ‘Özel jüri Ödülü’ alan ‘Crude’ filminin editör ve post süpervizörlüğünü üstlendi.
Aynı yıl Uzan Grubu için Trendi Post Prodüksiyon südyosunu kurdu. 2003-2006 yılları arasında serbest olarak devam ettirdiğı reklam filmi editörlüğünün yanı sıra ‘Occupying Babylon’, ‘17 Mayıs’, ‘Pardon’, ‘Kalbin Zamanı’, ‘Eğreti Gelin ‘ filmlerinin, Hussein Chalayan ve Bülent Erkmen’in video enstelasyonlarının da editörlüğünü yaptı.
2002-2005 arasında Bahçeşehir, Kadir Has ve Bilgi Üniversitelerinde verdiği derslere 2006 yılında iş yoğunluğundan dolayı ara verdi.2005 yılının sonunda farklı platformlarda, inandığı insanlarla, yeni projeler üretebilmek için Mengü Kaan Karlık ve Sila Bektaş Sayın’la birlikte VAV Film Grubu’nun kurucusu ve ortağı oldu. Şu anda Paxton Winters’la birlikte yazdığı ‘A Cold War’ adlı uzun metraj projenin prodüksiyon görüşmelerini yürütmekte, reklam ve film editörlüğüne devam etmekte ve VAV Film Grubu’yla birlikte görsel/işitsel medyaya dair projeler üretmektedir. En son editörlüğünü üstlendiği iş, Uğur Yücel’in yönettiği ‘Hayatımın Kadınısın’ adlı sinema filmidir.
2006 Hayatımın Kadınısın, (35mm / 92min.)

Uzun Metraj

Uğur Yücel, TMC – Mahayana Film / Turkiye
2006 Compassion Fatigue, (DigiBeta / 14min.)

Kısa Film

Hussein Chalayan, Karma Productions / Turkiye
2005 Pardon, (SDVideo - 35mm / 95 min.)

Uzun Metraj

Mert Baykal, Plato Film Productions / Turkiye
NEZİH DİKİŞOĞLU

(Sanat Yönetmeni)
1987’de Bowling Green State Üniversitesi’nde Grafik Tasarımı, 1986-1991 yılları arasında Las Vegas’ta Nevada Üniversitesi’inde Güzel Sanatlar Fakültesi-Resim, 1991’de Prof. Jeff Fiala’dan Tiyatro Tasarımı eğitimi aldı ve son olarak da 1991-1993 yılları arasında Las Vegas’ta Nevada Üniversitesi’nde Mimari Tasarım Bölümünü bitirdi. Leaving in Vegas, ConAir, Casino, Honneymoon in Vegas, Babylon5-TV series, FX, MGM Grand gibi uluslar arası yapımlarda set tasarımcısı, aksesur sorumlusu, storyboard artisti olarak bir çok işe imzasını atmıştır.
2005 Telebarn yerel televizyonunda haberler için set tasarımı yaptı
2004 Philip Delaquis için Immo TV ve yerel televizyon Telebarn set tasarımı yaptı
2003 Fire of Anatolia için set tasarımı yaptı
2003 Fire of Anatolia için Almanya turnesinde set tasarımı yaptı
2003 Kral TV Video Müzik Ödülleri iiçin set tasarımı yaptı
2002 Metin Uca için Star TV’de Günaydın Türkiye ve Her Sabah programlarının set tasarımını yaptı
2002 Star TV’de Miss Turkey için set tasarımı yaptı
2000 Leaving in Vegas, Conair, Casino, Honneymoon in Vegas, Babylon5-TV series, FX, MGM Grand’da set tasarımı, aksesur sorumlusu, storyboard çizimi yaptı
Ödülleri:
1977 AFS (American Field Service) Ödülü

EMRAH YÜCEL ADEM’İN TRENLERİ’NİN


AFİŞLERİNİ HAZIRLIYOR..

Adem’in Trenleri “en iyi”leri bünyesinde topluyor.. Hollywood’un ünlü filmleri için tasarladığı afişlerle film yapımcılarının gözdesi olan, sinema reklâmcılığının Oscar’ı sayılan Key Art ödülünü iki kez üst üste kazanan Emrah Yücel, Adem’in Trenleri’nin afişlerini hazırlıyor..


Dünya sinemasının merkezi Hollywood’da tutunmak bir Amerikalı için bile ulaşılması zor bir rüyayken, bu rüyayı gerçekleştiren tasarımcımız Emrah Yücel, grafik tasarımı eğitiminin ardından Türkiye’de pek çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. 1995 yılında Amerika’ya yerleşen Yücel şu anda Iconius adlı kendi reklâm ajansında Amerika’nın en büyük kablolu televizyon kanalı HBO ve Miramax, MGM, Fox, Paramount, Universal, Warner Brothers, Dreamworks, Intermedia ve Lions Gate Home Entertainment gibi dünyanın önde gelen yapım şirketleri için işler yapıyor. Kill Bill I ve II, Frida, Cold mountain, Hero, the Hours, Star Wars Trilogy, SpiderI Robot, Talented Mr. Ripley ve Tailor of Panama gibi ünlü film afişlerinin yanı sıra Sopranos, the Wire, Robin Williams in Broadway, Oz ve Six Feet Under gibi dizilerin de afişlerine imza atan Yücel Türkiye’de de Vizontele, G.O.R.A gibi filmlerin afişlerinin tasarımını gerçekleştirdi.

PROMETE FİLM YAPIM LTD. ŞTİ.
Ağırlıklı olarak uzun metraj sinema filmleri üreten PROMETE FİLM, bunun yanısıra tv dizileri, tv programları, belgesel filmler, reklam ve tanıtım filmleri, görsel ve yazılı yayıncılığın, uzman akademisyen ve belgeselciler tarafından bütünleştirildiği kitap + VCD formatında “KÜLTÜR SETLERİ” üretimi ve dağıtımı, Anadolumuzun kültürel ve tarihi coğrafyasını tanıtan belgesel filmlerin çeşitli dillerde video kaset, video CD, DVD’lerinin üretimi ve Turizm sektörüne dağıtımını yapmakta ve yerli-yabancı firmalara her türlü prodüksiyon hizmeti vermektedir. Promete’nin yapımını gerçekleştirdiği uzun metrajlı filmlerden bazılar;
HAMAM

Yönetmen : Ferzan Özpetek

Senaryo : Ferzan Özpetek - Stefano Tummolini

Müzik : PIVIO - Aldo de Scalzi

Oyuncular : Alessandro GassmanHalil ErgünFrancesca D’AlojaŞerif SezerCarlo Cecchi

Yapım Yılı : 1997


Ödülleri:

50. CANNES FİLM FESTİVALİ

"Quinzaine des Réalisateurs" Yarışma Bölümü

(Fransa) : Yarışma Bölümüne seçildi


50. CANNES FİLM FESTİVALİ

Fransız Sinemacıları Ulusal Sendikası Özel Ödülü

(Fransa) : En iyi film
1997 MAR DEL PLATA ULUSLARARASI

FİLM FESTİVALİ Büyük Jüri Ödülü

(Arjantin) : En iyi film
18. VALENCIA AKDENİZ

FİLM FESTİVALİ Halk Ödülü

(İspanya) : En iyi film

1997 SAINT-THERESE

FİLM FESTİVALİ

(Kanada) : En iyi film

1997 VETRELLA FİLM FESTİVALİ

(İtalya) : En iyi yönetmen

1997 ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ

"Golden Globe" İtalyan Yabancı Basın

Birliği Ödülleri : En iyi film, En iyi müzik, En yetenekli genç yönetmen

(İtalya)

1997 ALTIN GÜL ÖDÜLÜ

Sardunya Adası : En iyi film

(İtalya)
1997 ROMA GECELERİ

KÜLTÜR ve SANAT ÖDÜLÜ

(İtalya) : En iyi film
1997 GÜMÜŞ YILDIZ ÖDÜLÜ

Mercedes-Benz Firmasının ödülü

(İtalya) : En iyi film
34. ANTALYA ALTIN PORTAKAL

FİLM FESTİVALİ : En iyi film, En iyi yönetmen, En iyi müzik


11. ADANA ALTIN KOZA FİLM

FESTİVALİ : En iyi 2nci film, En iyi yardımcı kadın oyuncu


17. ULUSLARASI İSTANBUL FİLM

FESTİVALİ : En iyi yönetmen


10. ULUSLARARASI ANKARA FİLM

FESTİVALİ : En iyi kadın oyuncu, En iyi gelecek vaadeden erkek oyuncu, En iyi gelecek vaadeden kadın oyuncu


MANİSA TARZANI

Yönetmen : Orhan Oğuz

Senaryo : Nuray Oğuz

Müzik : Atilla Özdemiroğlu

Oyuncular : Talat BulutSerap SağlarNihat NikerelPınar AfşarKutay Köktürk

Yapım Yılı : 1994


Ödülleri:
1996 ULUSLARARASI BEAUVAIS

CINEMALIA FİLM FESTİVALİ

(Fransa) : En iyi ikinci film
31. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi üçüncü film, En iyi senaryo
67. OSCAR

Akademi Ödülü

(Amerika) : Türkiye adına aday
1995 ANKARA FİLM FESTİVALİ : En iyi erkek oyuncu
1994 KÜLTÜR BAKANLIĞI : Sinema Başarı ödülü
MERCEDES MON AMOUR

Yönetmen : Tunç Okan

Senaryo : Tunç Okan - (Eser: Adalet Ağaoğlu)

Müzik : Vladimir Cosma

Oyuncular : İlyas SalmanValerie LemoineAlexander GittingerSavaş YurttaşSerra Yılmaz

Yapım Yılı : 1992


Ödüller:
29. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi ikinci film, En iyi yönetmen, En iyi kurgu
7. ADANA FİLM FESTİVALİ : En iyi müzik
1993 ANKARA FİLM FESTİVALİ : En iyi film (Yazarlar Birliği Ödülü), En iyi oyuncu , En iyi görüntü yönetmeni
1993 ULUSLARARASI İSTANBUL

FİLM FESTİVALİ : En iyi film

Uluslararası Yazarlar Birliği "Fipresci Ödülü"
1992 KÜLTÜR BAKANLIĞI : Sinema Başarı Ödülü
HANIM

Yönetmen : Halit Refiğ

Senaryo : Halit Refiğ – Nezihe Araz

Müzik : Gülper Refiğ

Oyuncular : Yıldız KenterEşref KolçakFatoş SezerCem ÖzerOrhan Çağman

Yapım Yılı : 1989


Ödüller:
26. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi üçüncü film, En iyi yönetmen
5. AKDENİZ FİLM FESTİVALİ : En iyi kadın oyuncu

(Fransa)
1989 KÜLTÜR BAKANLIĞI : Sinema Başarı Ödülü



ARKADAŞIM ŞEYTAN

Yönetmen : Atıf Yılmaz

Senaryo : Ümit Ünal

Müzik : Mazhar – Fuat - Özkan (MFÖ)

Oyuncular : Ali PoyrazoğluMazhar AlansonYaprak ÖzdemiroğluÖzkan UğurTarık Pabuççuoğlu

Yapım Yılı : 1989


HAYELLERİM, AŞKIM VE SEN

Yönetmen : Atıf Yılmaz

Senaryo : Ümit Ünal

Müzik : Esin Engin

Oyuncular : Türkan ŞorayOğuz TunçMüşfik KenterFatoş SezerEngin İnal

Yapım Yılı : 1988


Ödüller:
24. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi üçüncü film, En iyi kadın oyuncu
ASİYE NASIL KURTULUR

Yönetmen : Atıf Yılmaz

Senaryo : Barış Pirhasan

Müzik : Sarper Özhan

Oyuncular : Müjde ArAli PoyrazoğluHümeyraYaman OkayDursun Ali Sarıoğlu

Yapım Yılı : 1987


Ödüller:
24. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi yardımcı kadın oyuncu
KADININ ADI YOK

Yönetmen : Atıf Yılmaz

Senaryo : Barış Pirhasan

Müzik : Esin Engin

Oyuncular : Hale SoygaziAytaç ArmanTarık TarcanŞahika TekandYasemin Alkaya

Yapım Yılı : 1987


ANAYURT OTELİ

Yönetmen : Ömer Kavur

Senaryo : Barış Pirhasan

Müzik : Atilla Özdemiroğlu

Oyuncular : Macit KoperŞahika TekandSerra YılmazOrhan ÇağmanKemal İnci

Yapım Yılı : 1987


Ödüller:
44. VENEDİK FİLM FESTİVALİ : En iyi film (Fipresci ödülü)

(İtalya)


8. VALENCIA AKDENİZ

FİLM FESTİVALİ : En iyi üçüncü film

(İspanya)
9. NANTES 3. KITA FİLM

ŞENLİĞİ : En iyi film (Büyük ödül)

(Fransa) En iyi erkek oyuncu
24. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi ikinci film, En iyi yönetmen
1987 ULUSLARARASI İSTANBUL

FİLM FESTİVALİ : En iyi film


DEĞİRMEN

Yönetmen : Atıf Yılmaz

Senaryo : Barış Pirhasan

Müzik : Arif Erkin

Oyuncular : Şener ŞenSerap AksoyAli ErkazanTarık PabuççuoğluDursun Ali Sarıoğlu

Yapım Yılı : 1986


AHH BELİNDA

Yönetmen : Atıf Yılmaz

Senaryo : Barış Pirhasan

Müzik : Onno Tunç

Oyuncular : Müjde ArMacit KoperYılmaz ZaferFatoş SezerTarık Pabuççuoğlu

Yapım Yılı : 1986


Ödüller:
23. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi film, En iyi yönetmen, En iyi kadın oyuncu
ADI VASFİYE

Yönetmen : Atıf Yılmaz

Senaryo : Barış Pirhasan

Müzik : Atilla Özdemiroğlu

Oyuncular : Müjde ArAytaç ArmanYılmaz ZaferMacit KoperErol Durak

Yapım Yılı : 1985


Ödüller:
23. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi üçüncü film
1986 ULUSLARARASI İSTANBUL

FİLM FESTİVALİ : En iyi film


AMANSIZ YOL

Yönetmen : Ömer Kavur

Senaryo : Ömer Kavur

Müzik : Atilla Özdemiroğlu

Oyuncular : Kadir İnanırZuhal OlcayYavuzer ÇetinkayaMine ÇayıroğluFerda Ferdağ

Yapım Yılı : 1985


Ödüller:
22. ANTALYA FİLM FESTİVALİ : En iyi kadın oyuncu
1985 ULUSLARASI İSTANBUL

FİLM FESTİVALİ : En iyi film


CUMARTESİ CUMARTESİ

Yönetmen : Tunç Okan

Senaryo : Tunç Okan

Müzik : Vladimir Cosma

Oyuncular : Tunç OkanCarole LaureFrancis HusterJacques VilleretCatherine Alric

Yapım Yılı : 1985


OTOBÜS

Yönetmen : Tunç Okan

Senaryo : Tunç Okan

Müzik : Ö.Zülfü Livaneli - Pierre Favre

Oyuncular : Tunç OkanTuncel KurtizBjörn GeddaAras ÖrenLeif Ahrle

Yapım Yılı : 1976


Ödüller:
1977 ULUSLARARASI İNSAN

HAKLARI FİLM FESTİVALİ : En iyi film (Büyük Ödül)

(Strasbourg-Fransa)
1976 TOARMINA CHARYBE D’OR

FİLM FESTİVALİ : En iyi film (Büyük ödül)


1976 ULUSLARARASI SANAT,

EDEBİYAT ve SİNEMA MERKEZİ ÖDÜLÜ : En iyi film


1976 ULUSLARARASI SİNEMA

FEDERASYONU ÖDÜLÜ : En iyi film


TV DİZİLERİ
PERTEV BEY’İN ÜÇ KIZI

Yönetmen : Tunç Başaran

Eser : Münevver Ayaşlı

Senaryo : Zülküf Yücel

Müzik : Özkan Turgay

Oyuncular : Serdar Gökhan - Deniz Evrenol - Rasim ÖztekinDeniz Gökçer - Meriç Başaran - Cem Bosnalı Itır Esen - Tuna Orhan – Başak Daşman - Damla Dönmez - Berat Demireğer - Hakan Korkmazyürek - Hanife Şahin

Görüntü Y. : Selahattin Savaş

Sanat Yön. : Koray Fındıkçıoğlu

Kostüm : Gülseren Altıntaş

Kurgu : Cem Hamamcı

Yapım Yılı : 2006
CUMBA’DAN RUMBA’YA

Yönetmen : Yücel Çakmaklı

Eser : Peyami Safa

Senaryo : Halit Refiğ

Müzik : Melih Kibar

Oyuncular : Arzu Yanardağ - Reha Yeprem - Bulut ArasSelda Alkor - Halit Akçatepe - Altan AkışıkMeral Orhonsay - Tomris Oğuzalp - GoncaKonuklar - Ayhan Kavas - Ceren ErginsoyGüzin Usta - Ercüment Doğan - Yaşar Kutbay

Görüntü Y. : Çetin Tunca

Sanat Yön. : Mustafa Ziya Ülkenciler

Kostüm : Yudum Yontan

Kurgu : İsmail Kalkan

D. Efektler : Erkan Ayar

Yapım Yılı : 2004


YILDIZ KARAYEL

Yönetmen : Funda Samancılar

Eser : Rıfat Ilgaz

Senaryo : Hüseyin Kuzu

Müzik : Ercan Saatçi

Oyuncular : Ercan Saatçi - Simge Selçuk - Aytaç Arman Menderes Samancılar - Tarık Papuççuoğlu Serap Sağlar - Nihat Nikerel - Neslihan AcarNuri Gökaşan - Neslihan Yeldan - Yeliz Tozan

Görüntü Y. : Kamil Çetin - Mehmet Gün

Sanat Yön. : Selda Çiçek

Kostüm : Yasemin Kalaba

Kurgu : Sedat Karadeniz

D.Efektler : ABT Stüdyosu

Yapım Yılı : 2002


SEVDA RÜZGARI

Yönetmen : Serdar Akar

Senaryo : Fatih Yıldız

Müzik : Müjdat Akgün

Oyuncular : Tolga Savacı - Sermin Karaali - Serap SağlarNuri Gökaşan - Perin Karaali - Ayla Karaca Yılmaz Köksal - Aysun Metiner - Aydın TezelCoşkun Büktel - Dilhun Gökçe - Tuba Gökanve Selim Naşit Özcan

Görüntü Y. : Selahattin Sancaklı

Sanat Yön. : Mustafa Ziya Ülkenciler

Kostüm : Selda Ülkenciler

Kurgu : Mevlüt Koçak

Yapım Yılı : 1998


NEŞELİ GÜNLER

Yönetmen : Orhan Oğuz

Senaryo : Civan Canova

Müzik : Serdar Kalafatoğlu

Oyuncular : Serap Sağlar - Nuri GökaşanAyla Karaca - Tunç Oğuz Gülşah Durukal - Kerem TarhanŞeref Umut - Murat Katran ve Selim Naşit Özcan

Görüntü Y. : Erdoğan Engin

Sanat Yön. : Mustafa Ziya Ülkenciler

Kostüm : Selda Ülkenciler

Kurgu : Mevlüt Koçak

Yapım Yılı : 1997


BELGESELLER
ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ

Yönetmen : Çetin Öner

Danışman : İlhan Temizsoy

Metin : Ayşe Toker

Senaryo : Çetin Öner

Müzik : Ozan Sağdıç

Seslendirme : Mehmet Atay

Yapım Yılı : 2001


ANADOLU TANRIÇALARI

Yönetmen : Handan Öztürk

Senaryo : Handan Öztürk

Müzik : Hasan Esen

Oyuncular : Pelin BatuUmay UmayGerçek BüyükağaoğluMüge ErgunPınar Kavrar

Yapım Yılı : 2000


REKLAM FİLMLERİ
ECE BANYO “Anne”

Firma : Ece Banyo

Reklam Ajansı : Karınca İletişim Hizmetleri A.Ş.

Yönetmen : Hakan Yakıcı

Yaratım Gurubu: Mustafa İrdiren - Refik KubalasArzu Baltacı - Güvenç Şenol

Oyuncu : Nilgün Bingöl

Müzik : Serkan

Süre : 32 saniye

Yapım Yılı : 2004
DİZAYN TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ “Köy Kahvesi”

Firma : Dizayn Grup

Reklam Ajansı : Karınca İletişim Hizmetleri A.Ş.

Yönetmen : Ümit Aksoy

Yaratım Gurubu: Mustafa İrdiren - Refik KubalasArzu Baltacı - Güvenç Şenol

Oyuncular : Ahmet Eryılmaz – Halis Alataş

Müzik : Mustafa İrdiren

Süre : 81 saniye

Yapım Yılı : 2004
DİZAYN KORİGE BORU “Eraş Abi Dükkanda”

Firma : Dizayn Grup

Reklam Ajansı : Karınca İletişim Hizmetleri A.Ş.

Yönetmen : Hakan Yakıcı

Yaratım Gurubu: Mustafa İrdiren - Refik KubalasArzu Baltacı - Güvenç Şenol

Oyuncu : Ali Erdoğan

Müzik : Ömer Ahunbay

Süre : 79 saniye

Yapım Yılı : 2003
DİZAYN KORİGE BORU “Ertaş Abi Takside”

Firma : Dizayn Grup

Reklam Ajansı : Karınca İletişim Hizmetleri A.Ş.

Yönetmen : Hakan Yakıcı

Yaratım Gurubu: Mustafa İrdiren - Refik KubalasArzu Baltacı - Güvenç Şenol

Oyuncular : Ali Erdoğan – Güvenç Şenol

Müzik : Ömer Ahunbay

Süre : 77 saniye

Yapım Yılı : 2003
DİZAYN KORİGE BORU “Animasyon I”

Firma : Dizayn Grup

Reklam Ajansı : Karınca İletişim Hizmetleri A.Ş.

Yönetmen : Hakan Yakıcı

Yaratım Gurubu: Mustafa İrdiren - Refik KubalasArzu Baltacı - Güvenç Şenol

Animasyon : Canlandırma Servisi

Müzik : Müzikotek

Süre : 38 saniye

Yapım Yılı : 2003
DİZAYN KORİGE BORU “Animasyon II”

Firma : Dizayn Grup

Reklam Ajansı : Karınca İletişim Hizmetleri A.Ş.

Yönetmen : Hakan Yakıcı

Yaratım Gurubu: Mustafa İrdiren - Refik KubalasArzu Baltacı - Güvenç Şenol

Animasyon : Canlandırma Servisi

Müzik : Müzikotek

Süre : 37 saniye

Yapım Yılı : 2003
50. Cannes Film Festivali “Quinzaine des Réalisateurs (Yönetmenlerin Onbeş Günü)” resmi yarışma bölümüne seçilen “HAMAM” adlı filmimiz 6 değişik ülkedeki 14 ayrı film festivalinde 21 ödül alırken, aralarında sinema ve görsel sektörde önde gelen Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve İngiltere’nin de bulunduğu 26 ülkenin (ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, İspanya, Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya, İsviçre, Belçika, Avusturya, Yugoslavya, Macaristan, Bulgaristan, Polonya, Slovakya, Japonya, Avustralya, Kanada, Meksika, Uruguay, Arjantin, Güney Kore, Güney Afrika) sinemalarında vizyona girmiş, televizyonlarında gösterilmiş, video pazarlarında dağıtılmıştır.
CENGİZ ERGUN

(Özgeçmiş)
Yönetim Kurulu Başkanımız Yapımcı Cengiz Ergun 1942 Hopa doğumludur. İlk ve orta öğretimini Amasya’da tamamladıktan sonra 1966 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesini bitirdi. 1968-1974 yılları arasında özel sektörün çeşitli kademelerinde görev aldı. İşletmecilik ihtisası için bir süre yurtdışında bulundu. 1976 yılında Tunç Okan’ın yönettiği “OTOBÜS” adlı filmle yapımcılığa başladı. Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak sinema dersleri verdi. SE-SAM ve Fİ-YAP’ın (Film Yapımcıları Derneği) yönetim kurullarında görev aldı.
OZAN ERGUN

(Özgeçmiş)
14 Nisan 1969 da İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme’den Yüksek Lisansını tamamlayarak başarıyla mezun olmuştur. Setlerde geçtiği çocukluğunun ardından sinema aşkına yenik düşüp ilk Yapımcılığına 1987’de “FİKRİMİN İNCE GÜLÜ (MERCEDES MON AMOUR)” ile başlamıştır. Ardından “MANİSA TARZANI”, “HAMAM” ile devam etmektedir. Sinemanın yanında televizyon dizisi, reklam filmleri ve yurtiçi-yurtdışı belgesel filmleri yapımcılığı da yapmaktadır.
İF İSTİSNAİ FİLMLER A.Ş.
1989 yılında reklam filmleri yapımı ve prodüksiyon hizmetleri verme amacıyla Ezel Akay ve Ufuk Ahıska önderliğinde İFR A.Ş kurulmuştur. Daha sonra sektör talepleri ve iş geliştirme isteği nedeniyle1993 yılında televizyon ve uzun metrajlı film departmanı, ve 1994 yılında Türkiye’de bir benzeri bulunmayan stop-motion animasyon departmanı kurulmuş, böylelikle İFR, görsel-işitsel üretimin her alanında çalışmaya yetkin bir kurum haline gelmiştir. İFR, çok sayıda ödül alan yerel yapımların yanı sıra, yabancı yapımlara da prodüksiyon hizmetleri vermektedir. Bu yapımların başlıcaları şunlardır:
UZUN METRAJLI FİLMLER
TABUTTA RÖVAŞATA: 78’, 1996,

Yönetmen: Derviş Zaim.

Senaryo: Derviş Zaim

Oyncular: Ahmet Uğurlu-Tuncel Kurtiz-Ayşen Aydemir

Müzik: Baba Zula-Yansımalar

Ödüller:


Antalya Altın Portakal Film Festivali 1996: En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Oyuncu, En İyi Montaj Ödülleri;

Istanbul Film Festivali 1997: FIPRESCI Türkiye Ödülü;

Montpellier Film Festivali 1997: Yarışma kategorisinde mansiyon ödülü, sanat öğrencileri tarafından verilen En İyi Film Ödülü, Akdeniz Eleştirmenleri Ödülü;

Tourine Film Festivali 1997: Özel Jüri Ödülü, Halk Jürisi Ödülü;

Amiens Film Festivali 1997: Asya filmleri kategorisinde NETPAC tarafından verilen En İyi Film Ödülü;

Uluslararası Selanik Film Festivali 1997: Gümüş İskender Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü;

D’Annonay Film Festivali 1998: En İyi Film Ödülü;

San Francisco Film Festivali 1998: SKYY – En İyi Film Ödülü;

Des Premiers Oeuvres Film Festivali 1998: Saint Adele Şehri En İyi Film Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü.
GÜNEŞE YOLCULUK: 104', 1999,

Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu

Senaryo: Yeşim Ustaoğlu

Oyncular: Nazmi Kırık-Nevruz Baz- Mezgin Kapazan

Müzik: Vlatko Stefanovski
Ödüller:

Eurimages, The Filmcompany Amsterdam (Hollanda), Medias Res Berlin (Almanya), ZDF/ARTE ortak yapımı ve Montecinemaverita Foundation / Locarno (İsviçre), ABP/EZEF finansmanıyla.



Berlin Film Festivali 1999: En iyi Avrupa filmine verilen “Mavi Melek” Ödülü, Barış Ödülü;

Istanbul Film Festivali 1999: En İyi Türk Filmi, En İyi Yönetmen, FIPRESCI Türkiye, Hürriyet İzleyici Ödülleri;

Ankara Film Festivali 1999: En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülleri;

Portekiz Troia Film Festivali 1999: Silver Dolphin Ödülü, OCIC Ödülü;

Benodet Film Festivali 1999: Jüri Özel Ödülü;

Kudüs Film Festivali 1999: Özel Mansiyon;

Karlovy Film Festivali 1999: Variety Dergisi yazarları tarafından verilen En İyi 10 Avrupa Filmi Ödülü;

Bitola Film Festivali 1999: Altın Kamera 300 Ödülü;

Sao Paolo Film Festivali 1999: Jüri Özel Mansiyon Ödülü;

Vallodoid Film Festivali 1999: Jüri Özel Ödülü;

1999 John Tempelton Avrupa Filmi Ödülü.
ŞELLALE: 120', 2001,

Yönetmen: Semir Aslanyürek

Senaryo: Semir Aslanyürek

Oyncular: Hülya Koçyiğit-Tuncel Kurtiz-Aykut Oray-Ege Aydan-Ali Sürmeli-Fikret Kuşkan-Nurgül Yeşilçay

Müzik: Sunay Özgür

Ödüller:


Ecco Partners, Inc. işbirliği ile.

SİYAD 2002: En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü
NEREDESİN FİRUZE: 138', 2004,

Yönetmen: Ezel Akay

Senaryo: Levent Kazak-Ezel Akay

Oyncular: Haluk Bilginer-Özcan Deniz-Demet Akbağ

Müzik: Sunay Özgür-Ender Akay

Ödüller:


Cinemedya Sinema Medya ve Yayıncılık AŞ işbirliği ile.

SİYAD 2005: En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu

16. Ankara Uluslararası Film Festivali 2005: En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Tasarımı

Ashdod Uluslararası Film Festivali 2005: En İyi Film, En İyi Yönetmen
KARPUZ KABUĞUNDAN GEMİLER YAPMAK: 101', 2004,

Yönetmen: Ahmet Uluçay

Senaryo: hmet Uluçay

Oyncular: İsmail Hakkı Taslak-Kadir Kaymaz-Gülayşe Erkoç-Aysel Yılmaz-Boncuk Yılmaz-Fizuli Jafarov-Mustafa Çoban-Hasbiye Günay

Müzik: Ender Akay-Alper Tunga Demirel

Ödüller:


23. Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Bölümü 2004: En İyi Film Ödülü

52. San Sebastian Film Festivali 2004: Özel Jüri Ödülü

26. Montpellier Film Festivali 2004: En İyi Film (Altın Antigone)

45. Selanik Film Festivali 2004: Jüri Özel Mansiyon

15. Arıburnu Ödülleri 2004: En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

SİYAD 2005: En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, Umut Veren Kadın Oyuncu

16. Ankara Uluslararası Film Festivali 2005: En İyi Film, En İyi Kurgu, Umut Veren Erkek Oyuncu



1. Black Sea Film Festivali 2005: En İyi Yönetmen, En İyi İlk Film

8.Olympia Film Festival 2005: Mansiyon
HACİVAT KARAGOZ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ: 130', 2006,

Yönetmen: Ezel Akay

Senaryo: Levent Kazak-Ezel Akay

Oyncular: Haluk Bilginer-Beyazıt Öztürk-Şebnem Dönmez-Güven Kıraç

Müzik: Ender Akay

Ödüller:


17. Ankara Uluslararası Film Festivali 2006: En İyi Özgün Müzik, En İyi Sanat Yönetimi

13. Altın Koza Film Festivali 2006: En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Sanat Yönetimi
DIŞ YAPIM HİZMETLERİ ( LINE PRODUCTIONS) (1994 - 2000)
TV PROGRAMLARI
Les Clients d’Avrenos : 90’ ARTE için TV drama

Le Sabre - France / dir. Philippe Venault

LE REVE D’ESTHER : 2 x 120' France 2 & France 3 için TV drama

Telfrance - France / dir. Jacques Otmezguine

Fall of Constantinople : 30' The Learning Channel için belgesel

Transatlantic Films - UK / dir. Patrick Fleming

Empires and Emperors : 30’ The Learning Channel için belgesel

Diverse Films - UK / dir. Robert Marshall

Holy Lands & Sacred Places : Reader's Digest için 2 adet belgesel

Atlantic Productions - UK / dir. Chris Charles Hooke

WDR : Westdeutsche Rundfunk / Germany için 2 adet haber programı

I,CEAsar : 6x50' BBC2 ve A&E için belgesel

Seventh Art Productions - UK / dir. Phil Grabsky & Peter Nicholson

Schliemann Discovers Troy : 26' The Learning Channel için belgesel

Transatlantic Films - UK / dir.Nigel Maslin
TV REKLAMLARI
The Slap : 30” TVC for Denim Aftershave

BRW - Italy / dir. Paul Arden

One Love : 60” TVC for Vakko

Rose Hackney Barber - UK / dir. Jason Lehen

Daughter’s Letter : 30” TVC for Nestle - Mis Yogurt

John S. Clarke Productions - UK / dir. Larry Smith

Big Orange : 25” TVC for Nestle - Fresko Juice

John S. Clarke Productions - UK / dir. Larry Smith

L'Etrangère : 45" TVC for Gas de France

Premiere Heure - France / dir. Xavier Vallhonrath

Nyman & Schultz : 45" TVC for Mastercard

Alchemy Productions - UK / dir. Stephen Blackman

Telly D1 : 2x15" TVC for Telekom

Cobblestone Pictures - Germany/ dir.Hans-Jürgen Lewandowski

MY WORD : 60” TVC for Delta Airlines

Tony Kaye & Partners - USA / dir. Erick Ifergan

ANSWERING MACHINE : 60" TVC for Fiat Palio Weekend

Planete Spots - France / dir. Raphael & David Vital

CARELINE : 3 x 45" TVC for Sana-Unilever

Armand Productions - Belgium / dir. Jan Luc Woulfow

TOO LOW : 1 x 60" TVC for Bosch

Filmgraphics - Australia / dir. Mat Humphrey

BOSS : 1 x 60" TVC for Grammer

Beechurst - UK / dir. Vadim Jean

ONLY THE BEST : 5 x 15" TVC for Erickson

Beechurst - UK / dir. George Tiffin

ISLAND : 2 x 45" TVC for Capri Sun

Byzance Productions - France / dir. Costa Kekemenis

GOAL : 1 x 30” TVC for Pepsi

Partizan Midi Minuit – France / dir. Keva Rosenfeld

OPPORTUNITIES : 1 x 60” TVC for IBM

Pytka – USA / dir. Joe Pytka


REKLAMLAR
İFR’nin yapımını gerçekleştirdiği 1.000’den fazla reklam filmi bulunmaktadır. Bünyesinde 6 yönetmen bulunduran ve çok sayıda uluslararası firmaya (Renault, Fiat, Mobil, Bosch, Philips, Colgate, Rowenta, Tefal, Lewi’s, Coats, Wella, Pizza Hut, Cappy, Coca Cola, Pepsi Cola, Frito Lays, Mc Donalds, Macintosh, Persil, Pril, Somat, Dixi, Habitat) hizmet veren İFR, İstanbul’un önde gelen yapım şirketleri arasında bulunmaktadır.
Müşteriler (AJANSLAR)

ALİ TARAN CW

BBDO ISTANBUL

DDB MEDINA & TURGUL

FCB PUBLICIS YORUM

GÜZEL SANATLAR BATES

LOWE ADAM

MORAN OGILVY&MATHER

PARS MS CANN ERICKSON

SAATCHI & SAATCHI ISTANBUL

Y&R REKLAMEVİ

KLAN EURO RSCG

PEN AJANS DMB&B
Gelişen sektör ve buna paralel olarak büyüyen İFR, bünyesinde oluşan departmanları kurumsallaştırma kararı almış, bu sebeple uzmanlık alanlarını ayırarak 2006 yılında İF İstisnai Filmler A.Ş ve İR İstisnai Reklamlar A.Ş. şirketlerini kurmuştur.
İF İstisnai Filmler A.Ş., Uzun metrajlı filmler ve TV yapımları alanında, ulusal ve uluslararası pazarda etkin ve önde gelen bir marka olmak üzere, ihtiyaç duyulan tüm yatırımlarını tamamlamış, 5 adet TV filmi, 3 adet uzun metrajlı sinema filmlerinin yapımlarına başlamıştır.
ORTAKLAR
Ezel Akay :Yönetmen -Yapımcı – Senarist

Sami Dündar :Yapımcı - Yazar - MPR uzmanı

Ufuk Ahıska :Yönetmen - Yapımcı

Metin Soltay :Yapımcı - Müzik Prodüktörü

EZEL AKAY

Özgeçmiş
20 Ocak 1961 de Kastamonu’da doğdu.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu olan Ezel Akay, 1984-1986 yıllarında ABD Villanova Üniversitesi tiyatro bölümü Master öğrenimini tamamlamadan yurda döndü.


Akademik Çalışmaları:

2002 Marmara Üniversitesi Sinema TV bölümü Master sınıfı

Ders: Filmin tarzı-Tarzın Filmi, sinema ve reklam filmlerinde tarz ve tür
2005 Bahçeşehir Ünv. İleri oyunculuk Master sınıfı

Ders: Kamera önü oyunculuğu


Mesleki Çalışmaları:

Birçok tiyatro oyunu ve TV-Sinema filminde yönetmenlik ve oyunculuk yaptı


İFR Yapım şirketi’nin kurucu ortağı olarak reklam filmi prodüksiyonlarında 400’den fazla reklam filmine yönetmen olarak imza attı.
Sinema Filmi Yapımcılığı:

1996 Tabutta Rövaşata yön.: Derviş Zaim

Film yurtiçi ve yurtdışı birçok festivalde ödül kazanırken “uluslararası alanda en çok ödül alan yerli film” ünvanını elde etti.

1997 Güneşe Yolculuk yön: Yeşim Ustaoğlu

Film Berlin Film Festivali Gümüş Ayı da dahil yerel ve uluslararası bir çok festivalde ödül kazandı.

2001 Şellale yön.: Semir Aslanyürek

2005 Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak yön.: Ahmet Uluçay

Film İstanbul film festivali, Barcelona, Selanik gibi ulusal ve uluslararası birçok festivalde ödüller kazandı.


Sinema Filmi Yönetmenliği:

2004 Neredesin Firuze?

2006 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
SAMİ DÜNDAR

Özgeçmiş
16 Kasım 1963 yılında istanbul’da doğdu.

1968 senesinde tiyatroya adım attı. Ferih Egemen’in öğrencisi olarak çocuk tiyatrolarında yıllarca çok sayıda oyunda başrol ve ikinci roller üstlendi. Aynı yıllarda Turgut Irmak Çocuk Orkestrası’nda enstrumantist ve solist olarak görev yapmaya başladı. 1970 yılında TRT İstanbul Radyosu çocuk tiyatrosunda 1 yıl boyunca görev aldı. Bir yandan, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde 1973 yılına kadar resim ve heykel sergileri açtı.

1978 – 1979 yıllarında kendi yazdığı, yönettiği ve oynadığı tek kişilik pantomim gösterisi “Hücrem” adlı oyunu, ülke turnesinde bir yıl boyunca kapalı gişe oynadı.
1979 yılında Tay Yayınları’ndan çıkan Yüzbaşı Volkan adlı çizgi romanda yardımcı ressam olarak çalıştı.
Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi Makina Ressamlığı bölümünü bitirdiğinde siyasi faaliyetleri nedeniyle 12 Eylül sıkıyönetim yasaları çerçevesinde tutuklanarak cezaevine kondu. İdam cezası ile yargılanmasına rağmen yaşının küçük olması sebebiyle cezası indirilerek toplam 6.5 yıl hapis yattı. 1987 yılında Bilkent Üniversitesi’nin işletme bölümünü burslu olarak kazanmasına rağmen öğrenimini yarıda bıraktı.
1988 yılında 5.Boyut isimli bir organizasyon şirketi kuran Sami Dündar, özel televizyonların yayın hayatına girmesiyle birlikte çok sayıda TV programlarının prodüksiyonları ile danışmanlıklarını yürüttü.
Halkla ilişkiler, Organizasyon ve Prodüksiyon hizmetleri üreten toplam 6 adet şikete sahip olan Sami Dündar 1999 Gölcük Depremi sırasında göçük altında kalarak uzun bir tedavi dönemine girdi.
Bu sıralarda çeşitli Çocuk oyunları ve Müzakaller sahneye koyan Sami Dündar, göçük altından kurtuluşunu ve insanüstü direnişini “her şeyin bittiği yerden” adlı anı kitabında topladı. 4.baskısını yapan kitap sürekli satan kitaplar arasında yerini aldı.
Yurt içinde ve yurt dışında önemli etkinliklere imza attı. Bir çok alanda onur ödülleri ve plaketlere layık görüldü.
Ilginç yaşamı ve başarı öyküleri nedeni ile The Wall Street Jurnal gazetesine manşet oldu.
2006 yılında İFR A.Ş’ye ortak olan Sami Dündar, İF İstisnai Filmler A.Ş. ve İR İstisnai Reklamlar A.Ş. şirketlerinin kurulmasına da öncülük ederek her iki şirkette de kurucu ortak oldu.
UFUK AHISKA

Özgeçmiş
1961 Ankara doğumlu olan Ufuk Ahıska, Saint-Joseph Fransız Erkek Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi.
1986 yılında sinema filmlerinde yönetmen yardımcısı olarak çalışmaya başladı.
1988 yılında reklam filmlerinin yapımlarında

yönetmen yardımcısı olarak devam ettiği çalışma hayatına, kuruluşundan başlayarak İFR bünyesinde devam etti. 1994 yılında İFR’nin ortağı oldu ve 1995 yılında İFR’nin bir departmanı olarak Türkiye’nin ilk ve tek stop-motion animasyon stüdyosu olan Anima’nın kurucu yöneticiliğini ve yönetmenliğini üstlendi. Bu arada Coke&Roll ve A La Luna TV programlarının ve bir çok animasyon reklam filminin yönetmenliğini yaptı. 2000 yılından itibaren İFR’nin Reklam Prodüksiyonlarının Süpervizörlüğünü yapmaktadır. Fransızca ve İngilizce bilen Ufuk Ahıska, halen reklam filmi yönetmenliğini de sürdürmektedir.


METİN SOLTAY

Özgeçmiş
Turizmci olan Metin Soltay, 1986 yılından bu yana show business sektöründe konserler, teknik şovlar, partiler ve turneler yapmaktadır.
Müzik yapımcılığı ve prodüktörlük alanında ülkenin birçok önde gelen sanatçısına danışmanlık yapan Soltay, müzik sektörüne yenilikler getirmesiyle ünlenmiştir.
İyi derecede İngilizce bilen Metin Soltay, özellikle Türkî Cumhuriyetleri ve Avrupa’da birçok uluslararası organizasyonun sahne prodüksiyonlarını yapmıştır.
Adem’in Trenleri Metin Soltay’ın ilk uzun metrajlı film yapımcılığı olacaktır.
PR VE HALKLA İLİŞKİLER



Tuse Tamer


Tel: 0212 291 96 19

Fax: 0212 291 96 18

E-mail: tuse@fikirkulubu.net
MEDYA BASIN İLİŞKİLERİ


Basın Danışmanı

Sibel Bilginer

Tel: 0212 240 49 29

Fax: 0212 240 49 28

Gsm: 0532 440 49 95

E-mail: bilgi@haberposta.com


Basın Koordinatörü

Gülistan Tartar

Gsm: 0532 705 22 55

E-mail: gulistantartar@ekolay.net


Elektronik Basın Bülteni ve Fotoğraflar
www.haberposta.com/ademintrenleri.html


Çekimler Sürüyor
Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Ümit Çırak, Derya Alabora, Asuman Dabak, Hakan Bilgin, Ezel Akay gibi birçok ünlü ismin rol aldığı filmin yönetmenliğini Barış Pirhasan üstlendi. Manisa Karaağaçlı'da başlayan çekimler tüm hızıyla sürüyor.
Gerçek bir olaydan esinlenerek yola çıkılan film 198o'li yılların sonunda geçiyor.
Tarihi bir eser olarak koruma kapsamında olan ve faaliyeti durdurulan istasyon ve çevresindeki binalar, özel olarak hazırlanan proje kapsamında bu film için yeniden restore edildi.
Adem’in Trenleri Türkiye’de 2 Mart 2007 tarihinde 150 kopya ile gösterime girerek izleyici ile buluşacak.
Vicdanınızla hesaplaşmaya hazır mısınız?
Adem’in Trenleri izleyiciyi duygulandıracak, hüzünlendirecek, düşündürecek… Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini oynadığı filmin çekimleri Manisa’da devam ediyor.
Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Ümit Çırak, Derya Alabora, Asuman Dabak, Hakan Bilgin ve Ezel Akay gibi birçok ünlü ismin rol aldığı filmin yönetmenliğini Barış Pirhasan üstleniyor.
Filmde, ortada bırakılmış bir kadına ve doğurduğu çocuğuna sahip çıkan bir imamın hikayesi anlatılıyor. 1980’li yılların sonunda geçen filmin konusu, gerçek bir hikâyeden yola çıkıyor.
Mart ayında gösterime hazırlanan filmi, yönetmen Barış Pirhasan şöyle anlattı: “İyi kurgulanmış bir olay örgüsüne sahip, heyecan verici, sürükleyici bir film olacak. En karmaşık ahlaki hesaplaşmalar, aslında basit insanların günlük yaşamları içindedir. Günah ve sevap dediğimiz şeyler nedir? İnsan ne zaman iyilik, ne zaman kötülük etmiş olur? Merhamet, nefsini terbiye, erdem ne mene şeylerdir? İnsan hayatı, günlük mücadeleler içinde, büyük-küçük çıkar hesaplaşmalarıyla, hep bu soruların cevabını aramak ve yarım yamalak cevaplarını uygulamakla geçiyor. İsmail Doruk’un senaryosu, bu can alıcı sorunları, bir çocuk zihninin yalınlığı ile anlatma fırsatı veriyor bize.”
Manisa Karaağaçlı’da faaliyeti durdurulan, tarihi bir eser olarak koruma kapsamında olan istasyon ve çevresindeki binalar, film için yeniden restore edildi. Çekim öncesi film setinde konuşan Cem Özer canlandırdığı “imam” rolünü ve filmi şöyle anlattı: “Nurgül de ben de senaryoyu elimize aldığımızda bir solukta okuduk. Heyecan dolu bir öykü değil bu. Ama sonunda ne olacak diye merakla okuduk, öyle de izlenecek. Ben bir imamı canlandırıyorum. Ancak şunu vurgulamalıyız, filmde dinle ilgili bir övgü ya da eleştiri yok. Sadece bir kadın-erkek ilişkisini anlatıyor. Birine sahip çıkmakla ilgili. Mütevekkil bir imam bu. Dünya nimetlerinden elini eteğini çekmiş biri. Kostümlerde de simgelerden özellikle kaçındık.”
Aktörlük Biraz Da Profesyonel Şizofrenidir”
Oyunculuk hakkında da eleştirilerde bulunan Cem Özer, “Aktörlük biraz da profesyonel şizofrenidir. Benim dışımda bir ben var ki, sürekli her şeyi kaydediyor. Kendimi de kaydediyorum, gözlemliyorum. Bu aslında delirtici bir şey. O yüzden zaman zaman dengesizlikler yapabiliyoruz” diye konuştu.
İmam kostümüyle ilgi çeken Cem Özer şöyle devam etti: “Ben bu imamı oynamadan çok yıllar önce, 20 yıl kadar önce zaten tasavvufu okumuş, öğrenmiştim. Rahmetli Cenk Koray’dan da pek çok şey edindim. Çok sohbetlerimiz olmuştu. Dolayısıyla çok yabancı gelmedi bana… Filmi izleyenler kendilerini, ilişkilerini, hayatlarını bir daha gözden geçirmek isteyecekler. Çok konuşulacak, lezzetli bir film bu.”

Adem’in Trenleri”



gösterime hazırlanıyor

Başrollerini Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay’ın paylaştıkları ‘Adem’in Trenleri’, 2 Mart’ta izleyiciyle buluşuyor.
Yönetmenliğini Barış Pirhasan’ın üstlendiği ‘Adem’in Trenleri’, Türk sinemasının klasikleri arasına ismini yazdırmaya aday bir yapım. Filmde, Nurgül Yeşilçay ve Cem Özer’in yanı sıra, Derya Alabora, Asuman Dabak, Turan Özdemir, Erkan Taşdöğen, Veysel Diker, Hakan Bilgin, Güner Özkul ve Ezel Akay gibi ünlü isimler de rol alıyor.
Manisa Karaağaçlı’da çekimleri tamamlanan ‘Adem’in Trenleri’, bir Promete Film ve İstisnai Filmler ortak çalışması. İzleyici karşısında, teknik özellikleriyle de iddiasını koruyan filmin görüntü yönetmeni ise ödüllü bir isim; Peter Steuger.
Günah ve sevap nedir? İnsan ne zaman iyilik, ne zaman kötülük etmiş olur? Merhamet, nefsini terbiye, erdem ne demektir? Küçük bir tren istasyonunda, yaşamlarının kıyısından trenler geçen insanların arasında, bir çocuk gözüyle, değerler yeniden sorgulanacak.

Filmin Konusu
Kimileri kendi günahlarını taşır, kimileri de başkalarının günahlarını…”
Bir ramazan ayının ilk gecesi… Hasan Hoca, Manisa’nın uzağındaki birkaç hanelik küçük tren istasyonu olan Karaağaçlı beldesine bir aylığına imam olarak gelir. Yanında karısı Hacer ve küçük kızları Fatmacık da vardır.
Başlarda sıradan, yoksul bir aile olarak görünen imam ve karısını burada büyük bir kördüğüm beklemektedir. İstasyon şefi Necip’in oğlu Adem, önce imam ve ailesiyle başlayan, ancak tüm istasyonu saran bir gizemin içinde bulur kendisini.
Ve küçük Adem, sormaya, öğrenmeye, anlamaya, izlemeye başlar. Önce bir ailenin yıllarca şehir şehir gezerek, sakındıkları sırlarına tanık olur. Sonra, aslında herkesin içinde saklananlar ortaya çıkar. Çevresindeki herşeyi bilen Adem, kendisi hakkındaki büyük sırdan habersizdir.
Küçük istasyonda yaşayanların dünyasında, trenler, şeytanlar, melekler, cennet, cehennem, hepsi birbirine karışır. Günah da, sevap da…


BASIN İLİŞKİLERİ Gülistan Tartar – Sibel Bilginer

0532 705 22 55 0532 440 49 95


Tel: +90 212 240 49 29

Faks: +90 212 240 49 28

E-mail: bilgi@haberposta.com / info@ademintrenleri.com

Detaylı bilgi için www.ademintrenleri.com





Yüklə 190,61 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin