Camp de lalele de Paste si Ziua Reginei pictorialul unei experiente unice Praga Dresda Bremen Groningen Amsterdam Rotterdam Delft Haga Bruxelles Leuven Bruges Gant Nurnberg Perioada : 7 Aprilie – Mai 2013



Yüklə 15,16 Kb.
tarix06.09.2018
ölçüsü15,16 Kb.
#77720





Camp de lalele de Paste si Ziua Reginei - pictorialul unei experiente unice

Praga - Dresda - Bremen - Groningen - Amsterdam - Rotterdam - Delft - Haga - Bruxelles - Leuven - Bruges - Gant - Nurnberg

Perioada : 27 Aprilie – 6 Mai 2013

 

      Ziua 1 (Sambata, 27 aprilie 2013): Plecare dimineata la ora 6.00 din Baia Mare pe ruta Satu Mare – Budapesta – Praga (1000 km). Cazare in Praga .



      Ziua 2 (Duminica, 28 aprilie 2013): Sosire dimineata in Dresda, capitala Saxoniei, care se autointituleaza cu mandrie cel mai frumos oras din Germania. La fel ca milioanele de vizitatori care se inghesuie in fiecare an sa viziteze ”Florenta de pe Elba”, si noi vom pasi pe strazile acestui oras distrus in totalitate de razboi si renascut din propria-i cenusa, intocmai ca pasarea Phoenix, prin grija locuitorilor pe vremea RDG-ului, dar si mai mult dupa reunificare. Vom vedea Palatul Zwinger, capodopera a barocului german; Turnul primariei, care prin lege trebuie sa ramana cea mai inalta structura din Dresda; Kreuzkirche, cel mai vechi lacas de cult din oras, si alte biserici si palate nu mai putin frumoase sau importante. Dupa aceasta scurta plimbare prin oras ne vom continua drumul spre nordul Germaniei. Cazare in zona Bremen (630 km).

      Ziua 3 (Luni, 29 aprilie 2013): Dupa micul dejun pornim spre Olanda. Din micul port Lauwersoog luam vaporasul spre una dintre cele mai izolate insule din nordul tarii, una dintre insulele din Friesland, Schiermonnikoog. Aici ne vom plimba (optional) cu Balgexpress-ul, o cabina portabila pe roti, care ne va face turul insulei. Dupaamiaza vom vizita micul orasel Leeuwarden, capitala provinciei Friesland, caminul copilariei renumitei dansatoare Mata Hari, presupusa spioana in timpul primului razboi mondial. Cazare in Groningen, supranumit Amsterdamul nordului (350 km).

      Ziua 4 (Marti, 30 aprilie 2013): Dupa micul dejun ne indreptam spre Amsterdam, una dintre cele doua capitale ale Olandei, unde vom sarbatori impreuna cu sutele de mii de olandezi de pe strazi Ziua Reginei, una dintre Sarbatorile Nationale ale Olandei. Nu exista alt oras pe pamant ca Amsterdamul. Are mai multe canale decat Venetia si mai multe poduri decat Parisul. Fiind un oras mic, ne vom strecura pe jos sau cu vaporasul pe canale, pentru a vizita Rijksmuseum – Galeria Nationala de Arta sau Muzeul Van Gogh, ca sa mentionam doar doua din cele peste 50 de muzee faimoase ale capitalei economice a Olandei. Vom vedea Biserica Sf. Nicolae si Biserica Veche, vom face o incursiune în lumea diamantelor într-un atelier de şlefuire de diamante, dar nu vom ocoli nici districtul felinarelor rosii, o zona de obicei plina de turisti. Cazare in zona Rotterdam (260 km).

      Ziua 5 (Miercuri, 1 mai 2013): Dupa micul dejun vom merge la Delft unde vom vizita fabrica de ceramica veche de cateva sute de ani, furnizoare a casei regale de Orania-Nasau. Spre pranz ajungem in parcul de lalele Keukenhof de la Lisse, inconjurat de campuri cu culturi de lalea, apoi ne indreptam spre cealalta capitala a Olandei, Haga. In cea mai atractiva zona a orasului vom vedea vechiul castel al contilor de Flandra, folosit in zilele noastre pentru ocazii ceremoniale de catre parlamentul olandez. Dupa o plimbare pe malul Marii Nordului la Scheveningen, ne indreptam spre cazare in zona Rotterdam (150 km).

      Ziua 6 (Joi, 2 mai 2013): Dupa micul dejun ne indreptam spre Rotterdam unde vom vedea unul dintre cele mai aglomerate porturi ale lumii de la înălţimea turnului Euromaas (185m). Ne vom continua apoi drumul spre Zeeland (Tinutul Marii). Aceasta provincie pare sa faca parte mai mult din Marea Nordului decat din Olanda. Vom vedea aici sate linistite si orase atat de frumoase incat s-ar putea spune ca principala cerinta a fondatorului lor a fost frumusetea, dar si megabarierele care opresc in timpul furtunii inundarea provinciei. Vom poposi apoi la Anver in Belgia , prosper datorita comertului cu diamante. Cazare in Bruxelles (300 km).

      Ziua 7 (Vineri, 3 mai 2013): După micul dejun ne vom lasa patrunsi de farmecul Bruxelles-lui, capiatala Europei moderne care nu si-a pierdut frumusetea medievala. Dimineaţă vom admira panorama orasului de la inaltimea celor 102 metri ai sferei de sus a Atomului şi vom face o plimbare prin toată Europa în parcul de miniature. Vom admira apoi palatele ducilor si ale breslelor din Grand Place, piata despre care indiferent cat de frumoasa ati fi auzit ca este, nimic nu va poate pregati pentru ceea ce veti simti cand o veti vedea cu adevarat. Vom trece apoi sa-l salutam pe Manneken-Pis, care desi are o garderoba de peste 800 de costume, mai mult ca sigur ne va primi tot dezbracat. Vom face o plimbare pe la Palatul Regal, Palatul Natiunilor, Palatul Justitiei şi ne vom inchina in frumoasa Bisericuta Notre Dame du Sablon sau la Catedrala. Cazare in Bruxelles.

      Ziua 8 (Sambata, 4 mai 2013): Dupa micul dejun vom porni in explorarea a 3 orase belgiene: Leuven - Louvain, Bruges - Brugge si Gant - Gent. Universitatea din Leuven (1425) este cea mai veche din Belgia, iar fabrica de bere Stella Artois este cea mai mare, insa cea mai admirata cladire a orasului este primaria, a carei machete am vazut-o cu o zi inainte in MiniEuropa. Bruges a fost in perioada Evului Mediu unul dintre cele mai influente orase din nordul Europei, bazandu-se pe comertul cu Europa si Anglia. Vom vizita Biserica Sangelui Sfant si ne vom plimba pe strazile pline de farmec ale acestu oras medieval. La Gent, de pe podul Sfantul Mihail vom admira contururile parca desprinse din basme ale Castelului Gravensteen, Biserica Sfantul Nicolae, Clopotnita, Primaria si Catedrala Sfantul Bavo, care adaposteste Adorarea Mielului Mistic (1432) a lui Jan van Eyck si Convertirea Sfantului Bavo a lui Rubens. Cazare in Bruxelles (250 km).

      Ziua 9 (Duminica, 5 mai 2013): Ziua de azi e rezervata unei alte capitale a Europei. Cu o populatie de sub 400 000 de locuitori, Marele Ducat de Luxemburg ne va fascina cu aerul sau provincial. Apoi vom incepe in micul sat Schengen o plimbare pe Valea Mosellei printre vii si in Mica Elvetie Luxemburgheza, pentru a ne bucura din plin de farmecul peisajului Marelui Ducat. Cazare in Germania la Nurenberg (750 km).

      Ziua 10 (Luni, 6 mai 2013) : Dupa micul dejun ne indreptam spre casa. Sosire la Baia Mare seara tarziu (1200 km).

Tarif : 425 Euro/ persoana cu plecare din Baia Mare , Satu Mare

               445 Euro/ persoana cu plecare din Cluj Napoca, Dej , Gherla

 

Tariful include:

- transport cu autocar clasificat conform normelor internationale la minim 3/4*, instalatie audio-video, scaune rabatabile;

- 9 nopti cazare la hotel de 2 **, 3*** ,4**** cu mic dejun inclus conform program.

- asistenta turistica pe toata durata excursiei.

 Tariful NU include:


  • taxele de intrare la obiective turistice si muzee;

  • orice alt tip de masa decat cel specificat in program;

  • asigurarea medicala de calatorie

Acte necesare în momentul călătoriei:

  • carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la inceperea calatoriei;

  • pentru elevii minori: imputernicire in numele unuia dintre parinti sau, in functie de caz, in numele unuia dintre profesorii insotitori (care au obligatia de a prezenta la vama cazier judiciar).


Contact

NOEMI BALOGH

Str. Horea, Nr. 2, Cluj-Napoca

Tel/Fax; 0264 591037; Tel: 0725-518941

Email: noemi.balogh@lineablutravel.ro




_______________________________________________________________________________________________________

Blvd. 21 Decembrie Nr. 54-56, Cluj-Napoca, Str. Horea Nr. 2, Cluj Napoca

Tel/Fax; 0264 595225 Tel: 0264 591037; Fax: 0264 595145

Email: office@lineablutravel.ro ; Web: www.lineablutravel.ro






Yüklə 15,16 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin